|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
Trzymam kciuki Siasia.
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
|
|
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki zeby jakos to sie ulozylo Tobie. Daj nam znać koniecznie co ustaliliscie w szpitalu i nie stresuj sie kochana! Widac tak musi byc, na pewno bedzie dobrze---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Tez fajnie i do posmiania i do poplakania ja mojego TZ nie zaciagne na takie filmy ale spoko, bo ja lubie czasem sama pojsc do kina
|
|
|
|
|
#2524 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podobno mój brat też tak fiknął przed samym porodem. Będzie dobrze!! Może wróci do właściwej pozycji!Cytat:
![]() Cytat:
Relaksujcie się dziewczyn, bo później będzie chwila przerwy No chyba, że między karmieniami gdzieś wyskoczymy. Ja dzisiaj planuję po południu zakupy. Ciekawe czy mi się uda ![]() Cytat:
Chyba Wam pisałam, że my byliśmy z chłopakami tydzień przed porodem w kinie na Alvinie i wiewiórkach. Teraz oboje chodzą i pytają kiedy znowu kino hehehe. |
||||
|
|
|
#2525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nigdy sama w kinie nie byłam
a my bardziej chodzimy do kina po to żeby pobyć razem tylko we dwoje a film to tak przy okazji ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Aga sami Z dziećmi jeszcze nigdy nie byliśmy...Nie wiem czy by Lilka cyrku nie zrobiła jak światło zgaśnie
|
|
|
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za niespodzianka. .... A ja się melduje po lekarzu. Mamy receptę na takie spodenki z szelki do noszenia dla małej. Ale nie mogę ich póki co kupić bo mała nie ma ubezpiecz. Jeszcze bo musimy czekać na zasrany papier z urzędu - akt urodzenia malej. I dopiero z nim podpiszą ubezpieczenie. Wczoraj tz dzwonił po to to jeszcze nie było A lekarz powiedział ze każdy dzień zwłoki to dwa dni dłużej noszenia tych spodenek ![]() Jejku ja ich pozabijam tam jak dzisiaj tego nie będzie
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez obawiam sie ze moja by nie wytrzymala na filmie jeszcze zadnym. Ale moze za pol roku sie na cos wybierzemy i wysiedzi ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2530 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My poszliśmy we 4, żeby zobaczyć jak Tomek zareaguje. W razie gdyby się bał miałam iść z nim obok na "kulki". Ale był zachwycony! Sz. w życiu w tym wieku by nie wysiedział. Jak miał 3 latka poszliśmy do cyrku. Bał się ciemności, wrzasków, oklasków itd. Skończyło się na tym, że moi rodzice po niego przyjechali a my we 2 siedzieliśmy i patrzyliśmy na klauna ![]() Cytat:
![]() ![]() to przez to położenie miednicowe?
|
||
|
|
|
#2531 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Ja byłam z mężem na zjawie i nie polecam.
fakt, Leonardo jak zawsze super gra aktorska, ale jak dla mnie nic poza tym.
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paula mam nadzieje ze szybko dadza.. Nam dali trmez od reki.. Ja to moze w niedziele wyskocze do rosmana.. Musze farbe do włosów kupić a nie bede juz nikogo ganiac.. Mam ochote tez pomalowac paznokcie.. Od 2 miesięcy nie malowalan. Odkad w szpitalu wyladowalan a poten juz mi sie nie chciało jakoś :-\
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2535 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój gin to ma fioła chyba na punkcie badań- we wtorek robiłam mocz i morfologię na wczorajszą wizytę, a wczoraj kazał znów zrobić mocz na poniedziałek- mimo, ze wyniki świetne. Nie obczajam go .Dobrze, ze dziś mąż się tym zajął , ja tylko zrobiłam siku a on zaniósł do labka .To chyba przesada z tak częstymi badaniami?! ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
A ja od dziś znów zaczęłam sie wiesiołkowac i kawkować wedżajne , skoro mam jeszcze czas .---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
albo jakieś zapalenie się przypałętało. Ciekawe jest to, co Twoja dr mówi o tym rozwieraniu i skracaniu szyjki ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
. w ogóle mówi, ze w kinie są nudy, woli przedstawienia teatralne .---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
.a akt urodzenia to nie ten świstek z USC?co to do różnej papierologii jest potrzebny i co sie go wyrabia samemu? |
||||||
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
Elena tak to ten
|
#2537 |
|
Zadomowienie
|
Melduje się ze niestety nie wychodzimy
wyniki usg w normie 😁 ale żółtaczka 14 nie jest to jakoś dużo ale dziś zostaniemy i będzie naświetlac ie lampa a jutro rano wyjdziemy tak przynajmniej zrozumialam juz zostane do jutra ważne żeby mały zdrowy był
|
#2538 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Czeeeść
![]() Ja od rana zaganiana, byłam po wypis w szpitalu, oczywiście na ściągnięcie szwu musiałąbym czekać ze 3 godziny więc jutro mi ciocia ściągnie. No i do Zusu.Oczywiście ryczeć mi się chciało na widok szpitala,że to już tydzień minął,że pewnie już mi nie będzie dane nigdy wiecej przeżyć ciąży, a ja tak uwielbiam ten stan Ech z Tusią też miałam takie doły przez to, tylko wtedy sobie mówiłam,że przeciez jeszcze jedna ciąża mnie czeka, a teraz dupka, deprecha mi się włączy. Jestem nienormalna Jak Tusia kończyła rok to ja siedziałam i ryczałam,że to tak zleciało,że dzień jej urodzin był najpiękniejszym w moim życiu... taki ze mnie widać egzemplarz, lubię mieć na co czekać ![]() Cytat:
![]() Ale też z początku dokarmiałam mm ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
Elena miele grzyby i smażę je żeby odparowala woda. Podsmazam cebulkę na oleju i tym je omaszczam. Do tego sol i pieprz. Ta "mase" wykladam na bulki, na to ser żółty i do piekarnika 😊
Ja robiłam mocz tydzień temu w piątek i byl ok poza tymi śladami ketonów..widzial wyniki w poniedzialek na wizycie...no i kazał mi się z polozna na ktg umówić i zrobić badania tak żeby juz na poniedziałek byly bo on chce je zobaczyć jak przyjdę na ktg...a oprócz moczu dal skierowanie jeszcze na morfo, glukozę na czczo, bialko całkowite i kwas moczowy...a i prywatnie muszę ft zrobić...czy on u mnie koniecznie chce cos znaleźć że co chwilę coś wymyśla 😉 |
|
|
|
#2540 | ||
|
Wtajemniczenie
|
O kurczaczki, to trzeba bedzie szybciej nad imieniem mysleć, bo do tego aktu jest potrzebne
![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
chyba, ze zastapię je pieczarkami .Mój chyba też chce coś znaleźc- może mu się w głowie nie mieści, ze można mieć tak dobre wyniki, hi hi |
||
|
|
|
#2541 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak sobie myślę, że wolę rodzić, niż chodzić z brzuchem , to tak długo trwa...
|
|
|
|
|
#2543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
Nana dobrze ze cos wiadomo :-*
Motyl ja tez lubie byc w ciąży . a co myslisz ze 3 ciaza by byla juz zagrozeniem dla ciebie?
|
#2545 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie slysZalam no ale musze zobaczyc ten film on na faktach jest tak w ogóle Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
Jeszcze chwila i tez sie gdzieś wybierzecie. Moze nawet we trójkę sie uda ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
tez mysle zeby w okolicy 3 lat ja zabrac. Na jesieni to akurat Lilka bedzie wieksza i juz bedzie latwiej ja z kims zostawic ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
cicho tu bez Twojego gadulstwa ![]() i nigdy nie mow nigdy (co do tego ze nigdy nie bedzie ci juz dane byc w ciazy) ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie dodzwonilismy się do urzędu i jest ten papier ! Szybka piłka wybudzilam mała nakarmilam i spakowalam i jedziemy ![]() Proszę o kciuki żeby się udało
|
|
#2547 |
|
Zadomowienie
|
Kciuki!
|
#2548 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Ja
wiem, że na faktach i w ogóle, ale no... Film nie był tragiczny, ale naprawdę mogłam dużo fajniej spędzić te ponad 2 godziny Motyl nigdy nie mów nigdy z tą ciąża jesteś młodziutka i mozesz spokojnie zrobić sobie teraz dłuższą przerwę i bach ja bym chyba tak chciała, szybko parkę (czyli jak się uda to to w wieku 27 lat mieć drugiego malucha, teraz mam 24 i 3 miesiące) a potem może tak 33 lata i trzeciego... Widzę po rodzicach tż że mają wesoło z trójka dzieci, za miesiąc będą mieć już piątkę wnuków i w ogóle. Ja bym tak chciała ![]() A w ogóle Motyl przyszły właśnie literki od neju i są piękne Wszystko gotowe tylko łóżeczko puste
|
#2549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki! Rozmawiałam z jedna mama ktora to stosowała bo moja pola miała podejrzenie dysplazji (tak to sie nazywa juz nie pamietam?) bo cos jej strzelało w bioderkach na badaniu manualnym, ale na usg pozniej wyszło ze wszystko ok. Wiele nie wiem poza tym jak to wyglada i ze podobno nie przeszkadza dziecku i widac poprawę bardzo szybko (w tygodniach ale nie pamietam juz jak sie to ma czasowo do momentu założenia) Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
Buuu nie widze foty. Ja tez chce trójkę albo czwórkę ale to zobaczymy jak zdrowie pozwoli ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#2550 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja bym się stresowała gdybym nie czuła ruchów, bo to podejrzane jest i nigdy nie wiadomo czy np łożysko się nie odkleiło... Cytat:
ja ostatnie badania mam z połowy stycznia i więcej nie kazała mi już robić. jutro mam wstawić się do szpitala na badania i sprawdzenie co z maluszkiem, mam nadzieje ze mnie potem wypuszczą, a teraz ide przepakować torbę i posprzątać |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.

Cos mi polozne mowily, ze oni sie na tym etapie boja, ze pepowina wyjdzie pierwsza
I to jest zagrozenie dla dziecka. Powiem szczerze, ze nie wiem o co chodzi bo pierwszy raz slysze. I zdecydowanie powiedzialy pepowina a nie lozysko, wiec nie wiem o so choszi 
Podobno mój brat też tak fiknął przed samym porodem. Będzie dobrze!! Może wróci do właściwej pozycji!
zaraz dzwonie sie umawiac - 'rozany ogrod' masaz plecow relaksacyjny przy uzyciu olejku rozanego i do tego dobrany do potrzeb twarzy olejek i na nim tez masaz relaksacyjny twarzy 

za reszta może Córa nie będzie aż tak duża. Może 4 kg i tyle.
chyba, ze zastapię je pieczarkami
rosi:
.