Zapuszczanie włosów cz. VII - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-13, 11:13   #2251
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Dot.: Zapuszczanie włosów cz. VII

Po podejściu do Amli Dabur już nigdy nie spróbowałam żadnego indyjskiego oleju Cociaż z tego co często czytam Vatika kokosowa pachnie bardzło ładnie.

Zadziwia mnie zapach oleju sezamowego. 2-3 lat temu miałam taki, który walił po prostu spelenizną, teraz mam ten dostępny w Biedronce, z prażonego sezamu i ma przyjemny troche orzechowy aromat.
Stary 2016-02-13, 12:56   #2252
2cfaa0a5c37026ea4ab814c74c2acc8bc9bbc2c1
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wolha wRedna Pokaż wiadomość
Po podejściu do Amli Dabur już nigdy nie spróbowałam żadnego indyjskiego oleju Cociaż z tego co często czytam Vatika kokosowa pachnie bardzło ładnie.

Zadziwia mnie zapach oleju sezamowego. 2-3 lat temu miałam taki, który walił po prostu spelenizną, teraz mam ten dostępny w Biedronce, z prażonego sezamu i ma przyjemny troche orzechowy aromat.
A czy ten śmierdzący sezamowy nie był przypadkiem z Lidla? Ja tam go kiedyś nabyłam. Czegoś tak cuchnącego w życiu nie widziałam
2cfaa0a5c37026ea4ab814c74c2acc8bc9bbc2c1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 13:06   #2253
Wolha wRedna
Zakorzenienie

[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5564990 1]A czy ten śmierdzący sezamowy nie był przypadkiem z Lidla? Ja tam go kiedyś nabyłam. Czegoś tak cuchnącego w życiu nie widziałam [/QUOTE]

Ha! słyszałam, że lidlowy śmierdzi. Mój był chyba z angielskiego Carrefour nie pamiętam już, w każdym razie poprosiłam rodziciela na co dzień mieszkającego w Anglii o zapas olejów, kupił mi wtedy kilka w angielskih hipermarketach. Miałam jeszcze migdałowy i z orzechów laskowych, ten ostatni chwilami chciałam zjeść. Pachniał cudownie
Stary 2016-02-13, 14:52   #2254
daggmara
Z deszczem w butach

Moj sezamowy tez smierdzi. Ale kupiony byl chyba kiedys wlasnie w Biedronce. Uzylam raz do wlosow, ale zapach byl zbyt drazniacy.

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 15:40   #2255
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Moj sezamowy tez smierdzi. Ale kupiony byl chyba kiedys wlasnie w Biedronce. Uzylam raz do wlosow, ale zapach byl zbyt drazniacy.
Mam z prażonego sezamu i właśnie ma taki fajny zapaszek. Może Ty masz jeszcze inny. No i dochodzą gusta, każdej z nas te oleje pewnie wonieją inaczej.
Stary 2016-02-13, 16:52   #2256
daggmara
Z deszczem w butach

Ten moj wali wlasnie spalenizna. Wole nierafinowany kokosowy i pachniec jak kokosanka

Stary 2016-02-13, 19:13   #2257
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Czy Ty się juz tutaj nie udzielałaś?

Na bank sa wysokoporowate, lub średnio, w kazdym razie o oczko bardziej porowate niż reszta. Rozjasnianie ma swoje konsekwencje raczej nie do odwrócenia.

Po drugiej próbie z Biovaxem kawior stwierdzam, że moje włosy zdecydowanie go lubią. Co dziwne za każdym razem dał na włosach inny efekt Pierwsz raz - włosy bardziej rozporostowane, wygładzone. Drugi - fale zaczynają sie bliżej nasady. Obydwa efekt sa jednak pozytywne

Co do sposobu olejowania. Popełniam zbrodnię na moim skręcie, ale robie to nastepująco: w butelce z atomizerem mieszam pół na pół olej z wodą, spryskuję tą mieszanką włosy na całej długości (wisze sobie w tym czasie głową w doł nad wanną, żeby olej oprócz włosów wylądował tylko w niej) i później rozczesuje włosy TT. Olej dociera wszędzie. Olejowania pasmo po paśmie szczerze nienawidzę i nigdy do nie go nie wróce.
Udzielałam ale nie pisałam pięlegnacji włosów ani nie dodawałam zdjęć.

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 19:38   #2258
MalwinaKacprzak
Przyczajenie

Sposoby na rozdwojone końcówki i zapuszczanie włosów :-)

Hejka wszystkim :-* Mam pytanko znacie jakieś sprawdzone sposoby,szampony itp na rozdwojone końcówki i zapuszczanie włosów? Z góry dziekuję i pozdawiam cieplutko Życzę miłego wieczorku :-*
MalwinaKacprzak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 21:09   #2259
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Dot.: Sposoby na rozdwojone końcówki i zapuszczanie włosów :-)

Cytat:
Napisane przez MalwinaKacprzak Pokaż wiadomość
Hejka wszystkim :-* Mam pytanko znacie jakieś sprawdzone sposoby,szampony itp na rozdwojone końcówki i zapuszczanie włosów? Z góry dziekuję i pozdawiam cieplutko Życzę miłego wieczorku :-*
Jedynym lekarstwem na rozdwojone końcówki są nożyczki.

Zapuszczanie włosów - zapraszam na pierwsza strone wątku. Dużo wcierek, olejów, masek wszystko dla przyspieszenia porostu.
Stary 2016-02-13, 21:36   #2260
9aa1fba17f6e13063f6756ced6358d07e297d46d_5f88d4c6db673
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MalwinaKacprzak Pokaż wiadomość

Ja na rozdwojone końcówki mogę Ci zdecydowanie polecić Olejek Arganowy, działa cuda!!! Na porost włósów sama bardzo długo szukałam i dla mnie najlepszy jest Radical. Już po pierwszym opakowaniu widziałam efekty...
9aa1fba17f6e13063f6756ced6358d07e297d46d_5f88d4c6db673 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 10:52   #2261
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:

Vatika ladnie pachnie ale amla tez mi się podobala

Ja znowu nie lubię zapachu oleju z orzechów włoskich dlatego do tej pory nalozylam gp tylko raz
Stary 2016-02-14, 11:26   #2262
paulownia
Zakorzenienie

Mój sezamowy pachnie ślicznie prażonymi orzechami wlasnie go miałam na noc. Jeden z moich ulubieńców, obok orzecha włoskiego i kokosa.
U mnie nic nowego, włosy podrosły koło 3 cm, na razie nic nie podcinam tylko kolor musze poprawić. Znów zdradzam hennę, dla odmiany z kremem koloryzującym Schwarzkopfa Country Colors, odcień średni brąz.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 15:41   #2263
chimay
Zakorzenienie

[1=9aa1fba17f6e13063f6756c ed6358d07e297d46d_5f88d4c 6db673;55672526]Ja na rozdwojone końcówki mogę Ci zdecydowanie polecić Olejek Arganowy, działa cuda!!! Na porost włósów sama bardzo długo szukałam i dla mnie najlepszy jest Radical. Już po pierwszym opakowaniu widziałam efekty...[/QUOTE]

Na rozdwojone czy zapobiegające rozdwajaniu? Bo to ogromna różnica.
Na już rozdwojone końcówki pomagają nożyczki, jak już napisała Wolha. Przeciw rozdwajaniu może być olej, chociaż u większości lepiej się jednak sprawdzają preparaty silikonowo-olejowe.

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Ja znowu nie lubię zapachu oleju z orzechów włoskich dlatego do tej pory nalozylam gp tylko raz
Świetny do sałatek Mój tak właśnie skończył.

Edytowane przez chimay
Czas edycji: 2016-02-14 o 15:42
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 12:01   #2264
MalwinaKacprzak
Przyczajenie

[1=9aa1fba17f6e13063f6756c ed6358d07e297d46d_5f88d4c 6db673;55672526]Ja na rozdwojone końcówki mogę Ci zdecydowanie polecić Olejek Arganowy, działa cuda!!! Na porost włósów sama bardzo długo szukałam i dla mnie najlepszy jest Radical. Już po pierwszym opakowaniu widziałam efekty...[/QUOTE]
Skoro najlepszy według Ciebie jest olejek arganowy to proszę napisz mi to co powinnam wiedzieć o tym olejku,oraz to jakie efekty były u Ciebie stosując ten olejek Bardzo mnie zaciekawiła ta twoja wiadomość
MalwinaKacprzak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 15:49   #2265
Konto usunięte

A może macie jakiś pomysł, jak pielęgnować włosy, by nie wywijały się okropnie na zewnątrz, zwłaszcza pod wpływem wilgoci? Na pewno jest to sprawka zniszczeń, bo naturalne włosy, nawet pocieniowane, się tak nie zachowywały. Obecnie mam trochę podniszczone włosy rozjaśnianiem o 2 tony i kilkukrotnie nakładaną farbą Palette, aczkolwiek ich kondycja nie jest tragiczna.

Przyznam, że wygląd moich włosów jest jak loteria: albo będą wyglądać po ludzku albo się paskudnie wywiną.
Dziś na dworze jest ładnie, to i włosom nie odbiło, jak na zniszczone sucharki to wyglądają wręcz idealnie.

Moja pielęgnacja wygląda obecnie następująco:

- szampon https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...a-koncach.html
- odżywka https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...nditioner.html
- olej rycynowy na ok. 2 godziny 3 razy w tygodniu
- nafta (2 - 3 razy na tydzień)
- zabezpieczacz końcówek https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...re-haarol.html
- maska Biovax z kawiorem 2 razy w tygodniu

Unikam protein, bo ich nadmiar mi szkodzi (wiem, że szampon je zawiera, ale akurat on krzywdy mi nie wyrządza)
Czegoś tu brakuje? Coś powinnam zmienić czy pozostaje pogodzić się z taką naturą włosów póki nie odrosną naturalne?
Stary 2016-02-16, 18:21   #2266
chimay
Zakorzenienie

[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5581967 6]A może macie jakiś pomysł, jak pielęgnować włosy, by nie wywijały się okropnie na zewnątrz, zwłaszcza pod wpływem wilgoci? Na pewno jest to sprawka zniszczeń, bo naturalne włosy, nawet pocieniowane, się tak nie zachowywały. Obecnie mam trochę podniszczone włosy rozjaśnianiem o 2 tony i kilkukrotnie nakładaną farbą Palette, aczkolwiek ich kondycja nie jest tragiczna.

Przyznam, że wygląd moich włosów jest jak loteria: albo będą wyglądać po ludzku albo się paskudnie wywiną.
Dziś na dworze jest ładnie, to i włosom nie odbiło, jak na zniszczone sucharki to wyglądają wręcz idealnie.

Moja pielęgnacja wygląda obecnie następująco:

- szampon https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...a-koncach.html
- odżywka https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...nditioner.html
- olej rycynowy na ok. 2 godziny 3 razy w tygodniu
- nafta (2 - 3 razy na tydzień)
- zabezpieczacz końcówek https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...re-haarol.html
- maska Biovax z kawiorem 2 razy w tygodniu

Unikam protein, bo ich nadmiar mi szkodzi (wiem, że szampon je zawiera, ale akurat on krzywdy mi nie wyrządza)
Czegoś tu brakuje? Coś powinnam zmienić czy pozostaje pogodzić się z taką naturą włosów póki nie odrosną naturalne?[/QUOTE]

Pamiętaj, że pielęgnacją nie rozwiążesz wszystkich problemów włosowych, co włosomaniaczki zdają się lekceważyć.
Rozwaliły mnie swego czasu komentarze na blogu Anwen o tym jak mogła zrobić sobie encanto, to takie nienaturalne, oszustwo, czym tu się chwalić itd. No pewnie, lepiej męczyć się z czymś przez rok, ciapać na czerep pie*dyliard odżywek, olejów, żarcia i bóg wie czego jeszcze, żeby potem z dumą obwieścić, że dzisiaj włosy wyglądały ładnie po kombinacji tej odżywki, tego oleju nakładanego taką metodą, z domieszką tego i tego z lodówki i jeszcze innego z Mazideł

Na odstające końce to przydałaby się po prostu stylizacja i tyle. Mnie się wywijały przy długości przed ramiona, z chwilą przerośnięcia ich problem zniknął.
Stary 2016-02-16, 18:55   #2267
Konto usunięte

Już nie mówiąc o tym, że takie ciapanie wszystkiego jak leci na łeb:

- utwierdza ludzi w przekonaniu, że właściwa pielęgnacja to faktycznie bardzo skomplikowana i czasochłonna sprawa, działa zniechęcająco

- zazwyczaj tak naprawdę nie jest do niczego potrzebne, ja to traktuję raczej jako lekką fanaberię. Oczywiście też przeszłam przez ten etap, ale dotarło do mnie, jak bardzo to na dłuższą metę nie ma sensu

A to hołdowanie naturalności jest czasem lekko przesadzone. Czasem lepiej pójść na skróty, można sobie zaoszczędzić wiele nerwów i może nawet pieniędzy
Stary 2016-02-16, 20:00   #2268
Erishkigal
Raczkowanie

Wreszcie zrobiłam jakieś zdjęcia!
Wiem, są fatalnej jakości, ale było już późno i słabe światło, a ja koniecznie chciałam coś wstawić. Może coś tam widać... Nie był to też najlepszy dzień moich włosów.
Ostatnio z włosami robię bardzo mało, tylko myję je, nakładam maski i serum po myciu. Jedynie z wcierek nie rezygnuję. Nawet już ich tak często nie mierzę.
Największym problemem jest obecnie permanentne obciążenie. Ciągle są takie płaskie, kompletnie bez objętości, lepkie, czasami nawet wyglądają jak tłuste, co chyba nawet widać na pierwszym zdjęciu, a nałożyłam na nie tylko Kallosa Omega na jakieś 10 minut i serum z Isany. Myję je od czasu do czasu szamponami z sls, ale to niewiele daje. Nie chcą się ładnie rozkładać na plecach, tylko całe zbijają się w taki cienki ogon, mimo że objętość mam taką samą jak wcześniej. Nie wiem czy to nie wina długości...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_9305.JPG (85,5 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg q2.JPG (72,4 KB, 69 załadowań)
Erishkigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 20:04   #2269
sandrek
Zakorzenienie

Oesu. Cudo! Oddaj trochę.
sandrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 20:32   #2270
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Erishkigal Pokaż wiadomość
Wiem, są fatalnej jakości, ale było już późno i słabe światło, a ja koniecznie chciałam coś wstawić. Może coś tam widać... Nie był to też najlepszy dzień moich włosów.
Ostatnio z włosami robię bardzo mało, tylko myję je, nakładam maski i serum po myciu. Jedynie z wcierek nie rezygnuję. Nawet już ich tak często nie mierzę.
Największym problemem jest obecnie permanentne obciążenie. Ciągle są takie płaskie, kompletnie bez objętości, lepkie, czasami nawet wyglądają jak tłuste, co chyba nawet widać na pierwszym zdjęciu, a nałożyłam na nie tylko Kallosa Omega na jakieś 10 minut i serum z Isany. Myję je od czasu do czasu szamponami z sls, ale to niewiele daje. Nie chcą się ładnie rozkładać na plecach, tylko całe zbijają się w taki cienki ogon, mimo że objętość mam taką samą jak wcześniej. Nie wiem czy to nie wina długości...
Jak nie jestem fanką aż tak długich włosów, tak u Ciebie jest co chwalić, bardzo spójnie to wszystko wygląda
Może kwestia długości, a może pielęgnacji. Może im mniej tym lepiej tzn odżywki lekkie, o bardzo "nijakich" składach, ewentualnie z proteinami roślinnymi, przeważnie są one w produktach typu "Volume". U mnie to zdaje egzamin, teraz patrzę głownie na obietnice producenta i szampony kupuję pod kątem tłustej skóry/z łupieżem, a odżywki głównie "volume", co cienkich włosów. Unikam wszelakich produktów olejowych, odżywczych, serum nakładam tylko na same końcówki.
Stary 2016-02-16, 21:22   #2271
Konto usunięte

Miałam Kallosa Omega i wiem, że za często stosowany jest on w stanie naprawdę solidnie obciążyć włosy i sprawić, że będą klapnięte i bez życia. Obecnie posiadam serum Isana. Jego konsystencja wygląda na mocno treściwą i obciążającą, ale ostatecznie produkt okazał się być dla mnie strzałem w 10

Jeśli chodzi ogólnie o Kallosy, to zrezygnowałam z ich kupna, ponieważ pakowanie się w litrowy słój jest ryzykowne, za każdym razem produkt nie spełniał moich oczekiwań, a nie są one z mojej strony jakieś specjalnie wygórowane. Włosy mam lekko zniszczone, ale generalnie źle z nimi nie jest. To samo z szamponami - nie decyduję się na opakowania 400 ml i większe, ponieważ mam problem ze znalezieniem produktu, który umyje włosy, nie wysuszy skalpu, nie obciąży podatnej na to długości, ale też nie zrobi z niej siana. Dodam, że nie znoszę stosowania cały czas tego samego kosmetyku, jak skończę jeden produkt, to zawsze sięgam po inny.
Stary 2016-02-16, 21:29   #2272
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Wow! Chyba sporo urosły od kiedy je ostatnio pokazywałaś!

Stary 2016-02-16, 22:08   #2273
natalkaa7522
Zakorzenienie

Wenszyca ja właśnie kupilam kiedyś 2 kallosy te duże i mam prawie cale jeden wogole mam prawie 1.5 roku. Do tego 2 biowaxy i jedna maska z joanny.. I nie wiem czy to wogole zuzyje bo moje wlosy nie lubia masek. Serio, po masce mam zazwyczaj niezbyt fajne wlosy. Nie wiem czy to kwestia doboru maski czy czego ale maske nakladam moze raz w miesiącu za to moje wlosy kochają oleje.

Co do przesadzania to tez mialam taka chwile gdzie mialam tyle kosmetyków ze masakra. Codzienne cos nakladalam kombinowalam az mi się to totalnie znudziło bo ile mozna skakac az tak wokół włosów. Teraz znam potrzeby moich wlosow, przeważnie mam max 3 oleje ktore stosuje, 2 odzywki i 1 szampon i trzymam sie tego po czym wlosy sa fajne i widać ze zadbane. Juz nie kręci mnie laminowanie, kilkanascie olejkow i tak dalej.
Stary 2016-02-16, 23:11   #2274
Wolha wRedna
Zakorzenienie

[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5583039 1]Już nie mówiąc o tym, że takie ciapanie wszystkiego jak leci na łeb:

- utwierdza ludzi w przekonaniu, że właściwa pielęgnacja to faktycznie bardzo skomplikowana i czasochłonna sprawa, działa zniechęcająco

- zazwyczaj tak naprawdę nie jest do niczego potrzebne, ja to traktuję raczej jako lekką fanaberię. Oczywiście też przeszłam przez ten etap, ale dotarło do mnie, jak bardzo to na dłuższą metę nie ma sensu

A to hołdowanie naturalności jest czasem lekko przesadzone. Czasem lepiej pójść na skróty, można sobie zaoszczędzić wiele nerwów i może nawet pieniędzy [/QUOTE]

Nadal potrafię wymieszac np, odzywki, z których jedna jest za lekka z taką cięższą, czy ewentualnie dodać trochę oleju do maski, ale nic po więcej. Akurat w laminowanie nie bawiłam się nigdy, ale dodawanie miodu czy skrobi mi się zdażało.

Ja to nazywam eko - sreko. Znaczy wszelkie wariactwo na temat eko kosmetyków i eko żywności.

Cytat:
Erish mam ślinotok Twoje włosy dzisiaj będą mi się snić. Dokąd one są dokładnie? bo sie całe nie załapały na zdjęciu i ile maja ok. cm?

[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5584156 6]Miałam Kallosa Omega i wiem, że za często stosowany jest on w stanie naprawdę solidnie obciążyć włosy i sprawić, że będą klapnięte i bez życia. Obecnie posiadam serum Isana. Jego konsystencja wygląda na mocno treściwą i obciążającą, ale ostatecznie produkt okazał się być dla mnie strzałem w 10

Jeśli chodzi ogólnie o Kallosy, to zrezygnowałam z ich kupna, ponieważ pakowanie się w litrowy słój jest ryzykowne, za każdym razem produkt nie spełniał moich oczekiwań, a nie są one z mojej strony jakieś specjalnie wygórowane. Włosy mam lekko zniszczone, ale generalnie źle z nimi nie jest. To samo z szamponami - nie decyduję się na opakowania 400 ml i większe, ponieważ mam problem ze znalezieniem produktu, który umyje włosy, nie wysuszy skalpu, nie obciąży podatnej na to długości, ale też nie zrobi z niej siana. Dodam, że nie znoszę stosowania cały czas tego samego kosmetyku, jak skończę jeden produkt, to zawsze sięgam po inny.[/QUOTE]

Kallosy póki co prawie wszystkie miałam z kims na spółkę. Na chwilę obecną tylko Kallos Banan jest dla mnie na tyle dobry, że mogę zakupić litrowy słój. Żadnej litrowej nowości sama bym nie kupiła.

Mam zmechacone dredy po Biovaxie Gold chyba jednak kawior działa lepiej, chociaz Gold to u mnie chuśtawka. Raz fajnie, raz paskudnie.
Stary 2016-02-16, 23:40   #2275
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Wenszyca ja właśnie kupilam kiedyś 2 kallosy te duże i mam prawie cale jeden wogole mam prawie 1.5 roku. Do tego 2 biowaxy i jedna maska z joanny.. I nie wiem czy to wogole zuzyje bo moje wlosy nie lubia masek. Serio, po masce mam zazwyczaj niezbyt fajne wlosy. Nie wiem czy to kwestia doboru maski czy czego ale maske nakladam moze raz w miesiącu za to moje wlosy kochają oleje.

Co do przesadzania to tez mialam taka chwile gdzie mialam tyle kosmetyków ze masakra. Codzienne cos nakladalam kombinowalam az mi się to totalnie znudziło bo ile mozna skakac az tak wokół włosów. Teraz znam potrzeby moich wlosow, przeważnie mam max 3 oleje ktore stosuje, 2 odzywki i 1 szampon i trzymam sie tego po czym wlosy sa fajne i widać ze zadbane. Juz nie kręci mnie laminowanie, kilkanascie olejkow i tak dalej.
Rozumiem to. Tez doszlam do etapu przesytu pielegnacja wlosow. Zamiast sie nimi cackac, chcialabym maksymalnie skrocic czas codziennych rytualow i bardziej niz na pielegnacji, skupiam sie na stylizacji.
Za jakis czas wlosy beda wylacznie hennowe i nie beda potrzebowaly zbyt wiele troski pewnie, jak to bylo i kiedyś, zanim dostaly w kosc farbami na wysokich oxy.

Stary 2016-02-17, 00:18   #2276
natalkaa7522
Zakorzenienie

Ja akurat stylizacja wogole się nie zajmuje bo moje wlosy jej nie potrzebują. Ale chce utrzymać takie wlosy jak mam teraz bo sa błyszczące, długie, kręcone, zdrowe, jest ich dużo i ogólnie jestem zadowolona. Zasługa świadomej pielęgnacji
Stary 2016-02-17, 08:22   #2277
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Moje włosy lubią pielęgnację na bogato, ale ponieważ myję co kilka dni, nie sprawia mi ona kłopotu. Myjąc codziennie na pewno byłaby uboższa. W każdym razie fajnie, że po latach pielęgnacji nie muszę już nakładać olejów co mycie i masek na godzinę. Robię to jeśli mam czas, jeśli nie, nakładam odżywkę na 1 min i też jest okej. Kiedyś po takiej "szybkiej akcji" nie byłoby szans na ładny wygląd włosów.
Stary 2016-02-17, 13:29   #2278
Erishkigal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sandrek Pokaż wiadomość
Oesu. Cudo! Oddaj trochę.
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Jak nie jestem fanką aż tak długich włosów, tak u Ciebie jest co chwalić, bardzo spójnie to wszystko wygląda
Może kwestia długości, a może pielęgnacji. Może im mniej tym lepiej tzn odżywki lekkie, o bardzo "nijakich" składach, ewentualnie z proteinami roślinnymi, przeważnie są one w produktach typu "Volume". U mnie to zdaje egzamin, teraz patrzę głownie na obietnice producenta i szampony kupuję pod kątem tłustej skóry/z łupieżem, a odżywki głównie "volume", co cienkich włosów. Unikam wszelakich produktów olejowych, odżywczych, serum nakładam tylko na same końcówki.
Dziękuję Moje końcówki zawsze były trochę suchsze i bardziej zniszczone od reszty, przez co patrzyłam na całość włosów jako suche i zniszczone i zawsze starałam się używać mocno odżywczych kosmetyków. 3 lata temu to działało, ale od tego czasu włosy odrosły i obecnie jakieś 3/4 to zdrowe włosy, które nie potrzebują wiele, by wyglądać dobrze. Mimo to wciąż z przyzwyczajenia staram się wybierać te bardziej odżywcze maski i cięższe sera. Może rzeczywiście czas zmienić pielęgnację, a przynajmniej spróbować
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5584156 6]Miałam Kallosa Omega i wiem, że za często stosowany jest on w stanie naprawdę solidnie obciążyć włosy i sprawić, że będą klapnięte i bez życia. Obecnie posiadam serum Isana. Jego konsystencja wygląda na mocno treściwą i obciążającą, ale ostatecznie produkt okazał się być dla mnie strzałem w 10 [/QUOTE]
Też mi się wydaje, że to on ponosi winę za to obciążenie, a wydawałoby się, że maska z tak prostym składem nie może obciążyć...
Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Wow! Chyba sporo urosły od kiedy je ostatnio pokazywałaś!
Dziękuję Też odniosłam takie wrażenie, ale jak porównałam zdjęcia, to różnica jednak nie jest taka ogromna, jakieś 5 cm. To chyba kwestia ubrań, zauważyłam, że w ubraniach z podwyższonym stanem włosy wydają się dłuższe
Cytat:
Erish mam ślinotok Twoje włosy dzisiaj będą mi się snić. Dokąd one są dokładnie? bo sie całe nie załapały na zdjęciu i ile maja ok. cm?
Dziękuję Sięgają mniej więcej tam, gdzie kończy się zdjęcie, może ze 2 cm niżej. Ogólnie są mniej więcej za tyłek. Wczoraj zmierzyłam je i mają 94 cm
Erishkigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 13:32   #2279
sandrek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

Dziękuję Moje końcówki zawsze były trochę suchsze i bardziej zniszczone od reszty, przez co patrzyłam na całość włosów jako suche i zniszczone i zawsze starałam się używać mocno odżywczych kosmetyków. 3 lata temu to działało, ale od tego czasu włosy odrosły i obecnie jakieś 3/4 to zdrowe włosy, które nie potrzebują wiele, by wyglądać dobrze. Mimo to wciąż z przyzwyczajenia staram się wybierać te bardziej odżywcze maski i cięższe sera. Może rzeczywiście czas zmienić pielęgnację, a przynajmniej spróbować

Też mi się wydaje, że to on ponosi winę za to obciążenie, a wydawałoby się, że maska z tak prostym składem nie może obciążyć...

Dziękuję Też odniosłam takie wrażenie, ale jak porównałam zdjęcia, to różnica jednak nie jest taka ogromna, jakieś 5 cm. To chyba kwestia ubrań, zauważyłam, że w ubraniach z podwyższonym stanem włosy wydają się dłuższe

Dziękuję Sięgają mniej więcej tam, gdzie kończy się zdjęcie, może ze 2 cm niżej. Ogólnie są mniej więcej za tyłek. Wczoraj zmierzyłam je i mają 94 cm
Ja chcę tylko 25cm!
sandrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 14:08   #2280
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
To przyzwyczajenie włosom szkodzi a nie pomaga.
Też je jeszcze niedawno miałam, jeszcze latem kupowałam Isany, Dove i inne te olejowe, bogate produkty i się dziwiłam, że mi się każda spinka z włosów zsuwa. Dla zdrowych włosów taka pielęgnacja jest zupełnie zbędna, a wręcz szkodliwa w estetycznym sensie tzn kondycji nie zaszkodzi, ale zwyczajnie przeszkadza im wyglądać dobrze, bo i jak mają wyglądać dobrze, jak się ciągle je przyklapuje i obciąża jakimiś ciężkimi, regenerującymi produktami, bez których mogą się doskonale obejść.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości