|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Was nadrobić
![]() Kaasi, gratulacje Szybko i sprawnie poszło. No i masz z głowy Szybkiego powrotu do domu :cmokCytat:
Sporadcznie, ale dałam. W szpitalu już nawet, jak musiał ciurkiem na solarium wyleżeć. Teraz mam tak samo jak Ty, od 2 dni chce ssać i ssać. Wczoraj wisiał na cycku 3 godziny, ale az się prężył z nerwów że leci mleko. Skapitulowałam i dostał smoka. Pociumkał go z 5 minut i padł. To chyba ten skok rozwojowy trzeciego tygodnia...Dziś mieliśmy z tym ssaniem to samo. Demonizuje się te smoczki, a moja położna również mówi, że jak silny odruch ssania to dać smoka, o ile dziecko dobrze przybiera. Cytat:
U mnie się to sprawdziło, może u Was też się sprawdzi Cytat:
W piątek pediatra powiedział mi, że spokojnie do miesiąca może odpadać.U nas odpadł dopiero dziś Ostatnie dni wisiał już na włosku, ja traktowałam octaniseptem, kazali raz dziennie, ale ja 2x robiłam, przy okazji jak swojego kroka opatrywalam to robiłam psik ![]() Poza tym ileś razy dziennie go odginałam z każdej strony. Wysłane przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- My wczoraj odwiedziliśmy pradziadków, bo jeszcze nie widzieli. A dziś pierwszy spacer bryką. Bo do tej pory to tylko do lekarzy latał, dziś zwyczajnie dłużej pospacerował Wysłane przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
Wysłane przy użyciu Tapatalka
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-02-14 o 23:43 |
||||
|
|
|
#3242 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
To u was też długo siedział kikucior ja też psikalam octeniseptem i uważam że to głupota teraz i mogłam nic nie robić albo delikatnie spirytem
no cóż czekamy może choć te klamrę ściągnie we wtorek
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lola u nas tez klamre jeszcze w szpitalu zdjeli. Wlasnke z tym 3 tygodniem.. Mama mnie uprzedzila ze moze byc inny.. Ze moze mi sie wydawać ze nie mam pokarmj ze mala się nie najada bo chce czesto jest albo wlasnke ze cycki zaczną bujac.. I zeby sie nie zrazac..
|
|
#3244 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze że piszesz takie rzeczy bo też zaczynałam wątpić w to karmienie momentami czy tam coś jest np jak wisi co 5 min i czuje już dwa suchary
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
No ona mi tak powiedziala ze moze być kryzys żeby dac rade.. Jak narazie to moj cyc miekki a boli jak..
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Melduje sie w dwupaku. Ależ miałam cudna noc! Przepowiadaczy brak, wyspalam sie ze hej! Oznak porodu brak ale z takim samopoczuciem to mam to gdzieś W nocy pola ze swojego pokoju krzyczała przez sen "mamusiu urodziłaś juz lile" Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#3247 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje dla nowej mamy ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Ja : ) to końcówkę ciąży masz super, ja już od 27 grudnia do 19 stycznia to miałam koszmar... a jak sobie przypomnę te ostatnie dni to już w ogóle... :/ To obyś już tak czuła się do samego końca
|
|
|
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo 😊 ja juz wstalam z dziećmi, M jeszcze drzemie. Zaraz by robić jakie śniadanie. Noc by była ok gdyby nie to ze od 4 oboje z M nie mogliśmy spać...
|
|
|
|
#3249 |
|
Rozeznanie
|
Co do kikucika pępowiny on sam odpadnie, u nas odpadł po 2 tyg. ale to chyba różnie u każdego dziecka i pryskałam tylko octaniseptem.
|
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymajcie kciuki żebym wyszła bo obok leży takie jeczydlo ze masakra ja wiem ze boli ale bez przesady trzeba trochę się ruszać nie wytrzymam z nią dłużej
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
Kciukam :-*
|
#3252 |
|
Rozeznanie
|
A u nas dziewczyny zapalenie piersi :/ tzn jednej piersi - lewej. Wczoraj była u nas Pani Dr do małej bo coś kaszlała a ja oczywiście panika... ale osłuchała ją i jest wszystko ok, ale tak brzydko charczy - ponoć to wiotkość krtani, która może utrzymywać się nawet do roku. A mnie w sobotę zaczęła znowu bardzo boleć lewa pierś tak że ani spać ani dziecka położyć na niej i dostałam wczoraj antybiotyk na to... mam nadzieję że pomoże bo ból okropny.
U nas Zuzia jedzie już na samych mm bo ja pokarmu nie mam, ale na szczęście zaparcia które miała minęły i teraz zje, chwilę poogląda wszystko w koło i ładnie zasypia... A jak u Was ze spacerami? Wietrzyłyście dzieci? Bo ja się jakoś teraz bardzo tego boję bo wszędzie w koło dzieci chorują a ja jestem bardzo przewrażliwiona na tym punkcie... |
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia moja Lilka tez tak charczała i pediatra dala skierowanie do laryngologa. I laryngolog powiedziała że to właśnie przez wiotkość krtani. Jakos 14 miesięcy miała jak to charczenie zanikło...
Kasia trzymam kciuki za wyjście ✊ |
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Ja marze o spacerku ale sama ciagle zakatarzona.. Narazie ubieralam mala w czape i otwieralam okno :-D
---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Magdzinska a zapalenia wspolczuje. Mnie tez lewy cyc boli i obawiam.sie ze sie zaczyna..
|
#3255 |
|
Zadomowienie
|
Jestem ciekawa jak brzmi ta wiodkosc krtani bo nasza mała też tak dziwnie charczy czasem , wspolczuje zapalenie ! Marta oby cię ominęło
|
#3256 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja tez czekam na baaardzo szczególowa ![]() ![]() Cytat:
![]() i powiedział ze najlepszym prezentem dla niego jest Mijka walentynka co do kikuta to mysle ze sam odpadnie, nam polozna go "oberwała" teraz ma tylko takie cos czarne w pepuszku. I tez nie lubilam tej klamerki - na brzuszku jej skorka schodzi od niej ![]() ![]() Cytat:
oby to nie było jakies zapalenie Cytat:
koniec z balonami jak u dody ale teraz przynajmniej moge chodzic i spac i mnie nie gniecie nic ![]() położna mówiła ze to jest kryzys laktacyjny 2-3 tyg, po nawale pokarmu jest mniej i sa takie rodzynki - ale dla dziecka spokojnie wystarcza pokarmu i nie trzeba panikowac - minie niedługo Cytat:
hehe trzymam !!! ![]() ![]() ![]() a ja sie melduje pierwszy dzien bez tz - pojechal do pracy juz dzisiaj
|
|
#3257 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
-rozmasowac bardzo delikatnie -rozluznic -jesli piers jest twarda to powtarzac az nie zmieknie -liscie kapusty trzymac w lodowce -mozna brac paracetamol jesli bol jest nie do zniesienia, jesli lekarz zdecyduje o antybiotyku nie mozna go brac krocej niz 7 dni (nawet jesli lekarz zaleci np tylko 5 bo dolegliwosci lubia nawracac) Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam co pare dni ciężka noc przez przepowiadacze i pozniej z niewyspania chodE zła jak osa. Ale dzis świetna noc a rano pierwsza piosenka w radiu to moja ulubiona i tańczyłyśmy z pola po salonie fajnie było zaraz niestety musze jechac do przychodni po l4 bo miałam do dnia tp czyli wczoraj. A pozniej chyba jakis spacer nad Wisła moze na Wawel i lody ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
Kciuki! Oby sie udało ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#3259 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3260 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia gratulujemy Dzidziula
![]() Marta Kochana łączę się w bólu... A Mała pije z piersi czy też używasz laktatora? U mnie jak Kuba pije to oglądam galaktyki ![]() Laktator jest dla mnie delikatniejszy, a dziś rano udoiłam aż 120ml I wiecie co??? Nie miałam nawału albo go przegapiłam albo będę miała dopiero??? Możliwe żeby go nie mieć???
|
#3261 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się z rana
Torba spakowana, internet w telefonie jest, ja chyba gotowa... Moje dziecko rano przeżyło prawdziwą histerię Normalnie serce się kroi
|
|
|
|
#3262 | |
|
Rozeznanie
|
Hej!
My od rana mamy co robić Chłopcy już rozstawieni, starszak na zimowisku w szkole, młody w klubie. Tuśka śpi a ja mam czas na wizaż żyć nie umierać hehehe Próbuję się dodzwonić do przychodni, bo mamy iść na kontrolę, ale kiepsko mi idzie. Non stop zajęte! Kaasi trzymam kciuki za wyjście! U mnie wypuszczają po 48h (oczwiście jak wypada o przyzwoitej porze) Marcia przystawiaj ssaka jak najczęściej do tej bolącej piersi i powinno być lepiej. Rozgrzej przed karmieniem (np. prysznicem, termoforem, pieluszką), nakarm i schłodź najlepiej kapustą. U mnie po 2 takich sesjach minęło. Zazdroszczę Przyjedziemy kiedyś wiosną na spacerek ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Uff dodzwoniłam się Ciekawe co ta pediatra dzisiaj wysłucha :/ Oby nic, bo kolejny raz do szpitala nie mam zamiaru jechać!!---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
Co się stało? Już z tęsknoty za Tobą ta histeria? |
|
|
|
|
#3263 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie bylo na studiach, pozniej mialam przerwe i od poltora roku znowu tu i mam juz dosc. krk jest fajny jak sie jest mlodym i chodzi po imprezach, jest fajny zeby przyjechac raz na czas, ale na stale do mieszkania jest smrod, tlok, drogo, korki i smierdzi juz nie moge sie doczekac az sie wyprowadzimy ale to jeszcze z poltora roku ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
Dawaj znac co u Was.A Michałka szkoda, ale da rade. Szybko wrocisz i wszystko sie ustabilizuje |
|||
|
|
|
#3264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie męczy katar zatokowy, w nocy prawie nie spałam, ledwo mogę oddychać. Znacie jakieś złote środki, bo się wykończę? |
|
|
|
|
#3265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi bardzo ladnie schodzi po tym z zatok ale trzeba uwazac zeby sie nie popazyc bo sol nagrzewa sie jak piasek w ognisku ![]() Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3266 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pomocy jak dokładnie zmierzyć temp dziecku. Mały kicha juz od czasu szpitala ale wczoraj przeżyłam zawał na miejscu bo zaczął kochać chyba ze razy i aż mleko nosem poszło i glut. Ale potem cisza oddycha dobrze przez nsek i mierzył temp microlifem ale on okazuje 3 różne temp od 36.8 do 37.6 pod paska zwykłym mierzylam 36.5 no i nie wiem czy jechać do lekarza czy jak? Mąż dopiero idzie zapisać małego dziś do lekarza rodzinnego ale pedatrq nie jest. Nie mam pojęcia strasznie się boje juz panikuje
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
Mi chyba jedynie inhalacje przychodza do glowy.. Z rumianku? Bo nie wiem czy olejki mozna w ciazy.. Probowalas? Kilka razy dziennie? I duuuzo wody morskiej do nosa psikac.
|
|
|
|
#3268 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Powodzenia :-* a synkowi cierpliwosci.. Cytat:
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do temp to jedyny sluszny sposob mierzenia u takiego malucha to w pupie. Zaden inny pomiar nie bedzie precyzyjny. Od wyniku w pupie odejmujesz 0.5 stopnia (tzn ze w pupie praktycznie zawsze jest 0.5 stopnia wiecej). Wiec jak Ci wyjdzie w pupie ze ma 38 to tak naprawde ma 37.5 etc. I druga rzecz - noworodki i male niemowlaki mają wyzsza temp ciala niz dorosli, rzadko kiedy maja 36.6 raczej 37 a nawet 37.5 i to tez jest naturalne. Przynajmniej tak nas uczyli w USA i tak bylo u Poli - miala 37, a nawet 37 z hakiem przez pierwsze pare miesiecy |
|
|
|
|
#3270 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zwykly term jest najbardziej wiarygodny - wyglada na to ze wszystko jest ok pamietaj, ze u takiego malucha podwyzszona temp ma zwiazek ze stanami przejsciowymi i nosek tez musi sie wyczyscic ![]() Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

Szybko i sprawnie poszło. No i masz z głowy 
jutro 3 tygodnie wygląda normalnie sucho ale siedzi twardo
może byla gruba pępowina kurde wkurza mnie bo ta klamra jej się wbija a ona lubi leżeć na klacie u taty 

Ślub