|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XVI
Hmm, jeśli chodzi o kremy to także stawiam na minimalizm i nie stosuję więcej jak dwóch na raz (delikatny Humektan i Iwostin do tłustej na noc), do mycia żel oliwkowy Ziaja i Garnier 3w1 + tonik bezalkoholowy ale bez kremu to chyba bym nie dała rady. W takim razie co na dzień
Ziuziuniu, ćwiczenia fizyczne bardzo polepszają humor, kiedyś bywałam na siłowni 4 razy w tygodniu i szczerze polecam Nasza samoocena rzeczywiście jest w głowie, żadne ciuchy, mniej kilogramów czy inne bajery nie wpłyną na samopoczucie jeśli nie zmienimy naszego myślenia. Banalne ale prawdziwe Szczerze mówiąc u mnie to przyszło z wiekiem
|
|
|
|
#392 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale używam go również do skóry oczu tylko w sytuacjach naprawdę awaryjnych, bo zauważyłam, że wysusza włoski rzęs, które są przez to bardziej podatne na łamanie Serio
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Ziuziuniu, ładna z Ciebie dziewczyna.
Włosy też nie są najgorsze. Ja na Twoim miejscu poszłabym do fryzjera i je skróciła do ramion, tak aby się na niech nie opierały. Taka fryzura będzie pełniejsza. |
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#396 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Włosy zapuszczam, nawet nie ma mowy o ścięciu. Musze do fryzjera..muszę.... przyciemnię Diacolorem i będę zapuszczać swój mysi blond
|
|
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#399 |
|
Zadomowienie
|
Ziuziuniu - jeszcze co do włosów - koleżanka też ma nautralny mysi blond, zrobiła ostatnio na nim blond balejaż w 3 odcieniach - wyszło genialnie, niesamowicie ożywiło to jej twarz, może rozważ delikante rozjaśnienie zamiast przyciemniania?
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
Aoud Night
|
|
|
|
#401 |
|
Rozeznanie
|
Angel TM
|
|
|
|
#402 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wiem, ze w głowie, nie wiem co sie ze mną stało, ze czuje sie beznadziejnie, nawet nowa butelka perfum nie poprawi mi nastroju ![]() Czuje sie fatalnie, może dzięki siłowni mi trochę sie polepszy. Mam tak ogólnie odczucia wobec własnej osoby jako tło dla innych. Moze powinnam pomyslec nad wizytą u psychologa. bieto ja mam rozjaśnione, rozjasniam od kilku lat, ale włosy to mi garściami wypadają, łamią się, końcówki jak szczotka. Balejaż wygląda ładnie dopóki nie ma odrostów. |
|
|
|
|
#403 |
|
Zadomowienie
|
Ziuziuniu - oj, no to trafiłam jak kulą w płot, przepraszam. Może faktycznie daj im na jakiś czas spokój z farbowaniem, końcówki podciąć, (nie wiem, czy zaglądałaś na fryzjerski o wypadaniu wlosów, sporo rad tam jest), ja osobiście polecam olejek rycynowy, wax, vitapil, z mocniejszego kalibru ampułki vichy. Ewentualnie odwiedź dobrego dermatologa.
|
|
|
|
#404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obcasy to u mnie rzecz na topie: Ja - kobita pomykająca przez większość czasu w płaskaczach, latem w koturnach - nabyłam w sobotę buty na 9 cm obcasie. Okoliczność nr 1 - jedyne płaskie buty nie nadają się już do chodzenia, tak są zajechane, w związku z tym mam jeno te 9cm, inne 7 cm koturna i oficerki, na które jest za ciepło Okoliczność nr 2 - nie jestem szczęściarą co to tylko do autka, a potem tup tup po biurze. Dużo sie przemieszczam i do tej pory chodziłam bardzo szybko. Madre! Na początku myślałam, że umrę, nie dość, że niewygodnie, to jeszcze zaczął mnie boleć staw skokowy, to ścięgno czy co tam Ale z dnia na dzień jest lepiej i mam nadzieję, że się całkiem przyzwyczaję do obcasów, bo nie da się ukryć, ze ładniejsze, no i trzeba siłą rzeczy zwracać bardziej uwagę na sylwetkę.Podobno sa kobiety, które nie potrafią chodzic w butach na płaskim obcasie, chociaż ja takich nie znam... |
|
|
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja koleżanka od 20 lat na 9-11cm szpilach całe lata na okragło. Namówiałam ją latem na klapki, japonki, całkiem płaskie. Strasznie mnie przeklinała bo do domu nie mogła w nich dojść
|
|
|
|
|
#406 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja która zawsze biegam na płasko, albo na malutkim obcasie niby powinnam mieć stopy ok. ale załamuję się bo kostki mnie bolą przy zgięciu stopy i chyba mam haluksy |
|
|
|
|
#409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W obcasach biegam po mieście, nawet gdy śniegi lody itp. Mam 2 pary Pumasiek płaskich, bo potrzebne mi na ćwiczenia, ale tak to same obcasy ![]() Teraz poluję na takie meeega seksowne kozaki z miodeowej skórki na metalowym 12 - cm obcasie ... ![]() Dziewczy, jeśli macie problemy z doborem kremów czy pielęgnacją cery to naprawdę polecam "Biochemię". Otwierają się po przeczytaniu oczy na pewne sprawy (np. w jaki sposób koncerny kosmetyczne nas okłamują, i że krem za 5 zł może być składowo 10 razy lepszy niż ten za 200 złk). Poza tym ważna jkest pielęgnacja jak najprostszymi składnikami i ochrona przed słońcem - zwsze ! Jeśli któraś ma probloemy z suchą cerą to polecam miesięczny program minimalny: łagodny żel do mycia twarzy (np. Lactacyd do higieny intymnej, Lirene kremowy tudzież mydełko Clinique), tonik jak najprostszy składowo (właśnie Garnier, albo Melisa) i dalej 2 ml blokera słonecznego ![]() No i na wszytskie pryszcze, trądzik, zmarszcki najlepsze są kwasy
|
||
|
|
|
#410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaczęłam stosować kwasy, retinoidy no i przede wszystkim filtry. A poza tym zaczęłam robić własne kosmetyki .No i niestety się nie doczekałam na listonosza. Trudno. W takim razie na dziś wybieram Jaisalmer. |
|
|
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(własny wyrób kosmetyków brzmi ciekawie Miałam dziś testować kolejną porcję zapachów od Nat, ale mnie dopadł ból głowy
|
|
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie dotarł Dune i spedzam czas z nosem w nadgarstku
Dune jest piekny, tak sie dlugo opierałam by go kupic i to był bład.Jestem zauroczona |
|
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Nadal nie pachne, bo i tak by mi to zadnej przyjemnosci nie sprawilo. Ostro sie kuruje czosnkiem, miodem i goraca herbata z cytryna i modle sie zeby szybko mi swinstwo przeszlo i nie skonczylo sie na antybiotykach
![]() W pielegnacji tez stawiam na minimalizm. Im wiecej cuduje tym gorzej moja cera to znosi. Obecnie moim No. 1 codziennej pielegnacji sa trzy kroki Clinique oraz raz w tygodniu peeling Turnaround - po nim cera jest jak dupka niemowlaka ![]() Cytat:
![]() Moja milosc do niego trwa juz ponad 7 lat
Edytowane przez mskladaczek Czas edycji: 2007-10-18 o 17:43 |
|
|
|
|
#414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokładnie jak piszesz Homyczku mi mama ciągle powtarzała abym przestała używać kosmetyków do twarzy ,bo tylko podrażniają i pogarszają stan mojej cery, miała rację ,ale tylko w 50% cera się poprawiła ,ale nadmiar wydzielania sebum i rozszerzone pory pozostały![]() Stosowałam wiele specyfików z Vichy, LRP, Nuxe i inne... ostatnio gdy na mojej twarzy pojawiły się wypryski ,które nie chciały się goić, a codzienne oglądanie stanu mojej cery wywoływało u mnie jedynie smutek postanowiłam wybrać się do apteki, pokręciłam się tam trochę czytając etykiety opakowań... w końcu padło na zakup nowej serii Iwostinu Purritin (czy jakoś tak ) jednak to nie przyniosło oczekiwanych rezultatów, spróbowałam jeszcze raz i zakupiłam Diacenal Avene w zestawie z emulsją matującą i próbką żelu do mycia twarzy, to był strzał w 10! ) to szybko stwierdzam ,że nie ma za bardzo coKwasy zawarte w Diacenal działają dużo lepiej niż kwasy w Effeclarze czy w kremie Nuxe, emulsja matująca Avene powoduje ,że nie czuję braku komfortu na twarzy w ciągu dnia i co chwila jej nie myję by to sebum usunąć... czasem zdarzy mi się przetrzeć twarz wacikiem nasączonym Afronisem (ze spirytusem salicylowym) po czym znowu matuje buzię acha i co bardzo ważne przestałam używać podkładu! od dwóch-trzech tygodni nie miałam podkładu na buzi, w ostatnich dniach byłam w Sephorze i kupiłam podkład w kompakcie Givenchy Prisme Foundation ,który z powodzeniem używam ,bo nie zapchał mi porów, a cera uzyskała dodatkowo jednolitość (pozostały mi małe przebarwienia niestety)Aktualnie nie przybywa mi nowych zaskórników, czasem w strefie T wyskoczy mi coś małego co załatwiam codzienną pielęgnacją. Wszystkim problematycznym cerom polecam pielęgnację z Avene Cleanance żel + emulsja matująca + Diacenal, makijaż zmywam płynem miceralnym z Biodermy dla skóry wrażliwej ,a jak wyżej napisałam czasami przemywam twarz Afronisem w czasie dnia, myślę ,że lepszej konfiguracji w życiu nie znalazłam![]() Acha!Zapomniałam jeszcze o filtrze, NAJLEPSZY NIEZAPYCHAJĄCY jest z Biodermy Photoderm Max 50+ fluide ultra protection, dodatkowo ładnie ujednolica cerę i nie jest tłusty, szybko się wchłania. Peeling robię co tydzień przy pomocy peelingu z serii Sebum, ofc z Biodermy ![]() Aktualnie pachnę J.Lo Live Lux i drugi dzień leżę non stop w łóżku , na szczęście katar i złe samopoczucie już przechodzi.
|
|
#415 |
|
Raczkowanie
|
Angel
|
|
|
|
#416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale wspomniałaś o bardzo ważnej kwestii. Przy stosowaniu kwasów czy retinoidów używanie filtrów jest koniecznoscią! |
|
|
|
|
#417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W każdym razie najlepiej przed zakupem poprosić o próbkę w aptece, nie warto się natomiast konsultować z obsługą, bo bardzo często są to Panie ,które czytają po prostu etykiety i nie znają tego problemu
|
|
#418 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#419 |
|
Zadomowienie
|
Też mam złe doświadczenia z filtrami La Roche Posay. Zapchały mi i były bardzo niekomfortowe w noszeniu przez ilości alkoholu w składzie.
Natomiast bardzo lubię filtry Avene, które powszechnie uważa się za ciężkie i zapychające. Świetnie nawilżają (spraye 40 i 50) i w ogóle mnie nie zapchały. To dzięki nim polubiłam filtry. |
|
|
|
#420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, zakładam buty na wysokim obcasie, bo mam problemy kręgosłupem i tzw. płaskostopie poprzeczne. Noszę płaskie buty lub 2-4 cm szpileczki i często słyszę (a raczej słyszałam, bo teraz wyglądam strasznie i najchętniej schowałabym się do jakiejś nory), że wyglądam kobieco.Ale wysokie buty nie sprawią, że poczujesz się bardziej kobieco. Widuję panie, które nie potrafią chodzić na obcasach i wyglądają co najmniej groteskowo, a nie seksownie. Można czuć się kobietą i w płaskich butach, jeżeli wbijesz to sobie do głowy, usmiechniesz się powabnie (ale nie wyzywająco!) i zarzucisz uroczo zadkiem od czasu do czasu .Cytat:
Jeśli chodzi o włosy, to skróciłabym na Twoim miejscu końcówki i zainwestowała w dobre odżywki. Mnie najbardziej pomogły WAX, Kerastase Oleo Relax i Rigenol firmy Framesi. No i pofarbowałabym na jednolity kolor - ładny, naturalny, niezbyt jasny blond, żeby nie męczyć ich pasemkami. Trudno powiedzieć ciepły czy chłodny odcień, bo fotka Twojej buzi jest maleńka. --- Pachnę od dwóch dni klasycznym Scentem, a od jakiegoś tygodnia regularnie sobie popłakuję .Byłam u fryzjera w zeszły czwartek, miałam się pochwalić. Wyglądam fatalnie, fryzura jest wyjątkowo niewygodna i muszę jej poświęcać trochę czasu (a miała być bezproblemowa ). Fryzjer, do którego chodzę od ponad 4 lat, po raz pierwszy mnie zawiódł i chyba konieczna będzie poprawka.Ale to nie fryzura sprawia, że nędzny mam nastrój. Wszystko jest do
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

Ale używam go również do skóry oczu tylko w sytuacjach naprawdę awaryjnych, bo zauważyłam, że wysusza włoski rzęs, które są przez to bardziej podatne na łamanie 

Ale z dnia na dzień jest lepiej i mam nadzieję, że się całkiem przyzwyczaję do obcasów, bo nie da się ukryć, ze ładniejsze, no i trzeba siłą rzeczy zwracać bardziej uwagę na sylwetkę.

(własny wyrób kosmetyków brzmi ciekawie

.
.
i chyba konieczna będzie poprawka.