Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-16, 08:56   #2851
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11

Moj ma ciemiaczko lekko zapadniete. Tak ma byc podobno.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 09:07   #2852
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Wiktor jest bezlitosny. Od 6 by tylko jadł. Z niewielkimi przerwami na 15 minutowe drzemki.

Ech.
Stary 2016-02-16, 09:13   #2853
koktajlowa7
Rozeznanie

Pietrusiowata my mamy ochraniacz od początku założony.

Keas nie zawsze biorę do odbijania. Zresztą jak uśnie to i tak się jej nie odbija.

Dotka poważnie? Beatrice zmyślona? Czuje się oszukana, po co ludzie coś takiego robią, muszę tam dziś zajrzeć.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 09:19   #2854
mojakaren
Zakorzenienie

Z tym smoczkiem to widze ze większość miala nadzieje przez pierwszy miesiąc ze mamy wyjątkowe dzieci które nie beda gp potrzebowaly
Choc moj smoczka pociumka chwile i ciagle wypluwa w nocy go tak usypialam chyba z 15 razy

My cycamy nad ranem przeboje bo Maly zasikal pol lozka a na drugie pol zwymiotowal i to tak konkretnie. Ale za to potem zasnal wtulony we mnie az TZ sie nie mogl napatrzeć jak slodko wygladal

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 09:21   #2855
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Ja też planuję w nosidlo później zainwestować podoba mi się to BB Tai które Wam kiedyś pokazywałam

TŻ nauczył Mlodego smoczka ja się mylam a on chciał jeść i TŻ go przekonał jakoś żeby sam smoczka ciumkal. Myślałam że będę się cieszyć jak się nauczy bo jednak smoczek to wybawienie czasami ale jakoś mi tak dziwnie wiem że smoczek to nic złego, nie wiem skąd takie uczucie
Ja teraz chusty- potem konkretne nosidło... Tula, albo jakieś szyte... może odżałuję na te od madame googoo
Przy większym dziecku juz nie jest tak wygodnie w chuście- przy dłuższym noszeniu się wbija jednak i bolą plecy... MeiTai nie kazdy jest fajnie wyprofilowany... fajne sa hybrydy- albo te na klamry. fajną opcją jest możliwość spiecia klamra pasów naramiennych na klatce piersiowej- przy dziecku na plecach- troche odciaza- to przy dziecku powyzej roku..
Mój tż też jakoś smoczka daje... Trzyma jej go jakoś.. nie wiem, bo jak ja daję to pluje

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Jak idziemy na pobranie krwi/bolesne badanie to sami lekarze pytaja czy mamy smoczek- dziecku latwiej zniesc pobranie krwi jak moze possac - uspokojenie. Nie zawsze bwzposrednio po badaniu moge podac piers. Wiec tule i daje smoka.
.
Pytanie o smoczek jest u każdego jednego lekarza- i tylko dlatego go mamy jeszcze

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
U nas smoczek się przydaje przy wychodzeniu na spacer - młoda nie lubi jak się jej czapkę zakłada i wtedy alarm podnosi, więc smok się przydaje, zaraz potem bujanie wózka ją uspokaja.
Tego chyba większość dzieci nie lubi

Cytat:
Napisane przez keas Pokaż wiadomość
Ahnessy my tez mamy to ciemiaczko delikatnie wklesle i tez sie zastanawiam bo czytalam o tym odwodnieniu
Cytat:
Kasia0187
Myslisz ze moze odmowic? To musze wziac to pod uwage.

Jak u Was jest z tym
ciemiaczkiem? Tez jest delikatnie wklesle?
Przy dotyku opuszkiem chyba powinno wklęsłe ciut być? Odwodnienie to chyba jak się zapada już by zobaczyć to na oko?
Trudno odwodnić dziecko zdrowe jak normalnie je... Nie wkręcajcie sobie chorób./... Co innego jak by było 35 stopni to można by to rozważać... Bo dziecko się bardziej poci i więcej płynów potrzebuje

ten skok rozwojowy przypada na 5 tydz... znaczy jak skończymy 4 tyg i zaczyna sie 5ty? czy po skończonym 5tym? bo albo sie u nas zaczeło, albo to przez chorobe....
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 09:22   #2856
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Musze tez w końcu dawać go na cala noc...pierwsze spanie ma w lozeczku ale następne juz w małżeńskim^^

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Ja tak na początku robiłam że po pierwszym Kamieniu bralam go do łóżka ale teraz już zawsze odkladam, dopiero rano go biorę do siebie jak TŻ już wstanie a w weekend lezymy we 3
My mamy łóżko 140 cm i słabo się miescimy we 3

Od 8 przewijam i karmię co godzinę ciekawe czy dam radę iść się umyć. Na szczęście miałam puding chia w lodówce (btw pierwszy raz robiłam i wyszedł mi za rzadki ) więc chociaż coś prowizorycznie zjadłam podczas karmienia śniadanie do łóżka

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 09:39   #2857
mojakaren
Zakorzenienie

Ewusia najważniejsze ze.smacznie zdrowo i w lozku ja zaraz probuje odstawic ssaka i zrobic owsianke z owocami

Btw dziewczyny macie problem z wypadaniem wlosow po porodzie? Bo u mnie się zaczelo i to konkretnie a na domiar zlego przeczytalam ten artykuł grrrr.... https://m.facebook.com/story.php?sto...id=50063176484

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 09:41   #2858
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Karen ja mam mega problem z przetluszczaniem sie wlosow i sa strasznie suche :-( nie chcialam obcinac, ale chyba nie bede miala wyjscia :-(

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 09:43   #2859
keas
Raczkowanie

Mi na razie nie wypadaja wlosy a nawet bym powiedziala ze jest ich wiecej, chociaz slyszalam ze po porodzie lubia wypadac.
keas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 09:51   #2860
kamilka
Zadomowienie

MOJAKaREN teraz mi wypadały przez cała ciaze- wiec teraz jakoś bardziej nie lecą... A nawet widze ze jest lepiej. Ale przy chłopcach jak przez ciaze były mega gęste to potem musiały nadgonić i leciały strasznie... I jest to naturalne...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 10:02   #2861
uaoo
Zakorzenienie

Aleeeee sie za wami stęskniłam !!!

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 10:08   #2862
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Karen ja mam mega problem z przetluszczaniem sie wlosow i sa strasznie suche :-( nie chcialam obcinac, ale chyba nie bede miala wyjscia :-(
Mam tak samo, a nigdy mi się nie przetluszczaly.

Synek dziś przeszedł sam siebie, karmie go na kanapie, w samym bodziaku, widzę robi kupę, zrobił tak, że aż z pieluchy na kanapę wylecialo.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Lata Cię nie było, opowiadaj.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 10:16   #2863
uaoo
Zakorzenienie

U nas wszystko dobrze, choć z katarkiem męczymy się dalej i tak się zastanawiam czy katarek jest lepszy od nosefridy. Po za tym mała jest bardzo niespokojna, źle śpi i zastanawiam się dlaczego. No i tak jak Kaśka kiedyś pisała, że ciągle mały wisi na cycku to u nas dokładnie tak samo, a tak się chwaliłam, że ładnie je :P

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2016-02-16, 10:22   #2864
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Ewusia najważniejsze ze.smacznie zdrowo i w lozku ja zaraz probuje odstawic ssaka i zrobic owsianke z owocami

Btw dziewczyny macie problem z wypadaniem wlosow po porodzie? Bo u mnie się zaczelo i to konkretnie a na domiar zlego przeczytalam ten artykuł grrrr.... https://m.facebook.com/story.php?sto...id=50063176484

Mi wypadaly przez pierwszą połowę ciąży, później przestały i nadal nie wypadają

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Mam tak samo, a nigdy mi się nie przetluszczaly.

Synek dziś przeszedł sam siebie, karmie go na kanapie, w samym bodziaku, widzę robi kupę, zrobił tak, że aż z pieluchy na kanapę wylecialo.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Lata Cię nie było, opowiadaj.
No to nieźle naprodukowal

Cytat:
U nas wszystko dobrze, choć z katarkiem męczymy się dalej i tak się zastanawiam czy katarek jest lepszy od nosefridy. Po za tym mała jest bardzo niespokojna, źle śpi i zastanawiam się dlaczego. No i tak jak Kaśka kiedyś pisała, że ciągle mały wisi na cycku to u nas dokładnie tak samo, a tak się chwaliłam, że ładnie je :P
Oby ten katar wreszcie poszedł

Znowu karmie może moje dziecko nie lubi jak mam czyste włosy bo nie pozwala mi dziś ich umyć

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 10:28   #2865
uaoo
Zakorzenienie

Czy na usg bioderek muszę mieć skierowanie od pediatry? Całkowicie zapomniałam o bioderkach

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2016-02-16, 10:33   #2866
Dotka90
Zakorzenienie

Kinga, niezły odrzut

Ua00, ponoć katarek lepszy, bo ma większą moc. Ja mam Katarek i polecam. Podłączam do odkurzacza i reguluję moc - bo czasem te gluty są takie ciągnące, że na najmniejszej mocy nie da się ich wyciągnąć - Frida by nie dała rady na pewno A Ty masz któreś?

Koktajlowa, no serio.. Ona miała kilka innych klonów, m.in. założycielka grudniówek (Flakonik), blaire, prawdopodobnie też na sierpniówkach itd.. Masakra.

Karen, mi nie wypadają jakoś znacznie ale widzę, że jest ich mniej

Młody zjadł o 9 i jaki grzeczny dałam radę wziać prysznic i umyć włosy, coś tam kwękał, ale nie płakał, a bardziej gadał do siebie. Potem chyba z 10 minut ogladał ksiazeczke czarno biala, wiec poscieliłam, wstawiłam pranie, ugotowałam owsiankę. Potem już był foch, no to na rączki i zrobiliśmy razem kawę, podobało mu się, bo spieniacz do mleka jest głośny
Teraz leży w bujaczku i nie śpi, ale nie płacze - nowość Słucha melodyjek i powoooli widzę, że go zbiera.

Ja zjem śniadanie, wysuszę włosy, ogarnę się, potem kolejne karmieni i spróbujemy pojechać na spacer, muszę zahaczyć o aptekę i Rossmanna. Ale zobaczymy jak będzie, bo zapowiada się na deszcz

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Czy na usg bioderek muszę mieć skierowanie od pediatry? Całkowicie zapomniałam o bioderkach
Tak, chyba że chcesz to możesz prywatnie zrobić (ok. 100zł)
Stary 2016-02-16, 10:36   #2867
uaoo
Zakorzenienie

Dotka - używam nosefride ale odciągam dosłownie non stop i czasem mi sił już nie wystarcza na wyciągnięcie jej tych glutkow, więc zastanawiam się nad kupnem katarka.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2016-02-16, 10:40   #2868
kinga1701
Zakorzenienie

Dotka, a jak wyszło że ta dziewczyna oszukuje?

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Ciekawe dlaczego tak robiła, a może ona jakaś depresję naprawdę ma, np ze dzieci mieć nie może i tak się ratowała bo tak to po co tak pisać
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 10:41   #2869
iola14
Rozeznanie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Fajny ten basen!

Wyslane z Lumia920.
A ja jakoś nie lubię takich zabawek okropnie mnie denerwują rozsypane klocki i piłeczki i jak mam to zbierać to szału dostaję

Cytat:
Jutro przychodzi do nas polozna drugi raz, niech mi polozy malego na ramie i pokarze co i jak.
Zapytam tez co mysli o tym ze tak zbladl i jakby sie przytkal w sensie przez chwile nie oddychal(?)
Moja mi tak kilka razy przy płaczu w szpitalu zrobiła, ale jakoś mnie zignorowali gdy o to pytałam a potem już się nie powtórzyło i zapomniałam u lekarki zapytać

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
Wiktor waży już 4085g! Wyszło ze dziennie przybiera 56g odkąd wyszliśmy ze szpitala. Miód na moje serce dzielny sportowiec rośnie.

Położna potwierdziła trądzik niemowlęcy. Sugerowała też zakup książeczki kontrastowej, bo młody juz widzi i się interesuje wszystkim.
Super Też się muszę za książeczkami rozejrzeć

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Przeżyłam wizyty dzisiejsze udało mi się z karmieniami tak wstrzelic że Młody się nie upomimal jak mnie nie było
U diabetologa wszystko ok, temat z cukrzycą zamknięty (do czasu kolejnej ciąży zapewne), u gina też ogólnie ok ale przez to że wciąż plamie mam przez 10 dni jeszcze obserwować czy plamienie się utrzymuje i jeśli tak będzie to niestety łyżeczkowanie mnie czeka :/ bo coś tam widać jeszcze w macicy co może krwawic i być może trzeba to będzie usunąć. No więc trzymajcie kciuki żeby mi przeszło plamienie bo jeszcze szpitala by mi brakowało teraz...
Oby się dobrze skończyło

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Nebula - wzięłam alles mama confetti
To nie dojrzewanie to raczej spadek hormonów w końcu ale super ze juz lepiej

Keas ja w piżamie nie chodzę w ciągu dnia O wiele lepiej mi ze sobą psychicznie kiedy ubiore się jak człowiek i pomaluje jak kobieta. Dla siebie, dla Tż i dla listonosza
Ja się ostatnio tylko z tego powodu ubieram

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Czy jestem jedyna ktora jeszcze nie wrocila do wagi sprzed porodu?:-( ba,8kg jeszcze musze zrzucic...
Ja jestem 5 tygodni po a waga od 3 stoi w miejscu mam 5kg więcej

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Ja na kontroli byłam tylko u swojego gina, to było tak ok 3 tyg po porodzie, sprawdził, że macica się całkiem obkurczyla, pomacal i wyraził zgodę na wszelkie ćwiczenia i figle ;-)
Tak szybko można? A ja taki lajtowy poród miałam i nadal czekam na te magiczne 6 tygodni Chyba muszę iść do gina na kontrolę szybciutko

Cytat:
Pewnie juz gdzies o tym pisalyscie. Jak karmicie i dziecko wam usnie to bierzecie do odbijania mimo to?
Jak śpi to nie, chyba że zaczyna wierzgać to wtedy

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
ten skok rozwojowy przypada na 5 tydz... znaczy jak skończymy 4 tyg i zaczyna sie 5ty? czy po skończonym 5tym? bo albo sie u nas zaczeło, albo to przez chorobe....
My dzisiaj kończymy 5 tygodni a skok zaczął się jakieś 4 dni temu

Cytat:
Witaj

Dziewczyny z niedoczynnością, jak się czujecie? U mnie coś chyba nie gra z dawką, jutro idę sprawdzić poziom tsh
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 10:41   #2870
Dotka90
Zakorzenienie

Ktoś chyba odnalazł instagrama tej prawdziwej laski.
Stary 2016-02-16, 10:41   #2871
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Ciekawe dlaczego tak robiła, a może ona jakaś depresję naprawdę ma, np ze dzieci mieć nie może i tak się ratowała bo tak to po co tak pisać
Tez mnie zastanawia po co. Chyba coś z główka

kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 10:42   #2872
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:

Też tak pomyślałam..

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2016-02-16, 10:44   #2873
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:

Niby wyszlo, ze stracila dziecko w 33tc i to wszystko dlatego.
Ale czytałam też sugestię, że to pomysł właścicieli portalu na napędzenie użytkowników i komentarzy.

Bo dziwnym trafem laska nie byla ot taką użytkowniczką, ale zakładała i nadzorowała: wrześniówki, grudniówki, styczniówki, a nie wiem jakie tam wątki jeszcze.

Iola, ja się czuję dobrze, a TSH bez leków 1,8 czyli takie jak przed ciążą.
Stary 2016-02-16, 10:54   #2874
czarnulax
Zakorzenienie

My już po. Poszło szybko i sprawnie Wszystko jest ok, ma dużo na brzuszku leżeć jak nie śpi i kolejna kontrola za 2 miesiące.
Stary 2016-02-16, 10:56   #2875
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
My już po. Poszło szybko i sprawnie Wszystko jest ok, ma dużo na brzuszku leżeć jak nie śpi i kolejna kontrola za 2 miesiące.
Fajnie się mówi z tym lezeniem...mój za cholerę niechce

kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 10:59   #2876
czarnulax
Zakorzenienie

Iola a co się dzieje? Ja jutro albo w czwartek skocze właśnie na badania po porodzie.

Odnośnie włosów to u mnie na razie ok, ale boje się że wypadac zaczną.
Stary 2016-02-16, 11:00   #2877
Dotka90
Zakorzenienie

Mój najchętniej na brzuszku po kąpieli. W ciągu dnia rzadko.
Stary 2016-02-16, 11:02   #2878
czarnulax
Zakorzenienie

Kasia moja się czasem złości na brzuszku. Oczywiście już od mamy usłyszałam 'a mówiłam ci że ma być ciągle na brzuszku' Wczoraj jak się bardzo złościla ją przekrecilam na plecki i się nasluchalam
Stary 2016-02-16, 11:02   #2879
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

ja połowę włosów straciłam w ciązy, nigdy nie miałam ich zbyt dużo wiec ogólnie musze isc do fryzjera, tylko nie wiem gdzie znajde takiego do zadan specjalnych....
Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość

Dziewczyny z niedoczynnością, jak się czujecie? U mnie coś chyba nie gra z dawką, jutro idę sprawdzić poziom tsh
ja biore dawke jak przed ciaza i po miesiacu od porodu wizyta u endo wiec w tym tygodniu musze zrobic tsh i zobaczymy co wyjdzie ale czuje sie dobrze
Cytat:
U nas tez czapka to dramat
u nas tez czapka to zło konieczne
Cytat:
Ahnessy my tez mamy to ciemiaczko delikatnie wklesle i tez sie zastanawiam bo czytalam o tym odwodnieniu

My sie karmimy, dziecko spalo od 20. Postanowilam przesunac pore kapieli z 18 na po 19 i pozniej usnal ale tyle zeby spac? Szok. Zobaczymy jak dalej bedzie.
pytałam o to położną i powiedziała żebym spróbowała dać jej wodę, wczoraj piła a dziś nie chce,
moja tez tak długo spi w nocy może jednak powinna czesciej jesc ehh i musze tak musze isc do lekarza po wyniki tsh i ft4 młodej to zapytam o to
Cytat:
Moj ma ciemiaczko lekko zapadniete. Tak ma byc podobno.
oby tak było, w sumie połozna sie tym bardzo nie przejeła wiec pewnie znow sobie cos nie potrzebnie wkrecam - matka wariatka
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 11:05   #2880
czarnulax
Zakorzenienie

U nas też to ciemiaczko jakby lekko zapadniete. Też się naczytalam o odwodnieniu. Ale pytałam położna i pediatre i powiedzieli że jest ok.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości