Dlaczego społeczeństwo szanuje zawód żołnierza? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-02-15, 18:31   #1
hamak288
BAN stały

Dlaczego społeczeństwo szanuje zawód żołnierza?

Zgadnijcie, który zawód ludzie darzą największym szacunkiem. Spośród 10 wymienionych w ankiecie ponad połowa biorących w niej udział wskazała na żołnierza zawodowego. Ciekawe dlaczego się ich aż tak bardzo ceni. Chyba za to, że dokonują mordów i gwałtów na cywilach. Nie tylko zbrodniarzy wojennych się bardzo mocno kryje, ale wręcz uważa za ofiary. Powtarza się cały czas te same brednie, że to wojna ich zmienia, jakie to oni mają wyrzuty sumienia itp. To nieprawda, że jakiekolwiek okoliczności mogą zmienić charakter człowieka. Wyzwalają tylko, kim jest naprawdę. Jeżeli na misję jedzie motłoch, to nie ma co się dziwić, że później dochodzi do rzezi. Niech wyślą ludzi psychicznie silnych i a jednocześnie dobrych. Zwyroli nie ma prawa tam być. I co z sumienia tych żołnierzyków wynika? Jeżeli chcą być w jakimkolwiek stopniu lepsi od seryjnych gwałcicieli, pedofili i morderców niech się sami zgłoszą do prokuratury. Ich poczucie winy po dokonanej masakrze, czy gwałtach nie jest nic więcej warte od poczucia winy zboczeńca, który zgwałcił 5-letnie dziecko a później żałuje, bo nie był w stanie powstrzymać własnej chuci. Jeżeli Ci śmiecie w mundurkach czuli się wystarczająco silni, żeby mordować i gwałcić bezbronnych, to niech teraz nie srają w majtki przed odpowiedzialnością. Owszem spędzą w więzieniu 40, 50 albo nawet 60 lat, ale oni przecież uważają się za kogoś lepszego od innych morderców, pedofili i gwałcicieli. A najbardziej znienawidzeni oprawcy dzieci czy psychopatyczni mordercy w ciągu życia wyrabiają jedynie dniówkę żołnierzy w Iraku/Afganistanie. Jak media bulwersują się kolejnymi makabrycznymi zabójstwami czy gwałtami na dzieciach lub kobietach, cały czas mówię, że ci zbrodniarze powinni wyjechać do Afganistanu/Iraku. Wtedy byliby wśród ziomali. I za to co zrobili ludzie nie pluliby im w twarz, ale szanowali bardziej niż np. dobrych lekarzy- na co wskazuje moja ankieta.
http://zapytaj.onet.pl/Category/001,...w_results=true

Edytowane przez hamak288
Czas edycji: 2016-02-15 o 18:34 Powód: korekta
hamak288 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-15, 18:46   #2
201703061232
Konto usunięte

Dot.: Dlaczego społeczeństwo szanuje zawód żołnierza?

Jeśli nie masz pojęcia co przeżywają żołnierze na misjach, jak potem walczą z ptsd to się nie odzywaj.

Wskaż proszę na rzetelne źródło mówiące o tym, że nasi żolnierze na misjach gwałcą.
201703061232 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-15, 18:47   #3
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Zadajesz pytanie na onecie, dajesz do wyboru takie, a nie inne odpowiedzi - czego się spodziewasz?
Mam tylko, że to nie jest do pracy mgr na socjologię.
Poza tym 30 0sób to zbyt mała grupa badawcza na wyciągnięcie konkretnych wniosków.

Edytowane przez ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Czas edycji: 2016-02-15 o 18:51
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-15, 18:56   #4
hamak288
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zbecka Pokaż wiadomość
Jeśli nie masz pojęcia co przeżywają żołnierze na misjach, jak potem walczą z ptsd to się nie odzywaj.

Wskaż proszę na rzetelne źródło mówiące o tym, że nasi żolnierze na misjach gwałcą.
Nie obchodzi mnie w ogóle co przeżywają zbrodniarze. Obojętnie czy ci w mundurkach mordujący niewinnych cywili w Afganistanie czy ci bez mundurków mordujący niewinnych cywili (głównie kobiety i dzieci) w Polsce. Wyrzuty sumienia żołnierzy są dla mnie tyle samo warte co pedofili, którzy też mogą żałować, że akurat nie byli w stanie powstrzymać swojej chuci. Jeżeli śmiecie w mundurkach aspirują do bycia lepszym gównem niż pedofile mordujący dzieci w Polsce, niech dowiodą swojej wyższości i zgłoszą się do prokuratury. Nie ma żadnych wiarygodnych źródeł, bo zbrodnie są tuszowane. Także pedofile, gwałciciele i mordercy mogą sobie krzywdzić do woli, kogo chcą i kiedy chcą, bez żadnych konsekwencji. Trynkiewicz w ciągu życia nawet nie wyrobił dniówki przeciętnego żołnierzyka. Biedaczek, żył w innych czasach, kiedy jeszcze nie było misji...

Edytowane przez hamak288
Czas edycji: 2016-02-15 o 19:05 Powód: Dopisanie zdania
Stary 2016-02-15, 19:10   #5
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usunięte

Czyżby wątek w celu powylewania żółci? Twoja ankieta jest o kant d potłuc... po pierwsze za mała próbka, po drugie ankiety badawcze sporządza się nieco inaczej...
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-15, 19:11   #6
Fleur_D
Zakorzenienie

Jak to dlaczego? Żołnierzy zawodowych jest stosunkowo niewielu w porównaniu z innymi wymienionymi tam grupami zawodowymi, poza tym niewielu ludzi ma z nimi kontakty zawodowe i po prostu nie zdążyli podpaść. O wiele częściej ludzie irytują się na lekarza czy na policjanta. Poza tym to nie strona na rzetelne badania.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-15, 19:25   #7
201703061232
Konto usunięte

porównywanie żołnierzy do zbrodniarzy jest trochę nie na miejscu.

Dlaczego ludzie nie szanują tak bardzo lekarzy (użyję tutaj twego języka) bo te nic nie warte ludzkie gó**a żerują i wyciągają kasę od biednych chorych ludzi ponadto uważają się za bogów twierdząc, że im się wszystko należy.
201703061232 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-15, 19:57   #8
Imperialista
BAN stały

Dla mnie ktoś kto pojechał do Iraku albo Afganistanu w imię amerykańskich wojenek i walczył z miejscowymi jest okupantem i najemnikiem, a nie żołnierzem.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-15, 20:30   #9
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez hamak288 Pokaż wiadomość
Nie obchodzi mnie w ogóle co przeżywają zbrodniarze. Obojętnie czy ci w mundurkach mordujący niewinnych cywili w Afganistanie czy ci bez mundurków mordujący niewinnych cywili (głównie kobiety i dzieci) w Polsce. Wyrzuty sumienia żołnierzy są dla mnie tyle samo warte co pedofili, którzy też mogą żałować, że akurat nie byli w stanie powstrzymać swojej chuci. Jeżeli śmiecie w mundurkach aspirują do bycia lepszym gównem niż pedofile mordujący dzieci w Polsce, niech dowiodą swojej wyższości i zgłoszą się do prokuratury. Nie ma żadnych wiarygodnych źródeł, bo zbrodnie są tuszowane. Także pedofile, gwałciciele i mordercy mogą sobie krzywdzić do woli, kogo chcą i kiedy chcą, bez żadnych konsekwencji. Trynkiewicz w ciągu życia nawet nie wyrobił dniówki przeciętnego żołnierzyka. Biedaczek, żył w innych czasach, kiedy jeszcze nie było misji...
Trzeba było od razu powiedziec, że jestes trollem.
Sprawdź w słowniku znaczenie słów: zbrodnia, patriotyzm, wojna, ojczyzna.
Zastanów się dwa razy lub wiecej gdzie byłaby Polska, gdyby nie było żołnierzy.
Może dojdziesz do logicznego wniosku, że Polski prawdopodobnie by nie było.
Stary 2016-02-15, 21:43   #10
Yuri22
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Dla mnie ktoś kto pojechał do Iraku albo Afganistanu w imię amerykańskich wojenek i walczył z miejscowymi jest okupantem i najemnikiem, a nie żołnierzem.
To nie jest takie proste. Ja na to patrzę też z innej strony i dam taki przykład.
Wolicie, żeby operował was lekarz, który ćwiczył tylko na trupach, czy jednak taki, który ma doświadczenie wyniesione z prawdziwych operacji? Przełóżcie to teraz na wojsko. Wchodzi do nas obca armia i musimy się bronić. Kto będzie skuteczniejszym żołnierzem? Ten, który całe życie walił na poligonie do manekinów, czy taki, który był na kilku misjach? Jak dla mnie to te misje, mimo że moralnie często wątpliwe, to taka sama inwestycja w wojsko jak zakup nowych samolotów czy czołgów. O moralność niech się martwią decydenci, czyli rząd czy prezydent. Żołnierz ma wykonywać rozkazy i ma to robić jak najlepiej.
Yuri22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-15, 21:55   #11
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Z tego co kojarzę z jakichś wiarygodnych badań najbardziej jest jednak szanowany zawód strażaka.

A czemu tak się zachwycamy dawnymi rycerzami? Oni też gwałcili i grabili.
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-15, 22:50   #12
hamak288
BAN stały

W następnym poście chciałem napisać dokładnie to samo. Każdy cywil ma prawo w imię patriotyzmu mordować NATOwskich żołnierzy. Natomiast żaden żołnierz nie może zabić cywila. Właśnie z tego względu że jest okupantem i nie reprezentuje siebie prywatnie (tak jak imigrant) tylko okupacyjne wojsko.
porównywanie żołnierzy do zbrodniarzy jest trochę nie na miejscu.
Jest jak najbardziej na miejscu. I nie jest to żadne porównywanie tylko nazywanie. Porównań używano różnych w politycznym politycznym (np. zarówno Kaczyńskiego jak i Tuska porównywano do Hitlera). Ja natomiast żołnierzy uważam za zbrodniarzy, a nie ich porównuję z nimi. Ktoś kto w ciągu roku zabił kilkadziesiąt- kilkaset osób jest zbrodniarzem bez cienia wątpliwości. A fakt, że tych zbrodni nie dokonuje jako osoba prywatna tylko oficjalny przedstawiciel państwa okupacyjnego na obcym terytorium jeszcze zaostrza jego odpowiedzialność (winę)
Sprawdź w słowniku znaczenie słów: zbrodnia, patriotyzm, wojna, ojczyzna. Zastanów się dwa razy lub wiecej gdzie byłaby Polska, gdyby nie było żołnierzy. Może dojdziesz do logicznego wniosku, że Polski prawdopodobnie by nie było.
Słowem zbrodnia posługuję się w znaczeniu jak najbardziej właściwym, chociaż zbyt łagodnym. Lepszym określeniem na zabicie kilkuset osób byłoby ludobójstwo. Zgadza się, że bez wojska Polska by nie istniała. Tylko, że rzeź cywili w Iraku/Afganistanie nie ma nic wspólnego ani z patriotyzmem ani z umiłowaniem ojczyzny. A co do wojny mówiąc najprościej: okupowani nigdy nie mają wyboru, okupanci zawsze mają wybór. A żebyśmy nie wysłali wojska do Iraku/Afganistanu Polska by istniała na pewno. I nawet miałaby się lepiej, bo przynajmniej sumienie narodowe ludzi, którzy mają trochę większą wrażliwość na krzywdę nie byłoby nadwyrężone.

Edytowane przez hamak288
Czas edycji: 2016-02-15 o 23:36
Stary 2016-02-16, 08:00   #13
201604140952
Konto usunięte

Ja w ogóle nie widzę powodu, dla którego miałabym szanować ludzi z konkretnej grupy zawodowej bardziej niż z innej.
201604140952 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-16, 09:21   #14
hamak288
BAN stały

Cytat:
Napisane przez CaramelTea Pokaż wiadomość
Ja w ogóle nie widzę powodu, dla którego miałabym szanować ludzi z konkretnej grupy zawodowej bardziej niż z innej.
Powód jest taki, że co prawda morderstw dopuszczają się osoby z każdej grupy zawodowej. Zabójcą może być więc zarówno żołnierz jak i lekarz, notariusz, dziennikarz, psycholog, nauczyciel, robotnik. Problem tylko w tym, że wśród nauczycieli, którzy zabili kogokolwiek jest jeden, dwóch rocznie. A przeciętny żołnierz morduje eksterminuje wioski, zabija najbardziej bezbronnych (często płaczące kilkuletnie dzieci), nie rzadko też gwałci, jeżeli chce. I przypominam, że żołnierze nie reprezentują samych siebie tylko Polskę. Przebywają tam zawodowo. Do wykonywania każdej pracy wymagane są jakieś kwalifikacje. W jednej- trzeba posługiwać się biegle angielskim, w innej- konieczne jest posiadanie prawa jazdy. Żołnierze mają z kolei nie zabijać ani nie gwałcić cywili. Skoro to za trudne, że sprostać niech wybiorą inny zawód. Podobnie jak ktoś bez samochodu nie może pracować jako taksówkarz. Nie powinno się zatem roztkliwiać nad zbrodniarzami 9jacy oni biedni, co oni przeżyli, co widzieli), ani tym bardziej tuszować ich zbrodnie. Kara za masakry musi być jeszcze surowsza niż w przypadku zwykłych psychopatów czy seryjnych morderców na zlecenie, gdyż żołnierze nie są prywatnymi osobami, tylko oficjalnymi przedstawicielami naszego kraju na obcym terenie jako okupanci
Stary 2016-02-16, 09:26   #15
zakonna
Naczelna Nastolatka

Kiepski troll z ciebie, przy tym masz jakiś problem z agresja. Nie chcieli cie wziąć do wojska czy co?
Stary 2016-02-16, 09:31   #16
Yuri22
BAN stały

Cytat:
Powód jest taki, że co prawda morderstw dopuszczają się osoby z każdej grupy zawodowej. Zabójcą może być więc zarówno żołnierz jak i lekarz, notariusz, dziennikarz, psycholog, nauczyciel, robotnik. Problem tylko w tym, że wśród nauczycieli, którzy zabili kogokolwiek jest jeden, dwóch rocznie. A przeciętny żołnierz morduje eksterminuje wioski, zabija najbardziej bezbronnych (często płaczące kilkuletnie dzieci), nie rzadko też gwałci, jeżeli chce. I przypominam, że żołnierze nie reprezentują samych siebie tylko Polskę. Przebywają tam zawodowo. Do wykonywania każdej pracy wymagane są jakieś kwalifikacje. W jednej- trzeba posługiwać się biegle angielskim, w innej- konieczne jest posiadanie prawa jazdy. Żołnierze mają z kolei nie zabijać ani nie gwałcić cywili. Skoro to za trudne, że sprostać niech wybiorą inny zawód. Podobnie jak ktoś bez samochodu nie może pracować jako taksówkarz. Nie powinno się zatem roztkliwiać nad zbrodniarzami 9jacy oni biedni, co oni przeżyli, co widzieli), ani tym bardziej tuszować ich zbrodnie. Kara za masakry musi być jeszcze surowsza niż w przypadku zwykłych psychopatów czy seryjnych morderców na zlecenie, gdyż żołnierze nie są prywatnymi osobami, tylko oficjalnymi przedstawicielami naszego kraju na obcym terenie jako okupanci
No teraz to popłynąłeś grubo. Są żołnierze i żołnierze. Pokaż mi jakieś wiarygodne źródło, wg którego polski żołnierz kogoś zgwałcił, czy zabił kilkuletnie płaczące dziecko. Jedyny incydent w najnowszej historii to Nangar Chel, ale to też nie miało nic wspólnego z jakąś rzezią czy eksterminacją.
Stary 2016-02-16, 12:43   #17
hamak288
BAN stały

No teraz to popłynąłeś grubo. Są żołnierze i żołnierze. Pokaż mi jakieś wiarygodne źródło, wg którego polski żołnierz kogoś zgwałcił, czy zabił kilkuletnie płaczące dziecko. Jedyny incydent w najnowszej historii to Nangar Chel, ale to też nie miało nic wspólnego z jakąś rzezią czy eksterminacją.
Sprawy zbrodni nie wychodzą na światło dzienne, bo są tuszowane. Zresztą kto miałby je ujawniać? Przecież tam są wszyscy wśród swoich. Jeden zbrodniarz nie będzie wydawał drugiego zbrodniarza. A sprawa w Nangar Khel zakończyła się najpierw uniewinnieniem, a później karami w zawiasach. Jak prokurator przedstawił bardzo mocny akt oskarżenia, dzień później został przeniesiony. Tak żeby roztrzygnięcie finalne nastąpiło jak wymieniłem wyżej- ku uciesze zbrodniarzy, ich rodzin, mediów, internautów. I stanowi istny drogowskaz dla innych zbrodniarzy- mordujcie, gwałćcie kogo chcecie, sprawa najprawdopodobniej się nigdy nie ujawni, a jeżeli stanie się inaczej, dostaniecie najwyżej zawiasy.
Kiepski troll z ciebie, przy tym masz jakiś problem z agresja. Nie chcieli cie wziąć do wojska czy co?
Nie, nie ja mam problemy z agresją. Domagam się tylko sprawiedliwego oceniania moralnego ludzkich czynów. W wojsku nigdy nie byłem, ale jeżeli dostałbym na komisji kategorię A, to trudno się rzekło- poszedłbym do więzienia za odmowę służby wojskowej, tak jak zrobił to Maleńczuk.
Stary 2016-02-16, 12:51   #18
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Sprawy zbrodni nie wychodzą na światło dzienne, bo są tuszowane. Zresztą kto miałby je ujawniać? Przecież tam są wszyscy wśród swoich. Jeden zbrodniarz nie będzie wydawał drugiego zbrodniarza. A sprawa w Nangar Khel zakończyła się najpierw uniewinnieniem, a później karami w zawiasach. Jak prokurator przedstawił bardzo mocny akt oskarżenia, dzień później został przeniesiony. Tak żeby roztrzygnięcie finalne nastąpiło jak wymieniłem wyżej- ku uciesze zbrodniarzy, ich rodzin, mediów, internautów. I stanowi istny drogowskaz dla innych zbrodniarzy- mordujcie, gwałćcie kogo chcecie, sprawa najprawdopodobniej się nigdy nie ujawni, a jeżeli stanie się inaczej, dostaniecie najwyżej zawiasy.
Nie, nie ja mam problemy z agresją. Domagam się tylko sprawiedliwego oceniania moralnego ludzkich czynów. W wojsku nigdy nie byłem, ale jeżeli dostałbym na komisji kategorię A, to trudno się rzekło- poszedłbym do więzienia za odmowę służby wojskowej, tak jak zrobił to Maleńczuk.
Tylko ty jeden poznałeś całą prawdę
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-16, 12:54   #19
Yuri22
BAN stały

Cytat:
Jakiś dowód na to, że sprawy gwałtów i morderstw niewinnych dzieci popełnianych przez polskich żołnierzy są tuszowane?
Stary 2016-02-16, 12:55   #20
201712071518
Konto usunięte

nie ma sensu dyskutować z kolesiem, który ma konto na gimbazowym portalu i zadaje głupie pytania mentalnej gimbazie, żeby miec pretekst do trollowania

http://zapytaj.onet.pl/Profile/page,...3178025,0.html
Stary 2016-02-16, 14:03   #21
hamak288
BAN stały

Jakiś dowód na to, że sprawy gwałtów i morderstw niewinnych dzieci popełnianych przez polskich żołnierzy są tuszowane?
Skoro są tuszowane to nie mogę mieć żadnych dowodów. Bo gdybym miał sam zostałbym zatuszowany. Swój pogląd opieram na opiniach psychologów, filmach, ogólnemu pobłażaniu społeczeństwa dla zbrodniarzy wojennych, dwóm wypowiedziom byłych weteranów misji (jeden z nich uczył się ze mną w szkole średniej) sformułowanych oczywiście w oględny sposób (bez podanie jakichkolwiek faktów czy konkretów) żeby nie narażać siebie na odpowiedzialność, ale da się wyłapać kontekst.
nie ma sensu dyskutować z kolesiem, który ma konto na gimbazowym portalu i zadaje głupie pytania mentalnej gimbazie, żeby miec pretekst do trollowania
Najpierw zwróć uwagę jak sama siebie określiłaś wybierając nick. A dopiero później zarzucaj głupotę innym (mnie czy gimbusom). Głupia Dziewczyno: dyskusje na portalach dla nastolatków są na znacznie wyższym poziomie intelektualnym i kulturalnym niż na portalach ogólnodostępne takie jak: onet, wp czy O2, gdzie jad wylewa się niemal w każdym poście, a rozwiązania wszelakich problemów sprowadzają się do kilku prostych schematów.
Stary 2016-02-16, 14:06   #22
Yuri22
BAN stały

Cytat:
Skoro są tuszowane to nie mogę mieć żadnych dowodów. Bo gdybym miał sam zostałbym zatuszowany. Swój pogląd opieram na opiniach psychologów, filmach, ogólnemu pobłażaniu społeczeństwa dla zbrodniarzy wojennych, dwóm wypowiedziom byłych weteranów misji (jeden z nich uczył się ze mną w szkole średniej) sformułowanych oczywiście w oględny sposób (bez podanie jakichkolwiek faktów czy konkretów) żeby nie narażać siebie na odpowiedzialność, ale da się wyłapać kontekst.
Najpierw zwróć uwagę jak sama siebie określiłaś wybierając nick. A dopiero później zarzucaj głupotę innym (mnie czy gimbusom). Głupia Dziewczyno: dyskusje na portalach dla nastolatków są na znacznie wyższym poziomie intelektualnym i kulturalnym niż na portalach ogólnodostępne takie jak: onet, wp czy O2, gdzie jad wylewa się niemal w każdym poście, a rozwiązania wszelakich problemów sprowadzają się do kilku prostych schematów.
Dalej nie czytałem...
Stary 2016-02-16, 14:23   #23
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
aha

to może wróć dobrowolnie na te ambitne portale dla nastolatków zanim wylecisz stąd z hukiem.

i może pomyśl zanim zaczniesz bezpodstawnie obrażać ludzi, którzy w razie W będą w pierwszej linii, żeby bronić twojej d....
Nie masz zielonego pojęcia czym jest życie, walka i działanie na misjach. swoją wiedzę czerpiesz ze swoich urojeń, więc łaskawie zamilcz i zjeżdzaj stąd zanim cie moderatorzy zbanują.
Stary 2016-02-16, 15:04   #24
201607111028
Konto usunięte

Co bierzesz?
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-16, 15:17   #25
hamak288
BAN stały

Chcecie dowodów? To macie!
http://technowinki.onet.pl/militaria...ej-armii/bz343
https://www.youtube.com/watch?v=5rXP...has_verified=1
http://www.historycy.org/index.php?showtopic=67046
https://exignorant.wordpress.com/201...-techno-wojny/
Możecie znaleźć więcej wyników wpisując w google frazę tuszowanie zbrodni wojennych w afganistanie i iraku
Stary 2016-02-16, 15:43   #26
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Chcecie dowodów? To macie!
http://technowinki.onet.pl/militaria...ej-armii/bz343
https://www.youtube.com/watch?v=5rXP...has_verified=1
http://www.historycy.org/index.php?showtopic=67046
https://exignorant.wordpress.com/201...-techno-wojny/
Możecie znaleźć więcej wyników wpisując w google frazę tuszowanie zbrodni wojennych w afganistanie i iraku
tyle samo wyników wyskakuje jak się wpisze frazę ''czy Barrack Obama jest reptilianinem".
Analizy filmików z yt robione przez internetowych speców płaszczących sobie d..py przed monitorem - rzeczywiście bardzo wiarygodne źródło i blog krytyka społecznego nt Wietnamu.
Współczesna wojna to nie jest dżentelmeńska potyczka, a w przypadku krajów i operacji takich jak Libia, Irak, Jugosławia czy Afganistan nie ma rozróżnienia na armie i cywili.

a tytułowe pytanie powinieneś zadać na swoim gimbazowym forum z pytaniami - skoro to tam uzyskałeś taki wynik, a twoim zdaniem poziom jest o wiele wyższy niż tutaj.

Edytowane przez 201712071518
Czas edycji: 2016-02-16 o 15:46
Stary 2016-02-16, 15:45   #27
zakonna
Naczelna Nastolatka

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
tyle samo wyników wyskakuje jak się wpisze frazę ''czy Barrack Obama jest reptilianinem".
Analizy filmików z yt robione przez internetowych speców płaszczących sobie d..py przed monitorem - rzeczywiście bardzo wiarygodne źródło i blog krytyka społecznego nt Wietnamu.
Współczesna wojna to nie jest dżentelmeńska potyczka, a w przypadku krajów i operacji takich jak Libia, Irak, Jugosławia czy Afganistam nie ma rozróżnienia na armie i cywili.

a tytułowe pytanie powinieneś zadać na swoim gimbazowym forum z pytaniami - skoro to tam uzyskałeś taki wynik, a twoim zdaniem poziom jest o wiele wyższy niż tutaj.
dokładnie. Czy to się komuś podoba czy nie, ofiary cywilne będą.
Stary 2016-02-16, 16:44   #28
Imperialista
BAN stały

Większym szacunkiem darzę żołnierzy III Rzeszy, którzy walczyli o interesy Niemiec (z Polską, Francją, Związkiem Radzieckim) z ich rzeczywistymi wrogami (z Polską, Francją, Związkiem Radzieckim) i w zasadzie robili to za pół darmo, niż Polaków którzy zwalczali Irakijczyków i Afgańczyków, z którymi nie mieli żadnych interesów. I robili to za amerykańskie dolary.

O ile można wybaczyć tym, którzy pojechali tam z przymusu, to Ci którzy pojechali tam dla większego żołdu czy żądzy krwi nie zasługują na szacunek.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-16, 16:47   #29
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Większym szacunkiem darzę żołnierzy III Rzeszy, którzy walczyli o interesy Niemiec (z Polską, Francją, Związkiem Radzieckim) z ich rzeczywistymi wrogami (z Polską, Francją, Związkiem Radzieckim) i w zasadzie robili to za pół darmo, niż Polaków którzy zwalczali Irakijczyków i Afgańczyków, z którymi nie mieli żadnych interesów. I robili to za amerykańskie dolary.

O ile można wybaczyć tym, którzy pojechali tam z przymusu, to Ci którzy pojechali tam dla większego żołdu czy żądzy krwi nie zasługują na szacunek.
bo nie mieli innego wyboru - to ci, ktorzy byli mięsem armatnim
Ci, ktorzy mieli wybór, szli do formacji, gdzie był najwyższy żołd
Stary 2016-02-16, 20:22   #30
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

mam nadzieję, że Twoje super rzetelne badanie nie ma nic wspólnego z jakąkolwiek pracą dyplomową.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości