|
|
#2341 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
Cytat:
Pewnie nie ![]() Cytat:
![]() jeszcze lodów mi tam brakujeCytat:
![]() Cytat:
za wizyteMy też nie obchodzimy jakoś szczególnie walentynek. Prędzej rocznicę ślubu. Pewnie zrobię fajną kolację i tyle...a jak zasłużyłam to dostanę kwiatka Cytat:
Cytat:
za wizytę.Po dniu dzisiejszym wysiadam. Z dobrych wieści, jestem po wizycie u dentysty-ząbki wzorowe, zero ubytków. Aż dziwne, bo bałam się, że po ciąży i karmieniu będzie cosik do roboty, a tu taka niespodzianka. Za to syn tak się biedny spłakał, wpadł w histerię (jego pierwsza wizyta plombowa), że myślałam że nic nie da sobie zrobić. Zajęło nam to prawie godzinę, ale pierwsza niebieska plomba (i oby ostatnia ) założona. Lecę dzisiaj wcześniej spać, bo czeka mnie ciężki imprezowy weekend. Szkoda tylko, że w przyszłym tyg wizyta i ważenie. Coś czuję, że nie poszaleję za stołem
|
||||||
|
|
|
#2342 | |||
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny dziękuję Wam bardzo za gratki
![]() Moim współwizytującym również gratuluję dobrych wieści ![]() majkela chyba jednak nie chodzimy do tego samego lekarza, bo z tego co pamiętam pisałaś że masz niedaleko do stolicy, tymczasem ja mam niedaleko do południowej granicy ![]() Cytat:
Ale warto przeczytać, nieprawdaż?Teraz nam pewnie haneczka zniknie na jakiś czas ![]() Cytat:
Pierwszy umarł nie wiedzieć czemu, a drugiego kot jakoś dopadł pomimo zamkniętej klatki i go zjadł :-( Ale byłam wtedy dzieckiem, więc to nie moja wina...Cytat:
Edytowane przez 201711281320 Czas edycji: 2016-02-11 o 23:38 |
|||
|
|
|
#2343 |
|
Zadomowienie
|
Sa 3 przed 2 rokiem. Kazda dawka 300zl Po 24miesiacu– 1 dawka (Prevenar 13) ---------- Dopisano o 04:40 ---------- Poprzedni post napisano o 03:32 ---------- Dziewczyny nie śpię od 4 masakra jakaś.
Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-02-12 o 04:37 |
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też Olinko.
Młoda kopie i też nie śpi |
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
Biedna nie możesz spać
Ja się przebudzilam bo tz wrócił z pracy obym po chhwili już spała.Dziękuję za info odnośnie szczepionki.
|
#2346 |
|
Zadomowienie
|
Dzis mam to prenatalne i w glowie milion scenariuszy
|
|
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnie Olinka będzie dobrze
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
Michaś jest napewno zdrowiuteńki i wszystko z nim w porządku
![]() O której wizyta? Jedziecie w trójkę? |
|
|
|
#2349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
13.20. Tak jedziemy w trójkę. Szczerze mówiąc wolałabym bez Oli ale ona zawsze z nami nie mamy babci ktora pomoglaby. Naczytałam się opinii o tym lekarzu ze super specjalista ale tez super młody gbur... Madzia , kanwa dziekuje za wsparcie! Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-02-12 o 06:11 |
|
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma za co Olinka ;* trzymaj sie i zakazujemy Ci negatywnego myślenia!
Na NFZ masz to USG? Ja dalej nie mogę zasnąć, za godzinę mam ustawiony budzik. Wizytę u lekarza mam o 10.15 ale jakieś 20-30-min wcześniej muszę być żeby u położnej się zwazyc i ciśnienie zmierzyć i pewnie chwilę pogadać
|
#2351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio duże chłopaki na wątku ![]() Nie nastawiaj się negatywnie nigdy.Zawsze trzeba z uśmiechem podejść do każdego. U mnie to zawsze pozytywnie wpływa. Nawet jak miałam w szpitalu hsg i robiła je( z opinii )największa zołza i boleśnie badająca podobno lekarka. Dla mnie była miła i delikatna a jeszcze dobrej opinii o niej nie słyszałam. Także myśl pozytywnie![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Kanwa idę do gina.
Jeśli dużo nie chodzę i zbytnio się nie wysilam to nerka nie boli. Wczoraj spokojnie siedziałam w mieszkaniu tylko krótki spacer zaliczyłam i nospy nie musiałam brać bo nie było dolegliwości bólowych. ---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Pozytywne podejscie do ludzi i zwykla ludzka życzliwość naprawdę dużo daję także zgadzam się tutaj z Tobą!
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Tak piszecie o książkach, ja postanowiłam okres ciąży przeznaczyć na czytanie "klasyków", których nie czytałam. Teraz kończę "Śniadanie u Tiffany'ego". Ale ten Wasz Jeździec mnie zaciekawił...
|
|
|
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już też sobie jeźdzca zanotowałam w biblioteczce ze chce przeczytać. Teraz chce przerobić Sparksa jak odkryłam ze słynne filmy są na podstawie książek, mam na myśli m.in. pamiętnik, noce w rodhante
|
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Gratuluje wczorajszych wizyt i mocno trzymam kciuki za dzisiejsze !
Dopiero nadrobilam bo wczoraj pól dnia spędziliśmy na szukaniu butów dla Zuzi ... Co do książek to fiazo sparksa czytałam, lekkie, proste, taki typowy odmozczacz 😁 Jesli lubisz takie książki to polecam serie Katarzyny Michalak, fajnie sie czyta, wciąga, choc nie jest to nic górnolotnego i czasem zadziwia mnie jej wyobraznia 😁 Na tego jeźdźca musze zerknąć skoro tak polecacie. Ooo kiedys, dawno tenu czytałam Sage o ludziach lodu, fajne to bylo 😁 Co do szczepień to my Zuzie szczepilisny na te szczepienia z nfz, do tego jak byla malutka rotawirusy, po pól roku pneumokoki (jeszcze nam zostalo do zaszczepienia bo chorowala), i po roku teraz jakos przed latem chce się wyrobić z meningokokami. I powiem Wam, ze Zuzia byla przy 3 sytuacjach, gdzie byla grypa żołądkowa, wszystkich po kolei rozkladalo, a jej kompletnie nic nie bylo ![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- A no i mi akurat dwie panie doktor polecamy zaszczepić dziecko przeciw pneumokokom szybciej niz po 2rz. Jednak mniejsze dziecko szybciej moze zachorować, po 2rz to troche późno... My akurat pneumokoki dostałyśmy z sanepidu za darmo ze względu na Zuzi chore nerki, ale meningo i rota sami robimy. ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Ten jeździec miedziany to paulliny simons, tak ? |
|
|
|
#2358 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
ja lubuję się w kryminałach
![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- za dzisiejsze wizyty!
|
|
|
|
#2361 |
|
Zadomowienie
|
Hihi,ja też czytałam sagę o ludziach lodu i o królestwie światła. Oczywiście Sparksa też,chociaż wstyd się przyznać
a tak ogólnie też lubię kryminały skandynawskie. Z książek które czytałam podobał mi się siewca wiatru i zbieracz burz,lubię też panią terlikowska ,,tam gdzie spadają anioły". Zapomniany ogród to saga skandynawska,wciągająca jak skurczybyk,chyba ma 40 coś tomów Ale odpuscilam chyba na 18,bo za dużo czasu mi zajmowała,czasem 2 dziennie pozeralam ogólnie też tak mam,że jak się wciagne w książkę to otoczenie przestaje istnieć. Ale zrobilyscie mi smaka na tego jeźdźca i się skuszę chyba;-)
|
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki sliweczko za odpowiedź
![]() Kurde, musze do biblioteki przez Was polecieć ![]() Radena, zapomniany ogród to cos w stylu sagi o ludziach lodu? Dostane w bibliotece?😉 |
|
|
|
#2363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Nie chce mi się wychodzić z łóżka,a muszę się już brać za obiad... niby zupę buraczkowa tylko robię, a i tak chęci brak |
|
|
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję, musze zapisac i poszukać. Niestety czytnika nie mam
|
|
|
|
|
#2365 |
|
Zadomowienie
|
W pytaniu na śniadanie jest o rodzeniu w drodze do szpitala,heh
---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Jeszcze jedna saga mi się przypomniała,dziedzictwo Ann-christin gjersoe. W necie jest tylko 1 seria,ale mysle ze w biblio moglaby byc calosc |
|
|
|
#2366 |
|
Rozeznanie
|
Witam się powodzenia za dzisiejsze wizyty aby wszystko poszło po waszej myśli
ja właśnie jadę na plenatarne mam nadzieje ze moja kochana niespodzianka się ujawni i nie pokarze dupeczki jak zwykle ma to w zwyczaju .---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Ja za czytaniem nie przepadam nigdy nie mam czasu myślałam ze w ciąży na l4 ale i tak się nie udało jak juz czytam to romansidła hehe a zakochałam cię w książce Trzy metry nad niebem oraz Tylko ciebie chce itd. Federico Moccia jest rownież film zawsze płacze na nim
|
#2367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2368 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam się w 6 miesiącu
(chyba że źle liczę) pamiętaj nie będziesz tam sama, my też tu kciuki trzymamy, czego możesz spodziewać po lekarzu już wiesz, a Michałek-albo Ci się łzy wzruszenia w oczach zakręcą, albo banan nie zejdzie z buziCytat:
Cytat:
Mamy podobny gust, co do książek. Ja to w ogóle czytam dla przyjemności, relaksu, więc nie lubię przy tym myśleć ![]() Jeźdźcem też mnie już dziewczyhy zainteresowały, muszę w bibliotece poszukać..a tezeba się wybrać, bo mi się książki kończą ![]() Cytat:
![]() O to też! za wizytęweronia resztę Ci już parę dni temu pisałam
|
|
|
#2369 |
|
Zadomowienie
|
haneczka, co do brata - dobrze, że się opamiętał. Ale w zasadzie rola w tym Twojej mamy żeby go goniła i żeby później nie wyrósł na takiego lenia. 18 lat to już nie jest dziecko które nic w domu nie robi.
soffinka, a ile jeszcze ma czasu ZUS na jakąś decyzję? Ja się nie spotkałam, jeśli wszystko jest okej, no to raczej nie mogę nie wypłacić. majkela, wrzuciłam małego w chustę kółkową na biodro. Trochę ciężko mi było z nim w kółkowej, ale do żłobka mam bliziutko więc dałam radę. ewka, i co kupiliście jakieś buty dla Zuzi? Wy macie jakieś zalecenia co do jej butów? Jakieś ortopedyczne czy normalne? Co do szczepionek - my szczepiliśmy Igunię na rota, pneumokoki i kupowaliśmy tą 5w1. Przy drugim raczej będzie to samo. Na rota też zauważyłam, że Iga mogła już być kilka razy chora, a jednak nie przechodziła, albo baaaaardzo delikatnie w postaci lekkiego rozwolnienia. Na pneumo my zaczęłyśmy szczepić w drugim półroczu życia i miałyśmy w sumie 3 dawki (tutaj możecie poczytać http://stoppneumokokom.pl/). Ja chciałam zaszczepić zanim Iga poszła do żłobka.
|
#2370 |
|
Zadomowienie
|
Co do szczepień, myśmy szczepili 5w1i tyle. Chciałam jeszcze na ospę, bo z męźem mamy opryszczkę, a to podobno teź na to działa, ale nie wiem czemu w końcu do tego szczepienia nie doszło.
Kurczę, padłam wczoraj i Tż namieszał chleb, upiekłam rano...zacytuję moją dwulatkę "to jest niesmaczne" anuszka dopisz mi proszę wizytę na 7 marca Czas ruszy dupkę i posprzątać, miłego dnia!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

jak na jej 90/60 odpowiedzualam. "To w normie, bo spiaca dzisiaj nie bylam". Spojrzala w karte i faktycznie jedno z wyzszych

jeszcze lodów mi tam brakuje
Na następną wizytę, za miesiąc mam zrobić wymazy z cewki moczowej i pochwy, a po skończeniu 24 tygodnia krzywą cukrową. Mam też więcej leżeć.

Pierwszy umarł nie wiedzieć czemu, a drugiego kot jakoś dopadł pomimo zamkniętej klatki i go zjadł :-( Ale byłam wtedy dzieckiem, więc to nie moja wina...

za dzisiejsze wizyty!
a tak ogólnie też lubię kryminały skandynawskie. Z książek które czytałam podobał mi się siewca wiatru i zbieracz burz,lubię też panią terlikowska ,,tam gdzie spadają anioły". Zapomniany ogród to saga skandynawska,wciągająca jak skurczybyk,chyba ma 40 coś tomów Ale odpuscilam chyba na 18,bo za dużo czasu mi zajmowała,czasem 2 dziennie pozeralam
pamiętaj nie będziesz tam sama, my też tu kciuki trzymamy, czego możesz spodziewać po lekarzu już wiesz, a Michałek-albo Ci się łzy wzruszenia w oczach zakręcą, albo banan nie zejdzie z buzi