![]() |
#2731 | |||
przyczajony tygrys
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - cz. 10
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gdzie byłaś jak Cię nie było? Martwiłyśmy się ![]() ![]() ![]() Cytat:
Można amol w ciąży?
![]() |
#2733 |
Zadomowienie
|
Magda Biedna szwagierka
![]() Moja już kilka prób in-vitro ma nieudanych za sobą i nie chcę sobie wyobrażać co poczuje jak zobaczy naszą małą ![]()
![]() |
#2734 |
przyczajony tygrys
|
no wiem, wiem
![]() ![]() ![]()
#2735 |
Zadomowienie
|
Nieznajoma
Pytalam swojego gin.o amol i powiedzial mi ze jezeli bedzie stosowany miejscowo na zlagodzenie bolu np. Glowy, nog nie zaszkodzi. Zawiera alkohol ale w.bardzo znikomej iloaci wiec nic sie nie.dzieje, a pytalam dlatego, ze ja apapu nie biore bo mi.na bole nie pomaga natomiast smarowanie amolem przynosi dosyc szybko ulge. Emma nie pytalam ja o to, byla przeszczesliwa bo miala miec teraz dziewczynke ale niestety w listopadzie jej ciaza dobiegla konca i strasznie.dlugo dochodzi do siebie. Wczesniejsze ciaze ktore stracila byly to poczatkowe tyg wiec, pewnie tez ciezko ale ta ciaza do 26 tyg calkowocie ja rozbila bo.malenka kopala, ruszala sie itd. Lekarz wierzy, ze zajdzie w ciaze i bedzie wszystko dobrze tylko.musi.jak.najszybcie j.sie starac. Byla.na konsultacjach w londynie , teraz warszawa u jakiegos profesora sie prowadzi wiec trzymam.za.nia.mocno kciuki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2736 |
Zadomowienie
|
mąż zrobił mi herbatę, wypiłam, leżałam prawie do 7 i zasnęłam do teraz
![]() ![]() ![]() jutro wizyta z usg, pewnie dziś nie zasne! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2737 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Widzę, że dyskusja rozkręciła się na całego. Magda-przykra sytuacja z siostra tz i niestety dla Ciebie jest ciężko zachować się tak, żeby nie sprawiać jej przykrości. Trzeba ważyć każde słowo. Trudna jest to relacja. Powiedzmy, że mam podobną sytuację, jednak nauczyłam się powoli żyć swoim życiem i nie wchodzić tej osobie w drogę. Jednak z drugiej strony jest mi czasem przykro, bo dlaczego to ja mam ustępować i godzić się na lekceważenie, jakkolwiek to brzmi. Piszę enigmatycznie, bo nie chcę się uzewnętrzniać na forum ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#2738 |
Zadomowienie
|
Nieznajoma właśnie doczytalam, że przeprowadzalyscie dochodzenie
![]() ![]() Wczoraj się nie odzywalam, bo nie mogłam wejść na forum. Cały czas wywalało mi komunikat, że nie jestem uprawniona do przeglądania tego wątku ![]() Od wczoraj prasuję i końca nie widać :/ Patrzyłam w kalendarz i wychodzi mi, że 23 mam wizytę u gina. Pewnie każe mi na następną przyjść 15 marca a 16 marca każe mi się zgłosić rano na cc. Czyli mam jeszcze miesiąc jak nic Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#2739 |
Zakorzenienie
|
Może opowiedz jej o naszej Verrerie? Jej przykład daje nadzieję innym starającym się parom. Najważniejsze to znaleźć powód skąd te poronienia. Verrerie pisze bloga o swoich przejściach.
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2016-02-16 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2740 |
Konto usunięte
|
MilkaPlus1;- ja jestem antydziewczynkową mamuśką .W moim otoczeniu małe dziewczynki sa takie niedobre, rozpieszczone i niegrzeczne ...że szok! , jedynie moja chrześnica Ida, to istny aniołek. Ale i tak wole małego łobuza niż małego aniołka dziewuszkę. Zaobserwowałam że faceci jak już coś robią to bardzo dokładnie- czy to w kuchni czy w domu.
moooniaaaa;-ja też tak miałam z 2-nie tyle nie mogłam ile się bałam, dopiero na 3 dzień przemogłam się psychicznie. misia880;- no tak jak czytam o Twoim mężu to potwierdzam - skarb, a nie mąż ![]() Kciuki za wizyty i badania ![]() Lewek- małe masz te dzieci, podziwiam.Ale jesteś obrotna babeczka dasz radę ze wszystkim ![]() Emma- oczywiście że strata boli, z tym się nie da pogodzić w dzień dwa. Ale też coś jeszcze się przyczynia, nie wiem co, może hormony, nie ważne - spróbuję ogarnąć się |
![]() ![]() |
![]() |
#2741 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2742 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Do mnie też nie dociera, że zaraz będzie mały ludzik i trzeba będzie się Nim zająć całodobowo ![]() ja też czekam na opis Lewka ![]() Ja ostatnio myślałam o tym co mam zrobić żeby być bardziej szczęśliwa bo jakieś doły mnie dorwały też. Stwierdziłam, że muszę wrócić do czytania swoich książek bo to sprawia , że czuję, że robię coś pożytecznego, życie nie jest takie puste, muszę mieć swoją pasję. Mam nadzieję, że dziecko pozwoli mi wrócić do pracy bo bez niej czuję, że moje życie nie będzie pełne i satysfakcjonujące. Są kobiety, które siedzą z dziećmi w domu i to im daje satysfakcję, mnie to nie wystarcza ![]() Jak ktoś nie może mieć dzieci to straszna tragedia, zwłaszcza jak się widzi matkę np z petem w ustach, a inni chuchają i dmuchają i nic z tego nie wychodzi. Dlatego ja nigdy do bezdzietnej staraczce nie miałabym sumienia nic powiedzieć bo nie wyobrażam sobie takiej tragedii i przez co kobieta przechodzi.
![]() |
#2743 |
Zadomowienie
|
Milendujka - doskonale cie rozumiem, to.na cale szczescie cioteczna siostra tz mieszkaja od nas daleko i widzimy sie kilka razy do roku. Ja.natomiast mam jakos tak ze z nikim.szczegolnie na temat ciazy z rodziny nie rozmawiam to nie.jest temat.nr 1 na spotkaniach.z rodzina. Mam siostre z ktora mam dobry kontakt to ik, wiadomo.mama ale reszcie nic sama od siebie nie mowie.bo co to.kogo.interesuje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2744 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2745 |
Zakorzenienie
|
Uzywalam soft a teraz kupilam jakas extra soft z sensodyne i moim zdaniem jest mega mega miekka az za :p ale fakt krwawia mnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2746 |
Zadomowienie
|
Moja siostra tez od 5 lat bezskutecznie sie stara o dziecko. Teraz probuja in vitro mam nadzieje ze sie uda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2747 |
Konto usunięte
|
Magda- Bosz.Biedna kobieta.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2748 |
Zakorzenienie
|
Nasi znajomi po 7 latach staran zdecydowali sie na adopcje. Tzn juz po 4 latach sie zdecydowali ale 3 lata czekali na proces adopcji itp teraz dostali 3miesieczna Klaudie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2749 | ||
przyczajony tygrys
|
Cytat:
![]() u mnie szaro buro i ponuro. Deszcz kropi jakby chciał, a nie mógł. Oczywiście ![]() Cytat:
![]() ![]() Fasolko z tym celem w życiu i satysfakcją doskonale Cię rozumiem. Owszem, maseczki, domowe spa pomagają poprawić humor (mnie) w gorsze dni. Jednak nie czuję tego, że np 4 czy 5 lat miałabym siedzieć w domu (aż dziecko pójdzie do przedszkola), chyba bym ześwirowała. Mam pewne marzenia zawodowe, które chciałabym osiągnąć. Fakt, teraz nie mam do czego wracać, dlatego też chcę w miarę szybko po porodzie się ogarnąć i znaleźć w końcu normalną pracę, z normalnym szefem. Chcę, żeby moje dziecię widziało we mnie mamę zawodowo spełnioną i szczęśliwą
![]() |
#2750 |
Konto usunięte
|
fasolka1987; .- tez mam takie podejście do szczęścia i wiem co zrobi mnie szczęśliwą.
![]() Dziś nie mogę skupić się w ogóle. Czytam forum, ale i tak wstaje co 2 min.się przejść po domu. mira81;- super! lubię być tak energiczną i ten stan kiedy budzisz się pełna energii do pracy i życia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2751 |
Wtajemniczenie
|
Magda-mam podobnie, jak ktoś pyta, jak się czuję to zazwyczaj mówię ogólnie, że wszystko dobrze. A prawdę znają tylko 3 najbliższe mi osoby. Nie będę się użalać przy innych, bo nie chcę słyszeć tekstów typu "no mój Boże,w ciąży jesteś", "nic nie poradzisz"itp. Od początku ciąży problem mam tylko z jedną osobą. Niestety kontakt mamy częsty i zawsze muszę robić dobrą minę do złej gry. Wkurza mnie to, że nie mogę w pełni cieszyć się z ciąży,tylko udawać tak, jakby nic się nie miało wydarzyć. Nie mówię tu o skakaniu z radości, chwaleniem się z tego, co mamy dla dziecka przygotowane. Tylko mam wrażenie, że najlepiej byłoby na czas kontaktu z tą osobą wciągnąć brzuch i udawać, że nic się nie dzieje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2752 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2753 |
Zakorzenienie
|
ech smutno się zrobiło przez te opowieści o poronieniach i niemożności zajścia w ciążę... ja się bałam, że tak ze mną będzie, całe szczęście jestem już na finiszu i niedługo będę tulić Jureczka, ale baaardzo współczuję takim parom i uważam że to ogromna niesprawiedliwość. Mimo, że jestem wierząca jakoś nie umiem skrytykować w duchu tych, którzy korzystają z in vitro, jeśli nie mają innych opcji....
Gwiazdka co u Ciebie? Już na pewno po obchodzie. Była profesor? Monikmi daj znać jak będziesz miała info o wynikach. ![]() Mam dziwne wrażenie, że Jureczek jakoś skośnie się ułożył w macicy. Wcześniej główka była 100% na dole, bo ją czułam na bożenie przy każdej czkawce, a dzisiaj czkawkowe odbijanie czułam na lewym boku ![]() ![]() biorę się zaraz za prasowanie.. mira zazdroszczę energii...
![]() ![]() Edytowane przez trzydziescidwa Czas edycji: 2016-02-16 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2754 |
Konto usunięte
|
Nieznajoma- no u mnie to samo z pracą, ale wiesz warto szukać, warto nie tracić nadzieji, wiary w siebie, wierzyć w osiągnięcie celu, a wszystko się uda. Ja szukam książek i poradników dotyczących pewności siebie, bo stwierdziłam że tego mi brakuje do osiągniecia celu.
Misia- a co lekarze Ci mówią, te kamienie warto operować, rozbijać lekami, jakie masz leczenie? Strasznie Ci współczuję, kiedys miałam piasek na nerach,- bol nie do zniesienia, wyobrażam co przechodzisz z kamieniami |
![]() ![]() |
![]() |
#2755 |
Zadomowienie
|
ja zasne tylko od sciany a z lozka nie zejde jak spi ze mna, a jak probowalismy pare dni zebym spala od zewnatrz to masakra ;/ ciagle mam wrazenie ze zaraz spadne niemoge zasnac koldra mi spada ;/ koszmar
Fjolek mialam to samo na poczatku..tez zawsze spalam od sciany a od kiedy brzuch mi urosl i ciezko utrzymac rownowage "przekraczajac" malza w drodze do wc musialam sie zamienic..ciezko bylo, pierwsze noce koszmarne i nieprzespane. A teraz luzik. Ciesze sie bo bedzie mi praktyczniej do malej wstawac. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2756 |
Zakorzenienie
|
Ja tez czkawkę czuje w lewym boku, przecież czkawka jest z brzucha a nie z głowy :-P jak my mamy to nam się brzuch rusza a nie usta :-D
Wiec wydaje mi się, że jest ok, głowa na dole, brzuch po lewej i pewnie nóżki czujesz z prawego boku :-P
#2757 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() U mnie dzisiaj smętny poranek, nie śpimy z TŻ od 6.00, więc średnio wyspani, pogoda beznadziejna, druga część prasowania czeka za plecami, ale na razie udaje mi się udawać, że tego nie widzę ![]() Kciuki za dzisiejsze wizyty i wyniki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2758 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2759 | ||
przyczajony tygrys
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Fjolek, na kiedy masz cc? Bo gdzieś mi umknęło i nie wpisałam w 1 poście
![]() |
#2760 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() odpocznij jak najwiecej, moze to od zmiany pogody te zawroty glowy? mam podobnie ![]() Piekny nowy avatar ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() sowa2806 tragedia z ta dziewczyna, w szpitalu w ktorym mam rodzic tez zmarl pacjent na te grype ![]() magda może faktycznie poleć jej bloga Verrerie? ogromnie wspolczuje jej przejsc.... szukam sobie jakiejs fajnej torebki na wiosne, troche wieksza niz listonoszka i zeby miala krotki i dlugi pasek ![]() ![]() Lewek dzieki za linka, zaraz bede czytac ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.