|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
|
|
|
|
#2912 |
|
Zadomowienie
|
Nadrabiam,nadrabiam i nadrobic nie moge
![]() Moj dzis dzien spiocha, cyc i spanie cały dzien ![]() Ja odsypiałam te ostatnie kolki. Wczoraj byłam u gina,zrobił usg i mowil ze jestem całkowicie zablokowana laktacja i narazie bezpłodna I to co mowiłam wam ze mam @ to nie było to na szczescie ![]() no ale mowie mu ze nie bede i tak ryzykowac ![]() obejrzał maluszka gratulował nam, no i podziwiał moja figure ![]() No i mamy z mezem jakis kryzys małżenski. Tzn ja mam do niego zal ze znowu nic do niego nie dociera. Jest za nerwowy a ja tego nie moge przezyc. On by chcial sie wysypiac od 22-7 i zeby dzieciak nie płakał bo jesli płacze to znaczy ze cos mu jest czytaj: kolka. Ja chodze zestresowana, zmeczona. Na weekendzie jak bylismy u tesciow mały mial kolke, wypluwał moj pokarm, nie chcial jesc. Juz nie wiedzialam co robic i pojechałam w nocy autem 30km z płaczącym dzieckiem do apteki całodobowej po mm. Maz obok mnie poucza mnie jak sie jezdzi tym nowym autem (sam wypił 1 piwo i nie mogl jechac), ja w stresie ze nie mam moze pokarmu, dziecko z tyłu wyje, no cos strasznego... A on teksty typu: nie trzymaj tak kierownicy, nie jestes takim profesjonalnym kierowca Matka go po powrocie z☠☠☠..... teraz ma wyrzuty, widze ze wymysla mi prezent na moje niedzielne urodziny. A ja mam do niego po tym jakas niechec ![]() dzis czeka nas rozmowa... bo od tygodni zachowujemy sie jak para kolegow a nie malzenstwo. kryzys 4 roku |
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka wytrwałości w diecie
![]() Sto lat z okazji urodzin! ![]() Niepozorna jakie szczepienie wzielas? A mój Jasiek taaaki dzis kochany i grzeczny ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2914 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się ostatecznie zdecydowałam na te normalne i nic dodatkowego nie szczepiłam
---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Lune |
|
|
|
#2916 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2917 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie zazdroszczę diety... Sto lat! Cytat:
Cytat:
![]() Cóż... Powiem tak... Narodziny dziecka mieszają szyki nie tylko nam ale i naszym partnerom... Oni często też nie potrafią się w tym odnaleźć. Trzeba jakoś wspólnie przetrwać te ciężkie momenty... Powodzenia! A ja miałam poranek pod tytułem łapiemy siku.. ![]() Bilans? Osikana podłoga w łazience, spodnie mamy, tetra, kupa złapana na rękę, i po 2h kubeczek zapelniony . W międzyczasie młoda zgłodnieć zdążyła więc szybko do laba na pobranie krwi. Oczywiście z rykiem bo głodna- a badanie niestety musi być co najmniej 2h po jedzeniu... Najpierw pani w okienku z fochem kto to tyle badań dziecku zleca...Potem pani pobierająca że będzie z żyły trzeba- no sorry ostatnio sie uparłaś na palec i kłuja ją pinda 4 razy więc jej mówię że innej opcji nie ma... I tak najpierw kłucie w główkę, a potem i tak się skrzep zrobił i trzeba było jeszcze z paluszka. I jeszcze idiotyczne teksty ze jak sobie lekarz takie zleca to niech sobie sam pobiera, i nie wymysla durnych badan jak nie wie co dziecku jest tylko wysle do szpitala
|
|||
|
|
|
#2918 |
|
Zadomowienie
|
Dodam ze młody nawet wtedy pogardził mm. Teraz jest oki,łdnie je cyca na szczescie
Niepozorna ile wazy Olus? |
|
|
|
#2919 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia na diecie no chyba że to zbieg okoliczności Ja jadłam jeszcze jogurty sojowe ale soja to też alergen Cytat:
U nas szczepienie w czwartek Cytat:
![]() Wróciliśmy ze spaceru i jemy ciekaw czy uda mi się obiad zrobić
|
|||
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
Lune, dobrze że u gina wszystko ok i to jednak jeszcze nie @. Współczuję całej sytuacji i stresu w którym niestety Twój maż nie staną na wysokości zadania żeby Ci pomóc a wręcz przeciwnie. trzymam kciuki za rozmowę
|
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie dzisiaj przyszla chusta, a za tydzien w pt jedziemy na warsztaty. Probowalismy z tz sie motac, ale nie wiem czy dobrze to robimy
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze słodyczy to chałwy, batoniki orzechowe/sezamowe, wyroby (nie jestem pewna czy wszystkie) Ania 1990 - różne ciasteczka, przekąski chrupkie, wyroby typu amarantuski. Najlepiej szukać takich produktów na pułkach eko. Niestety. Uważaj na czipsy (większość zawiera mleko w proszku), wszelkie ciasteczka, itd. Początek jest trudny i frustrujący. Chrzany np zawierają mleko, wszelkie kabanosy, salami. Trzeba czytać sklady. |
|
|
|
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń kochana Lune współczuję sytuacji Nie może moje dziecko tak w nocy? Jadł o 10:30 i później był ten spacer. I spi! Tz go wyjął z gondolki i dalej śpi! 5.5 h! Boziu... Ale my też przynajmniej odespalismy chyba go faktycznie brzuszek męczył, a jak wytelepalam na dolkach to gazy zeszły. Oby ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cycki mi wybuchną. Ale najpierw zjem obiad a później będę smoka budzić
|
|
|
|
|
#2924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Takie maluchy powinno się po 4 godz max budzić Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia co zrobić jak zasnelam i tz też i dopiero przed chwilą mnie obudził? Myślałam że smok się sam obudzi maks o 14..A ten nie..
|
|
|
|
#2926 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
Magda ladnie Bartek przybiera
![]() Jerzyczka mleka roslinne mozess robic sama, duzo taniej no i czesto zdrowiej bo np w sklepowych mlekach kokosowych jest duzo dodatkow a w domowym tylko wiorki kokosowe i woda.Lune biedaczku My zaliczylismy zwyczajowe ponad 4km, rossmann, piotra i pawla i paczkomat. Mialam do apteki podejsc ale w dwoch taaakie kolejki ze zrezygnowalam... Mlody wydluzyl sobie przerwe jedzeniowa do 4h. Ale o 12 zjadl sporo. I melduje pierwsze os.rane ciuszki ![]() Pojadl i powoli przysypia wtulony we mnie i sie smieje |
|
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie makaron z mieskiem i sosem
![]() Wczoraj wazylismy naszego malca i teraz osiagnal wynik 3700 waga urodzeniowa 2700, czyli przez 4 tyg kilogram, a od spadkowej 1130 Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
Casa to ladna waga :-D
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
Tez tak mysle no i ssak odpadl od cycka zaraz jeszcze troche odciagne zeby maz na wieczor mial co malemu dac bo jade do przyjaciolki do szpitala pierwsze samotne wyjscie od ponad miesiaca, a prowadzenie auta od hmmmm no z 2 miesiace ciesze sie jak dziecko na ta jazde samochodem |
|
|
|
#2932 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, 2 razy slabo mi sie robilo (moze cukier spadal) i nie ryzykowalam jazdy
![]() Magda, mi generalnie brzuch nie przeszkadzal ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
Casaa mi przeszkadzał pod koniec kiedy musiałam obejrzeć się do tyłu i lapalam zadyszke od tego
|
|
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
Lune kiepsko trudno cos doradzić skoro juz raz miało byc lepiej a wyszlo jak wyszło. Jesli mąż nie stanie sie bardziej cierpliwy to bedzie Wam ciezko niech pracuje nad soba.
Casaa super przyrost ![]() Kurde zauwazylam ze Jasiek jajby chrypki dostal. Tak sie zastanawiam czy przyczyna nie jest to jego ciągle stekanie i napinanie sie internety mówią ze tak moze byc skoro innych objawów brak... i ponoc ulewania tez sprzyja chrypkomWysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
Casa ja pol roku nie prowadzilam, jaka radocha byla jak wsiadlam za kolko. Tz bal sie mi dac kluczyki. Ech chcialabym jeszcze moja bestie dosiasc.
|
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pneumo mi nasza pediatra od razu odradziła, bo jest jedynakiem i nie ma kontaktu z dziećmi więc na razie to bez sensu, a z rota też zrezygnowałam, żeby go już nie ładować tym... 4560 I ma 59cm, czyli już 6cm mu przybyło. Główka 38 (było 35) i klatka też 38 (było 32)
|
|
|
|
|
#2938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super waga Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
Niepozorna pieknie Olus przybral
|
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
Niepozorna, piekne wymoary Olusia
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

ja bede wyla razem z moim....

internety mówią ze tak moze byc skoro innych objawów brak... i ponoc ulewania tez sprzyja chrypkom