|
|
#2101 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: AMILIE Mineral Cosmetics
Wszystko zależy od cery, cashmere w opakowaniu jest ładniutki lekko brzoskwiniowy, a na mojej twarzy wychodzi troche taki bez koloru. Napewno nie jest różowy, ale też nie widzę żeby było jakiś tam brzoskwiniowy, neutralny raczej.
|
|
|
#2102 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
brzoskwinia to tylko wrażenie
|
|
|
|
|
|
#2103 |
|
Raczkowanie
|
Tak czy siak dziękuję. To i tak dużo pomoże
|
|
|
|
|
#2104 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny. Przebrnęłam przez cały wątek, ale w dalszym ciągu mam problem z ustaniem, jaki odcień będzie dla mnie odpowiedni. W załączniku wysyłam Wam kawałek twarzy, gdzie widoczny jest kolor mojej cery. Może któraś z doświadczonych koleżanek mi pomoże?
Wcześniej używałam Revlona ( nr nie pamiętam, bo nie polubiliśmy się). Miałam jakiś jasny odcień i cera wyglądała na jeszcze bardziej szarą niż jest.... Zapomniałam dodać : myślałam o odcieniu Cream Beige / Cardamon/ Pine nut. Chodzi mi tylko o wersje Mat. Bardzo Was proszę o pomoc Edytowane przez jakajakajaka Czas edycji: 2016-02-16 o 13:58 |
|
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Od dzisiaj do 28.02 do północy -20% na wszystko z kodem "3BRT". Z okazji trzecich urodzin Amilie.
|
|
#2106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nieby chodzi za mną od dawna Tip top...
|
|
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2108 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
No fakt, drobinki są spore w porównaniu np. z różami LL, ale u mnie te drobiny jakoś tak giną na twarzy a sam kolor jest delikatny i akurat jego najczęściej używam. Choć ostatnio coś rzadko uźywam minerałów bo zaczęły mi wysuszać skórę i dziwnie mi wygląda mineralny róż, robi taką pergaminową suchą plamę.
|
|
#2110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niemniej jak sobie maznęłam Tip Top na ręku to mnie przeraził mam małą próbkę więc używam go czasem jako cienia do powiek bo jednak na poliki mam innych faworytów ![]() Ja jestem totalnie zakochana w mieneralnych różach od samego początku używania (czyli już parę lat) i przyznam, że nie kupuję żadnych innych choćby nie wiem jak interesujące kolory by mi proponowano. Róże LL mam tylko 2 matowe i przyznam, że je ogromnie lubię chociaż podkłady LL są według mnie naprawdę nędzne. Z LL kupuję tylko właśnie róże i cienie do powiek. Polecam baladziochom róż Audrey, kupiłam go na ostatniej promocji i jest naprawdę cudny! Bardzo, bardzo delikatny o przepięknym kolorze. Dla nieco ciemniejszych dziewczyn może się okazać za jasny. Pasują mi raczej zimne kolory mimo, że w kolorycie jestem sino-żółta i bałam się, że Audrey będzie dla mnie za ciepły ale on się fantastycznie jakoś dopasowuje. ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- A czy ktoś z was używał podkładu w formule rozświetlającej z Amilie? Czy on się bardzo świeci? Czy to jest takie rozświetlenie jak np. w Annabelle Minerals? |
|
|
|
|
|
#2111 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2112 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kusi mnie ta wersja rozświetlająca
|
|
|
|
|
|
#2113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podkład LL był moim ulubionym od 4 lat a ostatnio coś dziwnego chyba mi się z twarzą dzieje bo mi się zwarzył... I używam teraz niestety podkładu płynnego, przeczekam to przedwiośnie jakoś i wrócę do minerałów dopiero. A mineralne róże u mnie wygrywają głównie dlatego że nie zapychają, kiedyś spróbowałam "normalnego" różu i miałam okropną kaszkę na policzkach, choćby alergia... Amilie mogłoby wprowadzić cienie do powiek w ogóle. Chętnie bym się zaopatrzyła.
|
|
|
#2115 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
Promocja do jutra do północy. Czyli jutro też obejmuje.
|
|
#2118 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale Tip top chyba jest tylko taki pstrokaty, mam Little Smile i na poliku daje bardziej satynowe wykończenie.
|
|
|
|
|
#2119 |
|
Rozeznanie
|
Z tych błyszczących mam właśnie próbke Tip Top i bigi Little Smile i Lollipop.
Najbardziej według mnie te drobinki widać w Lollipop i one są tam kompletnie niepotrzebne. Są srebrne i za duże. Tak jakby do matowego różu ktoś sypnął brokatem. Tip Top też jest świecący ale o dziwo już nie wygląda tak źle bo nie sprawa wrażenia matu z drobinkami tylko jest taki świetlisty z drobinkami. Little Smile jest najbardziej łagodny z tych trzech. Jakby miał mniej drobinek albo mniejsze. W świetle dziennym to tych drobinek prawie nie widać (w Lollipop w świetle dziennym widać je bardzo) Mimo, że jest ciepły to bardzo go lubię latem. Te róże inaczej wyglądają w sztucznym świetle które podbija i wydobywa te drobinki a w dziennym zupełnie inaczej. Tip Top w dziennym wygląda o wieeeele lepiej niż w sztucznym (kiedy mnie tak przeraził to oglądałam go w sztucznym świetle )Z matów mam Audrey i Pin Up Girl i próbkę Kiss Kiss i tylko ten ostatni mi nie pasuje bo mimo, że kolor piękny to jednak dla mnie za ciepły. Edytowane przez kasiatoya Czas edycji: 2016-02-28 o 13:48 |
|
|
|
|
#2121 |
|
Rozeznanie
|
Nah, tak się czaiłam na te pędzle od Amielie, że aż w końcu kupiłam je teraz na mineralcosmetics, a oni wyskakują z 20%
chcociaż od razu zrobilo mi się lepeij jak zobaczyłam, że nie ma flata xD Chociaż na mc wzięłam w końcu mini kabuki z AM, bo nie mogłam znaleźć zestawu by on w nim był na allie więc w koncu wzielam te annabelke.Szkoda, że nie wszystkie kolory są w macie. |
|
|
|
|
#2122 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2123 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To jest jakieś zboczenie, bo chorobę można wyleczyć ![]() Ten satin przypomina mi trochę podkłady z Ecolore, przynajmniej po zdj. |
|
|
|
|
|
#2124 |
|
Konto usunięte
|
Hej. Jak jest te 20% rabatu na produkty pełnowymiarowe tzn. że to także dotyczy pędzli? Z góry dzięki za odpowiedź.
|
|
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Dotyczy też pędzli.
|
|
#2126 |
|
Perfumoholik z wyboru
|
Czy jest opcja dostac gdzies probki lub male sloiczki podkladow (cos jak te ''probki'' annabelle)?
|
|
#2127 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Amilie ma próbki, ale one są maleńkie w porównaniu do Annabelle. W torebkach strunowych- 0,2 g. Innych nigdzie nie widziałam. Annabelle to wyjątek wśród minerałów jeśli chodzi o ilość względem ceny.
|
|
|
|
|
|
#2128 |
|
Oby do wiosny
|
A ja myślę inaczej niż Kasiatoya, nie podoba mi się wcale. Strasznie maskowato wygląda i bardzo podkreślił każdą zmarszczkę na dłoni.
Utwierdza mnie to niestety w negatywnej opinii o nowych formułach
|
|
|
|
|
#2129 | |
|
Cały czas się uczę
|
Cytat:
Ja mam formułę kryjącą i sprawdza się o niebo lepiej niż kryjąca Annabelle. Mój jedyny zarzut, to niestety kolory: Amilie nie ma dla mnie dobrze dopasowanego odcienia. Brakuje jasnego żółto-złotego odcienia. Edytowane przez syshda Czas edycji: 2016-02-29 o 21:25 |
|
|
|
|
|
#2130 |
|
Rozeznanie
|
Tak czy siak i tak się zgapiłam bo oczywiście odłożyłam zakupy na ostatnią chwilę i tak się wkręciłam wieczorem w przetapianie szminek do paletki, że przegapiłam ostatnia godzinę promocji :/
Ja to mega zdolna jestem ![]() Ale coś czuję, że jeszcze cupnę ten podkład w rozświetlającej formule choćby z powodu czystej ciekawości. Też mi się wydaje, że ma mniej drobinek niż AM. Mam tylko próbkę AM w formule rozświetlającej ale kolor niedopasowany, jednak on ma tyle drobinek, że chyba nie odważyłabym się nałożyć go na całą twarz. Zużywam tą próbkę jako cień do powiek
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

nieby chodzi za mną od dawna Tip top...

chcociaż od razu zrobilo mi się lepeij jak zobaczyłam, że nie ma flata xD Chociaż na mc wzięłam w końcu mini kabuki z AM, bo nie mogłam znaleźć zestawu by on w nim był na allie więc w koncu wzielam te annabelke.