Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-11, 20:57   #991
sunshine1551
Raczkowanie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

A mnie dziewczyny dopadła grypa. Wczoraj miałam mega ból gardła i straszną chrypę a dzisiaj do pakietu doszedł katar nieziemski leci mi ciurkiem z nosa. Jestem mega rozbita.
Kuruję się czosnkiem. Dzięki Bogu nie mam gorączki.
Stary 2016-02-11, 21:00   #992
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Duchaa mnie tez to powoli przeraża.

Która ma już spakowana torbę do szpitala?
ja nie mam nawet jeszcze nic kupionego do tej torby :P

Nie mogę Was dziś nadgonić Wrzucam moje zakupy z lumpka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN4903.jpg (193,3 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4906.jpg (196,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4907.jpg (184,4 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4908.jpg (149,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4911.jpg (156,2 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4914.jpg (202,9 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4917.jpg (217,4 KB, 6 załadowań)
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 21:01   #993
Smarrita
Wtajemniczenie

Mi w torbie brakuje pare drobiazgow

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 21:01   #994
patulinka94
Zadomowienie

Kochane ja się kładę odpoczywać.
Nie szaleć mi za bardzo :P
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 21:01   #995
AsiaPo
Mama Land

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Tak myślałam, że nierealne SN
Zdrówka dla obu!

Hehe..z chęcią bym się whisky napiła
Dzięki a sprawdzisz mi od dolnej krawędzi jeszcze?Sprawdza się, że IKEA tak samo konfiguruje ja mam dziś świństwo na obiad...domowe hotdogi i nie pękaj...niech mały zostanie na swoim miejscu jeszcze
Też jestem zdania, że domowe hot dogi są dobre - to pełnowartościowy posiłek, jeśli podejdziesz do niego z głową.
Moje wczorajsze miały parówki z mięsa, a bułkę z piekarni, wieloziarnistą. Warzyw nie dodałam, bo kocham takie z samym ketchupem i musztardą <3
Co do łóżeczka: 57 cm (tak jak poprzednio, od górnej krawędzi). Sprawdziłam inne sklepy internetowe i tam podają wartości do materaca, ale nie mam, więc podaję do krawędzi stelaża.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie, wszystko w najlepszym porządku, szyjka otwarta na opuszek i gin powiedzìał że to nic złego, nie rozwiera sie wiec bez stresów. Malec waży 1624g, ułożony od dłuższego czasu główką w dół, a na usg patrzył na nas także wyszłam z gabinetu szczesliwa i teraz świętuję warką z tej okazji 0.0%
Piękna waga, akurat na Twój termin.
Mam nadzieję, że jutro usłyszę podobną wartość od gina numer 2

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
We wtorek wróciłam i do wakacji będę u siebie To co miałam załatwić, załatwiłam, reszta musi poczekać.
Na koniec pobytu dotałam wycenę elewacji: Koleś sobie zażyczył 35 tys SAMEJ robicizny Koleś od kuchni tez mi podniósł ciśnienie, wyżyłam się na nim przez telefon.

Martyna dziś była u dentysty, miała wyszczernioną dwójkę na dolę. Babka kuała z niej. Usiadła z uśmiechem, japa szeroko otwarta, bez znieczulenia Przyszła do domu i stwierdziłą,że chyba ją boli ząbek z drugiej strony Uwielbia dentystów.
Remonty Jak słyszę słowo "fachowiec" to mi się nóż w kieszeni otwiera
Twoja Córa tylko utwierdza mnie w słuszności wyboru imienia Ja się cykam dentystów, więc mam nadzieję, że Mała będzie takim chojrakiem jak Twoja
Co do źle oznaczanych TP: mi się wydaje to nagminne. Wiele z nas na wątku nie wie którego terminu się trzymać, a lekarze wcale tego nie ułatwiają.
Jeszcze jak ma się sytuację jak ja, że jestem już u któregośtam lekarza, to w ogóle kosmos.
Zacznijmy od tego, że okres się spóźnił, a test negatywny. Dopiero po tygodniu pozytyw.
Poszłam do mojej lekarki, z usg wyszedł pęcherzyk, TP z usg 03.05, kontrola za dwa tygodnie, czy z pęcherzykiem wszystko ok. Ale ona była na urlopie, więc dostałam lekarza nr 2.
"DOKTOR 2" (frajer ) z usg mówi, że 27.04.
Za dwa tygodnie kontrola, z usg 21.04. Ja zdębiałam.
Wg OM wychodzi jak byk 23.04 (do tej pory miałam cykle 28dniowe, więc się nimi sugeruję).
Zmieniłam lekarza.
Kontrola u lekarza 3: TP na 21.04 z usg
Lekarz 4 (mój docelowy) terminu jako takiego nie stwierdził, powiedział tylko koniec kwietnia.
Lekarz 5 (połówkowy) mówi, że Płód wygląda na mały, TP 28.04
Wraca do lekarza 4 i pytam jak to ku@#$ zmieniony termin?!
I on wtedy wyliczył z OM 23.04
Więc bądź tu mądry i pisz wiersze

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Przyszedł dzis sterylizator i szklana butla z aventa. Ciężka ale fajna, pierwszy raz mam szklana butle maz ze mnie wylał dzis. Dzwonię do niego zapytać, czy mi odebrał przesyłkę z poczty (malutka, bo to 2 farbki akrylowe) a on "tak, nie wiem cos ty zamówiła, pol bagażnika (a mamy combi) mi to zajęło" a ja "no jak to....przecież ja zamawiałam tylko...(i tu konsternacja, czy nie zamówiłam przypadkiem czegoś dużego jednak) a on "no naprawde, przesadzasz z tymi paczkami, ja nie wiem co to takie wielkie jest, ze sie ledwo zmieściło do auta" a ja znów rozkminka, w głowie przewertowałem moje zamówieni.a i takim niepewnym głosem mowię, ze brałam ostatnio tylko klocki lego dla Hani, sterylizator i te farbki, a on juz nie mógł utrzymać i buchnął śmiechem
Dziad jeden a naprawde myślałam, ze nazamawialam czegoś i nie pamietam
Buahaha Do mnie kiedyś kurier przyszedł, a akurat nikogo w domu nie było. Zapomniałam o nim (kuzynka wysłała mi coś dla kolegi) i zachodziłam w głowę, co też zamówiłam, całą noc miałam rozkminę, aż rano TŻ mnie olśnił, ze to nie moje

Velika: Mąż zaspokojony kompleksowo

Poli: Jak to 8 część HP? Też byłam fanką, więc czekam na spoilery Edit: widzę
Na premierze ostatniej byłam w księgarni o północy

No nie... Co nadrobię stronę, to kolejna się dodaje
Stary 2016-02-11, 21:03   #996
kajaja
Zadomowienie

http://www.popularnie.pl/jak-wyglada-porod/
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 21:10   #997
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
Oh. Piękne zdjęcia
Aczkolwiek sama bym takich nie chciała z mojego porodu :P
Stary 2016-02-11, 21:14   #998
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Tez nie czytałam żadnej części, oglądałam raz w kinie chyba pierwsza część i nie jara mnie to ani żadne Władca Kamieni też nie... Fantasy to nie moja bajka ale fajnie, ze jedne uwielbiają, inne nie, świat jest przez to ciekawy
to podobnie jak ja, elementy fantastyki od razu dyskwalifikują dla mnie film czy książke i tym sposobem nie znam wielu hitów, którymi wszyscy się zachwycają
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 21:15   #999
AsiaPo
Mama Land

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Mam uszyty rożek minky - który później będzie kocykiem do wózka- do kompletu podusia i materacyk, komplet pościeli bawelnianej, komplet pościeli bawelna-minky i przybornik na łóżeczko jutro wstawie foty
Czekam na focisze!
Sama planuję taki zestaw nabyć (wszystko w jednym tonie, szaro-żółte), więc jestem ciekawa, jak to razem wygląda

Cytat:
No ja mam termin na koniec. Ale wydaje mi się ze z początkiem marca muszę się zabrać za pakowanie.
Też mam na końcówkę kwietnia, ale torby nie mam zamiaru pakować przed jego początkiem (choć w mieszkaniu bedę już wszystko miała).
Na Wielkanoc planuję jechać do rodziców, więc torba będzie używana

Cytat:
Napisane przez sunshine1551 Pokaż wiadomość
A mnie dziewczyny dopadła grypa. Wczoraj miałam mega ból gardła i straszną chrypę a dzisiaj do pakietu doszedł katar nieziemski leci mi ciurkiem z nosa. Jestem mega rozbita.
Biedna Sama cierpiałam dobre dwa tygodnie, więc wiem co czujesz Dużo odpoczywaj, pij sporo płynów, niech się Tobą ktoś zajmie.
Ja walczyłam naturalnymi sposobami, Mąż wszelakimi dostępnymi i chorowaliśmy tak samo długo, więc niestety nie ma na to skutecznego lekarstwa.

Zakupy z SH

HP:
Noooo ja jestem z tych najmłodszych fanek na wątku, więc dopiero na 5 część czekałam I pamiętam, jak chciałam iść do księgarni, ale rodzice mi zabronili. Co się później okazało: zamówili mi jeszcze przed premierą w księgarni internetowej, która miała obsuwę Kochani rodzice
Filmów też nie lubię, a na pierwszym byłam w kinie w mojej mieścinie. Wiadomo - z napisami. I pamiętam jak dziś, że stał tam facet z mikrofonem i czytał te napisy bo większość widowni to była gówniarzeria, która by nie nadążyła
Stary 2016-02-11, 21:18   #1000
gosiaczek071
Zakorzenienie

Omg jak dla mnie nic ładnego w tych zdjexiaxh nie ma
I przeglądając te zdjęcia naprawde czuje ulgę, ze nie musze przez to przechodzić
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 21:18   #1001
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
ile tu fanek HP
uchowała się gdzieś jeszcze taka jak ja ktora nie czytała żadnej czesci ani nie oglądała filmu?
Ja
30.03.2016 Antek Fabian
Stary 2016-02-11, 21:18   #1002
velika
Winter is coming

AsiaPo nieźle z tym terminem ja zaszłam w takim szalonym cyklu, że patrzę tylko na ten z 1 usg. OM miałam 25.06, a pozytywny test mi wyszedł dopiero 13.08, a wcześniej robiłam, bo miałam imprezy, wakacje i negatywy... nic nie podejrzewałam, bo już mi się dwa miesiące wcześniej trafił taki cykl-tasiemiec, a tu nagle ciąża Ciekawa jestem, czy jak trafię do szpitala to mi będą patrzeć na termin z om czy z usg, bo się różnią o prawie 2 tygodnie. W karcie ciąży mam oba ;]
obejrzałam te zdjęcia i w życiu bym takich nie chciała.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 21:18   #1003
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
Też mam na końcówkę kwietnia, ale torby nie mam zamiaru pakować przed jego początkiem (choć w mieszkaniu bedę już wszystko miała).
Na Wielkanoc planuję jechać do rodziców, więc torba będzie używana :
Ja dziś właśnie mówiłam do tz ze od połowy marca nigdzie dalej się nie ruszam. Tylko w pobliżu, żeby być blisko naszego szpitala. ☺
Ja przeczuwam że księżniczka bedzie chciala zrobic szybsze wejście niż koniec kwietnia.
Stary 2016-02-11, 21:19   #1004
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
Duchaa mnie tez to powoli przeraża.

Która ma już spakowana torbę do szpitala?
Jeszcze nie mam ale już w jednym miejscu mam rzeczy które muszę spakować.

Cytat:
oj współczuje, zdrowiej szybko

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość

super ciuszki

Cytat:

Co do źle oznaczanych TP: mi się wydaje to nagminne. Wiele z nas na wątku nie wie którego terminu się trzymać, a lekarze wcale tego nie ułatwiają.
Jeszcze jak ma się sytuację jak ja, że jestem już u któregośtam lekarza, to w ogóle kosmos.
Zacznijmy od tego, że okres się spóźnił, a test negatywny. Dopiero po tygodniu pozytyw.
Poszłam do mojej lekarki, z usg wyszedł pęcherzyk, TP z usg 03.05, kontrola za dwa tygodnie, czy z pęcherzykiem wszystko ok. Ale ona była na urlopie, więc dostałam lekarza nr 2.
"DOKTOR 2" (frajer ) z usg mówi, że 27.04.
Za dwa tygodnie kontrola, z usg 21.04. Ja zdębiałam.
Wg OM wychodzi jak byk 23.04 (do tej pory miałam cykle 28dniowe, więc się nimi sugeruję).
Zmieniłam lekarza.
Kontrola u lekarza 3: TP na 21.04 z usg
Lekarz 4 (mój docelowy) terminu jako takiego nie stwierdził, powiedział tylko koniec kwietnia.
Lekarz 5 (połówkowy) mówi, że Płód wygląda na mały, TP 28.04
Wraca do lekarza 4 i pytam jak to ku@#$ zmieniony termin?!
I on wtedy wyliczył z OM 23.04
Więc bądź tu mądry i pisz wiersze
o matko ale masz przejścia z lekarzami, a termin rzeczywiście nie wiadomo który

Z nudów oglądam Titanica, znowu będzie płacz pod koniec
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 21:29   #1005
kajaja
Zadomowienie

Co do panowania to ja nadal nie mam w co tak się jakoś zbierania i kupić nie mogę.
30.03.2016 Antek Fabian
Stary 2016-02-11, 21:31   #1006
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Gosiulka maniaczko, fajne lupy

Velika ja tez sie boje co bedzie bo ruchu Mikiego juz sa takie ...bolesne czasem jakby mi mial rozerwac brzuch

Annihilate ...nie, nie zaliczaja sie faworki

Tabaska moge Ci sprzedac Mogen David..10 zl za butle a mam 5ohydaaaa!

Lucy ja niecierpie HP ..wiec piona

Malos ja melduje ze dalam rade wczoraj i dzis gratki za Kubusia

Agata super ze dalas rade

Iwoncia super ze wszystko okej️ smacznej Warki

Jesli ktoras nie ogladala filmu Sicario to pooolecam

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 21:40   #1007
AsiaPo
Mama Land

Zdjęcia same w sobie są piękne, ale bym zatłukła osobę, która by mi takie zrobiła
Mam co do nich mieszane uczucia

Patulinka: Też miałam nie jechać na Święta do rodziców, ale Mąż mówi, że i tak chce tam jechać, bo musi filtry i oleje w samochodzie powymieniać (a mój Tateusz się tym zajmuje i już nam to pokupował), więc zostałam postawiona przed faktem w przyszłości dokonanym :P:
Ale też ja czuję w drugą stronę - że ciązę przenoszę, więc się specjalnie nie spinam. Jeszcze pewnie swoje urodziny hucznie wyprawię (25.04)

Velika: No też właśnie - teraz cykl menstruacyjny ciężko chyba cyklem nazwać
OM u mnie 16.07, ale na początku czerwca oddałam komrkę jajową do banku komórek, więc trochę mi się pomieszało (przynajmniej tak sobie tłumaczę).
Termin to chyba data umowna - tylko 5% kobiet wtedy rodzi. Jak przenosisz to się frustrujesz, jak szybciej, to panikujesz... Choć wolę zdecydowanie frustrację niż strach, że za szybko.

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Jesli ktoras nie ogladala filmu Sicario to pooolecam
Serio?
My się wynudziliśmy przeokropnie na tym filmie, główna bohaterka do przegięcia irytująca, a ogólnie film się ciągnie jak jakiś dokument.

Ale Mężu się też Zjawa nie podobała, więc my chyba jakiś dziwny gust po prostu mamy
Stary 2016-02-11, 21:56   #1008
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
śliczny w ogóle ten pokoik fajna tapeta

moja niania nigdy nie złapała żadnego urządzenia (nie mówię już w domu, ale na wakacjach np. w hotelu), ani sygnału od innej niani. Także chyba jest w porządku
taką mam
http://www.philips.pl/c-p/SCD520_00/...na-niania-dect
i bardzo polecam, z tym, ze droga jest niestety
To chyba nie tapeta, tylko tak ściana wymalowana.
No, ale Ty masz firmową nianię - oni mówili chyba o takich no name.
Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Och ! W końcu ktoś ma takiego świra jak ja

No a to nie o dzieciństwie Voldemorta, tylko o Synu Harrego - Albusie, będzie pomagał tacie? jak dobrze zrozumiałam walczyć z ciemnościami?
Haha ja aż tak nie świrowałam, może dlatego że starsza byłam Ale pamiętam jak pisząc pracę czytałam wszystko o HP - ile wtedy stron było - z grafikami, opowiadaniami, dyskusjami, no multum tego. Może nawet Twojego bloga czytałam haha. Niedawno robiłam porządek na kompie i miałam taki folder z linkami - i kurcze nic już nie istnieje
Obcojęzyczne wersje są fajne też o tyle, że te wszystkie wymyślone słowa/ przedmioty kompletnie inaczej się nazywają - fascynowało mnie to, jak we francuskim wpadli na taką a nie inną wersję a w polskim taką
Tak, doczytałam już że to inna fabuła. Nie wiem o czym ja słyszałam w takim razie - ale w ogóle to wydawało mi się, że to film nie książka.
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
zaraz nowy sezon GoT, nareszcie, niedawno sobie prawie wszystkie książki odświeżyłam poza ostatnim tomem i czekam z niecierpliwością, aż się pojawi kolejny.
A jakie to są inne ruchy Agnessa?
Moja też się zaczyna inaczej ruszać, konkretnie nawala w brzuch. Nieboleśnie, ale tak bardzo intensywnie i mocno, czuć, że sporo zwiększyła masę aż się boję, co będzie dalej
Ooo, to podziwiam - GoT czytać drugi raz bym nie dała rady, to nie jest zbyt dobry język, no i tyle tego. Ale kolejna część by już mogła być
Mam to samo z ruchami
I też zaczynają mnie lęki dopadać - czas szybko mija. Wcześniej bałam się, że nie wyrobię się z wyprawką/ wózka nie mam/itp. więc teraz jak mam prawie wszystko to znów panikuję w sumie sama nie wiem czemu.

Cytat:

Ale super A już za sweterek, spodenki i koszulkę granatową w paski i pierwsze jeansy z tygryskiem to bym się dała pokroić
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 22:13   #1009
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Asia po prostu lubicie bardziej lekkie filmy ja np jak slysze ze komus sie podobal film "dzien dobry kocham Cie" itp to juz z ta osoba na temat filmow nie dyskutuje

Mikołaj <3
Stary 2016-02-11, 22:16   #1010
sunshine1551
Raczkowanie

Dziewczyny czy po cc trzeba mieć jakiś pas na brzuch przy pionizacji? Orientuje się któraś?
Z zakupów które jeszcze muszę zrobić to kupić pieluszki dady, oliwkę hipp, szczotkę do czyszczenia butelek.
Nie wiem natomiast co kupić dla dziecka na katar zwykłą gruszkę, katarek,fridę'?
Stary 2016-02-11, 22:22   #1011
kropcia007
Wtajemniczenie

Ja miałam plan sie dziś spakować w torbę i przygotować rzeczy na sesje ale nie pykło

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 22:23   #1012
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Dziewczyny czy po cc trzeba mieć jakiś pas na brzuch przy pionizacji? Orientuje się któraś?
Z zakupów które jeszcze muszę zrobić to kupić pieluszki dady, oliwkę hipp, szczotkę do czyszczenia butelek.
Nie wiem natomiast co kupić dla dziecka na katar zwykłą gruszkę, katarek,fridę'?
Nie trzeba - moja kuzynka miała dwie cc i nie miała. Natomiast nie wiem na ile to ewentualnie pomaga.
Ja kupiłam katarek+ oraz gruszkę z babyono.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 22:29   #1013
gosiulka22
Wtajemniczenie

Ineso spoko jak synek wyrośnie z ciuszków to Ci podaruje :P a na poważnie ciesze się ze Wam dziewczyny tez się podobają
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 22:40   #1014
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Ja mam katarek+ i Disnemar Baby gruszki nie sa polecane od dawna aczkolwiek co kto lubi

Mikołaj <3
Stary 2016-02-11, 22:41   #1015
lulka19
Zakorzenienie

Dziewczyny ciśnienie mi wieczorem skoczyło, miałam 149/100 prawie. Zmierzyłam sobie tak o, bo czasem kontroluję. I niby nie mam żądnych bóli głowy ani nic, ale martwi mnie to. Teraz co pomiar to większe było. Już nie mierzę na razie. Zawsze było 120/ 80 lub coś koło tego...

Miałam dziś nerwowy dzień
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 22:45   #1016
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

moja niania nigdy nie złapała żadnego urządzenia (nie mówię już w domu, ale na wakacjach np. w hotelu), ani sygnału od innej niani. Także chyba jest w porządku
taką mam
http://www.philips.pl/c-p/SCD520_00/...na-niania-dect
i bardzo polecam, z tym, ze droga jest niestety
Własnie wdałam sie w licytację identycznej i za drugim razem doczytałam że uszkodzona...
Ona chyba ponad 300zł kosztowała kilka lat temu jak sprawdzałam opinie.
Teraz nie wiem ile nowa kosztuje.

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Wspaniałe wiadomości i juz główka w dół Słodziak sie ułożył 🏻 smacznej Warki

miesiąc temu już był główką w dół
Warka pyszna, dzięki

Cytat:
Napisane przez akinomka03 Pokaż wiadomość
super ze wszystko ok

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Ale moj pies wali bąki śmierdzące fuuuj

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Nie wiem jak to określić są takie bolesne, do tego maly ruchliwy i to porządnie i w dole mnie jakby coś pobolewa plus krzyz

normalka, mi jak sie wypnie to tylko nasłuchuje czy skóra nie strzela
A jak zacznie gmerać w dole to patrze czy rączką z bożeny do mnie czasem już nie macha

Cytat:
Która ma spakowaną torbę?
Ja w 99% dokumenty przed samym wyjazdem

Cytat:
Piękna waga, akurat na Twój termin.
Mam nadzieję, że jutro usłyszę podobną wartość od gina numer 2 ala:

No nie... Co nadrobię stronę, to kolejna się dodaje

Dzięki, tylko ciekawi mnie jaka będzie waga jak sie wykluje w kwietniu mam nadzieje że ciut większy niż mój pierworodny
Też co nadrobie to nowa strona sie dodaje czasem ze śmiechu nie moge bo te nadrabianie zajmuje godziny

Cytat:
Ja dziś właśnie mówiłam do tz ze od połowy marca nigdzie dalej się nie ruszam. Tylko w pobliżu, żeby być blisko naszego szpitala. ☺
Ja przeczuwam że księżniczka bedzie chciala zrobic szybsze wejście niż koniec kwietnia.

ja mam te same odczucia że wyjdzie mój mały wcześniej.
Termin na koniec kwietnia, a ja wszędzie nadal widuje liczbę 13 i już serio jestem pewna że 13 kwietnia sie pojawi wcześniej go nie wypuszcze

Cytat:
Iwoncia super ze wszystko okej️ smacznej Warki
Dzięki wydoilam caly litr

Jezusie, znowu mnie zgaga męczy rosi:
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 22:45   #1017
Polinezyjka
Zakorzenienie

Ogladnełam zdjęcia .. w zasadzie trzeba przyznać, że wykonane są zjawiskowo.

POŁOŻNA - tak ksiązka tej Janette
Jej czytam czytam czytam. Ogólnie spoko, nawet te opisy dawnych czasów gdzie było tak okropnie jakoś mnie nie ruszały.
Ale teraz przeczytałam wątek o śmierci i jesu.. nie mogę... za wrażliwa jestem na takie rzeczy. Dobrze, że krótko było.
Obym teraz w nocy miała normalne sny.

SNY

Puściłam pranie. Nowe ręczniki z ikei.
W trakcie prania poszłam spać (drzemka)- a pralka wyłączyła się podczas mojego snu.
Śniło mi się, że rozwieszam te ręczniki.

Wstałam, chodzę po domu, coś tam robię i patrzę tak na tą pustą suszarkę z wielkim zdziwieniem - co się stało z ręcznikami, które powiesiłam.

Chwile mi zajęło zanim się zorientowałam, że to w śnie je rozwiesiłam a one leżą mokre w pralce.

Cytat:
Oj biedna trzymaj się Kochana!!!!
Cytat:
HP:
Noooo ja jestem z tych najmłodszych fanek na wątku, więc dopiero na 5 część czekałam I pamiętam, jak chciałam iść do księgarni, ale rodzice mi zabronili. Co się później okazało: zamówili mi jeszcze przed premierą w księgarni internetowej, która miała obsuwę Kochani rodzice
Filmów też nie lubię, a na pierwszym byłam w kinie w mojej mieścinie. Wiadomo - z napisami. I pamiętam jak dziś, że stał tam facet z mikrofonem i czytał te napisy bo większość widowni to była gówniarzeria, która by nie nadążyła
Nie wierzę!!!!
w ogóle jakim cudem mieliście z napisami!!!???
U mnie w mieście dopiero przy chyba 5-6 części wprowadzili dwie wersje - dubbing i napisy.
Wszystkie wcześniejsze były z dubbingiem i takie oglądałam (to tez było straszne).

PRZECZUCIA
ja to nie czuję wcześniejszego porodu, raczej w okolicy terminu lub nawet po - chociaż bardzo bym chciała urodzić przed 21 kwietnia.

No zobaczymy
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 23:00   #1018
Agnessssa
Rozeznanie

Na razie mi przeszło już miałam wizje, że coś się dzieje.... we wtorek idę na usg kolejne chodzi o przeplywy i zobaczymy co tam a szyjka... czy z 5cm coś zostało jesZcze
Stary 2016-02-11, 23:04   #1019
sunshine1551
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ciśnienie mi wieczorem skoczyło, miałam 149/100 prawie. Zmierzyłam sobie tak o, bo czasem kontroluję. I niby nie mam żądnych bóli głowy ani nic, ale martwi mnie to. Teraz co pomiar to większe było. Już nie mierzę na razie. Zawsze było 120/ 80 lub coś koło tego...

Miałam dziś nerwowy dzień
Próbowałaś może napić się melisy.
Mój gin powiedział że jedna herbata nie zaszkodzi tak samo ordynator w szpitalu. Melisa mi obniża ciśnienie.
Stary 2016-02-11, 23:24   #1020
kopycio
Rozeznanie

Cytat:
Kurcze kuruj sie kuruj, polecam goraca herbate z imbirem (korzeniem) ja juz pije taka codziennie, na razie odpukac bez wiekszych chorob.. Zdrówka!

Cytat:
Świetne łowy! Spodnie z tygryskiem wymiatają

Cytat:
Czekam na focisze!
Sama planuję taki zestaw nabyć (wszystko w jednym tonie, szaro-żółte), więc jestem ciekawa, jak to razem wygląda
Asiu ja też taki zestaw planuje, ale nikt nie chce mi uszyc, pisalam do paru dziewczyn na fejsie i nie maja takich kolorow, wiec zamawiam jutro materialy i bede szyc sama w zalaczniku "mój" wzór

HP
Ksiazka mojego dziecinstwa, a raczej wczesnej młodości Pamietam, ze zamiast uczyc sie do egzaminu gimnazjalnego to siedzialam pod koldra z latarka i czytałam, bo oderwać sie nie mogłam Wszystkie czesci obejrzane po kilka razy

Wozek
Mam! Wreszcie, nareszcie Adamex pajero uzywka, ale w swietnym stanie, gdyby nie ryski na kolkach to jak nowka Jutro przyjdzie nosidelko i wieksze wydatki zakonczone nareszcie!
A mam pytanie czy w Waszych wózkach jest gruby materacyk w srodku czy tylko taka jakby wkladka?

Torba do szpitala
Nie mam jeszcze nic w niej! stoi pusta, ale do konca lutego ogarne A tak w ogole to wkladacie do niej stanik do karmienia? Bo nie wiem, moja mama mowila, że im nie pozwalali lezec w biustonoszach, ale to bylo wieki temu.. ja sobie nie wyobrazam paradowac bez stanika, szczegolnie jak ktos przyjdzie odwiedzic

Nadrobilam Was, ale brat do mnie z dzieciakami z Norwegii zjechal, wiec mam mniej czasu

Aplikacja na tel
Jakiej aplikacji (iOS) uzywacie na telefon,że mozecie odpisywac? U mnie nie ma mozliwosci dodania postu ze zwyklej przeglądarki, a czesciej jestem na tel niz przy komp...

Spokojnej nocy i wyspijcie sie!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zrzut ekranu 2016-01-20 o 10.41.24.jpg (60,8 KB, 7 załadowań)
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości