Mamy marzec 2016 - cz. 10 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-17, 08:38   #3091
malinka9191
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016 - cz. 10

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
Dziewczyny rozmawialam z ordynatorem, jutro zrobią mi cesarskie cięcie. Licze od rana na mega kciuki za mnie i Synka

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
o jejku, już jutro? Pewnie stresik się teraz zacznie.
Super, że będziesz już tuliła synusia

Trzymam już dziś kciuki

Cytat:
Napisane przez moonunit Pokaż wiadomość
Malinka oczywiście ze mialo byc do Moni Ehh ten ciążowy kalafior ;-)

Pewnie chcialam Tobie tez cos napisać ale z niewyspania pomieszalam ;-)
spoko, pomyłki się zdarzają

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Ja też muszę się pochwalić że wczoraj kupiłam wózek
jaki? chwal się
Stary 2016-02-17, 08:41   #3092
eweokr
Raczkowanie

Cytat:
Eweokr - ja również chodzę na nfz co 3 tyg, lub 2, mam usg badanie na samolocie co wizytę. Kiedyś dawno dawno temu byłam prywatnie, różnica jest, ale po co płacić(jeszcze jeśli by tych pieniędzy w nadmiarze było) , skoro nic się nie dzieje i z opieki jestem w miarę zadowolona?
No to nic tylko pozazdrościć ja na samym początku ciąży byłam na NFZ i musiałam iść prywatnie bo się nie dało...

Byłam jakoś na początku ciąży i lekarz nie chciał w ogóle mi usg zrobić, bo mówił że i tak nic nie będzie widać itd. na drugi dzień poszłam prywatnie i już serduszko słyszałam, w ogóle przed tym jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży to robiłam cytologię i miałam złe wyniki. Lekarz jak się dowiedział, że jestem w ciąży to na mnie nakrzyczał i powiedział, że dobrze jakbym w ogóle w ciąży nie była... Chyba nie powinno się takich rzeczy mówić kobiecie, która nosi maleństwo w brzuszku? Także wspomnień to nie mam miłych
Stary 2016-02-17, 08:41   #3093
moonunit
Wtajemniczenie

Ja na początku grudnia musiałam kupić kurtkę ciążowa bo w moich było mi juz ciasno :-( Dostalam na maila rabat ale i tak uważam ze ciuchy ciążowe sa przesadnie drogie ;-) Fakt ze kurtke dużo wynosilam ale teraz jest juz troszkę za ciepła ale ja mam jeszcze 6 tyg do terminu także pewnie ja ponosze jeszcze troszkę ;-)
Stary 2016-02-17, 08:42   #3094
monikmi
Zadomowienie

Zadnych skurczy nie mam ale ordynator naradził się z moim ginem i stwierdzili że wyniki są za wysokie, łożysko się starzeje i Synek już i tak wiele nie urosnie a nie chcą doprowadzić do tragedii. Więc takie uzasadnienie mi w zupełności wystarczy boje się ogromnie, ale wiem że to jedyne wyjście. Jedynie zaskoczyli mnie bardzo ta decyzją napisałam już do Męża, wyobrażam sobie jego mine w pracy

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 08:42   #3095
eweokr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
ja sie mieszcze tylko w taki wiesniacki plaszcz bo ma guziki tylko u gory a reszta to taki grzybek ;/ jak wychodzimy gdzies co niemusze lazic po miescie tylko z auta do auta to wkladam kurtke i jej niezapinam bo za mala.do szpitala chyba pojade w tej kurtce , licze ze jak bedziemy wychodzic to sie juz zapne a jak nie to przelecimy do auta i tyle.tyle czasu nie udalo mi sie kupic kurtki na ciaze to juz sobie dam spokoj te 2 tygodnie, w ubraniach tez przechodzilam jakos jednych i tych samych po domu, takze teraz to juz moze jakos to bedzie
Mam to samo i z kurtkami i ciuchami
Stary 2016-02-17, 08:44   #3096
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
chodzę w tym co mi w rękę wpadnie i tak mnie nikt nie widzi i nie widzi, że mi trochę brzuszka wystaje
ja mam podobnie najlepsze sa pizamy, kupilam kilka koszulek, ale co rusz kazda opina, teraz juz nie kupuje, spie z podwinietymi i brzuch na wierzch wywalam goly

