Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-16, 09:29   #1201
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Hej dziewczyny

Gratuluje wszystkkch ostatnich wizyt rosnacych dzieciaczkow :Oklaski:

Witam nowe mamusie
Chansons my sie znamy z watku majowegk 2014 witaj

Ostatnio mamy trochę marude do tego nale problemy rodzinne wiec jakos nastroju brak. Do tego szwagierka mnie tak wkur co tu z nami mieszka ze nie udzie wytrzymac :/

Talantea super ze możesz wracac do Tz baaaaaardzo fajnie

TinkerBell moj apetyt wciąż słaby jem to samo praktycznie cały czas pasztet ser żółty :P nie moge ske doczekac salaty świeżej ogorkow pomidorow zrobić soboe taka salate z jajkiem lub mizerie wszystko bym za to oddala hi

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 09:31   #1202
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
dziękuję za wszystkie trzymane kciuki

ja mieszkam od urodzenia w Pyrlandii i właśnie różnie słyszałam- bardzo skrajne opinie, albo jest git albo masakra. W sumie to samo słyszałam o św. Rodziny- tam problem z personelem. Najwięcej dobrego słyszałam o Raszei pod względem personelu, obsługi i traktowania za to warunki jakie są każdy widzi
ale będę rodzić na Polnej raczej bo mam najbliżej chociaż zastanawiam się nad Raszei bo mam tam znajomą położna.
jak przyjechałam to nie było nikogo, jak wychodziłam to czekała jakaś kobietka, ale to na wizytę planowaną i jedna czekała na jakieś wyniki.

wczoraj byłam na pobraniu krwi i przeżyłam jutro od rana idę na wizytę, a w nocy obudziłam sie z bolącym gardłem i już nie zasnelam do rana. nie mówiąc o zatkanym nosie.. zaraz będę płukała wodą z solą, macie jakies sprawdzone metody i bezpieczne w ciąży?

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

to jest progesteron, nie? bo czytałam, że przy chłopcach nie można go za długo przyjmować bo potem są problemy z prąciem i jąderkami. i ochydny smak ma ten lek
właśnie widziałam, że lecimy równo ja mam termin na 20, Ty pewnie dzień później? może wyjdą w tym samym czasie

obudziłam się i naszła mnie ochota na mcmufina wieprzowego, zastanawiam się czy człapać do maka
ja z USg też mam na 2oego, a z OM na 21ego
duphaston to sztuczny progesteron, wiesz z tymi jąderkami to pewnie rzadkie przypadki, ale też o tym słyszałam, w każdym badź razie wada, którą moze wywoływać nie jest poważna i nie do cofnięcia, więc jak lek ma pomóc podtrzymać ciążę to nie ma co się zastanawiać.. będzie dobrze.. ja już miałam odstawiać, ale przez pobolewanie brzucha lekarz kazał nadal przyjmować
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 09:31   #1203
Origa
Rozeznanie

Dzień dobry we wtorek Zaczynam dziś 15 tydzień
Czytam, że Wasze dzieciaczki rosną jak na drożdżach - gratuluję wszystkich udanych wizyt

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
dzięki
czemu tak panicznie boisz się porodu? ja w pierwszej ciąży wychodziłam z założenia, że jak wlazło to i wylezie podeszłam na luzaku do porodu i taki też był, choć urodziłąm wcześniaka, był to SN i wspominam dobrze, bo całość trwała 3 godziny

a jak to jest z tym dentystą w końcu? można w ciąży czy nie? bo w sobotę złamał mi się ząb i zapisałam się do dentysty żeby go choć lekko podszlifować, bo mi przeszkadza, i nie wiem czy będzie go można zrobić w czasie ciąży?
Wow, ekspresowy poród jak na pierwiastke!
Do dentysty mozna, a nawet trzeba (sama się na przyszły tydzien te chyba umówię), tylko trzeba powiedziec o ciąży - dostaniesz inne znieczulenie.

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
To nie jest śmieszne.....te filmy byłyby nielegalne
Ja nie mogę uwierzyć, że mój mózg może takie rzeczy wymyślić....
O bosh...to co Ci się takiego śni

Cytat:
Napisane przez one desire Pokaż wiadomość
Ale wiesz, mimo wszystko weszlo troche mniejsze niz wyjdzie...
Gratuluje szybkiego porodu

I ja Was podziwiam, ze ogladacie te porody, mnie jakos nie ciagnie, nic a nic
Potraktuj to jak działanie w celach edukacyjnych Może faktycznie jak zobaczysz jak to w życiu wygląda, to będąc lepiej przygotowana będziesz się mniej bać? Ja juz się nawet zaczęłam zastanawiać nad niebraniem ZZO, co jeszcze miesiąc temu wydawało mi się nie do zrobienia

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
O kurczę, to ja tez już w strachu
Dlaczego?

Do końca tygodnia zapowiadają paskudna pogodę, a ja bym ten czas najchętniej przespała Jutro rano idę na cytologię, bo jak się okazało ostatnią robiłam prawie rok temu
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 09:36   #1204
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio płukalam woda utleniania i bardzo szybko przeszło.
Wygoogluj jak zrobić roztwór. Chyba łyżeczka na pół szklanki wody.

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Dzień dobry wtorkowo

Dziś czeka mnie długi dzień sprzątania w sypialni. Chyba bomba tam eksplodowała😝😝😝 moja młoda do szkoły, szwagierka śpi po nocce tylko jej dzieciaki muszę czymś zająć do południa

Jak ja nielubie sprzątać 😥😵😵

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Macie już dziewczyny coś co jecie nałogowo, coś co jak widzicie krzyczy zjedz mnie?

W mojej pierwszej ciąży to był sok pomidorowy. Widziałam butelkę i zabilabym by ją dostać. Dodam, że nie lubię soku pomidorowego za to uwielbiam pomidory.
Tym razem padło na banany. Sprawdzam co te banany mają w sobie ze rzucam się na nie jak małpa w zoo. Potas

Mi też dokucza wysokie ciśnienie, ale ostatnio bardzo często jest książkowe. A tu proszę, organizm sam wie jak sobie pomóc potas zmniejsza ciśnienie krwi. Jak nie wypije kawy to jest modelowo
hmm ja chyba nic takiego na stałe nie mam.. nadal wielu rzeczy nie jem i mnie brzydzą zapachy.. napewno jabłka mi wchodzą, lody i nimm22..nieźle.. ale jem już spokojniej tzn nie mam napadów głodu, jem podobne ilości co przed ciążą, częściej sięgam po zdrowe - na śniadanko właśnie jem swój chleb na zakwasie z rzodkiewką i papryką,,dwie kromeczki i finał
Stary 2016-02-16, 09:36   #1205
Orange_tree1
Zadomowienie

Witam Was gorąco w ten pochmurny dzień

Cytat:
Odpaliłam laptoka, dziewczynki sprzątają pokój, starszy dostał pozwolenie na xboxa, szwagierka w pracy, a TŻ poszedł po pizzę

Powiem Wam, że mam ostatnio tak strasznie obrzydliwe sny, że czasami boję się zasnąć. Niektóre są tak zboczone, że aż straszne. Budzę się w nocy i nie śpię, oczy jak 5 złoty. A jeden to już tak mi utknął w głowie, bo był okropny;/ Chyba pójdę do lekarza i poproszę coś na spanie bez fazy REM bo nie dość, że sikanie to jeszcze te okropne sny;/

Brzuch mi się wyraźnie podniósł co spowodowało wywalenie mojej oponki tłuszczowej i wyglądam jak w 9 mcu - choć do brzucha ciążowego jeszcze daleko. A jak się jeszcze nie załatwię przez 3 dni to wyglądam jak słoń i chodzę jak pingwin:P Choć na wadze 3,5 kg od początku - więc nie jest chyba jakoś tragicznie. No ale tego brzucha już się wciągnąć nie da

Tija, pisałaś, że w PL nie wykonuje się masażu szyjki macicy, w UK robi się to namiętnie by wywołać poród i mam mieć w 39 tyg oraz w 40 - bo nie mogę mieć w razie w oksytocyny.
Ja również, mam zamiar masować sobie krocze i mam ten komfort, że tutaj, nie nacinają. Nie boję się popękania. Naczytałam się sporo i w większości drobne pęknięcia są lepsze niż cięcie. Do tego ja mam zamiar rodzić w pozycji wertykalnej więc parcie też rozkłada się inaczej.

Powiedz mi tylko, czy będziesz masować z jakimś olejkiem? I kiedy zacząć?
Co do snów to miewam takie same odjechane jak ty. Budzę się w nocy i zasnąć nie mogę nieraz godzine albo lepiej bo jestem w takim szoku

Mam to samo z brzuchem. Warstwa izolacyjna mojego tłuszczyku została wypchnięta przez brzuszek pół ciążowy pół wzdęciowy i wyglądam jak baba z wielkim brzuchem a nie w ciąży
No ale cóż zrobić :/

Co do masaży też kusi mnie ten temat. I coraz więcej czytam o tym, bo wszystko co może ułatwić mi wydobycie dzidziusia ;p Wszystko co mój stres załagodzi bardzo pożądane hehhe
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 09:43   #1206
natalia_23
Zakorzenienie

witam

Cytat:

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Dzień dobry wtorkowo

Dziś czeka mnie długi dzień sprzątania w sypialni. Chyba bomba tam eksplodowała😝😝😝 moja młoda do szkoły, szwagierka śpi po nocce tylko jej dzieciaki muszę czymś zająć do południa

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Macie już dziewczyny coś co jecie nałogowo, coś co jak widzicie krzyczy zjedz mnie?

W mojej pierwszej ciąży to był sok pomidorowy. Widziałam butelkę i zabilabym by ją dostać. Dodam, że nie lubię soku pomidorowego za to uwielbiam pomidory.
Tym razem padło na banany. Sprawdzam co te banany mają w sobie ze rzucam się na nie jak małpa w zoo. Potas

Mi też dokucza wysokie ciśnienie, ale ostatnio bardzo często jest książkowe. A tu proszę, organizm sam wie jak sobie pomóc potas zmniejsza ciśnienie krwi. Jak nie wypije kawy to jest modelowo
U mnie smaki sie zmieniają, niedawno piłam nałogowo kakao, teraz już mi przeszło

To jest właśnie fajne w naszym organizmie, że często daje nam sygnały co powinniśmy jeść

Mamy już z maluszkiem jeden moment w dniu, kiedy zaawsze szaleje . Jak położę się z synem i czytam mu bajkę na dobranoc maluch szaleje w brzuchu

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 09:46   #1207
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
To nie jest śmieszne.....te filmy byłyby nielegalne
Ja nie mogę uwierzyć, że mój mózg może takie rzeczy wymyślić....
Wierzę Ci ... sama też jestem w szoku co w mym łbie się kłębi
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-02-16, 09:47   #1208
agnieszkaruta1
Raczkowanie

<Piernik Torunski>

Teraz mi nie podawal ile mierzy bo ostatnio jakos czesto chodzilam na wizyty, wszystko juz ok. Kazal odstawic duphason Tylko oczywiscie zapomnialam odebrac wynik posiewu i mu zaniesc.

Dzis u mnie tez pochmurno i chyba pada. Musze sie wybrac do starostwa dzis, ale tak mi sie nie chce;/
agnieszkaruta1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 09:49   #1209
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
nizmie, że często daje nam sygnały co powinniśmy jeść

Mamy już z maluszkiem jeden moment w dniu, kiedy zaawsze szaleje . Jak położę się z synem i czytam mu bajkę na dobranoc maluch szaleje w brzuchu
jjeeeejjjj już czujesz ruchy? też bym już chciała...
Stary 2016-02-16, 09:50   #1210
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja oczami jadłabym wszystko. Jak wezmę cos do reki to mi przechodzi.
Sprawdza się ser zolty, jajka i dżemy.
Banany pochłaniałam zawsze ale potem wywoływały zgagę. Ostatnio probowałam z koktajlem i nawet było ok.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 09:52   #1211
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
ja słyszałam o kontroli w ciąży

też bym wolała w razie czego polski szpital...

o ja też z okolic BB, mogę Tobie dać namiary na świetną położną pracuje w BB
A właśnie jak to jest jeśli zaczęłabym rodzić np w Chorwacji. Jestem agentem ubezpieczeniowym i wiem, że z ubezpieczenia kosztów leczenia generalnie poród jest wyłączony no chyba, że będzie przed którymś tam tygodniem. A jeśli jednak by się tak stało, że musiałabym rodzić poza granicami muszę zapłacić za poród? Jeśli będzie to ramach UE?

