Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-14, 10:18   #2521
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Gratuluje wizyt
Ania ja mam mały brzuch ale kilogramów chyba najwiecej z was :p

Choróbsko mnie dopadło kaszel mam jak palacz z 20letnim stażem dzis doszedł bol łydek i piszczeli (?) oraz bol głowy
Leczę sie herbata z miodem i cytryna a przed snem mleko z miodem i czosnkiem
Do ssania porost islandzki
Zastanawiam sie tez czy nie wybrać sie jutro do lekarza ...
Poradzicie ?
Dużo zdrówka Stoffinko. Lepiej czasem wejść na histeryczkę biec od razu do lekarza i zacząć leczenie wcześniej, niż kurować się samemu bezskutecznie. Zwłaszcza w ciąży.

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
z tego co Tż mówił leżymy w łozku i się byczymy a jak będzie to się okaże

Z pracy wróci około 24 więc poczekam i dam mu ptasie mleczko... bo ostatnio kupił i zjadł tylko 4 kawałki bo wszystko ja pożarłam :/ więc taki drobny prezencik dla Niego

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

macie może tego jeźdźca w pdf ?

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

a i mam zażywać magnez 3 razy dziennie

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

anuszka proszę o zapisanie terminu na 11.03

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Czytam o becikowym i kurde jest to chamstwo ze teraz ustalili próg 1922 zł na osobę.
W Krakowie od prezydenta tez się dostaje 1000 zł becikowego ale też od tego roku wprowadzili próg w wysokości 850 zł na osobę ( wynagrodzenie z 3 miesięcy) i do tego trzeba mieć fv i przechowywać je przez 3 lata.
Więc ciekawe czy mi się uda w takim razie coś dostać
Mój TŻ dostał ostatnio awans, więc w ogóle już się na żadne becikowe nie złapiemy, a jakoś specjalnie bogata się nie czuje

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Dziewczyny,chodzicie jeszcze do kościoła? Ja nie chodzę ostatnio,bo za każdym razem w połowie mszy muszę siadać,a nie lubię jak się tak ludzie gapia. Ale mam trochę wyrzuty sumienia,że w sumie co mi szkodzi sobie posiedzieć w ławce...
Ja w ogóle nie chodzę, więc nie mam tego problemu. Ale dziś mamy chrzciny i jakoś będę musiała wytrzymać i wystać. a spojrzeniami to się nie przejmuj. W końcu idziesz do kościoła po słowo Boże, i chyba tak samo je się przyjmuje siedząc jaki i stojąc.
PS. Witam się w 22 tc. Za tydzień zacznę 6 miesiąc.

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2016-02-14 o 10:23
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 10:30   #2522
haneczkab92
Ania

Witam się w niedzielę
Myślałam, że będzie dużooo nadrabiania, ale na szczęście nie jest źle, jakoś weekendy tu mało się pisze!
Ja wczoraj od rana na nogach, bo kompletowaliśmy prezent dla rodziców tż na 25 rocznicę ślubu, i tak zeszło do wieczora, a wieczorem imprezka.
Więc czasu na forum brak było, zrobiłam tylko szybko kopytka na obiad i tyle, nawet nie sprzątałam, dobrze, że część ogarnęłam w piątek.
A dziś odpoczywamy na walentynki zamawiamy fotel bujny! także taki wspólny prezent, który i tak był w planach. A dziś nigdzie nie jedziemy, jakoś nam się nie chce, chyba, że nagle nas weźmie, żeby gdzieś się ruszyć
A nie, przepraszam, jadę obejrzeć ten fotelik do samochodu, ale to wieczorem.

Radena- pisałaś o wątróbce- nie można jej jeść w dużych ilościach, ale jak raz na jakiś czas zjesz, to nic się nie stanie
Weronia- ja gdzieś czytałam, że poduszka w aucie powinna być "wyłączona" jak jeździ tam kobieta w ciąży. Ale z drugiej strony na nic nie mamy wpływu. I choć my będziemy uważać, to jak widać inni nie muszą..nie mamy wpływu;/
Olinka- ja nie leczyłam kanałowo, ale wyrywałam- też powinno być rtg, ale kazali mi przynieść jakieś, które już mam- a miałam panoramiczne. Nie wiem, jak jest w przypadku kanałowego.
Kaśka-na pewno wszystko będzie ok z tym badaniem po ciąży.
Ale to: "u mnie nie ma opcji, że się z chłopca Nina zrobi, bo i u mojego gina i na genetycznym pindol był "- w dalszym ciągu mi się nie podoba. Tyle z nas Ci mówiło, co o tym myśli, a Ty dalej swoje.
Ania- świetne wieści z wizyty, widziałaś, że mała buszuje, więc jest wszystko ok niedługo poczujesz jej ruchy!
MariaFrancesca- Ja znam Karolinę- nie powiedziałabym, że jest zamknięta w sobie, wręcz przeciwnie Ale co osoba to inna
Imię Antonina mi się nie podoba, ale Tosia już brzmi ładnie.
Soffinka- koniecznie idź do lekarza, jak Ci nie przejdzie, zawsze warto to skontrolować
Radena- ja nie chodzę do kościoła, ale z innych względów, ale ludźmi bym się nie przejmowała, przecież nie dla nich do kościoła idziesz.

Ok, spadam czytać "Jeźdźca" póki mam chwilę

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 10:33   #2523
kaska87
Zakorzenienie

Haneczka no cóż, z tym się chyba jeszcze długo nie pogodzę, a nie mam w zwyczaju "rzygać" tęczą jak tak na prawdę jest mi źle

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 10:34   #2524
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
super

Te aplikacje to też różnie liczą. U mnie jedna kolejny tydzień liczy w poniedziałki (tak jak miałam ostatnią @) a druga dopiero w środy

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

zdrówka
Do lekarza też bym się wybrała z takim kaszlem
Kaszel, szczególnie taki silny jest niebezpieczny w ciąży, więc lepiej poradzić się specjalisty.
Ma racje bo jak kaszlesz nagrywa całym brzuchem a to nic dobrego
Stary 2016-02-14, 10:54   #2525
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Kaśka-na pewno wszystko będzie ok z tym badaniem po ciąży.
Ale to: "u mnie nie ma opcji, że się z chłopca Nina zrobi, bo i u mojego gina i na genetycznym pindol był "- w dalszym ciągu mi się nie podoba. Tyle z nas Ci mówiło, co o tym myśli, a Ty dalej swoje
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Haneczka no cóż, z tym się chyba jeszcze długo nie pogodzę, a nie mam w zwyczaju "rzygać" tęczą jak tak na prawdę jest mi źle
Haneczka, a daj się dziewczynie wyżalić, że nie będzie mieć upragnionej córki. W końcu po to jest to forum. Niech narzeka jak chce, w końcu Kaśka nie pisze, że nie chcę tego dziecka, tylko że wolałaby córkę. Moja kuzynka też pół ciąży przeżywała,że nie będzie mieć upragnionego syna, ale jakoś nie zauważyłam żeby córka miała przez to gorzej w życiu, bo matka kocha ją jak wariatka od kiedy jest na świecie.

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2016-02-14 o 10:56
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 11:04   #2526
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Haneczka, a daj się dziewczynie wyżalić, że nie będzie mieć upragnionej córki. W końcu po to jest to forum. Niech narzeka jak chce, w końcu Kaśka nie pisze, że nie chcę tego dziecka, tylko że wolałaby córkę. Moja kuzynka też pół ciąży przeżywała,że nie będzie mieć upragnionego syna, ale jakoś nie zauważyłam żeby córka miała przez to gorzej w życiu, bo matka kocha ją jak wariatka od kiedy jest na świecie.
Kaśka ma prawo się wyżalić, ja mam prawo wyrazić swoje zdanie na ten temat- od tego jest forum.

Po prostu patrząc, ile kobiet ma problem w ogóle z zajściem w ciążę, ile się rodzi chorych dzieci, nie umiem sobie wyobrazić, żeby płeć była powodem do takiego smutku z tego powodu- ale to moje zdanie

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 11:04   #2527
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny,chodzicie jeszcze do kościoła? Ja nie chodzę ostatnio,bo za każdym razem w połowie mszy muszę siadać,a nie lubię jak się tak ludzie gapia. Ale mam trochę wyrzuty sumienia,że w sumie co mi szkodzi sobie posiedzieć w ławce...

Chodzę siedzę i mam w nosie co ludzie myślą. Bóg wie dlaczego siedzę
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 11:18   #2528
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Kaśka ma prawo się wyżalić, ja mam prawo wyrazić swoje zdanie na ten temat- od tego jest forum.

Po prostu patrząc, ile kobiet ma problem w ogóle z zajściem w ciążę, ile się rodzi chorych dzieci, nie umiem sobie wyobrazić, żeby płeć była powodem do takiego smutku z tego powodu- ale to moje zdanie
Haneczka uważam tak jak ty, ja walczyłam 4 dlugie lata, o to żeby zajść w ciąże i gdyby nie in vitro i nasza determinacja nigdy nie miałabym szansy na bycie mamą, więc też nie rozumie jak można tak przeżywać płeć. Niejedo małżeństwo oddałoby wszystko, żeby nawet naraz mieli trójke chlopaków ja teźm tak myślałam.Najważniejsze, że synek jest zdrowy, bo gdyby kaska miała wybór zdrowy chłopiec, albo chora dziewczynka, to chyba oczywisty wybór. Ja mam znajomą, ktora miała juz synka, zaszła w ciąże i też bardzo przeżywała, że kolejny chlopiec i mały urodził sie z porażeniem mózgowym, ludzie gadali, że to kara boska :-( małego przetrzymali za długo podczas porodu. Myśle, że matka, nie raz pluła sobie w brode, za takie myślenie.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 11:50   #2529
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
No niezła zabawa

My walentynek nie obchodzimy

Codziennie staramy się aby bylo milo
My też na codzień staramy się wzajemnie Tak mi się wydaje
Walentynki to dla mnie komercyjne święto

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Gratuluje wizyt
Ania ja mam mały brzuch ale kilogramów chyba najwiecej z was :p

Choróbsko mnie dopadło kaszel mam jak palacz z 20letnim stażem dzis doszedł bol łydek i piszczeli (?) oraz bol głowy
Leczę sie herbata z miodem i cytryna a przed snem mleko z miodem i czosnkiem
Do ssania porost islandzki
Zastanawiam sie tez czy nie wybrać sie jutro do lekarza ...
Poradzicie ?
Na wszelki wypadek warto się przejść do lekarza będziesz spokojna

Cytat:

Hm może nie powinnam tak pisać, ale głodny sytego nie zrozumie. Kasia ma zdrowego chłopca marzyla o dziewczynce. Jest trochę rozczarowna żali się tutaj Nam i tyle.
Ja z całego serca życzę żeby jej synek był zdrowy a ona szcześliwa ze ma 2 fajnych dzieci

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Btw też na becikowe ani na żaden socjal na dziecko się nie łapiemy. Bogaczami nie jesteśmy :P

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 11:54   #2530
Paula_ck
Raczkowanie

Ania super że wszystko dobrze po wizycie

Soffinka zdrówka

U mnie weekend aktywnie Wczoraj byliśmy na wycieczce w Sandomierzu Super było. A dzisiaj taka ładna pogoda że też zaraz gdzieś się wybieramy na spacer długi Więc tak obchodzimy walentynki
Stary 2016-02-14, 11:54   #2531
kaska87
Zakorzenienie

dokładnie czasem ciężko się postawić w danej sytuacji, ale ok nieważne...

co do zasiłków to my o dziwo się pierwszy raz na coś załapiemy na te +500 bo na drugie dziecko nie ma progu dochodowego także u nas chłopaki dostaną po 250zł na konto co miesiąc

Stary 2016-02-14, 11:57   #2532
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
Ania super że wszystko dobrze po wizycie

Soffinka zdrówka

U mnie weekend aktywnie Wczoraj byliśmy na wycieczce w Sandomierzu Super było. A dzisiaj taka ładna pogoda że też zaraz gdzieś się wybieramy na spacer długi Więc tak obchodzimy walentynki
Retyy zazdroszczę dlugich spacerow Mnie brakuje aktywności i takich dłuższych spacerow. Póki co nie mogę sobie na nie pozwolić

Cytat:
dokładnie czasem ciężko się postawić w danej sytuacji, ale ok nieważne...

co do zasiłków to my o dziwo się pierwszy raz na coś załapiemy na te +500 bo na drugie dziecko nie ma progu dochodowego także u nas chłopaki dostaną po 250zł na konto co miesiąc
Fajnie, ze na to się załapiecie Zawsze to parę gorszy na start dla chłopaków

Ogarniam dupke bo siedzę przed lapkiem w szlafroku z mokrą głową :P

Sophia Loren
Stary 2016-02-14, 12:01   #2533
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Fajnie, ze na to się załapiecie Zawsze to parę gorszy na start dla chłopaków
no pewnie, z resztą młody od urodzenia ma OKO przy naszym koncie i kasa z ubezpieczeń z pracy, chrzcin, roczków itd. jest tam wpłacana i już ma super sumkę niech się odkłada- będą mieli na start

Stary 2016-02-14, 12:04   #2534
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Tak. Stoję, siedzę, klęczę, nie mam z tym żadnych problemów. Ostatnią niedzielę prawie całą w kościele spędziłam, bo zbieraliśmy kasę z mojego wolontariatu.
W I ciąży skurcze mi się zaczęły w kościele Jakieś małolaty za mną komentowały jak sobie plecy próbowałam masować, bo dopiero przy komunii zczaiły że w ciąży jestem Miałam ich zdanie w poszanowaniu
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 12:05   #2535
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
no pewnie, z resztą młody od urodzenia ma OKO przy naszym koncie i kasa z ubezpieczeń z pracy, chrzcin, roczków itd. jest tam wpłacana i już ma super sumkę niech się odkłada- będą mieli na start
Fajna sprawa. Nie wiem czy od razu sobie pozwolimy na takie odkładnie na oddzielnie konto dla dziecka (koszty utrzymania mamy wysokie ze względu na kredyt) ale chciałabym chociażby po 100 czy 200 zł miesięcznie dziecku odkładać z czasem może uda nam się więcej wrzucać Potem tak jak piszesz na start w dorosłym zyciu suuper sprawa

Sophia Loren
Stary 2016-02-14, 12:07   #2536
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Fajna sprawa. Nie wiem czy od razu sobie pozwolimy na takie odkładnie na oddzielnie konto dla dziecka (koszty utrzymania mamy wysokie ze względu na kredyt) ale chciałabym chociażby po 100 czy 200 zł miesięcznie dziecku odkładać z czasem może uda nam się więcej wrzucać Potem tak jak piszesz na start w dorosłym zyciu suuper sprawa
na spokojnie, grosz do grosza jak to mówią

zgagaaaaa

co do kościoła to my jakoś przestaliśmy chodzić- nie powinno tak być, ale stało się kilka rzeczy które miały na to wpływ i jakby przestaliśmy chyba wierzyć...

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2016-02-14 o 12:09
Stary 2016-02-14, 12:22   #2537
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
na spokojnie, grosz do grosza jak to mówią

zgagaaaaa

co do kościoła to my jakoś przestaliśmy chodzić- nie powinno tak być, ale stało się kilka rzeczy które miały na to wpływ i jakby przestaliśmy chyba wierzyć...
Uuuu bidulka

Ja też teraz mało chodzę do kościoła. Jak z rodzicami mieszkałam to co niedziela chodziłam, na studiach też częściej. Raz na jakis czas miewam potrzebę pójścia do kościoła i wtedy idę

Sophia Loren
Stary 2016-02-14, 12:24   #2538
fiazo
Zakorzenienie

Ja mało chodze bo robi mi sie słabo w tłumie i duszno. Poczekam na cieplejszą aure.

My dzis po prostu siedzimy. Synek chory-ciężkie nocki, nic sie nie chce.

Myślałam by zamówić coś do jedzenia, ale chyba jednak zrobie coś do schabowych.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 12:46   #2539
kaska87
Zakorzenienie

my idziemy dzisiaj do moich rodziców na obiad, czekam tylko aż TZ wstanie bo śpi po nocce i idziemy

pogoda dzisiaj super!

Stary 2016-02-14, 13:17   #2540
Cierpliwosc
Zadomowienie

No pogoda extra
Dlatego zjedliśmy już obiad i zaraz wyruszamy na dłuuuugi spacer

Edytowane przez Cierpliwosc
Czas edycji: 2016-02-14 o 13:19
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 13:41   #2541
fiazo
Zakorzenienie

U mnie pogoda brzydka, wczoraj deszcz a dziś pochmurnie i wilgotno

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 14:45   #2542
ewka555
Zakorzenienie

U tez pochmurno...

Ania gratuluje wizyty
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 14:52   #2543
motylek1984
Zadomowienie

A u mnie słońce, słońce, słońce :-D
Stary 2016-02-14, 14:59   #2544
madzius90
Zakorzenienie

Gdzie wy mieszkacie? Na Mazurach taka okropna pogoda ze szok
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 15:00   #2545
kanwa
Zakorzenienie

U mnie słoneczko
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 15:00   #2546
motylek1984
Zadomowienie

Kraków. :-D 12 stopni na plus :-D
Stary 2016-02-14, 15:17   #2547
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

MAJKELA to zapraszam jeszcze na blog, chociaz akurat romansidel tam nie ma. Od czasu do czasu erotyka ewentualnie
PAULINAGM tez pracuję i nadrabianie przyznaję ze troche mi zajmuje, bo dziewczyny pędzą
PIKPIK zdrowka dla synka!
ANIA dzieki za info, netto mam niedaleko, ale bylam raz
Leginsy z hm sa b.dobre mam jedne z poprzedniej ciazy i chce drugie dokupic.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 15:22   #2548
Madzia9999
Zakorzenienie

Aglomeracja Łódzka 8stop i piękne słońce pierwszy raz od wielu dni szłam bez czapki :P prawdziwy zmarzluch ze mnie :P

Sophia Loren
Stary 2016-02-14, 15:28   #2549
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

WERONIA super zakupy
OLINKA no te kolorowanki sa swietne
ANIA swietbe wieści z wizyty
MADZIUS u mnie duzo kryminałów, takze zapraszam
KASKA my tez 500 na drugie i tyle... chociaz lepsze to niz nic. Przyda sie bardzo. Tyle ze nie wiem czy damy rade odkladac...
FIAZO zdrowka dla Piotrusia!
W gda mzawka

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 15:33   #2550
Madzia9999
Zakorzenienie

Eleine zawsze to 500zl na coś na pewno się przyda

Sophia Loren
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości