|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Cytat:
)Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Iola sto lat Cię nie było
widzę że u was podobnie. Może to skok jak mówisz, bo dzieciaczki praktycznie równe wiekowo.
|
|
|
|
#1983 |
|
Rozeznanie
|
A no trochę mnie nie było
powrót męża do pracy mnie chwilowo rozstroił, ale już sobie poukładałam i jak Grześ ma drzemkę to mam chwilę żeby Was odwiedzić O smoczku pisałyście, my nadal bez. Nawet nie zakupiłam w razie czego to i mnie nie kusi Chociaż Magda potrafi cyca wypluwać, to nie wiem czy smoczek byłby wybawieniem |
|
|
|
#1984 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy waszym dzieciom czasem drzy brodka? U nas jak maly sie wystraszy to drzy brodka.. Mam sie bac? Nozka czasem tez mu drzy.. W szpitalu mi mowili,ze to normalne u malutkich dzieci, ze niewyksztalcony uklad nerwowy...
|
|
|
|
#1985 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Moja teściowa ( chyba na łeb jej siadło) wczoraj w poczekalni przed szczepieniem co chwile tylko mi mówiła że najładniejsze dziecko ze wszystkich tutaj wchodzimy do lekarza a ona że coraz ślicznejszy, idziemy szczepić( u siostry teściowej jednej ze zlotu oczywiście teściowa mówi że najpiękniejszy na to ciocia ją w tym utwierdza że naprawdę jest najśliczniejszy)Ja się pytam jaki kur**wa ma byc po za☠☠☠istych rodzicach gorzej tylko z charakterkiem będzie bo ewidentnie chce się podać na mój....Także teściowa ma świra na jego punkcie, magnes na lodówce z Dorianem teściu mi mówił że robi za ołtarzyk zacałowany cały i wiecznie do niego opowiada jak wariatka![]() a teściu nie lepszy bo wpadł tu przedwczoraj przypadkiem i wymiział go wytulił(rozbudził kurrr...) i pojechał nice---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
jest to normalne bo pytalam
|
||
|
|
|
#1986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Udało mi się umyć i zjeść śniadanie bo Młody spał
|
||
|
|
|
#1987 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Jak poszłam do gina po to L4 dla Tż, to mówił mi że teraz to tylko prezerwatywy. Ja do niego na to, że prezerwatywa to leży w łóżeczku ![]() Cytat:
A moje dziecko kochane dało się rodzicom wyspać ! Poszedł spać o 21:30. A później były pobudki 24, 2;30, 4:30, 6:30 i 9:30 mimo że często to i tak bosko że o 7 zasnął a nie zaczął działać. Ale pewnie przez to ze dwa razy go odkladalam do łóżeczka i się budził, a za trzecim razem Położyłam między nami i najpierw marudzil a później w końcu zasnął z nami także jestem w pełni sił dzisiaj!
|
||
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula najlepszego dla Poli
Kasia u mnie to moja mama jest taka swirnieta na punkcie Małego teraz wyjechali z tatą na ferie to każe sobie filmiki wysyłać bo tak to 3 razy w tygodniu przyjeżdżala i nie może przeżyć że tyle go nie będzie widzieć
|
|
|
|
#1989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój dziec śpi dalej. Zaczynam się nudzić... wszystko zrobione. Jeszcze chyba biustonosz zamówię a co... |
|
|
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
Co do dziadków. Moi są zachwyceni maluszkiem
wczoraj u nich byliśmy to tata ciągle zaglądał do małego i patrzył czy śpi Haha a jak wyjezdzalismy to specjalnie przyszedł i patrzył przez szybę czy śpi i w ogóle ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Ja myślę zamówić jakiś biustonosz ale jaki Bo sztywne nie bardzo jeszcze bo ten rozmiar się nie ustalił do końca jeszcze. Myślałam o takim bez fiszbin do spania bo tak to mam sportowy jedynie.. A przecież prac muszę.
|
|
|
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy wcześniej tak nie miałam żeby mnie zatrucia lapaly, jakiś kiepski czas teraz Korzystaj z wolnego czasu ![]() Mój też znowu śpi ale u mnie na rękach |
|
|
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech nie mam pomyslu na prezent na walentynki dla tz... Najchetniej to bym nic nie robila, ale on sie postaral i zrobil mi portret z Mlodym rysowany olowkiem.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#1993 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo obie zakochane a to w sumie pewnie ostatni ich wnuczek ) niech bawią u nich na rękach chce być u mnie niestety nie najgorsze ze go wycalowac nie mogły bo 2-3 dni po szczepieniu na rota i pneumo po buzi i rączkach nie wolno za bardzo dotykać wiec były niepocieszoneMadzia często Twój noworodek się budzi. Mojego trzeba było na karmienie budzić ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
ja lubię praktyczne prezenty dla mojego...bluza koszula koszulka pasek portfel zegarek ) tandetne serduszka nie dla mnie bo ja nie z tych romantycznych
|
||
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia serduszka sa nudne, ale za kazdym razem dostaje koszulke, bluze, gacie. Nudne sie to robi...
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
kasia moja teściowa większość rozmowy na skype mówi "jejku jaka ona śliczna". Któregoś razu jej odpowiedziałam "wiem" i się oburzyła
|
|
|
|
#1996 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojemu też drży bródka ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Ja też nie wiem co kupić TŻ On mnie zabiera dzisiaj do galerii żebym wybrała sobie nowe koraliki do mojej pandorki. Ale co ja jemu mam kupić to nie mam pojęcia...
|
||
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mojemu nic
dwa dni później mamy rocznicę związku, a cztery dni później mi się facet starzeje.. Ile tych prezentów można mieć
|
|
|
|
#1999 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
Haha to moj tz ma taki maraton. Tzn walentynki (zawsze cos mi malego kupuje), 1.03 moje urodziny i 8.03 dzien kobiet
sie ustawilam
|
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie teściowa też zakochana w Malym ale ona jest mniej wylewna
no i nie odwiedza nas więc widzi go tylko jak my się do niej pofatygujemy, czyli niezbyt często ![]() Ja kupiłam TZowi spinke do krawata z grawerem z tyłu ogólnie nie obchodzimy Walentynek ale stwierdziłem że tyle czasu już znosi moje humory że należy mu się jakiś prezent
|
|
|
|
#2002 |
|
Zadomowienie
|
My nie obchodzimy walentynek.
Pospałam z pół godz ale jeste taka głodna ze wszamałam 4 kanapki z pastą . Mały mnie obudził piskiem przez sen, moze cos mu sie sniło np ze mu tne głowe nożem w kostke hahaJezyczka mojemu tez drzy jak płacze czy sie wystraszy. Kasia u mnie tesciowa zrobiła wiejski ołtarzyk na ścianie ![]() W piatek jedziemy do niej |
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2004 |
|
Rozeznanie
|
Hej dzieci mają radar ciepłego jedzenia dla matki
ściągnęłam jajecznice z patelni jak się rozwył po raptem 40 min drzemki. Zdążyłam wziąć prysznic , pomalować i zrobić śniadanie. Zostało wysuszyć włosy. A młody tylko pociumkal cyca kilka minut i odplynał. Teraz śpi w najlepsze na mojej klacie. Czyli poranny standard. W nocy było całkiem znośne. 22/ 1 zmiana ciuchów bo osikał/ 3:30/ 5/7 i mimo zaciągniętych rolet nie dał się oszukać ,oczy jak 5 zł. Widzę codziennie ten sam rytm. Też się zastanawiam nad prezentem ale kiedy miałabym go kupić. .. owoc naszej miłości śpi na mnie :-D Zdjęć waszych pociech niestety nie widzę w tel. :/ Z tą głową krojoną w kostkę dobre :-D mój też czasami się wydrze przez sen. .. I też mu broda i języczek lata jak mocno już płacze albo się wystraszy. Czy jak wam Maluch płacze to robicie wszystko pomału ,spokojnie czy raczej szybko szybko żeby przestał płakać. Ja mam wyrzuty sumienia że nie robie tak wszystkiego w spokoju jak na tych filmikach na YT. Tylko czasami np. przekladam go z ręki na rękę , za szybko , czy ubieram go w pośpiechu żeby już nie wył ,że On wyczuwa moje zdenerwowanie i czuje się czasami przestraszony i nie pewnie. .. Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2016-02-11 o 11:17 |
|
|
|
#2005 |
|
Rozeznanie
|
U mnie teściowa też zakochana
Nie nadążysz Za to u mojej mamy prym nadal wiedzie Grześ mimo, że moja siostra urodziła dwa tygodnie po mnie i są teraz dwa maluszki to i tak najbardziej zakochani są w tym łobuzie moim Eh te walentynki męczą mnie okrutnie. Zostały 3 dni a ja nawet nie bardzo mam jak wyjść choćby po jakiś drobiazg. Pada i pada ![]() Nawet Magda zaczęła przysypiać, może jednak coś ugotuje dzisiaj
|
|
|
|
#2006 | |
|
Zadomowienie
|
Znowu piszczał i jak głośno. No co to za sen taki straszny ma
![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
Mojemu tz całą noc się śniło że młody mu spadł z przewijaka
Młody zjadł jednego cycka, więc odlozylam go i leżał spokojnie i się rozglądal. No to zjadłam śniadanie przygotowane przez tz, Mlody dalej spokojnie leżał więc poszłam pod prysznic jeszcze a teraz drugi cycek Boziuu.. Błagam żeby mu tak zostało jak tz pójdzie do pracy
|
|
|
|
#2008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tu pisk i ryk małego w niebogłosy przez sen. Biegne do łóżeczka a on oczy jak 5zł, wiec wzielam go do wózka i maz lulał jedna noga. No to potem kąpiel, cyc,kupa,cyc,kupa,lulu.Ju z byliśmy tacy zmeczeni ze lezelismy i ogladalismy na Polascie "Nie zadzieraj z fryzjerem" . Oczywiscie co jakis czas było trzeba lulać, wsadzac smoka bo wypada, odkrywać, przykrywac, wycierac bo cos sie ulało
|
|
|
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha Lune no to udał wam się romantyczny wieczór
wczoraj wieczorem już młody usnął, tż mnie przytulil i mówi że czuję się trochę jak przed małym potworkiem. Ledwo to powiedział a z łóżeczka zaczęło się kwilenie ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Ej blond włosy i brązowe oczy są raczej na pewno niemożliwe nie?
|
|
|
|
#2010 |
|
Zadomowienie
|
Śpi od 9. Nie mogł przespac tego o tej 4
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.

My jutro kończymy miesiąc i od tygodnia widzę, że wpadamy w jakiś stały rytm przynajmniej wieczorny
Magda zasypia ok 22 potem budzi się o 2, 4, 6 i od 8 już zaczyna się jej okres aktywności. Mam nadzieję, że nie prędko jej się odmieni
U nas też od dwóch dni to jakaś masakra
Magdzie wszędzie źle, na rękach, w leżaczku, w łóżeczku. Nawet cycem gardzi
)
Muszę kupić, bo Młodego w końcu zaczyna interesować coś innego niż ściany 
mimo że często to i tak bosko że o 7 zasnął a nie zaczął działać. Ale pewnie przez to ze dwa razy go odkladalam do łóżeczka i się budził, a za trzecim razem Położyłam między nami i najpierw marudzil a później w końcu zasnął z nami 

Bo sztywne nie bardzo jeszcze bo ten rozmiar się nie ustalił do końca jeszcze. Myślałam o takim bez fiszbin do spania bo tak to mam sportowy jedynie.. A przecież prac muszę.