![]() |
#691 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Neauty Minerals
Cytat:
![]() Bigosowadama wiesz co, ja z ciekawości zamówiłam Neutral Light i nie wiem czy jestem ślepa, czy jakie licho, ale w woreczku nie widzę żadnej różnicy pomiędzy nim a Fair. Jeszcze nie testowałam na twarzy, więc nie wiem, czy efekt końcowy też jest podobny.
![]() |
![]() |
#692 |
Konto usunięte
|
Kryjąca. Mam nadzieje, ze to nie on, bo inne aspekty sa naprawdę super. Nie miałam tak wcześniej z zadnymi innymi minerałami.
Przestawię sie na inny i zobaczymy, czy zniknie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 |
Crazy turtle lady
|
Postanowiłam dac minerałom szansę i zamówiłam kilka próbek podkładów z Neauty. Jedyne co,to teraz widzę, że totalnie wtopiłam z kolorami - na stronie najjaśniejsze wydawały mi się takie akurat dla mnie ale jak (po zamówieniu) zobaczyłam swatche na necie to sie mocno zdziwiłąm ich jasnością
![]()
![]() |
#694 | |
Cały czas się uczę
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
Konto usunięte
|
Całe szczęście, że minerałki są takie jasne, bez nich blade twarze totalnie nie miałyby po co sięgać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 | |
Crazy turtle lady
|
Cytat:
![]() Generalnie mogłam zrobić lepszy research bo co monitor to inaczej no czasem zdjęcia na stronie nie są bardzo miarodajne . Z 8 próbek póki co na oko w miarę będzie jedna. Ale może się mylę - oby ![]()
![]() |
![]() |
#697 | |
Cały czas się uczę
|
Cytat:
I nie zrazaj sie, zawsze to lepiej nie trafic z probkami niż zostac z bigiem w kolorze od czapy :-D |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#698 | |
Crazy turtle lady
|
Cytat:
podkład matujący neutral pale podkład matujący golden pale podkład kryjący neutral pale podkład kryjący neutral fair podkład kryjący olive pale baza pod podkład puder matujący podkład matujący neutral fair podkład matujący olive fair Wydaje mi się tak na oko że te 2 : podkład kryjący neutral fair podkład matujący neutral fair Ale generalnie jestem zadowolona z ilosci próbek - jezeli kolory będą nie moje,ale podkład/puder będzie ok to próbuje innych kolorów ![]()
![]() |
![]() |
#699 |
Cały czas się uczę
|
Poziom "pale" jest bardzo jasny. Baza jest bardzo fajna pod mineraly. Na poczatku nie bylam do niej przekonana, ale teraz coraz bardziej mi sie podoba i stala sie moim "must have". Juz korektor i sama baza wygladaja bardzo przyzwoicie, mozna tak wyjsc do ludzi. A jak podklad zagruntuje sie jeszcze pudrem, to juz nie do zdarcia.
Jesli formula ci podpasuje, to bedzie dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 | |
Crazy turtle lady
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#701 |
Rozeznanie
|
Hej,
chciałabym się zapytać jak sprawują się podkłady kryjące? Zakupiłam próbki, ale nie pomyślałam i wziełam tylko matujące ![]() ![]() Czy te kryjące też dają wrażenie matu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#702 | |
Crazy turtle lady
|
Cytat:
Jak trafię z kolorem to na bank kupię podkład kryjący a co do pudru matującego to jeszcze nie wiem.
![]() |
![]() |
#703 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja na razie kupiłam próbki i o dziwo dobrałam idealnie kolor (o dziwo olive, a zwsze celowałam w goldeny i neutralne). Jeżeli daje mat, ale taki zdrowy to chyba pełnowymiarowy kupię kryjący ![]() Ogólnie jak któraś z dziewczyn z Warszawy/Piaseczna chce wypróbować kolory: matujący golden medium light, matujący olive medium, matujący neutral medium, to mogę odstąpić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 |
Cały czas się uczę
|
Jeśli chodzi o krycie, to kryjacy Neauty sprawdza sie bardzo dobrze. I dobrze wyglada po kilku godzinach od nalozenia, nie ma warzenia ani ciastolenia. Jesli chodzo o mat, to dla mnie jest ok, ale ja nie potrzebuje mocnych właściwości matujacych.
Kolory w obu fourmulach sa takie same. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#705 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
formuła kryjąca jest fajna, ja też mam twarz w naczynkach i Neauty potrafi to zakryć, chociaż nie za pierwszą warstwą (może zależy kto ile podkładu nabiera na pędzel), ciasta nie robi, co bardzo mnie zaskoczyło na plus Cytat:
najgorzej że u mnie co dzień to jakby inny kolor skóry ![]() ![]() ale mając różne próbki można coś dobrać, wymieszać itd. no właśnie i zielony korektor musi być dobry bo można zrobić sobie krzywdę |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#707 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i przy minerałach to nie wiem co gorsze ![]() jak jest przesusz to żadne minerały nie będą dobrze leżeć dlatego masz rację że trzeba niestety odczekać ![]() a jakie "jajko" polecasz? zastanawiam się już długo czy nie spróbować beauty blendera ale na oryginał szkoda mi na razie pieniędzy ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ok ok ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
![]() na twarzy bardzo mało ale jednak jaśniejszy jest fair ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
ale teraz nie podam przykładów bo już nie pamiętam (robiłam porównania wszystkich próbek które mam i różnice były, były też niektóre kolory źle wymieszane i smużyły na szaro ale to inna sprawa) tak! krycie w kryjącym jest dużo lepsze niż w matującym u mnie w ogóle nie robi ciasta ale nie wiem jak u tłustoskórnych kryjący słabiej matuje, według mnie po prostu słabo ale co kto lubi nie jest to 2 w 1 i trzeba zakończyć matującym puderem Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#708 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#709 |
Raczkowanie
|
Od jutra firma ma wprowadzić próbki cieni za 3,9zł 0,2 g
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
Cały czas się uczę
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
Wracam z problemem doboru odcienia.
Z Annabelle Minerals stosowałam dłuższy czas gamę Neutral, ale po bigu stwierdziłam, że widać w nim różowe tony, a ja mam płytko unaczynioną cerę więc odpada, bo tylko to podkreślał. Wybrałam Golden - używałam dłuższy czas Fair. Jednak minerały te okazały się jednak za ciężkie i po prostu nie wyglądały najlepiej na twarzy, warzyły się i strasznie odznaczały. Z Pixie zamówiłam kilka próbek, nie udało mi się nimi stopniować krycia, jakbym zupełnie nic nie miała - jednak nie zakrył on tego, czego chciałam. Pasował mi odcień Vanilla Delight w formule MTB, Butter Cream okazał się zbyt żółty. Jednak odstawiłam je, ponieważ spowodowały wysyp. Z Ecolore warm 3 jest dla mnie zbyt pomarańczowy, a warm 2 ciut za jasny. W jakie odcienie Neauty powinnam celować? Nie mogę mieć nic z różowymi podtonami, bo wybije mi moją płytko unaczynioną cerę, będzie źle wyglądać. A jak widać, typowe żółtki są za żółte. ![]() Myślę o Olive Light/Olive Medium Light lub Neutral Light. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#713 |
Pani Pech
|
Fajnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#714 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#715 |
Crazy turtle lady
|
Zamowilam kolejne 9 próbek - w sumie z rabatem wychodzi wychodzi bardzo fajnie
![]() ![]() podkład kryjący neutral light podkład kryjący neutral medium light podkład matujący golden light podkład matujący neutral light podkład matujący neutral medium light podkład matujący golden medium light podkład kryjący golden fair podkład kryjący golden light podkład matujący neutral medium dark
![]() |
#716 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
też mam naczynka oliwki są i fajne i nie... bo są ziemiste i możesz wyglądać niezdrowo neutrale to chyba najgorsza opcja bo nie chowają tej czerwieni naczynkowej i trzeba nałożyć więcej warstw albo dodawać jakiś korektor aha i jeżeli miałaś fair z AM to light z Neauty będą chyba za jasne |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
Neauty u mnie nie robi ciasta AM ma większe krycie dziewczyny w tym wątku sporo pisały o swoich innych doświadczeniach kup próbki bo jeżeli nie znasz w ogóle Neauty to według mnie nie warto od razu biga Edytowane przez jadwigamaj Czas edycji: 2016-02-15 o 16:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 |
Konto usunięte
|
Wątek jest krótki, a na temat nowej formuły zostało już napisane tu bardzo wiele, polecam się cofnąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mniej krtyjący niż kryjący Annabelle Minerals mniej kremowy niż AM, bardziej się pyli niż AM, gorzej się "przyczepia" do skóry podczas rozprowadzania, ale bardzo ładnie trzyma się w ciągu dnia, jest zdecydowanie trudniej o zrobienie sobie placów niż w przypadku AM, ale...po AM wychodziły mi jakieś dziwne krosty, po Neuty nic mi nie wyskakuje i to mi rekompensuje wszystkie minusy. Poza tym faktycznie AM robiło mi ciasto, chociaż zauważyłam to dopiero po tym jak zaczełam używać Neuty. Tylko z kolorem kiepsko trafiłam. Edytowane przez nAtaL!a Czas edycji: 2016-02-15 o 17:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.