|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Zuken wszystkiego najlepszego
Kamilka dla Martynki wszystkiego dobre Czopki to te http://www.sabsimplex.info.pl/sklep/showProduct/15 |
|
|
|
#2403 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz też od 8 je (u mnie jest 9.45), na kwadrans ją oddałam mężowi żeby ją odbił, poszłam się umyć, łyknąć euthyrox i już musiałam wracać żeby dalej karmić siedzimy i słuchamy sobie soundtracku z pan i władca na krańcu świata ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja mam już dosyć tego przewijania co chwilę z kupy, i na ogół to takie małe kleksiki są.Kamilka - najlepszego! wyślij trochę tortu bo apetycznie wygląda ![]() zastanawiam się nad medelą harmony...nie wiem czy klikać czy może kupić jakiś elektryczny innej marki
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2016-02-13 o 10:53 |
||||||
|
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
Niepozorna Twój spi chyba najladniej ze wszysykich dzieciakow
dwie pobudki w nocy i to z takimi przerwami pozazdrosic!Magda u Ciebie tez! Choc moj przez pierwsze 3 tygodnie mial łaskawe nocki ![]() Co do kropelek to my używamy delicolu ale nie wiem czy sa jakies wieksze rezultaty.. jak skoncze to opakowanie to spróbujemy nz biogaia...a Wy te krople czopki itd podajecie bez konsultacji pediatra? Kamilka gratki 3 miesiąca ![]() Jak chodzi o chusty to ja mam takie typy pastelowe ale ze TZ tez bedzie Malego nosil to jemu sie podoba czarnanz kolorowymi pasami i bądź tu mądry ![]() My dospaliśmy do 10 z przerwami. I wycie eh.. TZ pojechal na rower a ja jedna reka robilam sniadanie i to w biegu.teraz zaleglam na kanapie z ssakiem przy cycu książka telefonem kawa i pączkiem i pewnie dlugo sie nie rusze ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczęk jest, kawa jest, telefon jest można siedzieć
|
|
|
|
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
Baby, Medelę Swing polecam.
Kamilka, nowy wzór to Lenny Lamb Colors of Fantasy:
|
|
|
|
#2407 |
|
Rozeznanie
|
Kinga dzięki. Nie wiedziałam że są czopki kminkowe :P
U mnie też położna sugeruje co kupić bez konsultacji z lekarzem. Delicol to enzym laktazy , jeżeli go nie dziecku nie brakuje to nic nie pomoże. Ja używałam tydzień i stoją. .. Mi się wydaję że młody jak chce puścić bąka czy kupę to się za mocno napina i nie umie rozluźnić zwieraczy. .. bo często ma śpiocha albo podczas przebrania pryka i robi kupę bez napinania się. W nocy je na śpiocha i chyba nie czuje bulgotania w brzuchu a w dzień go chyba wszystko tam drażni , boli ? Byle do 3 ms..... ![]() U nas słonko pięknie świeci ♡ |
|
|
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy klikać biustonosz
F czy G? Mieszczę się w obu rozmiarówkach.. Mogą cycki jeszcze urosnąć? Szkoda mi tyle kasy
|
|
|
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga bo właśnie tak pytam bo tez wole wcześniej podpytac lekarza co poleca itd sama jakos sie boje mu cokolwiek podawac
![]() O dziecko mi pospalo cale 5 minut po czym kupa i przebieranie calego ![]() Dziewczyny Wy kiedys pisalyscie czym spieracie plany z kupy z ciuszkow? Bo nie idzie tego doszorowac ani doprac :/ a kupa mu taka rzadka poszla.... Teraz mi zasypia na klacie ciekawe na jak dlugo ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() swinga bym brala gdybym chciala codziennie odciagac, a raczej potrzebuje sporadycznie.... Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu nie na darmo daje się kminek do kapusty gotowanej
|
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
Baby, ale to też Twoje dziecko, Ty jesteś z nim większość czasu, więc jesli by sie coś dzialo, to w du.pie bym miala, ze sie 'nie zgadza na leki'.
Nadmiar chusty wiąże się z tyłu, tu akurat tak jest, bo to fotka z katalogu, więc żeby pokazac chuste ![]() Mojakaren, mydelko do odplamiana Dr Beckmann kup. W rossie chyba jest. I zapieraj na zimno! Magda, ja bym zamówiła oba i jeden odeślesz. |
|
|
|
#2414 |
|
Zadomowienie
|
Baby tu tez takie zakładają- a jak podeschnie to to ucinają- przynajmniej moja takie miała na samiutkim poczatku. Ale faktycznie z takim badałem to musi byc mega niewygodne
DOTKA Hmm a to dopiero wyjsć ma czy juz jest? Widziałam te łezki juz... Chyła ze ll wypuszcza cos w rodzaju podróbki wzoru... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka, dopiero teraz wypuszczaja z tego, co wyczyałam.
Łezki mogłaś widzieć,ale w innych kolorach, bo jest np. colors of life, colors of rain, colors of heaven itd. A teraz wypuścili tę fantasy ![]() Colors of heaven jest piękna
|
|
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka, dopiero teraz wypuszczaja z tego, co wyczyałam.
Łezki mogłaś widzieć,ale w innych kolorach, bo jest np. colors of life, colors of rain, colors of heaven itd. A teraz wypuścili tę fantasy ![]() Colors of heaven jest piękna
|
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda
![]() Karen namaczam ubranko, zapieram z mydlem i wrzucam do pralki taki proszek na plamy z biedro, chyba oxy sie nazywa. I nie ma ani sladu po kupie. My juz po spacerku, tzn bylismy na ogrodzie, tz wzial sie za porzadki, Mlody spal w wozku, to i ja cos porobilam. Teraz sie cycamy i chyba jeszcze z nim raz wyjde, musze troche podworko zaczac ogarniac, wiecie takie rzeczy, ktore zalegaja, sa stare nikomu niepotrzebne. Tak to jest jak sie dostaje w spadku dom, a wczesniej ktos zbieral rupiecie przez ostatnie 40 lat na podworku, w domu.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
O Dotka dzieki! Slyszalam o tym mydelku ale jeszcze nie wyprobowalam kupie dzis!
Malwi dziekuje za odpowiedz! Mlody spi na klacie ja czytam w chalupie brud a cooo tam ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mąż mi naleśniki upiekł na śniadanie, a teraz wysyła mnie do sklepów żebym sobie poszła , hmm o co chodzi. ... Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2016-02-13 o 17:41 |
||
|
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
Niby też jestem rodzicem,ale niestety wszyscy tu twierdza ze gazy i rozwolnienie sa normalne,że przejdzie samo,że nie daje sie lekow. Jeśli lekarz mowi zeby nic nie dawac to zostaje bez argumentow. Espumisan z polski mam ukryty na czarna godzine,katarkiem wyciagam gluty jak maz wychodzi bo przecież to mozg wyssie. A to ze frida nic nie wychodzi i mała sie drze jak opetana to niewazne.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#2422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
Martynka, sto lat!
![]() Ewula, super, ze dzis juz nowa, lepsza energia ![]() Baby, u nas tez te klipsy zakladaja ale w szpitalu go zdjeli. Ale, ze jak sie maz nie zgadza? Lubi patrzec na cierpienie malenstwa? U mnie bylaby awantura i tak postawilabym na swoim... Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie postawie na swoim dopoki nie wyprowadze sie na swoje niestety. Prawdopodobnie z wypadu do polski nie wroce bo przy 4ms macierzyńskiego ciezko bedzie mi samej sie utrzymac tutaj. I tak jak pisalam-jesli lekarz mowi ze wszystko ok to niestety pozbawia mnie jakichkolwiek argumentow,tym bardziej ze ja też wolalabym konsultowac leki z lekarzem a nie na własna reke brac.
---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- I tak poza tym to chyba dalej ciagne z Baby bluesem... Dzisiaj doszlam do wniosku ze w sumie nie wiem po co mi to macierzynstwo i ze nie umiem sie mala zajac. Karmie ja,przewijam itd ale robie to bo musze. Nie robie z nía nic w stylu zabawy,nie rozmawiam. Chyba nie tak powinno być.
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie Baby a jak Twoje plany? Myslisz o powrocie do Polski? Rozmawialas o tym z TZ?
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
Baby no ale w pl tez nie bedziesz miec macierzynskiego?
Co do malej to daj sobie czas, czasem ta wiez sie tworzy po czasie. U mnie tez nie bylo milosci nie wiadomo jakiej |
|
|
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam miękkie staniki i jeden jest trochę za duży teraz, a na początku był dobry (to ten który pierwszy kupowałam a raczej mama mi kupiła ) Cytat:
Śliczne te chusty ![]() a propos miałam Wam pokazać jaką ja mam: http://www.natibaby.pl/sweden-duplikat-1.html tylko kupiłam za 165 zł, bo ta babka jako instruktor ma taniej i taniej też sprzedaje. Sprawdzałam w necie i faktycznie u niej najtaniej było, wiec dobrze ze szybką decyzję podjęliśmy ![]() Moje dziecko wstało o 8, buszowało i teraz śpi od 1,5 godziny TŻ poszedł na siłke a ja ogarnęłam siebie, ciuchy na wieczorne wyjście (bo jedziemy do mojej kuzynki, ciekawe co Mody na to ), kuchnię i nie wiem czy za sprzątnie sie nie brać
|
||
|
|
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
A my właśnie cycamy
młody jak pospal w nocy tak teraz się budzi co dwie godziny i ostro zajada Baby - a może to ja jestem wyrodna bo uwielbiam jak śpi. A jak wczoraj plakal to miałam ochotę go komuś oddać. Ale jak już zasnął to nie chciałam oddawać za nic Ewusia zamówiłam F zobaczymy. |
|
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baby co do podawania lekow, tez sie boje dawac bez konsultacji z lekarzem, ale na pewno nie sluchalabym sie meza, ktory ma jakies prehistoryczne poglady. Jak jego zab boli, to tez nic z tym nie robi? Maaatko i corko, prowadzilabym ciagla walke. Dziewczyny musze pochwalic tz, wczoraj zrobil szuflady, pol roku czekaly, ale w koncu zrobil, dzisiaj wycial drzewa, ktore nam przeszkadzaly, byly suche, zrobil porzadek w kotlowni. A teraz pojechal do sklepu i bedzie robil pieczonke z kociolka na ognisku.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.

siedzimy i słuchamy sobie soundtracku z pan i władca na krańcu świata 
Mlody na początku nie chcial zassac ale jak juz sie udalo to godzinke pospalismy. Teraz znow na cycu oj ciezka noc dzisiaj

F czy G? Mieszczę się w obu rozmiarówkach.. Mogą cycki jeszcze urosnąć?