Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-12, 13:47   #811
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Fantasmagori może choć Tobie zdążę napisać...bardzo Ci współczuję , teść chyba rzeczywiście czekał na zdjęcie.... Swoją drogą, super, że z maluszkiem wszystko dobrze! Gratuluję synka! Ale męsko się zrobiło na naszym wątku!

Piernik
gratuluję dziewczynki!
Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
jak super, ze wszystko jest dobrze. Gratuluje dziewczynki.
Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Juz sie martwiłyśmy! Dobrze, ze wszystko ok z maluszkiem... A mierzyłaś wczesniej w domu? Czy tak na wizycie sie zestresowałas? Ja od jakiegoś czasu regularnie mierze bo wczesniej tez miałam podwyższone wartości ale to przez nerwice. Pozniej sie stopniowo oswajaliśmy z ciśnieniomierzem i juz mnie to nie stresowało wiec mogłam zmierzyć wartość faktyczna. Po jakimś czasie cisnienie spadło a odkąd jestem w ciazy w ogole jest niższe choc czasami podskoczy. Moze spróbuj na początek jakos naturalnie? Jest duzo warzyw i owoców ktore naturalnie obniżają cisnienie... Ja tez na początku łykałam głóg i piłam herbatki ziolowe
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
A czemu od razu szpital? Ty już jesteś na lekach, tak? Ja na obu wizytach miałam mega beznadziejne ciśnienie (ok 150/90) ale to ze stresu wynikało. Powtorzone już po wizycie było lepsze. W domu kontroluję i jest ok póki co. Pewnie to kwestia czasu aż wejdę na leki, skoro w 1.ciąży tak było, ale na razie jestem bez.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

My się zaręczyliśmy 3 miesiące po 1.randce a jej rocznicę świętowalismy już jako małżeństwo.

dzięki dziewczyny

jeśli chodzi o ciśnienie to na poprzednich wizytach miałam 140/90 ale lekarz nic nie mówił, że źle, ale mierzyłam przez jakiś czas w domu i było ok..dziś na wizycie 150/100 po godzinnej wizycie 160/90 no i już nie jest ok..wypisał skierowanie, ale mam sprawdzać najpierw w domu i jakby przekraczało 140/90 to mam się udać do szpitala..szczerze to ostatnie co zrobię.. narazie w domu jest cały czas ok, więc ja myślę, że to stres, ale lekarz mówi, że po badaniu powinnam być spokojniejsza a nadal jest za wysokie już jak u niego widzę ciśnieniomierz to mi skacze..

virginia - ja też miałam cywilny i potem przyjęcie w restauracji..suknie miałam jak Kasia_Ruda w butiku kupioną, kolo ecru z diamencikami, delikatny materiał zwiewna, do kolan.. nas witali chlebem i "wodka" przed knajpą..ale ja nienawidze takich akcji.. mozesz zadzwnoic i spytać czy planują i powiedzieć czy chcesz czy nie.. mąż mnie nigdzie nie przenosił..

Edytowane przez Piernik Torunski
Czas edycji: 2016-02-12 o 13:50
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 13:56   #812
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez one desire Pokaż wiadomość
Moj Tz tez jest z katolickiej rodziny (bardziej niz moja), a mimo wszystko jego mama przelewala jajko nad jego siostrzenica ale jej rodzina (tesciowej) jest z lubelskiego, niedaleko granicy z Ukraina i tam to podobno sie praktykowalo takie 'terapie'

A co do wesel,my mielismy w maju 2015,takie prawdziwe (choc niewiele ponad 100 osob a nie 200-300) z zespolem, lokalem, 5 posilkami...i tak sobie pozniej analizowalismy czy warto bylo...i jesli finanse nie sa przeszkoda, to naprawde fajnie jest miec taka impreze, super wspomnienia!!
Jeśli chciałabyś być złośliwa mogłabyś zapytać osoba wierząca i zabobony praktykuje

Co do wesela też mieliśmy to szczęście, że wesele mieliśmy na ok 100 osób, w zaprzyjaźnionym hotelu, ale nie ukrywam, że to w głównej mierze hojność moich rodziców i męża taty.
No bo jak ich córka mogłaby nie mieć weselicha .... takie wiecie przyzwyczajenia ze wsi.
Poza tym moja mama mówiła, że ona dostała wesele od rodziców i teściów więc mi też muszą wyprawić. Cudem obyło się bez dwu-dniowego, ostatecznie zgodzili się na jednodniowe + noclegi dla gości i rano wspólne śniadanie
Jejku jak sobie przypomnę to było cudownie ;p
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 13:56   #813
kasia_ruda
Zakorzenienie

Piernik, ja mam coś takeigo, że jak widzę ciśnieniomierz, to już czuję, jak mi serce zaczyna nawalać. Trauma z poprzedniej ciąży i mierzenia 4xdziennie. Więc u mnie "liczą się" pomiary z zaskoczenia, jak mama czy mąż mnie dorwą i zmierzą zanim się zdenerwuję.

Ogólnie to nie przejmuj się, wiele osób ma u lekarza zakłamane wyniki, tak długo jak w domu jest ok, nie ma się czym martwić.

A nawet jak dostaniesz tego nadciśnienia, to też nie ma co panikować, sa dobre, bezpieczne dla nas leki, ja miałam nadcisnienie,a nie byłam ani razu w szpitalu i nawet urodziłam sn

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 13:57   #814
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
A wiesz, że nie wiem jaki to jest rocznik Może doczytam potem na metkach.

Ładny ten wózek, stabilnie wygląda Ja nie chciałabym białego wózka, deszcz, śnieg, błoto - wszystko będzie widać. A przy ciemnym można udawać, że ma się czysty wózek
Nie chce nikomu odradzać bo to sprawa indywidualna. Dla mnie biały wózek to bardzo kiepski pomysł. Nie wiem w sumie jak u was ale u mnie w mieście dużo os ogrzewa w zimę mieszkania węglem w tym ja też . W powietrzu jest sporo sadzy , kkedyś nie pomyślałam i wystawiłam pranie na balkon akurat piekne słońce było. Jasne rzeczy musiałam wywalić 2szt bo nie mogłam doprać ich.
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 14:00   #815
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oursonette Pokaż wiadomość
A ja właśnie muszę w weekend zdecydować jaki kolor na ściany do pokoju dziecięcego Liczę więc na to, że już się nic nie zmieni i faktycznie mogę nieco zaszaleć z dziewczęcym pokojem dla siostrzyczek Ogólnie całość robię taką delikatną biało-szarą, ale moja Córa uwielbia fioletowy, więc chcę iść właśnie w dodatki lila-róż. Żeby nie przesłodzić, ale jednak żeby było widać, że dziewczynki tam mieszkają. Chciałabym osiągnąć mniej więcej taki efekt:
http://porady.czterykaty.pl/temat/cz...dzieci%C4%99cy
jejku cudowny pokój
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-02-12, 14:04   #816
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny

jeśli chodzi o ciśnienie to na poprzednich wizytach miałam 140/90 ale lekarz nic nie mówił, że źle, ale mierzyłam przez jakiś czas w domu i było ok..dziś na wizycie 150/100 po godzinnej wizycie 160/90 no i już nie jest ok..wypisał skierowanie, ale mam sprawdzać najpierw w domu i jakby przekraczało 140/90 to mam się udać do szpitala..szczerze to ostatnie co zrobię.. narazie w domu jest cały czas ok, więc ja myślę, że to stres, ale lekarz mówi, że po badaniu powinnam być spokojniejsza a nadal jest za wysokie już jak u niego widzę ciśnieniomierz to mi skacze..

virginia - ja też miałam cywilny i potem przyjęcie w restauracji..suknie miałam jak Kasia_Ruda w butiku kupioną, kolo ecru z diamencikami, delikatny materiał zwiewna, do kolan.. nas witali chlebem i "wodka" przed knajpą..ale ja nienawidze takich akcji.. mozesz zadzwnoic i spytać czy planują i powiedzieć czy chcesz czy nie.. mąż mnie nigdzie nie przenosił..

Dlatego ja to nazywam syndrom białego fartucha i kiedy byłam na wizycie u internistki i zmierzyła mi cisnienie było tez cos koło 140/90 i puls 100 mowie ze sie stresuje bardzo chwile posiedzialam znowu podeszła z ciśnieniomierzem i bylo to samo i odrazu mi przepisała jakies prochy na serce :/ gdzie nigdy sie nie leczyłam i wiem ze to stres i nerwica to mi przepisała psychotropy rozumiecie? Jak poszłam do apteki i mi farmaceutka pwoiedziala zeby z tym wiem uważać bardzo i ze to jest psychotrop to nawet nie wykupiłam te na zbicie pulsu kupiłam ale sama nie wiem po co nigdy nie wzięłam bo nie był mi potrzebne. Walczyłam sama zawsze z tym. Kupiłam jedynie wtedy ciśnieniomierz. Bo faktycznie moj tata ma nadciśnienie i pomyslałam, ze moze i ja mam. Ale kiedyś juz miałam taki epizod z nerwica ale wtedy mieszkałam z rodzicami i miałam w domu sprzęt. Do rzeczy jednak... Kupiłam go i psitnowilam zmierzyć pierwsze 20 razy to byl koszmar co zakładałam rękaw to cisnienie do gory i nie mogłam zrobic wiarygodnego pomiaru raz nawet tez mi skoczyło do160/100. Postanowiłam ze sie musze ogarnąc. Głębokie wdechy sama musiałam byc w pokoju jak to robiłam bez TZ zamknięta najlepiej po ciemku. Po jakimś czasie oswoiłam sie z tym sprzętem i było ju coraz lepiej. Cisnienie normalne a mierzyłam i nawet po 5/6 razy dziennie. Pozniej przestałam tak często ale odkąd dowiedziałam sie ze jestem w ciazy to mierze raczej te dwa razy dziennie na początku miałam strasznie niskie teraz średnio 118-120/70 puls średnio 76-80
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 14:08   #817
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
O wow! Piekna suknia i zdjęcia
Ja welonu nie mialam, uznalam ze za glupio wyglądam.
U nas welon to pomysł sąsiadki, przywiozła mi sama materiał, obszyła i mówi : tak to widzę ;p
I kupiłam pomysł heheh

Suknia tez miała być do kolana i prosta ale w tej łatwiej było ukryć dupsko ;p I zdecydowałam się na "księżniczkę" którą zawsze gardziłam hahha
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-02-12, 14:14   #818
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Napisane przez one desire Pokaż wiadomość
Moj Tz tez jest z katolickiej rodziny (bardziej niz moja), a mimo wszystko jego mama przelewala jajko nad jego siostrzenica ale jej rodzina (tesciowej) jest z lubelskiego, niedaleko granicy z Ukraina i tam to podobno sie praktykowalo takie 'terapie'

Dziewczyny, piekne te Wasze suknie, moja chyba najbardziej przypomina ta, ktora pokazala DobraDusza88, jak mi sie uda, to pozniej wkleje zdjecie pogladowe
A co do wesel,my mielismy w maju 2015,takie prawdziwe (choc niewiele ponad 100 osob a nie 200-300) z zespolem, lokalem, 5 posilkami...i tak sobie pozniej analizowalismy czy warto bylo...i jesli finanse nie sa przeszkoda, to naprawde fajnie jest miec taka impreze, super wspomnienia!!
O to tak jak ja! Też w maju Wyszło nam nieco ponad 120 osób, już nie pamiętam ile przyszło. Kasy poszło sporo, dzieliliśmy się na trzy (moi rodzice, teściowe i my). W sumie na bardzo wielu rzeczach zaoszczędziliśmy i cenowo wyszło baaardzo OK, a nawet się zwróciło na styk

Cytat:
A czemu od razu szpital? Ty już jesteś na lekach, tak? Ja na obu wizytach miałam mega beznadziejne ciśnienie (ok 150/90) ale to ze stresu wynikało. Powtorzone już po wizycie było lepsze. W domu kontroluję i jest ok póki co. Pewnie to kwestia czasu aż wejdę na leki, skoro w 1.ciąży tak było, ale na razie jestem bez.

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

My się zaręczyliśmy 3 miesiące po 1.randce a jej rocznicę świętowalismy już jako małżeństwo.

Podziwiam Też lubię takie historie, ale sama nie odważyłabym się. Choć takie długie związku przed ślubem, też nie uważam za całkiem spoko, a sama w takim jestem. Poznaliśmy się jak ja miałam 18, TŻ 23 i zaiskrzyło. Czułam ''nie wyszalenie się'', ale miałam zostawić dobrego człowieka tylko dlatego, że się długo znamy Teraz mu wypominam, że on to się pobawił, a ja za bardzo nie miałam kiedy
Stary 2016-02-12, 14:22   #819
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Piernik, ja mam coś takeigo, że jak widzę ciśnieniomierz, to już czuję, jak mi serce zaczyna nawalać. Trauma z poprzedniej ciąży i mierzenia 4xdziennie. Więc u mnie "liczą się" pomiary z zaskoczenia, jak mama czy mąż mnie dorwą i zmierzą zanim się zdenerwuję.

Ogólnie to nie przejmuj się, wiele osób ma u lekarza zakłamane wyniki, tak długo jak w domu jest ok, nie ma się czym martwić.

A nawet jak dostaniesz tego nadciśnienia, to też nie ma co panikować, sa dobre, bezpieczne dla nas leki, ja miałam nadcisnienie,a nie byłam ani razu w szpitalu i nawet urodziłam sn

Cytat:
Dlatego ja to nazywam syndrom białego fartucha i kiedy byłam na wizycie u internistki i zmierzyła mi cisnienie było tez cos koło 140/90 i puls 100 mowie ze sie stresuje bardzo chwile posiedzialam znowu podeszła z ciśnieniomierzem i bylo to samo i odrazu mi przepisała jakies prochy na serce :/ gdzie nigdy sie nie leczyłam i wiem ze to stres i nerwica to mi przepisała psychotropy rozumiecie? Jak poszłam do apteki i mi farmaceutka pwoiedziala zeby z tym wiem uważać bardzo i ze to jest psychotrop to nawet nie wykupiłam te na zbicie pulsu kupiłam ale sama nie wiem po co nigdy nie wzięłam bo nie był mi potrzebne. Walczyłam sama zawsze z tym. Kupiłam jedynie wtedy ciśnieniomierz. Bo faktycznie moj tata ma nadciśnienie i pomyslałam, ze moze i ja mam. Ale kiedyś juz miałam taki epizod z nerwica ale wtedy mieszkałam z rodzicami i miałam w domu sprzęt. Do rzeczy jednak... Kupiłam go i psitnowilam zmierzyć pierwsze 20 razy to byl koszmar co zakładałam rękaw to cisnienie do gory i nie mogłam zrobic wiarygodnego pomiaru raz nawet tez mi skoczyło do160/100. Postanowiłam ze sie musze ogarnąc. Głębokie wdechy sama musiałam byc w pokoju jak to robiłam bez TZ zamknięta najlepiej po ciemku. Po jakimś czasie oswoiłam sie z tym sprzętem i było ju coraz lepiej. Cisnienie normalne a mierzyłam i nawet po 5/6 razy dziennie. Pozniej przestałam tak często ale odkąd dowiedziałam sie ze jestem w ciazy to mierze raczej te dwa razy dziennie na początku miałam strasznie niskie teraz średnio 118-120/70 puls średnio 76-80
czyli tak samo myślę jak Wy, że to efekt gabinetu.. dlatego nie widzę sensu, żeby leżeć w szpitalu z tego powodu.. ja mam mierzyć 6 razy dziennie do nast. wizyty i spisywać
Kasia- czyli gin Ci wypisał leki na nadciśnienie? a jakie miałaś ciśnienie mierząc w domu?
Stary 2016-02-12, 14:27   #820
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem taką osobą, która 1.nienawidzi być w centrum zainteresowania, 2.nienawidzi wesel w ogóle (nawet w roli gościa), więc u mnie jasne bylo, że wesela nie będzie. Mąż ma podobnie, więc super się dobraliśmy.

Ja to nawet kiecki nie mialam specjalnej ślubnej, tylko taką normalną ze sklepu w kolorze kości słoniowej, ale mini, bo nogi to mój atut :P mieliśmy cudowny ślub w pałacu ślubów na Starym Mieście w Warszawie, dla nas i naszych potrzeb było idealnie. Chociaż wiem, że teściowie marzyliby o 200 osobowym spędzie. Ale to nie ze mną

Kropka w kropkę my

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
To ja się też kiecką pochwale a co !!
Moja była szyta na zamówienie ale zmieściłam się w kwocie 1200zł o ile dobrze pamiętam + miałam długaśny welon zrobiony chyba za 20zł ;p
Miałam nim twarz przysłoniętą jak mnie tata prowadził przez kościół i mój mąż przerzucił go z twarzy na tył ;p
Aż się wzruszyłam jak sobie przypomniałam
Ulala!

Cytat:
Napisane przez oursonette Pokaż wiadomość
To jak Cię wzruszają to wrzucam dwie. Reklama coli genialna. Dosłownie każda z tych scen jakby wycięta z naszego życia w ciągu ostatnich dwóch lat.

https://www.youtube.com/watch?v=zZXlMK832hI

I druga też mega wzruszająca.
https://www.youtube.com/watch?v=1SwFso7NeuA

No to płaczcie sobie
Drugi robi wrażenie! Generalnie mamy to super babki!

Cytat:

Dzisiaj ide na kontrole do gina wiec musze wygladac jak czlowiek

Cytat:
hej dziewczyny.. sorry, że się nie odzywałam, ale musiałam chwilę odsapnąć.. ostatnie dnie gorzej się czułam i mega stresowałam dzisiejszym badaniem prenatalnym..
Tija - spóźnione , ale szczere sto..tfu..dwieście lat z uśmiechem na twarzy, głową pełną marzeń, w zdrowiu i dostatku.. ściskam Cię kochana urodzinowo.. fajnie, że już macie wózek.. super fura..
fanta - strasznie Ci współczuję z powodu teścia.. jest taka teoria , że jak pojawia się nowy członek rodziny to czasem ktoś odchodzi.. nie mówię, że tak było u Was, ale może teściu poczul,ze wszytsko jest w porządku i może w spokoju odejść.. czasem cierpienie chorych jest olbrzymie.. przy okazji gratuluję dobrych wyników badań Tobie i wszystkim pozostałym dziewczynom
Tinkerbelle (nie pamiętam czy dobrze piszę) - nie bardzo rozumiem co wyszło nie tak u Ciebie w tym badaniu.. sprawdź to kochana jak najszybciej, żeby być już spokojną.. wierzę, że to głupia statystyka i że będzie wszytsko w porządku u Ciebie..

a u mnie po badaniu prenatalnym.. dostałam trzy strony a4 z opisem, wszytskie narządy prawidłowe, niskie ryzyko wszytskich trysomii, dzieć ma 6,57 chyba i jest...dziewczynką bardzo się cieszę.. lekarz szybko wychwycił i pytał czy chcę znać płeć..ogólnie usg trwało 40 minut.. strasznie mnie wymęczył..nasza córcia była mega ruchliwa i trudno było zmierzyć przepływ krwi bez zastawkę trójdzielną .. widziałam, że lekarz już się wkurza.. mam niestety za wysokie ciśnienie.. mam mierzyć w domu i jak będzie przekraczało 140/90 to szpital..mam już skierowanie..
Nie ładnie tyle się nie odzywać, ktoś musi być w gadułach w kolejnej części Dzięki za życzenia!

Bardzo się cieszę, że u Dziewuszki wszystko ok! Wpisać Ci płeć? za ciśnienie

Cytat:
Piękne miałyście suknie. A właśnie Wy tu gadu gadu o sukienkach a ja swojej jeszcze nie mam... Bierzemy cywilny i nie chcę białej klasycznej sukni ale nie bardzo wiem czego powinnam szukać na tą okazję, poradzicie mi coś? Poza tym nie wiem jak to jest z cywilnym - czy zwyczaje są takie same jak na kościelnym, wita się młodych chlebem, przenosi panną młodą przez próg itd.?
Ja mam też kieckę z sieciówki, nie będę miała welonu Nie wiem jak z przeniesieniem przez próg, ale powitanie solą i chlebem będzie
Stary 2016-02-12, 14:47   #821
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Piernik ja do 140/90 nie dopuszczam. Wolę dmuchać na zimne. Na co dzień wystarcza mi połowa dawki leku, dochodząc do 130/80 biorę całą.
Opis powikłań nadciśnienia w ciąży trochę mnie przestraszył. I o ile przed ciąża rzadko mierzyłam ciśnienie w domu, tak teraz dzień zaczynam od pomiaru.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 15:07   #822
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Fantasmagori może choć Tobie zdążę napisać...bardzo Ci współczuję , teść chyba rzeczywiście czekał na zdjęcie.... Swoją drogą, super, że z maluszkiem wszystko dobrze! Gratuluję synka! Ale męsko się zrobiło na naszym wątku!

Piernik
gratuluję dziewczynki!
Dziękuję ale czemu synka? nie wiadomo jeszcze, liczymy na dziewczynkę

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 15:07   #823
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Piernik ja do 140/90 nie dopuszczam. Wolę dmuchać na zimne. Na co dzień wystarcza mi połowa dawki leku, dochodząc do 130/80 biorę całą.
Opis powikłań nadciśnienia w ciąży trochę mnie przestraszył. I o ile przed ciąża rzadko mierzyłam ciśnienie w domu, tak teraz dzień zaczynam od pomiaru.

130/80 cała? To przy jakiej wartości bierzesz pol?
Stary 2016-02-12, 15:08   #824
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Zdecydowanie z nadciśnieniem w ciąży nie ma żartów
Stary 2016-02-12, 15:11   #825
asiulek8
Wtajemniczenie

Fanta gratuluję dziewczynki

Ja to chyba jako jedna z ostatnich dowiem się jaka płeć

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 15:26   #826
Georgia1976
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny
Czy przyjmiecie i mnie do swojego grona?
To moja pierwsza ciąża i czuję się jak dziecko we mgle

TP mam na 05/08
Aktualnie to 15tydz.
Jestem już po usg prenatalnym, które wyszło ok (serduszko trochę wolniej biło niż powinno ale mam nadzieję, że to przejściowe). Zrobiłam tez test Pappa ale jak sie naczytałam, ze to tylko statystyka to stwierdziłam, że go nie odbiorę bo iż tak pewnie ze względu na wiek wyjdzie strasznie.
W ten wtorek zrobiłam test NIFTY i teraz czekam z niecierpliwoscią na wyniki.

Jestem po usunięciu przegrody macicy (ktoś może jeszcze?) i podobno przez tą nieprawidłową budowę mogę być narażona na skracanie szyjki.... Jak powiedziałam o przegrodzie mojej gin to usłyszałam "aaaa ale już wszystko ok?" - miałam wrażenie, że nie wie o czym mówię i musiałam jej powtarzać to co usłyszałam o szyjce od lekarza przeprowadzającego zabieg...... Mam nadzieję, że to tylko takie "wrażenie"

Ale się rozpisałam

Ps: przeszłam przez wszystkie Wasze wpisy, również z pierwszej części nie chciałam, żeby mnie coś ominęło
Georgia1976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 15:32   #827
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Fanta gratuluję dziewczynki

Ja to chyba jako jedna z ostatnich dowiem się jaka płeć

Ja mam nadzieje, dowiedzieć sie w przyszłym tygodniu
Stary 2016-02-12, 15:33   #828
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam nadzieje, dowiedzieć sie w przyszłym tygodniu
Ja mam dopiero w 20 tygodniu kolejne usg. Także za 7 tygodni

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-02-12, 15:33   #829
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
130/80 cała? To przy jakiej wartości bierzesz pol?
Poniżej, ok 120/70 i mniej. I jak rano mam podwyższone to sprawdzam wieczorem jeszcze raz. Jaj jest bardzo niskie to czekan z tabletką az wzrosbie, żeby nie zbić za bardzo.
Stary 2016-02-12, 15:35   #830
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Poniżej, ok 120/70 i mniej. I jak rano mam podwyższone to sprawdzam wieczorem jeszcze raz. Jaj jest bardzo niskie to czekan z tabletką az wzrosbie, żeby nie zbić za bardzo.

Ale to jest przecież normalne cisnienie?
Stary 2016-02-12, 15:35   #831
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

TP mam na 05/08
Aktualnie to 15tydz.
Jestem już po usg prenatalnym, które wyszło ok (serduszko trochę wolniej biło niż powinno ale mam nadzieję, że to przejściowe). Zrobiłam tez test Pappa ale jak sie naczytałam, ze to tylko statystyka to stwierdziłam, że go nie odbiorę bo iż tak pewnie ze względu na wiek wyjdzie strasznie.

Jestem po usunięciu przegrody macicy (ktoś może jeszcze?) i podobno przez tą nieprawidłową budowę mogę być narażona na skracanie szyjki.... Jak powiedziałam o przegrodzie mojej gin to usłyszałam "aaaa ale już wszystko ok?" - miałam wrażenie, że nie wie o czym mówię i musiałam jej powtarzać to co usłyszałam o szyjce od lekarza przeprowadzającego zabieg...... Mam nadzieję, że to tylko takie "wrażenie"

Ale się rozpisałam

Ps: przeszłam przez wszystkie Wasze wpisy, również z pierwszej części nie chciałam, żeby mnie coś ominęło
Witaj
Podziwiam, ze przeczytalas wszystko od początku
Ja tez mialam problemy z macicą, byla bardzo mała i musialam miec nieco mechanicznie rozsciagana przez spirale. Takze rozumiem Twój ból.
Mam nadzieje, ze ciąza przebiegnie spokojnie i bezproblemowo.
Masz TP blisko mojego

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 15:35   #832
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Kropka w kropkę my

Ulala!

Drugi robi wrażenie! Generalnie mamy to super babki!

Nie ładnie tyle się nie odzywać, ktoś musi być w gadułach w kolejnej części Dzięki za życzenia!

Bardzo się cieszę, że u Dziewuszki wszystko ok! Wpisać Ci płeć? za ciśnienie

Ja mam też kieckę z sieciówki, nie będę miała welonu Nie wiem jak z przeniesieniem przez próg, ale powitanie solą i chlebem będzie
my też mamy podobne podejście do Waszych odnośnie wesel itp
właśnie się pilnuję, żeby ktoś inny został gadułą wątku..może matka założycielka? wpisz proszę Tija dziewuszkę..

Cytat:
mi powiedział lekarz , że dopuszczalne to 140/90.. i nie mam leków, żeby je obniżyć..poza tym w domu mam 120/80 mniej więcej..
Cytat:
Cześć Dziewczyny

TP mam na 05/08
Aktualnie to 15tydz.

Ale się rozpisałam

hej.. no fajnie, że wreszcie się ujawniłas, a nie podczytujesz..
pappa jest statystyką, ale chyba określa poziom beta HCG wolnej podjednostki i białka pappa a nie uwzględnia wieku, i nie interpretuje się wyników bez pozostałych parametrów..mi bez pappa lekarz obliczył wyższe ryzyko ale poniżej 1:300 niż z uwzględnieniem pappa, więc dla mnie wyszło to na korzyść..np do tego wynik skorygowany o pomiary dziecka dlatego niższy
ile płaciłaś za nifty? kiedy masz wyniki? no i ile masz lat?
Stary 2016-02-12, 15:36   #833
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Bo leki mi trzymają. Ja mam nadciśnienie przewlekłe i teraz nie jest zaś na eksperymenty.
Stary 2016-02-12, 15:38   #834
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Bo leki mi trzymają. Ja mam nadciśnienie przewlekłe i teraz nie jest zaś na eksperymenty.

Aha rozumiem... Bo juz sie wystraszyłam, ze moze ja czegoś nie wiem i powinno byc niższe... Jasne w takiej sytuacji to wszystko rozumiem.
Stary 2016-02-12, 15:42   #835
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Cytat:
Cześć Dziewczyny

TP mam na 05/08
Aktualnie to 15tydz.

Ale się rozpisałam

Jasne Witaj , Mam nadzieje ze z serduszkiem to taki mały wybryk przy usg i dzidzia silna rośnie Wiesz już mniej więcej kto siedzi ci pod serduszkiem ?

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Pierniczku jeśli mogę tak zdrobniale masz baty ode mnie zamartwiałam sie ze coś sie Tobie i dzidzi przytrafiło nie rob tak więcej ...
Super że z dzidzią wszystko dobrze i Gratuluję córeczki

Powiedzcie jak wasza energia ,bo mi co prawda od 2 dni wzrosła, fakt że nie powinnam sie nadwyrężać z powodu mojej szyjki ale ,nie mogę usiedzieć na tyłku ,cały czas coś sprzątam
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 15:49   #836
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
czyli tak samo myślę jak Wy, że to efekt gabinetu.. dlatego nie widzę sensu, żeby leżeć w szpitalu z tego powodu.. ja mam mierzyć 6 razy dziennie do nast. wizyty i spisywać
Kasia- czyli gin Ci wypisał leki na nadciśnienie? a jakie miałaś ciśnienie mierząc w domu?
Tak, gin mi przepisał dopegyt. Na początku przy braniu jeszcze mi skakało, trzeba było dobrać dawkę, zaczęłam od 2, ale stanęło na 4 dziennie. Mierzylam w domu przez ok tydzień i miałam tak 135/90, rzadko 140. Zrobiłam tabelkę, dałam mu N wizycie i uznał, ze przepisze mi leki. Ale ogarnialismy to na zasadzie, ze raz raz tygodniu mu wysylalam na maila tabelkę, on pisał, ze ok, albo ze nie ok, ze dodajemy tabletkę. Do szpitala pojechałam dwa razy na ip jak miałam 140/90, przebadali mnie i wypuszczali.

Poza tym, co najważniejsze, poczytaj o zasadach prawidłowego mierzenia ciśnienia, to nie takie oczywiste wbrew pozorom, czasem skrzyżowanie nog może zaburzyc mocno wynik. I ja wierzę tylko w ręczne aparaty, elektroniczne mierzą, jak chcą. Ja się tak wyszkolilam, ze sama sobie umiałam takim mierzyć :P
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 15:51   #837
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Jasne Witaj , Mam nadzieje ze z serduszkiem to taki mały wybryk przy usg i dzidzia silna rośnie Wiesz już mniej więcej kto siedzi ci pod serduszkiem ?

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Pierniczku jeśli mogę tak zdrobniale masz baty ode mnie zamartwiałam sie ze coś sie Tobie i dzidzi przytrafiło nie rob tak więcej ...
Super że z dzidzią wszystko dobrze i Gratuluję córeczki

Powiedzcie jak wasza energia ,bo mi co prawda od 2 dni wzrosła, fakt że nie powinnam sie nadwyrężać z powodu mojej szyjki ale ,nie mogę usiedzieć na tyłku ,cały czas coś sprzątam
Moja energia spadła poniżej zera

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-02-12, 16:10   #838
Georgia1976
Raczkowanie

Cytat:
Witaj
Podziwiam, ze przeczytalas wszystko od początku
Ja tez mialam problemy z macicą, byla bardzo mała i musialam miec nieco mechanicznie rozsciagana przez spirale. Takze rozumiem Twój ból.
Mam nadzieje, ze ciąza przebiegnie spokojnie i bezproblemowo.
Masz TP blisko mojego

Co do macicy to jak byłam na usg prenatalnym to lekarz "o widzę, ze macica dwurożna" ja na to, że miałam przegrodę, on, ze nie zawsze uda sie wszystko wyciąć .....
No to się pytam czy to problem? A on "a był?"
Kurde skąd mam wiedzieć skoro jestem pierwszy raz w ciąży
Masakra jakaś .....
Więc zamiast "kołeczka" mam mam macice w kształcie rogala i już sie martwię czy to może być jakimś problemem
Stary 2016-02-12, 16:14   #839
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Co do macicy to jak byłam na usg prenatalnym to lekarz "o widzę, ze macica dwurożna" ja na to, że miałam przegrodę, on, ze nie zawsze uda sie wszystko wyciąć .....
No to się pytam czy to problem? A on "a był?"
Kurde skąd mam wiedzieć skoro jestem pierwszy raz w ciąży
Masakra jakaś .....
Więc zamiast "kołeczka" mam mam macice w kształcie rogala i już sie martwię czy to może być jakimś problemem
Moze warto wybrac sie do innego ginekologa bo ten jakis dziwny

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 16:17   #840
Georgia1976
Raczkowanie

Cytat:
my też mamy podobne podejście do Waszych odnośnie wesel itp
......

hej.. no fajnie, że wreszcie się ujawniłas, a nie podczytujesz..
pappa jest statystyką, ale chyba określa poziom beta HCG wolnej podjednostki i białka pappa a nie uwzględnia wieku, i nie interpretuje się wyników bez pozostałych parametrów..mi bez pappa lekarz obliczył wyższe ryzyko ale poniżej 1:300 niż z uwzględnieniem pappa, więc dla mnie wyszło to na korzyść..np do tego wynik skorygowany o pomiary dziecka dlatego niższy
ile płaciłaś za nifty? kiedy masz wyniki? no i ile masz lat?

30/08 będę miała 40 :-(
TP mam na 05/08 i żartuje sobie, ze ufff urodzę przed 40stką

Pappę odbiorę dopiero jak będę miała Nifty - wynik powinien być pewnie koło 18/02
Badanie robiłam w Genomedzie, koszt 2300
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości