|
|
#661 | |||||
|
czyli Endżi
|
Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XVI
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W sumie nie był zły, ale strasznie się zdziwiłam kiedy przeczytałam gdzieś, że film powstał w oparciu o zupełnie inny scenariusz. Został tak prymitywnie hollywoodzko przerobiony, że aż żal Pierwotnie był pełen wspaniale bogatego języka filmowego i symboli a zostały - przepraszam jeśli urażę osoby, którym się podobał - popłuczyny ![]() Cytat:
Może się właśnie "Requiem" pocieszę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#663 |
|
Rozeznanie
|
Leo,wszystkiego najlepszego , wielu pieknych zapachów i innych spełnionych marzeń.:roza
Byłam dzis w pracy ,a rankiem za oknem jakoś bialo było. ![]() Ku pocieszeniu ogólnemu wypachniłam sie rzadko używanym szyprem( boję sie,ze mi go zabraknie) Mystere by Rochas . Piekny zapach. A teraz zobacze, czy sie polubimy/pokochamy z Le Dix , starym zapachem Balenciagi , który dostałam w prezencie urodzinowym od przyjaciółki. Bardzo go jestem ciekawa. Nie pamietam niestety,kto pisał na wizażu,że ma Talisman Balenciagi. Chciałabym wiedziec, jak pachnie.Nie znam nawet nut zapachowych. Szkoda. Edytowane przez Ondine Czas edycji: 2007-10-20 o 18:04 Powód: literówka |
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień w kuchni (jak to zwykle bywa przy pierogach
) w oparach Innocenta.
|
|
|
|
#665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leo, wszystkiego dobrego |
|
|
|
|
#666 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.osmoz.fr/encyclo/marques/...che.asp?ID=170
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
Vivara Pucci, jaki fajny flakon
http://www.osmoz.fr/encyclo/marques/...he.asp?ID=4026 |
|
|
|
#670 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Rodzina zapachów: szyprowo - kwiatowo - owocowe. Górna nuta zapachu: nuta świeża: czarna porzeczka, bergamotka, płatki fiołka. nuta owocowa: liczi chińskie, rum, suszone owoce, davana, osmantus. Środkowa nuta zapachu: nuta korzenna: goździk. nuta kwiatowa: róża, hiacynt, frezja, orchidea, ylan-ylang. Podstawowa nuta zapachu: nuta drzewna: paczula, drzewo sandałowe, mech drzewny. nuta miodowa: wosk pszczeli. nuta żywiczno-balsamiczna: styraks, żywica benzoesowa, labdanum, tytoń. Pachnę Terre d'Hermes, co oznacza, że z moją głową nie jest dobrze... Ale muszę Wam opowiedzieć coś miłego. Po wyjściu z domu spotkałem mojego 14 letniego "kolegę", taki z niego "osiedlowy łobuz", ale mimo wszystko dobry dzieciak.On: Znowu pachniesz... Ja: Że co? ![]() On: Nooo... ty zawsze pachniesz... To był chyba najfajniejszy zapachowy komplement, jaki dane było mi usłyszeć.
|
||
|
|
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobiło mi się tak miło, że wróciłam do domu i śmiałam się do siebie cały wieczór. Dodam, że był młodszy ode mnie o jakieś 10 lat
|
|
|
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ladny komplement, jesli za to te wypowiedz uznac ![]() a ja se beret kupilam, dalej nie mam weny na testy nowych perfum. zreszta na nic nie mam wlasciwie weny. Nie jem, malo spie... moj facet mysli, ze nie jem z premedytacja czyli, ze dieta... a ja nie jem bo jak jem to mi sie cofa. na mysl tez wlasciwie. dzis zjadlam jednego rogalika. to i tak fest w porownaniu z wczoraj ... tzn wieczorem wmusialam w siebie jakies pokarmy jeszcze. huhu ![]() dzis pan zebrak proszacy o reszte mowi ... no wlasnie, najpierw sie gapil... se mysle 'ki...penis'? on za chwile 'jestes pewna, ze nie jestes z Hollywood?' ja aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhh hhhhhhaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaahaaaaaaaaaaa (nie, ze ja taka piekno cudno tylko takie okularki mam 'gwiazduchowate' a ze dzis sie akurat cudnie tez ze soba czuje to chyba promienialo) |
|
|
|
|
#673 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Cytat:
Niech żyje kreatywność w komplementowaniu
|
|
#674 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Mariolko za link. Niestety, znalazlam tam kolejny szypr , który ma ciekawe nuty zapachowe., a i nteresujący flakonik - Vivara E.Pucci.
Gryx82, A tobie sedeczne podziękowania za nuty zapachowe. Bardzo mnie intrygują, sa dosyć "moje". Chyba zacznę sie rozgladac za możliwoscia powąchania Talismanu. O! Teraz doczytałam,że Tymenie też wpadł w oko flokonik Vivara . Edytowane przez Ondine Czas edycji: 2007-10-20 o 18:49 Powód: dopisek |
|
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
Na wieczore wyjście już zaaplikowałam L'instant Magic.Cudowny
|
|
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż tfu, tfu, sama nie wiem, co plotę. Cóż ja bym zrobiła, gdyby zabrakło króliczka do gonienia...? ![]() Wciąż w gęstych oparach Romy - zapodałam sobie pożegnalnego, przedostatniego psika i jestem w trakcie żalu po stracie - co najmniej jakbym rozstawała się z czymś bliskim mi, ale zapach chyba może stać się czymś bliskim, jeśli towarzyszył w ważnych chwilach i został dany z miłości...? Wiem już, że nie kupię kolejnego flakonu Romy, bo tylu jeszcze cudowności nie znam i nie mam. Tłumaczę sobie, że Roma miała już swój czas w moim życiu Też tak trudno przychodzi Wam rozstawanie się z zapachami...? Na łapach Vetiver Oriental i Fleurs de Citronnier Lutensa - ten drugi A zaraz będę pachnieć czekoladowymi muffinkami, bo zgapiłam z Tymeny i zamierzam upiec partię do kawy. Na szczęście dla muffinek nie ma wielkiej filozofii w przygotowaniu ich, chociaż znając moje talenta cukiernicze może być kiepsko. Jedyne, co naprawdę mi wychodzi, to makarony. |
|
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
kreatywnosc spoko ale lubie rowniez staroswieckie komplementy
|
|
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I bardzo dobrze Z mufinkami nie ma zadnej filozofii więc na pewno wyjda pyszne Joasiu
|
|
|
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety, cała reszta w kuchni wychodzi mi raczej przeciętnie
|
|
|
|
|
#680 |
|
Rozeznanie
|
On: Znowu pachniesz... Ja: Że co? ![]() On: Nooo... ty zawsze pachniesz... To był chyba najfajniejszy zapachowy komplement, jaki dane było mi usłyszeć. [/QUOTE]Gryx, Ty usłyszałes chociaż komplement. A mnie az trudno ocenić, co to było.No, na pewno reakcja na zapach. Otóż , bardzo młody czlowiek płci męskiej , lat 11, na mój widok zaczął machac ręką. Zapytany o powód owego machania , oswiadczył,ze to przez zapach. Za dużo go, powiedział. Pachniałam Jungle Elephant .Tylko 2 psiki .Mnie nie przeszkadza. Wprost przeciwnie. Niestety, reakcji młodego za komplement uznac nie mogę . Edytowane przez Ondine Czas edycji: 2007-10-20 o 20:07 |
|
|
|
#681 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
to jest dokładnie to, co Margolcie lubia najbardziej )Contax - Twoje włosy też cudne, ładnie Ci w wyprostowanych przypomnij mi, żebym Ci wzięła Dianthusa do potestowania jak będziemy robic nalot na GaliLuLea93 - wszystkiego najlepszego i wielu miłych pachnących wrażeń ![]() Dorwałam drugą, tym razem już pachnacą próbkę Midnight Poison, i ogromnie mi on przypomina Narciso EDP. Czy ktoś jeszcze odnosi podobne wrazenie...? W teście wyborczym wyszedł mi LiD (nie dziwne) zaraz po nim PPP i PO - w zwiazku z czym nadal biję się z myślami, na co jutro głosować. Bo, że na wybory pójdę, nie mam najmniejszych wątpliwości. A poza tym usunelam z najbliższych okolic wszelkie lustra i inne powierzchnie załamujące światło - szyję mam jak polaną wrzątkiem, o twarzy wspominała nie będę i czuję, że jednak bez dermatologa się nie obejdzie przy okazji wczoraj po powrocie stwierdziłam, że szewc podklejając mi czubki butów zostawił piękne dziury od spodu w obu zelówkach, dzięki czemu woda miała do moich stóp swobodny dostep. Aż dziw, że jeszcze nie kicham i nie kaszlę, ale widać złego diabli nie biorą
|
|
#682 |
|
Zadomowienie
|
Nevada, Mariolasl, Dzika truskawa, Ondine, Kota, Margot45 - dziękuję ślicznie za śliczne życzenia
|
#683 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspaniałomyślnie wybaczam ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie wiem, może mam dziwny gust, ale bardziej trafia do mnie kino europejskie i azjatyckie (tym razem nie chodzi mi tu o horrory) ![]() Cytat:
Cytat:
Traumy??? Kochanieńki, a któż to ma w podpisie zdanie: "Doskonały lęk oczyszcza duszę", hęęę?!?! Grysiczku, mimo wszystko, będę miała na uwadze dobro i komfort Twoich delikatnych pośladków Cytat:
Te perfumy istnieją też w wersji: "Talisman Eau Transparente" Nuty zapachowe: Notes de tete: Cassis, Bergamote, Feuillage, Litchi Notes de coeur: Freesia, Rose, Orchidée, Ylang-ylang Notes de fond: Santal, Mousse, Ambre balsamique |
|||||
|
|
|
#684 | ||
|
czyli Endżi
|
No ok... To i ja się po cichutku przyznam, że takie "Piękne masz oczy" czy "Bolało gdy spadałaś z nieba?" też mnie (czasem) bierze - zależy od osobnika komplementującego
Wieeeem... beznadziejna jestem Cytat:
Europejski film Zapowiada się ciekawie ![]() Cytat:
|
|
#685 |
|
Rozeznanie
|
Różo, bardzo dziękuje za podanie linku. Stronę znam , ale nie mogę z niej korzystac. Przyczyna jest prosta - nie władam językiem angielskim .Szukam stron francuskich.
Tak, wiem ,że jest jeszcze Talisman Eau Tarnsparente ,ale bardziej interesuje mnie Talisman . Miło,ze dołączyłas zdjęcia. |
|
|
|
#686 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo równie ujmujący tekst: "szukam żony dla syna..." - a po chwili zastanowienia i lustracji wzrokiem od dołu do góry - "hmmm ...chyba by się pani nadawała" Cytat:
, tym bardziej, że reżyserem jest G. Tornatore Widziałam prawie wszystkie filmy tegoż reżysera i mogę je oglądać na okrągło Dla zainteresowanych: jutro w "Dwójce" o 1:15 będzie "Malena" z M. Bellucci Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#687 | ||||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Ale moja sąsiadka stosowała bardziej wysublimowane metody Cytat:
To on wyreżyserowł 21 gramów ?Cytat:
![]() Cytat:
![]() O rany... Już dziś nie dam rady zająć się tą fuckin' statystyką A w poniedziałek rano są ćwiczenia i znów będę siedziała jak na tureckim kazaniu...
|
|
#688 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miała baba kiepskie metody, bo dalej jesteś panną ![]() Nie, "21 gramów" wyreżyserował A. G. Inarritu (to ten od "Amores Perros" i "Babel" z B. Pitt'em ), a Tornatore odpowiada m. in. za "Malenę", "Cinema Paradiso", "Sprzedawcę Marzeń", "1900: Człowiek Legenda" Cytat:
Ale warto, po stokroć Cytat:
, człowiek chce dobrze, a tu takie nieprzyjemne chocki-klocki sie dzieją.... Chodź, Rózia przytuli na pocieszenie ![]() Cytat:
![]() Statystyka i arytmetyka to moje traumy z liceum, fuuuuuuj!!!! |
||||
|
|
|
#689 | |||||
|
czyli Endżi
|
Ha .... ha ... ha ...
![]() Cytat:
Cytat:
Ale na pewno w najbliższym czasie obejrzę Cytat:
Cytat:
O, bardzo chętnie ![]() Cytat:
![]() No mówię Ci - nie pamiętam kiedy ostatnio czułam się tak bezrozumną istotką jak teraz za każdym razem na statystyce
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
Ucz się Angeliku ..dominanty, mediany itd. Ze statystyki chodzilam na korki do murzyna Seku
. Mówił do mnie"zrozumiałeś?" a ja odpowiadalam "tak zrozumiałem"Pachnialam Mira bai ale coś nie pasowala mi dzisiaj. Jutro elegancka Prada w Poznaniu
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

Pierwotnie był pełen wspaniale bogatego języka filmowego i symboli a zostały - przepraszam jeśli urażę osoby, którym się podobał
- popłuczyny

Prezes wynagrodził mi to "namówienie" sporą prowizją, będę miała na kolejną flaszkę..... 

Hmmm, muszę to przemyśleć, ok.....??? 

to jest dokładnie to, co Margolcie lubia najbardziej 
Kochanieńki, a któż to ma w podpisie zdanie: "Doskonały lęk oczyszcza duszę", hęęę?!?!