|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Ruda te platki kwadratowe ogólnie drogie. Ja kupuje w rossmanie a teraz promocja w superpharm 2+1 gratis
Co do wkladek to teraz zrobilam zapas z superpharm czyt. Wykupilam wszystkie jakie mieli dobra cena bylaCasaa ja tez mialam nadzieje ze uda sie bez smoka no ale ciezko jest, choć Jasiek nie jest smoczym maniakiem i czesto wypluwa ale my dajemy tylko jak chce za dlugo wisiec na cycu i je az do wymiotow U nas dzis ciezko cale popoludnie nie spal tylko jakies krotkie płytkie drzemki na rekach lub na klacie. Obejrzelismy film to spal u TZ udalo sie go na pol godz odłożyć potem karmienie i tak od 22 sie bujam bo albo cyc albo wycie w łóżeczku eh Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2822 |
|
Raczkowanie
|
Ahnessy my tez mamy to ciemiaczko delikatnie wklesle i tez sie zastanawiam bo czytalam o tym odwodnieniu
![]() My sie karmimy, dziecko spalo od 20. Postanowilam przesunac pore kapieli z 18 na po 19 i pozniej usnal ale tyle zeby spac? Szok. Zobaczymy jak dalej bedzie. Pewnie juz gdzies o tym pisalyscie. Jak karmicie i dziecko wam usnie to bierzecie do odbijania mimo to? |
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu zjadł wieczorem z jeden piersi i mu się godziny przestawily, a już tak ładnie stałe pory miał.
Tak jak Casaa pisze, ja to wszystko rozumiem i wiem,że to nic strasznego, ale uczuć nie zmienimy. Jeszcze liczę, ze może nie będzie trzeba, u nas miał tylko ten raz przez minutę czy dwie, chociaż teraz te piastki do buzi mi się nie podobają. |
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia moj smoczka tylko akceptuje w wozku na dworze! W domu dla niego smoczek to zlo najwieksze, jest wiekszy krzyk przy smoczku niz bez.
My sie meldujemy z karmienia
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2825 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój przespal 5.5 godz.. szokkk
|
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
moj skonczyl, do pozniej. Spokojnej nocy
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2827 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
Keas nie zawsze w nocy go biorę do odbicia. Jak charczy to biorę jak nie to nie.
Kasia zazdroszczę, mój coraz krócej śpi. My też już po, spokojnej nocy. |
|
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia jak ja Ci zazdroszczę! Moj znow je a ledwo godzina minela jak TZ go w wielkich meczarniach uspal
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2830 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mały znowu miał wyciek z pieluszki w naszym łóżku to znak żeby go odkładać do łóżeczka. Teraz pojadł i śpi.
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
Ladnie Wam dzieci spia
moj 2h z zegarkiem :/ My po karmieniu ale ksieciunio cos zasnac nie chce Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My znowu cycamy, jakos za krotka mialam przerwe
|
|
|
|
#2833 |
|
Wtajemniczenie
|
Spoko spoko to pewnie tylko dzień dobroci;D nie będę się przyzwyczajac bo jutro wróci do trybu spania godzina lub max 2
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
Moj dopiero przysypia :/
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
My się karmimy. Dziś było 24/2/4..dałby pospać. Dobrze ze chodzę spać o 21 to jakoś nadrabiam zaległości w śnie
![]() Ja też planuje zakupić nosidło tule najpewniej. Nie wiem BABY czy Cię dobrze zrozumiałam, ale nie można siedzieć w samochodzie z dzieckiem zamotanym w chustę. |
|
|
|
#2837 |
|
Zadomowienie
|
Dotka rozumiem, u nas pewnie też będzie oprócz chusty nosidło
Tzn najpierw i tak chcę ogarnąć chustę, ale to już taki szczegół ![]() Co do siadania to urodzone o czasie dziecko też może usiąść później. Ważne by ztobiło to jak samo będzie gotowe, ale Ty to wiesz ![]() Baby dodatkowo chusta elastyczna sprężynuje przy cięższym dziecku, bardziej obciążając noszącego. Ewusia Konradek też już próbuje pełzaç? Bo Hubert czasem łazi na ukos, bo jeszcze nie igarnął żeby ruszać obiema nogami na raz
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Casa super że wszystko ok ![]() Ja z tańszych to mam wkładki canpola i są ok, inne mi nie podeszly. Z droższych lansinoh, ale stacjonarnie ich dostać nie mogę nigdzie. Na 9 mamy bioderka. Jestem matka wariatka i jak wstałam o 5 tak dospac już nie mogę z tego wszystkiego ![]() ---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ---------- Odnośnie smoka to ja byłam w ciąży bardzo przeciwna, ale o dziwo porazki nie czuję. Zawsze wtedy myślę tak jak Dotka napisała. I tym że inaczej moje dziecię by sobie chyba te rączki zezarlo na podwieczorek ![]() Ochraniacz założyliśmy już, tylko trochę go obniżyłam by ją widzieć. Ale mi robiła tak, że któregoś razu patrzę a ona czubkiem główki prawie przy szczeblach, a nie chce by pchala się w te twarde szczebelki. ---------- Dopisano o 06:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ---------- Dorasta chłopak
|
|
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam wkladki z canpolu, te z aloesem i sa spoko.
Co do smoka jeszcze to u nad bylo rowne cztery tygodnie bez niego. Alez bylam dumna (glupia ja - myslalam ze nam smok niepotrzebny ) a potem raz dwa kupowalam ![]() Czarnula, koktajlowa - zagladalyscie na belly? Gruba aferka tam. Beatrice okazala sie zmyslona osoba, malo tego - pod paroma innymi nickami, byla tez m.in zalozycielka grudniowek itp. Wklejala zdjecia dziecka, ubran itp. To byly zdjecia z instagrama jakiejs Szwedki.. ale ogarnijcie ile miesiecy ona udawala i to na ilu frontach.. |
|
|
|
#2840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Moje łóżko ma wysokość 13 cm wiec jedyny schowek pod sofa w salonie gdzie połowę zajmuje pościel dla gości. W zanadrzu mamy strych ale tam wolałabym nie wchodzić^^ ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Smoczek dobra rzecz u nas tez późno ale czasem daje rade Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka cooooooo? Ostatnio rzadko z braku czasu tam zaglądałam i dość pobieżnie czytałam, ale aż później wejdę poczytać. Po co ludzie takie rzeczy robią?!
![]() Kasia (nie)dziękuję
|
|
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Kiedyś się budzę a ok leży całkowicie w poprzek aprobata mały Już powoli nie ma sensu zswijac go w rożek bo i tak się rozkopuje i wędruje ![]() O 23 zasnął przy cycu, pobudka o 3.30 i 6.30. Właśnie na mnie leży i przysnal i nie wiem czy góry już odkładać czy będzie jeszcze jadł ![]() Co do smoka to ja rozumiem wszystkie argumenty i nawet sama niby chciałam go nauczyć ale chyba podświadomie liczyłam że się obejdzie stąd to dziwne uczucie Ale jeśli faktycznie się nauczył to pewnie nie raz to docenie ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Czarnula powodzenia na bioderkach
|
|
|
|
|
#2843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2844 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Czarnulax powodzenia My mamy wizyte 1 marca.Ja smoczka dalam Olafowi w sobote ale tak raz chce raz nie. Czasami pomaga go zajac. |
|
|
|
#2845 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2846 |
|
Raczkowanie
|
Kasia0187
Myslisz ze moze odmowic? To musze wziac to pod uwage. Jak u Was jest z tym ciemiaczkiem? Tez jest delikatnie wklesle? |
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jest normalne, chociaz jak Mlody jednego dnia robil bardzo duzo kup, to mu troszke wpadlo. Tez wlasnie czytalam, ze to z odwodnienia. Bardzo czesto przystawialam go do cycka, a jak mi zasypial na takie krociutkie drzemki na cycku, to wybudzalam.
|
|
|
#2848 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Pobudki 1:30, 4:00 i tu nie spał poltorej godziny. I teraz 7:00 i dalej nie śpi. Także ja dziś chyba na zapalkach. Ale o tej 7 tak zapiszczal że szok. Nie wiem czy mu się coś śniło czy kupa nie mogła pójść ale to było straszne.. A teraz pojadl i się pręży cały czas nie wiem o co mu chodzi.. Co do smoka to ja daje np w samochodzie czy jak gdzieś jesteśmy żeby ta chwile wytrzymał do domu i karmienia. Nie czuję tego jako porażki tylko jako pomoc. No i paluszki inaczej ciągle w buzi by miał albo jak tz go usypia to mu się przyssa do ręki jak do cycka |
|
|
|
#2850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.

dobra cena byla

moj skonczyl, do pozniej. Spokojnej nocy

musiałam założyć bo mój też się bardzo przemieszcza i uderzal główką w zagłówek 
to znak żeby go odkładać do łóżeczka. Teraz pojadł i śpi.