|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat![]() |
|||
CHANCE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 24,39% |
ALLURE |
13 | 31,71% |
MADEMOISELLE |
18 | 43,90% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Konto usunięte
|
Dot.: uwodzący zapach w tropikach. POMÓZCIE
Cytat:
![]() ![]() dzieki za propozycje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Zakorzenienie
|
Ja bym wybrała:
Black Cashmere - pieknie rozwija się w upałach L - skoro ten pan lubi słodkości o może schrupie takie ciacho ![]() Theorema - jako odskocznia od intensywnych zapachów Udanego urlopu życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() dlatego wole zapytac bardziej doswiadczone perfumomaniaczki jaka slodkoscia nikogo nie udusze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | |
Zakorzenienie
|
Kamień z serca
![]() ![]() Shalimar, niekoniecznie słodki, ale za to mdły zawsze i wszędzie - może zaatakować z nienacka i udusić w biały dzień ![]() A Nu pachnie jak ogórki kiszone z pieprzem, więc serdecznie dziekuję... ![]() Nie ma za co ![]() Cytat:
Bvlgari Black też weź ze sobą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Raczkowanie
|
ja bym chyba wziela escade beat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Zakorzenienie
|
Ja na upalny dzien noie ryzykowałabym zapachów pokroju L. Moja znajoma kiedyś w 30-stopniowym upale pachniała hp i cięzko było oddychać będąc w małej odległości od niej. Jak dla mnie na rozgrzanej skórze przepięknie rozwija się angel innocent.
A skoro Panu tak spodobał się bvlgari, to moze zostaw go na wieczór ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Zakorzenienie
|
Na dzień w tropikach jakoś nie wyobrażam sobie nic ciężkiego i mocnego i słodkiego, wzięłabym jedynie Pamplelune
![]() Na wieczór weź Bvlgari Black skoro pachnie na Tobie obłędnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Zadomowienie
|
Myślę że PI pachnie na nas podobnie
![]() ![]() ![]() Z tych co masz to wzięłabym jeszcze Bvlgari Black, i może lżejsze coś czyli Escadę Beat. Na lato świetny jest też Pleasures Exotic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
A może Cinnamon CdG, skoro lubi cynamon? O ile sobie przypominam, cynamon występuje tam właśnie w wersji chłodnej, nadającej się na wysokie temperatury.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zadomowienie
|
Ja w ekstremalnych upałach przetrwałam tylko mając na sobie Jardin de Mediterranee i ewentualnie mgiełkę Feminite du Bois. Mimo mojego uwielbienia dla Black Cashmere nie wiem czy bym w nim wytrwała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Konto usunięte
|
dzieki - dziewczyny - teraz to mam dopiero metlik w glowie
![]() CdG wezme na pewno bo taka mala flaszeczka. a nad reszta bede jeszcze myslec - pewnie przejde sie jeszcze do Douglasa czy Sephory cos powachac. |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Zadomowienie
|
Mam ten sam problem i zdecydowalam sie na DKNY woman i Green Tea L'Occitane. Szczerze mowiac nie wyobrazam sobie pachniec w goracym i prawdopodobnie wilgotnym klimacie czyms ciezkim. Moje zalozenie jest takie: perfumowac sie najmniej jak to mozliwe, aby w pelni moc odbierac tamtejsze zapachy natury: las tropikalny, egzotyczne kwiaty itp.
P.S. Przeczytalam co napisalam i musze stwierdzic, ze chyba rasowa perfumoholiczka to ja nie jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Ja bym brało czarne Bvlgari
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Raczkowanie
|
pomocy-wesele...
proszę pomóżcie mi wybrać jakiś zapach na wesele bo ide jutro i muszę sobie coś kupić ... chciałbym żeby ten zapach był:
- subtelny - nie za ostry przede wszystkim : trwały bardzo trwały... nie znam się za zapachach za zbytnio typu gucci itd pomóżcie mi coś dobrać.... ja chcę sobie kupić troszkę tych wlewanych perfómów w buteleczki bo małe są te buteleczki i mało miejsca zajmują ale ta jest lista perfumów i oczywiscie zapaszki ale w sumie nie wiem które są trwałe... pomóżcie mi... |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pomocy-wesele...
Ale o so chosi?
![]() Czego Ty szukasz? Zapachu Refan, FM czy Nicole, czy jak to się tam nazywa? Oczekujesz, że polecimy Ci nr 75 np? ![]() To jest forum "perfumy". Polecić Ci możemy towar dostępny w Sephorze czy Douglasie, "perfómów wlewanych w małe buteleczki" nikt Ci tu nie poleci. ![]() A co do Twojego pytania, to z tych "perfómów" żadne nie są trwałe. |
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Raczkowanie
|
a z takich nie w buteleczki jakie są trwałe i ładne zapaszki?
chodzi mi cos zebyście napsialy ze np. miracle czy coś innego .... są jakies inne wiem odmiany np tej lacosty wiec chodzi mi zeby ktos mi zaproponowal cos z takich bo zamierzam pozniej kupic normalny zapach w buteleczce oryginalnej wiec pomożcie... chodzi mi o nazwe perfumu a nie o numerek... poprostu chciasałbym coś trawelgo i subtelnego jak napisalam wczensiej ale zeby bylo czuc ten perfum i trwaly to przede wsyztskim.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Zakorzenienie
|
Ładne są wszystkie, to kwestia gustu. Każda z nas napisze Ci coś innego.
Zajrzyj do KWC, tam masz opcję "najlepsze" w danej kategorii, znajdziesz najwyżej oceniane przez Wizażanki zapachy. A tu masz wątek zapachów z tzw. ogonem, czyli ciągnących się za kobietą... http://www.wizaz.pl/forum/showthread...rwa%B3e+ogonem A tu wątek zapachów trwałych... http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ht=najtrwalsze Polecamy wyszukiwarkę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Zakorzenienie
|
Plis, nie perfumów tylko perfumy
![]() ![]() ![]() Wpisz w wyszukiwarkę trwałe zapachy i wyskoczy Ci mnóstwo wątków ![]() Refanowym i innym rozlewniom mówimy zdecydowane nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam boski, ponad czasowy, intensywny i trwały zapach Pret a porter Coty zamiast zapaszków wlewanych w buteleczki. To są podróby, które bardzo marnie imitują oryginały i naprawdę możesz mi wierzyć. Sama na początku swojej perfumeryjnej kariery
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Zakorzenienie
|
Lerche, wybacz, ale piszesz tak, że nie rozumiem.
Chcesz w końcu kupić oryginalne perfumy, czy prosisz o podanie nazw oryginalnych perfum, których "odpowiedniki" potem sobie kupisz? Na tym forum nikt nie udzieli Ci informacji, skoro piszesz, że chcesz kupić podróbkę. Nie mówiąc o tym, że jesli spodoba Ci się oryginalny zapach, to jego "odpowiednik" może po prostu smierdzieć i zupelnie nie przypominac oryginału.
#2721 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem - czy to jest naprawdę napsiane wszytsko czy to ja mam omamy od gorączki ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
Bosz, wolałabym mieć majaki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2724 |
Zakorzenienie
|
nie mogę patrzeć na ten wątek, szczególnie na "wlewanych perfómów"
straszne ![]() lerche nie pytaj nas o podróby, bo my nie doradzimy ![]() Poza tym, strasznie trudno jest zrozumieć o czym piszesz ![]()
#2725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z podróbkami nikt ci tu nie pomoże, a jeśli chcesz koniecznie coś kupić, to chyba najlepiej żebyś sama poszła i powąchała. Wątpię w trwałość podróbek, co w tym wypadku jest chyba zaletą...wyobraziłam sobie śmierdzielka,który trwa, trwa i trwa...blee. Jestem tego zdania co Kasiulka, lepiej coś z niższej półki, ale oryginalnego. Zawsze też możesz przecież iść do Sephory i poprosić o zrobienie próbki ![]()
![]() |
#2726 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym to kwestia gustu! Od siebie moge polecic: Thierry Mugler Angel Cacharel Noa Ale naprawde ja kocham zapachy i moglabym w nieskonczonosc wymieniac...Jak juz mowilam i inne Wizazanki takze-to kwestia gustu i indywidualnych oczekiwan ![]() Zapytaj w Douglasie o probki ![]()
![]() |
#2727 |
Zakorzenienie
|
coś nowego dla mnie ;)
Dziewczyny, proszę o małą pomoc
![]() Ostatnio nie mam ochoty na żadne testowanie a jeśli już coś poniucham niestety rzadko mi się podoba. Zastanawiam się nad czymś zimowym ale niekoniecznie musi to być typowy waniliowy otulacz. Ważne aby było trwałe i z małym ogonkiem. Moje ostatnie hity to bezapelacyjnie: Neonatura Cocon i Perles Lalique i aktualnie nimi mogłabym pachnieć cały czas ![]() ![]() Z zapachów które bardzo lubię to także: Alien, Angel, Eau de Star, Coco M., Elixir Amor, Lolita edp, Słonik, Hot Couture edp, OI więc jak widać jest mocno, słodko i z ogonem ![]() Poradźcie co waszym zdaniem mogłoby mi się spodobać ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 |
Zakorzenienie
|
Miracle Lancolme for example
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
Lerche, najlepsza rada to potestuj w Sephorze różne zapachy
zupełnie nie znam Twoich upodobań zapachowych, ale przychodzą mi do głowy dwa trwałe i podobające się większości kobiet zapachy; Addict 2 Diora i Coco Mademoiselle Chanell, w Sephorze dostaniesz próbki a jeśli nie masz do niej dostępu to napisz PW z adresem, wyślę Ci próbki, na wesele wystarczy, a potem jeśli Ci się któryś spodoba będziesz mogła pomyśleć o własnej flaszce, jeśli nie to potestujesz następne i trafisz na swój na podróbki z rozlewni szkoda kasy i klasy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Raczkowanie
|
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.