Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-11, 16:43   #931
gosiaczek071
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Ja chce Withings dedykowana do iPhone poluje cały czas na używkę w dobrej cenie bo cholerstwo drogie jest
Moj maz tez chciał, ale mowi, ze to na wifi działa. A u nas na wiosce to tak rożnie bywa ale tez mu sie podoba

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
Tutaj bardziej widać mojego cake toppera:p zamiast ciasta jest ogórek:p hehe
superancki ja tez lubię robić takie rzeczy

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
Amen! U mnie tak samo było, jest (poza moim strajkowaniem :P i te same mam nadzieje
Również sanek brak w mej wyprawce
I znów - mam tak samo
Polać jej dobrze mówi.
Moje jest z IKEA i wymiar od górnej krawędzi dłuższego boku do wyższej konfiguracji stelaża to 35,5 cm (ale ja nie mam materaca jeszcze ).

Matka wariatka :ha haha:

Martinixxx: Nieprawda, bo ja zauważyłam Twoją nieobecność (jako mej imiennej inspiracji :P, ale wiem, że dużo załatwiasz, bo jesteś w Polszy
Niezła bryka A Syn jaki duży :O

Lucy: Ale cuda Niby serca, a takie... męskie

Agata: Ale Ty masz talent Powinnaś robić tego wiecej i sprzedawać - zawsze grosz w kieszeni, a teraz na to popyt jest

A! Koleżanka dziś urodziła Córę! Jednak CC. Więcej nie wiem
Mojej koleżanki szwagierka urodziła dzis na miesiąc przed terminem cholera jasna, co rusz to słyszę ze ktos na miesiąc przed rodzi
Whisky nie cierpię....
Z alko lubię- wino (każde, najbardziej czerwone), wódeczkę ale raczej w drinkach, uwielbiam żołądkowa gorzka figowa, z drinków ukochany moj to mohito, za piwem nie przepadam, bo gazowane, i tyle. Z kolorowych nie lubię (whisky czy koniaki odpadaja. Moj maz lubi whisky ale teraz rzadko pije bo alk mu teraz mega szkodzi po tym zapaleniu żołądka. ,
Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Tak myślałam, że nierealne SN
Zdrówka dla obu!

Hehe..z chęcią bym się whisky napiła
Dzięki a sprawdzisz mi od dolnej krawędzi jeszcze?Sprawdza się, że IKEA tak samo konfiguruje

Agnesssa to fajnie że nakupiły gorzej jak Ci synek będzie szybciej rósł i na zimę nie założysz...zła będziesz :P ale za tyle to "żadna strata" ja mam dziś świństwo na obiad...domowe hotdogi i nie pękaj...niech mały zostanie na swoim miejscu jeszcze
Kejka heh sprawdzasz czy ci dobrze zmierzyłam moje? pacnelam sie pol cm :P

Przyszedł dzis sterylizator i szklana butla z aventa. Ciężka ale fajna, pierwszy raz mam szklana butle maz ze mnie wylał dzis. Dzwonię do niego zapytać, czy mi odebrał przesyłkę z poczty (malutka, bo to 2 farbki akrylowe) a on "tak, nie wiem cos ty zamówiła, pol bagażnika (a mamy combi) mi to zajęło" a ja "no jak to....przecież ja zamawiałam tylko...(i tu konsternacja, czy nie zamówiłam przypadkiem czegoś dużego jednak) a on "no naprawde, przesadzasz z tymi paczkami, ja nie wiem co to takie wielkie jest, ze sie ledwo zmieściło do auta" a ja znów rozkminka, w głowie przewertowałem moje zamówienia i takim niepewnym głosem mowię, ze brałam ostatnio tylko klocki lego dla Hani, sterylizator i te farbki, a on juz nie mógł utrzymać i buchnął śmiechem
Dziad jeden a naprawde myślałam, ze nazamawialam czegoś i nie pamietam
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 16:47   #932
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
kejka nawet nic nie mów o whisky, uwielbiam jak chłop pije to sobie wącham z butelki ehh napić się takiego łiskacza z lodem omg
Agnessa super, że takie okazje wyłapały!
tak gadałyście o tych seksach, że prawie się rzuciłam na chłopa jak przylazł zmęczony z roboty heheh.
Co do wit D to mi ginka kazała suplementować, jem devikap.
Ja miałam dzisiaj na obiad kotlety z ciecierzycy ale takie se. Jednak wolę mięso jak powiedziałam chłopu, co na obiad to prawie mi zszedł, że bez mięsa ale dla niego miałam rozmrożonego schaba hehe dobra ze mnie żona.
ale dobra żona, że o miechu dla męża pomyślała
ja tez z tych mięsnych jestem
vege obiadek moge zjeść ale raczej się tym nie najem

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
A to dlatego tego nie widziałam, myślałam że to zwykła pielucha.

A czemu aż taki wysoki chcecie mieć? Mnie zadowala każdy wynik powyżej minimum czyli 30.

Też mam szare i ecru Może granatowe na wyjazdy jakieś?

Domowe to zdrowe - my robiliśmy jakiś czas temu: paróweczki cielęce z mięsnego, bagietki z dobrej piekarni, warzywa Znów mam smaka Ale najpierw gofrownica czeka.
Zrobiłam dwie zdrowe pasty na ciecierzycy właśnie. Tylko wcale mi się ich jeść nie chce Czekoladę znów podjadłam
w domu go na pewno nie założe bo straszliwie mi sie bedzie gryzło
zostawie u rodziców żeby czasem użyć

podasz przepis na pastę z ciecierzycy, bo chyba mam to moze bym coś zdrowego zrobiła
Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
widzę że u Ciebie tak jak u mnie jak nie ma miesa na tależu to dramat uwielbiam mięso pod każdą postacią nie wiem jak po ciąży na tej diecie przeżyje bez schabowego mięsa z sosem
kolejna mięsna na diecie wege bym nie przeżyła za długo

a czemu chcesz sie dietami po ciązy katowac?

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Lol kupiłam kiełbasę do tej fasolki i już kawałek zjadłam z kapustą kiszoną
Powstrzymałam sie bo mi potem nie starczy

ja w ogóle po drzemce jstem meeega rozbita, ale przed to ledwo na oczy patrze i bardzo jej potrzebuje
Też niedawno wstałam

o boże whisky
to jedyny alkohol którego bym się napiła, reszta mnie odrzuca
ja tez nie lubię w dzień spać bo później jestem taka rozlazła i juz do niczego sie nie nadaje
i zawsze mi niedobrze jak wstaje

ile tu fanek whisky, mnie mdli od samego zapachu i nie tyko w ciązy
tęsknie za wieczorkami przy piwku/winku z mężem
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 16:52   #933
kropcia007
Wtajemniczenie

Ja tez z mięsożerców jestem

Gosiaczek Twoj mąż taki gadżeciarz jak ja

Ja tez cos czuje ze sie szybciej rozpakuje ...

Tez mam szklana butelkę z aventa kupiłam tylko jedna niech sobie leży

Ja to bym sie słodkiego czerwonego winka napiła albo właśnie Mohito

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 16:54   #934
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Wg tej pierwszej do 70-80
Ja tez jestem po jednym poronieniu ale była to wina albo tarczycy albo mutacji genu mthfr bo d3 nie miałam jakiegoś mega niskiego poziomu.
Czyli powyżej zalecanej normy?
No u mnie też mutacja, więc nie wiadomo z jakiego powodu te poronienia, trzecia opcja to niedomoga lutealna.
Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość

podasz przepis na pastę z ciecierzycy, bo chyba mam to moze bym coś zdrowego zrobiła

Też nie lubię whisky, choć tż fanem i każe mi wąchać różne.
Wina mi brak
Pasty:
http://www.jadlonomia.com/przepisy/p...jest-hummusem/ - daję więcej pomidorów na pewno
http://www.jadlonomia.com/przepisy/hummus-z-burakie/

A propos buraka mi się dziś przypomniało:

Poli! przegryzka popołudniowa: krakers, na to serek kozi albo jakiś inny słony rozsmarowany i na to plaster pieczonego buraka
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 16:55   #935
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Martyna dziś była u dentysty, miała wyszczernioną dwójkę na dolę. Babka kuała z niej. Usiadła z uśmiechem, japa szeroko otwarta, bez znieczulenia Przyszła do domu i stwierdziłą,że chyba ją boli ząbek z drugiej strony Uwielbia dentystów.
Ojej
jaka agentka!!
Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
aPropo tęsknienia
to oglądam ten serial i bohaterka ciągle pije whisky, do tego chodzi w obcisłych jeansach i kurtce takiej krótkiej i bzyka się na różne sposoby
I co - i mi od razu tęskno do wszystkiego co ona robi

ostatnio jak z mężem się przytulaliśmy to sobie uświadomiłam, że się doczekać nie mogę gdy znów będę mogła w pełni wariować

Mówię do męża, że raz na jakiś czas trzeba będzie córkę zawieźć do dziadków i szybko wrócić do krk i zrobić sobie taki wieczór jak kiedyś - ale czy się uda hm hm
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 16:56   #936
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez z mięsożerców jestem

Gosiaczek Twoj mąż taki gadżeciarz jak ja

Ja tez cos czuje ze sie szybciej rozpakuje ...

Tez mam szklana butelkę z aventa kupiłam tylko jedna niech sobie leży

Ja to bym sie słodkiego czerwonego winka napiła albo właśnie Mohito
Ta, on jest wielkim fanem Apple i lubi dobre sprzęty. Mi to tam rybka, ale tez juz mnie przekabacił na swoją stronę
Ja mięso to umiarkowanie....schaboweg o nienawidzę, mięsa z sosami tez nie bardzo, wiec będę sobie robić na parze lub gotowane, grillowane bo smażonego tez nie jadam za często.

Dzis robiłam indyka z chińszczyzna, dobre wyszło

Szwagier kupił whisbeara. Czeka u teściów, w niedziele go odbiorę
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 16:57   #937
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
A propos buraka mi się dziś przypomniało:

Poli! przegryzka popołudniowa: krakers, na to serek kozi albo jakiś inny słony rozsmarowany i na to plaster pieczonego buraka
O boziu ale za☠☠☠iaszczo brzmi
tylko pieczony burak to niby w czym? w piekarniku ? no szkoda by było mi uruchamiać piekarnik na jednego buraka hihi
21 tc córeczka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-11, 16:57   #938
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Ale to chcesz dojść do 80 w której normie? Bo ja mówiłam o 30 jako minimum wg tej pierwszej. Wiem, że jest ważna - jest opcja, że przez nią roniłam i nie mogłam zajść w ciążę. Ale bałabym się dążyć aż do najwyższego poziomu.

Bierzesz teraz chlorek magnezu swansona? Bo miałam sobie ostatnio kupić w gemini, ale wstrzymało mnie to, że mają w ulotce, że zakazane w ciąży Zonk. Ale wydygałam i nie wzięłam.
Kupiłam Delbet na Dozie dla tżta, ale się nie opłaca. Lepiej kupić kg, moczyć nogi lub zrobić oliwkę magnezową jak kropcia Tym bardziej,że lepiej sie przyswaja niż doustnie a i w ciąży można

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Moj maz tez chciał, ale mowi, ze to na wifi działa. A u nas na wiosce to tak rożnie bywa ale tez mu sie podoba

superancki ja tez lubię robić takie rzeczy

Mojej koleżanki szwagierka urodziła dzis na miesiąc przed terminem cholera jasna, co rusz to słyszę ze ktos na miesiąc przed rodzi
Whisky nie cierpię....
Z alko lubię- wino (każde, najbardziej czerwone), wódeczkę ale raczej w drinkach, uwielbiam żołądkowa gorzka figowa, z drinków ukochany moj to mohito, za piwem nie przepadam, bo gazowane, i tyle. Z kolorowych nie lubię (whisky czy koniaki odpadaja. Moj maz lubi whisky ale teraz rzadko pije bo alk mu teraz mega szkodzi po tym zapaleniu żołądka. ,

Kejka heh sprawdzasz czy ci dobrze zmierzyłam moje? pacnelam sie pol cm :P

Przyszedł dzis sterylizator i szklana butla z aventa. Ciężka ale fajna, pierwszy raz mam szklana butle maz ze mnie wylał dzis. Dzwonię do niego zapytać, czy mi odebrał przesyłkę z poczty (malutka, bo to 2 farbki akrylowe) a on "tak, nie wiem cos ty zamówiła, pol bagażnika (a mamy combi) mi to zajęło" a ja "no jak to....przecież ja zamawiałam tylko...(i tu konsternacja, czy nie zamówiłam przypadkiem czegoś dużego jednak) a on "no naprawde, przesadzasz z tymi paczkami, ja nie wiem co to takie wielkie jest, ze sie ledwo zmieściło do auta" a ja znów rozkminka, w głowie przewertowałem moje zamówienia i takim niepewnym głosem mowię, ze brałam ostatnio tylko klocki lego dla Hani, sterylizator i te farbki, a on juz nie mógł utrzymać i buchnął śmiechem
Faceci

Obejrzałam listę u lutówek i tam, jak na razie to większość grubo przed terminem urodziła. Dziwne to, tym bardziej,że w PL mierzą te szyjki non stop, zapisują krazki i luteiny. No chyba,że TP źle oznaczają

kropcia
Niektórzy uważają,że jesteśmy dziwni, czy bawimy sie w akwizycję ale jak coś działa, ma mase badań i patentów to why not Lepiej zapobiegać niż leczyć

Edytowane przez Martinixxx
Czas edycji: 2016-02-11 o 16:59
Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 17:03   #939
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
O boziu ale zaâ˜☠â˜☠â˜☠iaszczo brzmi
tylko pieczony burak to niby w czym? w piekarniku ? no szkoda by było mi uruchamiać piekarnik na jednego buraka hihi
No jednego się nie opłaca. Ja zazwyczaj jak mam w planie jakieś pieczenie to lecę hurtem - i ze 3 buraki piekę, a potem trzymam w lodówce i mam do sałatki, albo dziś do tej pasty (leżał 1,5 tyg.).
Myjesz buraki, nie obierasz! Pakujesz w folię aluminiową i wrzucasz na blachę - taki średni/duży to nawet z 1 godz. dochodzi. Dopiero jak masz ochotę zjeść to rozpakowujesz z folii i obierasz ze skóry.
Cytat:
Kupiłam Delbet na Dozie dla tżta, ale się nie opłaca. Lepiej kupić kg, moczyć nogi lub zrobić oliwkę magnezową jak kropcia Tym bardziej,że lepiej sie przyswaja niż doustnie a i w ciąży można
Kupię ten do stóp w krainiesoli przy następnym zakupie maseł, pewnie już po ciąży, bo teraz mam zapas, a szkoda mi za przesyłkę płacić.

A słyszałyście o filtrach do wody które namagnezowują ją przy okazji? Ciekawe czy to blef.

Edytowane przez Ineso
Czas edycji: 2016-02-11 o 17:03 Powód: kalafior
Stary 2016-02-11, 17:09   #940
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
O boziu ale za☠☠☠iaszczo brzmi

Ja polecam sałatkę rukola na to plastry pieczonego buraka, ser kozi, prażone migdały i ewentualnie granat

Stary 2016-02-11, 17:09   #941
danika
Zakorzenienie

pomału nadrabiam

na razie co mi się rzuciło w oczy

Poli piękny brzuszek

Kejka: kurcze moje łóżeczko to nawet nie wiem gdzie jest ale ochraniacz miałam taki standardowy z ikei, chyba ten http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30113939/
i on pasuje i na pierwszym i drugim poziomie

chyba czas zabrać się za to urządzanie, jakaś taka wyluzowana jestem w porównaniu do was...obudzę się w czarnej doopie
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 17:13   #942
Polinezyjka
Zakorzenienie

O jesu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
właśnie się dowiedziałam, że bedzie 8 cz. Harrego Pottera :b ounce:
nie wiem jak wam pokazać moją radość ale ona jest tak ogromna, że bym teraz mogła góry przenosić : love:

Moje dwie miłości: Władca Pierścieni i Harry Potter towarzyszyli mi w okresie dorastania, jak było mi smutno zawsze czytałam, każdą część czytałam chyba tryliard razy, to takie moje antydepresanty.

I wyjdzie 8 część aż płakać mi się chce z tej radości

Dobrze, że nie będę w ciąży jak wyjdzie książka bo bym chyba ryczała mając ją w ręce hehhe

No dobra, idę pławić się w szczęściu
21 tc córeczka
Stary 2016-02-11, 17:17   #943
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:

kropcia
Niektórzy uważają,że jesteśmy dziwni, czy bawimy sie w akwizycję ale jak coś działa, ma mase badań i patentów to why not Lepiej zapobiegać niż leczyć

Dokładnie

Moj tz interesuje sie tematem i wszystko wiem od niego.

Ineso tak powyżej zalecanego poziomu. Tylko te " zalecane" poziomy to tez o kant d... rozbic jeśli wiesz o czym mowię mam trochę inne podejście do tematu niz większość. I nikogo nie będę przekonywała każdy postępuje jak chce. Niektórzy robia tak jak poleca jakiś tam instytut zdrowia a inni czyt. ja kopia głębiej i szukają innych alternatyw i faktów badań itd

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
nie wiem jak wam pokazać moją radość ale ona jest tak ogromna, że bym teraz mogła góry przenosić : love:

Moje dwie miłości: Władca Pierścieni i Harry Potter towarzyszyli mi w okresie dorastania, jak było mi smutno zawsze czytałam, każdą część czytałam chyba tryliard razy, to takie moje antydepresanty.

Dobrze, że nie będę w ciąży jak wyjdzie książka bo bym chyba ryczała mając ją w ręce hehhe

Co Ty gadasz ?! Skąd to info jestem mega miłośnikiem czytałam wszystkie i oglądam jak tylko leci po prostu uwielbiam!
Posikam sie ze szczęścia jeśli to prawda
Ja totalna realistka i Harry Potter haha jedyne sf ktore uwielbiam!

Stary 2016-02-11, 17:20   #944
Polinezyjka
Zakorzenienie

Kropcia
zaczynaj sikać

http://ksiazki.wp.pl/tytul,Harry-Pot...?ticaid=11676a
21 tc córeczka
Stary 2016-02-11, 17:25   #945
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Ja polecam sałatkę rukola na to plastry pieczonego buraka, ser kozi, prażone migdały i ewentualnie granat
Znam, uwielbiam też. Czasem podmieniam kozi na fetę, a raz nie miałam granata i dałam kawąłki pomarańczy - też pycha.
Cytat:
Ta, w której będzie dzieciństwo Voldemorta? Bo tylko o tym słyszałam, już dawno zresztą. Nie będzie aż tak fajna, nie ruszyło mnie to.

A tak w ogóle to ja jestem oficjalny mgr z HP Więc czytałam pierdyliard razy, z czego raz również po francusku.

Cytat:
Moj tz interesuje sie tematem i wszystko wiem od niego.
Ineso tak powyżej zalecanego poziomu. Tylko te " zalecane" poziomy to tez o kant d... rozbic jeśli wiesz o czym mowię mam trochę inne podejście do tematu niz większość. I nikogo nie będę przekonywała każdy postępuje jak chce. Niektórzy robia tak jak poleca jakiś tam instytut zdrowia a inni czyt. ja kopia głębiej i szukają innych alternatyw i faktów badań itd
Rozumiem, też dużo czytam w alternatywnych źródłach, tylko tam czasem też przegięcie w drugą stronę. Akurat dopytuję o to, bo u nas oficjalnie to bardzo mało się mówi o tym problemie, więc mam wrażenie że właśnie nikt nie wie ile powinno być, stąd moja obawa żeby też za
dużo nie było. Aczkolwiek patrząc na reklamy tv tego sezonu - suplementacja tego robi się ,,na czasie".
Stary 2016-02-11, 17:30   #946
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Gosiaczek nie sprawdzam, tylko chodzi o to czy wszystkie konfiguruja tak samo..bo moga inaczej w roznych modelach Mohitoooo...takie hiszpanskie co kopie po dwoch lykach....aaaa a szwagier jak zwykle...kochany

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 17:38   #947
kropcia007
Wtajemniczenie

Ineso dokładnie nie można dać sie zwariować tylko zawsze z głowa postępować
Cieszy mnie tylko ze ludzie stają sie co raz bardziej świadomi.

Właśnie wcinam płatki jaglane plus jogurt naturalny, banan rodzynki chia i miód

Stary 2016-02-11, 17:43   #948
annihilate
Rozeznanie

Poli ale super info uwielbiam HP

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 17:59   #949
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Łeee, ale to jak już dorosły jest to nie taki klimat. I ona jest tylko współautorką (pewnie dla reklamy) a piszą dwie inne osoby. Czysty marketing. Szanowałam ją bardzo za to, że nawet jak odniosła sukces to mówiła, że więcej części nie będzie, bo cały cykl obmyśliła na początku.

No ale ja mam do tej serii mega kultowe podejście i jestem ortodoksem - jestem z czasów kiedy się czekało aż wyjdzie kolejna część (ostatnią czytałam najpierw po francusku, bo tam wyszła wcześniej). A Wy pewnie hurtem?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-11, 18:01   #950
danika
Zakorzenienie

[QUOTE=kejka90;55539846]
Cytat:
Półka dla chłopca
śliczny w ogóle ten pokoik fajna tapeta

Cytat:
Oni mówili, że to najbardziej upierdliwe było na wyjazdach i wizytach rodzinnych, bo zawsze jakiś inny sprzęt znajdował się w zasięgu.
Jak masz daleko z kuchni do dziecka, to pewnie dla spokoju lepiej mieć od razu a nie latać co chwilę
moja niania nigdy nie złapała żadnego urządzenia (nie mówię już w domu, ale na wakacjach np. w hotelu), ani sygnału od innej niani. Także chyba jest w porządku
taką mam
http://www.philips.pl/c-p/SCD520_00/...na-niania-dect
i bardzo polecam, z tym, ze droga jest niestety

Cytat:
o fajnie ja pamiętam jak wyszły te pierwsze części to przez wakacje przeczytałam cztery chętnie przeczytam

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Gosiaczek nie sprawdzam, tylko chodzi o to czy wszystkie konfiguruja tak samo..bo moga inaczej w roznych modelach Mohitoooo...takie hiszpanskie co kopie po dwoch lykach....aaaa a szwagier jak zwykle...kochany
o Mohitko bym wypiła i wiśniówkę z sokiem grejpfrutowym

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
No ale ja mam do tej serii mega kultowe podejście i jestem ortodoksem - jestem z czasów kiedy się czekało aż wyjdzie kolejna część (ostatnią czytałam najpierw po francusku, bo tam wyszła wcześniej). A Wy pewnie hurtem?
ja dostałam "Half blood prince" w oryginale, szwagierka przywiozła mi ze stanów wszyscy chcieli pożyczyć
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 18:10   #951
annihilate
Rozeznanie

Cytat:
Łeee, ale to jak już dorosły jest to nie taki klimat. I ona jest tylko współautorką (pewnie dla reklamy) a piszą dwie inne osoby. Czysty marketing. Szanowałam ją bardzo za to, że nawet jak odniosła sukces to mówiła, że więcej części nie będzie, bo cały cykl obmyśliła na początku.

To chyba ma być w formie scenariuszu w ogóle z tego co czytałam. Na pewno nie będzie to to samo co reszta, ale przeczytać i powspominać zawsze warto

Hurtem? No co Ty Ja jestem rocznik 93 wprawdzie, ale jako pierwszą dostałam drugą część Hp na święta jak wyszła chyba w 2000 roku, tak nam się spodobało, że mama kupiła nam drugą. I potem tylko czekaliśmy na następne. To były czasy i mega frajda

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 18:11   #952
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:

Dziś ialam wiztytę w zwiazku z łóżyskiem. CC mi nie grozi, podioso się bardzo wysoko Mały też ok, odziwo leżał spokojnie i ssał paluszka Widziałam tez sprzet Po tatusiu Utył do 2060 g Już mi zapowiedziałaże w 40 tyg będzie ok 3600,ale u chłopców to normalne ponoć.
super że wszystko ok

Cytat:
Tutaj bardziej widać mojego cake toppera:p zamiast ciasta jest ogórek:p hehe
fajna dekoracja

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

Ja po wizycie, wszystko w najlepszym porządku, szyjka otwarta na opuszek i gin powiedzìał że to nic złego, nie rozwiera sie wiec bez stresów. Malec waży 1624g, ułożony od dłuższego czasu główką w dół, a na usg patrzył na nas także wyszłam z gabinetu szczesliwa i teraz świętuję warką z tej okazji 0.0%
super ze wszystko ok

Cytat:

ale mąż Cie wkręcił

Cytat:

o łał mało Ci do szczęścia potrzeba
ja kiedys przeczytałam chyba 3 pierwsze części a później jakoś mi fascynacja przeszła

byłam dzis z mężem w biedronce, przed nami 3 os do kasy i pan przed nami chciał nas przepuścić ze względu na mój brzuszek ale głupio nam było bo on miał 4 rzeczy a my cały koszyk i podziekowaliśmy tylko, pierwszy raz mi się taka uprzejmość zdarzyła.
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 18:13   #953
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Ta, w której będzie dzieciństwo Voldemorta? Bo tylko o tym słyszałam, już dawno zresztą. Nie będzie aż tak fajna, nie ruszyło mnie to.

A tak w ogóle to ja jestem oficjalny mgr z HP Więc czytałam pierdyliard razy, z czego raz również po francusku.
Och ! W końcu ktoś ma takiego świra jak ja

Ja jeszcze kupiłam sobie wszystkie książki po angielsku mąż mi po mojej obronie inżyniera w prezencie podarował całe pudło książek z Harrym Potterem bo to było akurat chwilę po przeprowadzce do Krakowa i wszystkie moje części (tak już zniszczone, że szok bo brat, mama i ja czytaliśmy co jakiś czas ) zostały w domu.

A i jeszcze kiedyś prowadziłam bloga pisząc historię rodziców Harrego - to było zanim wyszła 5 część gdzie kurczę dużo informacji pojawiło się na temat Lily,Jamesa, Syriusza i Severusa co mi popsuło moje opowiadanie bo zabrnęłam tam w inne rejony hehhehe

No a to nie o dzieciństwie Voldemorta, tylko o Synu Harrego - Albusie, będzie pomagał tacie? jak dobrze zrozumiałam walczyć z ciemnościami?
21 tc córeczka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-11, 18:23   #954
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez akinomka03 Pokaż wiadomość
byłam dzis z mężem w biedronce, przed nami 3 os do kasy i pan przed nami chciał nas przepuścić ze względu na mój brzuszek ale głupio nam było bo on miał 4 rzeczy a my cały koszyk i podziekowaliśmy tylko, pierwszy raz mi się taka uprzejmość zdarzyła.
No to bardzo miło z Pana strony, zwłaszcza że na pewno widział wasz pełny koszyk
Zdarzają się jeszcze mili i uprzejmi ludzie, szkoda ze jeden na 100 lub więcej...
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 18:34   #955
duchaa123
Wtajemniczenie

W sobote jedziemy po kolyske ale sie ciesze . Tz mial sklepac ale jak policzyl to wyszlo na to samo a do tej co po nia jedziemy jest ochraniacz , materacyk kolderka i podusia wiec w sobo beda foty ;D

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 18:36   #956
MaLoS
Rozeznanie

Cytat:
Ja chce Withings dedykowana do iPhone poluje cały czas na używkę w dobrej cenie bo cholerstwo drogie jest

Udało nam sie kupić kamerkę Whithingsa na black friday w grudniu, kosztowała 100€ z przesyłka, jest mega!! Droga to fakt, 200 bym nie dała... Póki co służy nam do podpatrywania zwierząt jak jesteśmy w pracy kocham 21 wiek

Cytat:
Półka dla chłopca

Śliczna ta półeczka, jaki pomysł super

Cytat:
A ja dzisiaj dziergałam cały dzień dekoracje na baby shower zmeczylam się tym i boli mnie teraz kręgosłup;/ w załączniku dodaje tzw. Topper na ciasto zamierzam zamówić tort malinowy w białej czekoladzie i wbić do niego mojego "cake toppera"...

Agata śliczne rzeczy zrobiłaś! Masz talent, rozkręcaj biznes koniecznie 🏻 jak idzie niejedzenie słodyczy? Ja dziś musiałam mega walczyć ze sobą żeby nie wziąć batona przy kasie w sklepie wzięłam butelkę Kubusia na osłodę...

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie, wszystko w najlepszym porządku, szyjka otwarta na opuszek i gin powiedzìał że to nic złego, nie rozwiera sie wiec bez stresów. Malec waży 1624g, ułożony od dłuższego czasu główką w dół, a na usg patrzył na nas także wyszłam z gabinetu szczesliwa i teraz świętuję warką z tej okazji 0.0%
Wspaniałe wiadomości i juz główka w dół Słodziak sie ułożył 🏻 smacznej Warki

Cytat:

Hahah ale Cie mężuś wkręcił na Twoim miejscu tak samo bym na szybko sie zastanawiała "CO JA TAM ZAMÓWIŁAM?!"
no i jak zwykle brawo dla szwagra 🏻 on to jest kochany i jaki hojny!

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 18:37   #957
a_g_ata
Rozeznanie

Malos nie zjadlam nic słodkiego dzisiaj oprócz tych deserkow berliso:p to chyba się nie liczy co?:p
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-11, 18:40   #958
MaLoS
Rozeznanie

Cytat:
Malos nie zjadlam nic słodkiego dzisiaj oprócz tych deserkow berliso:p to chyba się nie liczy co?:p

Nie liczy sie rezygnujemy z czekolad, batonów, cukierków itp.... Ja dziś tylko drożdżówkę... Ale z wiśniami, wiec owoce, wiec sie nie liczy

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 18:47   #959
velika
Winter is coming

przed ślubem nie jadłam słodyczy ponad pół roku, bo chciałam się na maksa wylaszczyć, dosłownie zero. Tak samo chipsów, paluszków itp. strasznie byłam zdeterminowana. Ale słodycze to były też ciasta, słodkie deserki. O dziwo super mi taki odwyk zadziałał jeśli chodzi o chipsy - wcześniej jadłam multum, a po tym odstawieniu przestałam zupełnie kupować i mnie nawet nie ciągnie, zjem kilka na imprezie jak są i tyle. Ale na słodycze już nie zadziałało, chociaż nigdy wielkich ilości nie jadłam. Ostatnio mam dużą ochotę, ale staram się hamować, chociaż dzisiaj na wieczór upiekłam sobie babeczki cytrynowe.
ciekawa jestem tego nowego HP, wszystkie książki przeczytałam wielokrotnie ;]

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 18:47   #960
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja czytałam po kolei i tez czekałam na tłumaczenie kolejnych

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości