|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
A ja jednak stwierdziłam razem z moim tż że na czas wyjazdu mojego gin będę chodzić do innego poleconego przez niego i od nowego cyklu zaczynam brać clo
jak się nie uda to przynajmniej jak wróci mój gin to zrobi od razu hsg i ewentualnie laparoskopię, nie wytrzymałabym kolejnych miesięcy nic nie robiąc w tym kierunku
|
|
|
|
#1862 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tym alkoholem jest tak, że nawet najmniejsza jego ilość wyplukuje kwas foliowy z organizmu, dlatego ja w cyklach w których się starałam nie tykalam nawet kropelki alko, mój TZ tez nie. Myślę, że zawsze to trochę bezpieczniej.
Dziewczyny, jeśli chodzi o orgazm to ja nigdy nie miałam pochwowego, choć bym nie wiem jak się starała. Za to lechtaczkowy zawsze, może musicie sobie same poćwiczyć i do tego "dojsc"?
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1864 | |
|
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny
Przepraszam że tyle się nie odzywałam ale to wszystko mnie przytłacza Chciałabym rzucić to wszystko w cholerę i nie martwić się brakiem dziecka Cytat:
Użytkowniczki ovufriend . Nie wiem czy widziałyście, ale jest 'konkurs' na ovu. Dziewczyny które prowadzą wykresy min 3 mce to dostają darmową wizytę w klinice niepłodności, 50% rabatu na badanie nasienia i 50% rabatu na badanie AMH. Ja wczoraj dostałam odp że się dostałam! Coś przegapiłam? Nowe ciąże? |
|
|
|
|
#1865 |
|
Zadomowienie
|
hej
tu link do moich testów owulacyjnych:http://allegro.pl/show_item.php?item=5804854332 Jak same widzicie, cena zawrotna, więc nie będzie mi szkoda jak nie będą działać, tak czy siak sex będzie codziennie, testy to tylko taki dodatek, a może jednak coś pokażą
|
|
|
|
#1866 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przegapiłaś - Ewula jest w ciąży Cytat:
|
||
|
|
|
#1867 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1868 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ten weekend to był istny koszmar... To jest aż nie do uwierzenia co się działo. Wczoraj już pękłam, jak bańka mydlana bo ile można?
Pojechaliśmy wczoraj najpierw do babci męża. Było tam 6 osób dorosłych. Wszyscy oprócz babci wypytywali o dziecko. Fakt że robili to bardzo delikatne i nie nachalnie ale ciśnienie mi podnieśli. A później gdy pojechaliśmy do kuzyna męża to już było apogeum. 6 osób (młodych 24 - 38 lat) i 4 dzieci. Najstarszy 4 lata. Lubie dzieci ale to co wczoraj wyprawiali to porażka. Nie dało się spokojnie porozmawiać... I już od progu pytania: na co czekacie, jak się nie wezmiecie do roboty to potem będzie za późno, chcecie mieć na starość dzieci i to wszystko takim chamskim tonem. Odpowiedziałam tak jak Iwona335 sugerowała, że nie zawsze można mieć co się chce, ale to nic nie dało. Drugi atak na nas był jeszcze bardziej perfidny i chamski. Więc nie wytrzymałam i chuknęlam o poronieniu, ciąży, o tym że na chrzcie ich synka już w niej byłam i że mam już dość bo ile można tego słuchać. Zeszło wtedy ze mnie całe ciśnienie. A ich miny były bezcenne, choć ich lubię to bardzo dobrze że tak ich wcisnelo w fotel. Przez 5 minut się nie odezwali. W domu oczywiście się poryczalam ale czuje ulgę Zaraz Was nadrobie bo po tych wszystkich emocjach już nie miałam siły na forum
|
|
#1869 |
|
Konto usunięte
|
Vela dobrze im powiedziałaś. Teraz już na pewno będziesz miała spokój
|
|
|
|
#1870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mnie zaczęła boleć, uwaga, skóra na plecach i wyczytałam, że to może być półpasiec! Jeszcze tego brakowało... Na początku ciąży to bardzo niebezpieczne, więc oby to nie było to bo będę musiała odłożyć starania. Ale chyba panikuję bo gdzie niby miałabym się zarazić? |
|
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze ze to wszystko z siebie wyrzucilas,bo ile mozna dusic w sobie zwlaszcza ze slyszysz takie chamskie podgadywanie
a co tz ze tak wybuchlas?
|
|
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1873 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwsza beta 159 druga beta po 48h 475. To chyba dobry przyrost czy aż za dobry?
|
#1874 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
))---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Podobno jeśli beta szybko rosnie to oznacza żeński płód, także zobaczymy czy u Ciebie się sprawdzi
|
|
#1875 |
|
Zadomowienie
|
Duży przyrost chyba może świadczyć o bliźniakach 😁
|
|
|
|
#1876 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1877 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1878 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Właśnie piję pyszny bananowy koktajl i postanowiłam zajrzeć. Choć należy mi się za nieobecność ![]() W każdym razie miałam powody. Urlopik w Zakopanym, wesele znajomych, jazdy i egzamin na prawko - wszystko to zajmowało mi czas oczywiście musiałam oblać no bo jakby inaczej Dziś przyszła @, pierwsza po poronieniu. Czekam na zielone światło do starań jestem mega , mega pozytywnie nastawiona. Vela strasznie mi przykro, że każdy tak Wam dokucza i włazi z buciorami w wasze życie. Popieram w 100% Twoje zachowanie. Też czasem gadki na ten temat mnie przerastają. Sama aby patrzeć jak wybuchnę gdy ktoś jeszcze mnie o to zapyta.... Gratuluję nowej mamuśce |
|
|
|
#1879 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Super!
|
||
|
|
|
#1880 |
|
Wtajemniczenie
|
Znacie jakieś domowe sposoby na przyśpieszenie @?
|
|
|
|
#1881 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1882 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pomóżcie!
Poczułam mokro, poszłam do toalety bo myślałam, że to @ a tam pełno śluzu takiego jak płodny! ![]() Co to może oznaczać?? To 29dc
|
|
|
|
#1883 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja postanowiłam, że zajmę się sobą i małżeństwem. Nie mogę ciągle myśleć o dziecku. Ciągle myślę o Córce i z tym nie chcę skończyć i nie zamierzam. Ale nie mogę do tego myśleć jeszcze o dziecku, którego nie mamy i nie wiemy kiedy będzie. Zajmę się sobą, postaram się o super figurę, będę zadbana bardziej, podreperuję zdrowie. Mamy jeździć raz w miesiącu na kręgle. I tak nie zmienię tego, co ma być. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gorąca kąpiel i alko Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1884 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1885 |
|
Wtajemniczenie
|
Cele, wspolczuje zameczania Was przez rodzinkę i podziwiam ze jakoś wybrnelas. Ja jestem zbyt skryte i pewnie dusilabym to wszystko w sobie. Ludzie nie mają przyzwoitości żeby aż tak wlazic z buciotami w cudze życie. Dobrze że nas na razie tylko nieliczni męczą i dość delikatnie.
Mimo kiepskiego wyniki monitoringu ovufriend wyznaczył mi dziś owulacje w tym cyklu. Może rzeczywiście była, bo lekkie objawy miałam. Monitoring miałam w 11dc bo owu mam zwykle w 15-16 dc i pęcherzyki były wtedy małe więc goń nie kontynuował już monitoringu. A ovufriend wyznaczył owulacje na 18 dc, bo wtedy był spadek temperatury a od następnego dnia skok o 3 kreski i się utrzymuje. Ale i tak się nie nastawiam na sukces w tym cyklu. Nawet jak się uda to będę mieć zmartwienie, bo trzeba będzie szybko wyrównać tarczyce. ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Majwija u mnie czerwone wino przyspiesza @ ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Vela miało być na początku nie cele. Przepraszam za mój słownik :p
|
|
#1886 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby tak było ! ![]() Dziewczyny teraz dopiero po drugiej becie mi ulżyło i dotarło do mnie, że mam w sobie małą fasolkę ! CIESZE SIE!!!!!!!! |
|
|
|
|
#1888 |
|
Wtajemniczenie
|
Żadna nie pomoże?
Nikt nie miał w 29dc śluzu plodnego? |
|
|
|
#1889 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pozwolicie, że dołączę? Staramy się z Tż od 5 cykli, bezskutecznie
mamy po 33 lata
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

jak się nie uda to przynajmniej jak wróci mój gin to zrobi od razu hsg i ewentualnie laparoskopię, nie wytrzymałabym kolejnych miesięcy nic nie robiąc w tym kierunku

za nieobecność 
jestem mega , mega pozytywnie nastawiona.