|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Cytat:
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Czasem pod kołdra że mną się poci, ma wilgotne ubranko pod pachami.
|
|
#2492 |
|
Rozeznanie
|
Hej mały po ciężkim wieczorze śpi już godzinę na brzuszku ! Jestem w szoku bo do tej pory raczej wytrzymał 5 minut.
Dziś dostaliśmy od rodziców wagę dla dziecka w prezencie . Mały przytył ponad 1,5 kg w niecałe 6 tygodni. .. pewnie przez to też ma problemy z brzuszkiem. .kurcze nie za dużo ? Choć niby nie nie można przekarmić na Kp ? A tak to Waga super. I może służyć do 30 kg a jest dokładna jak kuchenna. Siedzimy z mężem i zaraz jemy walentynkowa kolacje bo jutro mamy gości. Pije sobie piwo 0,0% Bawarie. Chyba nic Małemu nie będzie jak będę sobie jedno sączyć. ? Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2016-02-13 o 21:37 |
|
|
|
#2493 |
|
Wtajemniczenie
|
My mieliśmy piękny dzien
dziecka jakby nie było bez krzyków wiszenia..przyjaciółka z mężem nas odwiedziła okapalismy i znów grzecznie śpi. Tez pójdę korzystać bo nie wiadomo jaka będzie nocka. Miłego wieczorka dobranoc
|
|
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
Ewula, Bawaria jest ok
dobra też na laktację. Moja małpka właśnie też miała niestety akcje płakania na cycku. Ale tylko na samym początku, potem było lepiej. Może ona jednak zbyt łapczywie je i się zachlystuje albo nałyka powietrza...?
|
#2496 |
|
Wtajemniczenie
|
A bawaria nie jest gazowana?:/
|
|
|
|
#2497 |
|
Rozeznanie
|
Nie jest taka jak piwo pszeniczne. Też myślę że chyba będzie ok.
|
|
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mówię, że mamy skażenie biologiczne
mojakaren ok, to czekam ![]() Cytat:
Moja teściowa jak przyjechała tu wtedy to mi powiedziała, że musi sobie małą na golaska zobaczyć ... - moja mina wyglądała mniej więcej właśnie tak. I jak ją przebierałam to pierwsza przyleciała popatrzeć. Chustę zamówiłam tą: chusta.jpg |
|
|
|
|
#2499 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja cały czas pije wode gazowana, inna mi nie wchodzi nie bedzo rozumiem o co chodzi, przecież mleko sie nie zrobi gazowane... My już po kapieli na głodnego więc było głośno ![]() Cyc zaliczony ale tylko jeden w 15 min i oczywiscie oderwała sie od niego z płaczem i ulała mi na świeżego pajaca - a wyrodna matka zamiast przebrać to wysuszyła suszarką żeby nie rozbudzać dziecka mam nadzieje ze sie najadła na tyle by pospać choć te 3 godziny
|
|
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj już nie było takiego płaczu jak wczoraj trochę się prężyl ale przechodziło. A kupy robił spokojnie lezac na przewijaku czy podczas karmienia.. ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Wiecie co do tz. Ja rozumiem że on się martwi i troszczy. Ja mu tłumacze że ma młody mieć kark ciepły i jest ok. Ale wytłumacz to póki co nadwrażliwemu tatusiowi
Edytowane przez magda1706 Czas edycji: 2016-02-13 o 22:16 |
||
|
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam kilka rampersow z kolnierzykami i o ile na lato by byly fajne to teraz nie mam pojęcia co z nimi robić...
Dotka tekst tesciowej Ewula a jak kontrolować przyrost wagi przy kp na żądanie? No nie da sie moj tez jest taka okrągła pyza juz ale ja mówię najpierw masa potem rzeźba ![]() Nasz w trzy tygodnie przytyl 1200 gramów Czarna książeczka jest z Bright stars ![]() Kurcze nie widze zdjecia chusty musze oblukac jutro z komputera My obejrzeliśmy film calkiem spokojnie ale Mlody spal na TZ potem na mnie i ja oczywiście z nim polowe przespalam teraz cyc i spac ciekawe czy dzis smok pójdzie w ruch..Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorem, właśnie was nadrobilam.
Piękne wzory mają te chusty. Teściowa to jednak nadal zło, ale my będziemy takie same, albo gorsze wiec proszę je zrozumieć Magda tak spieniona kupa to żadna choroba, tak jak mówiliśmy zbyt dużo powietrza. Poszłam znowu sama na zakupy i udało mi się spodnie kupić. Ale żeby nie było za pięknie to, kobieta wjechała nam w tył samochodu. Nie zauważyła, że samochody stoją na światłach i jechała. No ku...wa ja nie wiem jak ona to zrobiła. Ogólnie to już druga taka sytuacja, w tamtym roku 3 razy nam w tył wyjechali, jakiś pechowy ten samochód czy jak. .. dopiero co z jedną stłuczka się uporalismy i już następna. |
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, z Szymkiem jechaliscie? Nic nikomu sie nie stalo? Masakra, jakies fatum nad tym Waszym autem wisi....
![]() My w trojke tez bylismy na zakupach mualam sie obkupic, a wyszlo, ze kupilam jeansy tylko... Maz za to jeansy, 2 koszulki i kurtke wiosenna, a dla Franka w pumie wzielam dres na 68 bo byl w przecenie za 99 zl Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga co za małpa
mam nadzieje ze odszkodowanie dostaniecie Dzięki za odpowiedź, właśnie nie mogłam sobie przypomnieć co ta spieniona kupa oznaczała. Czyli łyka za dużo i za szybko lakomczuch jeden Super ze masz spodnie Mojakaren ważne że walentynkowy film obejrzany Haha
|
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
Maz sam jechał, nic się bardzo nie stało zarysowany i klapa lekko przesunięta. Spisali oświadczenie, to pewnie ubezpieczenia zwróci. Ale to tyle roboty z tym, teraz pół roku zeszło z ostatnim bo kobieta się pomyliła i wpisała męża mojego jako partnera życiowego, a później nie odbierała pism, bo stwierdziła, że ona już oświadczenie złożyła i nie chce juz się tym zajmować. Ja nie wiem co za filozofia dziwna.
Casaa, a ile ja chciałam kupić, cała garderobę, a ledwo te spodnie |
|
|
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mieliscie przeboje... Oby teraz sprawnie poszlo no i dobrze, ze mezowi nic sie nie stalo! Taki sam zamiar mialam z garderoba... No i |
|
|
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
Jak każde piwo. Pytałam babkę, która jest doradcą laktacyjnym czy można, powiedziała że tak. Że gazowane może być.
---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Kinga, Casaa, piątka! Też dzisiaj jeansy kupiłam Wiecie co, najgorszy defekt mojej figury po ciąży to wcale nie jest brzuch, bo z tym się liczyłam - ale płaska du.pa :-(
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga dobre i spodnie na poczatek następnym razem moze uda sie kupic więcej ciuszkow
i pech straszny z autem :/oby tym razem formalności sprawniej poszly!Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna ładniutka chusta
Ja to bym kilka najchętniej zamówiła od razu ![]() Kinga współczuję stłuczki
|
|
|
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
Lune przeciez mozna gazowane.
Kinga wspolczuje stluczki ![]() A u nas...plesniawki na jezyku wylazly chyba ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Czarnula Twoja tesciowa to ja juz znam, nadalaby sie z moja chusta fajna
|
|
|
|
#2512 |
|
Rozeznanie
|
Ile dziecko może spać na brzuszku ? W sensie czy kilka godzin to nie za dużo ? Mój teraz spał 2,5 h i zastanawiałam się czy znów go położyć na brzuszku ale pomyślałam że może za dużo i dałam na plecki ale słyszę ze się śpi nie spokojnie. .. pewnie napiszecie że może całą noc ale wolę się upewnić. .. ;-)
|
|
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
O,a propos plesniawek-jak otwieracie buzke zeby gazikiem dziasla umyć?
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
Ewula nie ma ograniczeń, jeżeli się nie boisz to nie widzę przeciwwskazań.
Wiec dziś zakupy jeansowe były. Ja właśnie mam duży problem z brzuchem, większość normalnych spodni to biodrowki i mi ten flaczek wystaje, a znowy te z wysokiem stanem to wszystkie takiego kroju babcinego były. |
|
|
|
#2515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokladnie... Wzielam z wysokim stanem :/ zreszta, do biodrowek jeszcze musze sporo zrzucic. |
|
|
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez z wysokim wzięłam udało mi się jakieś takie w miarę znaleźć, ale rewelacji nie ma.
|
|
|
|
#2517 |
|
Zadomowienie
|
Dotka ja w ogóle od dzieciństwa nie znoszę polówek. Także podzielam Twój żal
![]() Ale przypałowy tekst teściowej :x Bez obrazy ale taki trichę Januszowaty ![]() Ewula Bawarie poleca się na laktację także nic nie będzie, spoko.Lol, widzę że nie tylko moja rodzina chce zdjęcia "w pieluszce" i podczas kąpieli :/ dla mnie to totalnie chore i niesmaczne... A, no i odtatecznie nigdzie nie pojechałam - bo mądrze umyłam włosy i było już ciemno jak wyschły Jutro za to cce iść z moimi mężczyznami na długi spacer po lesie i nie ma zmiłuj Samotne wyjśćie ogarnę w tygodniu, muszę ubrania przejrzeć w co wchodzę a czego mi brakuje :/A jeansy też ostatnio kupiłam, przydałaby się jeszcze kurtka/płaszczyk i buty, bluzki... Ale głównie buty, co prawda mam uch sporo ale niepraktyczne. Ale pewnie i tak nic z tego nie dostanę na siebie :/
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett no ona ma takie ja uszowate teksty.. jak bylismy po slubie i nie bylam jeszcze w ciazy to uslyszalam do tzta - no cos sie nie starasz synku, trzeba Ci pokazac jak to sie robi?
Albo teraz b czesto powtarza ze Witek jest sliczny, bo 'rodzice Cie tak dorobili idealnie, no widac ze im sie chcialo' |
|
|
|
#2519 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tekst teściowej straszny :mdleje; Cytat:
więc się nie martw Cytat:
Cytat:
![]() Byliśmy u mojej kuzynki dziś wieczorem. Połowę wizyty wisiał mi na cycu i cudowal a druga połowę spal no więc nie było najgorzej teraz jakoś musimy go spać wyprawic, liczę że zaśnie przy cycu
|
||||
|
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Poczytywałam was w ciągu dnia ale nie miałam siły na pisanie. Mąż stwierdził że ten ból głowy wynika nadal z utraty krwi przy porodzie (braku żelaza ). Możliwe bo nadal jestem bardzo słaba. Swoją drogą czy dziewczyny co rodziły SN, kiedy wróciłyście do pełni sił? My dzisiaj byliśmy na pierwszym spacerze i po 45 minutach tak mnie spojenie łonowe bolało że szłam tip topem prawie że...nadal nie mogę normalnie kichać i kaszleć. A to już 2,5 tygodnia. Długo jeszcze będę TAKA słaba? Masakra, myślałam że krócej to potrwa. Z drugiej strony nie bez powodu chcieli przetaczać mi krew...ech. Baby, uważam że decyzje o zostaniu w Pl powinnaś powiedzieć mężowi. Powiedzieć też że może przylatywać itd Ale macie fajne teściowe ![]() Dotka, piękne te chusty! Kinga, współczuję stłuczki ![]() Co do innych wypowiedzi, dzieciowych perypetii to niewiele mogę dodać. Samej brak mi doświadczenia a dziewczyny już dużo napisały. Powodzenia kazdej z kolkami, kupkami i krzykliwymi karmieniami :-* |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.

chociaż na ogół budzi się max. po 3 co i tak w sumie w nocy nie jest tak źle , myślałam że będzie gorzej
ale za to w dzień jest dość aktywna, raczej przysypia tak na 15-20 min tylko i to takim lekkim snem, no i w dzień chce czesciej się karmić tak co 1-1,5 h, także mi i tak z 10 karmień wychodzi na luzie...
dziecka jakby nie było bez krzyków wiszenia..przyjaciółka z mężem nas odwiedziła okapalismy i znów grzecznie śpi. Tez pójdę korzystać bo nie wiadomo jaka będzie nocka. Miłego wieczorka

Moja teściowa jak przyjechała tu wtedy to mi powiedziała, że musi sobie małą na golaska zobaczyć ...
- moja mina wyglądała mniej więcej właśnie tak. I jak ją przebierałam to pierwsza przyleciała popatrzeć.
za mase

mam nadzieje ze odszkodowanie dostaniecie