Psy niebezpieczne. Lista ras agresywnych-czy taki diabeł straszny jak go malują? - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-19, 11:58   #211
A_qq
Raczkowanie

Dot.: Psy niebezpieczne - co sądzicie?

Cytat:
Napisane przez bLonD_bEjBe Pokaż wiadomość
Zreszta moj pies nie mogl miec rodowodu.A wiesz dlaczego? Proste ma za duzo bialego. I co oznacza to, ze juz taki pies ma byc uspiony? Ogolnie naprawde nie jestem za tym, ktory pies wyjdzie z miotu i ktory zasluguje na rodowod a ktory nie. Achh ten mial takie szczescie, bo wyszedl pierwszy.....ale byl bialy

Wada dyskwalifikująca nie oznacza, że pies nie może mić rodowodu, ale , ze ma w metryce wpisane "niehodowlany".

Joanno C. polecam Ci poczytaie elementarzy kazdego psiarza, albo rozmowę z kompetentnymi lekarzami weterynarii...
Tak, suka mająca nawracające ciąże urojone jest wielokroitnie bardziej narażona na raka sutka niż ta, która takich kłopotów nie ma.

Ponieważ odbiegliśmy od tematu głownego, kończę swój udział w tej "pasjonującej " dyskusji. Rzucania grochem o ścianę nigdy nie należało do moich ulubionych form spędzania czasu
A_qq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-20, 09:30   #212
catani
BAN stały

Cytat:
Napisane przez A_qq Pokaż wiadomość
Wada dyskwalifikująca nie oznacza, że pies nie może mić rodowodu, ale , ze ma w metryce wpisane "niehodowlany".
przypuszczam, ze nasza przedmowczyni i tego nie zrozumie
teraz uslyszymy, ze suka byla 7 z miotu
catani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-20, 10:03   #213
bLonD_bEjBe
Zadomowienie

Tak takie psy z wadami mają w metrykach odpowiednie adnotacje.
Ja juz tez przestaje sie udzielac. Nie ma co, troche sie nauczylam, ale tez niektore osoby do konca mnie nie zrozumialy. Na zakonczenie moge dodac, ze kolejnego pieska jakiego kupimy to rodowodowy, aby zapobiec rozszerzaniu sie bledow, wad w rasach.Moze sie przyczynie. Pozdrawiam>
Stary 2007-10-20, 13:19   #214
catani
BAN stały

Cytat:
Ja juz tez przestaje sie udzielac. Na zakonczenie moge dodac, ze kolejnego pieska jakiego kupimy to rodowodowy, aby zapobiec rozszerzaniu sie bledow, wad w rasach.
przywracasz mi wiare w ludzi
kup sobie suczke z dobrym rodowodem i hoduj piekne, zdrowe piechy
nie bedziesz miala obciazonego sumienia, ze zapelniasz schroniska i bedziesz z siebie zadowolona
Stary 2007-10-21, 01:17   #215
xandra78
Zakorzenienie

Tak sobie czytam i czytam tą zażartą dyskusję i...stwierdzam,że każdy ma po części rację w niektórych aspektach tego tematu.Nie będę już się bawiła w cytowanie,tylko uogólnię:
Przyznam,że nie jestem znawczynią tematu,ani tym bardziej żadnym ekspertem w tej dziedzinie,ale stwierdzenie,że "dobrze ułożony pies nie ma prawa wykazywać agresywnych zachowań" jest dla mnie jakąś utopią.A już szczególnie nijak to ma się do rasy,którą tu omawiamy.Moim zdaniem każdy pies,a już w szególności amstaff,jest i na zawsze pozostanie "tylko" zwierzęciem,który ma swój instynkt.Oczywiście ten instynkt można uśpić poprzez np.tresurę,ale każdy profesjonalny treser nie powie wam nigdy,że "tak wytresowałem tego psa,gwarantuję,że już jest cacy i nigdy nie będzie agresywny".Jak jakikolwiek właściciel może powiedzieć coś takiego i co więcej-byc pewien,że takie zachowanie nie zdarzy się jego psu???
Dobrze by było,żeby każdy posiadacz psa tej rasy ciągle miał w głowie myśl"nie jestem pewien swojego psa i zawsze będę przygotowany na wszystko".AMEN
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-21, 09:35   #216
catani
BAN stały

Cytat:
Napisane przez xandra78 Pokaż wiadomość
Przyznam,że nie jestem znawczynią tematu,ani tym bardziej żadnym ekspertem w tej dziedzinie
po przeczytaniu twojej wypowiedzi w calej rozciaglosci przyznaje ci racje co do tego zdania ale tlumaczyc mi sie nie chce, mam bardziej pasjonujace zajecia
tylko nie wiem jak wydedukowalas, ze my uwazamy ze pies to nie zwiewrze i ze nie rzadzi sie instynktami
marze o tym by kiedys w polsce byla tak duza kultura, wiedza kynologiczna jak chociazby u naszych zachodnich sasiadow, ale ja chyba tego nie doczekam-moze moje dzieci?
Stary 2007-10-21, 10:13   #217
A_qq
Raczkowanie

Cytat:
Tak takie psy z wadami mają w metrykach odpowiednie adnotacje.
Ja juz tez przestaje sie udzielac. Nie ma co, troche sie nauczylam, ale tez niektore osoby do konca mnie nie zrozumialy. Na zakonczenie moge dodac, ze kolejnego pieska jakiego kupimy to rodowodowy, aby zapobiec rozszerzaniu sie bledow, wad w rasach.Moze sie przyczynie. Pozdrawiam>

Blond Bejbe Nawet nie wiesz jak się cieszę
To właśnie kwestia zrozmieia, bo rzecież nas wszystkich łączy miłość do psów Trzymam kciuki za Twóją obecną i przyszłą psią pasję

Większość z nas zaczynała od psów "bezpapierowych", ja również
Teraz wie, że rasowy tylko z rodowodem, a bez rodowodu? Po prostu kundel :P)
Mam i rasowce i kundle i zapewniam, że wszytskie kocham tak samo, a "papierek" to jedynie możliwość doczekania się dzieciaków od mojego psa i przede wszystkim gwarancja, że mam przedtawiciela rasy, którą kocham ponad wszystkie inne

Xandro, chyba nie do końca zrozumiałaś oje sformułowanie... Pisałam, że pies dobrze ułożony nie powinien wykazywać agresji bez powodu. To wielka różnica, bo agresja jako taka jest nieodłaczną częścią psiej psychiki, wszak to drapieżniki

Pozdrawiam serdecznie
A_qq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-21, 14:35   #218
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez catani Pokaż wiadomość
po przeczytaniu twojej wypowiedzi w calej rozciaglosci przyznaje ci racje co do tego zdania ale tlumaczyc mi sie nie chce, mam bardziej pasjonujace zajecia
tylko nie wiem jak wydedukowalas, ze my uwazamy ze pies to nie zwiewrze i ze nie rzadzi sie instynktami
marze o tym by kiedys w polsce byla tak duza kultura, wiedza kynologiczna jak chociazby u naszych zachodnich sasiadow, ale ja chyba tego nie doczekam-moze moje dzieci?
Catani, po pierwsze ironijka żalosna, a po drugie, to mnie sie marzy duża kultura na forum. I chyba moge sobie pomarzyć.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-21, 15:04   #219
invictus hilaritas
Przyczajenie

GG do invictus hilaritas Send a message via Skype™ to invictus hilaritas

spam!

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2007-10-22 o 18:07
invictus hilaritas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-21, 15:26   #220
xandra78
Zakorzenienie

Powtarzam,że swoją powyższą wypowiedź uogólniłam.Opisałam ogólny obraz i wnioski,jakie MNIE się nasunęły po przeczytaniu opinii KILKU osób.

Cytat:
No właśnie,może doczekasz tak wspaniałej wiedzy PRZYNAJMNIEJ u swoich dzieci,skoro sam(a) jej nie posiadasz.
Stary 2007-10-21, 23:46   #221
catani
BAN stały

invictus hilaritas-juz zaglosowalam, w poprzedniej edycji Wy pomagaliscie rottkom, moim ukochanym

Cytat:
Powtarzam,że swoją powyższą wypowiedź uogólniłam.Opisałam ogólny obraz i wnioski,jakie MNIE się nasunęły po przeczytaniu opinii KILKU osób.
No właśnie,może doczekasz tak wspaniałej wiedzy PRZYNAJMNIEJ u swoich dzieci,skoro sam(a) jej nie posiadasz.
a z toba zadna polemika nie ma sensu, czego nie zrozumiesz to sobie dokoptujesz
EOT
Stary 2007-10-22, 07:48   #222
invictus hilaritas
Przyczajenie

GG do invictus hilaritas Send a message via Skype™ to invictus hilaritas

catani dziekuje bardzo
invictus hilaritas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 13:10   #223
rott
Raczkowanie

Cytat:

Hi hi hi, tekst stulecia, co ja gadam tysiąclecia, hihihi Catani, nie masz wiedzy kynologicznej, ale może będą ją miały Twoje dzieci, padłam na twarz ze smiechu, daj tu najmłodszą latorośl na fo, najwyżej poprawisz jej literówki w trudniejszych wyrazach, ale może prosty język jest bardziej zrozumiały Hi hi hi - Fioooonka gdzie jesteś? hihihi............

Trzymam kciuki za asty i podziwiam mobilizację!

Edytowane przez rott
Czas edycji: 2007-10-22 o 13:11 Powód: dopisek
rott jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 13:41   #224
catani
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rott Pokaż wiadomość
Fioooonka gdzie jesteś? hihihi............
nawet tu CBA wpadlo i uzytkownikow pod lewymi nickami zarejestrowalo
hejka
Stary 2007-10-22, 13:47   #225
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

A może Catani wreszcie wypowie się sensownie, bo widzę, że jedyne co potrafi to najeżdżać na wypowiadające się tu osoby. Skoro zdaniem Catani kilka uczestniczek tej dyskusji na niczym sie nie zna, to bardzo proszę o rzeczowy komentarz od fachowca.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
Stary 2007-10-22, 14:10   #226
xandra78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
A może Catani wreszcie wypowie się sensownie, bo widzę, że jedyne co potrafi to najeżdżać na wypowiadające się tu osoby. Skoro zdaniem Catani kilka uczestniczek tej dyskusji na niczym sie nie zna, to bardzo proszę o rzeczowy komentarz od fachowca.
Catani to taki mały troll.Nie zdradza swojego zdania(ani rzekomej ogroooomnej wiedzy), bo jak pisze "ma lepsze zajęcia"...Mam pomysł!Może niech Catani w ogóle się nie fatyguje i sobie z tą zniknie?
Albo niech zabierze głos w dyskusji,ale SENSOWNIE-w końcu to FORUM
Stary 2007-10-22, 14:14   #227
catani
BAN stały

Cytat:
ale na jaki temat?
czy:
1-szczeniat 7 z miotu
2-krycia kundli
3-wystaw
4-nagrod na wystawach
5-sekt rzadzacych na wystawach
6-krycia "dla zdrowia" suki
7-szkolenia z uwzglednieniem cykania
8-niebezpieczenstwa ze strony duzych psow
itd. itd....
wybacz, ale mi opadaja rece i po prostu taka glupota zniecheca mnie do pisania postow
chetnie odpowiem rzeczowo, ale konkretnie chcialabym wiedziec na co mam odpowiedziec-jestem jednak wiecej niz pewna, ze za chwile zglosi sie jakis "domorosly hodowca" i zaneguje to, co ja napisalam
Stary 2007-10-22, 14:16   #228
catani
BAN stały

Cytat:
Albo niech zabierze głos w dyskusji,ale SENSOWNIE-w końcu to FORUM
a kto tutaj dotad pisal cos sensownego
Stary 2007-10-22, 14:18   #229
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Na jaki temat? Na ten, na który odpowiadasz. Bo jeśli ktoś pisze np. o sposobie panowania nad psią agresją, a Ty stwierdzasz "ale głupoty wygadujesz", to nie jest to konstruktywna krytyka. Może od tej pory krytykując kogoś podasz jednocześnie argumenty przemawiające za Twoją opinią?

A jeśli czyjaś "głupota" zniechęca Cię do pisania postów, to:
- albo zrezygnuj ze złośliwych i niemiłych komentarzy
- albo skorzystaj z okazji i uświadom kogoś w uprzejmy i fachowy sposób, że sie myli. W ten sposób masz szansę podzielić się swoja wiedzą i przysłużyć paru psom i ich właścicielom.

Stary 2007-10-22, 14:21   #230
bLonD_bEjBe
Zadomowienie

Cytat:
Na jaki temat? Na ten, na który odpowiadasz. Bo jeśli ktoś pisze np. o sposobie panowania nad psią agresją, a Ty stwierdzasz "ale głupoty wygadujesz", to nie jest to konstruktywna krytyka. Może od tej pory krytykując kogoś podasz jednocześnie argumenty przemawiające za Twoją opinią?

- albo skorzystaj z okazji i uświadom kogoś w uprzejmy i fachowy sposób, że sie myli. W ten sposób masz szansę podzielić się swoja wiedzą i przysłużyć paru psom i ich właścicielom.
dokladnie, chetnie bym sie czegos nowego dowiedziala. W innym watku, laskawa pani uzytkownicza weterynarz tez mi pare rzeczy rzeczowo wyjasnila.Tutaj tez moglabym sobie sporo jeszcze poczytac
Stary 2007-10-22, 14:22   #231
catani
BAN stały

Cytat:

polecam ten tekst i tobie
Stary 2007-10-22, 14:25   #232
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Poza tym, Catani, szafujesz słowem "głupota". Jeśli ktoś nie znając się na jakiejś rzeczy popełnia błąd, to zamiast wyzywać go od głupoli lepiej jest dać delikatnie do zrozumienia, że sie myli, przedstawić swój punkt widzenia. Jeśli np. od dzieciństwa masz u siebie w domu psy, możesz to zaznaczyć, żeby inne osoby wiedziały, że faktycznie znasz się na psach i ich wychowaniu, bo przez całe życie miałaś je obok siebie.

Pomijając już to, co napisałam wyżej, to takie odzywki wobec innych Wizażanek mogą się skończyć przykrymi konsekwencjami ze strony Moderatorów czy Admina.

EDIT: Można wiedzieć, czemu to polecasz mi tekst o złośliwych i niemiłych komentarzach? Próbuję Ci uświadomić, że takie zachowanie jak Twoje jest i nieuprzejme, i wbrew regulaminowi Forum. Ja nie określam Twoich postow jako "głupot", więc o co Ci chodzi?

Edytowane przez Aggie125
Czas edycji: 2007-10-22 o 14:26 Powód: Dopisek
Stary 2007-10-22, 14:28   #233
bLonD_bEjBe
Zadomowienie

Ja tam juz wogle zostalam zbesztana
Ale co ja bede sie tam przejmowac, nie zostane przeciez kapusiem
Stary 2007-10-22, 14:53   #234
catani
BAN stały

Cytat:
Poza tym, Catani, szafujesz słowem "głupota". Jeśli ktoś nie znając się na jakiejś rzeczy popełnia błąd, to zamiast wyzywać go od głupoli lepiej jest dać delikatnie do zrozumienia, że sie myli, przedstawić swój punkt widzenia. Jeśli np. od dzieciństwa masz u siebie w domu psy, możesz to zaznaczyć, żeby inne osoby wiedziały, że faktycznie znasz się na psach i ich wychowaniu, bo przez całe życie miałaś je obok siebie.

Pomijając już to, co napisałam wyżej, to takie odzywki wobec innych Wizażanek mogą się skończyć przykrymi konsekwencjami ze strony Moderatorów czy Admina.

EDIT: Można wiedzieć, czemu to polecasz mi tekst o złośliwych i niemiłych komentarzach? Próbuję Ci uświadomić, że takie zachowanie jak Twoje jest i nieuprzejme, i wbrew regulaminowi Forum. Ja nie określam Twoich postow jako "głupot", więc o co Ci chodzi?
-nikogo personalnie nie wyzywalam od "glupoli"-jak to piszesz
-jesli admin, czy mod uzna ze przekroczylam granice da mi ostrzezenie-w czym wiec problem?
-i po raz kolejny (napisze teraz drukowanymi, zeby bylo bardziej zrozumiale ) NA JAKI TEMAT MAM SIE WYPOWIEDZIEC?
KILKA POSTOW WYZEJ PROSILAM O SKONKRETYZOWANIE I...JAK GROCHEM O SCIANE
Stary 2007-10-22, 14:59   #235
bLonD_bEjBe
Zadomowienie

Dobra to ja chce rozwiniecie do postu 182, bo zaatakowalas moj post 181.Co wg Ciebie zle napisalam.?
Stary 2007-10-22, 15:02   #236
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez catani Pokaż wiadomość
glupota, brak elementarnej wiedzy na temat psow, kynologii, jak rowniez obowiazujacego w polsce prawa poraza
jesli czesc wlascicieli amstafow jest na takim poziomie jak autorka tego postu to tragedii w polsce bedzie jeszcze wiele...
No przepraszam, ale to jest kulturalne? Odpowiadałaś tu na konkretny post. I Ty sie pytasz, na co konkretnie masz odpowiedzieć? Na konkretny post, a raczej na zawartą w nim treść. Stwierdziłaś, że to co napisała przedmówczyni to głupota. Dlaczego więc nie sprostowałaś jej błędnej opinii i nie napisałaś, co konkretnie jest błędne?

Blond Bejbe, ja już kończę dyskusję z Catani i Tobie radze to samo. Dyskusja zaraz się zaostrzy, a Catani tylko o to chodzi. Olejmy ją, OK?

Stary 2007-10-22, 15:21   #237
catani
BAN stały

Cytat:
Olejmy ją, OK?
NO I MAMY PUENTE
Stary 2007-10-22, 16:51   #238
xandra78
Zakorzenienie

Cytat:
Olejmy ją, OK?
Jestem za:ehem :.
Uwagi catani nic nie wnoszą do dyskusji.Byle kto może powiedzieć "źle robisz", "zupełnie się na tym nie znasz",ale to powinno być poparte argumentami,przykładami,w skazówkami.A poza tym,mamy tłmaczyć tej osobie definicję dyskusji????To dopiero głupota-wchodzić na forum i nie wiedzieć,w jaki sposób się wypowiedzieć

EOT
Stary 2007-10-22, 16:56   #239
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Jestem za:ehem :.
Uwagi catani nic nie wnoszą do dyskusji.Byle kto może powiedzieć "źle robisz", "zupełnie się na tym nie znasz",ale to powinno być poparte argumentami,przykładami,w skazówkami.A poza tym,mamy tłmaczyć tej osobie definicję dyskusji????To dopiero głupota-wchodzić na forum i nie wiedzieć,w jaki sposób się wypowiedzieć

EOT
Popieram. Zresztą pół biedy powiedzieć "nie znasz się", tutaj komentarze były znacznie mniej uprzejme, odnoszące się do poziomu innej Wizażanki, z którą Catani dyskutowała.

Stary 2007-10-22, 17:12   #240
catani
BAN stały

DROGIE UZYTKOWNICZKI
ja osiagnelam efekt, o ktory mi chodzilo-ukrocilam nic nie wnoszaca Wasza dyskusje w tym temacie !
osobiscie uwazam, ze jesli na dany temat nie ma sie pojecia nie nalezy zabierac glosu takze ten temacik nic nie straci na Waszej nieobecnosci
PS
osobiscie uwazam, ze jak macie pisac bzdury to lepiej nic nie pisac wtedy szkoda dla ewentualnych uzytkownikow czytajacych te posty bedzie na pewno mniejsza
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości