|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Ewula mój tak robił podczas skoku. Bałam się o niego,że tak się wygina, aż mnie to przerazalo, nie miałam ochoty go karmić wieczorami i rano bo wtedy było najgorzej, ale minęło.
Mi pediatra mówił ze refluks to tak naprawdę ma każdy noworodek, bo układ trawienny jest nie wytworzony i mowa o refluksie jako takim gdzie można leki na to podawać to dopiero po 4 czy 5 miesiącu. ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Pytałam o to wtedy jak tak bardzo ulewał, bo oczywiści się oczytalam strasznych rzeczy. |
|
|
|
#2342 |
|
Rozeznanie
|
Nie to u mnie wygina się , wierzga nogami i drapie rękoma. Wrzask jakby go ktoś ze skóry odbierał. Nie uspokaja się sam. Trzeba wziąć na ręce. I tak czasami nawet z 5 razy przy jednym karmieniu. A czasami tak się tym zmeczy że zbytnio nie poje i budzi się za 20 minut. .. Czasami je ze dwie minuty spokojnie i zaczyna wyć z sutkiem w ustach i juz wiem że idzie atak. . :/ sąsiedzi mają chyba już full bo wydziera się od rana do wieczora. W nocy jak je na śpiocha to jest w miarę ok. ..
Boje się że nawet jak to minie za dwa miesiące ( chyba zacznę się do tego czasu leczyć na nerwice) to wykształci to u niego jakieś złe wspomnienia/ charakter/ przepukline / skojarzenie bólu przy Kp... Kinga u nas tak jest od ponad dwóch tygodni. A skończył dopiero pięć. Skok chyba się z też zaczyna bo więcej je jak juz się uspokoi. Jedyne pocieszenie że zaczął się świadomie uśmiechać. I to jest cudowne szczególnie z rana
Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2016-02-12 o 23:44 |
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
1g40min skończył jeść tzn wyjęłam pierś z buzi i leży głową obok czuje ze rusza ustami , nie odkładam boje się.
|
|
|
|
#2344 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ma takie cieplutkie ciałko Cytat:
co masz z plecami? po ciąży jeszcze cię trzyma? podziwiam cię tak w ogóle, trójka dzieci wydaje mi się kosmosem ![]() Cytat:
a co do stanika - chichi to po hiszpańsku cip***ka ja wczoraj wymknęłam się z rodzicami do primarka, kupiłam 4 cyckonosze. kilka lat temu nosiłam sławetne 75b przed ciążą 80D, teraz kupiłam miękkie 75E i usztywniane 80E, a jakby były to i F bym kupiła, ale tu bieda ze stanikami do karmienia.Cytat:
widzę że mamy podobne problemy...Olivia w ogóle nie łapie cyca, zmieniam pomiędzy cyckami z 10 razy zanim w końcu uda jej się złapać, a tak to zawsze płacze na początku, pręży się, macha łapkami, sapie jak świnka... zaczynam być bardzo smutna przez to bo nie umiem nawet nakarmić własnego dziecka ![]() Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|||||
|
|
|
#2345 |
|
Rozeznanie
|
Baby u mnie łapie... sutki mam jak smoczki (jak to mój mąż raz powiedział. ) tylko w trakcie przelykania albo chce puścić bąka/kupę/albo wszystko mi się przelewa w brzuchu i czasami jak sapie przy jedzeniu to słyszę w brzuchu w rytm oddechu przelewa się powietrze w żołądku. ..
Ci do kąpieli mimo pępka kąpalismy normalnie. Jedynie później trzeba dobrze wysuszyć Pępek gazikiem |
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
mi kąpać pokazała matka, a ona ma idee sprzed 30 lat
więc póki co nalewam wody pod pępek. ale młoda uwielbia się kąpać, taka zrelaksowana zawsze jest ile wody nalewasz w takim razie? tak do sutków?
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
Ewula nawet nie myśl, że to tak długo potrwa, bo samo myślenie Cię wykończy. Ile to już trwa, chyba na poczatku tygodnia pisałaś juz o tym. A robi kupę spienioną? Tylko to widać podczas przewijania jak leci bo później zamienia się w normalną
Baby jak to w ciągu dnia Ci nie je, a w nocy 4 godziny i ma co jeść przez tyle czasu? |
|
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
Smoczek to jest miszcz
Mlody na początku nie chcial zassac ale jak juz sie udalo to godzinke pospalismy. Teraz znow na cycu oj ciezka noc dzisiajHaha baby nazwa stanika jak widac bardzo tworcza ![]() To Ty tez sie obkupilas w biustonosze. Mam trzy z primarka takie normalne do noszenia i w sumie chwale sobie od paru lat ![]() Baby a co do jedzenia to Olivia Ci w ogole w dzień nie je? Dobrze rozumiem? Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga u mojego jest czesto spieniona kupa... Jakby ja z bakami robil, co to oznacza?
Baby, nam jeszcze kikut nie odpadl, a w poniedzialek mlody skonczy 4tygodnie ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
Mojakaren dobrze, że smoczek daje radę
![]() My już po karmieniu, teraz się lulamy, bo coś się podlejec rozbudził
|
|
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
My tez po karmieniu
Czas spac ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
my w trakcie karmienia
noc póki co super zasnął o 19:20 wstał 23:30 i teraz o 2:00
|
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
Ewula
moze sie poprawi.Magda mnie z tabeli wychdzilo 80d, a dopiero 80e dobrze lezy. Hehe zaczely sie rodzenia od dziewczynki i cc i tak samo sie skonczyly U nas Mlody jednak wyladowal w lozku. Spal baaardzo niespokojnie, co chwile sie krecil, kwekal w efekcie przed 12 byl ryk, a juz mial tak ladnie unormowane karmienie w nocy. Chyba jednak wole stale godziny wstawania niz powrot do meczarni i czekac jak sie obudzi.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi stale pory karmienia to jednak luksus człowiek wie mniej wiecej na co się nastawiac
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Według moich informacji, to kolka właśnie. U nas od tego się zaczęło podawanie kropelek. Ja się oczytalam, że alergia itd, a według nich to zalegające powietrze w brzuszku. Tylko jest go już bardzo dużo i flora bakteryjna się popsuła. U nas pomogły kropelki i czopki, po 8 dniach przestał się spinac, podkurczac nóżki i płakać w taki straszny sposób jak przy tym bólu. Kupa po 3 dniach wróciła do normy. Widać jest, że mu pomogło, czopkow juz nie dajemy, a kropelki jeszcze tydzień i też przestaniemy. I po kilku tygodniach znowu będziemy dawać żeby się nie wróciło.
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2016-02-13 o 04:30 |
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas wieczór do d.py... ok 21:00 było karmienie, ok 22 odłożyłam do bujaczka, spała ładnie więc poszłam się umyć. Nie przespala nawet 40 min, jak wyszłam z łazienki już wyła. Na cycku potem płakała, wierzgała, wyrywała się, aż żal patrzeć....mąż nosił chyba przez 1,5h, dwa razy mu już zasypiala ale nagle budziła się jakby że strachem. I dopiero kolejna próba na cycku ją uspiła. A teraz je bez żadnego problemu, spokojnie.
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2016-02-13 o 05:11 |
|
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Karen od jakiegos czasu jak kapalam go o 19, to mial pobudki cos ok. 21/1/5 wiec dla mnie idealnie, a dzisiaj masakra jakas jest przez to spanie w lozeczku.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi a może spróbuj tak jak ja odkładać go na noc do leżaczka czy kołyski? U nas się to sprawdziło. Śpi koło łóżka więc blisko, a jednak osobno
![]() My się meldujemy ponownie Nocka super - poszedł spać przed 21 i pierwsza pobudka była o 1, po 2 usnął i teraz o 6 się obudził. Może mi się uda go zmusić jeszcze do krótkiej drzemki
|
|
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm Tylko, ze moj nie placze przy tych kupach :/ zepnie sie, kweknie i kupa idzie :| duzo na brzuszku lezy i to ewidentnie pomaga co za krople uzywacie?No i my po karmieniu i przebraniu
|
|
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Mój przy kupach tez nie płakał, szły bez problemu. Tylko dostawał takich ataków chwilowych i nagłych. Kropelki to te biogaia a czopki nie pamiętam jak wstanę to sprawdzę. Kropelki działają dopiero po jakimś czasie, a czopki były żeby szybciej pomóc.
Ahnessy Ty tez krople stosowałas jak się sprawdziły u was ? Mój po tym wieczornym maratonie zmęczony chyba bo noc bardzo dobra, teraz tez je i juz przysypia. ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- Matka kichnela i popsuła wszystko. No nie. .... |
|
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm to moze zaopatrze sie w te krople... Czasem widze, ze go te baki mecza :/
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
U nas pomogły, czytałam różne opinie jak i ze wszystkimi .
|
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
A pamiętacie kiedyś była moda na takie urządzenia co jak dziecko płakali to odczytywalo na co to za płacz, czy na jedzenie, czy na pieluche, czy przytulanie. Ciekawe czemu już nie są popularne
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2016-02-13 o 07:06 |
|
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurcze pierwsze słyszę
|
|
|
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawdę? Kilka lat temu było coś takiego dziecko płakało i tam się lampki świeciły co to za płacz, bo każdy rodzaj płaczu oznacza co innego i za nim się rodzice płaczu nauczyli to urządzenie na początku pomagało
![]() ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- Idziemy jeszcze spać. |
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2368 |
|
Wtajemniczenie
|
Why czy mini
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
Niepozorna mam kolyske przy lozku, a tez nie chce go meczyc. Widze, ze spi niespokojnie beze mnie. Rozpuscilam dziecko.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.

ale ma takie cieplutkie ciałko 

teraz odlozony do łóżeczka, szumis w akcji a Mlody oczy jak 5 zl i zaczyna harce
i plakac mi się chce. I krzyczeć. I najlepiej spać. Hormony 

Mlody na początku nie chcial zassac ale jak juz sie udalo to godzinke pospalismy. Teraz znow na cycu oj ciezka noc dzisiaj

moze sie poprawi.