|
|
#1561 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - cz. 10
Nieznajoma. Dopytaj koniecznie, niepotrzebny jest fotel ginekologiczny u mnie w miescie sa 2 labolatoria i w jednym robi sie to samej na miejscu a w drugim dali mi patyczek do domu
wiec moze wszedzie robia. Ja robilam na nfz a moja kolezanka prtwatnie i koszt badania 35zl . Najwazniejsze zeby badanie bylo wykonane po 36tyg
|
|
|
|
#1562 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
Ja sie tylko witam weekendowo, po nieprzespanej nocy znowu było siku co godzinę ![]() Witam sie i do poniedziałku u mnie w weekend wszystkie komputerowe sprzęty idą w odstawke weekend to czas dla mnie i malzulka a wiec miłego weekendu wszystkim - mniej bolesnych skurczy, wiecej spokojnego snu
|
#1563 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i czekamy na wieści ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za szybki wypis ![]() Dzień dobry. Czas na śniadanie chyba ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
|
|
#1564 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Monikmi-trzymam kciuki. Kallina-fajnie, że się odezwałaś. Dobrze, że z Wami jest coraz lepiej i jesteście pod opieką ![]() Verrerie-daj znać, co lekarze postanowili. Czy Ross będzie dzisiaj wychodził do domu ![]() Życzę udanego dnia! |
|
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do szpitala biore pampersy 1 i na razie mam ich 88 sztuk i starczy. Jak sie skoncza to maz dokupi.. nie kupuje 2 itp bo nie wiem czy akurat te pampersy podpasuja dziecku
|
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pampersow mam tylko jedną paczkę, zapakowaną do szpitala.:P
|
|
#1568 |
|
Zadomowienie
|
Jej weszlam na belly i uwaga !
Do porodu zostalo 17dni pieknie to wyglada i troche tez przeraza
|
|
|
|
#1569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Były na promocji, więc skorzystałam, ale więcej nie kupuję. Będę testowała inne, tańsze marki najpierw Cytat:
|
|
#1570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A my dzisiaj zaczynamy 38tc ![]() Za 1.5 godziny wizyta w klinice, zobaczymy co tam powiedzą, co u szyjki i Tośki. Muszę pamietac, zeby zapytac o hybrydy do porodu bo zapominam i konkretnie zapytam jaka date porodu oni mi wyliczają bo ja w karcie wpisane mam dwie, a posluguję się trzecia, z usg genetycznego. I wedlug tej daty od dzisiaj jestesmy donoszone i mozemy u nich rodzic
|
||
|
|
|
#1571 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
w końcu Was nadrobilam. Nie śpię od 6. Zjadłam już 2 jabłka xd Verrerie masz ślicznego synka, ciesze się ze przybiera na wadze, już niedługo będzie z Wami w domu Kallina super że ze Stasiem wszystko jest ok. Szybkiego powrotu do domu życzę Wszystkim mamą życzę udanego weekendu |
|
|
|
#1573 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry Wszystkim. U mnie też dzisiaj leniwy weekend się szykuje. Wczoraj brzuch bolał ale już nie brałam no-spy. Zobaczymy jak dzisiaj
![]() Kallina, Verrerie kciuki za Was i Waszych synusiów ![]() Monikmi daj znać jak progres ![]() Nadia biedna Gratuluję wszystkim udanych wizyt i skończonych tygodni. U mnie 28 dni do porodu. Czytałam wczoraj, że humory dosyć smętne Dzisiaj po nią jedziemy bo wczoraj już sklep zamykali jak do niego dotarliśmy ![]() Pampery- mam Pampers białe 88szt (do szpitala) i 2 paczki po 22szt. Nie mogę się doczekać jak będzie wyglądała moja księżniczka, czy będzie lubiła książeczki, czy będzie mądra jak mamusia i śliczna jak tatuś ale nastawiam się na marudzące, kolkowe, płaczące dziecię, jak będzie inaczej to się przyjemnie zaskoczę
|
|
#1574 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1575 |
|
Zadomowienie
|
Fasolka - nastawiam sie na to samo, placzace dziecko z kolkami, marudzeniem, ze bede chodzila jak wrak , wszystko widze bardziej na.czarno jak.moj tz to slyszy to okropnie sie wkurza ze zakladam takie wersje alr ja tez wole sie zaskoczyc ewentualnie a teraz byc nastawiona na wszystko
|
|
|
|
#1576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Alescie się wczoraj wstrzelily w temat przyjaciółek... ja właśnie mam dziwną sytuację z przyjaciółka z dzieciństwa która nagle przestała się odzywać jakieś 2 lata temu jak nie więcej. Kilka razy zadzwoniłam, mówiła o jakichs problemach ale nie chciała zdradzić o co chodzi. Ja nie naciskalam. Nie mieszka w moim mieście ale odwiedza tu rodzinę ale do mnie nie zagląda. Nie wiem o co chodzi i choć się martwię to tez się jakoś nie narzucam. Ale myślę o niej bardzo często i biję się z myślami czy dzwonić czy nie. Chyba nawet nie wie ze jestem w ciąży, chyba że jej mama mnie widziała. Może wyślę jej zdjęcie synka jak urodze. Smutne to wszystko bo bardzo wiele nas łączy. Chciałabym odnowić nasze relacje. I chciałabym bardzo żeby ona tez miała dzieci bo coś nie mogą się doczekać. Może tu jest pies pogrzebany...nie wiem. |
||
|
|
|
#1577 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki, czyli już mamy pierwszych maluszków, przepraszam nawet nie dam rady nadrobić, byłabym wdzięczna jak byście mi napisały o wcześniejszych porodach, u mnie mały jest już duży mamy 37 tc, ale musimy wytrzymać do 24 lutego, jesteśmy umówieni na ostatnią wizytę i na drugi dzień do szpitala. Nie miałam możliwości udzielać się częściej jestem teraz sama i trójka dzieci w domu i zwolnione obroty, czuję się strasznie ociężała, pozdrawiam.
|
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Fasolka jestem strasznie ciekawa tej Waszej ściany bo i mnie się takie podobają.
Zostałam sama z mega bałaganem. Leżę na kanapie i nie mam sił wstać... |
|
|
|
#1579 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez sie tak nastawiam hehe na chmurce to chyba siedzialam tylko jak wybieralam Leosiowe rzeczy
Ale jak mam chodzić jak wrak i wisieć tylko na cycu to mm sie bede ratować bo szczesliwa mama to szczęśliwe dziecko kolezanka wyslala mi wczoraj zdjęcie nunusia godzinę po porodzie cc plytki na budowie mamy juz ułożone wszędzie |
|
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski,
Nadia - okropnie mi przykro i przytulam. Na czas wyjazdu spakuj do torby nospę, magnez i jakiś apap, tak profilaktycznie. Trzymaj się, dziadzio juz nie cierpi
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie obczaiłam u styczniówek, że u nich ostatnie dzieciątko się już chyba urodziło
Edytowane przez malinka9191 Czas edycji: 2016-02-13 o 10:00 |
|
|
|
#1583 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
on ma takie poczucie humoru że momentalnie mnie uspojaja.
|
|
|
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
Tak na poprawę humoru
![]() http://www.mamoholiczka.pl/2015/06/p...y-ciazowe.html 17 mnie rozwaliła 'Nie wolno myć naczyń, bo jak chlapnie na ciężarną woda to dziecko będzie alkoholikiem (!)' a to to już w ogóle: 'Nie wolno w ogóle (!) myć krocza, bo można wywołać krwotok i poronienie' ciekawe co na to lekarze jak po kilku miesiącach by się do nich nie mytym chodziło Ale to można wykorzystywać : 'Nie wolno odmawiać ciężarnej, bo odmawiającego nawiedzi plaga myszy' ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- z iinnej beczki, może wie któraś skąd mogę sobie Worda i Excela pobrać, bo z moimi cos się stało i zaginęły w akcji
|
#1585 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
Ja oczywiscie naskrobalam sie naskrobalam a post nie poszedl...nozesz kurcze blade! Monikmi trzymie kciuki! Powodzenia. Kalina super ze Stasiu pieknie rosnie. Wkrotce bedziecie w domku. Co ja tam mialam jeszcze pisac.. Aha..fachura wczorqj oczywiscie nie przyszedl ciul jeden. Bylam tak wkurzona ze najpierw ze zlosci wylalam wszystkie lzy, potem wyzylam sie na moim bogu ducha winnym mezu( dobrze ze ostatnio ma chlop nerwy ze stali ) a na koniec wrabalam pizze na poprawe humoru. A dzisiaj rano myslalam ze rodze..otworzylam oczy i jak sie ruszylam z lozka to bol taki jakby mialo mi cale podwozie wypasc. Masakra. Dobrze ze przeszlo. Oczywiscie jeszcze przed sniadaniem jak pomyslalam o tym pajacu co nie przyszedl to cisnienie znowu mi sie podnioslo i dzwonilam do nich powiedzialam sobie ostatni raz. Baba mi ze ona nie ma pojecia co sie stalo bo nawet nie ma zadnej informacji od technika i mnie sie pyta czy przypadkiem nie mialam w skrzynce na listy awizo ze byl..No k..a zatrzeslo mna w tym momencie..siedze w domu od rana do wieczora i czekam na jakiego palanta a ta do mnie ze moze byl ale mnie nie bylo. No i nie wytrzymalam..pojechalam malo wyszukanym slownictwem w odpowiedzi..Sama sobie sie dziwie bo ja raczej z tych spokojnych co nie potrafia sie odezwac jak trzeba. Eh te hormony!! Final taki ze ma mi dzisiaj kogos wyslac..chcialabym to widziec.. Dobrze ze pogoda do dupy wiec tak czy siak nie wychylam nosa za prog. Ciasto jakies zrobie co by sie nie opychac syfem sklepowym. Zawsze to ciut zdrowsze nie? ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#1586 |
|
Zadomowienie
|
Hello
my już po pobraniu krwi, siku i po ktg, 3 skurcze zapisało, póki co nie rodzimy narazie czekam na USG i badanie na fotelu bo mój gin operuje więc na spokojnie zjem sniadanko Niestety jest komplet na sali jedna milcząca nic nie mówi, dwie jakieś młode normalne -można pogadać i jeszcze jedna mega nawiedzona w typie ludzi "nic mi się nie podoba, wszystko jest do du.py". Mam nadzieję ze szybko ją wypisza ale na pewno na cztery wspollokatorki trafi się przynajmniej jedna która chrapie xDWysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
mira ale Cię dziad załatwił
![]() Dobrze, że pojechałaś po babie, może się ogarną. Oby Ci dziś kogoś przysłali w końcu
|
#1588 |
|
Wtajemniczenie
|
malinka zabobony sa dobre
swoja drogą z tymi myszami to nawet ja szwagrowi kiedys groziłam ciagle mi to wypomina na swietach jakos tak wyszło ze razem na korytarzu sie spotkalismy do lazienki i pytam sie go idziesz? a on a nawet bym nie probował jeszcze mnie zaczniesz znowu myszami straszyc dodałam w klubie zdjęcia ułozonych płytek
|
|
|
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I bardzo dobrze ze pojechałas po babie. Ulżylo Ci a może i coś pomogło. Monikmi to będziesz miała wesoło tyle bab na sali Ależ ten czas leci. Juz 11 kiedy ja ten dom posprzatam? Ale powoli ogarniam.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

wiec moze wszedzie robia. Ja robilam na nfz a moja kolezanka prtwatnie i koszt badania 35zl . Najwazniejsze zeby badanie bylo wykonane po 36tyg 
znowu było siku co godzinę 

będę przesyłać newsy na bieżąco z telefonu 

i konkretnie zapytam jaka date porodu oni mi wyliczają bo ja w karcie wpisane mam dwie, a posluguję się trzecia, z usg genetycznego. I wedlug tej daty od dzisiaj jestesmy donoszone i mozemy u nich rodzic 

jedna milcząca nic nie mówi, dwie jakieś młode normalne -można pogadać i jeszcze jedna mega nawiedzona w typie ludzi "nic mi się nie podoba, wszystko jest do du.py". Mam nadzieję ze szybko ją wypisza
kiedy ja ten dom posprzatam? Ale powoli ogarniam.