Mamy marzec 2016 - cz. 10 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-15, 17:45   #2491
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016 - cz. 10

polly kochana, już bliżej jak dalej i niedługo będzie po wszystkim

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Boze co sie loguje na wizaz to rykun moj się odzywa .
Moniaaa, pisz co u Was bo my spragnione wieści Jak nocka? Jak się czujesz?
Stary 2016-02-15, 17:46   #2492
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Kochana, jakbym osobie czytała. Serio.

Musimy dać radę.

BTW... skakanie i kręcenie na piłce mogą przyspieszyć poród? Nie mowie, że już teraz zacznę skakać, ale piłki są akurat w Biedronce za 20 zł i jeśli mogą pomóc, to kupię:P

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 17:47   #2493
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
Ok, ok nic sie nie dzieje
To dobrze

Cytat:
Boze co sie loguje na wizaz to rykun moj się odzywa
Zazdrosna, chce być najważniejsza dla mamy, a nie jakieś tam obce baby głośno płacze?

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
dopadł mnie masakryczny dołek.
Witaj w klubie! Ja też mam dość, a tu jeszcze tyle czasu do porodu. Mam ochotę płakać do poduszki ale nie wypada tego robić przy dziecku i reszcie familii a Ty sobie płacz
Stary 2016-02-15, 17:49   #2494
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Witaj w klubie! Ja też mam dość, a tu jeszcze tyle czasu do porodu. Mam ochotę płakać do poduszki ale nie wypada tego robić przy dziecku i reszcie familii a Ty sobie płacz
Zapraszam, mam dużo miejsca do płakania. Do tego zapas pocieszycieli w słonej i słodkiej postaci.

Stary 2016-02-15, 17:49   #2495
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
BTW... skakanie i kręcenie na piłce mogą przyspieszyć poród?
No skakanie i kręcenie na piłce chyba pomaga wprowadzić dziecko w kanał rodny. Ale mogę się mylić. Nie wiem jak to się ma do nierozpoczętego porodu
Stary 2016-02-15, 17:50   #2496
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
polly kochana, już bliżej jak dalej i niedługo będzie po wszystkim
Oby. Strasznie się boję, że przenoszę.

Stary 2016-02-15, 17:53   #2497
eweokr
Raczkowanie

Tak skakanie na piłce może przyspieszyć poród. Ja sobie kupiłam bo chciałam poćwiczyć ale teraz gin zabronił mi w ogóle na nią siadać. Często też na salach porodowych są piłki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-15, 17:55   #2498
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
skakanie i kręcenie na piłce mogą przyspieszyć poród?
Najlepiej skonsultować z położną
Stary 2016-02-15, 17:57   #2499
lala_la
Rozeznanie

Polly ogarnij sie bo spadłaś z podium w top gadułach

U mnie też śluz jak takie lekko zielone smarki ale juz od dluzszego czasu taki mam.
Gbs u mnie tylko z pochwy.

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Ja pilke nam za punkty z almy bede cwiczyc oddychanie i skakac przed porodem. Moja siostra na niej skakalaz dzieckiem tylko to malej pomagalo na kolki.
lala_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 17:57   #2500
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Boze co sie loguje na wizaz to rykun moj się odzywa
My zyjemy, ide obczaic czy zadna nie rodzi
Nieznajoma
dopiszesz nas?
Antonina, ur.14.02.2016 11.50 53cm, 2750g, sn.
jej, ja juz taka przewrazliwiona na te porody, ze jak zobaczylam Antonina to myslalam, ze nastepna urodzila a to Toska
co u was dziewczyny? kiedy wychodzicie?

polly biedna oby jutro bylo lepiej koncowka najgorsza.. chyba lepszy byl ten 1 trymestr mimo rzygow, mdlosci i innych dolegliwosci..
Stary 2016-02-15, 17:58   #2501
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda tylko, że w całej ciąży ani razu nie miałam spotkania z położną, więc nawet nie wiem gdzie się zgłosić.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-15, 17:59   #2502
lala_la
Rozeznanie

Cytat:
U mnie na szkole rodzenia byly zajecia z cwiczen na pilce to co mozemy powtorzyc naporodowce oprocz skakania, pomaga tez krecrnie na niej biodrami w wstawianiu sie glowki.
Stary 2016-02-15, 18:01   #2503
Darkanddark
Zakorzenienie

Polly,
Te ciążowe hormony pod koniec są okropne!! Mam je co drugi dzień i ciężko z tym walczyć :-( ale to już tak blisko, musisz jeszcze trochę wytrzymać żeby Ninka nabrały masy i urodziła się jako zdrowy, pulchniutki, donoszony bobasek.
Przecież nie będziemy jej wyganiac z brzuszka w 36 czy 37 tc, co nie? :-*
Zjedz sobie słodkiego pocieszacza, wagą się nie przejmuj, pewnie zobaczysz po porodzie pod kołderka chude nóżki patyczki jak u Emmy, bo wy to z natury chude lamy jesteście

Poszłam się położyć z nadzieją na drzemkę i to nie jest jednak to, bo nie śpię :-P wstaje, robię herbaty i do 22 jakoś wytrzymam
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 18:05   #2504
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Myslalam o 37+0, ale jednak cos mi nie pasowali i zedytowalam na 38+0 ech moj kalafior
niestety kazdy lekarz inaczej liczy, u mnie wedlug om byl 37tc, a wpisane mam 36tc.

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
super, że wszystko ok

Zaczęłam prasować, ale odłożyłam wszystko, bo nie mam totalnie mocy Z miłą chęcią bym się zdrzemnęła, ale potem spać w nocy bym nie mogła, to się przemęczę..

Podbrzusze znów coś pobolewa i w dodatku zabarwiony na brązowo śluz się pojawił, ale to chyba po pobieraniu tego gbs, więc się jakoś specjalnie nie martwię

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Krokiety z soczewicą? Jak robisz? Daj przepis
Ja razem ze skurczami mialam podbarwiony krwią sluz albo w ogole krew, a mowili ze to normalne i nie oznaka porodu ale obserwuj sie na wszelki wypad3k.

Cytat:
Cześć dziewczyny. Przepraszam, że tak nagle ucichłam, ale dopadł mnie masakryczny dołek. Od dwóch dni tylko leżę i ryczę do poduszki...
Chyba kazda z nas to dopada na koncowce ... jeszcze chwila

Dostalam dzisiaj od tż kwiaty jak Was czytam to brakuje mi tego oczekiwania.
Powiem Wam, ze kondycyjnie super, ale szwy i tam na dole tak bola, ciezko siedziec, podniesc się tak zeby napiac tam miesnie. Bralam prysznic to tak ostroznie tam dotykalam

Jutro bede korzystala z uslug doradcy laktacyjnego bo jest dostępny. Dzisiaj byla, ale mala byla na badaniach to tylko cycki mi sprawdzila, siara jest, mowila przystawiac. Ale mloda nie umie chwytac i zassac, za płytko bierze. Więc lecimy na mm. To wsuwa az sie uszy trzesa. Dolujacy jest tez placz, jak mala nakarmiona, przewinięta, wytulana (ja ją bez przerwy cmokam) i nie wiadomo o co chodzi
A i rozmawialysmy o gosciach w szpitalu. Powiem Wam, ze ja o dziwo chetnie i wszystkich zapraszam. Na razie byl tylko tż i moja mama bo tata przeziebiony, ale jutro ma wpasc chrzestny,moze moja kolezanka. Wspollokatorke mam fajna, pomagamy sobie itd.,a to jednak wazne.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 18:10   #2505
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda tylko, że w całej ciąży ani razu nie miałam spotkania z położną, więc nawet nie wiem gdzie się zgłosić.
To Andrzeja zapytasz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-15, 18:17   #2506
gosza82
Rozeznanie

Emma Nadia Faithworkswonders Agulecza udaną wizytę

Milka ja bardzo późno zaczęłam zbierać wyprawkę malowanie też zrobiłam w 35 tyg nawet wózka jeszcze nie kupiłam Mimo że dwa razy leżałam już w szpitalu (w 29 i 34 tyg) to i tak ze wszystkim zwlekałam bo niestety tak mam że wszystko na ostatnią chwilę Napisałam że już chciałabym urodzić ponieważ coraz gorzej się czuję zero energii i każdy ból brzucha napawa mnie strachem że to już...

Milenujdka i tak dużo dzisiaj zrobiłaś

Mi się udało zwlec z łóżka i przywiozłam kołyskę która u nas jest od 37lat i tak wędruję od dzidziusia do dzidziusia

M_moni a co Ty jeszcze tam ćwiczysz

Dezire przepis na farsz pychotka chyba sama się skuszę

Szczeperka czyżbyś była następna

Monicca Fasolka ja dziś także miałam dwa takie mega skurcze że aż mnie w pół zgięło

Polly

Moniaaa gorące uściski dla Was

Eeyesblue taka sama było moja reakcja jak zobaczyłam Antonina
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 18:17   #2507
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
bo wy to z natury chude lamy jesteście

Cytat:
Dolujacy jest tez placz, jak mala nakarmiona, przewinięta, wytulana (ja ją bez przerwy cmokam) i nie wiadomo o co chodzi
Pewnie jeszcze jest w szoku po narodzinach. Tul jak najwiecej Fajna współlokatorka Ci się trafiła
Stary 2016-02-15, 18:20   #2508
lala_la
Rozeznanie

Cytat:
To Andrzeja zapytasz
Zabierz piłke na wizyte i niech Andrzej pokazuje kocie ruchy
Stary 2016-02-15, 18:24   #2509
Bonku
Wtajemniczenie

Polly ja tez mam dolki zauwazylam ze jak nie mam planu co robic i mam siedziec caly dzien w domu to jakos tak smutnieje wszystko boli a jak zajmę sie czymś to jestem w swoim żywiole i mam sily i nic mnie nie boli 😃 umów sie z kolezanka na miescie czy cos wyjdź z domu będzie lepiej ja dzis bylam na ostatnich zakupach remontowych z tata juz wszystko jest jeszcze musza wnieść meble na swoje miejsce i koniec remontu Leosiek moze wychodzić na świat ale to jest taki leniuszek tylko 2razy dziennie aktywniejszy tak to pojedyncze kopniaki i będzie się takiemu spieszylo na świat? Dzis o 21:30 na tvn fajny nowy serial wyczekuje na niego od pierwszej reklamy lubię kożuchowska przez rodzinke.pl

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Polly spadek formy nastąpił u Ciebie zaraz po tematach natury gazowej moze chcesz jeszcze o tym porozmawiać Ide do sklepu po cos dobrego Miałam dzis życzenie u męża zeby mi kupil jak będzie wracal z pracy drozdzowke francuska z czekolada ciepla minę mial bezcenna jak wrócił
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-15, 18:24   #2510
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lala_la Pokaż wiadomość
Zabierz piłke na wizyte i niech Andrzej pokazuje kocie ruchy
Już sobie wyobrazilam Andrzeja jak się gibie na różowej piłce. znając jego, to powie mi żebym na TŻ poskakała, a nie na piłce.

Stary 2016-02-15, 18:24   #2511
lala_la
Rozeznanie

Mowili Bonku o tym serialu w dzien dobry tvn tez mi sie spodobalo ale ja to zaczne ogladac na tvn playerze jak juz bedzie wiecej odcinkow bo nie lubie potem czekac tydzien na kolejny. Mam plan karmic Staśka oglądając seriale.
Stary 2016-02-15, 18:27   #2512
_polly_
Zakorzenienie

Bonku, muszę sobie zajęcie znaleźć. Chyba zamówię trochę materiałów i spróbuję swoich sił w szyciu na maszynie.

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Bonku, dziwne, bo mnie pierdy zawsze rozśmieszały. może dojrzewam?

Stary 2016-02-15, 18:28   #2513
mira81
Zadomowienie

Polly dasz rade..ja caly tamten tydzien mialam placzliwy..a dzisiaj nowy duch we mnie wstapil..ale procz niego jeszcze mi bol w dupe wszedl po tym moim sprzatniu. Wyszlam do sklepu i myslalam ze juz do domu nie dojde tak mnie sieklo. Mezulo musi rozmasowac bo jutro mam zamiar konczyc co zaczelam

Co do gbs to nie wiem jaki jest zwyczajny a nadzwyczajny. Mialam pobrany tylko z bozenki.

Wyobrazcie sobie ze dokulalam sie do domu, a za 5 min dzwonek do drzwi..2 mile panie pytaja czy ja po polsku mowie..I sie okazuje ze to swiadkowe Jehowy.Ja nie mam nic przeciwko ich wyznaniu,zreszta zadnemu innemu tez nie. Tyle ze ja bardzo malo religijna jestem wogole. Pogadaly chwile i poszly. A ja sie zakrecilam i zapomnialam spytac jak to sie stalo ze akurat do nas trafily..az jestem ciekawa..bo nie mam drzwi oznaczonych numerem ani nazwiskiem.

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 18:29   #2514
lala_la
Rozeznanie

Cytat:
Bonku, muszę sobie zajęcie znaleźć. Chyba zamówię trochę materiałów i spróbuję swoich sił w szyciu na maszynie.
Ja trzy tygodnie temu kupilam minky i flanele na dwa kocyki i czekaja juz wyprane az mi chęci na szycie wrocą.
Stary 2016-02-15, 18:34   #2515
Bonku
Wtajemniczenie

A mówiłam ze za wczesno te ciuszki bierzecie teraz bylo by zajecie jak znalazl na mnie czekają jeszcze 3 prania wlozylam byle jak do szuflad i dojrzewają aż mi sie zachce bo ta kolezanka z parowym żelazkiem nie dotarla
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 18:36   #2516
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Już sobie wyobrazilam Andrzeja jak się gibie na różowej piłce. znając jego, to powie mi żebym na TŻ poskakała, a nie na piłce.
to tez nie jest zly pomysl

ja jestem mega zla! kupilismy lezaczek tiny love 3w1 i dostalismy bez tej zabawki grajacej ;/ dzwonilismy, mieli dac do reklamacji i sie odezwac i co? cisza. caly tamten tydz dzwonilismy, dzis to samo na kazdy nr, zero odzewu pewnie nic z tego. wystawilam juz negatywny komentarz, ale ja chce ta zabawke!! tym bardziej, ze tyle sie wahalam czy kupic uzywany czy nie, w koncu zdecydowalismy sie na nowy, ktory troche kosztowal to przyszedl bez czesci
Stary 2016-02-15, 18:38   #2517
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dostalam dzisiaj od tż kwiaty jak Was czytam to brakuje mi tego oczekiwania.
Powiem Wam, ze kondycyjnie super, ale szwy i tam na dole tak bola, ciezko siedziec, podniesc się tak zeby napiac tam miesnie. Bralam prysznic to tak ostroznie tam dotykalam

Jutro bede korzystala z uslug doradcy laktacyjnego bo jest dostępny. Dzisiaj byla, ale mala byla na badaniach to tylko cycki mi sprawdzila, siara jest, mowila przystawiac. Ale mloda nie umie chwytac i zassac, za płytko bierze. Więc lecimy na mm. To wsuwa az sie uszy trzesa. Dolujacy jest tez placz, jak mala nakarmiona, przewinięta, wytulana (ja ją bez przerwy cmokam) i nie wiadomo o co chodzi
A i rozmawialysmy o gosciach w szpitalu. Powiem Wam, ze ja o dziwo chetnie i wszystkich zapraszam. Na razie byl tylko tż i moja mama bo tata przeziebiony, ale jutro ma wpasc chrzestny,moze moja kolezanka. Wspollokatorke mam fajna, pomagamy sobie itd.,a to jednak wazne.
Miło ze strony Tż
Pomału się zgracie z Tośką i będziesz wiedziała o co jej chodzi
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 18:48   #2518
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Myślę, że hormony. Nie potrafię sobie zajęcia i miejsca znaleźć, wszystko mnie boli, nie mogę spać, wszystko mnie drażni, a nogi spuchły mi tak, że już legginsów nie mogę włożyć. Czuje się źle sama ze sobą, budzę się i kładę spać z nadzieją, żeby to był już TEN dzień. Wiem, że dla małej najlepiej żeby jak najdłużej tutaj siedziała...
Kochana jakbym o sobie czytała! Dzisiaj w nocy miałam taki kryzys, że siedziałam z chusteczkami i łzy połykałam bo już byłam tak sfrustrowana ciężko cokolwiek mi zrobić -nawet kąpiel czy ubieranie sprawia trudność, w nic już się nie mieszczę, jestem cała spuchnięta, nie mogę patrzeć na siebie już, strasznie wyglądam ale damy radę! Twarde kobietki jesteśmy nie ?
Stary 2016-02-15, 18:58   #2519
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguleck Pokaż wiadomość
Mam takie pytanko: ten wymaz miałyście tylko z pochwy, czy też z odbytu? I jak zaniosłam go do lab, to powiedziałam, że na paciorkowca, a pani pyta, czy zwykły gbs. Powiedziałam, że tak, ale nie jestem pewna. Mogło chodzić o coś innego? Albo coś jeszcze? Bo cena też jakaś taka mala, 15 zł
ja mialam tylko z bozeny, ale jaki to nie wiem
ale bolalo mnie w kij

Cytat:
Ja razem ze skurczami mialam podbarwiony krwią sluz albo w ogole krew, a mowili ze to normalne i nie oznaka porodu ale obserwuj sie na wszelki wypad3k.
obserwuje się, bo się skurcze do tego pojawiły teraz

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Wyobrazcie sobie ze dokulalam sie do domu, a za 5 min dzwonek do drzwi..2 mile panie pytaja czy ja po polsku mowie..I sie okazuje ze to swiadkowe Jehowy.Ja nie mam nic przeciwko ich wyznaniu,zreszta zadnemu innemu tez nie. Tyle ze ja bardzo malo religijna jestem wogole. Pogadaly chwile i poszly. A ja sie zakrecilam i zapomnialam spytac jak to sie stalo ze akurat do nas trafily..az jestem ciekawa..bo nie mam drzwi oznaczonych numerem ani nazwiskiem.

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
do mnie do mieszkania nigdy nie dotarli, ale na ulicy często spotykam i od razu po polsku nawijaja
Stary 2016-02-15, 19:00   #2520
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
ale damy radę! Twarde kobietki jesteśmy nie ?
Nie ma wyjścia. Tobie zostały tylko 4 dni!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości