|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka jeśli to skaza to mega współczuję....
ja chyba z kolei mam alergię na oksytocynę przy każdym cycaniu zaczynają mnie swędzieć piersi, dekolt, ręce...ale tak mocno że mam ochotę drapać się do krwi. i wujek google podpowiada właśnie alergię na oksytocynę
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie daj sobie wkręcić że masz skaze, jak trzeba to idź do dermatologa, bo ten trądzik często podobno jest nylonu że skaza.
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi a u nas odziwo calkiem dobrze
jest co robic z dwojka maluchow ale spokojnie dajemy rade I myslalam ze bedzie gorzej szczescie ze drugie dziecko jest "latwiejsze w obsludze" a I trafil nam sie wdzieczny egzemplarz ![]() Czy Magdusiaa juz urodzila??? |
|
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
Moj zawsze budzi sie jak wracamy ze spaceru
od 2h wojuje bardzo sie ciesze bo moze nocka bedzie przespana jak poprzednia Jerzyczka oby przypuszczenia o skazie sie nie potwierdzily Zuken welcome back Magdusia sie nie odzywa od jakiegos czasu. Przypuszczamy, ze urodzila i nie ma czasu na wizaz bo ogarnia temat dziecia ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Mojemu chyba dzisiaj brzuszek dokucza.. kupy mi zielone wali, płacze po jedzeniu, pręży się.. Pomaga tylko jak go wezmę na ramię i klepie po pleckach. Teraz mi usnął na nodze.. Położyłam go sobie brzuszkiem, główkę i nóżki trzymałam i kolysalam i zasnął w 10 min.. Kurcze może to przeze mnie?
|
|
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, nie wkrecaj sobie!
Baby, nie wiedzialam, ze na oksy mozna miec uczulenie ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
Casaa no wiem ale od czego może być? Żelaza mu nie daje, sama też nie biorę od powrotu ze szpitala. Jedyne co nowe to buraki wczoraj, kapusta pekińska.. Eh. Czemu do dzieci nie dołączają instrukcji obsługi?
|
|
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
Magda ta organizacja ślubu jeat fajna ale faktycznie przychodzi taki moment znudzenia tematem
zwłaszcza jak sie planuje z wyprzedzeniem większym. Ja to moje wesele wspominam jako najlepsza impreze życia i najpiekniejszy dzien oj chetnie bym powtorzyla baaardzi chętnie ![]() Jwrzyczka kurcze ciekawe co pediatra powie moze to akurat nie skaza białkowa eh Ewusia czyli u Ciebie dieta jakos ciężko sobie wyobrazić dietę bez sera i mleka ![]() Oj tak dziewczyny samotne wyjscia teraz to taka frajda! Tyloo gdzieś zawsze w tyle glowy jeat świadomość ze dziec w domu i zeby sie streszczac ja tak mam nawet jak zostawie Tż mleko odciagniege ![]() Baby uczulenie na oksy? Jak żyć ![]() U nas spacerek udany, bylam u mamy i dzwonilam do poloznej i obydwie orzekly ze ta wysypka Jaskowa go potowki. Zdziwiłam sie bo w domu nie mamy bardzo cieplo, on też nie jest jakos mega wyubierany hmm ja jeszcze podejrzewam alergie na proszek bo ostatnio skończył mi sie dzieciowy i po raz pierwszy wypralam w naszym :/ Tż pojechal po zakupy, ja ogarniam chate i bedziemy oglądać film przy salatce A u Was jakie plany na wieczór? Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam za to znowu problem z teściem, pisałam że się z nim poklocilam, jak mi dowalil, że "teraz wreszcie będziemy mieli co robić ". Wczoraj natomiast zadzwonił do tż - ta o godz 23:30, żeby tz kupił od niego prezent dla teściowej -laptopa - na urodziny na niedzielę. I teraz tż który ma maleńkie dziecko ma jedzic przez piątek i sobotę po sklepach i szukać fajnego laptopa dla mamy. Bo ojciec po pierwsze nie dał znać wcześniej kiedy można to było załatwić przez internet, po drugie sam teść mógłby podjechać do media markt i kupić sam, po to jest obsługa, żeby pomóc. Szlag mnie trafia że traktują męża jak chłopca na posyłki.
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda a nie może mu powiedzieć "sorry tato ale teraz mam co robić?"
|
|
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie maz wychodzi na zebranie wspolnoty bo w zarzadzie jest, ja sie biore za sprzatanie bo jutro chyba tescie nas nawiedza :/ po wykapaniu malego moze jakis film obejrzymy.
Ruda ja bym to inaczej zalatwila... Maz niech w necie cos fajnego znajdzie, pod model tesciowi i niech on do sklepu jedzie kupic. Ewusia z diety w diete.... ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda faktycznie TZ powinien asertywnie odmowic jesli nie da rady albo zaproponowac ze podjedzie z teściem do sklepu i kupia razem
Aha dziewczyny przyszedl mi stanik z alles mama - jest świetny. Miękki wygodny ale ladnie trzyma, wygodnie się odpina do karmienia i przy okazji jesy naprawdę ładny ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie znaczenie ma przy chuście ta gramatura? Np jak przeglądam little frog to są o gramaturze 190-210 g/m2 i większej 240. Czy to ma większe znaczenie?
|
|
|
|
#2300 |
|
Rozeznanie
|
Też bym kupiła już jakiś dobry stanik. Bo te sportowe są ok na noc a najtańsze bawełniane odpinane wyglądają babcinie
|
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecie się złapało za głowę i zasnęło
Przy okazji nie wiem co zrobiła ze smoczkiem, ale leży daleko od niej i nie wiem jakim cudem on się znalazł aż tam |
|
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Muszę kupić chyba termofor.. Jak mu grzeje brzuszek ręką to nie płacze.. |
|
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wzielam ta 240 z nadzieja, ze na dluzej starczy, poza tym roznica 10 zl tylko.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2304 |
|
Zadomowienie
|
Jerzyczka u nas taki ostry stan spowodowany był mm. Młody był na cycku, ja leki dostałam i karmic nie mogłam wiec nagle wszystkie karmienia były zastapione. Dostał wtedy nutrAmigen i jakieś sterydy do smarowania policzków po których po 2 dniach policzki były juz normalne.
Ale powiem wam ze ja na piersi owszem nabiał ograniczyłam... Ale gorzej było pozniej... Jak młody jesc normalnie zaczął... Jogurtów nie mogl a uwielbiał... Serki... A latem- jak lody były... Wytłumacz dziecku ze nie moze takiego loda... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
Lune, wow, to szybciutko @ dostałaś. A to nie wróciły Ci odchody po CC?
Casaa, nie no, domyślam się, że efekty są, ale panie o tym mówiły tak nieprzekonująco, że no wiesz ![]() Ahnessy - u mnie teraz jest, że jak w ciągu 4h odbierzesz paczkę, to możesz za darmo pobrać jakiegoś tam audiobooka. Skierowanie mam do poradni preluksacyjnej. Malwi, ja zawsze odkładam do łóżeczka ![]() Jak się klade, to najlepszy jest ten pierwszy sen, bo śpię na spokojnie, głęboko,bez obaw, że zgniotę młodego. Niepozorna, mój szału dostaje, jak mu coś na głowie położę ![]() Co do fotelika - tak luźno pasy macie zapięte? Czarnula, u nas to przedwczoraj było. Oczywiście przy żelazie, ja mu daję łyżeczką, ale on zaczyna wyć i to żelazo mu wpada do środka, on się krztusi.. Ale przedwczoraj nagle zamilkł, purpurowy i nie oddycha.. Więc szybko na brzuszek i go poklepałam po plecach i złapał oddech. Ale stres nieziemski.. Kinga, a miałam pytać - co Wy za tabletkę mu dajecie? Jerzyczka, nie martw się na zapas. Ja czytałam, że wcale skaza białkowa nie występuje aż tak często, a większosc lekarzy/położnych stwierdza ją 'na oko'. Karen, jaką sałatkę robiłaś? ![]() Czarnula, większa gramatura jest wskazana dla maluszków, bo lepiej je trzyma. Ja mam Storchenwiege, ona właśnie gruba jest. Uff, fryzjer zaliczony! Mama żyje, młody też ![]() Ale jechałam od fryzjera baardzo nieprzepisowo, a po schodach to już biegłam #matkawariatkaWpadam, a tam co? Mama pod kocem leży i czyta książkę, a obok młody śpi pod swoim kocykiem |
|
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka, dlatego pisalam, ze pewnie pnś przedstawilo ten fitness nie bardzo
![]() Cos nowego na glowie robilas? Ja nawet nie mysle, ze zostawie mlodego z kims innym niz mezem :P totalny brak zaufania mam ... Wyslane z Lumia920. Edit: Kamilka, to straszne tak odmawiac dziecku wszystkiego on do konca zycia musi stosowac diete?
Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2016-02-12 o 20:03 |
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka witaminę D mamy w tabletkach, rozpuszczam w mleku i daje łyżeczka.
|
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka masakra, jaki stres. Mnie serce do gardła podskoczylo.
Dzięki, to wezmę tą grubszą. ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Magda pieluszke przeprasuj i przyloz jak nie masz termoforu. Pediatra mówiła by tak zrobić, jak myślałam że małą brzuszek boli. |
|
|
|
#2309 |
|
Zadomowienie
|
Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Casaa to zwykle przechodzi do 3 lat. Młodszemu sie polepszyło szybciej, starszemu po 3 latach. Juz nie maja takich chrost paskudnych. Jedynie co to skóra zwłaszcza na udach i ramionach taka szorstka jak by z gęsia skorka cały czas. Ale jedzą juz wszystko normalnie. Z tymi uczuleniami i skazani bialkowymi to nie tak prosto jest... Bo testy alergiczne poniżej 3 roku sa kompletnie niewiarygodne. Robiliśmy jak miał ponad rok i mimo negatywnych odczynów alergolog powiedziała ze to typowa skaza białkowa...
robiłam mu domowe lody- mrożone miksowane owoce- i jak miał Ok 3 lat juz wiedział ze mu sklepowych nie wolno, tylko domowe, ale i tak patrzył z tęsknota jak przechodziliśmy obok lodziarni... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez kamilka Czas edycji: 2016-02-12 o 20:20 |
|
|
|
#2310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Najwyraźniej nie chce tego mu powiedzieć, mimo że prosiłam nie raz i nie dwa o więcej asertywności... :banghead:
---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

przy każdym cycaniu zaczynają mnie swędzieć piersi, dekolt, ręce...ale tak mocno że mam ochotę drapać się do krwi. i wujek google podpowiada właśnie alergię na oksytocynę 
) i od razu zawyrokowała skazę białkową. I rzeczywiscie jak tak czytam w necie to wypisz wymaluj Kuby buźka. Czyli w ogóle nie będę mogła nic jeść 
Mały został z moją Mamą, z odciągniętym mleczkiem, ale jak przyjechałam to dopadł do cyca, zasnał przed 21 i obudził się o 1.30 
szczescie ze drugie dziecko jest "latwiejsze w obsludze" a I trafil nam sie wdzieczny egzemplarz 

#matkawariatka