Co do Bielska to ja mam 20km do Bielska. Kontakt jednak chętnie przyjmę bo być może do porodu fajnieby było mieć swoją położną ...
W ogóle można tak?
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-02-16, 09:53   #1212
navioe
Zakorzenienie

Cytat:

Dzień dobry wtorkowo

o, sprawdzę to z wodą
mi wczoraj tż pomógł (w praktyce prawie sam ogarnął caly dom, a ja mam sobie odpocząć) a ja go w nocy mocno wyzywałam i poszedł do pracy bez buziaka, bo rano miałam focha oczywiście po wyjściu odrazu mi się odmieniło.

ja też nie mam nic takiego, do mnie nie krzyczy jedzenie "bierz mnie", druga sprawa, że mam ochotę na same śmieciowe jedzenie, sałaty (faktycznie trzeba tak uważać z toxo?) ale jak przychodzi co do czego to nie zrobię tej sałaty.

nie wiem co się ze mną dzieje, ale odrzuca mnie od przygotowywania jedzenia przez co większe rzeczy zjem tylko w jakiś restauracjach a w domu żywię się jakimiś ciasteczkami, czasem zjem monte a i tak odrzuca mnie od tego wszystkiego.. no i czasem zjem obiad, ale zazwyczaj tylko tż je, bo ja mam wielką ochotę ale jak zrobię to już nie chcę i już jest fe... kupiłam sobie lody, które uwielbiałam przed ciążą, teraz zjadlam z dwie łyżeczki i stwierdziłam, że ble i leżą w zamrażalniku. nawet ogórki i kapusta mi nie wchodzi
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 09:56   #1213
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
tak
dzisiaj
nawet kłuła, nie mówiąc o bólu jej całej
ja dzisiaj byłam na jodze
ale nie typowej dla ciężarnych tylko normalnej
babka wiedziała, że jestem w ciąży i traktowała mnie jak jajo
fajnie i niefajnie
"Aga, ty tego nie rób"
"Aga zrób może tak.."
"Aga pozostań w pozycji psa ze spuszczoną głową"
no kurde

aha i strasznie mnie nastraszyła
że ona w ciąży ćwicząc jogę - ale codziennie
musiała później leżeć bo przez te wszystkie ćwiczenia zaczęło jej się wszystko otwierać i obniżać
no i co teraz?! chodzć czy nie?!
wykupiłam karnet za 150 zl na 2 miechy!
15 wejść mam, mam cały czas na bieżni pykać ?

super
Właśnie zastanawiałam się czy iść na yoge taką zwykłą, ale po Twoich opowieściach chyba zdecyduję się na zajęcia dla ciężarnych, co prawda muszę na nie 20km dojeżdzać ale może w otoczeniu kobiet w ciąży nie będę się czuła jak odludek ;p
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-02-16, 10:02   #1214
one desire
Przyczajenie

Dzien dobry
Cytat:
Cos takiego mi sie nie zdarza, mam ochote na rozne rzeczy, raczej kwasne i slone niz slodkie (przed ciaza lubilam slodkie, ale teraz mam zgage i zaparcia przez 3 dni jak zjem np lody czy ciastka wiec unikam), owoce, soki jednodniowe...ale szczegolnej ochoty na cos brak

Navioe mi kiedys pomoglo na bol plukanie gardla zaparzona herbata rumiankowa,a rumianek tez jest bezpieczny w ciazy.

Edytowane przez one desire
Czas edycji: 2016-02-16 o 10:04
one desire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 10:15   #1215
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez one desire Pokaż wiadomość
Ale wiesz, mimo wszystko weszlo troche mniejsze niz wyjdzie...
Gratuluje szybkiego porodu

I ja Was podziwiam, ze ogladacie te porody, mnie jakos nie ciagnie, nic a nic
Hahah dokładnie ;p Mimo wszystko weszło zdecydowanie mniejsza niż będzie wychodzić

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
o, sprawdzę to z wodą
mi wczoraj tż pomógł (w praktyce prawie sam ogarnął caly dom, a ja mam sobie odpocząć) a ja go w nocy mocno wyzywałam i poszedł do pracy bez buziaka, bo rano miałam focha oczywiście po wyjściu odrazu mi się odmieniło.

nie wiem co się ze mną dzieje, ale odrzuca mnie od przygotowywania jedzenia przez co większe rzeczy zjem tylko w jakiś restauracjach a w domu żywię się jakimiś ciasteczkami, czasem zjem monte a i tak odrzuca mnie od tego wszystkiego.. no i czasem zjem obiad, ale zazwyczaj tylko tż je, bo ja mam wielką ochotę ale jak zrobię to już nie chcę i już jest fe... kupiłam sobie lody, które uwielbiałam przed ciążą, teraz zjadlam z dwie łyżeczki i stwierdziłam, że ble i leżą w zamrażalniku. nawet ogórki i kapusta mi nie wchodzi
Eh też robie mojemy TŻ jazdy :/ Dziś mu się dostało, ze nie umył podłogi w kuchni ... okazało się, ze umył ale nasz kot połaził po umytej i stąd wyglądała nieciekawie ... eh ale mi się głupio zrobiło :/

Co do gotowania to nic co ugotuje mi nie smakuje, jak ktoś zrobi to wchodzi a jak sama mam stać nad garami to jade do knajpy ...
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-02-16, 10:15   #1216
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
witam

U mnie smaki sie zmieniają, niedawno piłam nałogowo kakao, teraz już mi przeszło

To jest właśnie fajne w naszym organizmie, że często daje nam sygnały co powinniśmy jeść

wooow przypomnij w którym jesteś tc?

Cytat:
Napisane przez agnieszkaruta1 Pokaż wiadomość
<Piernik Torunski>

Teraz mi nie podawal ile mierzy bo ostatnio jakos czesto chodzilam na wizyty, wszystko juz ok. Kazal odstawic duphason Tylko oczywiscie zapomnialam odebrac wynik posiewu i mu zaniesc.

Dzis u mnie tez pochmurno i chyba pada. Musze sie wybrac do starostwa dzis, ale tak mi sie nie chce;/
najważniejsze, że wszytsko w porządku
Stary 2016-02-16, 10:18   #1217
navioe
Zakorzenienie

II trymestr trwa, a gdzie ten power, gdzie brak nudności i wzrost apetytu? jeszcze gorzej niż w pierwszym, na mojej twarzy to istny armagedon, nad brwią sucha, szorstka twarz, nos tłusty i świecący a na policzkach małe czerwone krosty a cienie pod oczami to mam jakbym z miesiąc się nie wysypiała
Stary 2016-02-16, 10:22   #1218
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
II trymestr trwa, a gdzie ten power, gdzie brak nudności i wzrost apetytu? jeszcze gorzej niż w pierwszym, na mojej twarzy to istny armagedon, nad brwią sucha, szorstka twarz, nos tłusty i świecący a na policzkach małe czerwone krosty a cienie pod oczami to mam jakbym z miesiąc się nie wysypiała
Apetyt mam, ale reszta się zgadza....wory pod oczami, energia level 0. Rano bez kibelka się nie obejdzie :/
Poczekam jeszcze, może ta energia przyjdzie
Stary 2016-02-16, 10:22   #1219
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
hehe u mnie podobnie..no może z cerą ciut lepiej...

dziewczyny - polecacie jakieś książki wciągające/kryminały itp nie ckliwe historie? jadę dziś do biblioteki i nie mam planu co wziąć.. podpowiedźcie please
Stary 2016-02-16, 10:33   #1220
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Hahah dokładnie ;p Mimo wszystko weszło zdecydowanie mniejsza niż będzie wychodzić

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Eh też robie mojemy TŻ jazdy :/ Dziś mu się dostało, ze nie umył podłogi w kuchni ... okazało się, ze umył ale nasz kot połaził po umytej i stąd wyglądała nieciekawie ... eh ale mi się głupio zrobiło :/

Co do gotowania to nic co ugotuje mi nie smakuje, jak ktoś zrobi to wchodzi a jak sama mam stać nad garami to jade do knajpy ...
ja mam fioła na punkcie odłączania wtyczek z gniazd i strasznie mnie irytuje jak wstaje w nocy siusiu i widzę: laptop podłączony do prądu, ładowarka do telefonu bez telefonu w kontakcie i jeszcze płyta grzewcza włączona bo robił kolacje. akcja gotowa i zaczynam się na niego wydzierać, odrazu jest skopany na drugą strone łóżka i foch.
no ale ileż można mówić, żeby to robił i nic

oo, dokładnie to! jak ja zrobię to ble, za to jak jade do mamy to oesu wszystko mi tak smakuje

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

dziewczyny - polecacie jakieś książki wciągające/kryminały itp nie ckliwe historie? jadę dziś do biblioteki i nie mam planu co wziąć.. podpowiedźcie please
ja lubię wszystko S. Kinga, ale to moje zboczenie i pochłone wszystko spod jego pióra nieważne jak nawet gowniane by było
teraz czytam W oczekiwaniu na dziecko, nie ckliwe i wciągające

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

jak lubisz kryminały to zerknij sobie na Jo Nesbo, w miarę lekkie i dobrze się czyta

Edytowane przez navioe
Czas edycji: 2016-02-16 o 10:36
Stary 2016-02-16, 10:41   #1221
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję za wszystkie trzymane kciuki

ja mieszkam od urodzenia w Pyrlandii i właśnie różnie słyszałam- bardzo skrajne opinie, albo jest git albo masakra. W sumie to samo słyszałam o św. Rodziny- tam problem z personelem. Najwięcej dobrego słyszałam o Raszei pod względem personelu, obsługi i traktowania za to warunki jakie są każdy widzi
ale będę rodzić na Polnej raczej bo mam najbliżej chociaż zastanawiam się nad Raszei bo mam tam znajomą położna.
jak przyjechałam to nie było nikogo, jak wychodziłam to czekała jakaś kobietka, ale to na wizytę planowaną i jedna czekała na jakieś wyniki.

wczoraj byłam na pobraniu krwi i przeżyłam jutro od rana idę na wizytę, a w nocy obudziłam sie z bolącym gardłem i już nie zasnelam do rana. nie mówiąc o zatkanym nosie.. zaraz będę płukała wodą z solą, macie jakies sprawdzone metody i bezpieczne w ciąży?

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

to jest progesteron, nie? bo czytałam, że przy chłopcach nie można go za długo przyjmować bo potem są problemy z prąciem i jąderkami. i ochydny smak ma ten lek
właśnie widziałam, że lecimy równo ja mam termin na 20, Ty pewnie dzień później? może wyjdą w tym samym czasie

obudziłam się i naszła mnie ochota na mcmufina wieprzowego, zastanawiam się czy człapać do maka

Eeej, ja myślalam, że duphaston tylko w wersji dopochwowej występuje i się zdziwiłam, że piszesz o smaku :P

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 10:42   #1222
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
jjeeeejjjj już czujesz ruchy? też bym już chciała...
już od jakiegoś czasu, na początek ruchy były wyczuwalne tylko jak leżałam, nie miałam właczonego tv czy radia i musiałam się wsłuchać w siebie, od tygodnia zdarza się, że czuję podczas dnia

Cytat:
A właśnie jak to jest jeśli zaczęłabym rodzić np w Chorwacji. Jestem agentem ubezpieczeniowym i wiem, że z ubezpieczenia kosztów leczenia generalnie poród jest wyłączony no chyba, że będzie przed którymś tam tygodniem. A jeśli jednak by się tak stało, że musiałabym rodzić poza granicami muszę zapłacić za poród? Jeśli będzie to ramach UE?

Co do Bielska to ja mam 20km do Bielska. Kontakt jednak chętnie przyjmę bo być może do porodu fajnieby było mieć swoją położną ...
W ogóle można tak?
właśnie nie mam pojęcia i tego bym się bała jakby trzeba było skorzystać ze szpitala albo zaczął by się poród

Ja też mam ponad 20 km do BB rodziłam w Wojewódzkim.
Cytat:
wooow przypomnij w którym jesteś tc?

najważniejsze, że wszytsko w porządku
już sama pogubiłam się jak mam liczyć. 4 lipca mam termin więc niby od czwartku powinnam zaczynać nowy tc, ale lekarka w środy już liczy nowy..... muszę jej o to zapytać. Według usg w środy miałam np 7t3d czy 11t3d więc niby od niedzieli zaczęłam 16t0 skąplikowane to

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 10:43   #1223
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

Polecam sagę (3tomy) stulecie winnych a z kryminałów wszystko Larsa Keplera
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 10:51   #1224
Talantea
Zakorzenienie

Dziendoberek, dzisiaj wstałam o normalnej porze Pochmurno i nieciekawie dzisiaj za oknem.

Cytat:

Oj biedny Twój TZ Hormony szaleją, pewnie juz teraz powinien zrozumieć.
Ja to zawsze taka burzliwa bylam zawsze przed okresem i Tztowi sie dostawało. Od razu wiedzial ze sie @ zbliza

Cytat:
Ja mam apetyt juz, ale nie wszystko chce jesc, czesto wybrzydzam. Bo bym zjadła oczami.
Ja tez mam podkrązone zaczerwienione oczy, tylko makijaz to zaslania

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Eeej, ja myślalam, że duphaston tylko w wersji dopochwowej występuje i się zdziwiłam, że piszesz o smaku :P
To luteina wystepuje w dwóch wersjach. Pod język i dopochwowo. Duphaston sie łyka.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 10:53   #1225
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:

Ja Ci polecam wszystkie książki Tess Gerritsen, którymi się zaczytuję ostatnio i serię Camilli Lackberg, pierwsza część to Księżniczka z lodu.

Cytat:
już od jakiegoś czasu, na początek ruchy były wyczuwalne tylko jak leżałam, nie miałam właczonego tv czy radia i musiałam się wsłuchać w siebie, od tygodnia zdarza się, że czuję podczas dnia

(...)

już sama pogubiłam się jak mam liczyć. 4 lipca mam termin więc niby od czwartku powinnam zaczynać nowy tc, ale lekarka w środy już liczy nowy..... muszę jej o to zapytać. Według usg w środy miałam np 7t3d czy 11t3d więc niby od niedzieli zaczęłam 16t0 skąplikowane to
4 lipca czy 4 sierpnia?
ja też czasem czuję jakieś bulgotania, ale nie wiem czy to nie jelita po prostu...
Stary 2016-02-16, 11:11   #1226
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

ja lubię wszystko S. Kinga, ale to moje zboczenie i pochłone wszystko spod jego pióra nieważne jak nawet gowniane by było
teraz czytam W oczekiwaniu na dziecko, nie ckliwe i wciągające

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

jak lubisz kryminały to zerknij sobie na Jo Nesbo, w miarę lekkie i dobrze się czyta
dzięki.. w oczekiwaniu - przeglądam, ale nie wciąga
Cytat:

właśnie nie mam pojęcia i tego bym się bała jakby trzeba było skorzystać ze szpitala albo zaczął by się poród

Ja też mam ponad 20 km do BB rodziłam w Wojewódzkim.

sorry, ale nic nie kumam 7t3d a zaczełaś 16ty.. 4 lipiec termin?
Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Polecam sagę (3tomy) stulecie winnych a z kryminałów wszystko Larsa Keplera
oo dzięki..
Cytat:
Ja Ci polecam wszystkie książki Tess Gerritsen, którymi się zaczytuję ostatnio i serię Camilli Lackberg, pierwsza część to Księżniczka z lodu.
dzięki..słyszałam recenzje jej książek i miałam ostatnio zakupić a wypadło mi z głowy
Stary 2016-02-16, 11:14   #1227
beatady
Przyczajenie

Hej, jestem tu nowa. Miło mi Was poznać
Czy wy też kupujecie tyle rzeczy dla malucha? Jeszcze go nie ma na świecie a ja już mam prawie całą szafę pełną. Trochę dostałam w spadku rodzinnym, trochę dokupiłam sama, bo nie mogę się oprzeć kiedy widzę takie maleńkie ciuszki.
beatady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 11:15   #1228
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:

Ja właśnie skończyłam dziewczynę z pociągu, początek nudny ale później się fajnie rozkręcilo. A teraz czeka na mnie trylogia Miloszewskiego.
Stary 2016-02-16, 11:16   #1229
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
U mnie apetyt owszem wielki ;p Minimalna ilość mdłości
Jednak cera - również nazywam to armagedonem !!
Plecy, dekold same wypustki - ale to się da zakryć, a na twarzy suche czoło z resztą nie tylko .... na czole małe czerwone krosty ale takie wystające i zgrupowane nad prawą brwią nad lewą jakby mniej, na brwiach - generalnie porażka
Bez makeupu nie nadaje się, żeby iść do ludzi :/
Nigdy nie miałam takich problemów ....
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-02-16, 11:18   #1230
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:

4 lipca czy 4 sierpnia?
ja też czasem czuję jakieś bulgotania, ale nie wiem czy to nie jelita po prostu...
Uwielbiam Tess Garritsen cała seria od Skalpela pochłonęłam jak lody
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości