|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Psy niebezpieczne - co sądzicie?
Cytat:
Wada dyskwalifikująca nie oznacza, że pies nie może mić rodowodu, ale , ze ma w metryce wpisane "niehodowlany". Joanno C. polecam Ci poczytaie elementarzy kazdego psiarza, albo rozmowę z kompetentnymi lekarzami weterynarii... Tak, suka mająca nawracające ciąże urojone jest wielokroitnie bardziej narażona na raka sutka niż ta, która takich kłopotów nie ma. Ponieważ odbiegliśmy od tematu głownego, kończę swój udział w tej "pasjonującej " dyskusji. Rzucania grochem o ścianę nigdy nie należało do moich ulubionych form spędzania czasu
|
|
|
|
|
|
#212 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#213 |
|
Zadomowienie
|
Tak takie psy z wadami mają w metrykach odpowiednie adnotacje.
Ja juz tez przestaje sie udzielac. Nie ma co, troche sie nauczylam, ale tez niektore osoby do konca mnie nie zrozumialy. Na zakonczenie moge dodac, ze kolejnego pieska jakiego kupimy to rodowodowy, aby zapobiec rozszerzaniu sie bledow, wad w rasach.Moze sie przyczynie. Pozdrawiam> ![]()
|
|
#214 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
kup sobie suczke z dobrym rodowodem i hoduj piekne, zdrowe piechy nie bedziesz miala obciazonego sumienia, ze zapelniasz schroniska i bedziesz z siebie zadowolona |
|
|
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie czytam i czytam tą zażartą dyskusję i...stwierdzam,że każdy ma po części rację w niektórych aspektach tego tematu.Nie będę już się bawiła w cytowanie,tylko uogólnię:
Przyznam,że nie jestem znawczynią tematu,ani tym bardziej żadnym ekspertem w tej dziedzinie,ale stwierdzenie,że "dobrze ułożony pies nie ma prawa wykazywać agresywnych zachowań" jest dla mnie jakąś utopią .A już szczególnie nijak to ma się do rasy,którą tu omawiamy.Moim zdaniem każdy pies,a już w szególności amstaff,jest i na zawsze pozostanie "tylko" zwierzęciem,który ma swój instynkt.Oczywiście ten instynkt można uśpić poprzez np.tresurę,ale każdy profesjonalny treser nie powie wam nigdy,że "tak wytresowałem tego psa,gwarantuję,że już jest cacy i nigdy nie będzie agresywny".Jak jakikolwiek właściciel może powiedzieć coś takiego i co więcej-byc pewien,że takie zachowanie nie zdarzy się jego psu???![]() Dobrze by było,żeby każdy posiadacz psa tej rasy ciągle miał w głowie myśl"nie jestem pewien swojego psa i zawsze będę przygotowany na wszystko".AMEN
|
|
|
|
|
#216 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ale tlumaczyc mi sie nie chce, mam bardziej pasjonujace zajecia tylko nie wiem jak wydedukowalas, ze my uwazamy ze pies to nie zwiewrze i ze nie rzadzi sie instynktami ![]() marze o tym by kiedys w polsce byla tak duza kultura, wiedza kynologiczna jak chociazby u naszych zachodnich sasiadow, ale ja chyba tego nie doczekam-moze moje dzieci? |
|
|
|
|
|
#217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Blond Bejbe ![]() To właśnie kwestia zrozmieia, bo rzecież nas wszystkich łączy miłość do psów Trzymam kciuki za Twóją obecną i przyszłą psią pasję Większość z nas zaczynała od psów "bezpapierowych", ja również ![]() Teraz wie, że rasowy tylko z rodowodem, a bez rodowodu? Po prostu kundel :P) Mam i rasowce i kundle i zapewniam, że wszytskie kocham tak samo, a "papierek" to jedynie możliwość doczekania się dzieciaków od mojego psa i przede wszystkim gwarancja, że mam przedtawiciela rasy, którą kocham ponad wszystkie inne ![]() Xandro, chyba nie do końca zrozumiałaś oje sformułowanie... Pisałam, że pies dobrze ułożony nie powinien wykazywać agresji bez powodu. To wielka różnica, bo agresja jako taka jest nieodłaczną częścią psiej psychiki, wszak to drapieżniki ![]() Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#219 |
|
Przyczajenie
|
spam!
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2007-10-22 o 18:07 |
|
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Powtarzam,że swoją powyższą wypowiedź uogólniłam.Opisałam ogólny obraz i wnioski,jakie MNIE się nasunęły po przeczytaniu opinii KILKU osób.
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#221 | |
|
BAN stały
|
invictus hilaritas-juz zaglosowalam, w poprzedniej edycji Wy pomagaliscie rottkom, moim ukochanym
Cytat:
EOT |
|
|
|
|
|
#222 |
|
Przyczajenie
|
catani dziekuje bardzo
|
|
|
|
|
#223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tekst stulecia, co ja gadam tysiąclecia, hihihi Catani, nie masz wiedzy kynologicznej, ale może będą ją miały Twoje dzieci, padłam na twarz ze smiechu, daj tu najmłodszą latorośl na fo, najwyżej poprawisz jej literówki w trudniejszych wyrazach, ale może prosty język jest bardziej zrozumiałyTrzymam kciuki za asty i podziwiam mobilizację! Edytowane przez rott Czas edycji: 2007-10-22 o 13:11 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#224 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
A może Catani wreszcie wypowie się sensownie, bo widzę, że jedyne co potrafi to najeżdżać na wypowiadające się tu osoby. Skoro zdaniem Catani kilka uczestniczek tej dyskusji na niczym sie nie zna, to bardzo proszę o rzeczowy komentarz od fachowca.
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo niech zabierze głos w dyskusji,ale SENSOWNIE-w końcu to FORUM |
|
|
|
|
|
#227 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() czy: 1-szczeniat 7 z miotu 2-krycia kundli 3-wystaw 4-nagrod na wystawach 5-sekt rzadzacych na wystawach 6-krycia "dla zdrowia" suki ![]() 7-szkolenia z uwzglednieniem cykania 8-niebezpieczenstwa ze strony duzych psow itd. itd.... wybacz, ale mi opadaja rece i po prostu taka glupota zniecheca mnie do pisania postow ![]() chetnie odpowiem rzeczowo, ale konkretnie chcialabym wiedziec na co mam odpowiedziec-jestem jednak wiecej niz pewna, ze za chwile zglosi sie jakis "domorosly hodowca" i zaneguje to, co ja napisalam |
|
|
|
|
|
#228 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Na jaki temat? Na ten, na który odpowiadasz. Bo jeśli ktoś pisze np. o sposobie panowania nad psią agresją, a Ty stwierdzasz "ale głupoty wygadujesz", to nie jest to konstruktywna krytyka. Może od tej pory krytykując kogoś podasz jednocześnie argumenty przemawiające za Twoją opinią?
A jeśli czyjaś "głupota" zniechęca Cię do pisania postów, to: - albo zrezygnuj ze złośliwych i niemiłych komentarzy - albo skorzystaj z okazji i uświadom kogoś w uprzejmy i fachowy sposób, że sie myli. W ten sposób masz szansę podzielić się swoja wiedzą i przysłużyć paru psom i ich właścicielom.
|
|
#230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#231 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
Poza tym, Catani, szafujesz słowem "głupota". Jeśli ktoś nie znając się na jakiejś rzeczy popełnia błąd, to zamiast wyzywać go od głupoli lepiej jest dać delikatnie do zrozumienia, że sie myli, przedstawić swój punkt widzenia. Jeśli np. od dzieciństwa masz u siebie w domu psy, możesz to zaznaczyć, żeby inne osoby wiedziały, że faktycznie znasz się na psach i ich wychowaniu, bo przez całe życie miałaś je obok siebie.
Pomijając już to, co napisałam wyżej, to takie odzywki wobec innych Wizażanek mogą się skończyć przykrymi konsekwencjami ze strony Moderatorów czy Admina. EDIT: Można wiedzieć, czemu to polecasz mi tekst o złośliwych i niemiłych komentarzach? Próbuję Ci uświadomić, że takie zachowanie jak Twoje jest i nieuprzejme, i wbrew regulaminowi Forum. Ja nie określam Twoich postow jako "głupot", więc o co Ci chodzi?
Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655 Edytowane przez Aggie125 Czas edycji: 2007-10-22 o 14:26 Powód: Dopisek |
|
|
|
|
#233 |
|
Zadomowienie
|
Ja tam juz wogle zostalam zbesztana
![]() Ale co ja bede sie tam przejmowac, nie zostane przeciez kapusiem
|
|
#234 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() -jesli admin, czy mod uzna ze przekroczylam granice da mi ostrzezenie-w czym wiec problem? -i po raz kolejny (napisze teraz drukowanymi, zeby bylo bardziej zrozumiale KILKA POSTOW WYZEJ PROSILAM O SKONKRETYZOWANIE I...JAK GROCHEM O SCIANE
|
|
|
|
|
|
#235 |
|
Zadomowienie
|
Dobra to ja chce rozwiniecie do postu 182, bo zaatakowalas moj post 181.Co wg Ciebie zle napisalam.?
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blond Bejbe, ja już kończę dyskusję z Catani i Tobie radze to samo. Dyskusja zaraz się zaostrzy, a Catani tylko o to chodzi. Olejmy ją, OK?
|
|
|
#237 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwagi catani nic nie wnoszą do dyskusji.Byle kto może powiedzieć "źle robisz", "zupełnie się na tym nie znasz",ale to powinno być poparte argumentami,przykładami,w skazówkami.A poza tym,mamy tłmaczyć tej osobie definicję dyskusji???? To dopiero głupota-wchodzić na forum i nie wiedzieć,w jaki sposób się wypowiedzieć![]() EOT |
|
|
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#240 |
|
BAN stały
|
DROGIE UZYTKOWNICZKI
![]() ja osiagnelam efekt, o ktory mi chodzilo-ukrocilam nic nie wnoszaca Wasza dyskusje w tym temacie ! osobiscie uwazam, ze jesli na dany temat nie ma sie pojecia nie nalezy zabierac glosu ![]() PS osobiscie uwazam, ze jak macie pisac bzdury to lepiej nic nie pisac wtedy szkoda dla ewentualnych uzytkownikow czytajacych te posty bedzie na pewno mniejsza |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

.A już szczególnie nijak to ma się do rasy,którą tu omawiamy.Moim zdaniem każdy pies,a już w szególności amstaff,jest i na zawsze pozostanie "tylko" zwierzęciem,który ma swój instynkt.Oczywiście ten instynkt można uśpić poprzez np.tresurę,ale każdy profesjonalny treser nie powie wam nigdy,że "tak wytresowałem tego psa,gwarantuję,że już jest cacy i nigdy nie będzie agresywny".Jak jakikolwiek właściciel może powiedzieć coś takiego i co więcej-byc pewien,że takie zachowanie nie zdarzy się jego psu???

.