Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-15, 20:00   #1171
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

hej

Ja już po USG
Wszystkie parametry w normie.
Nt 1,9 przy CRL 77mm.
Maluch kręcił się jak szalony
Termin wg OM 23.08, wg USG 17.08
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 20:03   #1172
TinkerrBell
Zadomowienie

Odpaliłam laptoka, dziewczynki sprzątają pokój, starszy dostał pozwolenie na xboxa, szwagierka w pracy, a TŻ poszedł po pizzę

Powiem Wam, że mam ostatnio tak strasznie obrzydliwe sny, że czasami boję się zasnąć. Niektóre są tak zboczone, że aż straszne. Budzę się w nocy i nie śpię, oczy jak 5 złoty. A jeden to już tak mi utknął w głowie, bo był okropny;/ Chyba pójdę do lekarza i poproszę coś na spanie bez fazy REM bo nie dość, że sikanie to jeszcze te okropne sny;/

Brzuch mi się wyraźnie podniósł co spowodowało wywalenie mojej oponki tłuszczowej i wyglądam jak w 9 mcu - choć do brzucha ciążowego jeszcze daleko. A jak się jeszcze nie załatwię przez 3 dni to wyglądam jak słoń i chodzę jak pingwin:P Choć na wadze 3,5 kg od początku - więc nie jest chyba jakoś tragicznie. No ale tego brzucha już się wciągnąć nie da

Tija, pisałaś, że w PL nie wykonuje się masażu szyjki macicy, w UK robi się to namiętnie by wywołać poród i mam mieć w 39 tyg oraz w 40 - bo nie mogę mieć w razie w oksytocyny.
Ja również, mam zamiar masować sobie krocze i mam ten komfort, że tutaj, nie nacinają. Nie boję się popękania. Naczytałam się sporo i w większości drobne pęknięcia są lepsze niż cięcie. Do tego ja mam zamiar rodzić w pozycji wertykalnej więc parcie też rozkłada się inaczej.

Powiedz mi tylko, czy będziesz masować z jakimś olejkiem? I kiedy zacząć?
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 20:05   #1173
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość

Ja mam inne pytanie. Czy wybieracie się na jakieś wczasy maj/czerwiec?
My mieliśmy nie jechać nigdzie, ale im bliżej wakacji tym bardziej o tym myślimy. Zawsze gdzieś lecieliśmy, teraz w tym czasie będę w 3 trym więc odpada. Ja myślałam o polskim morzu, męża ciągnie na Chorwacje ( mamy podobną odległość). Zastanawia mnie jak to jest z takim wyjazdem i l4 czy któraś się orentuje?
Ja bardzo chciałam w maju jeszcze gdzieś polecieć za granicę, ale nie wiem teraz. Ten wisrus ZIKA mnie przeraża

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

aaa i mam brać Acard, mam podwyższone już ciśnienie, w pierwszej ciąży miałam nadciśnienie.
Na nast wizycie będziemy oglądać rane po cc (mam przyjść z pełnym pęcherzem )

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

aaa i mam brać Acard, mam podwyższone już ciśnienie, w pierwszej ciąży miałam nadciśnienie.
Na nast wizycie będziemy oglądać rane po cc (mam przyjść z pełnym pęcherzem )
Stary 2016-02-15, 20:10   #1174
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Mój TZ ma zamiar przyjechać na koniec lutego bo musi zlozyc papiery o nowy dowód i paszport Tylko trzy dni maksymalnie.
Pozniej chce przyleciec po odbiór dokumentów i od razu zabierze mnie do domu w kwietniu
Niezly plan bo nie bede musiala sama taszczyc walizki. Na pewno bedzie to dla mnie bezpieczniejsze.
Bedzie szukał tanich biletów zeby sie nie wykosztować za bardzo. Na szczescie mamy łatwo bo jest bezposredni samolot i mamy blisko do lotniska z obu stron.

Super, szybko zleci
Stary 2016-02-15, 20:14   #1175
virginia
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Ja tylko na chwilkę. W sobotę na tych urodzinach Natalka zaczęła wymiotować, na początku myśleliśmy, że może nałykała się sierści kota tej sąsiadki ale najwyraźniej złapała jakiegoś wirusa . W niedzielę byliśmy z nią na pogotowiu. Chciałam przełożyć dzisiejsze kursy w jednostce ale nie dało rady więc dziś siedział z nią TŻet. Temperatury nie ma, najbardziej wymiotowała w nocy z soboty na niedzielę, w niedzielę tylko rano, potem ok, dziś rano dwa razy, potem też już dobrze, mam nadzieję, że to ostatnie podrygi wirusa. Najbardziej martwi mnie to, że znów schudnie a ona i tak drobinka .
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 20:31   #1176
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
ogłaszam impreze

Byłam na wizycie, wszystko ok, Bobo ma jakoś 10 cm i jest bardzo ruchliwe płeć nieznana może następnym razem się uda
Od początku ciąży przytyłam 3 kg (TŻ mówi , że poszło w cycki)

Byłam przekonana, że przechodziłam toxo a tu niespodzianka trzeba uważac
ależ duży dzieciaczek..wow.. kolejna impreza dziś? to już trzecia.. to ja poświętuję w pozycji leżącej jak pozwolisz
Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
hej

Ja już po USG
Nt 1,9 przy CRL 77mm.
juhuuu brawo dla Malca

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja tylko na chwilkę. W sobotę na tych urodzinach Natalka zaczęła wymiotować, na początku myśleliśmy, że może nałykała się sierści kota tej sąsiadki ale najwyraźniej złapała jakiegoś wirusa . W niedzielę byliśmy z nią na pogotowiu. Chciałam przełożyć dzisiejsze kursy w jednostce ale nie dało rady więc dziś siedział z nią TŻet. Temperatury nie ma, najbardziej wymiotowała w nocy z soboty na niedzielę, w niedzielę tylko rano, potem ok, dziś rano dwa razy, potem też już dobrze, mam nadzieję, że to ostatnie podrygi wirusa. Najbardziej martwi mnie to, że znów schudnie a ona i tak drobinka .
zdrówka dla Małej, biedaczysko... mam nadzieję, że już będzie lepiej..teraz tyle tych świństw w powietrzu, nietrudno o choróbsko

TinkerBell - rozwalasz mnie z tymi snami.. wykorzystaj to jakoś.. moze pisz scenariusze do filmów o odpowiedniej tematyce? szkoda , żeby Twoja wyobraźnia się marnowała... pochwal się coś tam wyśniła to ocenimy czy się nadaje
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 20:36   #1177
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
A ja Wam powiem, że im więcej oglądam tych wszystkich porodów na TLC, TVN Stylach i innych kanałach, to tym mniej się SN boję. Może po prostu oswajam strach
To w takim razie też chyba muszę zacząć oglądać
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 20:40   #1178
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
ogłaszam impreze

Byłam na wizycie, wszystko ok, Bobo ma jakoś 10 cm i jest bardzo ruchliwe płeć nieznana może następnym razem się uda

super!! a z tym toxo to dziewczyny pisały, że wcale nie tak łatwo się zarazić

Cytat:
Super.

Ja mam nastepna wizyte 25 lutego
oo często masz wizyty! ja mam póki co co 4 tyg czyli następna dopiero 3 marca

Cytat:
hej

Ja już po USG
Nt 1,9 przy CRL 77mm.
super!!

Cytat:
Cześć dziewczyny
Bidulka oby już jej wymioty nie męczyły, bo musi to być dla niej straszne

A ja dzisiaj byłam u dentysty... poprawiała mi plombę w jednym zębie i przygotowuje mnie do ściągania dołu z aparatu ortodontycznego i mi tak podociągała, że mnie teraz boli dolna szczęka
Stary 2016-02-15, 20:43   #1179
chansons
Zadomowienie

Cześć, ale produkujecie postow az mi sie przypomniał wątek majowy, jak rodziłam córcię. A teraz to na bieżąco dam radę byc chyba dopiero na urlopie.

Aniol1985 do mnie nie dzwoniła położna w żadnej z ciąż, ale wiem, ze tak sie zdarza

Piernik Toruński (normalnie jak pisze Twoj nick to mam ochotę wciągnąć paczkę pierników ) w poprzedniej ciazy nie miałam problemów z kręgosłupem, zaczęły sie po porodzie.. A teraz rzeczywiście sie nasiliły. Mój gin doradził wizytę u neurologa, cały czas sie zastanawiam. Na basenie bym chyba utonęła, kondycji nie mam wcale..
A w kinie, no cóż, wszystko fajnie tylko byliśmy na komedii i tż kompletnie nie był przygotowany na moje gejzery łez, wiec nie mieliśmy nawet pol chusteczki..
Mam nadzieje, ze te problemy z ciśnieniem to tylko pogodowe i nie beda Ci dokuczać całą ciąże ! A na l4 wypoczniesz i nabierzesz sił ja chyba tez po mału sie do tej myśli przekonuje

Orange_tree gratuluje 2 trymestru co do porodu.. Nieważne jaki poród, strach i tak bedzie.. nie wiem czy tylko ja tak miałam, czy pozostałe mamy po cc tez, ale bałam sie bardzo. I dochodzenie do siebie dlugoooo trwało..

Kropla_deszczu witaj piękne imię ma córeczka, tez sie mocno zastanawialiśmy nad Alicją

Slo_nk_o leżę i kwiczę, myslalam, ze słownik Ci sie pomylił i dopiero teraz zajarzylam co to bozena a wracając do pytania to nie, ale w poprzedniej ciazy nawet dosyć czesto

Superhuman dla tż
06.2011
05.2014
chansons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 20:43   #1180
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
Oj, oby jej szybko przeszło.

Cytat:
hej

Ja już po USG
Nt 1,9 przy CRL 77mm.
Pięknie

Cytat:
Super, szybko zleci
Rzeczywiscie teraz to bedzie szybko.
Około 2 miesiecy czekania, ale juz wytrwałam 3 więc dam radę. Musze zaczac robic liste co trzeba zrobic po powrocie.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 21:03   #1181
chansons
Zadomowienie

Musiałam sobie podzielić odpowiedz na dwie części, bo sie cykałem, ze mnie wizaż wywali, a nie chce na wieczór łapać nerwa

Aniol1985 wspolczuje tej sytuacji i stresu, którego pewnie sie najadlas. Tez nie wiem co odbija ludziom.. U mnie na osiedlu ostatnio jakies buraki podpalają drzwi wejściowe do mieszkań!! A na początku roku jakis baran urwał zawór od wody na korytarzu i zalało nam mieszkanie :/

Natalia_23 my sie pewnie w maju wybierzemy nad morze. 6 godzin jazdy. A l4 chyba nie przeszkadza w niczym, pod warunkiem, ze nie masz tego leżącego wypisanego

Tija93 super, ze na wizycie wszystko ok masz wstydziocha moje dzieci bezwstydnie w 12-13 tygodniu zdradzały płeć

Kasmina Tobie tez za wizytę. I zazdroszczę, ze tak mało przytyłaś. U mnie to az wstyd sie przyznać

Iweczka i kolejna udana wizyta

virginiA wspolczuje ... Mnie przerażają wymioty u maluchów.. Juz dwa razy lądowaliśmy z tego powodu na pogotowiu .. na szcżescie te wirusy nie trzymają długo, zdrowka !
06.2011
05.2014
Stary 2016-02-15, 21:05   #1182
zonamojegomeza
Zakorzenienie

My myśleliśmy o urlopie w drugiej połowie czerwca. Ale może lepiej będzie z miesiąc wcześniej. I teraz to raczej morze niż góry.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 21:24   #1183
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

Rzeczywiscie teraz to bedzie szybko.
Około 2 miesiecy czekania, ale juz wytrwałam 3 więc dam radę. Musze zaczac robic liste co trzeba zrobic po powrocie.
Tż się ucieszy na listę
Stary 2016-02-15, 21:36   #1184
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
to trzymam kciuki za Alę
dzięki
Cytat:
Napisane przez one desire Pokaż wiadomość
Ja wlasnie tez...to moja pierwsza ciaza i boje sie bardzo porodu, moze ciutke pomaga swiadomosc,ze to normalne zadanie kobiety i wiekszosc znakomicie daje rade ale strach jest...

Dzien dobry, kropla_deszczu
czemu tak panicznie boisz się porodu? ja w pierwszej ciąży wychodziłam z założenia, że jak wlazło to i wylezie podeszłam na luzaku do porodu i taki też był, choć urodziłąm wcześniaka, był to SN i wspominam dobrze, bo całość trwała 3 godziny
Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Witam kochane kobitki.

Dzisiaj zaczynam II trymestr więc i ja stawiam soczek Tym bardziej mam co świętować, ponieważ pierwszy raz od wstania już pół godz nie wymiotuje...wiem, że to może dziwna radość ale dla mnie to sukces.

Witam również nową mamusię.
mnie co prawda "tylko" mdli bo nie wymiotuję, ale rozumiem Twoją radość, i życzę by wymioty już nie wróciły
Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Witaj Kropelko.
Również podzielam zdanie, że Twoja córa nosi piękne imię
Ja dziś jak zobaczyłam Twój podpis pod postem to się pobeczałam przed kompem xD
Hormony ... kochane hormony ....
hehe kiedy ten podpis to sama prawda
Cytat:
ogłaszam impreze

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Wróciłam z wizyty Nasze dziecko nadal pozostaje bez płci Nie chciał się pokazać. Doktor zaproponował żebyśmy przyszli na jego dyżur w kolejny weekend Byłam na pogaduchach u dziewczyn na oddziale, fajnie tak wyjść trochę do ludzi Łożysko na tylnej ścianie i w dnie macicy, szyjka ładnie trzyma - wszystko gra i buczy

.

Cytat:
hej

Ja już po USG
Nt 1,9 przy CRL 77mm.

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość

A ja dzisiaj byłam u dentysty... poprawiała mi plombę w jednym zębie i przygotowuje mnie do ściągania dołu z aparatu ortodontycznego i mi tak podociągała, że mnie teraz boli dolna szczęka
a jak to jest z tym dentystą w końcu? można w ciąży czy nie? bo w sobotę złamał mi się ząb i zapisałam się do dentysty żeby go choć lekko podszlifować, bo mi przeszkadza, i nie wiem czy będzie go można zrobić w czasie ciąży?
Cytat:
Napisane przez chansons Pokaż wiadomość
Kropla_deszczu witaj piękne imię ma córeczka, tez sie mocno zastanawialiśmy nad Alicją
u nas to ja się uwaliłam na to imię, a Tż nie miał wyboru i musiał zaakceptować, on chciał koniecznie Patrycję, więc Alicja ma tak na drugie imię, ale przy drugim stwierdził, że poda mi po 3 propozycje z każdej płci i mam wybrać. Coś tam już podsunął, ale zobaczymy najpierw kto tam w brzuszku siedzi
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 21:36   #1185
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:

TinkerBell - rozwalasz mnie z tymi snami.. wykorzystaj to jakoś.. moze pisz scenariusze do filmów o odpowiedniej tematyce? szkoda , żeby Twoja wyobraźnia się marnowała... pochwal się coś tam wyśniła to ocenimy czy się nadaje

To nie jest śmieszne.....te filmy byłyby nielegalne
Ja nie mogę uwierzyć, że mój mózg może takie rzeczy wymyślić....
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 21:38   #1186
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Musiałam sobie podzielić odpowiedz na dwie części, bo sie cykałem, ze mnie wizaż wywali, a nie chce na wieczór łapać nerwa

Aniol1985 wspolczuje tej sytuacji i stresu, którego pewnie sie najadlas. Tez nie wiem co odbija ludziom.. U mnie na osiedlu ostatnio jakies buraki podpalają drzwi wejściowe do mieszkań!! A na początku roku jakis baran urwał zawór od wody na korytarzu i zalało nam mieszkanie :/
No u nas ten sam schemat podpalili benzyna drzwi mieszkania na 4pietrze, ogień sie po klatce rozniósł nawet na pietro niżej . Drzwi na 3pietrze też sie zaczęły palić , odcinając ludziom możliwość ewakuacji , strażacy ich uratowali. 22os czekały o 2w nocy w kurtkach i piżamach na ulicy. Dobrze, że MPK podstawił mały autobus to ludzie mogli tam poczekać w środku i sie ogrzać. Co za kanalia takie coś robi...
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 21:38   #1187
kropla_deszczu
Zadomowienie

ja popołudnie spędziłam sobie miło u szwagierki, na herbatce
dziecko ululałam, z Tż pogadałam, jeszcze tylko piec muszę ogarnąć i mam wolne dla siebie

Jakaś zmęczona dzisiaj jestem. I oficjalnie już mogę stwierdzić, że od kilku dni doskwiera mi rwa kulszowa, w pierwszej ciąży dużo później się pojawiła, a tutaj już...
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Stary 2016-02-15, 21:51   #1188
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:

ja narazie się nad tym nie zastanawiałam.. moja koleżanka jest teraz w ciąży, wzieła l4 i pojechała na tydzień za granicę, pytała gina i nie miał nic przeciwko, ale nie wiem czy nie wyraził takiego zdania ze względów medycznych czy również poparł w razie jakieś kontroli z zus-u.. mi się wydaje, że to raczej nie przejdzie.. nawet chodzące l4 ma jakies obostrzenia, a razie jakiegoś wyjazdu to ewentualnie na ten czas może trzeba to jakoś zgłosić?
ja słyszałam o kontroli w ciąży

Cytat:
ojj za każdym razem jak pomyślę, że w tym roku nie pojedziemy do Chorwacji to mi smutno... też jestem ze śląska, ale dla mnie to w ciąży za daleko... tym bardziej, że my wybieramy Chorwację bardziej odległą- wyspy. "Początek" nas nie satysfakcjonuje ale bałabym się, że w "razie w" nie mogę podjechać do polskiego szpitala czy coś... To jednak kawał drogi. pewnie pojedziemy gdzieś na kilka dni, ale w kraju. TŻ ma urlop najpierw w kwietniu,a później w maju i planujemy gdzieś wyskoczyć
też bym wolała w razie czego polski szpital...

Cytat:
Właśnie ta wizja spędza mi sen z powiek
Nie wiem jak to zrobię, kurcze no wiem, ze muszę dać radę ale zdecydować czy sn czy cesarka na życzenie ehh masakra
Co do wyjazdu też rozważam te dwie opcje. Czy Polskie morze czy Chorwacja. Mam nadzieję, ze w maju damy radę chociaż na tydzień się wybrać.
Cytat:
Ja okolice Bielska-Białej. Co roku jeżdzę na wyspę Rab. Mamy tam równe 1000km. Polecam każdemu kto szuka spokoju
Najbaradziej nasłonecznione miejsce w całej Chorwacji Nasz mały raj ito tak blisko ;p
o ja też z okolic BB, mogę Tobie dać namiary na świetną położną pracuje w BB

Cytat:
ogłaszam impreze

Cytat:
hej

Ja już po USG
Nt 1,9 przy CRL 77mm.

Cytat:
Cześć dziewczyny
biedulka

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 21:57   #1189
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość

a jak to jest z tym dentystą w końcu? można w ciąży czy nie? bo w sobotę złamał mi się ząb i zapisałam się do dentysty żeby go choć lekko podszlifować, bo mi przeszkadza, i nie wiem czy będzie go można zrobić w czasie ciąży?
nawet trzeba, szczególnie jeśli masz jakieś ubytki tylko trzeba poinformować stomatologa, że jesteś w ciąży.

Mój ginekolog nawet zalecił mi wizytę z wpisem do karty. To podobno standardowa procedura, ponieważ od złego stanu zębów może skracać się szyjka. Ja na szczęście nie mam nic do leczenia, bo wszystko zrobiłam przed i w trakcie leczenia ortodontycznego Dzisiaj miałam tylko wymianę plomby, bez znieczulenia.
Stary 2016-02-15, 22:06   #1190
chansons
Zadomowienie

Cytat:

u nas to ja się uwaliłam na to imię, a Tż nie miał wyboru i musiał zaakceptować, on chciał koniecznie Patrycję, więc Alicja ma tak na drugie imię, ale przy drugim stwierdził, że poda mi po 3 propozycje z każdej płci i mam wybrać. Coś tam już podsunął, ale zobaczymy najpierw kto tam w brzuszku siedzi
Koniecznie do dentysty! Po pierwszym trymestrze juz mozna na spokojnie nawet ze znieczuleniem leczyć. Tylko trzeba powiedzieć o ciazy, wtedy dają specjalne.

Gdyby u nas była druga dziewczynka to uparłabym sie na Alicję, no ale raczej bedzie chłopak i jestem w kropce.. Bo kompletnie żadne imię mi nie pasuje.......

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
No u nas ten sam schemat podpalili benzyna drzwi mieszkania na 4pietrze, ogień sie po klatce rozniósł nawet na pietro niżej . Drzwi na 3pietrze też sie zaczęły palić , odcinając ludziom możliwość ewakuacji , strażacy ich uratowali. 22os czekały o 2w nocy w kurtkach i piżamach na ulicy. Dobrze, że MPK podstawił mały autobus to ludzie mogli tam poczekać w środku i sie ogrzać. Co za kanalia takie coś robi...
Przez moment myslalam, ze po sąsiedzku mieszkamy, ale to MPK mi nie pasowało. U nas raczej nie podstawiają autobusów.. Dobrze, D nikomu nic sie nie stało.. A o tych co podpalają, szkoda slow.. Straszny brak wyobraźni i jakaś głupota niewyobrażalna

Cytat:

Jakaś zmęczona dzisiaj jestem. I oficjalnie już mogę stwierdzić, że od kilku dni doskwiera mi rwa kulszowa, w pierwszej ciąży dużo później się pojawiła, a tutaj już...
Wspolczuje.. Tak jak pisałam, mnie tez boli odcinek lędźwiowy, ale rwy nie podejrzewam, bo póki co jakoś chodzę. Czasami ledwo, ledwo, ale jednak
06.2011
05.2014
Stary 2016-02-15, 22:07   #1191
agnieszkaruta1
Raczkowanie

Dziewczyny ja dzis tez po wizycie. Niestety babelek nie chcial pokazac co ma miedzy nozkami, wiec nadal mysle ze taki wstydzioch to musi byc dziewczynka.

Odnosnie wyjazdow to chcialabym w maju/czerwcu skoczyc chociaz na weekend na baseny na slowacje albo wegry, chyba ze bede mega wielorybem to moze gdzie indziej
agnieszkaruta1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 22:09   #1192
one desire
Przyczajenie

Cytat:

czemu tak panicznie boisz się porodu? ja w pierwszej ciąży wychodziłam z założenia, że jak wlazło to i wylezie podeszłam na luzaku do porodu i taki też był, choć urodziłąm wcześniaka, był to SN i wspominam dobrze, bo całość trwała 3 godziny
Ale wiesz, mimo wszystko weszlo troche mniejsze niz wyjdzie...
Gratuluje szybkiego porodu

I ja Was podziwiam, ze ogladacie te porody, mnie jakos nie ciagnie, nic a nic
one desire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 22:28   #1193
asiulek8
Wtajemniczenie

Hej dziewuszki .
Miałam cały weekend do nadrobienia . Sjrobiecie strasznie dużo a to dopiero początki.

Co do wakacji, zawsze jeździliśmy z męża siostrą i jej rodziną. Ale w tym roku razem nie pojedziemy bo wyjazdy zawsze były w sierpniu. Chociaż szwagier się śmieje, że znajdzie hotel kolo szpitala specjalnie dla mnie .
Może uda się w maju gdzieś wyskoczyć na kilka dni. Chociaż nie wiem czy będę miała siłę i na podróż i potem jakieś spacery itp. zwłaszcza z moim aż za bardzo energicznym dzieckiem .

A co do bólu, jak sprawdzić czy coś się dzieje. Ja stosowałam metodę nospa i prysznic. Przeważnie przechodziło dość szybko. W końcu któregoś ranka nie przeszło. I wtedy wiedziałam że się zaczęło.

Ja tez wychodzę z założenia że jak weszło to i wyjdzie .
Ja tam narazie nie myślę, nie nakręcam się. Chociaż mam o tyle łatwiej że wiem co mnie czeka. Chociaż nie wiem czy patrzeć na to jak na pozytyw

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 22:29   #1194
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
nawet trzeba, szczególnie jeśli masz jakieś ubytki tylko trzeba poinformować stomatologa, że jesteś w ciąży.

Mój ginekolog nawet zalecił mi wizytę z wpisem do karty. To podobno standardowa procedura, ponieważ od złego stanu zębów może skracać się szyjka. Ja na szczęście nie mam nic do leczenia, bo wszystko zrobiłam przed i w trakcie leczenia ortodontycznego Dzisiaj miałam tylko wymianę plomby, bez znieczulenia.
no muszę coś z tą szóstką złamaną zrobić i na pewno mam ósemkę do usunięcia, bo mi plomba wypadła i za żadne skarby nie dam jej już leczyć, do kosza z nią
Cytat:
Koniecznie do dentysty! Po pierwszym trymestrze juz mozna na spokojnie nawet ze znieczuleniem leczyć. Tylko trzeba powiedzieć o ciazy, wtedy dają specjalne.

Gdyby u nas była druga dziewczynka to uparłabym sie na Alicję, no ale raczej bedzie chłopak i jestem w kropce.. Bo kompletnie żadne imię mi nie pasuje.......
a pierwsza córeczka jak ma na imię?
a co do rwy to u mnie na pewno ona, i to jest jakaś masakra, bo nawet jak siedzę to mi to przeszkadza
Cytat:
Napisane przez one desire Pokaż wiadomość
Ale wiesz, mimo wszystko weszlo troche mniejsze niz wyjdzie...
Gratuluje szybkiego porodu

I ja Was podziwiam, ze ogladacie te porody, mnie jakos nie ciagnie, nic a nic
no to na pewno, szczególnie że była wcześniaczkiem, no ale ja i tak byłam jakaś spokojna, całą ciążę mówiłam, że wszystko będzie ok i że urodzę, nie stresował mnie poród, i jak już wiedziałam, że będę rodzić to się też nie stresowałam, po prostu poszłam i urodziłam, a po porodzie byłam szczęśliwa że mam już moje kruszko w rękach i po kilku godzinach już mogłam biegać skakać...
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Stary 2016-02-15, 22:42   #1195
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Też sie witam

----------
Dziewczyny dzwoniły do was położne? Do mojej szwagierki dzwoniła wczoraj położna z naszego szpitala. Szwagierka sama żadnego kontaktu nie inicjowała. wiecie coś na ten temat?
ale, że w jakiej sprawie ?

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy macie/czujecie czasem jakieś ciągnięcie w bożenie?
tak
dzisiaj
nawet kłuła, nie mówiąc o bólu jej całej
Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
A czy któraś z Was chodzi na jogę dla kobiet w ciąży?
Przydałoby sie trochę poruszać bo w związku z tym, ze jestem na L4 to moja aktywność jest bardzo ograniczona... Tyle co do lekarza i do pobliskiego sklepu czasami.....
ja dzisiaj byłam na jodze
ale nie typowej dla ciężarnych tylko normalnej
babka wiedziała, że jestem w ciąży i traktowała mnie jak jajo
fajnie i niefajnie
"Aga, ty tego nie rób"
"Aga zrób może tak.."
"Aga pozostań w pozycji psa ze spuszczoną głową"
no kurde

aha i strasznie mnie nastraszyła
że ona w ciąży ćwicząc jogę - ale codziennie
musiała później leżeć bo przez te wszystkie ćwiczenia zaczęło jej się wszystko otwierać i obniżać
no i co teraz?! chodzć czy nie?!
wykupiłam karnet za 150 zl na 2 miechy!
15 wejść mam, mam cały czas na bieżni pykać ?

Cytat:
hej

Ja już po USG
Nt 1,9 przy CRL 77mm.
super

gratuluję pozostałych wizyt i witam nową mamę
Stary 2016-02-15, 22:56   #1196
Georgia1976
Raczkowanie

O kurczę, to ja tez już w strachu
Georgia1976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 23:05   #1197
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ale, że w jakiej sprawie
Pytała szwagierke jak sie czuje , czy ma jakieś komplikacje, proponowała sposoby na mdłości doradzała ogólnie i powiedziała , że zadzwoni koło 20tc żeby sie umówić na wizyte.
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 07:16   #1198
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

Piernik Toruński (normalnie jak pisze Twoj nick to mam ochotę wciągnąć paczkę pierników ) w poprzedniej ciazy nie miałam problemów z kręgosłupem, zaczęły sie po porodzie.. A teraz rzeczywiście sie nasiliły. Mój gin doradził wizytę u neurologa, cały czas sie zastanawiam. Na basenie bym chyba utonęła, kondycji nie mam wcale..
A w kinie, no cóż, wszystko fajnie tylko byliśmy na komedii i tż kompletnie nie był przygotowany na moje gejzery łez, wiec nie mieliśmy nawet pol chusteczki..
Mam nadzieje, ze te problemy z ciśnieniem to tylko pogodowe i nie beda Ci dokuczać całą ciąże ! A na l4 wypoczniesz i nabierzesz sił ja chyba tez po mału sie do tej myśli przekonuje

no to ładnie dałaś czadu w tym kinie.. jak masz w okolicy neurologa to co Ci szkodzi pójść..

Cytat:
dzięki

od pierwszych skurczy do wyjśćia dziecka 3godz? ekspres.. w którym tc rodziłaś?

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
To nie jest śmieszne.....te filmy byłyby nielegalne
Ja nie mogę uwierzyć, że mój mózg może takie rzeczy wymyślić....

Cytat:
Napisane przez agnieszkaruta1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja dzis tez po wizycie. Niestety babelek nie chcial pokazac co ma miedzy nozkami, wiec nadal mysle ze taki wstydzioch to musi byc dziewczynka.

Odnosnie wyjazdow to chcialabym w maju/czerwcu skoczyc chociaz na weekend na baseny na slowacje albo wegry, chyba ze bede mega wielorybem to moze gdzie indziej
ile maluszek ma? wszytsko rozumiem w porządku po badaniu?

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
O kurczę, to ja tez już w strachu
czemu?

hej wtorkowo
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 08:38   #1199
navioe
Zakorzenienie

dziękuję za wszystkie trzymane kciuki

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
POLNA - najlepszy szpital. Byłam tam ostatnio na badaniach krwi i konsultowałam to z kilkoma osobami jako, że nie pochodzę z Poznania. Podobno nie ma tu nad czym się zastanawiać.

Widzę, że byłaś ciesze się, że wszystko w porządku.
Długo czekałaś? bo jak byłam ostatnio to widziałam, bardzo dużo osób w kolejce.
Ale jest to podobno naoprawdę godny zaufania i polecenia szpital.
ja mieszkam od urodzenia w Pyrlandii i właśnie różnie słyszałam- bardzo skrajne opinie, albo jest git albo masakra. W sumie to samo słyszałam o św. Rodziny- tam problem z personelem. Najwięcej dobrego słyszałam o Raszei pod względem personelu, obsługi i traktowania za to warunki jakie są każdy widzi
ale będę rodzić na Polnej raczej bo mam najbliżej chociaż zastanawiam się nad Raszei bo mam tam znajomą położna.
jak przyjechałam to nie było nikogo, jak wychodziłam to czekała jakaś kobietka, ale to na wizytę planowaną i jedna czekała na jakieś wyniki.

wczoraj byłam na pobraniu krwi i przeżyłam jutro od rana idę na wizytę, a w nocy obudziłam sie z bolącym gardłem i już nie zasnelam do rana. nie mówiąc o zatkanym nosie.. zaraz będę płukała wodą z solą, macie jakies sprawdzone metody i bezpieczne w ciąży?

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:

ja też biorę duphaston..co jest dla Ciebie czarną magią? nasze malce są prawie identyczne wielkosciowo, ale mi idziemy równo z tygodniami (Ty masz jeden dzień do przodu)
to jest progesteron, nie? bo czytałam, że przy chłopcach nie można go za długo przyjmować bo potem są problemy z prąciem i jąderkami. i ochydny smak ma ten lek
właśnie widziałam, że lecimy równo ja mam termin na 20, Ty pewnie dzień później? może wyjdą w tym samym czasie

obudziłam się i naszła mnie ochota na mcmufina wieprzowego, zastanawiam się czy człapać do maka
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 09:11   #1200
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
dziękuję za wszystkie trzymane kciuki

ja mieszkam od urodzenia w Pyrlandii i właśnie różnie słyszałam- bardzo skrajne opinie, albo jest git albo masakra. W sumie to samo słyszałam o św. Rodziny- tam problem z personelem. Najwięcej dobrego słyszałam o Raszei pod względem personelu, obsługi i traktowania za to warunki jakie są każdy widzi
ale będę rodzić na Polnej raczej bo mam najbliżej chociaż zastanawiam się nad Raszei bo mam tam znajomą położna.
jak przyjechałam to nie było nikogo, jak wychodziłam to czekała jakaś kobietka, ale to na wizytę planowaną i jedna czekała na jakieś wyniki.

wczoraj byłam na pobraniu krwi i przeżyłam jutro od rana idę na wizytę, a w nocy obudziłam sie z bolącym gardłem i już nie zasnelam do rana. nie mówiąc o zatkanym nosie.. zaraz będę płukała wodą z solą, macie jakies sprawdzone metody i bezpieczne w ciąży?
Ostatnio płukalam woda utleniania i bardzo szybko przeszło.
Wygoogluj jak zrobić roztwór. Chyba łyżeczka na pół szklanki wody.

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Dzień dobry wtorkowo

Dziś czeka mnie długi dzień sprzątania w sypialni. Chyba bomba tam eksplodowała😝😝😝 moja młoda do szkoły, szwagierka śpi po nocce tylko jej dzieciaki muszę czymś zająć do południa

Jak ja nielubie sprzątać 😥😵😵

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Macie już dziewczyny coś co jecie nałogowo, coś co jak widzicie krzyczy zjedz mnie?

W mojej pierwszej ciąży to był sok pomidorowy. Widziałam butelkę i zabilabym by ją dostać. Dodam, że nie lubię soku pomidorowego za to uwielbiam pomidory.
Tym razem padło na banany. Sprawdzam co te banany mają w sobie ze rzucam się na nie jak małpa w zoo. Potas

Mi też dokucza wysokie ciśnienie, ale ostatnio bardzo często jest książkowe. A tu proszę, organizm sam wie jak sobie pomóc potas zmniejsza ciśnienie krwi. Jak nie wypije kawy to jest modelowo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości