|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
nowe dziewczyny zgłoście się do wpisania na liste
|
|
|
|
#1772 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1773 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
oddałam krew na kolejną bete, wyniki dopiero w pon po 14 wyślę męża bo ja akurat w pon mam wyjście integracyjne z pracy Panie, które pobierały mi krew były bardzo miłe, kazały się nie stresować, ale tak się nie da buuu
|
|
|
|
#1774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co się stało? Bardzo mi przykro... W którym tc? Ja byłam na USG i to właśnie na tym kontrolnym USG wyszła ta torbiel. Jeżeli Twoja torbiel jest od kilku lat to chyba to już nie jest czynnościowa? Ja mam tą prosta, czyli czynnościową, o ile jeszcze mam. Tak jak wyżej pisałam byłam u gina, który jest ordynatorem w szpitalu, w którym chciałabym rodzić i też prowadzić u tego lekarza ciąże, za wizytę dałam 250zł i w sumie powiedział mi, żeby się nie przejmować tą torbielą ani cyklem bezowulacyjnym bo u każdej kobiety się zdarza, że czasami pęcherzyk nie pęknie i nie można utożsamiać tego od razu z chorobą, ale powiedział, że u mnie podejrzewa, że może to być wina podwyższonej prolaktyny więc mam ją zbijać lekami i starać się od nowego cyklu o dziecko. Nie kazał mi przychodzić na kontrolę, czy torbiel się wchłonęła bo stwierdził, że na jego oko już się zapada. Myślałam nad tym żeby iść do innego gina żeby zobaczył, ale nie chcę popadać nawet nie zaczynając jeszcze starań w taki schemat badań itd. Znajomy lekarz ginekolog, z którym rozmawiała o tej mojej sytuacji moja teściowa powiedział, żeby po prostu zacząć się starać już bez żadnych badań i wizyt bo my nawet nie wiemy, czy mamy jakiś problem hehe Powiedział, ze on by zalecał żeby dopiero ewentualnie po trzech cyklach nieudanych iść do gina i zrobić USG, zrobić badanie wszystkich hormonów. Ja trzech to nie wytrzymam Pójdę po jednym nieudanym jeżeli taki będzie :P i zrobię sobie badanie hormonów, USG itd.Ale ten znajomy lekarz też powiedział, że u mnie to może być po prostu przypadek, że pęcherzyk nie pękł bo tak się zdarza u zdrowych kobiet, albo właśnie podwyższona prolaktyna i również kazał ją zbić. Powiedział też, ze może to być jeszcze wina huśtawki hormonów , dlatego, ze to mój pierwszy cykl po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych. Także biorę tabletki na zbicie prolaktyny i od przyszłego cyklu zaczynamy starania. Mam nadzieję, że samo zbicie PRL pomoże i zajdę w ciąże już w nowym cyklu Alee się rozpisałam
|
|
|
|
|
#1775 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1776 |
|
Zadomowienie
|
Hej ☺ jak mija Wam sobota?
Przyszły do mnie testy owulacyjne z allegro, ciekawe czy będą w ogóle działać bo cena podejrzanie niska 😉 tak czy siak, plan sexu codziennie mam zamiar kontynuować, ale dla własnej wiadomości będę robić testy. Tylko teraz nie wiem od którego dnia zacząć, a że to pierwszy cykl z testami to chyba zacznę zaraz po okresie... Spokojnej soboty ☺ |
|
|
|
#1777 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlaczego się tak tym stresujesz? Miałaś za mały przyrost bety? ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1778 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1779 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie wczoraj był hit. Dowiedziałam się o kolejnej wpadce wśród znajomych
|
|
#1780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czytam Was na bieżąco, ale nie udzielam się zbytnio, bo u mnie narazie nic nowego w kwestii starań. Staramy się dołuje mnie tylko że to już 10 cykl. Ewula, nie denerwuj się na zapas A jak tam Wasze walentynkowe plany? My jutro robimy sobie małą wycieczkę za miasto z obiadkiem |
|
|
|
|
#1781 |
|
Rozeznanie
|
Podobno kobiety pijace duzo alkoholu szybciej zachodza w ciaze, potwierdzone przez ginekologa
|
|
|
|
#1782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to jest ze my sie tyle staramy i przygotowujemy a ci co tak naprawde tego dziecka nie chca zachodza jakby byly wiatropylne conajmniej czasem jak slysze ze jakas dziewczyna nie chciala dziecka ale zaszla (oczywiscie nie robila nic zeby sie zabezpieczyc i jest w wielkim szoku ze jest w ciazy)no i wielki lament co teraz bo rozstepy,bo figure straci bo nie moze pic!to bym ja tak wziela i trzepnela w ta glupia łepetyne ze by sie chyba nogami nakryla,niekiedy tak mysle ze macierzynstwo potrafia docenic w 100 % kobiety ktore dziecko planuja,chca go a czasem nawet musza troche poczekac az ten maly cud postanowi zamieszkac w ich brzuszku![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
No nawet nie zartuj,tu sie czlowiek ogranicza zeby nie zaszkodzic,a tu takie rewelacje,choc jak tak mysle to cos w tym chyba jest bo w moim otoczeniu jest jedna pani ktora ostro drinkuje a ma juz 9(slownie dziewieć) dzieciakow,co mnie zawsze wprawia w oslupienie gdy dowiaduje sie o kolejnej ciazy i chyba na tym nie koniec bo dosc mloda jest
|
|
|
|
#1785 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
My mamy na jutro stolik w sushi bar Cytat:
|
|||
|
|
|
#1786 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mogłabym Cię prosić o wpisanie na testowanie na 8 marca? Cytat:
Hmmm ciekawa teoria 😉 |
||
|
|
|
#1787 |
|
Rozeznanie
|
Znaczy tak lampa wina codziennie bardzo fobtze dziala na plodnosc ale ja bym nie ryzykowala bo balabym sie fas u dziecka
|
|
|
|
#1788 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dość ryzykowne dla dziecka...Cytat:
|
||
|
|
|
#1789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez jutro idę na sushi ha ha maz zamówił stolik przed tym jak się dowiedzieliśmy o ciąży teraz to będę musiała zamówić cos innego
|
|
#1790 |
|
Wtajemniczenie
|
Zamów bez surowych ryb i po sprawie :P
|
#1791 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z pieczoną rybką możesz jeść ![]() Też mieliśmy jeść sushi, ale zrobimy sobie uroczysty obiadek w domku. Ostatnio jak byliśmy na mieście w Walentynki to nak się odechciało na długo, takie tłumy były wszędzie
|
||
|
|
|
#1792 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A ja poproszę o zapisanie mnie na testowanie na 8.03. Zobaczymy, czy to będzie szczęśliwy Dzień Kobiet
Cytat:
Nie wiem jaka jest, lekarze używają określenia "torbiel endometrialna" Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale z drugiej strony, jakby popatrzeć na to, jak się rozmnażają różne patologiczne rodziny, w których alkoholu jest od ***** i trochę.... Tylko zajść to jedno. Ale każda z nas chciałaby mieć zdrowe dziecko... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No dziewczyny ja Was tak podczytuje, ale nie udzielam się, bo za dużo pracy i nie nadążam za Wami. Jutro ten dzień! Kurcze po paru ładnych latach ostatnia tabletka anty i po okresie zaczynamy starania! Jeden gin mówił od razu po odstawieniu, drugi, że miesiąc odczekać... Sama nie wiem, myślę, że co ma być to będzie... Trochę się boję, a jednocześnie bardzo chcę już dzidziusia Mam trochę ciężką pracę, ale jak się uda to powiem szefowi, że chce pracować, ale musi dać mi lżejszą pracę i tyle.. No nie ma co planować. Od miesiąca biorę Castagnus na obniżenie prolaktyny i od minimum 3 msc kwas foliowy i takie tam inne witaminki. Trzymajcie kciuki i proszę o dopisanie na listę staraczek! Oby się udało
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszla @.
Testowanko mozna mi wpisac na 10.03 Co do alko, na pewno po nim latwiej miec orgazm, a orgazm pomaga w poczeciu dziecka i chyba tylko takie wytlumaczenie jest dla tej teorii |
|
|
|
#1795 |
|
Rozeznanie
|
A moze chodzi o to ze alkohol odstresowywuje a czesto stres wlasnie utrudnia zajscie
|
|
|
|
#1796 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
. A powiedz, jakie jeszcze witaminki bierzesz? Też sie przygotowuję do ciąży, ale mnie ginekolog kazała tylko brać prenatal uno, mówiła, że tam jest wszystko, czego trzeba (kwas foliowy też).
|
||
|
|
|
#1797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tym orgazmam po alko to różnie jest, u mnie jest całkiem odwrotnie... Oooo może o to w tym chodzi 😉 ja się właśnie dziś w ten odstresowuję, tylko że @ trawa 😉 |
|
|
|
|
#1798 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Trzymam kciuki
. A powiedz, jakie jeszcze witaminki bierzesz? Też sie przygotowuję do ciąży, ale mnie ginekolog kazała tylko brać prenatal uno, mówiła, że tam jest wszystko, czego trzeba (kwas foliowy też). [/QUOTE]Również trzymam za Ciebie kciuki Ja biorę witaminę D 8000 j.m. na dzień jeszcze ponad msc. potem mam zmniejszyć na 4000 ze względu na ogromny niedobór. Do tego łykam Magnez, witaminę C i Kerabione moja endokrynolog zaleciła przez 3 msc. 2 tabletki dziennie. No i niestety mam subkliniczną niedoczynność tarczycy, więc póki co Eytyrox 25 n jedną tabletkę dziennie. Brałam żelazo, ale ostatnio źle się po nim czułam i odstawiłam. Zauważyłam, że od kąd biorę taki zestaw nie mam takiego łaknienia na słodkie.
|
#1799 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja biorę witaminę D 8000 j.m. na dzień jeszcze ponad msc. potem mam zmniejszyć na 4000 ze względu na ogromny niedobór. Do tego łykam Magnez, witaminę C i Kerabione moja endokrynolog zaleciła przez 3 msc. 2 tabletki dziennie. No i niestety mam subkliniczną niedoczynność tarczycy, więc póki co Eytyrox 25 n jedną tabletkę dziennie. Brałam żelazo, ale ostatnio źle się po nim czułam i odstawiłam. Zauważyłam, że od kąd biorę taki zestaw nie mam takiego łaknienia na słodkie.[/QUOTE] Ok, dzięki za informację! Rany, bierzesz całą furę tego, no ale to uzasadnione. I naprawdę mam nadzieję, że u Ciebie wszystko pójdzie jak po maśle |
|
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj 17 dc a testy owulacyjny ujemny. Nawet w piatek z ciekawości zrobiłam sobie badanie lh i progesteron i faktycznie niski poziom. Nawet wstrzymałam się z duphastonem a miałam brać od 16 dc. Tylko skoro nie było owulacji i wystapi (lub nie) ok 19 dc to jakbym wzieła wcześniej duph to zablokowałby owulacje. Muszę dopytać gina. Zwykle moje cykle to srednio 32-35 wiec owulka wypada po 16 dc cyklu. Zagmatwane to trochę 😊
Pisałyście o sushi. Uwielbiam! Niebo w gębie! Moje ulubione to z łososiem surowym i wędzonym, ogorkiem, avokado, serek philadelfia (nie pamiętam jak się to pisze) sos kabaiaki. Co do ciąż z przypadku- jakoś mam wrażenie, że nieobserwowane pęcherzyki są bardziej śmiałe i robią swoje. Nawet kiedyś oglądałam film z fizyki kwantowej gdzie było doświadczenie: obserwowane cząsteczki zaczynają się inaczej zachowywać... niż te które są bez obserwatorów. Także coś w tym jest, że im więcej myślimy, obserwujemy to nie wychodzi. Ja pierwszy cykl starań i co? Pęcherzyk się obraził lub wystraszył niczym ryba nadymka 😉 i tak zamienił się w torbiel 😉 Dobrej nocy życzę 😊 Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.

Pójdę po jednym nieudanym jeżeli taki będzie :P i zrobię sobie badanie hormonów, USG itd.

dołuje mnie tylko że to już 10 cykl. 
jak to jest ze my sie tyle staramy i przygotowujemy a ci co tak naprawde tego dziecka nie chca zachodza jakby byly wiatropylne conajmniej
dość ryzykowne dla dziecka...