Neauty Minerals - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Kosmetyki mineralne

Notka

Kosmetyki mineralne Lubisz kosmetyki mineralne? Chcesz pogłębić swoją wiedzę? Wiemy wszystko o kosmetykach mineralnych. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-01-31, 20:34   #691
AncientQueen
Rozeznanie

Dot.: Neauty Minerals

Cytat:
Napisane przez _Caoimhe_ Pokaż wiadomość
Nie chcę na razie nic mówić, ale chyba mnie zapycha :-( Mam wysyp na brodzie i czole. A długo już nic takiego nie miałam.
Odstawię na razie, zobaczę czy zejdzie i dam znać.
Chodzi o formułę kryjącą, czy matującą? Niestety takie rzeczy się zdarzają, szczególnie przy nadmiernie kremowych konsystencjach.

Bigosowadama wiesz co, ja z ciekawości zamówiłam Neutral Light i nie wiem czy jestem ślepa, czy jakie licho, ale w woreczku nie widzę żadnej różnicy pomiędzy nim a Fair. Jeszcze nie testowałam na twarzy, więc nie wiem, czy efekt końcowy też jest podobny.
Stary 2016-01-31, 20:42   #692
201607231711
Konto usunięte

Kryjąca. Mam nadzieje, ze to nie on, bo inne aspekty sa naprawdę super. Nie miałam tak wcześniej z zadnymi innymi minerałami.
Przestawię sie na inny i zobaczymy, czy zniknie.
201607231711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-03, 08:26   #693
Ishikawa
Crazy turtle lady

GG do Ishikawa

Postanowiłam dac minerałom szansę i zamówiłam kilka próbek podkładów z Neauty. Jedyne co,to teraz widzę, że totalnie wtopiłam z kolorami - na stronie najjaśniejsze wydawały mi się takie akurat dla mnie ale jak (po zamówieniu) zobaczyłam swatche na necie to sie mocno zdziwiłąm ich jasnością
Stary 2016-02-03, 11:52   #694
syshda
Cały czas się uczę

Cytat:
Napisane przez Ishikawa Pokaż wiadomość
Postanowiłam dac minerałom szansę i zamówiłam kilka próbek podkładów z Neauty. Jedyne co,to teraz widzę, że totalnie wtopiłam z kolorami - na stronie najjaśniejsze wydawały mi się takie akurat dla mnie ale jak (po zamówieniu) zobaczyłam swatche na necie to sie mocno zdziwiłąm ich jasnością
Ja uzywalam najjasniejszych kolorow z podkladow drogeryjnych i czesto były za ciemne. Z mineralow jestem najczesciej na 2 poziomie w zimie i na 3 w lecie.
syshda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-03, 12:41   #695
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Całe szczęście, że minerałki są takie jasne, bez nich blade twarze totalnie nie miałyby po co sięgać
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-03, 18:58   #696
Ishikawa
Crazy turtle lady

GG do Ishikawa

Cytat:
Napisane przez syshda Pokaż wiadomość
Ja uzywalam najjasniejszych kolorow z podkladow drogeryjnych i czesto były za ciemne. Z mineralow jestem najczesciej na 2 poziomie w zimie i na 3 w lecie.
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;55051036]Całe szczęście, że minerałki są takie jasne, bez nich blade twarze totalnie nie miałyby po co sięgać [/QUOTE]

Generalnie mogłam zrobić lepszy research bo co monitor to inaczej no czasem zdjęcia na stronie nie są bardzo miarodajne .
Z 8 próbek póki co na oko w miarę będzie jedna. Ale może się mylę - oby
Stary 2016-02-03, 19:01   #697
syshda
Cały czas się uczę

Cytat:
Generalnie mogłam zrobić lepszy research bo co monitor to inaczej no czasem zdjęcia na stronie nie są bardzo miarodajne .
Z 8 próbek póki co na oko w miarę będzie jedna. Ale może się mylę - oby
Na jaki kolor stawiasz?
I nie zrazaj sie, zawsze to lepiej nie trafic z probkami niż zostac z bigiem w kolorze od czapy :-D

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-03, 20:52   #698
Ishikawa
Crazy turtle lady

GG do Ishikawa

Cytat:
Na jaki kolor stawiasz?
I nie zrazaj sie, zawsze to lepiej nie trafic z probkami niż zostac z bigiem w kolorze od czapy :-D
Zamówiłam:
podkład matujący neutral pale
podkład matujący golden pale
podkład kryjący neutral pale
podkład kryjący neutral fair
podkład kryjący olive pale
baza pod podkład
puder matujący
podkład matujący neutral fair
podkład matujący olive fair

Wydaje mi się tak na oko że te 2 :
podkład kryjący neutral fair
podkład matujący neutral fair

Ale generalnie jestem zadowolona z ilosci próbek - jezeli kolory będą nie moje,ale podkład/puder będzie ok to próbuje innych kolorów
Stary 2016-02-03, 21:12   #699
syshda
Cały czas się uczę

Poziom "pale" jest bardzo jasny. Baza jest bardzo fajna pod mineraly. Na poczatku nie bylam do niej przekonana, ale teraz coraz bardziej mi sie podoba i stala sie moim "must have". Juz korektor i sama baza wygladaja bardzo przyzwoicie, mozna tak wyjsc do ludzi. A jak podklad zagruntuje sie jeszcze pudrem, to juz nie do zdarcia.
Jesli formula ci podpasuje, to bedzie dobrze.
Stary 2016-02-04, 06:37   #700
Ishikawa
Crazy turtle lady

GG do Ishikawa

Cytat:
Poziom "pale" jest bardzo jasny. Baza jest bardzo fajna pod mineraly. Na poczatku nie bylam do niej przekonana, ale teraz coraz bardziej mi sie podoba i stala sie moim "must have". Juz korektor i sama baza wygladaja bardzo przyzwoicie, mozna tak wyjsc do ludzi. A jak podklad zagruntuje sie jeszcze pudrem, to juz nie do zdarcia.
Jesli formula ci podpasuje, to bedzie dobrze.
z godzinę temu pomalowałam się podkładem kryjącym i póki co jest jest bardzo fajnie. Pamiętam testowałam mnerały kilka lat temu i chyba formula poszła do przodu. No ale nie bede chwalic dnia przed...itp.
Stary 2016-02-08, 08:43   #701
Isfet
Rozeznanie

Hej,
chciałabym się zapytać jak sprawują się podkłady kryjące?
Zakupiłam próbki, ale nie pomyślałam i wziełam tylko matujące i jak dla mnie trochę za słabo kryją
Czy te kryjące też dają wrażenie matu?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-08, 09:23   #702
Ishikawa
Crazy turtle lady

GG do Ishikawa

Cytat:
Napisane przez Isfet Pokaż wiadomość
Hej,
chciałabym się zapytać jak sprawują się podkłady kryjące?
Zakupiłam próbki, ale nie pomyślałam i wziełam tylko matujące i jak dla mnie trochę za słabo kryją
Czy te kryjące też dają wrażenie matu?
Ja mam i takie i taki - tak, kryjące daja wrażenie matu ,ale ja i tak go przypudrowuje żeby mieć 101% matu i żeby makijaz sie lepien trzymał.
Jak trafię z kolorem to na bank kupię podkład kryjący a co do pudru matującego to jeszcze nie wiem.
Stary 2016-02-08, 10:35   #703
Isfet
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam i takie i taki - tak, kryjące daja wrażenie matu ,ale ja i tak go przypudrowuje żeby mieć 101% matu i żeby makijaz sie lepien trzymał.
Jak trafię z kolorem to na bank kupię podkład kryjący a co do pudru matującego to jeszcze nie wiem.
Dzięki za informacje
Ja na razie kupiłam próbki i o dziwo dobrałam idealnie kolor (o dziwo olive, a zwsze celowałam w goldeny i neutralne).
Jeżeli daje mat, ale taki zdrowy to chyba pełnowymiarowy kupię kryjący bo ten matowy trochę "za lekki" jest jak dla mnie.

Ogólnie jak któraś z dziewczyn z Warszawy/Piaseczna chce wypróbować kolory: matujący golden medium light, matujący olive medium, matujący neutral medium, to mogę odstąpić próbki są tylko "zmacane" - w sensie zamoczyłam paluszek i sie maźnełam żeby kolor na rzuchwie sprawdzić
Stary 2016-02-08, 10:57   #704
syshda
Cały czas się uczę

Jeśli chodzi o krycie, to kryjacy Neauty sprawdza sie bardzo dobrze. I dobrze wyglada po kilku godzinach od nalozenia, nie ma warzenia ani ciastolenia. Jesli chodzo o mat, to dla mnie jest ok, ale ja nie potrzebuje mocnych właściwości matujacych.
Kolory w obu fourmulach sa takie same.
Stary 2016-02-08, 16:37   #705
jadwigamaj
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tyven Pokaż wiadomość
Całe szczęście że przedłużyli tę promocję, nie wiem w czym wyglądam lepiej: fair, light czy light medium. Wiem, spory rozstrzał, ale wydaje mi się że jednego dnia fair wygląda super, a drugiego za blado i light albo light medium jest wtedy ok. Porobiłam paski od żuchwy przez szyję, ale to niewiele pomaga, jestem jakaś ślepa. Dobrze że mam jeszcze prawie tydzień na podjęcie decyzji ^^
ja mam tak samo jednego dnia pasuje mi jedno a drugiego drugie...

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Ja w niedalekiej przyszłości zdecyduję się albo na primer Redness Correction albo primer Prelude Matte i dosypię troszkę anti redness mica, bo akurat mam. Jak już będę miała, to dam znać jak współpracuje z Neauty, obecnie poszperam jeszcze na temat Redness Correction.
daj znać! bo mało jest dobrych zielonych korektorów :/

formuła kryjąca jest fajna, ja też mam twarz w naczynkach i Neauty potrafi to zakryć, chociaż nie za pierwszą warstwą (może zależy kto ile podkładu nabiera na pędzel), ciasta nie robi, co bardzo mnie zaskoczyło na plus

Cytat:
Napisane przez bigosowadama Pokaż wiadomość
Ja bym na Twoim miejscu zamówiła najpierw próbki.
Wiem, że z tym jest zabawa.

Piszesz, że używałaś AM golden fairest i LL china doll.
Miałam w użyciu obydwa odcienie.
Golden fairest za ciemny i za brudnopomarańczowy, LL dobry, neutralny kolor (może nawet za neutralny, nie pamiętam już)
China doll, na twarzy był ok (poza kryciem), twarz - szyja mimo wszystko różniły się. Twarz była zaczerwieniona i ciemniejsz od szyi, która była blado sinożółta.
W każdym razie ja wybrałam próbki neutral pale, fair golden ivory i olive fair.
Moja skóra jest trochę dziwna. Twarz mam ciemniejszą od szyi, zaróżowioną, taką jakby przyprószoną popiołem (nie szarawą).
Natomiast szyja to już inna historia jest. Ogólnie blado-sino-zielono-żółta. Co wygląda dziwnie przy twarzy. Dekolt znowu mam lekko zaróżowiony.
I tu zaczynają się schody z podkładem. Niby żółte mi zakrywają zaróżowioną cerę, ale odcinają się od szyi, która wydaje się zielonkawa.
Typowe oliwkowe podkłady (żółć +zieleń), do szyi mi nawet pasują, ale na twarzy jestem po prostu sina.
Doszłam do tego, że wybieram neutrale z domieszką żółci, lub oliwki.
Golden ivory mi pasuje poziomem, ale na twarzy wygląda woskowo (za żółto)
Olive fair pasuje mi, szczególnie do szyi,tylko to jest taka szara oliwka.
Mogą z niej wyłazić różowe tony.
Kombinuję by do olive light dodać golden ivory lub na odwrót.
Jeszcze nie zdecydowałam, która wersja jest lepsza.
Neutral fair też mi pasuje, jest neutralny, z dodatkiem żółtych tonów.
Twarz fajnie w tym podkładzie wygląda.
Neutral pale porównuję do golden ivory. Tylko ivory ma więcej żółtych tonów.
W pale nie wyglądam źle, może odrobinę za blado, ale mi to nie przeszkadza.
Mi skóra wyłapuje w podkładach tony pomarańczowe.
W tych wyglądam po prostu koszmarnie. Tony różowe też łapię, ale chyba w mniejszym stopniu.
Tak czy siak nie pasują mi i świnki i orange.

Masz rację. Ciekawostką jest to, że jak mam bladą twarz, bez zaczerwienienia (zdarza się), to widzę jakieś tam przebijające się żółte tony.
A tak to przybrudzony róż zazwyczaj jest. I twarz ciemniejsza odcinająca się od jaśniejszej w innym kolorze szyi.
kolor podkładu + kolor skóry twarzy dają niespodziewane efekty , niekoniecznie pożądane
Albo nie pasuje do szyi , albo nie pasuje do twarzy.
U mnie dopasowany do szyi- twarz szara, zielona.
Dopasowany do twarzy (z neutralizacją zaróżowienia)- szyja odcina się na żółto, lub sinozielono.

Nie próbowałam nakładać zielonego korektora na zaróżowione policzki. Tylko miejscami. i zawsze mi wybijał zielenią spod podkładu.
Dlatego wolę beżowe korektory, nie ma takich przebojów z nimi.
Przy zielonce muszę na niego nałożyć beżowy korektor, a wtedy mi się robi plama, za gruba warstwa, i widać, że jest coś nie tak.
ja też bym wzięła próbki... dzięki temu mam dobrane kolory bo ze zdjęć nigdy!!! bym nie trafiła
najgorzej że u mnie co dzień to jakby inny kolor skóry i też mam tak że szyja inna dekolt inny twarz inna...
ale mając różne próbki można coś dobrać, wymieszać itd.

no właśnie i zielony korektor musi być dobry bo można zrobić sobie krzywdę
jadwigamaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-08, 17:13   #706
Tyven
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jadwigamaj Pokaż wiadomość
daj znać! bo mało jest dobrych zielonych korektorów :/

formuła kryjąca jest fajna, ja też mam twarz w naczynkach i Neauty potrafi to zakryć, chociaż nie za pierwszą warstwą (może zależy kto ile podkładu nabiera na pędzel), ciasta nie robi, co bardzo mnie zaskoczyło na plus
Ja jednak bałam się brać zielonego korektora, szczególnie że nie ma żadnych próbek. I dzisiaj przyszedł do mnie primer redness correction z kolorówki. Jak zrobię i przetestuję, to też dam znać.
Tyven jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-08, 17:52   #707
jadwigamaj
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, które chwalą sobie wersję kryjącą podkładu Neauty - jaka jest Wasza faktura twarzy? Macie idealnie gładką buzię czy wyczuwacie pod palcami jakieś nierówności?

Testowałam dzisiaj i wczoraj kryjący Golden Ivory i jak na razie jednym słowem - tragedia. Musiałam od razy zmywać, bo nie dałam rady patrzeć ani nosić się z tym na twarzy. Raz użyłam beauty blenderem, a dzisiaj pędzlem top (dość zbity). Ale to możliwe przez to, że zaszkodziłam sobie poprzez zbyt intensywny masaż, potem peeling enzymatyczny, a na noc jeszcze Effaclar Duo+, chyba za bardzo mnie wysuszyło i przez to podkład leży tragicznie.
nierówności czyli niedoskonalości czyli pryszcze to jeden problem a drugi to sucha skóra i sterczące skórki
i przy minerałach to nie wiem co gorsze
jak jest przesusz to żadne minerały nie będą dobrze leżeć dlatego masz rację że trzeba niestety odczekać

a jakie "jajko" polecasz? zastanawiam się już długo czy nie spróbować beauty blendera ale na oryginał szkoda mi na razie pieniędzy

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Ja jednak bałam się brać zielonego korektora, szczególnie że nie ma żadnych próbek.
zielony baaardzo przydaje się na... okazjonalne zburaczenie

Cytat:
Jak zrobię i przetestuję, to też dam znać.
ok ok

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
Napisane przez AncientQueen Pokaż wiadomość
Bigosowadama wiesz co, ja z ciekawości zamówiłam Neutral Light i nie wiem czy jestem ślepa, czy jakie licho, ale w woreczku nie widzę żadnej różnicy pomiędzy nim a Fair. Jeszcze nie testowałam na twarzy, więc nie wiem, czy efekt końcowy też jest podobny.
albo my obie ślepe między neutral light i neutral fair prawie nie ma różnicy
na twarzy bardzo mało ale jednak jaśniejszy jest fair

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Jeśli chodzi o krycie, to kryjacy Neauty sprawdza sie bardzo dobrze. I dobrze wyglada po kilku godzinach od nalozenia, nie ma warzenia ani ciastolenia. Jesli chodzo o mat, to dla mnie jest ok, ale ja nie potrzebuje mocnych właściwości matujacych.
Kolory w obu fourmulach sa takie same.
chyba nie jest tak że wszystkie kolory w obu formułach są identyczne...
ale teraz nie podam przykładów bo już nie pamiętam (robiłam porównania wszystkich próbek które mam i różnice były, były też niektóre kolory źle wymieszane i smużyły na szaro ale to inna sprawa)

tak! krycie w kryjącym jest dużo lepsze niż w matującym
u mnie w ogóle nie robi ciasta ale nie wiem jak u tłustoskórnych

kryjący słabiej matuje, według mnie po prostu słabo ale co kto lubi
nie jest to 2 w 1 i trzeba zakończyć matującym puderem

Cytat:
Bigosowadama

i troszkę mnie załamuje, że tyle zabawy jest przy tym, jakby nie mogli zrobić gamy neutralo-goldeno-oliwe.. Pozostaje czekać na podkłady mineralne inteligentne, które same będą dopasowywać się do poszczególnych tonów na nałożonych obszarach.
inteligentne podkłady
Stary 2016-02-08, 21:47   #708
Tyven
Raczkowanie

Cytat:
zielony baaardzo przydaje się na... okazjonalne zburaczenie
Właśnie mam nadzieję że uda mi się to obejść z redness correction. Z moimi umiejętnościami makijażowymi mam wątpliwości czy umiałabym dobrze zakryć zielony korektor. Może z tym primerem będzie łatwiej.
Tyven jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-11, 17:05   #709
oktawi7
Raczkowanie

Od jutra firma ma wprowadzić próbki cieni za 3,9zł 0,2 g

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-11, 18:53   #710
AncientQueen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oktawi7 Pokaż wiadomość
GENIALNIE! W końcu ktoś na to wpadł
Stary 2016-02-11, 18:59   #711
syshda
Cały czas się uczę

Cytat:
Napisane przez AncientQueen Pokaż wiadomość
GENIALNIE! W końcu ktoś na to wpadł
Ja mam wrażenie, że pani Agata z Neauty w ogóle bierze sobie do serca uwagi klientów. I bardzo dobrze.
Stary 2016-02-11, 21:44   #712
sandrek
Zakorzenienie

Wracam z problemem doboru odcienia.
Z Annabelle Minerals stosowałam dłuższy czas gamę Neutral, ale po bigu stwierdziłam, że widać w nim różowe tony, a ja mam płytko unaczynioną cerę więc odpada, bo tylko to podkreślał. Wybrałam Golden - używałam dłuższy czas Fair. Jednak minerały te okazały się jednak za ciężkie i po prostu nie wyglądały najlepiej na twarzy, warzyły się i strasznie odznaczały.
Z Pixie zamówiłam kilka próbek, nie udało mi się nimi stopniować krycia, jakbym zupełnie nic nie miała - jednak nie zakrył on tego, czego chciałam. Pasował mi odcień Vanilla Delight w formule MTB, Butter Cream okazał się zbyt żółty. Jednak odstawiłam je, ponieważ spowodowały wysyp.
Z Ecolore warm 3 jest dla mnie zbyt pomarańczowy, a warm 2 ciut za jasny.
W jakie odcienie Neauty powinnam celować? Nie mogę mieć nic z różowymi podtonami, bo wybije mi moją płytko unaczynioną cerę, będzie źle wyglądać. A jak widać, typowe żółtki są za żółte.
Myślę o Olive Light/Olive Medium Light lub Neutral Light.
sandrek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-12, 02:35   #713
xxxescapismxxx
Pani Pech

Cytat:
Napisane przez oktawi7 Pokaż wiadomość
Fajnie widziałam na fejsie. Dobra opcja dla kolorów mało używanych. Kupię sobię próbki tych niebieskich odcieni
Stary 2016-02-12, 05:52   #714
Isfet
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sandrek Pokaż wiadomość
Z Annabelle Minerals stosowałam dłuższy czas gamę Neutral, ale po bigu stwierdziłam, że widać w nim różowe tony, a ja mam płytko unaczynioną cerę więc odpada, bo tylko to podkreślał. Wybrałam Golden - używałam dłuższy czas Fair. Jednak minerały te okazały się jednak za ciężkie i po prostu nie wyglądały najlepiej na twarzy, warzyły się i strasznie odznaczały.
Z Pixie zamówiłam kilka próbek, nie udało mi się nimi stopniować krycia, jakbym zupełnie nic nie miała - jednak nie zakrył on tego, czego chciałam. Pasował mi odcień Vanilla Delight w formule MTB, Butter Cream okazał się zbyt żółty. Jednak odstawiłam je, ponieważ spowodowały wysyp.
W jakie odcienie Neauty powinnam celować? Nie mogę mieć nic z różowymi podtonami, bo wybije mi moją płytko unaczynioną cerę, będzie źle wyglądać. A jak widać, typowe żółtki są za żółte.
Neutral wydają mi się lekko różowe, za to olive i golden mają bardzo ładne odcienie bez różowych tonów.
Stary 2016-02-12, 08:08   #715
Ishikawa
Crazy turtle lady

GG do Ishikawa

Zamowilam kolejne 9 próbek - w sumie z rabatem wychodzi wychodzi bardzo fajnie i może w końcu trafię na swój kolor

podkład kryjący neutral light
podkład kryjący neutral medium light
podkład matujący golden light
podkład matujący neutral light
podkład matujący neutral medium light
podkład matujący golden medium light
podkład kryjący golden fair
podkład kryjący golden light
podkład matujący neutral medium dark
Stary 2016-02-15, 15:23   #716
jadwigamaj
Raczkowanie

Cytat:
ale żółtek z Neauty nie próbowałaś? spróbuj!
też mam naczynka
oliwki są i fajne i nie... bo są ziemiste i możesz wyglądać niezdrowo
neutrale to chyba najgorsza opcja bo nie chowają tej czerwieni naczynkowej i trzeba nałożyć więcej warstw albo dodawać jakiś korektor
aha i jeżeli miałaś fair z AM to light z Neauty będą chyba za jasne
Stary 2016-02-15, 15:30   #717
sandrek
Zakorzenienie

Cytat:
ale żółtek z Neauty nie próbowałaś? spróbuj!
też mam naczynka
oliwki są i fajne i nie... bo są ziemiste i możesz wyglądać niezdrowo
neutrale to chyba najgorsza opcja bo nie chowają tej czerwieni naczynkowej i trzeba nałożyć więcej warstw albo dodawać jakiś korektor
aha i jeżeli miałaś fair z AM to light z Neauty będą chyba za jasne
A jak się zachowuje na twarzy Neauty porównując go do Annabelle Minerals?
sandrek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-15, 16:00   #718
jadwigamaj
Raczkowanie

Cytat:
Zamowilam kolejne 9 próbek - w sumie z rabatem wychodzi wychodzi bardzo fajnie i może w końcu trafię na swój kolor
mówisz o promocji tej walentynkowej? czyli już jej nie ma ech

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
np.
Neauty u mnie nie robi ciasta
AM ma większe krycie

dziewczyny w tym wątku sporo pisały o swoich innych doświadczeniach

kup próbki bo jeżeli nie znasz w ogóle Neauty to według mnie nie warto od razu biga

Edytowane przez jadwigamaj
Czas edycji: 2016-02-15 o 16:06
Stary 2016-02-15, 17:11   #719
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Wątek jest krótki, a na temat nowej formuły zostało już napisane tu bardzo wiele, polecam się cofnąć
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-15, 17:23   #720
nAtaL!a
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem Neuty jest:
mniej krtyjący niż kryjący Annabelle Minerals
mniej kremowy niż AM,
bardziej się pyli niż AM,
gorzej się "przyczepia" do skóry podczas rozprowadzania, ale bardzo ładnie trzyma się w ciągu dnia, jest zdecydowanie trudniej o zrobienie sobie placów niż w przypadku AM,
ale...po AM wychodziły mi jakieś dziwne krosty, po Neuty nic mi nie wyskakuje i to mi rekompensuje wszystkie minusy. Poza tym faktycznie AM robiło mi ciasto, chociaż zauważyłam to dopiero po tym jak zaczełam używać Neuty. Tylko z kolorem kiepsko trafiłam.

Edytowane przez nAtaL!a
Czas edycji: 2016-02-15 o 17:25
nAtaL!a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości