![]() |
#961 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - cz. 10
no to ciekawe co u mnie wymondza nawet nie powiedzieli ze mam byc na czczco i do ktorej sie zglosic godziny ;p a ja ciapek to sie nic niezapytalam tylko se poszlam
![]()
#962 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() J przez jakiś czas robiłam skalpel chodakowskiej działa na pewno. Na początku misiałam część odpuszczaćbo nie dawałam rady a po tygodniu robiłam pięknie cały trening i całe dnie czułam zakwasy na brzuchu. Tyle że te same ćwiczenia szybko sie nudzą i mi też sie znudziły. A dziś cały dzień śpie spałam dobrze w nocy wstałam o 5.30 zrobić nmężowi śniadanie zjadłam sama poleżałam nadganiając wątek, potem znów zasnełam wstałam o 10 zjadłam i znów poszłam spać. Obudziłam sie po 12 i pije kawe bo musze do życia wrócić zakupy nie zrobione obiad nie ugotowany poprostu przespałabym cały dzień. Mi tez sie na jakiś czas zdaża nocne pocenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
Ja już też jakieś 10kg na plusie, ale nie załamuję się. Jak i tak trzeba się za siebie wziąć to kilogram w tą czy w tą nie robi mi takiej różnicy. Ważne, że zmieściłam się w 13 które mi położna na początku wyliczyła
![]() Właśnie, głos Chodakowskiej i te jej motywujące hasła są dla mnie zupełnie demotywujące. Nie przemawia do mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#964 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
Czyli na Ciebie działało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Wtajemniczenie
|
Tez lubię ćwiczenia Chodakowskiej bo mialam fajne efekty A jak laczylam to na zmianę z bieganiem na orbitreku to juz w ogóle ;-) Tez mi się wszystko nudzi szybko i muszę sobie robić zmiany Przed ciąża chodzilam na spinning i tez super sprawa
![]() Olgietka ja tez mam takie huśtawki nastrojow a jak mnie tz wkurza to od razu becze jak bobr ;-) Dobrze ze mam M obok bo bym się chyba całkiem zalamala Nie myśl o tym Sproboj glowe zajac czyms innym Moze fajna książka albo film? Kolorowanka odstresowujaca? ;-) Kazda z nas ma obawy Bedziemy sie wspierać i wszystko będzie dobrze ![]() Mi tez w nocy jest duszno i za gorąco Spie juz w samej podkoszulce a tz w pizamie i jeszcze narzeka ze mu zimno ;-) To u mnie dziwne bo jestem strasznym zmarzluchem i w pierwszej ciąży bylo inaczej ;-) ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#968 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#969 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam się stawić 2go o 7 rano i tego samego dnia będzie cc, jak dobrze pójdzie to do południa się wyrobią, a gdyby wypadły jakieś nieplanowane zabiegi po drodze no to będę musiała grzecznie czekać na swoją kolej i tylko to mnie przeraża, że cały czas na czczo, ale będzie dobrze. byłam u położnej, zostały mi jeszcze jedne zajęcia 19go, rano zaliczyłam laboratorium i przede mną było jakieś 8 osób ale drugi facet w kolejce się zlitował i mnie przepuścił bo nie zdążyłabym do położnej chyba... poza tym chodzi mi się z dnia na dzień coraz gorzej i coraz bardziej boli więc już marzę o tym marcu jak nigdy... idę leżeć bo padam na pysk a i pogoda nie zachęca do siedzenia :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() verrerie - myślę że powinnaś laktatorem zacząć ściągać jak najszybciej i regularnie żeby pobudzić. O dokładne wytyczne najlepiej zapytać położną laktacyjną. No i trzymam kciuki Cytat:
Jak jest źle to się boje jak dobrze też. Ja ostatnio na odwrót - kilka ostatnich dni 36tc miałam kiepskie - wszystko mnie bolało, brzuch się spinał i z jednej strony się stresowałam z drugiej cieszyłam że dziecko się szykuje. Od 2 dni nic mnie nie boli, przesypiam noce i czuje się jak młody bóg - aż rano jak wstałam pobiegłam do lustra sprawdzić czy nadal jestem w ciąży ! ![]() no i znowu się stresuje czy wszystko jest dobrze - czy mała postanowiła tam zostać na dużej czy jak?? ile jeszcze tam będzie siedzieć i skoro jest jej dobrze to czy poród nie będzie trwał w nieskończoność (długiego porodu się boje - nie tyle bólu co własnie wyczerpania i że nie będę miała już dalej siły..) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#971 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przepraszam, że tak późno się do tego odnoszę i wracam, ale od wczoraj nie mogę nic odpisać na telefonie i teraz się zmobilizowałam, żeby komputer włączyć. Tak w ogóle witam. Dołączam do tych, które mają dziś kiepski nastrój. Najpierw na badaniach krwi, nie dość, że zrobiło mi się mega słabo na wejściu, to jeszcze w rejestracji mnie pielęgniarka zignorowała i dwie osoby mi się wepchnęły. Ogólnie jak wyszłam po pobraniu, to myślałam, że się uduszę, ale chyba musiałabym paść trupem i to jeszcze gdzieś w przejściu, żeby ktoś to zauważył, więc jakoś doczłapałam do domu i odpoczywam. I też chce mi się płakać na ten parszywy los i dalej mi jakoś tak słabo i niewyraźnie. Przepraszam za marudzenie. Monikmi, kciuki za wizytę. Może uda się jeszcze pochodzić z brzuszkiem, tak przynajmniej z tydzień. Verrerie, współczuję tej całej sytuacji i nastroju. Co do karmienia, to myślę, że trzeba już pobudzać, ale nie jestem ekspertem. Trzymam kciuki, żeby się udało. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 |
Raczkowanie
|
Ja już po wizycie u gina. Muszę leżeć w łóżku. Mała waży już 2100 ⤠ale szyjka ma 2 cm i miałam 3 skurcze na ktg.... Kolejna wizyta za 2 tyg. No chyba że będę miała bolesne skurcze to mam się pojawić w przyszłym tygodniu.
26-03-2016 Natalia ![]() Edytowane przez eweokr Czas edycji: 2016-02-11 o 14:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mamy nadal lozeczka ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Ej a jak tetno Waszych maluchow na ktg? Bo przyznam, ze ja to blada lezalam, tetno szalało 130-190, jak sie polozylam na lewym boku to sie uspokoilo troche, ale tez duze roznice. Gin i polozna powiedzieli, ze normalne to jest. W sobotę pokaze wydruk w klinice. A w trakcie ktg mała wcale nie szalała, jakies pojedyncze ruchy (po co ruszac sie w dzien jak mozna robic wariacje w nocy, nie?). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Wtajemniczenie
|
U mnie już obiadek gotowy
![]() Poprasowałam nasze ubrania i teraz leniuchuję na komputerze i szukam przepisów na deserki w pucharkach. Jutro przyjadą goście, więc chcę coś superowego przygotować. Miałam iść odebrać wyniki badań, ale poczekam na męża i od razu pójdziemy na zakupy. W kwestii porodu to ja na razie nie myślę wcale i mam wrażenie, jakby to było gdzieś obok mnie. Może dlatego, że termin mam po połowie marca. Choć pamiętam, jak dopiero co w pracy mówiłam o ciąży i jak szłam zanosić zwolnienie. Tak szybko te dni uciekają. Zdaję sobie sprawę, że dopadnie mnie jeszcze nie raz strach. Jutro mam wizytę, więc dowiem się, jakie jest ułożenie dziecka. Wczoraj byłam w kościele i usiadłam obok starszej babci, która jak się okazało cały czas kaszlała, miała katar, a dzisiaj czuję, że mnie też coś bierze. Powinna siedzieć w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#975 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A mój mąż uparł się na łóżeczko dąb sonoma :-\ nie ma takich wiec wybrzydza. ;-) Odebrałam wyniki krwi pełno tan strzałek to za dużo czegoś innego za mało ale wujek google mówi że w ciąży tak się ma ![]()
![]() |
#976 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
http://sklepmati.pl/lozeczka-drewnia...k-ii-biae.html jeszcze nie jest złożone, ale oglądaliśmy elementy ze wszystkich stron i widzieliśmy je w sklepie jak stało i jest ok. Co do ktg, to mojemu też się zawsze tętno waha. Jak się waha to dobrze, znaczy że płód się rusza (nie wszystko musisz czuć), a jak się rusza to tętno musi skakać (tłumaczyła mi to taka studentka położnictwa w szpitalu). Gorzej jak za mało widzą tych całych akceleracji, wtedy coś podejrzewają, że dziecko niedotlenione itp. także nie martw się ![]()
![]() |
#977 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że z Zusem wszystko się udało ![]() Dziewczyny, ja nie rozumiem tego fenomenu wpuszczania ciężarnych kobiet poza kolejnością. Rozumiem, że można źle się w ciąży czuć mieć gorszy/lepszy dzień, a w szczególności teraz pod koniec. Jednak drażni mnie wykorzystywanie sytuacji- jestem w ciąży należy mi się ![]() Co do miejsca siedzącego czy w kolejce to zawsze można grzecznie poprosić albo powiedzieć, że się źle czuje i poprosić o szybszą obsługę. Do tego ma każdy prawo, będąc w ciąży lub nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze, że w US załatwione pozytywnie. Co do cesarki, to ja miałam nieplanowaną, więc nawet nie byłam na czczo. Ale źle wspominam, jak później przez ponad dwie doby nie wolno było nic jeść. Z koleżanką z sali ukradkiem podjadałyśmy sucharki, bo chyba byśmy padły. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Zakorzenienie
|
Ja tak nie uwazam. Jestesmy w ciazy - nosimy dzieci. Brzuchy raz bola raz nie. Nogi puchna, mnie np ciezko sie oddycha.
Ide do laboratorium pobrac krew a tam 20 ludzi kichajacych, z grypa, ze sraka.. no to mam prawo wejsc oddac krew i wyjsc. Bez brzucha - antybiotyk, gripex cokolwiek.. z brzuchem ciezko o leki ktore nie szkodza. Tak samo w sklepie - zakupy zrobic trzeba. A potem w kolejce 15 ludzi a tobie ciezko stac, zle sie oddycha itp. Ide pierwsza bo inaczej padne albo sie wywale. nie chodze do sklepow gdzie kasy pierszenstwa nie ma bo stac po zakupach juz nie mam sily. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
U mnie też skakało
![]() Darolka, super że załatwiłaś i to jeszcze z korzyścią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przepraszam, za ten przydługi wywód, ale jestem naprawdę ostatnią osobą, która korzysta z przywilejów. Nawet w rossmanie nigdy mnie nie poproszono do kasy przez wzgląd na ciążę. Ale ja też się nie dopominam, bo zazwyczaj dobrze się czuję. Po prostu nie rozumiem, dlaczego w ciąży mam być obsłużona w ostatniej kolejności. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Wtajemniczenie
|
Aguleck- ja to rozumiem i faktycznie rejestratorka popełniła błąd. Ja uważam, że ludzie stojący normalnie w kolejkach nie zwracają uwagi na kobiety w ciąży albo celowo odwracają wzrok, żeby nie widzieć. Ja póki co dobrze też się czuję i jakoś nie było potrzeby, żeby korzystać z pierwszeństwa. Natomiast myślę, że wielkie plakaty i informacje o kasach pierwszeństwa niewiele robią dopóki mentalność ludzi się nie zmieni.
Tak ogólnie napisałam, nie odniosłam się do żadnej z nas ![]() Nie lubię, kiedy ktoś się pcha do przodu nie informując dlaczego. Wystarczyłoby przeprosić i wyjaśnić, że się źle czuje, że ciąża itp mimo, że kasa pierwszeństwa. Niejednokrotnie byłam świadkiem, gdzie ciężarna zachowywała się roszczeniowo i wszyscy mieli jej klękać i bić brawa i wpuszczać w kolejkę.. ![]() Poza tym każdy ma język i można zawsze powiedzieć czego się oczekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
Ja też się nie dopominam, ale jak kasjerka specjalnie podchodzi (w sumie w Rossmannie tylko, choć też nie zawsze) to korzystam. Gdzie indziej mi się chyba nie zdarzyło
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 |
Rozeznanie
|
Ja mam ten przywilej że na zwolnieniu lekarskim mam cały dzień wolnego i na zakupy chodzę o 11-13 brak kolejek. Tak samo do punktu pobrań.Do lekarza umawiam się na 12 bo wiem że w tych godzinach ani w autobusie ani w skm nie bede miała problemu z miejscem siedzącym wieksze zakupy zamawiam z dostawą do domu. Zdarza się że czasem gdzieś postoję ale juz nie bywa mi tak słabo jak na początku ciązy. mam teraz duży brzuch a kolejki znosze lepiej niz w 3 miesiącu gdzie prawie mdlałam a ciąży widac nie było.
|
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
Mi się tylko raz w Tesco zdarzyło, że kasjerka zawołała mnie na przód kolejki. I raz pan w kolejce w laboratorium mnie przepuścił.
![]()
![]() |
#986 |
Zakorzenienie
|
Ja z tych co milenujdka - jak sie źle czuję to prosze o przepuszczenie itp.i tyle. Jak nie to nie wymagam, ze mi wszyscy będa z drogi schodzic. A jak wiem, ze nie mam sily na zakupy to na nie nie idę, co innego zle się poczuc w trakcie. Nie mieszkamy w afryce, zeby omdlewając łazić po ch bo umrzemy z głodu
![]() Zreszta sorry, ale mnie coś trafia jak większośc cięzarnych tylko po nasikaniu na test leci po l4 i wymaga specjalnego traktowania w sklepach, kolejkach itp.,ale czas i siły na latanie po sklepach, spotkaniach, rozrywki, szorowanie chaty itd.to juz ma. Trochę jak te babcie emerytki co w kolejce sapią, ale na autobus to biegiem lecą. Nie piję do zadnej z nas, ot takie moje obserwacje ciażowe ![]() Dzieki za uspokojenie z tym tetnem! Bo przyznam, ze odgłosy maszyny jak tetno było wysoko podnosiły mi cisnienie i łapałam stracha ![]() Zamowilam lozeczko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#987 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w sklepach powiem tak - jak ktoś woła i puszcza to korzystam, w kasach pierwszeństwa mają gdzieś ciężarne i to jest irytujące strasznie, bo po co rysować kobietę z brzuszkiem a potem przyjmować wszystkich jak leci? Wyjątkiem jest rossmann. Ja specjalnie idę do tej kasy a mają mnie w ![]()
![]() |
#989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.