|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.
hej
![]() Ja już po USG ![]() Wszystkie parametry w normie. Nt 1,9 przy CRL 77mm. Maluch kręcił się jak szalony ![]() Termin wg OM 23.08, wg USG 17.08
|
|
|
|
#1172 |
|
Zadomowienie
|
Odpaliłam laptoka, dziewczynki sprzątają pokój, starszy dostał pozwolenie na xboxa, szwagierka w pracy, a TŻ poszedł po pizzę
![]() Powiem Wam, że mam ostatnio tak strasznie obrzydliwe sny, że czasami boję się zasnąć. Niektóre są tak zboczone, że aż straszne. Budzę się w nocy i nie śpię, oczy jak 5 złoty. A jeden to już tak mi utknął w głowie, bo był okropny;/ Chyba pójdę do lekarza i poproszę coś na spanie bez fazy REM bo nie dość, że sikanie to jeszcze te okropne sny;/ ![]() ![]() ![]() Brzuch mi się wyraźnie podniósł co spowodowało wywalenie mojej oponki tłuszczowej i wyglądam jak w 9 mcu - choć do brzucha ciążowego jeszcze daleko. A jak się jeszcze nie załatwię przez 3 dni to wyglądam jak słoń i chodzę jak pingwin:P Choć na wadze 3,5 kg od początku - więc nie jest chyba jakoś tragicznie. No ale tego brzucha już się wciągnąć nie da ![]() Tija, pisałaś, że w PL nie wykonuje się masażu szyjki macicy, w UK robi się to namiętnie by wywołać poród i mam mieć w 39 tyg oraz w 40 - bo nie mogę mieć w razie w oksytocyny. Ja również, mam zamiar masować sobie krocze i mam ten komfort, że tutaj, nie nacinają. Nie boję się popękania. Naczytałam się sporo i w większości drobne pęknięcia są lepsze niż cięcie. Do tego ja mam zamiar rodzić w pozycji wertykalnej więc parcie też rozkłada się inaczej. Powiedz mi tylko, czy będziesz masować z jakimś olejkiem? I kiedy zacząć? |
|
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- aaa i mam brać Acard, mam podwyższone już ciśnienie, w pierwszej ciąży miałam nadciśnienie. Na nast wizycie będziemy oglądać rane po cc (mam przyjść z pełnym pęcherzem )---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- aaa i mam brać Acard, mam podwyższone już ciśnienie, w pierwszej ciąży miałam nadciśnienie. Na nast wizycie będziemy oglądać rane po cc (mam przyjść z pełnym pęcherzem )
|
|
|
|
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, szybko zleci
|
|
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Ja tylko na chwilkę. W sobotę na tych urodzinach Natalka zaczęła wymiotować, na początku myśleliśmy, że może nałykała się sierści kota tej sąsiadki ale najwyraźniej złapała jakiegoś wirusa . W niedzielę byliśmy z nią na pogotowiu. Chciałam przełożyć dzisiejsze kursy w jednostce ale nie dało rady więc dziś siedział z nią TŻet. Temperatury nie ma, najbardziej wymiotowała w nocy z soboty na niedzielę, w niedzielę tylko rano, potem ok, dziś rano dwa razy, potem też już dobrze, mam nadzieję, że to ostatnie podrygi wirusa. Najbardziej martwi mnie to, że znów schudnie a ona i tak drobinka .
|
#1176 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
TinkerBell - rozwalasz mnie z tymi snami.. wykorzystaj to jakoś.. moze pisz scenariusze do filmów o odpowiedniej tematyce? szkoda , żeby Twoja wyobraźnia się marnowała... pochwal się coś tam wyśniła to ocenimy czy się nadaje
|
|||
|
|
|
#1177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1178 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super!! ![]() oo często masz wizyty! ja mam póki co co 4 tyg czyli następna dopiero 3 marca![]() Cytat:
Cytat:
oby już jej wymioty nie męczyły, bo musi to być dla niej straszne ![]() A ja dzisiaj byłam u dentysty... poprawiała mi plombę w jednym zębie i przygotowuje mnie do ściągania dołu z aparatu ortodontycznego i mi tak podociągała, że mnie teraz boli dolna szczęka
|
|
#1179 |
|
Zadomowienie
|
Cześć, ale produkujecie postow
az mi sie przypomniał wątek majowy, jak rodziłam córcię. A teraz to na bieżąco dam radę byc chyba dopiero na urlopie.Aniol1985 do mnie nie dzwoniła położna w żadnej z ciąż, ale wiem, ze tak sie zdarza Piernik Toruński (normalnie jak pisze Twoj nick to mam ochotę wciągnąć paczkę pierników ) w poprzedniej ciazy nie miałam problemów z kręgosłupem, zaczęły sie po porodzie.. A teraz rzeczywiście sie nasiliły. Mój gin doradził wizytę u neurologa, cały czas sie zastanawiam. Na basenie bym chyba utonęła, kondycji nie mam wcale.. A w kinie, no cóż, wszystko fajnie tylko byliśmy na komedii i tż kompletnie nie był przygotowany na moje gejzery łez, wiec nie mieliśmy nawet pol chusteczki.. Mam nadzieje, ze te problemy z ciśnieniem to tylko pogodowe i nie beda Ci dokuczać całą ciąże ! A na l4 wypoczniesz i nabierzesz sił ja chyba tez po mału sie do tej myśli przekonuje Orange_tree gratuluje 2 trymestru Kropla_deszczu witaj Slo_nk_o leżę i kwiczę, myslalam, ze słownik Ci sie pomylił i dopiero teraz zajarzylam co to bozena Superhuman ![]() dla tż
|
#1180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rzeczywiscie teraz to bedzie szybko. ![]() Około 2 miesiecy czekania, ale juz wytrwałam 3 więc dam radę. Musze zaczac robic liste co trzeba zrobic po powrocie.
|
||
|
|
|
#1181 |
|
Zadomowienie
|
Musiałam sobie podzielić odpowiedz na dwie części, bo sie cykałem, ze mnie wizaż wywali, a nie chce na wieczór łapać nerwa
Aniol1985 wspolczuje tej sytuacji i stresu, którego pewnie sie najadlas. Tez nie wiem co odbija ludziom.. U mnie na osiedlu ostatnio jakies buraki podpalają drzwi wejściowe do mieszkań!! A na początku roku jakis baran urwał zawór od wody na korytarzu i zalało nam mieszkanie :/ Natalia_23 my sie pewnie w maju wybierzemy nad morze. 6 godzin jazdy. A l4 chyba nie przeszkadza w niczym, pod warunkiem, ze nie masz tego leżącego wypisanego Tija93 super, ze na wizycie wszystko ok masz wstydziocha moje dzieci bezwstydnie w 12-13 tygodniu zdradzały płeć ![]() Kasmina Tobie tez za wizytę. I zazdroszczę, ze tak mało przytyłaś. U mnie to az wstyd sie przyznać Iweczka i kolejna udana wizyta ![]() virginiA wspolczuje ... Mnie przerażają wymioty u maluchów.. Juz dwa razy lądowaliśmy z tego powodu na pogotowiu .. na szcżescie te wirusy nie trzymają długo, zdrowka !
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
My myśleliśmy o urlopie w drugiej połowie czerwca. Ale może lepiej będzie z miesiąc wcześniej. I teraz to raczej morze niż góry.
|
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1184 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
dzięki
Cytat:
podeszłam na luzaku do porodu i taki też był, choć urodziłąm wcześniaka, był to SN i wspominam dobrze, bo całość trwała 3 godziny Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i zapisałam się do dentysty żeby go choć lekko podszlifować, bo mi przeszkadza, i nie wiem czy będzie go można zrobić w czasie ciąży?Cytat:
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
||||||||
|
|
|
#1185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To nie jest śmieszne.....te filmy byłyby nielegalne ![]() Ja nie mogę uwierzyć, że mój mózg może takie rzeczy wymyślić.... |
|
|
|
|
#1186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1187 |
|
Zadomowienie
|
ja popołudnie spędziłam sobie miło u szwagierki, na herbatce
dziecko ululałam, z Tż pogadałam, jeszcze tylko piec muszę ogarnąć i mam wolne dla siebie Jakaś zmęczona dzisiaj jestem. I oficjalnie już mogę stwierdzić, że od kilku dni doskwiera mi rwa kulszowa, w pierwszej ciąży dużo później się pojawiła, a tutaj już...
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#1188 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
pracuje w BBCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko trzeba poinformować stomatologa, że jesteś w ciąży.Mój ginekolog nawet zalecił mi wizytę z wpisem do karty. To podobno standardowa procedura, ponieważ od złego stanu zębów może skracać się szyjka. Ja na szczęście nie mam nic do leczenia, bo wszystko zrobiłam przed i w trakcie leczenia ortodontycznego Dzisiaj miałam tylko wymianę plomby, bez znieczulenia.
|
|
#1190 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdyby u nas była druga dziewczynka to uparłabym sie na Alicję, no ale raczej bedzie chłopak i jestem w kropce.. Bo kompletnie żadne imię mi nie pasuje....... Cytat:
Wspolczuje.. Tak jak pisałam, mnie tez boli odcinek lędźwiowy, ale rwy nie podejrzewam, bo póki co jakoś chodzę. Czasami ledwo, ledwo, ale jednak
|
|
#1191 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja dzis tez po wizycie. Niestety babelek nie chcial pokazac co ma miedzy nozkami, wiec nadal mysle ze taki wstydzioch to musi byc dziewczynka.
Odnosnie wyjazdow to chcialabym w maju/czerwcu skoczyc chociaz na weekend na baseny na slowacje albo wegry, chyba ze bede mega wielorybem to moze gdzie indziej
|
|
|
|
#1192 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Gratuluje szybkiego porodu ![]() I ja Was podziwiam, ze ogladacie te porody, mnie jakos nie ciagnie, nic a nic |
|
|
|
|
#1193 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewuszki
Miałam cały weekend do nadrobienia . Sjrobiecie strasznie dużo a to dopiero początki. Co do wakacji, zawsze jeździliśmy z męża siostrą i jej rodziną. Ale w tym roku razem nie pojedziemy bo wyjazdy zawsze były w sierpniu. Chociaż szwagier się śmieje, że znajdzie hotel kolo szpitala specjalnie dla mnie .Może uda się w maju gdzieś wyskoczyć na kilka dni. Chociaż nie wiem czy będę miała siłę i na podróż i potem jakieś spacery itp. zwłaszcza z moim aż za bardzo energicznym dzieckiem .A co do bólu, jak sprawdzić czy coś się dzieje. Ja stosowałam metodę nospa i prysznic. Przeważnie przechodziło dość szybko. W końcu któregoś ranka nie przeszło. I wtedy wiedziałam że się zaczęło. ![]() Ja tez wychodzę z założenia że jak weszło to i wyjdzie . Ja tam narazie nie myślę, nie nakręcam się. Chociaż mam o tyle łatwiej że wiem co mnie czeka. Chociaż nie wiem czy patrzeć na to jak na pozytyw
|
#1194 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do rwy to u mnie na pewno ona, i to jest jakaś masakra, bo nawet jak siedzę to mi to przeszkadza Cytat:
|
|||
|
|
|
#1195 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak dzisiaj nawet kłuła, nie mówiąc o bólu jej całej ![]() Cytat:
ale nie typowej dla ciężarnych tylko normalnej babka wiedziała, że jestem w ciąży i traktowała mnie jak jajo fajnie i niefajnie "Aga, ty tego nie rób" "Aga zrób może tak.." "Aga pozostań w pozycji psa ze spuszczoną głową" no kurde aha i strasznie mnie nastraszyła że ona w ciąży ćwicząc jogę - ale codziennie musiała później leżeć bo przez te wszystkie ćwiczenia zaczęło jej się wszystko otwierać i obniżać ![]() no i co teraz?! chodzć czy nie?! wykupiłam karnet za 150 zl na 2 miechy! 15 wejść mam, mam cały czas na bieżni pykać ? Cytat:
![]() gratuluję pozostałych wizyt i witam nową mamę |
|||
|
|
|
#1196 |
|
Raczkowanie
|
O kurczę, to ja tez już w strachu
|
|
|
|
#1197 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1198 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czemu? hej wtorkowo
|
||||
|
|
|
#1199 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za wszystkie trzymane kciuki
Cytat:
![]() ale będę rodzić na Polnej raczej bo mam najbliżej chociaż zastanawiam się nad Raszei bo mam tam znajomą położna. jak przyjechałam to nie było nikogo, jak wychodziłam to czekała jakaś kobietka, ale to na wizytę planowaną i jedna czekała na jakieś wyniki. wczoraj byłam na pobraniu krwi i przeżyłam jutro od rana idę na wizytę, a w nocy obudziłam sie z bolącym gardłem i już nie zasnelam do rana. nie mówiąc o zatkanym nosie.. zaraz będę płukała wodą z solą, macie jakies sprawdzone metody i bezpieczne w ciąży?---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
właśnie widziałam, że lecimy równo ja mam termin na 20, Ty pewnie dzień później? może wyjdą w tym samym czasie obudziłam się i naszła mnie ochota na mcmufina wieprzowego, zastanawiam się czy człapać do maka |
||
|
|
|
#1200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wygoogluj jak zrobić roztwór. Chyba łyżeczka na pół szklanki wody. ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Dzień dobry wtorkowo ![]() Dziś czeka mnie długi dzień sprzątania w sypialni. Chyba bomba tam eksplodowała😝😝😝 moja młoda do szkoły, szwagierka śpi po nocce tylko jej dzieciaki muszę czymś zająć do południa ![]() Jak ja nielubie sprzątać 😥😵😵 ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Macie już dziewczyny coś co jecie nałogowo, coś co jak widzicie krzyczy zjedz mnie? W mojej pierwszej ciąży to był sok pomidorowy. Widziałam butelkę i zabilabym by ją dostać. Dodam, że nie lubię soku pomidorowego za to uwielbiam pomidory.Tym razem padło na banany. Sprawdzam co te banany mają w sobie ze rzucam się na nie jak małpa w zoo. Potas Mi też dokucza wysokie ciśnienie, ale ostatnio bardzo często jest książkowe. A tu proszę, organizm sam wie jak sobie pomóc potas zmniejsza ciśnienie krwi. Jak nie wypije kawy to jest modelowo
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:28.

Tylko trzy dni maksymalnie.
. W niedzielę byliśmy z nią na pogotowiu. Chciałam przełożyć dzisiejsze kursy w jednostce ale nie dało rady więc dziś siedział z nią TŻet. Temperatury nie ma, najbardziej wymiotowała w nocy z soboty na niedzielę, w niedzielę tylko rano, potem ok, dziś rano dwa razy, potem też już dobrze, mam nadzieję, że to ostatnie podrygi wirusa. Najbardziej martwi mnie to, że znów schudnie a ona i tak drobinka
ogłaszam impreze 
trzeba uważac 
<3

i zapisałam się do dentysty żeby go choć lekko podszlifować, bo mi przeszkadza, i nie wiem czy będzie go można zrobić w czasie ciąży?

jutro od rana idę na wizytę, a w nocy obudziłam sie z bolącym gardłem i już nie zasnelam do rana. nie mówiąc o zatkanym nosie.. zaraz będę płukała wodą z solą, macie jakies sprawdzone metody i bezpieczne w ciąży?