|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Moj ma ciemiaczko lekko zapadniete. Tak ma byc podobno.
|
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Wiktor jest bezlitosny. Od 6 by tylko jadł. Z niewielkimi przerwami na 15 minutowe drzemki.
Ech. |
|
|
|
#2853 |
|
Rozeznanie
|
Pietrusiowata my mamy ochraniacz od początku założony.
Keas nie zawsze biorę do odbijania. Zresztą jak uśnie to i tak się jej nie odbija. Dotka poważnie? Beatrice zmyślona? Czuje się oszukana, po co ludzie coś takiego robią, muszę tam dziś zajrzeć. |
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym smoczkiem to widze ze większość miala nadzieje przez pierwszy miesiąc ze mamy wyjątkowe dzieci które nie beda gp potrzebowaly
![]() Choc moj smoczka pociumka chwile i ciagle wypluwa w nocy go tak usypialam chyba z 15 razy My cycamy nad ranem przeboje bo Maly zasikal pol lozka a na drugie pol zwymiotowal i to tak konkretnie. Ale za to potem zasnal wtulony we mnie az TZ sie nie mogl napatrzeć jak slodko wygladal ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2855 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy większym dziecku juz nie jest tak wygodnie w chuście- przy dłuższym noszeniu się wbija jednak i bolą plecy... MeiTai nie kazdy jest fajnie wyprofilowany... fajne sa hybrydy- albo te na klamry. fajną opcją jest możliwość spiecia klamra pasów naramiennych na klatce piersiowej- przy dziecku na plecach- troche odciaza- to przy dziecku powyzej roku.. Mój tż też jakoś smoczka daje... Trzyma jej go jakoś.. nie wiem, bo jak ja daję to pluje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trudno odwodnić dziecko zdrowe jak normalnie je... Nie wkręcajcie sobie chorób./... Co innego jak by było 35 stopni to można by to rozważać... Bo dziecko się bardziej poci i więcej płynów potrzebuje ten skok rozwojowy przypada na 5 tydz... znaczy jak skończymy 4 tyg i zaczyna sie 5ty? czy po skończonym 5tym? bo albo sie u nas zaczeło, albo to przez chorobe.... |
|||||
|
|
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy łóżko 140 cm i słabo się miescimy we 3 Od 8 przewijam i karmię co godzinę ciekawe czy dam radę iść się umyć. Na szczęście miałam puding chia w lodówce (btw pierwszy raz robiłam i wyszedł mi za rzadki ) więc chociaż coś prowizorycznie zjadłam podczas karmienia śniadanie do łóżka |
|
|
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia najważniejsze ze.smacznie zdrowo i w lozku
ja zaraz probuje odstawic ssaka i zrobic owsianke z owocamiBtw dziewczyny macie problem z wypadaniem wlosow po porodzie? Bo u mnie się zaczelo i to konkretnie a na domiar zlego przeczytalam ten artykuł grrrr.... https://m.facebook.com/story.php?sto...id=50063176484 Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
Karen ja mam mega problem z przetluszczaniem sie wlosow i sa strasznie suche :-( nie chcialam obcinac, ale chyba nie bede miala wyjscia :-(
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2859 |
|
Raczkowanie
|
Mi na razie nie wypadaja wlosy a nawet bym powiedziala ze jest ich wiecej, chociaz slyszalam ze po porodzie lubia wypadac.
|
|
|
|
#2860 |
|
Zadomowienie
|
MOJAKaREN teraz mi wypadały przez cała ciaze- wiec teraz jakoś bardziej nie lecą... A nawet widze ze jest lepiej. Ale przy chłopcach jak przez ciaze były mega gęste to potem musiały nadgonić i leciały strasznie... I jest to naturalne...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
Aleeeee sie za wami stęskniłam !!!
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Synek dziś przeszedł sam siebie, karmie go na kanapie, w samym bodziaku, widzę robi kupę, zrobił tak, że aż z pieluchy na kanapę wylecialo. ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Lata Cię nie było, opowiadaj.
|
|
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
U nas wszystko dobrze, choć z katarkiem męczymy się dalej i tak się zastanawiam czy katarek jest lepszy od nosefridy. Po za tym mała jest bardzo niespokojna, źle śpi i zastanawiam się dlaczego. No i tak jak Kaśka kiedyś pisała, że ciągle mały wisi na cycku to u nas dokładnie tak samo, a tak się chwaliłam, że ładnie je :P
|
#2864 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Znowu karmie może moje dziecko nie lubi jak mam czyste włosy bo nie pozwala mi dziś ich umyć |
|||
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
Czy na usg bioderek muszę mieć skierowanie od pediatry? Całkowicie zapomniałam o bioderkach
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, niezły odrzut
Ua00, ponoć katarek lepszy, bo ma większą moc. Ja mam Katarek i polecam. Podłączam do odkurzacza i reguluję moc - bo czasem te gluty są takie ciągnące, że na najmniejszej mocy nie da się ich wyciągnąć - Frida by nie dała rady na pewno Koktajlowa, no serio.. Ona miała kilka innych klonów, m.in. założycielka grudniówek (Flakonik), blaire, prawdopodobnie też na sierpniówkach itd.. Masakra. Karen, mi nie wypadają jakoś znacznie ale widzę, że jest ich mniej Młody zjadł o 9 i jaki grzeczny dałam radę wziać prysznic i umyć włosy, coś tam kwękał, ale nie płakał, a bardziej gadał do siebie. Potem chyba z 10 minut ogladał ksiazeczke czarno biala, wiec poscieliłam, wstawiłam pranie, ugotowałam owsiankę. Potem już był foch, no to na rączki i zrobiliśmy razem kawę, podobało mu się, bo spieniacz do mleka jest głośny ![]() Teraz leży w bujaczku i nie śpi, ale nie płacze - nowość Ja zjem śniadanie, wysuszę włosy, ogarnę się, potem kolejne karmieni i spróbujemy pojechać na spacer, muszę zahaczyć o aptekę i Rossmanna. Ale zobaczymy jak będzie, bo zapowiada się na deszcz ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Tak, chyba że chcesz to możesz prywatnie zrobić (ok. 100zł) |
|
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka - używam nosefride ale odciągam dosłownie non stop i czasem mi sił już nie wystarcza na wyciągnięcie jej tych glutkow, więc zastanawiam się nad kupnem katarka.
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka, a jak wyszło że ta dziewczyna oszukuje?
---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Ciekawe dlaczego tak robiła, a może ona jakaś depresję naprawdę ma, np ze dzieci mieć nie może i tak się ratowała bo tak to po co tak pisać |
|
|
|
#2869 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
A ja jakoś nie lubię takich zabawek okropnie mnie denerwują rozsypane klocki i piłeczki i jak mam to zbierać to szału dostaję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też się muszę za książeczkami rozejrzeć Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mam 5kg więcej Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witaj ![]() Dziewczyny z niedoczynnością, jak się czujecie? U mnie coś chyba nie gra z dawką, jutro idę sprawdzić poziom tsh
|
||||||||
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś chyba odnalazł instagrama tej prawdziwej laski.
|
|
|
|
#2871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też tak pomyślałam..
|
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale czytałam też sugestię, że to pomysł właścicieli portalu na napędzenie użytkowników i komentarzy. Bo dziwnym trafem laska nie byla ot taką użytkowniczką, ale zakładała i nadzorowała: wrześniówki, grudniówki, styczniówki, a nie wiem jakie tam wątki jeszcze. Iola, ja się czuję dobrze, a TSH bez leków 1,8 czyli takie jak przed ciążą. |
|
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
My już po. Poszło szybko i sprawnie
Wszystko jest ok, ma dużo na brzuszku leżeć jak nie śpi i kolejna kontrola za 2 miesiące.
|
|
|
|
#2875 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
Iola a co się dzieje? Ja jutro albo w czwartek skocze właśnie na badania po porodzie.
Odnośnie włosów to u mnie na razie ok, ale boje się że wypadac zaczną. |
|
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
Mój najchętniej na brzuszku po kąpieli. W ciągu dnia rzadko.
|
|
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia moja się czasem złości na brzuszku. Oczywiście już od mamy usłyszałam 'a mówiłam ci że ma być ciągle na brzuszku'
Wczoraj jak się bardzo złościla ją przekrecilam na plecki i się nasluchalam
|
|
|
|
#2879 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() u nas tez czapka to zło konieczne ![]() Cytat:
moja tez tak długo spi w nocy może jednak powinna czesciej jesc ehh i musze tak musze isc do lekarza po wyniki tsh i ft4 młodej to zapytam o to ![]() oby tak było, w sumie połozna sie tym bardzo nie przejeła wiec pewnie znow sobie cos nie potrzebnie wkrecam - matka wariatka |
|||
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też to ciemiaczko jakby lekko zapadniete. Też się naczytalam o odwodnieniu. Ale pytałam położna i pediatre i powiedzieli że jest ok.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

ja się mylam a on chciał jeść i TŻ go przekonał jakoś żeby sam smoczka ciumkal. Myślałam że będę się cieszyć jak się nauczy bo jednak smoczek to wybawienie czasami ale jakoś mi tak dziwnie
wiem że smoczek to nic złego, nie wiem skąd takie uczucie

ciekawe czy dam radę iść się umyć. Na szczęście miałam puding chia w lodówce (btw pierwszy raz robiłam i wyszedł mi za rzadki
) więc chociaż coś prowizorycznie zjadłam podczas karmienia 

Też się muszę za książeczkami rozejrzeć