![]() |
#151 |
Raczkowanie
|
Dot.: Przyłącz się, min. 10 kg w dół - to wątek dla Ciebie
hej Kochane
![]() nie pisałam, bo mam bardzo mało czasu.. starcza mi go tylko na przejrzenie forum. ![]() dietke trzymam i nie zapeszajac idzie dobrze ![]() ![]() ![]() 3majcie się ![]()
![]() |
#152 |
Raczkowanie
|
![]()
Kas!a te przekąski to żadne nie wiadomo co zwyczjne warzywka. Ewentualnie jakieś inne podgryzacze, czyli wszystko, co ma mało kalorii a zapełnia żołądek
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Raczkowanie
|
Aha zapomniałam Was jeszcze spytać o te wagi cyfrowe... Skąd takie cacko wie ile jest w nas tłuszczu a ile wody?? Bo tego jakoś pojąć nie mogę. I czy one na pewno ważą dobrze?? Bo ktoś już pisał na forum, że po dodaniu wszystkiego wychodzi więcej niż 100%
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś niestety zgrzeszyłam i pozwoliłam sobie na pół ptysia ![]() Do nauki, a potem będe spalać ![]()
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
Czasem waze sie na takiej wadze no ale podchodze raczej z dystansem do wynikow jakie pokzauje (% tluszczu i wody w organizmie) bo mnie tez zastanawia jak takie urzadzenie moze wiedziec co jest w nas w srodku bez zadnej ingerencji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Zadomowienie
|
a ja jem teraz 3 kanapki z masełkiem wędlinką i papryką
![]() ![]()
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
"Zasada działania urządzenia polega na pomiarze elektronicznej impedancji organizmu i jest określana jako "Bioelektroniczna Analiza Impedancji" (BIA)."
![]() whatever.. o tu jeszcze fragment z jakiegoś forum: "Jak to możliwe, że waga potrafi mierzyć zawartość tłuszczu w organizmie ? Niezauważalna ilość prądu bioelektrycznego przesyłana jest od stóp przez ciało, a zawartość tłuszczu mierzona jest przy wykorzystaniu różnic prędkości. Wykorzystany sygnał elektryczny jest dla ludzi zupełnie nieszkodliwy i nieodczuwalny. Dzięki długookresowej kontroli będziecie w stanie mierzyć i obserwować zawartość tłuszczu w swoim organizmie." czyli wysyła sygnał i sprawdza na co sie natknie; co do tych pomiarów że się do stu nie sumują to właśnie ja pisałam, także do końca bym w tą dokładność wagi nie wierzyła, ale zawsze jakieś tam kierunek 'chudniecia' można sprawdzić (czy spada woda, rosną mięśnie i co tłuszcz) ja właśnie jem śledzia ale jakiś nie dobry jest ![]()
#158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witam a ja mam jakos dziwnie dzisiaj tyle siły że, szok;-) przyszła mi waga i jest super ;-) a co najlepsze na mojej straj wadze z przed 20 lat warzylam 95 kg, a mój nowy zakup inaczej ocenia moją nadwagę, bo waga wskazuje 93,1 kg ![]() ______________________ Buziaczki dziewczynki ;-**___ _________________________ __ .93,1kg..92..91..90..89. .88..87..86..85..84..83..82. .81..70..69..68..67..66.. 65.--->.60 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Zadomowienie
|
a i najważniejsze jets to ze waga wskauzje mi tez gramy, wiec kazdy nawet mały gramik to sukces, i motywacja ;-) jak dla mnie
![]() ![]() Powodzonka |
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Raczkowanie
|
możesz mi tak łopatologicznie napisać jak robisz ten kompot - z proporcjami?
zrobiłaśmi ochotę ![]() Cytat:
![]() ja po zakupie nowej wagi miałam o 4 kilo więcej niestety.. ale to też motywacja ..
![]() |
#161 |
Raczkowanie
|
Trzeba sie cieszyc z kazdego grama
![]() ![]() Tak trzymac ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Raczkowanie
|
Byla kolecyjaka- soczek z marchewki i dwie kromeczki z wedlina i pomidorem. Zaraz ide pocwiczyc buziaczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Przyczajenie
|
Wcześniej nie pisalm bo jakoś czasu nie miałam, jestem już 8 dni na diecie i czuje ze tym razem mi sie uda schudnac
![]() Dzisiaj zjadłam : actiwia bulka grachamka z serkiem i salatą gołąbka chlebek graham z serkiem i salatą
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#165 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratujuje sukcesu ![]() ![]() Mam problem z jadlospisem , wydaje mi sie ze zle to wszystko komponuje , przeczytalam lektorke , ktora mi polecilyscie , wiem ze nie powinnam łączyć białek z węglowodanami , ale nie mam w tym za bardzo doświadczenia. Może mi pomożecie??? I byłabym wdzięczna jakbyście mnie oświeciły co do waszych posiłków ![]() A dzisiaj zjadłam: Sn , grejfruta i chlebek waza 2 sn jogurt pozniej ta babeczke obiad 2 ziemniaki , buraczki kapusta i jajko kolacja biały ser nie wiem czy to dobrze, :/// nie wiem co zrobic zeby nie stracic motywacji ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja wrzucam jadłospisy na http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215124 czytam sugestie i kombinuje dalej, przypuszczam ze byś miała tak: brak białka na ś, dś jogurt to nie posiłek, ogólnie mało i brak nnkt .. te ziemniaki jak gotowane to chyba mogą być z jajkiem (pewna nie jestem) Wg tych zasad przyjęłam mniej więcej: ś: 1. pozwalam sobie na węglowodany otręby/płatki z mlekiem, jakimś owocem (np. jabłko+cynamon) i białym serem 2. kanapka razowa z białym serem warzywem; (to jest białko plus węglowodany) dś/p:1. jajecznica z warzywami różnymi (pomidory, szczypiorek oregano) 2.sałatka/pasta jajko gotowane biały serek - twarożek (taki kremowy) rzodkiewka, szczypiorek, cebulka; 3.duży kawałek wędliny z indyka/kurczaka sałata+papryka+pomidor+ol iwki+trochę fety polane oliwa z oliwek 4.ryby np. wędzony łosoś z sałatka grecką, z jakąś surówką 5.tuńczyk z warzywkami i do tych potraw dorzucam z reguły jakieś orzechy (białko + tłuszcze) o:1.ryba/pieczony drób w oliwie plus warzywa (sałatki, sałatki z oliwą z o., surówki czasem z odrobiną jogurtu lub duszona potrawa w tych warzywach, warzywa na patelnie) (białko+tłuszcze) o:gotowane mięso, drób i wtedy można dodać ryżu albo kaszy itd. oczywiście warzywa (białko + węglowodany) k:serek wiejski z warzywami lub sam więc tak podsumowując w ciągu dnia ja robie tak: - posiłek jakiś z ww ale nie za dużo i albo w okolicy treningu albo rano, nigdy wieczorem; - owoce rano: ś, dś; - codziennie jakiś posiłek ze zdrowymi tłuszczami - oliwa z oliwek, orzechy; - codziennie jakiś posiłek z rybą (obiad lub dś,p) żeby różnicować źródła białka i tłuszczy, podobnie albo jajka albo jakieś wędliny; - resztę białka mięsem z reguły pierś z kurczaka - no i dużo sera białego i twarożków różnych; - kolacje zawsze serek bo już mi się nie chce kombinować ![]() - no i wszędzie dużo różnych warzyw; po za tym jogurt ma sporo węglowodanów mało białka a dużo kalorii więc sie nie opłaca ![]() przyprawki najróżniejsze - ograniczam tylko sól, przy czym oregano, cynamon tu wymieniam mają podobno dobre działanie na przemianę; na obiady muszę jeszcze powymyślać jakieś mieszczące sie w tych zasadach zupy.. ![]() ważysz liczysz z tabelami przez pierwsze dni tak żeby się zmieścić w swoich kaloriach - potem poznasz proporcje i już porcje na oko .. no i łatwo się pisze gorzej jak masz to sobie przygotować wszystko, już nie pamiętam kiedy tyle czasu w kuchni spędzałam co teraz ![]() po za tym mi osobiście ciężko uzbierać kalorie nie dając ww i pilnując dużej ilości białka.. mam nadzieje że się przyda... ale mam ochotę na pepsi ...oh królestwo za szklanke..
![]() ![]() ![]() 76 - - - - -70 - - - - - - - - - 60 - - - - - 54 ---- - ^ Edytowane przez _Ana Czas edycji: 2007-10-18 o 21:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Raczkowanie
|
Przeczytajcie fragment tego artykułu. Jest dość mocny, ale oto chodzi:
"Jak oprzeć się ulubionym przysmakom? Musisz przestać, bo w tych ilościach jest niezdrowe. Nieważne jaki jest Twój cel, każdy potrzebuje z tym skończyć. Niektórzy niestety nie potrafią. Po prostu nie umieją pozbyć się napadów. Myślisz, że tylko tobie jest ciężko? Żarcie jest wszędzie, gdzie spojrzę. Nie różnię się od ciebie, poza tym, że ja się nie poddaję. Czy dysponuję nadludzką siłą? Nie! Czy umiem dotrzymywać obietnic lepiej niż ty? Nie! Nie poddaję się, bo jestem psychicznie silniejsza. Wszystko zależy od silnej woli, wewnętrznej siły, psychiczej mocy. Wiem, że potrafię coś, czego ty nie potrafisz. To sprawia, ze czuję się lepsza. To mnie dodatkowo motywuje. Więc dziękuję ci za brak silnej woli. To sprawia, że staram się jeszcze bardziej. Wielkie dzięki! Następnym razem gdy poczujesz, że zaczyna się napad, pomyśl o tym. Spójrz na jedzenie i pomyśl, czego pragnę bardziej? 5 sekund przyjemności z żucia tego żarcia czy 24-godzinne zadowolenie z perfekcyjnego ciała? To cię uspokoi. Pamiętaj. Nic nie smakuje tak dobrze jak zadowolenie z rezultatów w dążeniu do perfekcji. I wy, cała reszta. Ci, którzy mówią mi, że każde jedzenie jest w porządku, że umieją się kontrolować i o tym, że nie można sobie odmawiać. Jesteście tymi, którzy zapewne wierzą w "oszukiwane dni" - jeden dzień w tygodniu, kiedy niektórzy pozwalają sobie na napady, oszukiwanie diety, oczywiście "pod kontrolą". To coś jak nagroda za dobrą robotę, czyli trzymanie się diety przez cały tydzień. Wiecie co? Zejdźcie na ziemię! Nagrodą za przestrzeganie diety są REZULTATY! Nie zapominaj o nich. Powodem, dla którego jesteś na diecie są właśnie one, a nie dążenie do "oszukiwanego dnia". Każde jedzenie jest dobre, pod warunkiem, że jedzone jest pod kontrolą? Jeden batonik nie zaszkodzi? Jedno ciastko nie zaszkodzi? Jeden hamburger nie zaszkodzi. Serio? A czy pomoże? Nie, nie pomoże! Nie da ci nic dobrego! Nie służy twoim celom! Oddajesz się jedynie 5 sekundom przyjemności z przeżuwania. To więcej złego niż dobrego. Wiesz co daje napad "pod kontrolą"? Sprawia, że człowiek czuje się winny! Sprawia, ze człowiek pochłania jeszcze więcej jedzenia. To przyzwyczaja do napadów i sprawia, że stają się coraz silniejsze. Jeżeli przestaniesz się poddawać, napady odejdą w zapomnienie. Proste. Myślisz, że nigdy się nie poddaję napadowi? Prawda! Nigdy! Nawet najmniejszemu, pod kontrolą, jakiemukolwiek. Jem tylko zdrowe jedzenie. Nie potrzebuję tych 5 sekund. Jestem od tego silniejsza. Moim celem jest zobaczyć rezultaty. Jem by osiągnąć cel, nie dla przyjemności. To oświadczenie podsumowuje, co myślę o "oszukiwanych dniach" i napadach oraz obżeraniu się pod kontrolą. Więc nie skomlij, że jest ci ciężko. Myślisz, że będę ci współczuć? Nie będę! Nie jesteś wyjątkowa! To jest tak samo trudne dla ciebie jak i dla mnie i wszystkich innych. Jaka jest różnica? Silna wola! Powiem jeszcze jedno. Ty również ją masz, musisz się tylko nauczyć jak ją wykorzystywać i mam nadzieję, że ten artykuł ci w tym pomoże." Jak to czytam to od razu wraca mi zapał do dalszej walki. Nagrodą będzie mniejszy rozmiar spodni ![]()
#168 |
Raczkowanie
|
Ana -też i o to , ale głównie na celu jest zdrowie, a ja mam z nim spore problemy niestety. A co do kompociku-nic prostszego
![]() Kroimy jabłuszka (mogą być zmieszane z gruszkami, smakuje jeszcze lepiej) w ćwiartki, wykrawając gniazda nasienne ( ze skórkami!) Wrzucamy do garnuszka z wodą, dodajemy słodzik, dla grzeszku możesz dosypać cukier waniliowy, ciężko mi jednak tak bez niego ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() Kas!a - Dziękuję i wzajemnie ![]() Mnie dzisiaj tak boli biodro, że ledwo łażę ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/f143787931.png "burze sprawiają,że dąb głębiej zapuszcza korzenie" "Nie idź za mną,bo nie umiem prowadzić.Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć.Idź po prostu obok mnie"
"Jestem żoną,kucharką,sprzątaczką ,praczką...o byłabym zapomniała-i kobietą" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Przyczajenie
|
Dot.: przyłącz się, min. 10 kg w dół- to wątek dla Ciebie
bardzo ci dziękuję za radę. na pewno skorzystam. pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Raczkowanie
|
A ja wklejam tabelę kalorii
![]() żeby wiedziec ile ich zjadamy i co ile ma ![]() Liczba kalorii na 100 gram produktu: A - tabela kaloryczna Agrest 40 Ananas 52 Ananas, plastry w syropie 83 Ananasy, dżem niskosłodzony 158 Arbuz 37 Awokado 162 B - tabela kaloryczna Babka biszkoptowa 339 Bagietki francuskie 285 Bakłażan 20 Baleron gotowany 245 Banan 90 Baranina, łopatka 285 Baranina, udziec 235 Barszcz czerwony zabielany 30 Barszcz ukraiński 55 Barszcz ukraiński mrożony 30 Barszcz z botwiną 30 Baton Bounty Milk 450 Baton Mars 451 Baton Milky Way 448 Baton Snickers 497 Baton szynkowy z indyka 144 Baton Twix 483 Baton z kurczaka 145 Befsztyk bity wiejski 257 Białko jaja kurzego 49 Bigos 120 Bitki wieprzowe 185 Bitki wieprzowe w jarzynach 198 Bitki wołowe 102 Bitki wołowe w jarzynach 116 Bliny ziemniaczane 257 Botwina 17 Boeuf Strogonow 66 Brokuły 27 Brokuły mrożone 24 Brukselka 37 Brukselka mrożona 36 Brukselka z wody 110 Bryzol wołowy z polędwicy 252 Brzoskwinia 46 Brzoskwinie w syropie 73 Brzoskwinie, dżem niskosłodzony 155 Buchty drożdżowe 303 Budyń 111 Bułka tarta 347 Bułki grahamki 258 Bułki kajzerki 296 Bułki maślane 326 Bułki pszenne zwykłe 272 Bułki wrocławskie 293 Burak 38 Buraki mrożone, puree 34 Buraki z jabłkami 69 Buraki zasmażane 83 Buraki ze śmietaną 68 C - tabela kaloryczna Cebula 30 Chałka 333 Chipsy bekonowe 537 Chipsy paprykowe 549 Chipsy solone 552 Chleb baltonowski 246 Chleb chrupki 353 Chleb Graham 226 Chleb mazowiecki 248 Chleb mieszany słonecznikowy 246 Chleb mieszany sojowy 231 Chleb praski 244 Chleb pszenny 249 Chleb staropolski 219 Chleb wiejski 239 Chleb zwykły 245 Chleb żytni jasny 241 Chleb żytni jasny mleczny 253 Chleb żytni pełnoziarnisty 237 Chleb żytni razowy 223 Chleb żytni razowy na miodzie 234 Chleb żytni razowy z soją i słonecznikiem 244 Chleb żytni wileński 225 Chrupki kukurydziane 352 Chrzan 67 Ciastka francuskie ze śliwkami 432 Ciastka Karpatki 449 Ciastka Napoleonki 348 Ciastka tortowe z owocami 276 Ciasto drożdżowe 290 Ciasto kruche podstawowe 429 Ciasto naleśnikowe bez piany 174 Ciasto naleśnikowe biszkoptowe 187 Cielęcina w potrawce 103 Cielęcina, łopatka 106 Cielęcina, sznyclówka 105 Cielęcina, udziec 108 Coca Cola 42 Cukier 405 Cukierki irysy 421 Cukierki krówki 421 Cukinia 15 Cykoria 21 Cytryna 36 Czarne jagody 45 Czarne porzeczki, dżem niskosłodzony 152 Czarne porzeczki, dżem wysokosłodzony 251 Czekolada biała 530 Czekolada deserowa 531 Czekolada gorzka 554 Czekolada kawowa 526 Czekolada mleczna 549 Czekolada mleczna z orzechami laskowymi 539 Czekolada nadziewana 450 Czereśnie 61 Czosnek 146 Ćwikła 41 D- tabela kaloryczna Daktyle suszone 277 Delicje szampańskie 327 Deser ryżowy jabłkowy 134 Deser ryżowy waniliowy 133 Deser twarogowy termizowany kakaowy 156 Deser twarogowy termizowany truskawkowy 170 Dorsz świeży 78 Dorsz świeży, filety bez skóry 70 Dorsz w jarzynach 117 Dorsz wędzony 94 Dorsz z rusztu 172 Dorsz, filety po grecku 152 Dorsz, filety smażone panierowane 273 Dorsz, kotlet mielony 260 Dorsz, pulpety 112 Dorsz, sałatka 187 Dynia 28 Dynia z pomidorami 44 Dynia, pestki 556 E - tabela kaloryczna Eklerki z bitą śmietaną 317 F - tabela kaloryczna Fasola biała, suche nasiona 288 Fasola cięta konserwowa 16 Fasola szparagowa 27 Fasolka flageolet konserwowa 61 Fasolka po bretońsku 141 Fasolka szparagowa 97 Fasolka szparagowa mrożona 24 Figi suszone 290 Flaki 84 Flądra świeża 83 G - tabela kaloryczna Galaretka z nóżek wieprzowych 202 Gęś, tuszka 339 Gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym 108 Grejpfrut 36 Groch, suche nasiona 293 Groszek zielony 75 Groszek zielony konserwowy 63 Groszek zielony mrożony 72 Groszek zielony z masłem 100 Gruszka 54 Gruszki w sosie waniliowym 151 Gulasz wołowy 148
#171 |
Raczkowanie
|
II Część
H - tabela kaloryczna Halibut biały świeży 98 Herbata bez cukru 0 Herbatniki 437 Herbatniki Corso 440 Herbatniki kakaowe 474 Herbatniki kokosowe 473 Herbatniki sezamowe 503 Herbatniki w czekoladzie 489 Herbatniki z cukrem 460 Herbatniki z nadzieniem czekoladowym 497 Herbatniki z nadzieniem owocowym 389 I - tabela kaloryczna Indyk, mięso z piersi bez skóry 84 Indyk, mięso z podudzia ze skórą 142 Indyk, mięso z udśca ze skórą 131 Indyk, skrzydło 115 Indyk filet 109 Indyk ze skórą 159 J - tabela kaloryczna jabłka suszone 341 jabłka 36 jaja przepiórcze 149 jaja sadzone 180 jajecznica na słoninie 130 jajo, 1 szt ok.80 jajo, żółtko 64 jarmuż 49 jarzynowa zupa 33 jarzynowa zupa zabielana 48 jeżyny 63 jogurt 2% tłuszczu, 1 szklanka 155 jogurt 2,5% tłuszczu , 1 szklanka 175 jogurt Danone 0% tłuszczu z owocami, 1 szklanka 48 jogurt naturalny 2,5% tłuszczu, 1 szklanka 150 jogurt owocowy 1,5% tłuszczu, 1 szklanka 235 jogurt z kawałkami owoców Danone K - Tabela kaloryczna Kabaczek 30 kabanosy 445 kaczka, mięso z piersi 290 kaczka, mięso z uda 330 kaczka, tuszka 200 kakao z mlekiem, 1 szklanka 145 kakao, 1 łyżeczka 29 kalafior 17 kalafior z bułką tartą 90 kalafior, 1 główka 0,5 kg 150 kalarepa 25 kalmary 80 kapary, 1 łyżka 2 kapusta biała 29 kapusta biała zasmażana 80 kapusta biała surówka 75 kapusta czerwona 35 kapusta czerwona sałatka 95 k kapusta kiszona 15 kapusta kwaszona 75 kapusta pekińska 15 kapusta włoska 31 kapuśniak z kapusty kwaszonej, 1 talerz 50 kapuśniak ze słodkiej kapusty, 1 talerz 80 karczochy 1 średni 120 karkówka wieprzowa 200 karkówka wołowa chuda 90 karkówka wołowa średnio tłusta 130 karmelki light 186 karmelki tradycyjne 390 karp w galarecie 130 karp gotowany 100 kasza gryczana gotowana 140 kasza jęczmienna perłowa sucha 367 kasza jęczmienna pęczak sucha 346 kasza manna sucha 353 kasza perłowa na sypko 120 kasza z pszenicy kuskus sucha 360 kaszanka 245 kasztany świeże 190 kawa cappuccino z mlekiem, 1 filiżanka 59 kawa cappuccino z proszku, 1 filiżanka 49 kawa instant 100 kawa rozpuszczalna 0 kawa rozpuszczalna z mlekiem 15 kawior prawdziwy, 1 łyżeczka 10 kefir 1,5% tłuszczu - szklanka 113 kefir 2% tłuszczu szklanka 115 keks owocowy 370 keks z bakaliami 405 ketchup pomidorowy Heinz 101 ketchup pomidorowy, 1 łyżka 21 kiełbasa husarska 462 kiełbasa kabanos 445 kiełbasa krakowska 146 kiełbasa krakowska parzona 140 kiełbasa krakowska sucha 231 kiełbasa metka 345 kiełbasa mortadela 185 kiełbasa myśliwska 390 kiełbasa parówkowa 315 kiełbasa pasztetowa 340 kiełbasa salami 415 kiełbasa szynkowa 155 kiełbasa toruńska 360 kiełbasa zwyczajna 205 kiełki lucerny 29 kiełki sojowe 30 kiełki sojowe z puszki 32 kiwi, 1 średnie 39 klementynka, 1 średnia 20 klopsiki cielęce mielone 240 kluski kładzione 165 kluski lane 95 knedle ze śliwkami 175 kokosowe wiórki 271 kokosowy orzech, miąższ 332 koktajl gin z tonikiem, 1 kieliszek 169 koktajl mleczny McDonald's, 1 porcja 365 kompot jabłkowy, 250 ml 250 kompot truskawkowy, 1 szklanka 194 koncentrat barszczu czerwonego, 1 łyżka 14 koncentrat pomidorowy 30% 105 koniak, 1 porcja 110 konina 107 konserwa dorsz w sosie pomidorowym 100 konserwa fasolka cięta w zalewie 21 konserwa filety śledziowe w oleju 321 konserwa groszek zielony 70 konserwa gulasz wieprzowo-wołowy 190 konserwa krewetki 90 konserwa makrela w sosie własnym 221 konserwa mielonka wieprzowa 227 konserwa pasztet z drobiu 270 konserwa szprot w oleju 361 konserwa szynka mielona 140 konserwa śledź w oleju 340 konserwa turystyczna 215 koperek, 1 pęczek 15 kopytka z masłem 150 kotlet z drobiu panierowany 315 kotlet schabowy panierowany 370 kotlety mielone 385 kraby, konserwa 85 krakers, jeden 11 krewetki 100 królik 125 krówki, cukierki 400 krupnik z kaszy jęczmiennej, 1 talerz 120 kukurydza w puszce 33 kukurydza 1 kolba około 210 kukurydziane chrupki 350 kura w galarecie 195 kura 117 tuszka 142 kurczak gotowany w jarzynach 109 kurczak pieczony 180 kurczak, 1 skrzydełko 100 kurczak, 1 udko 174 kurczak, białe mięso bez skóry 115 kurczak, ciemne mięso bez skóry 124 kuropatwa 55 kurza wątróbka 133 kuskus 360
#172 |
Raczkowanie
|
III Część
L - tabela kaloryczna lescz 100 lody bakaliowe 214 lody kakaowe 160 lody Magnum białe, 1 sztuka 290 lody Magnum w czekoladzie, 1 sztuka 300 lody Mars, 1 sztuka 170 lody Milky Way, 1 sztuka 150 lody mleczne 110 lody mleczne, 1 kulka 29 lody mleczno-owocowe, 1 kulka 31 lody Snickers, 1 sztuka 21 lody śmietankowe, 1 kulka 3 lukier brązowy 610 lukier jasny 620 likier Advocat, 1 kieliszek 57 likier Cherry brandy, 1 kieliszek 47 likier Curacao, 1 kieliszek 87 likier kawowy, 1 kieliszek 89 likier kminkowy, 1 kieliszek 30 lin, części jadalne 73 Ł - tabela kaloryczna łopatka barania 249 łopatka cielęca 79 łopatka wieprzowa część chuda 184 łopatka wieprzowa część tłusta 257 łosoś 205 łosoś wędzony 187 M - tabela kaloryczna majonez, łyżka stołowa 18o mak 540 makaron bezjajeczny gotowany 108 makaron gotowany 110 makaron dwujajeczny 105 makaron ryżowy nie gotowany 290 makaron sojowy nie gotowany270 makowiec (makownik) 348 makrela w sosie własnym z konserwy 167 makrela wędzona 155 Malaga 1 kieliszek 80 maliny 65 małże 88 mandarynki w słodkim syropie 52 mandarynki, mandarynka śrenia 22 mango 135 marcepan 494 marchew 40 , średnia 20 marchewka z groszkiem ugotowana 73 margaryna Bona 450 margaryna Delma 630 margaryna Elita jogurtowa 540 margaryna Flora 540 margaryna Fraszka 540 margaryna Kama 450 margaryna Kasia 675 margaryna Maryna 720 margaryna Medium 540 margaryna Mleczna 720 margaryna Palma 720 margaryna Planta 900 margaryna Rama 675
#173 |
Raczkowanie
|
IV Część
N - tabela kaloryczna Naleśniki z kapustą 156 Naleśniki z serem 240 Napoleonka (1 porcja) 195 Nektarynka (1 średnia) 70 Napoj Pepsi Cola 42 Napój coca cola 42 Napój Coca cola light 0,24 Napój jogurtowy 80 Napój Kubuś Multiwitamina 48 Napój owocowy gazowany 45 Napój pepsi cola light 0,24 Napój Red Bull 45 Nektar jabłkowy 45 Nektar owocowy 62 Nektar truskawkowy 62 Nektar z czarnej porzeczki 50 Nesquik, kakao 385 Nestle Corn Flakes 369 Nestle Lion Baton 490 Nogi wieprzowe 275 Nutella 580 O - tabela kaloryczna ocet, 1 łyżka 5 ogórek 10 ogórek kiszony 11 ogórek konserwowy 15 ogórkowa zupa zabielana, 1 talerz 110 okoń 85 olej roślinny 900 oliwa z oliwek 900 oliwki czarne, marynowane 350 oliwki zielone, marynowane 145 omlet bez dodatków 150g 170 omlet z pieczarkami, 150g 270 orzechy brazylijskie 688 orzechy nerkowce 560 orzechy laskowe 634 orzechy pecan 687 orzechy pistacjowe 577 orzechy w czekoladzie Wedel 584 orzechy włoskie 651 orzechy ziemne 582 ostrygi 70 otręby pszenne 189 owoce kandyzowane 330 P - tabela kaloryczna paluszki rybne mrożone 330 paluszki słone 385 papaja, 1 średnia 80 papryka konserwowa 30 papryka nadziewana mięsem i ryżem 170 papryka, 1 średnia 20 paprykarz 238 parówki 285 parówki, 1 sztuka 145 pasternak 65 paszteciki drożdżowe z mięsem 390 pasztet wegetariański 200 pasztet z drobiu, konserwa 275 pasztet z rybnych wątróbek, konserwa 350 pasztet z zająca 550 pasztet, konserwa 350 pasztetowa 340 pączek lukrowany 248 pączek 230 pestki dyni 350 pestki słonecznika 550 pieczarki 35 pieczarki smażone na oleju 147 pieczeń cielęca duszona 250 pieczeń rzymska (wieprzowo-wołowa) 200 pieczeń wieprzowa 280 pieczeń wołowa (z polędwicy) 170 pieczywo chrupkie z sezamem, 1 kromka 40 pieczywo chrupkie, 1 kromka 35 pierniczki 366 pierniczki czekoladowo-miętowe 150 pierniczki Katarzynki miodowe 360 pierniczki w czekoladzie 410 piernik 350 pierogi leniwe 220 pierogi ruskie 180 pierogi z mięsem ze skwarkami i cebulą 280 pierogi z serem 230 pierogi z truskawkami 200 pietruszka korzeń 35 pietruszka natka, 1 pęczek 20 pigwa 30 pikling wędzony 140 pistacje 331 pita, pieczywo greckie 265 piwo bezalkoholowe (0,33l) 80 piwo ciemne (0,5l) 240 piwo Guiness (0,33l) 216 piwo jasne (0,5l) 210 piwo Pilsner (0,33l) 144 piwo słodowe (0,33l) 152 pizza Margherita, 1 sztuka 280 pizza Salami, 1 sztuka 277 pizza z szynką i z serem średnia 900 placek drożdżowy z kruszonką 415 placki ziemniaczane 200 płatki kukurydziane, 1 łyżka15 płatki owsiane, 1 łyżka 25 polędwica wędzona, 1 plasterek 30 polędwica wołowa 115 pomarańcza, 1 średnia 55 pomidor, 1 średni 20 pomidorowy przecier, 1 łyżka 25 pomidory w puszce 15 popcorn 150 por, 1 średni 40 porto, 1 kieliszek (30ml) 50 porzeczki czarne 80 porzeczki czerwone 50 potrawka z kurczaka 150 powidła śliwkowe, 1 łyżeczka 20 poziomki 35 przepiórka, mięso bez kości 200 pstrąg 95 ptasie mleczko 477 ptysie ze śmietaną, 1 sztuka (30g) 100 pudding ryżowy 105 pulpety, 1 porcja 430 pumpernikiel, 1 kromka 100 puree ziemniaczane w proszku Uncle Ben's 62 pyzy z mięsem 200 pyzy ziemniaczane 140
![]() |
#174 |
Raczkowanie
|
No i V ostatnia
![]() R - Tabela kaloryczna rabarbar 10 racuszki ziemniaczane 560 risotto z mięsem i jarzynami 190 rodzynki 298 rodzynki w czekoladzie Milka Stars 463 rogal croissant, 1 sztuka (60g) 282 rostbef wołowy 409 rozbratel wołowy 122 rukiew wodna 22 rum, 1 kieliszek (2cl) 75 rurka z kremem, 1 sztuka (60g) 90 ryba dorsz, części jadalne 74 ryba karp, części jadalne 102 ryba kergulena, części jadalne 82 ryba leszcz, części jadalne 102 ryba lin, części jadalne 74 ryba łosoś, części jadalne 202 ryba makrela, części jadalne 180 ryba mintaj, części jadalne 75 ryba morszczuk, części jadalne 70 ryba okoń, części jadalne 83 ryba panierowana, 1 porcja, średnio 410 ryba pieczona w folii, 1 porcja średnio 295 ryba pieczona w śmietanie, 1 porcja średnio 595 ryba pieczona z ziemniakami 1 porcja średnio 538 ryba pstrąg, części jadalne 96 ryba sandacz, części jadalne 80 ryba sardynka, części jadalne 124 ryba szczupak, części jadalne 78 ryba szprot, części jadalne 156 ryba w sosie ziołowym, 1 porcja (250g) 205 ryba węgorz, części jadalne 281 ryż biały, suchy & Mam nadzieję ze nie będziecie złe, że tak zaśmieciłam troszeczke te forum ![]() I mam nadzieję ze sie Wam przyda kobietki ![]()
#175 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
oj ja właśnie zjadłam shake czekoladowego i tak mi teraz głupio ... czemu wcześniej nie zajrzałam tutaj ehh
![]() |
#176 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziekuje Ci za ta rade, jeste skochana , mam nadzieje ze dzieki temu bende mogla dobrze komponowac moje posilki i nie bende popelniala zadnych glupot>: ![]() a narazie dzisiaj zjadłam tak: Sn musli z mlekiem 2 sn jogurt i madnarynke obiad 2 ziemniaki teraz ide na pod zjem grejfruta a na kolacje jeszce nie wiem Jakbym cos zle jadla to piszcie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dzieki za tą rade!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Raczkowanie
|
SillyNat artykuł który wkleiłaś pomaga
![]() ![]() ![]() [/B]
Bo życie ma być soczyste , szczególnie latem ![]() Początek przygody z Dukanem 26.07.10 : 67,5 ![]() I walka: trwa 5 dni ![]() Edytowane przez madziaaaaa89 Czas edycji: 2007-10-20 o 08:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Zadomowienie
|
śniadanie: 3 kanapki z ciemnym pieczywem z wędliną i papryką
obiad: szklanka ryżówki kolacja: jogórt naturalny z ziarnami zbóż będzie ![]()
![]() |
#180 |
Raczkowanie
|
![]()
SillyNat ten artykuł jest świetny... Od razu przechodzi ochota na żarcie naprawdę... Wydrukuję sobie tio i powieszę w pokoju. Zawsze jak będę miała napad to mnie od tego uchroni. Ale dokładnie takie jest moje myślenie... Jeden hamburger raz w tygodniu niczego nie zmieni, a ja nie mogę się oprzeć. A potem sobie to wypominam... Ohhhh kocham Cię za ten fragment
![]() Dziewczyny trzymajcie się ![]() Razem damy radę ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.