|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - cz. 10
Może zatrzymają na te kilka godzin skurcze, a później dadzą oksytocyne i się rozbuja
każdy poród jak widać jest inny. Jedna urodzi szybko i sprawnie, a druga musi się męczyć.. Ciekawe czy rozwarcie się robi..
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
biedna Monia oby sytuacja się wyklarowala bo najgorszą niepewnosc
|
#1923 |
|
Zadomowienie
|
Monia jest dzielna a Tosia dostanie sterydy na plucka i też da rade, zobaczycie
szkoda tylko że trafiła na obcy szpital i bandę ludzi którzy nie mogą się zdecydować co robić. Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
|
#1924 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Ja miałam co 2 jak czekałam na cc i to dopiero masakra.
Cytat:
Biedna Monia nacierpi się trochę. Jakby wiedziała że będzie rodzić to przynajmniej można się nastawić a tak? Niewiadomo ile to jeszcze potrwa. Ech ze tez Toska nie poczekala tych kilku dni. |
|
|
|
|
#1926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1927 |
|
Zadomowienie
|
Też miałam co 2 minuty. I to przez 5 godzin! A szyjka się ani o milimetr nie skrocila.
Mam nadzieję, że nie będzie się mimo wszystko długo męczyć. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam właśnie wpisany w kartę termin z OM - 10 marca, a obok zaznaczone że mam cykle 32 dni, bo inaczej powinien być wpisany 6.... no ale tak jest dokładniej.. i w moim szpitalu ok, zgodzili się z tym terminem, ale jak leżałam za drugim razem w innym, to ich zdaniem byłam właśnie 4 dni do przodu i tak mi pisali wszędzie, wg tej reguły Naegelego (?)...
|
#1929 |
|
Wtajemniczenie
|
I jak tu sie nie bać porodu
|
|
|
|
#1931 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia trzymam kciuki !!!
U mnie była podobna sytuacja, dostawalam zastrzyki przeciwskurczowe, żeby powstrzymać akcje porodowa, zeby moj maly jeszcze posiedzial w brzuchu. Dla naszych dzieci kazdy dzień w brzuchu mamy jest na wage złota. Ale jak juz akcja porodowa się zaczela, to nic nie bylo w stanie jej powstrzymać. Mi się wydaje, ze lekarze niejedno juz widzieli i wiedzą co robia. Moj syn jeszcze w dniu porodu wychodzil w usg prawie pol kg ciezszy niz sie urodzil. Tak czy inaczej, na pewno wszystko będzie dobrze. Powodzenia Monia ! Date na porod masz super !!!
Edytowane przez kallina_2014 Czas edycji: 2016-02-14 o 11:23 |
|
|
|
#1932 |
|
Zadomowienie
|
Wydaje mi sie, ze chca powstrzymac akcje po to by sterydy na plucka zaczely dzialac. Nie ma co innego wymyslac , jest w szpitalu pod dobra opieka i tam pewnie wiedza co robic. Wiadomo, ze sie umeczy ale to juz chyba tak jest porod moze trwac 3godz , a moze i trwac 15h i z natura zadna z nas nie wygra, a jedyne co jest pewne to ,to ze kazda z nas musi to przejsc i wytrzymac. Tam w szpitalu juz odwrotu nie ma, nie ucieknie sie od tego. Trzeba tylko trzymac kciuki zeby wszystko poszlo dobrze
|
|
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, lekarze muszą dobrze oszacować ich sytuację. Skoro ma aż tyle tp to wcale się nie dziwię, że mają pewne obawy. Jedno jest pewne na pewno zależy im i na Tośce i na Moni. Boli na pewno mocno ale to da się przeżyć. Z oksytocyna boli jeszcze mocniej
![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
|
|
#1934 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też co chwilę wchodzę i sprawdzam jak sytuacja Cytat:
Cytat:
![]() mąż jak wstanie z drzemki to mu powiem, ale zrobi i tak jak będzie uważał. Z tym, że my na instrukcji mamy podane jak duże ma być ciśnienie w oponie i takim kompresorem idzie to zmierzyć chociaż. Cytat:
Monia trzymaj się tam ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1935 |
|
Zadomowienie
|
Moniaaa trzymajcie się tam
Witam się dzis pospałam długo a tu takie nowiny, aż się zdziwiłam ze 5 stron od północy powstało. |
|
|
|
#1936 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia-trzymaj się dzielnie!
32-dzięki za info w sprawie moni ![]() Ja odczuwam nerwową atmosferę na forum. Każdy poród jest inny, lekarze w sprawie moni i Tośki wiedzą, co robią, więc nie ma co im wchodzić w kompetencje. Położne niepotrzebnie tylko zamieszanie robią. Lepiej, żeby trzymały się jednej wersji. Poza tym każdy poród jest inny,a to że boli to każda z nas wie tylko, że każdy ma też inny próg bólu. Trzymam kciuki za moni!! Ale proszę Was nie nakręcajcie się wzajemnie na straszne szpitalne przeżycia
|
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ogólnie się nie nakręcam porodami innych, póki co przeżywam już moją jutrzejsza, ostatnią umówioną wizytę
|
|
#1938 |
|
Zadomowienie
|
Dzis dzieci sie rodza , wlasnie 40min temu przyszedl na swiat synek mojej kolezanki, naturalnie i trafiony w termin
|
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne ze wiekszosci personel chce dobrze. Tylko nie zawsze to wychodzi.
Nie ma sie co nakrecac jak to jest zle w szpitalach itp. Ale ja jestem osoba ze nie ufam tak w 100 %. Czasem trzeba 7 razy dopytac czemu tak, po co tak itp. Dla lekarza kazda pacjentka na dyzurze to przypadek medyczny - boli, da rade kazda daje. Ale to nie jego boli, to nie on lezy i czeka na info. Dlatego trzeba dopytywac.. tyle razy dopoki sie nie zrozumie. Polozne jedne sa fajne i empatyczne a inne zolzy. Wiadomo ze zadna nie zrobi krzywdy - ale wystarczy 1 glupie zdanie zeby zachwiac w kobiecie niepewnosc. Ona to ma gdzies a my lezymy i sie stresujemy. Takze zaufanie zaufaniem a dopytywanie itp swoja droga. |
|
|
|
#1941 |
|
Wtajemniczenie
|
Macie racje
![]() Misia-do wszystkiego trzeba mieć ograniczone zaufanie. |
|
|
|
#1942 |
|
Rozeznanie
|
Moniaaa to sobie termin Tośka wymyśliła
Trzymajcie się tam dzielnie!!! My mocno trzymamy kciuki!!! Ściskam |
|
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1944 |
|
Raczkowanie
|
Monia, kciuki zaciśnięte, trzymaj się! To Ci się walentynki trafiły...
Fjolek rozważ jeszcze 2way fix. Jest najlepsza bo można wozić tyłem do kier. jazdy z tym fotelikiem i z Pearl (kolejna grupa). Ja ją biorę, tylko nie wiem jeszcze czy z CabrioFix czy z Pebble. |
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
Misia, każdy poród wygląda inaczej. Takie dopytytywanie może prowadzić do sytuacji jak u Moni, że każdy mówi co innego. Gdyby Monia rodziłaby w terminie to nie zastanawialiby sie co dalej. Sami nie wiedzą czy skurcze się zatrzymają bo nie są jasnowidzami, nie wiadomo jak organizm zareaguje. Każdy poród boli, musi boleć. Monia da radę, a lepiej żeby sterydy zdążyły zadziałać i Tosia będzie bezpieczna. Może nie mają tam oddziału neonatologicznego
różne myśli przychodzą mi do głowy. Nasze gadanie nic tu nie da. Jest pod opieką lekarzy i nie dzieje im się krzywda.
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak trafiłam w krawieniem to lekarka która szła do mnie spotkała koleżanke która wpadła małym dzieckiem sie pochwalić i wzieła ją do gabinetu na ploty!! a ja zapłakana siedziałam na wózku na korytarzu z krawieniem - dopiero jak mój mąż z ryjem wpadł do kantorka położnych to poszły do niej i przypomniały o pacjentce dlatego ja jestem ostrożna z tym, że lekarze wiedza co robią.. jasne że wiedza. tylko pytanie czy przypadkiem nie ma kogos ważniejszego dla nich akurat w tym momencie ?? u mojej koleżanki było tak, że 8h hamowali jest skurcze a potem była zmiana lekarza i pow od razu CIECIE czemu nikt wczesniej tego nie zrobił bo coś tam było nie halo.. ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- ja nie odnosiłam się do prypadku moni tylko ogólnie do sytuacji w szpitalach. |
|
|
|
|
#1947 |
|
Zadomowienie
|
Misia masz racje -tylko niestety dla szpitali i lekarzy a nawet tych poloznych kazdy jeden porod to rutyna, robia to kazdego dnia i mysla, ze kobieta przychodzi i wszystko juz wie, a na personel mozna rozny trafic. Dlatego mysle, ze i my musimy miec troche dystansu do tego wszystkiego, chociaz wiem ze bedziemy cale w strachu. Dzis jak nie pojdzie sie do lekarza to niczego sie nikt na oddziale nie dowie. Dostawalam leki pytalam co to jest to jedna powiedziala, ze ona nie musi wiedziec ,a druga wszystko wyjasnila i co zrobic z taka ? Trzeba dobrze trafic niestety.
|
|
|
|
#1948 |
|
Wtajemniczenie
|
Milka Tej 2way fix nie można z cabrio city a z tego co pamiętam o ten fotelik Fjolek pytala
Dziewczyny mam pytanie z innej beczki Mam podejrzenie graniczace z pewnością ze dopadła mnie infekcja intymna Mam od gina lek w razie takich sytuacji (basen itp) ale nie wiem czy go brać czy iść z tym do gina We wtorek najwcześniej bym mogla mieć wizytę bo planowa to dopiero 8 marca :-( Nie chce panikowac ani zbagatelizowac sprawy I sama nie wiem co zrobić
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w niektorych szpitalach na wejsciu podaja oxy bo jest szybciej... i kogo to obchodzi ze ty nie chcesz ?? u mnie w miescie jest taki szpital własnie. Prosza sie o porody u nich.. no ale kto tam pojdzie jak tak praktykuja?? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:06.

każdy poród jak widać jest inny. Jedna urodzi szybko i sprawnie, a druga musi się męczyć.. Ciekawe czy rozwarcie się robi..

szkoda tylko że trafiła na obcy szpital i bandę ludzi którzy nie mogą się zdecydować co robić. 

Każdy ma swoją historię, a Ty też zniesiesz wszystko co będzie trzeba dla swojego Leosia!