|
|
#991 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
A mnie dziewczyny dopadła grypa. Wczoraj miałam mega ból gardła i straszną chrypę a dzisiaj do pakietu doszedł katar nieziemski leci mi ciurkiem z nosa. Jestem mega rozbita.
Kuruję się czosnkiem. Dzięki Bogu nie mam gorączki.
|
#992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mogę Was dziś nadgonić Wrzucam moje zakupy z lumpka
|
|
|
|
|
#993 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi w torbie brakuje pare drobiazgow
![]() Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#994 |
|
Zadomowienie
|
Kochane ja się kładę odpoczywać.
Nie szaleć mi za bardzo :P |
|
|
|
#995 | ||||
|
Mama Land
|
Cytat:
Moje wczorajsze miały parówki z mięsa, a bułkę z piekarni, wieloziarnistą. Warzyw nie dodałam, bo kocham takie z samym ketchupem i musztardą <3 Co do łóżeczka: 57 cm (tak jak poprzednio, od górnej krawędzi). Sprawdziłam inne sklepy internetowe i tam podają wartości do materaca, ale nie mam, więc podaję do krawędzi stelaża. Cytat:
Piękna waga, akurat na Twój termin.Mam nadzieję, że jutro usłyszę podobną wartość od gina numer 2 ![]() Cytat:
Jak słyszę słowo "fachowiec" to mi się nóż w kieszeni otwiera ![]() Twoja Córa tylko utwierdza mnie w słuszności wyboru imienia Co do źle oznaczanych TP: mi się wydaje to nagminne. Wiele z nas na wątku nie wie którego terminu się trzymać, a lekarze wcale tego nie ułatwiają. Jeszcze jak ma się sytuację jak ja, że jestem już u któregośtam lekarza, to w ogóle kosmos. Zacznijmy od tego, że okres się spóźnił, a test negatywny. Dopiero po tygodniu pozytyw. Poszłam do mojej lekarki, z usg wyszedł pęcherzyk, TP z usg 03.05, kontrola za dwa tygodnie, czy z pęcherzykiem wszystko ok. Ale ona była na urlopie, więc dostałam lekarza nr 2. "DOKTOR 2" (frajer Za dwa tygodnie kontrola, z usg 21.04. Ja zdębiałam. Wg OM wychodzi jak byk 23.04 (do tej pory miałam cykle 28dniowe, więc się nimi sugeruję). Zmieniłam lekarza. Kontrola u lekarza 3: TP na 21.04 z usg Lekarz 4 (mój docelowy) terminu jako takiego nie stwierdził, powiedział tylko koniec kwietnia. Lekarz 5 (połówkowy) mówi, że Płód wygląda na mały, TP 28.04 Wraca do lekarza 4 i pytam jak to ku@#$ zmieniony termin?! I on wtedy wyliczył z OM 23.04 Więc bądź tu mądry i pisz wiersze Cytat:
![]() Velika: Mąż zaspokojony kompleksowo ![]() Poli: Jak to 8 część HP? Edit: widzę ![]() Na premierze ostatniej byłam w księgarni o północy ![]() No nie... Co nadrobię stronę, to kolejna się dodaje
|
|
#996 |
|
Zadomowienie
|
|
#997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aczkolwiek sama bym takich nie chciała z mojego porodu :P |
|
|
|
|
#998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#999 | |||
|
Mama Land
|
Cytat:
Sama planuję taki zestaw nabyć (wszystko w jednym tonie, szaro-żółte ), więc jestem ciekawa, jak to razem wyglądaCytat:
Na Wielkanoc planuję jechać do rodziców, więc torba będzie używana ![]() Cytat:
Ja walczyłam naturalnymi sposobami, Mąż wszelakimi dostępnymi i chorowaliśmy tak samo długo, więc niestety nie ma na to skutecznego lekarstwa. Zakupy z SH HP: Noooo ja jestem z tych najmłodszych fanek na wątku, więc dopiero na 5 część czekałam I pamiętam, jak chciałam iść do księgarni, ale rodzice mi zabronili. Co się później okazało: zamówili mi jeszcze przed premierą w księgarni internetowej, która miała obsuwę Filmów też nie lubię, a na pierwszym byłam w kinie w mojej mieścinie. Wiadomo - z napisami. I pamiętam jak dziś, że stał tam facet z mikrofonem i czytał te napisy
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
Omg jak dla mnie nic ładnego w tych zdjexiaxh nie ma
I przeglądając te zdjęcia naprawde czuje ulgę, ze nie musze przez to przechodzić
|
|
|
|
#1001 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1002 |
|
Winter is coming
|
AsiaPo nieźle z tym terminem
ja zaszłam w takim szalonym cyklu, że patrzę tylko na ten z 1 usg. OM miałam 25.06, a pozytywny test mi wyszedł dopiero 13.08, a wcześniej robiłam, bo miałam imprezy, wakacje i negatywy... nic nie podejrzewałam, bo już mi się dwa miesiące wcześniej trafił taki cykl-tasiemiec, a tu nagle ciąża Ciekawa jestem, czy jak trafię do szpitala to mi będą patrzeć na termin z om czy z usg, bo się różnią o prawie 2 tygodnie. W karcie ciąży mam oba ;]obejrzałam te zdjęcia i w życiu bym takich nie chciała.
|
#1003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja przeczuwam że księżniczka bedzie chciala zrobic szybsze wejście niż koniec kwietnia. |
|
|
|
|
#1004 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z nudów oglądam Titanica, znowu będzie płacz pod koniec
|
|
#1005 |
|
Zadomowienie
|
Co do panowania to ja nadal nie mam w co
tak się jakoś zbierania i kupić nie mogę.
|
#1006 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosiulka maniaczko, fajne lupy
![]() Velika ja tez sie boje co bedzie bo ruchu Mikiego juz sa takie ...bolesne czasem jakby mi mial rozerwac brzuch ![]() Annihilate ...nie, nie zaliczaja sie faworki Tabaska moge Ci sprzedac Mogen David..10 zl za butle a mam 5 ohydaaaa!Lucy ja niecierpie HP ..wiec piona ![]() Malos ja melduje ze dalam rade wczoraj i dzis gratki za Kubusia![]() Agata super ze dalas rade ![]() Iwoncia super ze wszystko okej ️ smacznej Warki![]() Jesli ktoras nie ogladala filmu Sicario to pooolecam ![]()
|
#1007 |
|
Mama Land
|
Zdjęcia same w sobie są piękne, ale bym zatłukła osobę, która by mi takie zrobiła
Mam co do nich mieszane uczucia Patulinka: Też miałam nie jechać na Święta do rodziców, ale Mąż mówi, że i tak chce tam jechać, bo musi filtry i oleje w samochodzie powymieniać (a mój Tateusz się tym zajmuje i już nam to pokupował), więc zostałam postawiona przed faktem w przyszłości dokonanym :P: Ale też ja czuję w drugą stronę - że ciązę przenoszę, więc się specjalnie nie spinam. Jeszcze pewnie swoje urodziny hucznie wyprawię (25.04) ![]() Velika: No też właśnie - teraz cykl menstruacyjny ciężko chyba cyklem nazwać ![]() OM u mnie 16.07, ale na początku czerwca oddałam komrkę jajową do banku komórek, więc trochę mi się pomieszało (przynajmniej tak sobie tłumaczę). Termin to chyba data umowna - tylko 5% kobiet wtedy rodzi. Jak przenosisz to się frustrujesz, jak szybciej, to panikujesz... Choć wolę zdecydowanie frustrację niż strach, że za szybko. ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Serio? My się wynudziliśmy przeokropnie na tym filmie, główna bohaterka do przegięcia irytująca, a ogólnie film się ciągnie jak jakiś dokument. Ale Mężu się też Zjawa nie podobała, więc my chyba jakiś dziwny gust po prostu mamy
|
#1008 | |||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
No, ale Ty masz firmową nianię - oni mówili chyba o takich no name. Cytat:
Ale pamiętam jak pisząc pracę czytałam wszystko o HP - ile wtedy stron było - z grafikami, opowiadaniami, dyskusjami, no multum tego. Może nawet Twojego bloga czytałam haha. Niedawno robiłam porządek na kompie i miałam taki folder z linkami - i kurcze nic już nie istnieje![]() Obcojęzyczne wersje są fajne też o tyle, że te wszystkie wymyślone słowa/ przedmioty kompletnie inaczej się nazywają - fascynowało mnie to, jak we francuskim wpadli na taką a nie inną wersję a w polskim taką Tak, doczytałam już że to inna fabuła. Nie wiem o czym ja słyszałam w takim razie - ale w ogóle to wydawało mi się, że to film nie książka. Cytat:
![]() Mam to samo z ruchami I też zaczynają mnie lęki dopadać - czas szybko mija. Wcześniej bałam się, że nie wyrobię się z wyprawką/ wózka nie mam/itp. więc teraz jak mam prawie wszystko to znów panikuję w sumie sama nie wiem czemu. Ale super A już za sweterek, spodenki i koszulkę granatową w paski i pierwsze jeansy z tygryskiem to bym się dała pokroić |
|||
|
|
|
#1009 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia po prostu lubicie bardziej lekkie filmy
|
#1010 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy po cc trzeba mieć jakiś pas na brzuch przy pionizacji? Orientuje się któraś?
Z zakupów które jeszcze muszę zrobić to kupić pieluszki dady, oliwkę hipp, szczotkę do czyszczenia butelek. Nie wiem natomiast co kupić dla dziecka na katar zwykłą gruszkę, katarek,fridę'?
|
#1011 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja miałam plan sie dziś spakować w torbę i przygotować rzeczy na sesje ale nie pykło
|
#1012 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Ja kupiłam katarek+ oraz gruszkę z babyono. |
|
|
|
|
#1013 |
|
Wtajemniczenie
|
Ineso spoko jak synek wyrośnie z ciuszków to Ci podaruje :P a na poważnie ciesze się ze Wam dziewczyny tez się podobają
|
|
|
|
#1014 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam katarek+ i Disnemar Baby
gruszki nie sa polecane od dawna aczkolwiek co kto lubi
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ciśnienie mi wieczorem skoczyło, miałam 149/100 prawie. Zmierzyłam sobie tak o, bo czasem kontroluję. I niby nie mam żądnych bóli głowy ani nic, ale martwi mnie to. Teraz co pomiar to większe było. Już nie mierzę na razie. Zawsze było 120/ 80 lub coś koło tego...
Miałam dziś nerwowy dzień
|
|
|
|
#1016 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona chyba ponad 300zł kosztowała kilka lat temu jak sprawdzałam opinie. Teraz nie wiem ile nowa kosztuje. Cytat:
miesiąc temu już był główką w dół ![]() Warka pyszna, dzięki Cytat:
normalka, mi jak sie wypnie to tylko nasłuchuje czy skóra nie strzela ![]() A jak zacznie gmerać w dole to patrze czy rączką z bożeny do mnie czasem już nie macha Ja w 99% dokumenty przed samym wyjazdem ![]() Cytat:
Dzięki, tylko ciekawi mnie jaka będzie waga jak sie wykluje w kwietniu mam nadzieje że ciut większy niż mój pierworodny ![]() Też co nadrobie to nowa strona sie dodaje ![]() Cytat:
ja mam te same odczucia że wyjdzie mój mały wcześniej. Termin na koniec kwietnia, a ja wszędzie nadal widuje liczbę 13 i już serio jestem pewna że 13 kwietnia sie pojawi wcześniej go nie wypuszcze ![]() Dzięki ![]() Jezusie, znowu mnie zgaga męczy rosi:
|
|||||
|
|
|
#1017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ogladnełam zdjęcia .. w zasadzie trzeba przyznać, że wykonane są zjawiskowo.
POŁOŻNA - tak ksiązka tej Janette Jej czytam czytam czytam. Ogólnie spoko, nawet te opisy dawnych czasów gdzie było tak okropnie jakoś mnie nie ruszały. Ale teraz przeczytałam wątek o śmierci i jesu.. nie mogę... za wrażliwa jestem na takie rzeczy. Dobrze, że krótko było. Obym teraz w nocy miała normalne sny. SNY Puściłam pranie. Nowe ręczniki z ikei. W trakcie prania poszłam spać (drzemka)- a pralka wyłączyła się podczas mojego snu. Śniło mi się, że rozwieszam te ręczniki. Wstałam, chodzę po domu, coś tam robię i patrzę tak na tą pustą suszarkę z wielkim zdziwieniem - co się stało z ręcznikami, które powiesiłam. Chwile mi zajęło zanim się zorientowałam, że to w śnie je rozwiesiłam a one leżą mokre w pralce. Cytat:
trzymaj się Kochana!!!! Cytat:
w ogóle jakim cudem mieliście z napisami!!!??? U mnie w mieście dopiero przy chyba 5-6 części wprowadzili dwie wersje - dubbing i napisy. Wszystkie wcześniejsze były z dubbingiem i takie oglądałam (to tez było straszne). PRZECZUCIA ja to nie czuję wcześniejszego porodu, raczej w okolicy terminu lub nawet po - chociaż bardzo bym chciała urodzić przed 21 kwietnia. No zobaczymy
|
|
|
#1018 |
|
Rozeznanie
|
Na razie mi przeszło
już miałam wizje, że coś się dzieje.... we wtorek idę na usg kolejne chodzi o przeplywy i zobaczymy co tam a szyjka... czy z 5cm coś zostało jesZcze
|
#1019 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój gin powiedział że jedna herbata nie zaszkodzi tak samo ordynator w szpitalu. Melisa mi obniża ciśnienie.
|
|
#1020 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Spodnie z tygryskiem wymiatająCytat:
HP Ksiazka mojego dziecinstwa, a raczej wczesnej młodości Pamietam, ze zamiast uczyc sie do egzaminu gimnazjalnego to siedzialam pod koldra z latarka i czytałam, bo oderwać sie nie mogłam Wszystkie czesci obejrzane po kilka razy![]() Wozek Mam! Wreszcie, nareszcie A mam pytanie czy w Waszych wózkach jest gruby materacyk w srodku czy tylko taka jakby wkladka? Torba do szpitala Nie mam jeszcze nic w niej! stoi pusta, ale do konca lutego ogarne![]() Nadrobilam Was, ale brat do mnie z dzieciakami z Norwegii zjechal Aplikacja na tel Jakiej aplikacji (iOS) uzywacie na telefon,że mozecie odpisywac? U mnie nie ma mozliwosci dodania postu ze zwyklej przeglądarki, a czesciej jestem na tel niz przy komp... Spokojnej nocy i wyspijcie sie! |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.

Wrzucam moje zakupy z lumpka

i nie pękaj...niech mały zostanie na swoim miejscu jeszcze
Piękna waga, akurat na Twój termin.
Koleś od kuchni tez mi podniósł ciśnienie, wyżyłam się na nim przez telefon.
Przyszła do domu i stwierdziłą,że chyba ją boli ząbek z drugiej strony
ale fajna, pierwszy raz mam szklana butle 

ani żadne Władca Kamieni też nie... Fantasy to nie moja bajka
ale fajnie, ze jedne uwielbiają, inne nie, świat jest przez to ciekawy 

ohydaaaa!
️ smacznej Warki
🏻 smacznej Warki
trzymaj się Kochana!!!!