|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Czy małżeństwa jednopłciowe powinny być w Polsce zalegalizowane? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
202 | 67,79% |
Nie |
74 | 24,83% |
Nie wiem |
5 | 1,68% |
Nie obchodzi mnie to |
17 | 5,70% |
Głosujący: 298. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Małżeństwa jednopłciowe (homoseksualne) w Polsce
Cytat:
Wejdź na artykuł o w/w POLSKIM stalkerze i przeczytaj wypowiedzi facetów - ''przecież nic nie zrobił'', ''same się prosiły" itp. Na intymnym jest wątek o traumatycznych przygodach dziewczyn i też pojawia się koleś uważający, że to wina kobiet bo powinny być cnotliwe. Zaraz dojdzie do kuriozum, że to, że polskie kobiety są gwałcone przez Polaków to wina gejów w rurkach. (w zasadzie takie stwierdzenie juz padło) ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
Bardziej jest to kwestia dzieci biologicznych jednego z partnerów - w ich przypadku powinny byc regulacje prawne sankcjonujące adopcję i opiekę obojga partnerów. Teraz sytuacja jest kuriozalna bo w razie śmierci biologicznego rodzica, jego partner/partnerka, mimo, że wychowywali to dziecko wspólnie przez wiele lat, jest osobą obcą i nie ma do niego żadnych praw. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
w rodzinach homoseksualnych, niektóre to artykuły, które dopiero odsyłają do konkretnych źródeł, więc szukałam dalej. Większość badań jest sponsorowana przez środowiska LGBT, przeprowadzona przez naukowców zaangażowanych w walkę o prawa LGBT. To trochę tak, jakby w wątku o aborcji, ktoś podawał badania przeprowadzone przez środowisko pro-life, zapewne już na tej podstawie zostałyby odrzucone przez większość dyskutantów. Niestety tak jest z tego typu tematami, gdy mają one wpływ na kształtowanie prawa i kształtowanie stosunku reszty społeczeństwa do kluczowego dla wielu tematu. Tutaj jest walka grupy ludzi o swoje miejsce w społeczeństwie, bezwzględna walka. Jest ogromne lobby, powstały nawet książki na ten temat, jak nauka jest w tych tematach ograniczana i jest sługą, nie jest wolna, niezależna. Nawet ludzie będący w środowisku LGBT to przyznają. Nicolas Cummings, były przewodniczący APA, doradca Partii Demokratycznej, znany z liberalnych poglądów, oraz Rogers H. Wright również psycholog i liberał, wydali bestsellerową książkę Destructive Trends in Mental Health: The Well Intentioned Path to Harm (Wright, Cummings, 2005). "Praca, zwierająca teksty 17 autorów, opisuje m.in. w jaki sposób poprawność polityczna APA dusi aktywność naukową." Nie da się zaprzeczyć, że jest ogromny nacisk, że wielu naukowców niezależnych nie chce w ogóle w takie tematy wchodzić, bo to może być początek końca ich kariery, gdyby wyniki ich pracy okazały się niepoprawne politycznie itd. Jedno z bardziej znanych, przytoczonych też tu na wątku badań "Lesbian & Gay Parenting" jest autorstwa Charlotte Patterson - zdeklarowanej lesbijki, skrajnej feministki. Ona zresztą brała udział w wielu badaniach na ten temat. To, jak i wiele innych zostało przeprowadzone na celowo dobranej grupie osób, jednopłciowe pary to były bogate lesbijki, z pozycją. W ten sposób można w góry osiągnąć wyniki, jakie się chce. Czy takie badania są wartościowe? ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Badania na zasadzie: "Amerykańscy naukowcy odkryli, że amerykańscy naukowcy są najlepsi". |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam wrażenie, że to jest warunek konieczny (pieniądze, pozycja) dla pary homo (szczególnie męskiej) żeby mieć "własne" dziecko - w końcu wynajęcie surogatki, dawcy spermy, a także sam komfort życia i coming-outu bez liczenia się z opinią środowiska, kosztuje. Zawsze w takich dyskusjach pada też pytanie - ''czy dziecku będzie lepiej w stabilnej rodzinie homo czy w patologicznej rodzinie hetero (bo nie ukrywajmy - z takich rodzin dzieci (często już z róznymi zaburzeniami) pojawiają się na ''rynku adopcyjnym" ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
Ktoś inny może stwierdzić, że za hejty na gejów zasługujesz na ostry gwałt homoseksualny to będzie ok? Jakiś pedofil stwierdzi, że twoje dziecko było niegrzeczne i zasługuje na gwałt, i to też będzie ok? Stsoujesz własny chory system wartoci w stosunku do innych, to ktoś równie dobrze może zastoswać swoje standardy w stosunku do ciebie. Bo skoro ty możesz... Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2016-02-11 o 10:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 | |
BAN stały
|
Cytat:
P.S. Widzę, że ci się ręce z hejtu trzęsą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#458 | ||
lise-kotta
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() co do piszczenia to popiskujesz tutaj jedynie ty, żałośnie ze swojej norki zacietrzewienia w ciemnocie. swoim stanowiskiem, że nie warto pomagać ludziom słabszym i w zagrożeniu bo "niektórym się należy za poglądy inne niż moje" sam sobie wystawiasz najlepsze świadectwo. oby twoich dzieci nigdy nie spotkały takie postawy jakie ty prezentujesz. bo ktoś uzna, że cudzy bachor go nie obchodzi i twój syn po ataku na ulicy wyląduje w szpitalu bo "a jemu to nie warto pomagać" . |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#459 | |
BAN stały
|
Cytat:
Poza tym ja nie piszczę, bo nie muszę. Ja mogę zniknąć z tego tematu i to kompletnie nic nie zmieni. Dalej małżeństwa homo będą zakazane. Przecież cały ten temat jest jednym wielkim piskiem LGBT. Wiesz w ogóle dlaczego uważam, że Pani "Hejt stop" nie powinno się pomagać w takiej sytuacji? Edytowane przez Yuri22 Czas edycji: 2016-02-11 o 12:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 | |
lise-kotta
|
Cytat:
bo poglądy nie te więc jej się należy? bo "piszczy" więc jej się należy? (zgaduję na podstawie twoich wcześniejszych wypowiedzi z cyklu: "nie bo ja nie chcę" / "tak bo ja tak chcę") |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#461 | |
BAN stały
|
Cytat:
Pudło. Pudło. "No widzisz, jak ty nic o życiu nie wiesz." |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#462 |
lise-kotta
|
acha, czyli nie masz wyjaśnienia, dlaczego uważasz że ta konkretna kobieta nie zasłużyłaby na pomoc w razie czyjegoś ataku.
trzeba było od razu napisać, że nie masz powodu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ponieważ widzę, że wyszukanie tematu, o którym tak chętnie się rozpisujesz, a o którym nie masz pojęcia najwidoczniej cię przerasta, streszczę ci sytuację w kilku zdaniach. Otóż niejaki Pan Mariusz Pudzianowski napisał w internetach, że jeśli ciężarówki należące do jego firmy będą okradane przez uchodźców (Calais), to będzie ich osobiście bronił z kijem baseball'owym w ręku. Przeciwko Pudzianowskiemu zostało złożone zawiadomienie do prokuratury (podstawy nie pamiętam, znajdziesz sobie) za ww. wpis. Pytanie/zagadka: kto złożył zawiadomienie? P.S. Ok. Żeby nie było. "Pudzian" nie przebierał w słowach i nazwał tych bandytów "śmieciami ludzkimi". To było główną podstawą zawiadomienia. Niemniej jednak Pani "Hejt stop" strzeliła sobie w kolano, bo wystarczy poczytać komentarze pod artykułami na ten temat. Edytowane przez Yuri22 Czas edycji: 2016-02-11 o 13:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
lise-kotta
|
znam tę sprawę od początku i dalej nie widzę powodu, dla którego w razie ataku tej kobiecie miałby nikt nie pomagać.
twoja wypowiedź nie odpowiada na to pytanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja uważam, że ta pani składając ww. zawiadomienie, nie wyraża zgody na nazywanie rzeczy po imieniu, bo to kogoś obraża. Kogoś, czyli bydło, które "ucieka przed wojną do lepszego świata", a czas wypełnia sobie okradając mieszkańców tego "lepszego świata". To jest ten sam sort bydła, które lubi zabawiać się z europejskimi kobietami wbrew ich woli. Czyli generalnie pani oczywiście uważa, że Pudzian ma prawo krytykować tych bydlaków, ale tylko i wyłącznie w kulturalny i cywilizowany sposób. Tak samo, jak oni traktują europejskie prawo, kulturę i tradycje... W zasadzie to pomógłbym tej pani, gdybym widział, że jest gwałcona. Podszedłbym do gwałciciela i zwrócił się do niego tymi oto słowy: "Przepraszam najmocniej panie gwałcicielu, czy mógłby pan przestać gwałcić tą panią? Och, przepraszam. Mam nadzieję, że nie uraziłem pana słowem "gwałt". Niemniej jednak proszę o zaprzestanie wykonywania aktu miłości fizycznej. Dziękuję i przepraszam za kłopot." Już to pisałem, że taka właśnie tępa poprawność polityczna, którą uskutecznia ta pani, gubi Europę zachodnią. Kończę temat pani "Hejt stop", bo o uchodźcach jest osobny wątek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
lise-kotta
|
OK, dziękuję za obszerne wyjaśnienie. myślę, że nie ma co drążyć tego tematu więcej, bo za bardzo się rozmijamy w poglądach, a o uchodźcach jest gdzie na wizażu dyskutować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 | ||
Panaroja
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
BAN stały
|
Dobrze. Lepiej było napisać "tę".
Zadnie rozpoczynamy wielką literą i kończymy znakiem interpunkcyjnym, więc skończ już TĘ dyskusję. Fajnie było wam trochę podokuczać z tą polszczyzną, ale już wszystkim raczej przeszło, więc nie drąż, bo przynajmniej na trochę udało się wrócić do tematu. Odnośnie płaskiej Ziemi: https://en.wikipedia.org/wiki/Flat_Earth Edytowane przez Yuri22 Czas edycji: 2016-02-11 o 14:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#469 | |
Panaroja
|
Cytat:
![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#470 | |
BAN stały
|
Cytat:
P.S. Już nawet mnie nudzi ten OT. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#471 | |
Panaroja
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
lise-kotta
|
nowa metodologia:
opinia = fakt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
BAN stały
|
Edytowane przez Yuri22 Czas edycji: 2016-02-11 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#474 | |
Panaroja
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Konto usunięte
|
Na naukowcach robią. Gdyby decyzja należała do Polskiej Akademii Nauk czy Polskiego Towarzystwa Seksuologicznego lub Psychologicznego, to małżeństwa mielibyśmy już lata temu zapewne zalegalizowane. Niestety osoby kompetentne tutaj nie decydują.
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- A jak wzrost przestępczości na tle seksualnym ma się do równouprawnienia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#476 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#477 | ||
Konto usunięte
|
Przeczytałem tę wiadomość i nie wiem jak ma się do tego, co napisałem. Nadal są dowody, że rodzicielstwo par jednopłciowych nie jest szkodliwe dla dzieci. Nadal nie odniosłeś się do badań i raportów. Nadal ich nie przeczytałeś. Nadal krytykujesz coś, o czym nie masz pojęcia. No i nadal czekam na te metodyki badań dotyczących krokodyli podtrzymujących Ziemię. Skoro to ten sam poziom co współczesna metodologia, na pewno jesteś w stanie to wykazać. Tak samo jak rzekome badania, których jest "tak samo dużo" co badań potwierdzających nieszkodliwy wpływ rodzicielstwa par jednopłciowych na dzieci.
---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Byłby problem z publikacją, gdyby wystąpił konflikt interesów, tak więc w tych przypadkach to, że część badaczy działała na rzecz praw osób LGBT ma się nijak do sprawy. Czy jeśli genetyk propaguje wiedzę na temat GMO, to jego badania na temat GMO są z góry mniej wiarygodne? Są i tacy, co publikują mimo konfliktu interesów. I dzieje się z nimi to. Zresztą innym przykładem, z tego podwórka jest Regnerus i jego niepoprawne metodologicznie badania. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- A co, chcesz wyciągać wnioski wg badań z rodzin patologicznych? Lubiany przez takich jak Yuri Regnerus porównywał dzieci wychowywane przez rozbite czy patologiczne pary jednopłciowe/rodziców homoseksualnych do normalnych par różnopłciowych. Takie badania owszem, są bezwartościowe. Edytowane przez 201605090949 Czas edycji: 2016-02-11 o 18:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#478 | |
BAN stały
|
Proszę bardzo. Raporty dla mnie nie są wiarygodne, gdyż "większość badań jest sponsorowana przez środowiska LGBT, przeprowadzona przez naukowców zaangażowanych w walkę o prawa LGBT."
Nadal nie zamierzam. Całkowicie ufam osobie, która je przeczytała i wypowiedziała się na ich temat. Już mam. Wyrobiłem sobie pogląd na podstawie tego, co przedstawiła osoba, która te raporty przeczytała. Cytat:
Jest ich tak samo dużo, ale nie będę tego wykazywał, bo mi się nie chce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Konto usunięte
|
Myślę, że cała ta wypowiedź to wystarczające dla mnie potwierdzenie, dla ostatecznego uznania Cię za trolla i danie ignora
![]() Edytowane przez 201605090949 Czas edycji: 2016-02-11 o 19:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:11.