|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Paznokcie
Witam. Nie wiem czy trafiłem na odpowiednie forum, ale mam problem z paznokciami. Sa na nich biale przebarwienia, nie mam pojecia od czego. Zamieszczę zdjecia tam wszystko widac jak to wyglada. Czy moge sie tego jakos pozbyc, bo nie wyglada to zbyt estetycznie. Prosze o pomoc
Edytowane przez onn92 Czas edycji: 2016-01-15 o 00:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Paznokcie
Wydaje mi się, że są osłabione(płytki) brak witamin, prawdopodobnie żelaza i cynku. O wyglądzie paznokci nie decyduje tylko pielęgnacja, ale w głównej mierze stan organizmu. Dlatego po prostu więcej warzyw np. bogatych w żelazo jedz (suplementy sobie daruj nie wchłaniają się dobrze. Co do pielęgnacji odżywka do paznokci (byle nie eveline)
![]() Pozdrawiam NUN1 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Paznokcie
dziękuję za poradę. Oczywiście zdaję sobie z tego sprawę, że na wygląd paznokci ma bardzo duży wpływ to co jemy. Postaram się zażywać więcej produktów bogatych w żelazo i cynk. A może Ty mi polecisz jakaś najlepiej bezbarwną odżywkę do paznokci, bo ja jako facet za bardzo nie wiem co z czym ;p
Pozdrawiam onn92 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:22.