Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-13, 16:49   #1021
Aniol1985
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
ja też uważam , że takie pożywne sałatki plus pieczywo (my np grillujemy domowy chleb tostowy) wystarczają na obiadek.. ja mam smaka na słodkie, wczoraj podczas ważenia u gina wyszło, ze nie przytyłam od ostatniej wizyty więc sobie pozwalam
Ja mam troszke wiecej niż 1kg na minusie od ostatniej wizyty , ale nastepnna wizyta w czwartek do tej pory może sie to zmienić . Myśle , że teraz to już bedzie powoli waga rosła. Teraz mam jeszcze w zapasie te 6kg ktore schudłam od początku ciąży. Tak czy inaczej wizja zakończwnia ciąży z wagą 100kg+ , mnie przeraża ;(
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 16:52   #1022
DobraDusza88
Zakorzenienie

A ja dzisiaj pracowicie w kuchni, bo zrobiłam muszle faszerowane mięskiem z sosem bolońskim pod beszamelem i z serem żółtym Było pycha, ale nagotowałam tyle, że jeszcze z 2 pary by pojadły!

A jutro z okazji Walentynek jedziemy do Szczyrku na najlepsze burgery świata!
Stary 2016-02-13, 17:12   #1023
tija93
Zakorzenienie

Wróciliśmy ze spaceru Ubrałam ciążowe spodnie i czułam się jak rasowa ciężarówka Idziemy i przed nami idzie kobieta z dzieckiem w chuście. Lubię patrzeć na dzieci w chustach. Patrze i słyszę jak tak kobieta mówi do mnie "Dzień dobry!", okazało się, że to moa pacjentka

Cytat:
Anioł1985 ale poszalałaś z przepisami
ja właśnie leżę po obiadku, w piekarniku dochodzi babka cytrynowa, a w zamrażarce czekają lody gry..an czekoladowe, są dostępne w biedzie, tak tylko podpowiadam
aa i zapomniałam napisać, że byłam dziś na gratisowej wizycie u gina, bo wczoraj źle wypisał mi l4, chciał porobić dokładniejsze zdjęcia bo mała wczoraj robiła takie akrobacje że było ciężko, dziś była ciut spokojniejsza, ale też szalała i wypinała sie tyłem albo leżała do góry nogami, pooglądaliśmy sobie Ją z 20 minut, zrobił ładną fotkę 3d i tyle
Super gratisowe usg!
Stary 2016-02-13, 17:17   #1024
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy ze spaceru Ubrałam ciążowe spodnie i czułam się jak rasowa ciężarówka Idziemy i przed nami idzie kobieta z dzieckiem w chuście. Lubię patrzeć na dzieci w chustach. Patrze i słyszę jak tak kobieta mówi do mnie "Dzień dobry!", okazało się, że to moa pacjentka
ja w ciążowych spodniach też się czuję jak "pełnoprawna ciężarówa"

a co do spotkanej pacjentki to mnie się to często zdarza gdy jestem z mężem już się śmieję, bo jego klientów spotykamy WSZĘDZIE! na spacerze, u nas pod blokiem, na zakupach, a ostatnio uwaga... w kolejce do GINEKOLOGA i jak już słyszę "dzień dobry Panie K..." to mi się śmiać chce
Stary 2016-02-13, 17:22   #1025
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:

Super gratisowe usg!
Hehe jaki ten świat mały

Z swoją drogą chustowanie jest super. Sama młodą nosiłam. Ale jak zaczęło być mi ciężko zaprzestałam. Wrzuciłam ją nawet dwa razy na plecy asekurując się łóżkiem a potem na czworaka szłam z nią jeszcze podtrzymując do drugiego pokoju do lusterka zobaczyć jak to w ogóle wygląda hehe

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 17:25   #1026
tija93
Zakorzenienie

Pacjentki zbyt regularnie spotykam. Na zakupach, na spacerze, na poczcie, w żabce pod blokiem. Urok małego miasta Chociaż tego nie lubię
Stary 2016-02-13, 18:04   #1027
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja kupiłam zajevistą chustę, kursy srursy, a Młody dostawał smazmów, tak jej nienawidził :/ trzymam dla drugiego, może chociaż jedno z bliźniaków polubi... bo poki co praktycznie nowa lezy w szafie
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 18:07   #1028
Georgia1976
Raczkowanie

Dziewczyny,
Bardzo Wam dziękuję za ciepłe przyjęcie
W kupie zawsze raźniej

Cytat:

Kto jest największą panikarą? Ja! Od wczoraj boli mnie podbrzusze. Wczorajsze tłumaczyłam sobie trasą po wózek. Dzisiaj nie za wiele robię i boli. Zadzwoniłam do koleżanki i stwierdziła, że lepiej pojechać niż zignorować. Dowiedziałam się czy aby ordynator nie ma dyżuru (nie przepadam za nim) i pojechaliśmy Wsio ok, szyjka trzyma. Mam brać więcej magnezu. A, że ja jestem "Panią Kasią" to w gratisie miałam usg Ruchliwe to nasze dziecko! Seruszko 150, długość do pupy prawie 9cm. Ale nie pokazał co ma między nóżkami
Tija ja dziś mam to samo ;(
Boli mnie pod brzusze, ból przypominający ten okresowy tylko wydaje mi, ze jeszcze niżej ;( no i oczywiście od razu ryczałam
Dodam, że jestem na L4 i generalnie nic nie robię więc nie mam na co zwalić
Wzięłam No-spę ale ciągle jest tak samo

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Tak bedzie chyba najlepiej , żeby skonsultowac ze specjalistą. Mojej szwagierce dr powiedziała że nietypowy kształt nie musi oznaczać nic złego po prostu ma taką anatomiczna budowe i tyle. Z tego co czytałam to trudniej z tym zachodzi sie w ciąże ale ani moja szwagierka , ani chyba ty nie miałyście z tym problemu. Najlepiej konsultacje u specjalisty żeby wiedzieć co i jak i regularna kontrola. Bedzie oki
Mam nadzieję, że lek od zabiegu mnie uspokoi - chyba tylko jemu ufam w tej kwestii.
Co do zajścia to problemy małe były. Najpierw po odstawieniu anty endometrium nie chciało rosnąć - najpierw miało grubość 2 mm, poźniej 3 mm zamiast 8-12mm
Tak było przez rok starań. I to było wskazaniem do histeroskopii aby zobaczyć co tam sie dzieje. No i wyszła przegroda, która podobno może działać jak naturalna anty.
Dopiero po zabiegu endometrium sie ruszyło i po 4 mcach udało sie przy grubości 0,57
Georgia1976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 18:09   #1029
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja kupiłam zajevistą chustę, kursy srursy, a Młody dostawał smazmów, tak jej nienawidził :/ trzymam dla drugiego, może chociaż jedno z bliźniaków polubi... bo poki co praktycznie nowa lezy w szafie
A to nicpoń! Faktycznie żeby chociaż jeden bliźniak polubił

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
Boli mnie pod brzusze, ból przypominający ten okresowy tylko wydaje mi, ze jeszcze niżej ;( no i oczywiście od razu ryczałam
A masz magnez? Też warto wziąć na bóle Jak nie przejdzie to lepiej jechać 2 razy za dużo na IP, niż raz za mało
Stary 2016-02-13, 18:20   #1030
Georgia1976
Raczkowanie

Dziewczyny,
Pls powiedzcie mi jak wygląda procedura z IP?
Szczególnie w warszawskich szpitalach ....

Ja ogólnie jako okaz zdrowia nigdy nie chorowałam a do lek to chodziłam tylko raz w roku do ginekologa na kontrolę i to jeszcze do Medicoveru z pracy..... Przy staraniach chodziłam prywatnie, zabieg miałam prywatnie bo na NFZ bym się nie doczekała...
Tak więc mój kontakt ze służbą zdrowia jest zerowy.

Jakby co to mam jechać na SOR czy IP?
No i co mam im powiedzieć żeby mnie nie olali?
Jak to wygląda z Waszych doświadczeń?

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
....
A masz magnez? Też warto wziąć na bóle Jak nie przejdzie to lepiej jechać 2 razy za dużo na IP, niż raz za mało
Mam, już biorę
Stary 2016-02-13, 18:25   #1031
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny,

Ja ogólnie jako okaz zdrowia nigdy nie chorowałam a do lek to chodziłam tylko raz w roku do ginekologa na kontrolę i to jeszcze do Medicoveru z pracy..... Przy staraniach chodziłam prywatnie, zabieg miałam prywatnie bo na NFZ bym się nie doczekała...

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Mam, już biorę
Pewnie w Warszawie są izby ginekologiczno-położnicze. Najlepiej się tam kierować. Powiedzieć, że boli. Bo teraz nic innego nie wymyślimy, żeby sprawdzili bez zająknięcia.
Stary 2016-02-13, 18:26   #1032
zonamojegomeza
Zakorzenienie

U mnie jest ginekologiczno-położnicza izba przyjęć. I zamiast na SOR ciężarne ida tam.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 18:28   #1033
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny,
Bardzo Wam dziękuję za ciepłe przyjęcie
W kupie zawsze raźniej

Mam nadzieję, że lek od zabiegu mnie uspokoi - chyba tylko jemu ufam w tej kwestii.
Co do zajścia to problemy małe były. Najpierw po odstawieniu anty endometrium nie chciało rosnąć - najpierw miało grubość 2 mm, poźniej 3 mm zamiast 8-12mm
Tak było przez rok starań. I to było wskazaniem do histeroskopii aby zobaczyć co tam sie dzieje. No i wyszła przegroda, która podobno może działać jak naturalna anty.
Dopiero po zabiegu endometrium sie ruszyło i po 4 mcach udało sie przy grubości 0,57
mnie też tak ostatnio bolało przez parę dni, od wczoraj jest poprawa, dziś już nie boli.. ja myślę,że mnie bolało od stresu, wczoraj miałam prenatalne.. mam nadzieję,że na tym koniec bo takie bóle mnie przerażają
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 18:35   #1034
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny,

Mam, już biorę
Na sor nie nigdy w zyciu!!!

Wiesz już, gdzie będziesz rodzić? Najlepiej jeździć do "swojego" szpitala. Ja jak cos się działo, jeździłam na ip IMiDu, bo tam miałam w planie rodzić. Warto się zorientować, co do obłożenia, podobno Karowa czy Żelazna to kilka godzin czekania. Ja w 1.ciąży byłam kilka razy. Raz, bo myślałam, że mi ciekna wody (po nocy mi wypłynęła wydzielina. ..), raz z białkiem w moczu, ze dwa razy z ciśnieniem i raz jak ktg mi gorzej wyszło. Za każdym razem bez gadania super się mną zajmowali, kompleksowo badali, usg, ktg, super opieka. Nie zostawiają w szpitalu na siłę. Badają i jak ok to do domu.
Stary 2016-02-13, 19:21   #1035
Georgia1976
Raczkowanie

Cytat:
Na sor nie nigdy w zyciu!!!

Wiesz już, gdzie będziesz rodzić? Najlepiej jeździć do "swojego" szpitala. Ja jak cos się działo, jeździłam na ip IMiDu, bo tam miałam w planie rodzić. Warto się zorientować, co do obłożenia, podobno Karowa czy Żelazna to kilka godzin czekania. Ja w 1.ciąży byłam kilka razy. Raz, bo myślałam, że mi ciekna wody (po nocy mi wypłynęła wydzielina. ..), raz z białkiem w moczu, ze dwa razy z ciśnieniem i raz jak ktg mi gorzej wyszło. Za każdym razem bez gadania super się mną zajmowali, kompleksowo badali, usg, ktg, super opieka. Nie zostawiają w szpitalu na siłę. Badają i jak ok to do domu.
Jeszcze się nad tym nie zastanawiałam ale moja lek z Medicoveru pracuje na Kasprzaka więc jak nic się nie zmieni to tam pojadę
Bardzo dziękuję
Stary 2016-02-13, 19:32   #1036
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze się nad tym nie zastanawiałam ale moja lek z Medicoveru pracuje na Kasprzaka więc jak nic się nie zmieni to tam pojadę

Bardzo dziękuję

To "mój" szpital! Ja polecam go z całego serca. Dziewczyny tu pewnie już rzygają moimi peanami na ich cześć. Jakbyś chciała rodzić z prywatną położną, to mogę Ci polecić przegenialną dziewczynę. Rodziłam z nią i uwazam, że było to warte każdej wydanej złotowki.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Stary 2016-02-13, 20:01   #1037
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
To "mój" szpital! Ja polecam go z całego serca. Dziewczyny tu pewnie już rzygają moimi peanami na ich cześć. Jakbyś chciała rodzić z prywatną położną, to mogę Ci polecić przegenialną dziewczynę. Rodziłam z nią i uwazam, że było to warte każdej wydanej złotowki.

Mogłabyś im reklamę robić Ale super, że byłaś tak zadowolona!
Stary 2016-02-13, 20:32   #1038
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Mogłabyś im reklamę robić Ale super, że byłaś tak zadowolona!

Bo ja im zawdzięczam życie. Zanim urodziłam synka, zaszłam w ciążę, która okazała się być pozamaciczną. Kiedy pękł mi jajowod i zaczęłam się bardzo źle czuć, pogotowie nie zorientowało się, co mi jest, odwieziono mnie na sor z podejrzeniem zawału (!!!), a tam zajęło im 17 godzin dojście, co mi jest. W stanie juz bardzo ciężkim przewieźli mnie do "mojego" szpitala, a tam zaopiekowali się mną najlepiej na świecie. Natychmiastowa operacja, potem super opieka (dostałam salę jedynkę, żeby uniknąć kobiet w ciąży itp). Po tym wiedziałam, że jak poród to tylko tam. I nie zawiodłam się teraz z bliźniakami już się wkręcam tam na wizytę, niech mnie mają w swoich papierach, to najwyższy stopień ref dla wcześniaków.

Stary 2016-02-13, 20:41   #1039
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
A jaka? Mam kilka chciejstw. Ale mąż mnie sprowadza na ziemię bo ja aż tyle nie inwestowalam ze względu właśnie na to ze mogła się nie sprawdzić u nas.

Cytat:
Dziewczyny,

Mam, już biorę
Na IP. I tak jak dziewczyny piszą lepiej tam gdzie chce się rodzić. Ja tez kilka razy byłam. Zawsze badanie ręczne miałam, usg i jak coś niepokojącego się działo, np. puchlam z jednej strony to i z krwi i siuskow badania. Z reguły taka wizyta trochę trwa. Ale lepiej sprawdzić. I nie ma ze jedzie się z głupota. Bo dla nas może to nic poważnego a w rzeczywistości może coś się dziać. Ja dostałam opierdaty od lekarza jak przyjechałam w nocy bo dwa dni wcześniej puchla mi jedna noga. Że co tak późno.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-02-13, 20:52   #1040
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ja im zawdzięczam życie. Zanim urodziłam synka, zaszłam w ciążę, która okazała się być pozamaciczną. Kiedy pękł mi jajowod i zaczęłam się bardzo źle czuć, pogotowie nie zorientowało się, co mi jest, odwieziono mnie na sor z podejrzeniem zawału (!!!), a tam zajęło im 17 godzin dojście, co mi jest. W stanie juz bardzo ciężkim przewieźli mnie do "mojego" szpitala, a tam zaopiekowali się mną najlepiej na świecie. Natychmiastowa operacja, potem super opieka (dostałam salę jedynkę, żeby uniknąć kobiet w ciąży itp). Po tym wiedziałam, że jak poród to tylko tam. I nie zawiodłam się teraz z bliźniakami już się wkręcam tam na wizytę, niech mnie mają w swoich papierach, to najwyższy stopień ref dla wcześniaków.

To faktycznie dobrze, że do nich trafiłaś

Wysłałam TŻta po paluszki rybne
Stary 2016-02-13, 21:09   #1041
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
A jaka? Mam kilka chciejstw. Ale mąż mnie sprowadza na ziemię bo ja aż tyle nie inwestowalam ze względu właśnie na to ze mogła się nie sprawdzić u nas.

Na IP. I tak jak dziewczyny piszą lepiej tam gdzie chce się rodzić. Ja tez kilka razy byłam. Zawsze badanie ręczne miałam, usg i jak coś niepokojącego się działo, np. puchlam z jednej strony to i z krwi i siuskow badania. Z reguły taka wizyta trochę trwa. Ale lepiej sprawdzić. I nie ma ze jedzie się z głupota. Bo dla nas może to nic poważnego a w rzeczywistości może coś się dziać. Ja dostałam opierdaty od lekarza jak przyjechałam w nocy bo dwa dni wcześniej puchla mi jedna noga. Że co tak późno.
Tula elastyczna. Piękna. Łatwo się wiązała, ja się zakochałam, ale co z tego.

Z tą ip potwierdzam. Nigdy nie dano mi odczuć, ze przesadzam, ze nie powinnam przyjezdzac itp.
Stary 2016-02-13, 21:11   #1042
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Tula elastyczna. Piękna. Łatwo się wiązała, ja się zakochałam, ale co z tego.

Z tą ip potwierdzam. Nigdy nie dano mi odczuć, ze przesadzam, ze nie powinnam przyjezdzac itp.
Ja elastycznej szybko się pozbyłam. Młoda szybko na wadze przybierają i było ciężko wiec kupiłam tkaną. Ale na wakacjach nad morzem gdzie było bardzo strome zejście na plażę sprawdziła się cudownie
A jaką furorę robiliśmy na plaży hehehe

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-02-13, 21:11   #1043
agnieszkaruta1
Raczkowanie

Ja podczas porodu mialam znieczulenie ZZO, pamietam ze czekalam na nie jak na zbawienie. Ale ja bylam mega wymeczona bo skurcze zaczely sie o 22 cala noc nie spalam, nic nie jadlam, a znieczulenie dostalam dopiero o 16 nast dnia.

Z tego co pamietam sam fakt wklucia nic bolal, przynajmniej nie bardziej niz skurcze. Po znieczuleniu czulam sie jak nowonarodzona, niestety skonczylo sie cc wiec teraz ZZO juz mi nie przysluguje:/

Edytowane przez agnieszkaruta1
Czas edycji: 2016-02-13 o 21:38
agnieszkaruta1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 21:34   #1044
Georgia1976
Raczkowanie

Cytat:

Dzięki Dziewczyny,
Od razu mi lepiej jak już wiem co nie co
Stary 2016-02-13, 22:00   #1045
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

wiedziałaś , że jesteś w ciązy wtedy przed synkiem? ja myślę, że dobrze, że pozytywnie piszesz o takim miejscu jak szpital.. nie ma za dużo pochwał.. jak im się należy to niech mają i mi to też dodaje otuchy..

Cytat:
To faktycznie dobrze, że do nich trafiłaś

Wysłałam TŻta po paluszki rybne
oho.. ktoś tu ma zachciankę..

Cytat:
Napisane przez agnieszkaruta1 Pokaż wiadomość
Ja podczas porodu mialam znieczulenie ZZO, pamietam ze czekalam na nie jak na zbawienie. Ale ja bylam mega wymeczona bo skurcze zaczely sie o 22 cala noc nie spalam, nic nie jadlam, a znieczulenie dostalam dopiero o 16 nast dnia.

Z tego co pamietam sam fakt wklucia nic bolal, przynajmniej nie bardziej niz skurcze. Po znieczuleniu czulam sie jak nowonarodzona, niestety skonczylo sie cc wiec teraz ZZO juz mi nie przysluguje:/
ale dlaczego teraz Ci nie przysługuje? no to przeszłaś poród sn i cc.. combo tak zwane
Stary 2016-02-13, 22:08   #1046
agnieszkaruta1
Raczkowanie

Cytat:
wiedziałaś , że jesteś w ciązy wtedy przed synkiem? ja myślę, że dobrze, że pozytywnie piszesz o takim miejscu jak szpital.. nie ma za dużo pochwał.. jak im się należy to niech mają i mi to też dodaje otuchy..

oho.. ktoś tu ma zachciankę..

ale dlaczego teraz Ci nie przysługuje? no to przeszłaś poród sn i cc.. combo tak zwane
Gin mi powiedzial ze nie daja ze wzgledu na to ze nie kontroluja czy z rana po cc nic sie wewnatrz nie stanie. Chyba ze jednak zmieni zdanie, bo szczerze to bez to nie wiem jak urodze. Chyba ze tym razem bedzie krocej narazie jestem pozytywnie nastawiona plus wtedy nie dostalam dziecka po i jednak to mnie nadal boli;/
agnieszkaruta1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 22:30   #1047
Talantea
Zakorzenienie

I znowu mnie boli głowa cały dzien

Cisnienie mam ok. To chyba brak swierzego powietrza. W koncu wiekszosc czasu przebywam w mieszkaniu.
Chyba zaczne wychodzic na krótkie spacery.
Nie chce sie faszerować przeciwbólowymi.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 22:33   #1048
Orange_tree1
Zadomowienie

Cześć Kochane ...
Melduję, że czuję się dziś słabo. Coś mnie migdał pobolewa, ucho, oczodół jeden ehh chyba mnie coś zawiało ....
Leżę w wyrku pół dnia i się obijam.
Rano trochę sprzątania i jakoś tak zleciało.
Ostatnią godzinę spędziłam na czytaniu tego co wypisałyście od wczoraj ;p

Co do porodu strasznie się waham. Tz chciałabym sn ale jestem raczej mało odporna na ból, poważnie zastanawiam się nad zzo. Miałam takie przy operacji kolana, poza problemami później z powrotem do normalnego sikania (brak czucia) wspominam nieźle...
Zawsze myślałam, że wybiorę cesarkę ze wzgl na moje obawy co do bólu w trakcie a teraz już sama nie wiem
Od 10 lat śnią mi się już moje porody ;p mimo, że pierwszy mam jeszcze przed sobą.

Super, że można Was poczytać i tyle się dowiedzieć. Sprawa kangurowania, odsysania, lewatywy herbatki z liści (malin?) - wow ileż nowości
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 22:56   #1049
one desire
Przyczajenie

[/COLOR]Orange_tree to i tak niezle Ci poszlo z tym czytaniem dziewczyn, bo ja mialam podobna ilosc postow do nadrobienia i mam wrazenie, ze czytam i czytam od co najmniej dwoch godzin
Tez sie dzis kiepsko czuje, boli mnie glowa jakbym miala goraczke i w gardle mnie drapie. Mam nadzieje, ze to tylko z przemeczenia, wczoraj siedzialam pol dnia i nocy nad nauka (dzis pisalam kolokwium) i jeszcze Tz mial impreze firmowa i wrocil po polnocy w stanie wskazujacym a jak pozniej probowalam usnac, to mi smierdzialo alkoholem i musialam barierki z koldry robic...
Witam nowa mamusie
A co do smarowania to uzywam oliwki, tez z babydream'a, albo alterry z limonka a ostatnio zaszalalam i kupilam z equilibra i zobaczymy (tez zwracam uwage na sklady, blog Sroki przewertowalam dokladnie) Tylko ze ja sie smaruje juz d pol roku, od wakacyjnej opalenizny bo nie chcialam zeby mi skora schodzila i powiem Wam, ze zdalo egzamin...moze w prewencji przeciwrozstepowej tez sie sprawdzi

Edytowane przez one desire
Czas edycji: 2016-02-13 o 23:01
one desire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 07:40   #1050
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
I znowu mnie boli głowa cały dzien

Cisnienie mam ok. To chyba brak swierzego powietrza. W koncu wiekszosc czasu przebywam w mieszkaniu.
Chyba zaczne wychodzic na krótkie spacery.
Nie chce sie faszerować przeciwbólowymi.
mi na ból głowy często spacer pomaga..no i oczywiście woda..
ale nie wiem czy u Ciebie spacery wskazane...

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane ...
Melduję, że czuję się dziś słabo. Coś mnie migdał pobolewa, ucho, oczodół jeden ehh chyba mnie coś zawiało ....
Leżę w wyrku pół dnia i się obijam.
Rano trochę sprzątania i jakoś tak zleciało.
Ostatnią godzinę spędziłam na czytaniu tego co wypisałyście od wczoraj ;p

Co do porodu strasznie się waham. Tz chciałabym sn ale jestem raczej mało odporna na ból, poważnie zastanawiam się nad zzo. Miałam takie przy operacji kolana, poza problemami później z powrotem do normalnego sikania (brak czucia) wspominam nieźle...
Zawsze myślałam, że wybiorę cesarkę ze wzgl na moje obawy co do bólu w trakcie a teraz już sama nie wiem
Od 10 lat śnią mi się już moje porody ;p mimo, że pierwszy mam jeszcze przed sobą.

Super, że można Was poczytać i tyle się dowiedzieć. Sprawa kangurowania, odsysania, lewatywy herbatki z liści (malin?) - wow ileż nowości
o widzisz - co do porodu to mam tak samo, strasznie boję się bólu i byłam nastawiona na cc, teraz rozważam sn, ale nie chce zzo, z resztą w okolicznych szpitalach i tak nie mają.. a jak pierwszy poród wspominasz?

Cytat:
Napisane przez one desire Pokaż wiadomość
[/COLOR]Orange_tree to i tak niezle Ci poszlo z tym czytaniem dziewczyn, bo ja mialam podobna ilosc postow do nadrobienia i mam wrazenie, ze czytam i czytam od co najmniej dwoch godzin
Tez sie dzis kiepsko czuje, boli mnie glowa jakbym miala goraczke i w gardle mnie drapie. Mam nadzieje, ze to tylko z przemeczenia, wczoraj siedzialam pol dnia i nocy nad nauka (dzis pisalam kolokwium) i jeszcze Tz mial impreze firmowa i wrocil po polnocy w stanie wskazujacym a jak pozniej probowalam usnac, to mi smierdzialo alkoholem i musialam barierki z koldry robic...
Witam nowa mamusie
A co do smarowania to uzywam oliwki, tez z babydream'a, albo alterry z limonka a ostatnio zaszalalam i kupilam z equilibra i zobaczymy (tez zwracam uwage na sklady, blog Sroki przewertowalam dokladnie) Tylko ze ja sie smaruje juz d pol roku, od wakacyjnej opalenizny bo nie chcialam zeby mi skora schodzila i powiem Wam, ze zdalo egzamin...moze w prewencji przeciwrozstepowej tez sie sprawdzi
haha nieźle z tymi barierkami..

cześć dziewczyny niedzielnie, ja leżę w wyrku z kawką, nastawiłam ciasto na bułki na śniadanie..
Tinkerbelle (znowu nie pamiętam czy dobrze napisałam) - co tam u Ciebie?
justynkie - jak na l4? jaka reakcja w pracy?

a no i stawiam z rana soczek z okazji II trymestru, który dziś zaczynam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości