|
|
#1111 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.
Dzien dobry
![]() navioe super, ze pojechalas i sie uspokoilas, miesiac bez ogladania maluszka to sporo wiec to pewnie to tez pogbebilo Twoj niepokoj ja teraz mam przed soba poltora miesiaca bez usg....ciekawe jak wytrzymam![]() Torunski Piernik ja tez mialam prace z ludzmi, w grudniu sie dosc powaznie przeziebilam, bo wszyscy przychodzili zasmarkani,a pracowalam bezposrednio z klientem i stwierdzilam, ze nie warto i zdrowie jest najwazniejsze wiec poszlam na zwolnienie i tak siedze w domu od tamtej pory... (moze dlatego mi tak te dni/tyg ciazy tak leca jak szalone? bo na wolnym)---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
Edytowane przez one desire Czas edycji: 2016-02-15 o 09:18 |
|
|
|
|
#1112 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
Szału nie ma a tu dopiero pn godz 9.22 :/ Gdzie tam do końca dnia w pracy
|
|
#1113 |
|
Zadomowienie
|
Witam, troszkę Was podczytuję i postanowiłam że dołączę i ja
Można? ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Może napiszę coś o sobie, mam na imię Justyna ![]() Termin porodu wg OM to 20.08.2016, ale trzymam się terminu z USG, bo wiem kiedy zaszłam w ciążę, więc termin wg USG to 29.08.2016 ![]() Aktualnie jestem w 12t0d ciąży Mam już córeczkę Alicję, która kilka dni temu skończyła 2,5 roku Na początku lutego poszła do przedszkola i zmagam się właśnie z jej płaczem porannym, mimo że w przedszkolu jej się podoba. Od stycznia jestem na L4, ze względu na rodzaj wykonywanej pracy.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#1114 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Coraz częściej ze względu na kontakt codzienny z masą ludzi i uciążliwym dojazdem rozmyslam nad L4, tylko kwota wynagrodzenia mnie bardzo trzyma |
|
|
|
|
#1115 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i dzięki za wsparcie w sprawie pracy Cytat:
Cytat:
Cytat:
śliczne imię ma Twoja córcia.. przedszkole to dla Niej nowość, trochę cierpliwości i może będzie Jej raźniej.. choć jest jeszcze maluszkiem i może być Jej cięzko ogarnąć nową sytuację.. ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1116 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dlatego ją tak nazwałam Przedszkole wiem, że nowość, czy Ala jest mała to zależy jak patrzeć, w pełni komunikatywna jest, w przedszkolu jej się podoba, póki co popłakuje w momencie gdy ją odprowadzam do pani, ale przedszkolanka mówi, że ona tak płacze chwilę i za moment już się z dziećmi bawi super, że kontaktowa jest bardzo i towarzyska, a jak już muzykę włączą i zaczynają zabawy to Alicja pierwsza jest w kółeczku Więc myślę, że jeszcze 2-3 tygodnie i się przyzwyczai do nowej sytuacji Dziękuję za przyjęcie
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
||
|
|
|
#1117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1119 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dzien dobry, kropla_deszczu |
|
|
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
a mi to nie dodaje otuchy, wiem jak wiele kobiet doznało przez poród traumy.. wiem też jakie są skutki jeśli poród nie idzie "gładko"/kobieta nie ma siły lub traci wiarę w to, że da radę... wiem ,że większość kobiet dobrze sobie radzi, ale znam niestety tą drugą stronę..
|
|
|
|
#1121 |
|
Raczkowanie
|
Witam kochane kobitki.
Dzisiaj zaczynam II trymestr więc i ja stawiam soczek Tym bardziej mam co świętować, ponieważ pierwszy raz od wstania już pół godz nie wymiotuje...wiem, że to może dziwna radość ale dla mnie to sukces. Navioe dobrze, że pojechałaś. Najważniejsze, że z dzieciątkiem wszystko dobrze Witam również nową mamusię.
|
|
|
|
#1122 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Jestem, żyję ![]() Mamy gości przez następne dwa tygodnie więc ciężko mi będzie gonić Piernika w postach ![]() Czytam Was cały czas, ale już średnio z czasem by coś napisać. Jedna z dziewczyn pisała o teście Nifty. Też go szukałam na gwałt w piątek, ale trzeba czekać 3 dni na próbkę, czy zestaw do pobierania tego. A w sobotę już wracałam. Zadzwoniłam do mojej położnej zapytać się czy mogę zamienić amnio na ten Nifty ale powiedziała mi, że różnica jest taka że ten drugi to badanie przesiewowe a nie diagnostyczne i poleca się je przy mniejszym ryzyku niż moje. Więc chyba zostaniemy przy tej Amnio, będzie za tydzień w poniedziałek. U mnie poranne mdłości nadal są, nocne siusianie wróciło ze zdwojoną siła. Po tygodniu długich spacerów moje biodro odmówilo posłuszeństwa ![]() TZ bardzo się za mną stęsknił i chyba mu się coś odmieniło na temat seksu w ciąży bo już druga noc nie dał mi spać Także fajnie czasami zniknąć na parę dni Mam dodatkowe dzieciaki na ferie więc zaraz idziemy z nimi na spacer
|
|
#1123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki za amnio..da Ci przynajmniej pewność, a nie kolejne przypuszczenia itp.
|
||
|
|
|
#1124 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1125 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za 2 trymestr ![]() Cytat:
![]() Ja to dzisiaj pospałam, az do 11. Zwykle po weekendzie odsypiam tak dlugo mimo, ze nic nie robiłam ![]() Dostałam od gina witaminy dla kobiet w ciazy i niestety mdli mnie po nich :/ |
|||
|
|
|
#1126 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Ja to dzisiaj pospałam, az do 11. Zwykle po weekendzie odsypiam tak dlugo mimo, ze nic nie robiłam
![]() Dostałam od gina witaminy dla kobiet w ciazy i niestety mdli mnie po nich :/[/QUOTE] Moja gin mi powiedziała, że po witaminach może mdlić i dlatego jak wcześniej się tak źle czułam to mi ich nie przypisywała. |
|
|
|
#1127 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kciuki za amnio Czy u Was też taka fatalna pogoda
|
|
|
#1128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zawsze myślałam, ze zdecyduje się na cesarkę ale mama mi bardzo odradza właśnie powołując się na to, że tyle kobiet rodzi na całym świecie i daje radę, że jest to do przeżycia ... ja jednak ciągle mam obawy i to poważne z resztą sama cesarka to też nie kolorowa wizja ... eh także nie wiem jak wyciągna ze mnie tego dzidziusia
|
|
#1129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co 2h albo częściej muszę iść do łazienki ... męczące to ;p Masz jakiś problem z tym biodrem na stałe? Mi też okropnie dokucza ... Co do sexu u nas też w końcu się udało bez paraliżującego strachu z mojej strony !! Brawo ja ;p Cóż te walntynki robią z człowiekiem
|
|
#1131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A teraz trochę chodzenia i zaraz boli. Wiecie, wszystko wszystko się sypie po 30😝
|
|
|
#1132 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj Kropelko. Również podzielam zdanie, że Twoja córa nosi piękne imię ![]() Ja dziś jak zobaczyłam Twój podpis pod postem to się pobeczałam przed kompem xD Hormony ... kochane hormony .... ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
Niby ortopeda mówi, ze nic się tam nie dzieje ale ja jak się położę np na płasko to nieraz zblokuje mnie na amen i nie mogę się aż ruszyć, no i przy chodzeniu nieraz bardzo dokucza ehh
|
|
#1133 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy macie/czujecie czasem jakieś ciągnięcie w bożenie?
|
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1135 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzę, że byłaś ciesze się, że wszystko w porządku. Długo czekałaś? bo jak byłam ostatnio to widziałam, bardzo dużo osób w kolejce. Ale jest to podobno naoprawdę godny zaufania i polecenia szpital. Pozdrawiam Wsyzstkie i życzę miłego poniedziałku. Byłam dzisiaj zrobić powtórne TSH, żelazo i mocz ogólny, czekam na wyniki i wraz ze wszystkimi jadę w czwartek na wizytę. Nastawiam się pomału bo chcę od razu powiedzieć kierowniczce... Ciągle nie wiem jak. Czy wprost czy na okrętkę... ehhh. Mam dziś bardzo dobry dzień bo miałam również wspaniały weekend. Mam najkochańszego TŻ na świecie... w sobotę przyniósł mi 60 tulipanów, wczoraj pojechaliśmy do miasta wybrałam sobie nową bieliznę, bo już sie nie mieściłam w stare staniki :/ najedliśmy się gofrów i pizzy hut w kształcie serca może i tandetnie ale za to bardzo pozytywnie
Edytowane przez superhuman Czas edycji: 2016-02-15 o 13:08 |
|
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1138 |
|
Zadomowienie
|
tak, ja tak mam srednio raz na dwa , trzy dni. Jedno dwa pociągnięcia wieczorem lekko ku dołowi nieraz na pachwine promieniuje , zazwyczaj wieczorem jak sie kłade.
----- Witaj Kropelko ----- Dziewczyny koło nas dzisiaj o 2 w nocy byl pożar, ktoś podpalił mieszkanie na ostatnim pietrze w kamienicy sąsiadującej z naszą kamienica . Ewakuowali z budynku ponad 20 os . Masakta było głośno 4 wozy strażackie , policja pogotowie i pogotowie gazowe. Co za baran robi takie coś. Ostatnio pod koniec roku palila sie druga sąsiadująca z nami kamienica tylko tam zapruszył sie komin i paliła sie piwnica. Strach sie bać tak mnie to skłania do refleksji trzeba ważne rzeczy w domu mieć gdzieś w jednym miejscu żeby w razie czego szybko mieć do nich dostęp . Chyba spakuje sobie wszelkie papiery, ważne dokumeny , zdjęcia rodzinne , biżuterie w jedno miejsce. Pewnie nie myśle teraz racjonalnie ale kurde zaczynam sie martwić. |
|
|
|
#1139 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki ja jem obiadzik ,barszczyk ukraiński mniaaam
Wiecie ze zaspałam żeby odebrać synka z przedszkola straszny dzisiaj mam dzień na spanie mnie cały czas bierze co ja będe robila w nocy
|
|
#1140 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie nie jest to głupi pomysł i nie jedna osoba tak ma ale mysle, ze w sytuacji zagrażającej życiu raczej ratujemy siebie i najbliższych dzieci czy zwierzęta a o takich rzeczach sie nie myśli. Kiedyś jak miałam takie przemyślenia sama zastanawiałam sie co bym złapała w pierwszej kolejności laptopa? Ciuchy ? Ale mam kolegę u którego w kamienicy wybuchła skrzynka albo butla z gazem juz nie pamietam. Auto chyba uderzyło w ta zewnętrzna skrzynkę co jest na kamienicy o 3 w nocy i wszyscy wybiegli w tym co mieli na sobie bez telefonów nawet.... Cały dobytek zycia został po kamienicy nie było śladu... ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
Oooooo ja mam ochote mniam sama chciałam dzisiaj zrobic ale mi sie nie chciało pewnie jest pycha
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

ja teraz mam przed soba poltora miesiaca bez usg....ciekawe jak wytrzymam
bo na wolnym)

Na twoim miejscy bym już pozostała w domku , będziesz spokojniejsza i może ciśnienie sie unormuje 

Tym bardziej mam co świętować, ponieważ pierwszy raz od wstania już pół godz nie wymiotuje...wiem, że to może dziwna radość ale dla mnie to sukces. 

pewnie jest pycha