Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-13, 15:59   #2491
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
skonczylas piaty i weszlas w szosty, czyli jestes w szostym, ale zeby ukonczyc 6 miesiac musi minac jeszcze troche czasu hihihih

a ja mam pytanie, bo widze,ze poruszany byl temat kidla. ja mam tego podswietlanego peperwhite 3, bardzo polecam - przyspieszony urodzinowy prezent od tesciowej, stwierdzila,ze w ciazy i pozniej bardzo sie przyda .
A pytanie dotyczy czegos innego, mianowicie - macie jakies fajne ksiazki na kindla??? moze jest szansa dostac cos ciekawego na maila? ja mam ok. 88 pozycji, glownie babskie czytadla (od tesciowej) jesli ktoras by byla zainteresowana, aczkolwiek musze najpierw wrocic do domu, a wracam jutro maz juz sie doczekac nie moze
Jej....zazdroszcze tesciowej że ma takie pomysły prezentowe.

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Mi gin mowil ze na tym etapie to narządy juz są wyksztalcona i nie zmieni się.

Ważne aby bylo dobre USG Żeby dokladnie podejrzeć co tam między nóżkami 😊

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Powiem wam ze wczoraj ten lekarz to mega konkret nawet dziurki nosa pokazał! Przeplywy w mózgu! Wszystko. Oboje jesteśmy zszokowani jak to możliwe ze z takiej kropeczki na monitorze wyrasta człowiek z krwi i kości 😊
Ale fajnie...ciekawa jestem jak u mnie bedzie. Tym razem robie w innym miejscu.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 16:12   #2492
olinka012
Zadomowienie

Tak się ciągle zastanawiam dziewczyny które leczyłyście zęby kanałowo w ciąży. Robiłyście rtg?
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 16:30   #2493
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Tak się ciągle zastanawiam dziewczyny które leczyłyście zęby kanałowo w ciąży. Robiłyście rtg?
Ja co prawda nie będę mieć kanałowego,ale mam zęba,który pewnie w normalnych warunkach byłby przeswietlony, jak na razie mam w nim opatrunek i dentystka będzie robić ,,na żywca"

Edytowane przez Radena
Czas edycji: 2016-02-13 o 16:35
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 16:33   #2494
olinka012
Zadomowienie

Ja miałam podejrzenie 8mki kanalowej. Narazie mam tam opatrunek i modlę się żeby wytrzymala bo u mnie nie zgodzila się bez rtg
Stary 2016-02-13, 17:32   #2495
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Dziewczyn ja w końcu was narobiłam , ale nie cytuje bo bym chyba post na stronę miała. wszystkim gratuluję udanych wizyt a chorym mamą i dzieciom dużo zdrowia życzę.
Odnośnie książek to ja jestem fanką romansów zwłaszcza historycznych. Przeczytałam ich chyba setki i były wśród tego takie odmóżdzacze że szok, ale niektóre napisane rzeczywiście po mistrzowsku. "Miedzianego jeźdźca " dostałam pod choinkę i czeka na L4
O szczepieniach myślę intensywne, ale nie wiem na chwilę obecną co zrobię. Na pewno dodatkowo weźmiemy pneumokoki , ale nie wiem czy zdecydujemy się na te skojarzone ...
My walentynki robiliśmy sobie wczoraj. Ja kupiłam bilety do teatru a mąż mi kwiaty i charmsa

Teraz lecimy do znajomych a jutro mamy chrzciny, więc znowu nie poleniuchuje
Stary 2016-02-13, 17:40   #2496
Asiek121
Zakorzenienie

kupiłam jeansy w h&m, przymierzalam leginsy ale ten pas moglam naciagnac na cycki :-D
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 17:43   #2497
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
kupiłam jeansy w h&m, przymierzalam leginsy ale ten pas moglam naciagnac na cycki :-D
A no,jest trochę luźny,ale dopasowana bluzka na wierzch rozwiązuje problem ;-)
Stary 2016-02-13, 17:45   #2498
olinka012
Zadomowienie

Dziewczyny słyszałyście o kolorowankach antystresowych? Boże jak to wciąga
Stary 2016-02-13, 19:31   #2499
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Miałam robione dokładnie tydzień przed zajściem w ciążę

Ale tu cisza dziś, w ogóle nie miałam nadrabiania
Czyżby wszystkie obchodziły wigilię walentynek
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 19:33   #2500
kaska87
Zakorzenienie

hej

nadrobiłam Was

sama dałam sobie dzisiaj w kość, rano byłam u endo na wizycie i średnie wieście, po porodzie robimy biopsję guza, mąż jak mu powiedziałam to już panikuje ehh faceci

po powrocie, oczywiście wolna sobota pranie, sprzątanie, gotowanie i jeszcze sernik upiekłam zeżrę sama połowę w tym tygodniu lecę na krzywą i oby nic nie wyszło bo ja w tej ciąży to bez słodyczy ani rusz :plis:
Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Tak, czytałam o tym, że masz jednak parkę - fajnie. Ja się wolę nie nastawiać, że coś się zmieni, bo a nuż się nie zmieni, więc i tak muszę mieć dziewczyńskie imiona. Ciuchów na razie nie kupuję i tak - jakoś mnie to kompletnie nie jara - wiem, jestem dziwna.
Ty chciałaś chłopców? ja pierdziule jakie to głupie no, że to sobie wybrać nie można
ale najważniejsze, że zdrowe
u mnie nie ma opcji, że się z chłopca Nina zrobi, bo i u mojego gina i na genetycznym pindol był

Cytat:
)))

Zaczelam 23 tc. Czyli 6mc?? Rodzimy za 4? Czyli to 5
zaczynamy 6 więc jeszcze cały 6,7,8,9

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 20:00   #2501
ania230
Zakorzenienie

Wczoraj późno wróciłam do domu i nie miałam siły żeby wejść do Was.

Więc Moje Maleństwo na 100 % jest dziewczynką waży 460 gram.. kawał babeczki i jak lekarka ją badała to sobie tańcowała w brzuszku, aż Pani ginekolog powiedziała " Królewno chwilę spokoju muszę się zmierzyć " . Ona szalała a Mamcia nic nie czuła :/
Wdł niej zaczął mi się dzisiaj 22 tydzień a wdl aplikacji we wtorek będę miałam 23 :/ Mam na razie się nie martwić tym że ja nie czuje, bo na pewno ja poczuje wiec trzymam za słowo i czekam cierpliwie.

I zapytała czy będę chciała robić badania 4 d wiec powiedziałam ze tak i najlepiej do 2 tygodni. Na następna wizytę mam zrobić glukozę, mocz i krew.

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Dzwoniłam do Zusu przedłużyli postępowanie w mojej sprawie ... Mam dola ze hej oszczędności sie kończą przed nami remont i pol wyprawki ;(
Masakra
Wiem co czujesz... sama czekam na kasę od nich... oby szybko sie wszystko wyjaśniło.

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Ten jeździec miedziany to paulliny simons, tak ?
i ja sobie zapisałam i sobie ściągnę i będę se czytać

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
ja lubuję się w kryminałach
ja również i jeszcze książki psychologiczne

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Mamy dziewczynkę nie było widać sisiaka wiec dziewczynka zdrowa pani stwierdziła ze malutka jak na ten tydzień ciąży wazy 340gram i termin mam zmieniony porodu na 2 lipiec i teraz co mam zrobić zmienić wątek? No i mam niedrożna tętnice prawą która mówi o tym ze mam nadciśnienie i muszę kontrolować
Gratulacje Cudownie super zdjęcie

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:

Dziewczyny, jakie polecicie czytniki książek? Na co zwrócić uwagę? W sumie mam niedługo urodziny i moze zażyczyłbym sobie taki prezent
ja od Tż dostałam na 30 urodziny i byłam/ jestem bardzo zadowolona
Mam czytnik firmy Prestigo
Dodatkowo dostałam kosz 30 róż ehhh to było piękne aż się poryczałam jak weszłam do pokoju a tu taka niespodzianka

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Ja na szybko. Synuś zdrowy 100% 481 g serduszko mozg płuca pęcherz idealnie jedziemy do. MCDONALD

Dziękuję wam dziewczyny!!!!
Super wieści

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Jeszcze ania dziś wizytuje, ale ona się nie odzywa, bo zdaje się, że dla odmiany miała iść na obiad do taty
Pewnie wszystkie zaczną pisać jak ja nie będę miała kiedy przeczytać :/
Dziękuje że o mnie pamiętałaś po lekarzu pojechaliśmy na zakupy potem po kota do taty i do domu... padłam jak kawka ... ale mam za to dwie tuniki z przeceny po 20 zl

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Ja po powrocie do kraju napadłam na mcdonald. wyrzuty sumienia owszem były, świadomość, że to gnioty też byla, ale jak raz na 2 miechy nie pójdę to mnie trzęsie. a najbardziej lubie tamte frytki
tak fryteczki mają rewelacyjne

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Co to będzie w 9mscu? 😁
jakie Wy macie malutkie te brzuszki
mój jak balon

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 20:01   #2502
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość

Więc Moje Maleństwo na 100 % jest dziewczynką waży 460 gram.. kawał babeczki i jak lekarka ją badała to sobie tańcowała w brzuszku, aż Pani ginekolog powiedziała " Królewno chwilę spokoju muszę się zmierzyć " . Ona szalała a Mamcia nic nie czuła :/
Wdł niej zaczął mi się dzisiaj 22 tydzień a wdl aplikacji we wtorek będę miałam 23 :/ Mam na razie się nie martwić tym że ja nie czuje, bo na pewno ja poczuje wiec trzymam za słowo i czekam cierpliwie.
a łożysko jak masz? bo ja mam na tylnej ścianie więc czuję super może masz na przedniej i amortyzuje ruchy ginka Ci nie mówiła??

Stary 2016-02-13, 20:09   #2503
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Boże jaka z Ciebie chudzina...
Brzusio śliczny i dokładnie taki jaki ma być
to mój w takim razie jest zdecydowania ze duży

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a łożysko jak masz? bo ja mam na tylnej ścianie więc czuję super może masz na przedniej i amortyzuje ruchy ginka Ci nie mówiła??
no właśnie mi tego nie powiedziała :/

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Na Sylwestra pierwszy raz sama robiłam bułki do hamburgerów i wyszły bardzo dobre, mogę podesłać przepis jakby co
Również proszę

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co macie jutro na obiad w planach?
Pustkę mam w głowie i pomysłu mi brakuje
ja zrobiłam pierś kurczaka w ziołach bez panierki i w panierce Tż będzie sobie mógł wybrać co woli i do tego surówka z marchwi i jabłuszka.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-13, 20:12   #2504
misia880
Zakorzenienie

jakie plany na walentynki ??

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 20:13   #2505
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
1. nie obchodzę
2. nie mam nastroju
3. mąż ma nockę

Stary 2016-02-13, 21:19   #2506
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
z tego co Tż mówił leżymy w łozku i się byczymy a jak będzie to się okaże

Z pracy wróci około 24 więc poczekam i dam mu ptasie mleczko... bo ostatnio kupił i zjadł tylko 4 kawałki bo wszystko ja pożarłam :/ więc taki drobny prezencik dla Niego

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

macie może tego jeźdźca w pdf ?

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

a i mam zażywać magnez 3 razy dziennie

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

anuszka proszę o zapisanie terminu na 11.03

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Czytam o becikowym i kurde jest to chamstwo ze teraz ustalili próg 1922 zł na osobę.
W Krakowie od prezydenta tez się dostaje 1000 zł becikowego ale też od tego roku wprowadzili próg w wysokości 850 zł na osobę ( wynagrodzenie z 3 miesięcy) i do tego trzeba mieć fv i przechowywać je przez 3 lata.
Więc ciekawe czy mi się uda w takim razie coś dostać

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-13, 21:43   #2507
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

I zapytała czy będę chciała robić badania 4 d wiec powiedziałam ze tak i najlepiej do 2 tygodni. Na następna wizytę mam zrobić glukozę, mocz i krew.

Wiem co czujesz... sama czekam na kasę od nich... oby szybko sie wszystko wyjaśniło.

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

i ja sobie zapisałam i sobie ściągnę i będę se czytać

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

ja również i jeszcze książki psychologiczne

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Gratulacje Cudownie super zdjęcie

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

ja od Tż dostałam na 30 urodziny i byłam/ jestem bardzo zadowolona
Mam czytnik firmy Prestigo
Dodatkowo dostałam kosz 30 róż ehhh to było piękne aż się poryczałam jak weszłam do pokoju a tu taka niespodzianka

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Super wieści

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Dziękuje że o mnie pamiętałaś po lekarzu pojechaliśmy na zakupy potem po kota do taty i do domu... padłam jak kawka ... ale mam za to dwie tuniki z przeceny po 20 zl

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

tak fryteczki mają rewelacyjne

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

jakie Wy macie malutkie te brzuszki
mój jak balon
Gratuluje udanej wizyty

Cytat:
Brak planów, dzień jak każdy inny.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 22:05   #2508
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
No ja się już nastawilam na parke i będzie szok jak mojej Lilce też coś wyrośnie, a tu cała różowa wybrawka już skompletowana 🙌 jeszcze cie najdzie szał zakupów 🙌 wybraliscie już wózek??
Byliśmy tylko w jednym sklepie póki co i oglądaliśmy Bebetto, widziałam, że pisałaś, że ciężko się nim jeździ i że wybrałaś Tako. Tylko Twój, jeśli dobrze kojarzę, obok siebie, a my chcemy jeden za drugim. Na spacerze spotkaliśmy kobietę z fajnym wózkiem, zagadaliśmy co i jak, gdzie kupiła i jak się sprawuje i do jakiego auta się mieści (mój mąż panikował, że do naszego się nie zmieści), miała Maxi Cosi i dała za niego 5 tysi - no dla nas to za dużo.

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Olinka,ale Ci zazdroszczę! u mnie w poniedziałek pewnie nie będzie aż tak szalowo,ale ważne ze zobaczę dzidzia

Heh,teściowa dała mi świeżutka wątróbkę,już miałam robić i myślę sobie,a nuż sprawdzę w necie co o tym piszą,żeby nie było przypalu jak ze stekiem i oczywiście okazało się,że lepiej nie jeść. Ale nie ze względu na toksyny,a witaminę A. Więc zrobiłam wątróbkę mężowi,a sobie schabowe. Ale skusiłam się na malutki kawałeczek.
Chyba powinnam sobie wyrobić nawyk sprawdzania wszystkiego,co planuje zjeść...
Ja gdzieś czytałam, że za komuny polecali kobietom w ciąży wątróbkę, aby dużo jadły, teraz tak często się nie poleca, ale wydaje mi się, że zjeść można.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej
Ty chciałaś chłopców? ja pierdziule jakie to głupie no, że to sobie wybrać nie można
ale najważniejsze, że zdrowe
u mnie nie ma opcji, że się z chłopca Nina zrobi, bo i u mojego gina i na genetycznym pindol był
No tak to bywa, że nie zawsze jest tak jak się chce, ale tak jak piszesz najważniejsze, że zdrowe.

ania230 - gratulacje wizyty

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 22:33   #2509
ania230
Zakorzenienie

Cytat:

dziękuje

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-13, 23:34   #2510
miszkaaa
Zakorzenienie

ANIA super wieści, gratulacje!
I nie przejmuj się brzusiem, ja też mam duży. A jesli gin nic Ci nie mówiła, że za dużo ważysz tzn. że jest dobrze

RADENA jak zjesz trochę wątróbki to na pewno nie zaszkodzi. Ja w pierwszej ciąży jadłam. A poza tym dziewczyny zajadają sie pasztetami a w nich też jest- pewnie niewiele ale jest. Tak więc od tego jednego razu pewnie nic by się nie stało.

MARIAFRANCESCA nadal nie masz pomyslu na imiona?

---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Cytat:
Dziewczyny słyszałyście o kolorowankach antystresowych? Boże jak to wciąga
tak! mam taką ze zwięrzątkami, świetna jest
Powrót do dzieciństwa
I mam plan, że jak pokoloruje wszystkie to zawisną w antyramach na ścianie.

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ----------

AUSTRALIA a mozesz wrzucić przepis na te bułeczki również tutaj? Bo ja nie jestem w klubie a chcaiałabym spisać. Dzięki

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 00:17   #2511
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
MARIAFRANCESCA nadal nie masz pomyslu na imiona?
Myśleliśmy o Kindze (mamy dobrą koleżanką o tym imieniu), a mąż chce jako drugie Karolina (mi średnio odpowiada, akurat te które znam są dość zamknięte w sobie - mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam). Myślałam też o Antoninie i Gabrieli, ale do żadnego nie jestem przekonana w 100%.
Uciekam spać Dobranoc

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 00:27   #2512
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Byliśmy tylko w jednym sklepie póki co i oglądaliśmy Bebetto, widziałam, że pisałaś, że ciężko się nim jeździ i że wybrałaś Tako. Tylko Twój, jeśli dobrze kojarzę, obok siebie, a my chcemy jeden za drugim. Na spacerze spotkaliśmy kobietę z fajnym wózkiem, zagadaliśmy co i jak, gdzie kupiła i jak się sprawuje i do jakiego auta się mieści (mój mąż panikował, że do naszego się nie zmieści), miała Maxi Cosi i dała za niego 5 tysi - no dla nas to za dużo.

Ja gdzieś czytałam, że za komuny polecali kobietom w ciąży wątróbkę, aby dużo jadły, teraz tak często się nie poleca, ale wydaje mi się, że zjeść można.

No tak to bywa, że nie zawsze jest tak jak się chce, ale tak jak piszesz najważniejsze, że zdrowe.

Są też z tako jeden za drugim,ale niezbyt fajne. A bebetto nie widziałam na żywo, ale też go brałam pod uwagę. A 5000 za wozek to mega dużo, przynajmniej jak dla mnie :-(
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 07:29   #2513
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Czytam o becikowym i kurde jest to chamstwo ze teraz ustalili próg 1922 zł na osobę.
W Krakowie od prezydenta tez się dostaje 1000 zł becikowego ale też od tego roku wprowadzili próg w wysokości 850 zł na osobę ( wynagrodzenie z 3 miesięcy) i do tego trzeba mieć fv i przechowywać je przez 3 lata.
Tylko pamiętaj że dochód już dzielisz na 3 w Waszym przypadku czyli liczysz już narodzone dziecko
Stary 2016-02-14, 09:12   #2514
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość

tak! mam taką ze zwięrzątkami, świetna jest

Powrót do dzieciństwa

I mam plan, że jak pokoloruje wszystkie to zawisną w antyramach na ścianie.[COLOR="Silver"]

No niezła zabawa

My walentynek nie obchodzimy

Codziennie staramy się aby bylo milo
Stary 2016-02-14, 09:16   #2515
soffinka
Zadomowienie

Gratuluje wizyt
Ania ja mam mały brzuch ale kilogramów chyba najwiecej z was :p

Choróbsko mnie dopadło kaszel mam jak palacz z 20letnim stażem dzis doszedł bol łydek i piszczeli (?) oraz bol głowy
Leczę sie herbata z miodem i cytryna a przed snem mleko z miodem i czosnkiem
Do ssania porost islandzki
Zastanawiam sie tez czy nie wybrać sie jutro do lekarza ...
Poradzicie ?
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 09:25   #2516
kanwa
Zakorzenienie

Do lekarza zawsze dobrze pójść żeby Cię osłuchał Soffinko.Jak mówisz że masz taki okropny kaszel to bym poszła sprawdzić czy oskrzela i płuca czyste.Bo jak coś się dzieje to pewnie trzeba będzie włączyć coś mocniejszego do leczenia.
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 09:30   #2517
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
super

Te aplikacje to też różnie liczą. U mnie jedna kolejny tydzień liczy w poniedziałki (tak jak miałam ostatnią @) a druga dopiero w środy

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Gratuluje wizyt

Choróbsko mnie dopadło kaszel mam jak palacz z 20letnim stażem dzis doszedł bol łydek i piszczeli (?) oraz bol głowy
Poradzicie ?
zdrówka
Do lekarza też bym się wybrała z takim kaszlem
Kaszel, szczególnie taki silny jest niebezpieczny w ciąży, więc lepiej poradzić się specjalisty.
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 09:37   #2518
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]Czytam o becikowym i kurde jest to chamstwo ze teraz ustalili próg 1922 zł na osobę.
Gratki za wizytę
Co do becikowego, tak jak Ci juz ktoś pisał to jest ma osobę,a liczyć musicie Wasze zarobki przez 3osoby to raz, a 2 to kwota netto... Ja z kolei chciałabym przekroczyć taki próg netto na osobę :marzyciel:
No a władze Krakowa widocznie chcą wspomóc tylko biedniejsze rodziny
Cytat:
Gratuluje wizyt

Poradzicie ?
Może jeszcze syrop z cebuli?
A do lekarza nie zaszkodzi się przejść

Witam się i zmykam upiec sernik
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 09:53   #2519
Radena
Zadomowienie

Dziewczyny,chodzicie jeszcze do kościoła? Ja nie chodzę ostatnio,bo za każdym razem w połowie mszy muszę siadać,a nie lubię jak się tak ludzie gapia. Ale mam trochę wyrzuty sumienia,że w sumie co mi szkodzi sobie posiedzieć w ławce...
Stary 2016-02-14, 10:14   #2520
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Dziewczyny,chodzicie jeszcze do kościoła? Ja nie chodzę ostatnio,bo za każdym razem w połowie mszy muszę siadać,a nie lubię jak się tak ludzie gapia. Ale mam trochę wyrzuty sumienia,że w sumie co mi szkodzi sobie posiedzieć w ławce...
Ja ostatnio sobie odpuściłam, bo ogólnie mi nie dobrze i nie wystałabym godzinę, a usiąść w ławce graniczy z cudem. I mam z tego powodu wyrzuty sumienia, bo powinnam dziekować za taki cud :-(
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości