|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Cytat:
U nas jest tak, że wyliczają na rok czasu. Zliczają roczne zużycie wyciągają średnią i przysyłają rachunki na rok i co miesiąc płaci się tyle samo. Jak jest nadpłata to oddają, a jak dopłata to trzeba dopłacić i tak co roku. |
|
|
|
|
#2072 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie na pół roku
) Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Koleżanka co wam pisałam ze tego byczka urodziła. Dziś ma 2 miesiące i waży 7 kg.... współczuję noszenia Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, nie pisz tak, Kolin ma miesiąc i 6kg waży, to co Lune ma powiedzieć
|
|
|
|
#2074 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Was pediatra nastraszyla ![]() Cytat:
![]() Miałam mieć dziś wizytę ale przełożyli mi na poniedziałek Udało się wyjść na spacer Teraz się najadl i znów przysypia, ciekawe czy się uda odłożyć i obiad zrobić |
||
|
|
|
#2076 |
|
Rozeznanie
|
Też się zastanawiamy nad rachunkiem za prąd przez tą suszarkę. Aplikacja w tel daje rade ale na ból brzuszka tylko ciepło suszarki. ..
Mój dziś je i śpi... szkoda tylko że od rana śpi tylko na mnie . Jak odkładam obok to się budzi ,raz z nim usnęłam obok to było ok ,po godzinie Poszłam zagrzać sobie tortille i juz się wyjec włączył. Nie poznaje go. .. Dziś bez obiadu , bez spaceru , rolety zaciągnięte ,radio gra w kuchni a my w sypialni. .. Ciekawe co będzie robił w nocy ale nie powiem że jak nie płacze i śpi tak słodko z buźką na moim dekolcie to serce rośnie. Taka żabka. Dotka super że wyniki dobre. Nerwy i stres tylko przez tę głupią babę. Choć najważniejsze juz teraz że Witek zdrowy dzięki zaradnej mamie.
Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2016-02-11 o 16:02 |
|
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kąpiemy w pokoju. Pewnie mu chłodno się robi - mi też się robi jak wychodzę spod prysznica. Ale od razu go zawijam w ręcznik i przytulam i jest już spoko Dotka |
|
|
|
|
#2078 |
|
Zadomowienie
|
Heeej! U nas dziś była paskudna noc - spałam jakies 2,5 h
No moooże 3... A wieczór cały tez nie spał :/ O 6.30 wstawanie i 7.30 wyjazd na usg bioderek. Wszystko ok, babka pochwaliła Huberta że jest mega mądry że cały czas chce leżeć na brzuszku bo nie dość, że tym sobie rozmasowuje "spięcia" z okresu ciąży to jeszcze zapobiega to zakrztuszeniu, a dodatkowo ćwiczy mięśnie. Taka dumna z niego byłam! No i spokojny był, tak się słodko rozglądał ![]() W ogóle już po badaniu karmię młodego, kobiety się chwalą ile ich dzieci ważyły przy porodzie, ta 3400, ta 3800... Nasze 4600 zrobiło piorunujące wrażenie ![]() Później byliśmy wypełnić w urzędzie miasta wniosek o świadczenie rodzicielskie - maaamo, ile wypełniania! Ale już złożone i spokój. Teraz jeszcze becikowe, ale nie mamy jeszcze kompletu dokumentów. Potem Auchan na szybko, urząd skarbowy i do domu... W sumie byłam z młodym 6,5 godziny poza domem Ale bym mega spokojny. Teraz niech taki będzie do wieczora, bo matka musi odespać nockę
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w h&m ale żadnych biustonoszy z obwodem na 70 nie ma
A patrzyłam na zwykłe nawet to te miski D to jak B Widziałam w Reserved fajna spódnice z kieszeniami, rozkloszowana, musztardowa
|
|
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
Znajoma bez dzieci, na to ze nie mam czasem czasu zjeść i ugotować. Mówi z uśmiechem na twarzy, aż tak źle jest? Gdy mówię, że ma różne dni raz śpi 10 godzin, a raz 2, i nie za bardzo mogę sobie zaplanować o której z nim wyjdę, patrzy na mnie jak na wariata, że moje dziecko chyba strasznie niegrzeczne, bo przecież takie małe dzieci to śpią i jedzą. Wiec co ja mam za problem zapakować go do wózka i pójść na miasto na zakupy, przecież te 2-3 godziny to on przespi. A na koniec stwierdza ze przecież za dobrze by mi było gdy tylko spał.
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Obraz noworodka gdy sie go nie ma jest cholernie zaklamany. ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Dobrze, że jesteście bo w końcu faktycznie bym myślałam że mój jest jakiś inne bo wszystkie dzieci w kolko (w telewizji) to takie grzeczne Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2016-02-11 o 16:55 |
|
|
|
#2081 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to moja mama mowi ze ja dziwna jestem ze ona jak miala 2 dzieci to nawet paczki robiła i listonosz ja chwalił ze ona taka obrotna wiec co ja narzekam z 1 dzieckiem. Przeciez kazde dziecko inne jest jedne ma kolki, drugie co innego, trzecie tylko je i spi Dotka jutro wizyta to dokładnie sie dowiem ile wazy ale moje chude rączki ledwo go dzwigaja
|
|
|
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, na masaz zapraszam do siebie
![]() Hariett super, ze wszystko ok ![]() Jak minimalizowac te napiecua przy przewijaniu? Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- która z Was kupowała usztywniany biustonosz z alles mama? Tak wiem wiem cały dzień go zamawiam i dalej nie kliknięte |
|
|
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia nie przejmuj sie ja tak od wtorku klikam chuste
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2087 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka super! Cudne wieści
![]() Kinga nieee tylko, moja sama spokojnie to z minutę poleży ![]() Karen ja czekam. No ale ja idę w 6tym tygodniu. |
|
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę na necie gdzieś zamówić jakiś biustonosz. Najlepiej teraz już..
no i nie doradziłyście mi z rozmiarem spódnicy jaki brać? Jak sprzed ciąży? |
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
Magda a na ile Ci się rozmiar zwiększył?
|
|
|
|
#2091 |
|
Rozeznanie
|
Dotka super wieści
![]() też się dałam nabrać.... A my poszłysmy jednak na spacer, TZ wrócił wcześniej do domu i akurat sie rozchmurzyło a w połowie drogi zaczął padać deszcz, później śnieg i strasznie wiało ale młoda cieplutka była bo w gondoli cała zasłanieta i jeszcze jak folię założyłam to w ogóle nie wiem czy poczuła świeże powietrze![]() No w końcu mi napisali że szumiś i poduszka do mnie jadą ![]() Casa tak mi się przypomniało że moja połozna mówiła że w sytuacji jak sie dziecko krztusi bo za szybko mleko leci można spróbować pozycji "pod górkę" ja jeszcze nie próbowałam bo jakoś mi się ta pozycja wydaje nie wygodna i nie widać czy sie dzieć dobrze przystawił Tztowi się żaliłam że młoda taka niegrzeczna na tym prawym cycu a na lewym bez problemu i grzeczniutko i stwierdził że zaobserwował że jak ja sobie kładzie na klacie na jej lewym boku to tez jest niezadowolona i ze moze to dlatego ze tam sie jej w jelicie gazy zbierają
|
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
hariett czyli spanie na brzuszku to dobra opcja dla dzieci? bo mój baaardzo lubi od razu się uspokaja na brzuszku, ale boję się czy nie za często go kładziemy
![]() magda bierz taki jak przed ciażą - bedzie motywacja ![]() mi się własnie udało potrajkotać z przyjaciółką przez tel - ponad godzine Młody był łaskawy ![]() Ale wczesniej co zrobił ... przebieram go na przewijaku i nagle jak nie chluśnie - kupa na ścianie - dzięki Bogu za zmywalne farby
|
#2095 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja np jestem szczuplejsza niż przed ciążą ale brzuszek mi jeszcze wystaje i też bym miała problem z dobraniem rozmiaru Udało się zrobić i zjeść ciepły obiad
|
|||
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
Eh nie lubię takich dylematów
Chciałabym wiedzieć już jaki będę mieć rozmiar swój i cyckonosza
|
|
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett super!
Magda a ten większy rozmiar wynika z brzuszka? Ja bym wtedy brała ten przed ciąża, wylaszczysz się i będzie dobra
|
|
|
|
#2098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha, niezle z ta kupa. Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
||
|
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
Karen mistrz
|
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
A jak sie wylaszczy bardziej niz przed ciaza? Ja sie z zakupami wstrzymuje az sie wylaszcze :-D
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.

haha

No i jak usłyszała, że piersią się karmimy i to z takimi efektami* to nie mogła się nachwalić
"no ale jak ktoś ma tyle determinacji co pani, to co się dziwić' - wspominając jak w szpitalu cisnęłam z rozkręcaniem laktacji no i nawiązując do teraźniejszych efektów.

Dziś bez obiadu , bez spaceru , rolety zaciągnięte ,radio gra w kuchni a my w sypialni. .. Ciekawe co będzie robił w nocy 

Chciałabym wiedzieć już jaki będę mieć rozmiar swój i cyckonosza