Cytat:
Dziewczyny rozmawialam z ordynatorem, jutro zrobią mi cesarskie cięcie. Licze od rana na mega kciuki za mnie i Synka
wooow! jak cudnie i jakie zaskoczenie, co nie? spodziewalas sie w ogole tego? super! kciuki zacisniete juz od dzis odezwij sie do nas po koniecznie i zdj synka wyslij
Stary 2016-02-17, 08:44   #3097
moonunit
Wtajemniczenie

Na pewno podjeli sluszna decyzję I juz jutro będziesz miała synka w ramionach
A maz cos odpisal czy padl z wrażenia ;-)?

No właśnie Gosza Gdzie fotka wozka? ;-)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-17, 08:45   #3098
eweokr
Raczkowanie

Cytat:

ja już dzisiaj zaczynam trzymać!

I tak przy okazji właśnie zaczęłam się zastanawiać co jest gorsze, jak wiesz, że jutro będziesz rodzić i się stresujesz i myślisz o tym itd. czy takie czekanie na poród sn, które nie wiadomo kiedy przyjdzie tak naprawdę

Edytowane przez eweokr
Czas edycji: 2016-02-17 o 08:49
eweokr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 08:46   #3099
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny rozmawialam z ordynatorem, jutro zrobią mi cesarskie cięcie.
Monikmi, gratulacje! Jejku, ale masz dzień pełen emocji przed sobą Będą ogromne kciuki

Gosza wózek już w domu? Ten co był w planie?
Stary 2016-02-17, 08:48   #3100
misia880
Zakorzenienie

Witam sie w kolejnym dniu zaje.biste.go bolu o 5 myslalam ze to juz moj koniec.. pomogl termofor i no spa. Zasnelam teraz nawala znowu

Monikmi ja juz 3mam za Was ,**
Kolejny skarbus bedzie juz z nami!!

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 08:52   #3101
mira81
Zadomowienie

Witam sie. Ale pospalam.. do 9ej z jedna przerwa na sikanie i jedna na buziaka jak maz wychodzil do pracy.

Monikmi juz zaciskam kciuki..ale fajnie jutro kolejny bejbik na swiecie!! Cholera nie moge sie doczekac, jakby to moje mialo byc

Bonku..jak sie zawezmiesz to schudniesz. Sa laski ktore chudna bez problemu, inne musza sie troche pomeczyc a jeszcze inne maja w dupie i licza na cud .. Ale ty jestes sportowa dziewczyna wiec pojdzie ci latwiej niz innym.
Ja mam rozne kolezanki..jedna w 3 miesiace po ciazy byla chudsza niz przed nic nie robiac a mam i taka ktora przytyla w ciazy 35kg, cos tam zrzucila po ale tak naprawde dopiero teraz ( 7lat po) wziela sie za siebie i cwiczeniami i dieta zbila wage o 10kg. Ja wychodze ze zalozenia ze chciec to moc. No z wyjatkiem sytuacji gdzie w gre wchodzi jakas choroba przez ktora ciezka panowac nad waga.
Mnie nie martwi waga po ciazy. Wiem ze sie zmobilizuje tak jak w przeszlosci i schudne. Checi mi nie brakuje, chocbym miala pasc na pysk to i tak znajde czas na cwiczenia. Wiem jak to jest byc "grubaskiem" i nigdy wiecej do tego nie wroce.

Co do kurtki zimowej..wczoraj niestety nadszedl ten dzien kiedy nie zasunelam brzucha ale juz nie bede kupowac. Nie ma sensu. Bede sie kulac w niezapietej. Daleko i tak sie nie wypuszczam.

Trzeci dzien jak mnie energia rozsadza..a nie mam juz co sprzatac w domu..jedynie poprasowac... Chyba wezme sie za robienie zapasow do zamrazalnika. Swoja droga ciesze sie ze nie mam u siebie fajnych sklepow bo z taka moca przelecialabym po wszystkich a potem zeby w sciane przez miesiac.

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-17, 08:52   #3102
Margotka_
Zadomowienie

eweokr co 2-3 tyg ? I tak od początku ciazy ? Aż tyle wizyt ? To ja powinnam sie schować mówiąc ze ani jednej wizyty u ginekologa od początku ciazy nie miałam Olgietka pewnie tez nie, bo ona na tym samym wózku służby zdrowia leci ci ja, 2x USG (+2 prywatnie zeby zobaczyc dzidzie ) 4-5 wizyt u położnej i 3 wizyty u lekarza rodzinnego. Tyle sie należy przeciętnej "ciężarówce" o ile oczywiście nic nie dzieje sie z ciąża i przebiega ona bez problemów.

Monikami kciuki za Ciebie i maluszka
Margotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 08:52   #3103
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:

wow!! a ja miałam kiepską noc, zdrzemnęłam się jeszcze i śniło mi się że opiekowałam się Tobą, bo miałaś cesarskie cięcie. Zbudziłam się i myślę, głupie sny, pewnie idziesz do domu. a tu teraz wstaję, czytam co popisałyście i jednak!!
Jak emocje? Denerwujesz się? oczywiście będą, dasz nam jeszcze znać czy podadzą Ci konkretną godzinę!

Monia, cieszę się, że mleczko leci i taka dzielna jesteś, że jeszcze współlokatorce pomagasz

Emma, Benka, zdrówka dla waszych pociech. Ten grypowy czas jest paskudny wszędzie choróbska

Reszta w dwupakach?

Gosza pochwal się wózkiem, Kiwi Twój wózeczek bardzo ładny

Caro, Gwiazdka, kciuki za wasze szpitale!
Stary 2016-02-17, 08:53   #3104
monikmi
Zadomowienie

Do mnie chyba jeszcze nie dotarło więc do Męża jak go znam tym bardziej nie napisal tylko czy się boje. Wiadomo że mam stracha, ale tylko o dziecko. Czekam jeszcze na to usg, choć lekarz zapewnia że dzidziuś ma się dobrze i oby tak bylo.
Ale napisałam do Tesciowej i cisza, myślę że mogła fiknac po takiej informacji haha

Stary 2016-02-17, 08:54   #3105
eeyesblue
Zadomowienie

biedna misia nie mozesz podjechac znow po ten zastrzyk na bol? on cos troche pomaga, ale sie omeczysz...

monkimi to sie chyba nie zdazy nastresowac wiele jak tak z dnia na dzien jej powiedzieli w sumie co innego jak odliczasz np 2 tyg do cesarki a o sn nie mowie
poki co chlopaki wychodza na swiat pierwsze i dzielna Tosia

Edytowane przez eeyesblue
Czas edycji: 2016-02-17 o 08:55
eeyesblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 08:59   #3106
monikmi
Zadomowienie

Rano będą mnie ciachac bo mój lekarz jutro jest w prywatnym gabinecie tylko przyjedzie mnie zoperować. Ale nie wiem czy u nich rano to 9 czy 12

Stary 2016-02-17, 09:03   #3107
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
poki co chlopaki wychodza na swiat pierwsze i dzielna Tosia
No dziewczyny leniwe jakieś
Stary 2016-02-17, 09:04   #3108
eweokr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Margotka_ Pokaż wiadomość
eweokr co 2-3 tyg ? I tak od początku ciazy ? Aż tyle wizyt ? To ja powinnam sie schować mówiąc ze ani jednej wizyty u ginekologa od początku ciazy nie miałam Olgietka pewnie tez nie, bo ona na tym samym wózku służby zdrowia leci ci ja, 2x USG (+2 prywatnie zeby zobaczyc dzidzie ) 4-5 wizyt u położnej i 3 wizyty u lekarza rodzinnego. Tyle sie należy przeciętnej "ciężarówce" o ile oczywiście nic nie dzieje sie z ciąża i przebiega ona bez problemów.

Monikami kciuki za Ciebie i maluszka
Od początku mam co 3 tygodnie wizytę, teraz co 2 bo końcówka...
Stary 2016-02-17, 09:04   #3109
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Rano będą mnie ciachac bo mój lekarz jutro jest w prywatnym gabinecie tylko przyjedzie mnie zoperować. Ale nie wiem czy u nich rano to 9 czy 12

będzie dobrze i kolejny lutowy chłopczyk
Stary 2016-02-17, 09:05   #3110
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:

Saperowo, zdrowie syna najważniejsze, widocznie wiedzą co robią będziemy mocno trzymać kciuki i czekać na info!

Moooniaaaa - super wieści, że mleko się pojawiło
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 09:06   #3111
201610051940
Konto usunięte

Cześć dziewczyny! zostaje w szpitalu boją się wypuścić żeby się akcja nie rozkrecila w domu. Mam rozdarcie na 1 palec. Ale się wkurzylam!!!
201610051940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 09:10   #3112
mira81
Zadomowienie

A mi sie wlasnie przypomnialo..snilo mi sie ze urodzilam i maz mi odebral dziecko bo powiedzial ze nie potrafie sie nim zajac
Chyba za duzo mysle o tym co bedzie po przyjsciu malej na swiat..
Poza tym mala wczoraj dostala pozwolenie od ojca na opuszczenie swojego lokum. Przyszedl i mowi do brzucha :pszczolko mozesz wylazic chocby jutro, tata juz pracuje na miejscu.

Co do ubran ciesze sie ze oprocz spodni i legginsow ciazowych nie kupowalam nic innego. Dzieki temu mam spora sumke na szalenstwo pociazowe..

A najlepsze do spania sa koszulka i boxerki malza
Super sexi
Nie zartuje, moj malz widzac mnie w tym zestawie zawsze powtarza ze cudownie wygladam i nie moze sie na mnie napatrzec haha..jemu tez sie chyba porobilo w glowie od tej ciazy

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 09:10   #3113
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moonunit Pokaż wiadomość
M nadal kaszle ale jest odrobinę lepiej Podejrzewam że noc będzie kiepska :-(
i jak nocka u Was?

i u Was emma?

Cytat:
hormony hormonami ale jesteście piękne i zdrowiuskie, macie cudowne bobaski w brzuszkach więc proszę się ogarnąć i usmiechnac -już bliżej niż dalej- serio
a Ty to niby nie jesteś piękna? i do tego jeszcze jaka mądra!

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Ja tez mam 20 na plusie.
i ja

Cytat:
Napisane przez aguleck Pokaż wiadomość
Ale to chyba nie zależy TYLKO od diety, bo w 3 trymestrze mam zakaz ćwiczeń, a jeśli chodzi o jedzenie, to były święta i apetyt jakby większy, a tyję najmniej.
ja na szczęście też!

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
z chęcią bym chodziła prywatnie, ale kurde wkurza mnie to, że ciągle mam/ miałam potrącane składki chorobowe a w ogóle z tego nie korzystałam.
Dlaczego tym się nikt nie zajmie i nie da ludziom wyboru co chcą robić z tymi składkami?
chyba każdego to wkurza

Cytat:
Zadnych skurczy nie mam ale ordynator naradził się z moim ginem i stwierdzili że wyniki są za wysokie, łożysko się starzeje i Synek już i tak wiele nie urosnie a nie chcą doprowadzić do tragedii. Więc takie uzasadnienie mi w zupełności wystarczy boje się ogromnie, ale wiem że to jedyne wyjście. Jedynie zaskoczyli mnie bardzo ta decyzją napisałam już do Męża, wyobrażam sobie jego mine w pracy
będzie dobrze kochana!! musi być będziemy bardzo mocno trzymać kciuki
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 09:11   #3114
diablica071086
Zadomowienie

Dzień dobry
Cytat:
Będziemy trzymac

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość

Ja też muszę się pochwalić że wczoraj kupiłam wózek
Gratulacje udało się przed porodem

Cytat:
Ale napisałam do Tesciowej i cisza, myślę że mogła fiknac po takiej informacji haha
Zabiłas mamusię

Ja znowu mam lenia najchętniej bym do łózka wróciła i to chyba jest plan na dziś może poprasuje zanim corka wroci z przedszkola bo 3 pralki czekają a suszarka stoi w miejscu planowanego łózeczka i trzeba w końcu miejsce zrobic.
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 09:16   #3115
misia880
Zakorzenienie

Ja kupilam 2 pary legginsow.
2 pary dzinsow
3-4 bluzki ciazowe
2 sukienki
ale nie zaluje bo do swoich dopasowanych ciuchow na bank bym nie weszla. 2 bluzki uzywam one sa takie nietoperze.

A spie w koszulce meza i po domu tez tak chodze

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 09:17   #3116
sowa2806
Rozeznanie

Monikmi trzymam kciuki !!!!
sowa2806 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 09:17   #3117
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:

Skoro tak będzie dla Maluszka lepiej, to na pewno lekarze wiedzą co robić

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
ja mam podobnie najlepsze sa pizamy, kupilam kilka koszulek, ale co rusz kazda opina, teraz juz nie kupuje, spie z podwinietymi i brzuch na wierzch wywalam goly
w piżamy dawno sie już nie mieszczę i śpię z połową brzucha na wierzchu

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Witam sie w kolejnym dniu zaje.biste.go bolu o 5 myslalam ze to juz moj koniec.. pomogl termofor i no spa. Zasnelam teraz nawala znowu
biedna, ale Ty się omęczysz

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Trzeci dzien jak mnie energia rozsadza..a nie mam juz co sprzatac w domu..jedynie poprasowac... Chyba wezme sie za robienie zapasow do zamrazalnika. Swoja droga ciesze sie ze nie mam u siebie fajnych sklepow bo z taka moca przelecialabym po wszystkich a potem zeby w sciane przez miesiac. k
Wpadaj do mnie, u mnie się coś znajdzie do ogarnięcia

Cytat:
Napisane przez gwiazdka997 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! zostaje w szpitalu boją się wypuścić żeby się akcja nie rozkrecila w domu. Mam rozdarcie na 1 palec. Ale się wkurzylam!!!
I tylko przez to rozwarcie Cię zostawili?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-17, 09:19   #3118
Olgietka
Zakorzenienie

Mamy marzec 2016 - cz. 10

Wróciłam od położnej
Córeczka kluseczka obmacana- szacowana waga na chwile obecną 3400g.

Ob.sr.ana jestem

Edytowane przez Olgietka
Czas edycji: 2016-02-17 o 09:23
Olgietka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 09:20   #3119
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Poza tym mala wczoraj dostala pozwolenie od ojca na opuszczenie swojego lokum. Przyszedl i mowi do brzucha :pszczolko mozesz wylazic chocby jutro, tata juz pracuje na miejscu.
ciekawe czy córcia posłucha taty czy nie

Mój powtarza ciągle Małej, żeby poczekała do weekendu jak w domu będzie, póki co go słucha
Stary 2016-02-17, 09:20   #3120
Bonku
Wtajemniczenie

Monikmi ale super ze juz będziesz miala synusia to czekanie do terminu jest straszne o ile w ogóle zdecyduje się wyjść w terminie
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości