![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy kobieta może pachnieć "męskim" zapachem ?
Cytat:
![]() Bo tu, na forum, mam wrażenie, że większość dziewczym lubi pachnieć dla siebie, niekoniecznie dla mężczyzn ![]() Dzisiaj testowałam męski L`Instant. Podoba mi sie bardzo, podczas gdy damski- brr... Męski jst przepiękny, ciepły, na kobiecej skórze nabiera innych akcentów. A męski Gucci ![]() ![]() ![]() A jakie Ciebie zwalają z nóg? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To był żart ![]() Proszę bardzo - kłania się wyszukiwarka ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...EAskie+zapachy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
ja sobie tego nie wyobrazam
![]() ale jest wiele damskich perfum ktore przypominaja meskie... z Avonu np. TrueGlow co kto lubi ![]()
#124 |
Zakorzenienie
|
Nie wyobrazam sobie pachniec meskim zapachem... mi sie nawet zapachy lekko meskie nie podobaja, jak np prada-prada, czy little black dress-jak dla mnie troche meskie
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Pewnie że można - wszystko można! Co komu pasuje i co kto lubi.
![]()
#126 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie podzial na "meskie" i damskie" nie istnieje. Kilka "meskich" z przyjemnoscia uzywam
![]() ![]()
#127 | |
Zakorzenienie
|
Może.
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Ja tez nimi lubie pachniec.
![]() ![]() ![]()
#129 |
Zakorzenienie
|
Pytanie jest tendencyjne....
![]() ![]() Myszko ![]() ![]() ![]() Muszę koniecznie zapoznać się z "Basalą" - uwielbiam większość kompozycji Shiseido: FdB, białe ZEN, Energizing Fragrance, Vocalise... Podejrzewam, że Basala zawładnie moim nosem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapoznaj się z Basalą koniecznie, jestem na 100% pewna, że ci się spodoba ! ![]() To ciepły, mocny zapach z nutkami kadzidlanymi, jest bossski ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama chętnie sprawiłabym sobie flakon Pi czy Gucci PH - stojących w "męskiej" części perfumerii (a nie sprawiam na razie, nie dlatego, że to męskie zapachy, tylko dlatego, że funduszy na wszystko wymarzone brak) Dla mnie to mniej więcej tak, jakby dyskutować, czy kobieta powinna być np. władcza, dynamiczna, agresywna etc, bo to są cechy uznawane w naszej kulturze za męskie. I co z tego? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny nie wiem czy to prawda,ale slyszalam,ze damskie perfumy Vera Wang the Fragrance moga uzywac rowniez mezczyzni ?
Posiadam te perfumy i nie moge absolutnie sie do nich przekonac. Zreszta kiedy Maz mi je przyniosl bylam absolutnie przekonana,ze kupil jakis nowy zapach dla siebie. Osobiscie nie raz wychodzilam "ubrana" w meski Givenchy PI ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój mąż nie używa perfum ![]() ![]() ![]() Natoniast nie lubię jak facet pachnie kobieco, słodko i kwiatowo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Ach, wyrzućcie mnie z tego wątku, bo coraz bardziej nabieram ochoty na Equusa, L`Instant i Terre.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
A takie np. Terre to i ja bym na sobie chętnie ponosiła ![]()
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Wtajemniczenie
|
Czy kobieta może pachnieć "męskim" zapachem ?
Właśnie zwąchuję Opium PH (wersja edp) z nadgarstka. Dla porównania na drugiej łapce Opium damskie (niestety edt, bo nic innego nie mieli w testerach).
Muszę powiedzieć, że jestem wersją męską absolutnie czarowana ![]() ![]() ![]() Po ostatnich testach do wcześniej wymienionych Amen i Lempickiej PH dodałabym Pi Givenchy, Opium PH (ale wersja EDP, bo EDT jest już ewidentnie męska, a EDP jest taka na pograniczu słodko-dymno-przyprawowa ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=tDJNTd18ANA Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2007-10-20 o 22:46 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Męski CARRUTI IMAGE i CHANEL EGOISTE dla kobiet ??!
Cytat:
O! Zaintrygowałaś mnie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
A cóż to za herezje w tym pytaniu? Czy kobieta może pachnieć "męskim" zapachem?
Skądże, kobieta może pachnieć tylko gotowaną kapustą i ulanym mlekiem niemowlaka. Też koniecznie muszę powąchać! |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
A dlaczego nie? Inna sprawa, że ja sama chciałabym czasem pachnieć męska wodą toaletową, ale próby i testy upewniają mnie w przekonaniu, że na mnie leżą najlepiej klasyczne kobiece zapachy. Męskie mogę sobie na moim misiu powąchać
![]()
#144 |
Raczkowanie
|
Znałam dwie kobiety pachnące "męskimi" perfumami. I obie pachniały bardzo seksownie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
No to i ja sie wypowiem. Lubie meskie zapachy, ale na mezczyznach. Sama nie moglabym uzywac, bo probowalam. Kiedys zachwycil mnie Ungaro III, psiknelam na lape i przez chwile wszystko bylo super, az zapach zaczal mnie meczyc, bo byl po prostu meski. Niestety jestem tradycjonalistka w tej kwestii i nuty meskie obecne nawet w damskich perfumach szybko wyczuje i nie pasuja mi kompetnie. Tak samo odwrotnie - bywa, ze meski zapach pachnie czyms typowo kobiecym, np. Aqua di Gio - to dla mnie conajmniej unisex, jesli nie damski swiezuch. Oczywiscie uwazam, ze kobieta moze pachniec meska woda tolaetowa i mezczyzna moze uzywac damskich perfum, tylko jak dla mnie to w ogole nie gra, nie pasuje mi to. Na jednej kobiecie wyczulam kiedys Femme Mont blanc - zapach, ktory moim zdaniem jest bardzo meski (choc slodki), kojarzy mi sie z Le male no i niestety bardzo mnie to zestawienie denerwowalo - wydawalo mi sie, ze mam do czynienia z jakas nie do konca zorientowana kobitka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Ja używam czasami męskich Eternity CK- piękne, cytrusowe, z nutką lawendy. Damskie są ohydne jak dla mnie, ale męskie-ach ach. Zamierzam używać ich nadal wbrew wszystkiemu
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś miałam swoją Magnetism, ale szybko mi się znudziła, jednak męska Magnetism jest piękna. Próbowałam namówić ojca, żeby właśnie ją zażyczył sobie na imieniny, jednak nie udało mi się, bratu się spodobały, więc może jemu kiedyś sprezentuję. Koleżanka której podsunęłam blotter pod nos też została nim oczarowana i nie mogła uwierzyć ze to męskie. Mogłabym ich używać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Ja osobiście uważam, że kobieta i dobrze do niej dopasowany męski zapach to coś cudownego. To tak jak piękna kobieta ubrana w męską koszulę, czy garnitur...niech mi ktoś powie, że to nie jest ponętne
![]() Czasem nawet wydaje mi się, że męskie akcenty (nie tylko, jeśli chodzi o zapach), są tak kontrastujące dla naszej damskiej natury, że uwydatniają delikatność i kobiecość. |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
czyli Endżi
|
Wydaje mi się, że aktualnie coraz bardziej zacierają się granice między produktami dotychczas "tylko dla kobiet" i "tylko dla mężczyzn".
![]() ![]() Kiedy ostatnio przeglądałam z babcią ofertę YR to powiedziałam jej, że kiedyś chciałam taką woda kolońską o zapachu zielonej herbaty (akurat w tej ofercie i tak była uniseks ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o nutki, to sporo nowszych perfum męskich ma w składzie słodkości oraz babskie kwiatuszki jak fiołki czy różyczki ![]() ![]() Kilka razy spotkałam się z opinią, ze Angel pachnie na mnie trochę męsko ![]() ![]() To typowych pour homme miałam tylko kilka podejść: - Pi - ![]() - Silver Shadow - ![]() ![]() - męska Euphoria - ![]() - Fahrenhait - ![]() ![]() - CdG Original - ![]() - Gaultier2 - ![]() - Idole - ![]() Ale co do pytania w tytule - jak najbardziej ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.