![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Biżuteria. :)
Zakładam wątek o biżuterii wszelkiej maści. Ponoć najlepszym przyjacielem kobiety są diamenty
![]() Chcę się dowiedzieć czy lubicie nosić te wszystkie cacka? Kolczyki, bransoletki, pierścionki, naszyjniki, łańcuszki, zawieszki... itp. Jak ze sklepami? Wchodzicie tylko poogladać te wszystkie świecidełka? Nacieszyć oczy. Jakie macie zdanie na temat sztucznej biżuterii, która ma niesłabnącą popularność? ![]() Preferujecie srebro, czy złoto, a może jeszcze jakieś inne stopy? Co WAm się najbardziej marzy z okazów jubilerskich? ![]() Wątek na zasadzie kto co lubi i co komu pasuję oraz jak On to widzi u siebie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biżuteria. :)
Witam! Ja uwielbiam biżuterię
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Uwielbiam biżuterię i kamienie!!!
![]() ![]() ![]() Do tego stopnia, ż ładnych parę lat temu zainteresowałam się tym poniekąd zawodowo. Dzisiaj niestety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Nie toleruję złota. Kocham srebro
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Kocham srebro i kamienie,nie potrafie sie oprzec roznym "swiecidelkom"to tak jak z kosmetykami
![]() ![]() Nie obwieszam sie niewiadomo jaka iloscia,z reguly to dopasowane komplety lub kolczyki+pierscionek(zawi eszka) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
nie lubię złota
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
...
Edytowane przez RapCandy Czas edycji: 2006-12-22 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
generalnie srebro, złoto mi sie nie podoba kolorystycznie. lubie wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Biżuteria... owszem, ale nie na mnie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Jesli juz musze cos na siebie zalozyc " bizuteryjnego " , to tylko srebro. Nie lubie zlota, tak w ogole to ja nie przepadam za bizuteria. Malo mam swoich prywatnych zasobow, biedny zlodziej , ktoremu by przyszlo do glowy mnie okrasc
![]() Na codzien ograniczam sie tylko do kolczykow lub jakiegos wisiorka lub tez wcale nie mam nic. Pierscionkow i zegarka nie nisze, przeszkadzaja mi w normalnym funkcjonowaniu. Nie lubie u kobiet przesadnej ilosci bizuterii, nie lubie gdy nosza po kilka pierscionkow na jednym palcu, gdy zakladaja po kilka lancuszkow, wisiorkow, itp. Niezbyt to elegancko wyglada. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Mam zdjęcia mojego ukochanego spektrolitu. Piękny prawda?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja także lubie biżuterię, nawet bardzo, w prawie w każdej postaci. Taka sroka ze mnie i ciągnie mnie do błyskotek.
![]() Zawsze mam jeden pierścione założony. Bardzo go lubię. Mam też obrączę, zawsze jest ze mną. Reszta pierścieni to kwestia zamienna. Kiedyś nosiłam srebrny łańcuszek pancerkę, dość gruby. Na tę chwilę go porzuciłam, na rzecz gołej szyi. ![]() Kolczyki obowiązkowo. Mam kilka razy przekłute uszy i w każdej jakiś kolczyk, ale z tej samej serii. ![]() Bransoletkę mam grubą, srebrną ważącą kilka deko. Bardzo ją lubię i noszę od lat. Marzę o porządnym pierścionku z prawdziwym kamieniem. Nie wiem jakby to miało wyglądać, ale kiedyś może chciałabym takie cacko. Postaram się poszukać takiego czegoś co mi się podoba. DO PL jeszcze to nie dotarło, ale w USA można już dawno to kupić.
Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2006-09-09 o 11:40 Powód: LIterówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
a ja chyba jestem nienormalna, bo nie zniosę żadnego obcego ciała na mnie-zero kolczyków, pierścionków, łańcuszków czy zegarka. Jakikolwiek taki element doprowadza mnie do szewskiej pasji
i tym oto wybrykiem przez jakiś czas byłam zmora dla babć i cioć, które nie wiedziały co mi podarować na urodzinki i inne okazje (choć nawet jakiś czas kupowały i na nic były moje tłumaczenia, ze nie lubie-patrzyły jak na wariata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Ja też biżuterii nie lubię, może czasem założę cieniutki i delikatny srebny łancuszek na ręke ale mi się popsuł więc teraz nic nie noszę. Złota w życiu nie założe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
no ja już z dwojga złego, jeśli muszę (np. do sukienki na special okazje, bo za goła szyja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
noszę srebro lub białe złoto i .....tylko kolczyki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Lubie srebro. Kazdego dnia zakladam zegarek (bizuteryjny) i to wszystko
![]() Czesto wchodze do Bijou Brigitte, rzadko cos kupuje ![]() Nie podobaja mi sie kamienie kolorowe. Lubie tylko mase perlowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam dokladnie tak samo. Nie noszę nic - żadnych kolczyków, pierścionków, wisiorków, bransoletek - nic, po prostu nic. Kiedyś nosiłam kolczyki, ale krótko - zaczęły mi szybko przeszkadzać. Teraz przeszkadza mi nawet zegarek (już od kilku lat nie noszę). Nie umiem wytłumaczyć tej swojej niechęci, lubię bardzo biżuterię na innych, zwłaszcza kolczyki i pierścionki (byle nie w nadmiarze...). No na sobie jakoś mi nie wychodzi, niestety. Od wielkiego dzwonu nakładam pierścionek czy jakieś kolczyki, rzadko i niechętnie. Na sobie toleruję tylko i wyłącznie złoto - srebro jest dla mnie za zimne, zupełnie nie pasuje do mojego silnie jesiennego typu urody. Tylko złoto ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Ja jestem fanką wszystkiego co się błyszczy
![]() ![]() ![]() ![]() Mój codzienny zestaw: 2 bransoletki, 3 pierścionki, 4 kolczyki - wszystko z cyrkoniami i do tego łańcuszek z megaświecącą przywieszką (odpowiedniej wielkości oczywiście ![]() Rasowa sroczka ze mnie ![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
uwielbiam bizuterie ktora wyglada oryginalnie,lubie srebro, biale zloto,a czasami nawet toleruje zloto jezeli wyglada ladnie i w polaczeniu np ze srebrem czy innymi,lubie bizuterie w stylu vintage wytlaczana,ogolnie wszystko akceptuje oprocz perel chyba ze naprawde cos mi sie spodoba.Wklejam kilka przykladow bizuterii ktora mi sie podoba
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
ciag dalszy
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
i jeszce troche
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
A to moje 2 ostatnie nabytki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
widzę lil że mamy podobne zdanie co do cyrkoni
![]() ![]() ![]()
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Piekne błyskotki Elfiku
![]() Lubie na takie popatrzeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Ja UWIELBIAM biżuterie, po prostu kocham. Mam na jej punkcie małą obsesję i nie sposób mi się opanować jak zobaczę kolejne cudo w sklepie
![]() Lubie i złoto i srebro-jednak tego drugiego mam zdecydowanie więcej. Uwielbiam biżuterie masywną, dlatego nie zbyt często moge sobie na nią pozwolic, ale jak juz uda mi się, to jestem przeszczęśliwa. Uwielbiam dosłownie wszystko-pierścionki, branzoletki, zegarki, kolczyki, łańcuszki i wszystko co jest jeszcze możliwe ![]() Natomiast jeżeli chodzi o sztuczną bizuterie, to mam na nią uczulenie i nie moge jej nosić ![]()
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Ja też należę do dziewczyn, które lubia tylko srebro. Złota wręcz nie toleruję, no może białe, takie kupilismy sobie już obrączki. Nie noszę dużo biżuterii - od 3 lat jest to jeden dyskretny i niezdejmowalny pierścionek zaręczynowy - bardzo go lubię, własciwie już przyrósł do mnie
![]() Czasami jednak mi odbija na punkcie jakiejś bizuterii - po prostu muszę ją mieć. Tak weszłam w posiadanie perły mojej kolekcji, czyli bursztynowego wisiora wyglądającego jak plaster cytryny - kupiłam go w amoku, jak dotąd miałam na sobie 2 razy, ale cieszę sie, że go mam i wiem, że nie raz, nie dwa jeszcze mi się przyda - wkleję wam jego zdjęcie. A na codzień? Poza wspomnianym pierścionkiem zastępuję bizuterię... okularami. Mam wadę wzroku, więc muszę je nosić (soczewek nie lubię), ale taka "biżuteria na twarzy" bardzo mi pasuje. Mam aktualnie 15 par okularów, właściwie każdego dnia chodzę w innych - w zalezności od stroju, makijażu i humoru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.