Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rodzić :) - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-15, 08:41   #3271
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod

Marta nam na sr mówili że jak masz objawy jakie opisałaś to dobrze jest ściągnąć laktatorem ale nie do końca żeby nie pobudzać produkcji. Masaż polecali takie lekkie uciskanie w stronę brodawki
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 08:41   #3272
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod

Nana i jeszcze jedno - zanim zdecydujesz sie na wizyte w przchodni z takim malcem to sprobuj najpierw porozmawiac z pediatrą przez telefon, bo Ty wszystkiego mozesz nie wiedziec, niektore rzeczy to czysta fizjologia a teraz szaleje grypa i inny syf i przychodnia to wylegarnia zarazkow, wiec trzeba unikac jesli nie ma potrzeby..
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 08:47   #3273
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Marta nam na sr mówili że jak masz objawy jakie opisałaś to dobrze jest ściągnąć laktatorem ale nie do końca żeby nie pobudzać produkcji. Masaż polecali takie lekkie uciskanie w stronę brodawki
No chyba wlasnie sprobuje mam jakis swoj dziadowski laktator za kikka zl ale wczoraj szwagierka pozyczyla mi swoj z lovi. Wlasnie go wyparzylam i czekam az ostygnie.. Moze sprobuje. Tylko co z tym mlekiem potem?nie chce butelka karmic a wyrzucac tez srednio :-\
Stary 2016-02-15, 08:48   #3274
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
No chyba wlasnie sprobuje mam jakis swoj dziadowski laktator za kikka zl ale wczoraj szwagierka pozyczyla mi swoj z lovi. Wlasnie go wyparzylam i czekam az ostygnie.. Moze sprobuje. Tylko co z tym mlekiem potem?nie chce butelka karmic a wyrzucac tez srednio :-\
Do pojemniczka i do zamrazarki Mozesz trzymac tam nawet 2 miesiace - bedzie na czarna godzine
Stary 2016-02-15, 08:48   #3275
paolkalo1
Rozeznanie

Cytat:
Kiedys slyszalam ze dziewczyny zamrazaja - do 6 mies moze siedziec w zamrazarce... ale nie probowalam wiec nie dam sobie reki obciac

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
paolkalo1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 08:49   #3276
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Do pojemniczka i do zamrazarki Mozesz trzymac tam nawet 2 miesiace - bedzie na czarna godzine
A w plastikowym pojemniczku moge zamrozic?bo dostalam w szpitalu taki z medeli do przechowywania
Stary 2016-02-15, 08:50   #3277
paolkalo1
Rozeznanie

Cytat:
A w plastikowym pojemniczku moge zamrozic?bo dostalam w szpitalu taki z medeli do przechowywania
Mysle ze tak avent ma i plastikowe pojemn i foliowe torebki

Stary 2016-02-15, 08:51   #3278
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Nana i jeszcze jedno - zanim zdecydujesz sie na wizyte w przchodni z takim malcem to sprobuj najpierw porozmawiac z pediatrą przez telefon, bo Ty wszystkiego mozesz nie wiedziec, niektore rzeczy to czysta fizjologia a teraz szaleje grypa i inny syf i przychodnia to wylegarnia zarazkow, wiec trzeba unikac jesli nie ma potrzeby..
Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi juz jestem spokojniejsza. Panikuje bo tż miał katar jak wróciliśmy i ja coś czuje ze mnie bierze. Ale chociaż czkawka juz go nie męczy miał taką straszna i często chyba przez za duze nakladki silikonowe tż wczoraj pojechał po s-ki i jest lepiej miał dziś czkawke ale słabsza juz nie łyka tyle powietrza.
Marcia ja też mam jeden cyc flaczek ale mały się najada za to duży bolesny nabrzmialy śmiesznie wyglądam jeden większy od drugiego i jak mały zje z niego to jeszcze opróżnianiam laktatorem tak polozna mówiła byle nie do końca żeby bardziej nie rozkręcić.

Cytat:
Kichanie u maluszkow to fizjologia - one tak oczyszczaja nosek, kichanie to nie jest objaw choroby. Tak jak piszesz - moze mleczko zalegalo w nosku i musial sie oczyscic nosek
A co do temp to jedyny sluszny sposob mierzenia u takiego malucha to w pupie. Zaden inny pomiar nie bedzie precyzyjny.
Od wyniku w pupie odejmujesz 0.5 stopnia (tzn ze w pupie praktycznie zawsze jest 0.5 stopnia wiecej). Wiec jak Ci wyjdzie w pupie ze ma 38 to tak naprawde ma 37.5 etc. I druga rzecz - noworodki i male niemowlaki mają wyzsza temp ciala niz dorosli, rzadko kiedy maja 36.6 raczej 37 a nawet 37.5 i to tez jest naturalne. Przynajmniej tak nas uczyli w USA i tak bylo u Poli - miala 37, a nawet 37 z hakiem przez pierwsze pare miesiecy

Cytat:
Napisane przez paolkalo1 Pokaż wiadomość
Spokojnie zwykly term jest najbardziej wiarygodny - wyglada na to ze wszystko jest ok pamietaj, ze u takiego malucha podwyzszona temp ma zwiazek ze stanami przejsciowymi i nosek tez musi sie wyczyscic

Dumna mama Dominika
07.02.2016

Edytowane przez NanaR
Czas edycji: 2016-02-15 o 08:53
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 08:54   #3279
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy jak dokładnie zmierzyć temp dziecku. Mały kicha juz od czasu szpitala ale wczoraj przeżyłam zawał na miejscu bo zaczął kochać chyba ze razy i aż mleko nosem poszło i glut. Ale potem cisza oddycha dobrze przez nsek i mierzył temp microlifem ale on okazuje 3 różne temp od 36.8 do 37.6 pod paska zwykłym mierzylam 36.5 no i nie wiem czy jechać do lekarza czy jak? Mąż dopiero idzie zapisać małego dziś do lekarza rodzinnego ale pedatrq nie jest. Nie mam pojęcia strasznie się boje juz panikuje
Z tymi termometrami to tak jest. U nas też pokazuje kilka różnych temperatur. Jak jest ok 37,5 to nic wielkiego. Dzieciom często temperatura wzrasta podczas płaczu, jedzenia itd.
Tak jak ja Ci radzi - porozmawiaj z lekarzem i lepiej nie jedź do przychodni, bo szkoda narażać malucha na dodatkowe syfy.
Stary 2016-02-15, 08:55   #3280
Aagaciorek
Zadomowienie

Zgadzam sie z ja co do mieszkania w Krk. Do studiowania i imprezowania Krakow nadaje sie najbardziej, ale jesli chodzi o pozniejsze dorosle ustabilizowane zycie, to jest jednak meczacy.

Dzien dobry! Witam sie ciut niewyspana. Maluch budzi sie w nocy co 2h, a zanim go nakarmie i przebiore, to.troche zajmuje, zwlaszcza jesli w miedzyczasie syrena mu sie wlaczy :-P

Kurcze, probuje Artusiowi zrobic zdj do paszportu, ale kreci sie ta moja mala glista, przystawia lapki do buzi i obraca glowka. Ciezko :-/

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-02-15, 08:59   #3281
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Nagrzewasz szklanke soli na patelni, przesypujesz na reczniczek i robisz oklad mi bardzo ladnie schodzi po tym z zatok ale trzeba uwazac zeby sie nie popazyc bo sol nagrzewa sie jak piasek w ognisku

O takim czymś nie słyszałam, ale spróbuję. Dzięki!

Cytat:
Mi chyba jedynie inhalacje przychodza do glowy.. Z rumianku? Bo nie wiem czy olejki mozna w ciazy.. Probowalas? Kilka razy dziennie? I duuuzo wody morskiej do nosa psikac.
No właśnie chciałam dzisiaj takie inhalacje porobić.
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-15, 09:01   #3282
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

no pewnie !

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 09:01   #3283
paolkalo1
Rozeznanie

Cytat:
Mi chyba jedynie inhalacje przychodza do glowy.. Z rumianku? Bo nie wiem czy olejki mozna w ciazy.. Probowalas? Kilka razy dziennie? I duuuzo wody morskiej do nosa psikac.
A tez Cie tak boli po tej wodzie?

Stary 2016-02-15, 09:02   #3284
figa84
Zakorzenienie

to ja się tylko odmeldowuje, że u mnie nic się nie dzieje
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 09:05   #3285
re_nata
Raczkowanie

A ja melduję się w dwupaku jeszcze w łóżku. Dziś noc prawie przespana, dzidziuś trochę spokojniejszy juz tak nie wariuje jak w tamtym tygodniu. I pierwszy raz od dawna spałam przed 12 i 2 podbitki. O 5 tz wyprawilam do pracy i śpię. I oby do 17 nic się nie zaczęło.

Mi wczoraj teść czytał w swojej książce zielarskiej, żeby jak robi się stan zapalny piersi smarować ziołami Bitnera. On to ma fioła na punkcie tych ziół i tej książki bierze i codziennie czyta na głos i każdego by tym leczył, nawet do wnuków ciągle tylko pij pokrzywe.
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-15, 09:07   #3286
paolkalo1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
A ja melduję się w dwupaku jeszcze w łóżku. Dziś noc prawie przespana, dzidziuś trochę spokojniejszy juz tak nie wariuje jak w tamtym tygodniu. I pierwszy raz od dawna spałam przed 12 i 2 podbitki. O 5 tz wyprawilam do pracy i śpię. I oby do 17 nic się nie zaczęło.

Mi wczoraj teść czytał w swojej książce zielarskiej, żeby jak robi się stan zapalny piersi smarować ziołami Bitnera. On to ma fioła na punkcie tych ziół i tej książki bierze i codziennie czyta na głos i każdego by tym leczył, nawet do wnuków ciągle tylko pij pokrzywe.
Wazne by nie smarowac niczym co ma alkohol bo mozna narozrabiac i pogorszyc sytuacje

Stary 2016-02-15, 09:08   #3287
marciar7
Zakorzenienie

Laktator to nie bedzie moj przyjaciel co za ustrojstwo nic nie sciaga :-\
Stary 2016-02-15, 09:13   #3288
esor
Mamusia Luty 2016

Dzień dobry!!!!

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
Zgadzam sie z ja co do mieszkania w Krk. Do studiowania i imprezowania Krakow nadaje sie najbardziej, ale jesli chodzi o pozniejsze dorosle ustabilizowane zycie, to jest jednak meczacy.
A ja mam trochę inne zdanie. Mieszkam w Krakowie odkąd się tu urodziłam i mieszkam 12 min od centrum (Dworzec Główny), czyli blisko, ale nie samo centrum, autobusem na północny-wschod. Mieszkałam w pięciu różnych mieszkaniach z czego cztery właśnie w tej części i jest super właśnie do dorosłego mieszkania rodzinnego, dużo zieleni i miejsc do spacerów a równocześnie w odległości spacerowej kilka dużych sklepów typu Auchan, rossman, multikino, aqua park, Castorama, obi, dwie przychodnie, szewc itp. Samochodem w kilka min można do ogromu innych sklepow typu Ikea i milion innych. Nie wyobrażam sobie mieszkać gdzieś gdzie wszędzie musiałabym podjechać samochodem czy właśnie do kina, czy do dużego sklepu, czy nawet do Castoramy tż dwa razy w miesiącu się przejdzie bo zabraknie jakiejś śrubki i co?
A jak się chce poimprezowac to jest gdzie, 12 min i jestem w centrum ojjj jest wybór albo Kazimierz.

Problemem JEST powietrze. I korki. Ale z korkami jest problem jeśli ktoś pracuje w zupełnie innej części krk niż mieszka. Tż pracuje daleko dosyć bo 10 km ma do pracy, ale po to wyjeżdża z domu po 7 bliżej 7 niż 7:30 żeby uniknąć korków i jedzie ul. Opolska (tam jest 70 albo 80 km/h) i po chwili jest w pracy.

Właśnie mi się wydaje że dorosłe życie z małymi dziećmi jest utrudnione na zadupiu gdzie do wszystkiego trzeba jeździć np do przychodni nie spacerkiem w wozeczku tylko autem, zakupy autem, kino autem, wszystko autem bo obok Ciebie nie ma nic tylko jakiś osiedlowy sklep.

Raz mieszkałam na południowym zachodzie Krakowa i tam znowu dyskwalifikacja za wszędzie ogromne ruchliwe ulice i prawie zero miejsc do spacerów bo ciężko nazwać miejscem spacerowym między blokami gdzie jest parę drzew na krzyż :/

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 09:15   #3289
re_nata
Raczkowanie

Bo te zioła jedne są na alkoholu, a jedne nie.

Trzeba coś zjeść
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 09:19   #3290
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
U nas w SR mówili też na 100% że apap guzik pomoże (w sensie paracetamol) bo on nie jest przeciwzapalny jak ibuprofen i że właśnie nawet karmiąc piersią można ibuprofen tam co ileś godzin i jak nie przejdzie po ok 24 h to wtedy antybiotyk. Ale ze ibuprofen nie paracetamol. Któraś coś wie na ten temat?

W ciąży nie można ibuprofenu ale położna mówiła że karmiąc można... Oczywiście nie codziennie itp ale z głową.

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Laktator to nie bedzie moj przyjaciel co za ustrojstwo nic nie sciaga :-\
Ręczny masz?

Ja mam ręczny z aventa od szwagierki pożyczony i też mi średnio to wygląda :p

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Witam się i ja, również po udanej nocy. Zero boli, do toalety tylko raz i to też tylko dlatego, że mąż wstawał. Czop ciągle siedzi

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 09:25   #3291
Zakorzenienie

Cytat:

Jesli jest taki specjalny do przechowywania to tak jakby co to mozesz na zaś kupić woreczki do przechowywania mleka, od biedy nawet takie zwykle do zamrażania żywności beda ok (tyle ze mało wygodne)

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Kiedys slyszalam ze dziewczyny zamrazaja - do 6 mies moze siedziec w zamrazarce... ale nie probowalam wiec nie dam sobie reki obciac

6 miesiecy to tylko w takiej profesjonalnej zamrażarce głebokiej. W domowych nie powinno sie dłużej niz 2 miesiące (wiec warto podpisać datę na opakowaniu )

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
A tez Cie tak boli po tej wodzie?

Lekko szczypie ale nie boli raczej

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość

Haha to mógłby sie dogadać z moja teściowa ona na wszystkie dolegliwości swiata zna zielne sposoby

Stary 2016-02-15, 09:26   #3292
paolkalo1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
U nas w SR mówili też na 100% że apap guzik pomoże (w sensie paracetamol) bo on nie jest przeciwzapalny jak ibuprofen i że właśnie nawet karmiąc piersią można ibuprofen tam co ileś godzin i jak nie przejdzie po ok 24 h to wtedy antybiotyk. Ale ze ibuprofen nie paracetamol. Któraś coś wie na ten temat?

W ciąży nie można ibuprofenu ale położna mówiła że karmiąc można...
Bo apap jest slaby (jest przeciwzapalny ale w duzo mniejszym stopniu niz ibuprofeny, bardziej przeciwbolowy). Tu pisza ze ibuprofen mozna
https://parenting.pl/portal/przyjmow...mienia-piersia

Stary 2016-02-15, 09:27   #3293
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!!!!

A ja mam trochę inne zdanie. Mieszkam w Krakowie odkąd się tu urodziłam i mieszkam 12 min od centrum (Dworzec Główny), czyli blisko, ale nie samo centrum, autobusem na północny-wschod. Mieszkałam w pięciu różnych mieszkaniach z czego cztery właśnie w tej części i jest super właśnie do dorosłego mieszkania rodzinnego, dużo zieleni i miejsc do spacerów a równocześnie w odległości spacerowej kilka dużych sklepów typu Auchan, rossman, multikino, aqua park, Castorama, obi, dwie przychodnie, szewc itp. Samochodem w kilka min można do ogromu innych sklepow typu Ikea i milion innych. Nie wyobrażam sobie mieszkać gdzieś gdzie wszędzie musiałabym podjechać samochodem czy właśnie do kina, czy do dużego sklepu, czy nawet do Castoramy tż dwa razy w miesiącu się przejdzie bo zabraknie jakiejś śrubki i co?
A jak się chce poimprezowac to jest gdzie, 12 min i jestem w centrum ojjj jest wybór albo Kazimierz.

Problemem JEST powietrze. I korki. Ale z korkami jest problem jeśli ktoś pracuje w zupełnie innej części krk niż mieszka. Tż pracuje daleko dosyć bo 10 km ma do pracy, ale po to wyjeżdża z domu po 7 bliżej 7 niż 7:30 żeby uniknąć korków i jedzie ul. Opolska (tam jest 70 albo 80 km/h) i po chwili jest w pracy.

Właśnie mi się wydaje że dorosłe życie z małymi dziećmi jest utrudnione na zadupiu gdzie do wszystkiego trzeba jeździć np do przychodni nie spacerkiem w wozeczku tylko autem, zakupy autem, kino autem, wszystko autem bo obok Ciebie nie ma nic tylko jakiś osiedlowy sklep.

Raz mieszkałam na południowym zachodzie Krakowa i tam znowu dyskwalifikacja za wszędzie ogromne ruchliwe ulice i prawie zero miejsc do spacerów bo ciężko nazwać miejscem spacerowym między blokami gdzie jest parę drzew na krzyż :/

Widzisz, to chyba kwestia co kto czego oczekuje od życia jakie ma przyzwyczajenia i priorytety ja nie wyobrażam sobie tu mieszkać z rodzina. Nie nie nie. Nie moja bajka. Ale to dobrze ze kazdy lubi co innego, przynajmniej dla każdego wszędzie jest miejsce

Stary 2016-02-15, 09:30   #3294
marciar7
Zakorzenienie

Esor reczny mam ale z tego Bolacego cycka prawie nic nie sciagnal. Tylko mnie cycek gorzej boli. Wiec albo tam nic nie ma albo laktator kijowy:-\
Stary 2016-02-15, 09:31   #3295
Zakorzenienie

Cytat:

W ciąży nie można ibuprofenu ale położna mówiła że karmiąc można... Oczywiście nie codziennie itp ale z głową.

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Ręczny masz?

Ja mam ręczny z aventa od szwagierki pożyczony i też mi średnio to wygląda :p

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Witam się i ja, również po udanej nocy. Zero boli, do toalety tylko raz i to też tylko dlatego, że mąż wstawał. Czop ciągle siedzi

Mnie na złamana kosc ogonowa w szpitalu w USA ibuprofenem karmili w końskich dawkach a karmiłam tylko cyc wiec pewnie można. Trzeba by z lekarzem skonsultować moze na wszelki wypadek.. Tylko z gin czy z pediatra?

Stary 2016-02-15, 09:31   #3296
marciar7
Zakorzenienie

Juz ja widze sciaganie pokarmu zeby malej zostawiać.. Jak tak dalej pojdzie to albo na mm sie skonczg albo nie bede wychodzić z domu..
Stary 2016-02-15, 09:32   #3297
Zakorzenienie

Cytat:
Esor reczny mam ale z tego Bolacego cycka prawie nic nie sciagnal. Tylko mnie cycek gorzej boli. Wiec albo tam nic nie ma albo laktator kijowy:-\

Laktator nie ściągnie tak nak dziecko, nawet najlepszy.. Ale fakt ze te ręczne w takich sytuacjach cieżko.. Moze kanalik sie przytkal? Spróbuj rozmasowac mocno i zrobic ciepły okład przed sciągnięciem moze?

Stary 2016-02-15, 09:37   #3298
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Juz ja widze sciaganie pokarmu zeby malej zostawiać.. Jak tak dalej pojdzie to albo na mm sie skonczg albo nie bede wychodzić z domu..
Przystaw ssaka może spod pachy. Czasami z innej strony jak się dostawi, to pomaga. A najlepszym laktatorem jest dziecko
Stary 2016-02-15, 09:39   #3299
NanaR
Zadomowienie

Jedna z położnych w szpitalu mówiła mi że nigdy nie rezygnować z karmienie ze nie ma czegoś takiego jak zanik mleka nawet jak się nam tak wydaje. Może pobudzaj go tym laktatorem i jak Ją mówi może jakiś kanalik. Ja wczoraj w szoku byłam bo maly przez zakładki poranil mi chyba stek bo mleko z krwią poszło ale odstawiłam go od tej piersi i sciafalam mleko laktatorem i juz jest ok. Więc różne rzeczy mogą się wydarzyć

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 09:41   #3300
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy jak dokładnie zmierzyć temp dziecku. Mały kicha juz od czasu szpitala ale wczoraj przeżyłam zawał na miejscu bo zaczął kochać chyba ze razy i aż mleko nosem poszło i glut. Ale potem cisza oddycha dobrze przez nsek i mierzył temp microlifem ale on okazuje 3 różne temp od 36.8 do 37.6 pod paska zwykłym mierzylam 36.5 no i nie wiem czy jechać do lekarza czy jak? Mąż dopiero idzie zapisać małego dziś do lekarza rodzinnego ale pedatrq nie jest. Nie mam pojęcia strasznie się boje juz panikuje
Kochana tylko termometr z giętką końcówką i do pupy, to da najpewniejszy pomiar, ale trzeba odjąć 0.5 stopnia.

I teraz grypa panuje, nie pchaj się do przychodni jak nie trzeba.

Jejuuuuu Tuśka ma bunt, nie poszła do przedszkola....całe plany mi rypły...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości