Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-17, 11:15   #1381
tija93
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Ja miałam 6 lat jak mama była w ciąży. Od kiedy wiedziałam, ze bedzie dzidziuś codziennie chodziłam z moją pozytywką i przykładałam mamie do brzuszka. Cały czas miałam nadzieję, ze bedzie brat.
Jak się urodził byłam najszczęśliwszą siostrą na świecie, mój tata natomiast miał 10 lat jak się jego siostra urodziła jak zobaczył, że to dziewczyna mówi do babcia "Mama, ale dziadostwo urodziłaś"
Ciekawe jak taki maluch jak Twój podejdzie do sprawy ...
Ja mam nieprzyjemne wspomnienia z takimi sytuacjami. Mojemu bratu urodziła się w grudniu córka. Jego żona ma 12letnią córkę z poprzedniego związku. Moja mama u nich nocowała gdy bratowa była na porodówce. Gdy ta córka wstała rano to moja mówi, że Zosia się urodziła. Młoda odpowiedziała "To g*wno"
Stary 2016-02-17, 11:15   #1382
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
a umówiłaś się na genetyczne?

my powiedzieliśmy rodzince..
ale na połówkowe chyba pójdę. mój tż powiedział, że on się w ogóle nie martwi, bo o co? jest silny po nim i po mamusi

i jak reakcje? ja powiedziałam tylko tej najbliżej rodzinie, ale już na początku postanowiłam, że na początku drugiego trymestru im powiem po wizycie nadszedł ten dzień a ja trzęse gaciami sama nie wiem przed czym
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 11:19   #1383
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
jestem już po, wszytko idealnie, dzieciaczek rozwija się prawidłowo, badania bardzo dobre
moje krwawienia były prawdopodobne w dniu menstruacji, a że miałam zanik to nie miałam pojęcia, ale według tygodnia i dnia ciąży się zgadza
pytał się o genetyczne, czy jednak się nie zapisałam aż się zdziwiłam, że mnie pamieta
Jak fajnie

Cytat:

jadę do mamy na obiadek. i chyba dzisiaj będę dzwonić do babci, że będzie prababcia powiedzieliscie już całej rodzinie?
Moja rodzina wie od samego poczatku i nie bylo raczej zaskoczenia

Znowu brzydka pogoda, nie chcialo mi sie wstawać.
Mam coraz wieksze problemy z zasnieciem. Kręce się na wszystkie boki i nie mogę sie ulozyć
Jak ja sie ciesze, ze mnie oprócz duzych mdłosci nie meczyły wymioty. Tylko raz przytulałam kibelek i to tyle. Takze współczuje wszystkim dziewczynom które mają to na codzien

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 11:20   #1384
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Ja mam nieprzyjemne wspomnienia z takimi sytuacjami. Mojemu bratu urodziła się w grudniu córka. Jego żona ma 12letnią córkę z poprzedniego związku. Moja mama u nich nocowała gdy bratowa była na porodówce. Gdy ta córka wstała rano to moja mówi, że Zosia się urodziła. Młoda odpowiedziała "To g*wno"
O matko!!!! Dobrze, że moja taka mala i nie będzie umiała wyrazić swojego zdania słowami.
U mojego męża kuzynki nastawili syna ze w brzuchu siedzi siostra. Młody ma jakoś 3 lata. Na usg był z rodzicami i jak usłyszał od lekarza ze będzie chłopiec zezwal go i powiedział ze oszukuje go bo ma być siostra. Na następnym usg sytuacja się powtórzyła. Kuzynka ma rodzic jakoś na dniach a Młody chodzi i mówi wszystkim ze wyrzuci brata z łóżeczka i przez okno bo on nie chciał brata tylko siostrę. A oni nic sobie z tego nie robią i się śmieją. Ja bym była przerażona.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2016-02-17 o 11:22
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 11:20   #1385
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Ja miałam 6 lat jak mama była w ciąży. Od kiedy wiedziałam, ze bedzie dzidziuś codziennie chodziłam z moją pozytywką i przykładałam mamie do brzuszka. Cały czas miałam nadzieję, ze bedzie brat.
Jak się urodził byłam najszczęśliwszą siostrą na świecie, mój tata natomiast miał 10 lat jak się jego siostra urodziła jak zobaczył, że to dziewczyna mówi do babcia "Mama, ale dziadostwo urodziłaś"
Ciekawe jak taki maluch jak Twój podejdzie do sprawy ...
Ja mam bardzo wygodnie. Oliwia zaraz będzie mieć 11. Bardzo się o nas troszczy, całuję brzuch, glaszcze. Na Usg się poplakala że szczęścia. Wiem, że mogę na nią liczyć i bardzo mi pomoże. Choćby tym, że poda mi kawę albo zrobi kanapkę.
Albo nawet psa do ogrodu wyrzuci jak już nje mam siły z nim wyjść.

Muszę się tylko bardzo pilnować, żeby jej nie odsunąć później i dawać jej tyle samo uwagi co teraz, bo przecież tyle czasu była sama i miała cała nasza agencje
Stary 2016-02-17, 11:24   #1386
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
jestem już po, wszytko idealnie, dzieciaczek rozwija się prawidłowo, badania bardzo dobre
moje krwawienia były prawdopodobne w dniu menstruacji, a że miałam zanik to nie miałam pojęcia, ale według tygodnia i dnia ciąży się zgadza
pytał się o genetyczne, czy jednak się nie zapisałam aż się zdziwiłam, że mnie pamieta
super, że wszystko ok

Cytat:

jadę do mamy na obiadek. i chyba dzisiaj będę dzwonić do babci, że będzie prababcia powiedzieliscie już całej rodzinie?
z mojej strony wszyscy wiedzą, a ze strony TŻ nie wiedzą dziadkowie, bo teściowa nie chce zapeszać...

Cytat:
no to miło... taka duża dziewczyna powinna mieć już raczej więcej w głowie...
Stary 2016-02-17, 11:25   #1387
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

Jasne, u mnie to ja jestem najstarszą wnuczką do tego czekałam do 30stki z dzieckiem więc wszyscy już mocno czekali aż wreszcie się zdecyduję na ten krok
Moja babacia cały czas : "Chciałabym dożyć bycia prababcia" i takie tam drobne wymuszenia ;p
Babcia męża za każdym razem jak byłam w odwiedziny " Eh a miałam nadzieję, że jak przyjedziesz do mnie to już z brzuszkiem a ty dalej taka szczuplutka" - ja szczuplutka, myślałby kto
Ja oznajmiłam babci jednej i drugiej już w święta czyli w 5tym tyg ;p
Ale ze mnie już taka gaduła, że nie potrafię siedzieć cicho.
W pracy też zaraz wiedzieli ale to temu, że jak wymiotujesz kilkanaście razy dziennie ciężko to ukryć przed wszystkimi w biurze
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 11:26   #1388
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
O matko!!!! Dobrze, że moja taka mala i nie będzie umiała wyrazić swojego zdania słowami.
U mojego męża kuzynki nastawili syna ze w brzuchu siedzi siostra. Młody ma jakoś 3 lata. Na usg był z rodzicami i jak usłyszał od lekarza ze będzie chłopiec zezwal go i powiedział ze oszukuje go bo ma być siostra. Na następnym usg sytuacja się powtórzyła. Kuzynka ma rodzic jakoś na dniach a Młody chodzi i mówi wszystkim ze wyrzuci brata z łóżeczka i przez okno bo on nie chciał brata tylko siostrę. A oni nic sobie z tego nie robią i się śmieją. Ja bym była przerażona.
Dziwie się, że rodzice się tym nie przejmują. Niby 3 latek, ale może coś zrobić.
Stary 2016-02-17, 11:31   #1389
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Tez sie nie mogę doczekac jego reakcji
Wogole czas pobytu w szpitalu to bedzie nasza pierwsza rozlaka .

Jak moj brat sie urodził mialam 4 latka pamietam ze sie schowalam za fotel i plakalam jak usłyszałam ze mam brata , a jak mnie tata znalazł i zapytał czemu placze to powiedzialam ze brat bedzie mnie bil na pewno hihihihi sa wspomnienia
Haha a ja miałam inną teorię. Chciałam brata bo jeśliby była siostra tata by się z nią chciał ożenić zamiast ze mną jak dorosnę

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
made my day
No cóż, chciał brata a tu takie cuś wyszło
Do dzisiaj to najlepsza anegdota rodzinna
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-02-17, 11:32   #1390
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
ale na połówkowe chyba pójdę. mój tż powiedział, że on się w ogóle nie martwi, bo o co? jest silny po nim i po mamusi

i jak reakcje? ja powiedziałam tylko tej najbliżej rodzinie, ale już na początku postanowiłam, że na początku drugiego trymestru im powiem po wizycie nadszedł ten dzień a ja trzęse gaciami sama nie wiem przed czym
pewnie,że malec silny jak wszytskie dzieciaczki sierpniowe..
u nas reakcje pozytywne, ja nawet nie musiałam nikogo informowac, bo wieść sama się rozniosła..w sumie to ja może poinformowałam ze trzy osoby, a nie cztery hehe, także dopiero ode mnie się dowiedziały..a reszta pocztą pantoflową, albo mąż wygadał...
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 11:34   #1391
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:

moja i męża rodzinka dowiedziała się podczas wigilii
znajomi też szybko

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Haha a ja miałam inną teorię. Chciałam brata bo jeśliby była siostra tata by się z nią chciał ożenić zamiast ze mną jak dorosnę

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 11:35   #1392
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Dziwie się, że rodzice się tym nie przejmują. Niby 3 latek, ale może coś zrobić.
Chociażby nawrzucać klocków lego do buzi maleństwu jak syn moich znajomych. Miał wtedy 4 lata niespełna i był zazdrosny o mamę...
Masakra !!
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-02-17, 11:42   #1393
gosiaczkam
Raczkowanie

Ja dlugo czekalam z powiedzeniem. Mojej mamie powiedzialam dopiero w polowie stycznia a tesciom pod koniec reszta mojej rodziny dowiedziala sie blyskawicznie. A u rodziny meza tam jak zwykle ze wszystkiego robi sie wielkie tajemnice....czego nie rozumiem i sama nie wiem kto juz wie a kto nie
gosiaczkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 11:46   #1394
natalia_23
Zakorzenienie

witam

Cytat:
super

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
SUPEEER :Oklaski:

Hihi nie ma sprawy ja wogole czuje ze Adus moj to bedzie z poczatku niezle zazdrosny o dzidzie szczegolnie jak tata bedzie mial nw raczkach itp. Wogole zastanawjam sie jak to bedzie planujemy przeprowadzkę w okresie wakacji( czerwiec- lipiec)gdzie chce go nauczyc spac w swoim pokoju, pozniej pojawi się dzidzius na swiecie Tz bedzie 2 tyg i pojedzie za granice. Niby lubi dzieci malutkie bo mamy w rodzinie troszczy sie bawi robi cacy ale ciekawe jak to będzie
Mnie też to ciekawi. Syn bardzo chciał mieć rodzeństwo. Akurat moje poronienie zbiegło się w czasie kiedy moja siostra urodziła........ Mikołajowi ciężko było zrozumieć dlaczego nasz dzidziuś jest w niebie a Wojtuś ( jego kuzyn się urodził, dlatego jak on to stwierdził my musieliśmy oddać dzidziusia do nieba a ciocia nie oddała) Potem modlił się, żebyśmy dostali kolejnego dzidziusia, więc teraz jest bardzo szczęsliwy. Daje mi buziaka i mówi, że to buziak dla dzidziusia rozmawia z nim. Ogólnie wizja starszego brata mu bardzo odpowiada . Mam nadzieję, że z zazdrością nie będzie większego problemu...

Co macie dziś na obiad?? U mnie barszcz czerwony i gołąbki

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 11:52   #1395
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witam

super

Mnie też to ciekawi. Syn bardzo chciał mieć rodzeństwo. Akurat moje poronienie zbiegło się w czasie kiedy moja siostra urodziła........ Mikołajowi ciężko było zrozumieć dlaczego nasz dzidziuś jest w niebie a Wojtuś ( jego kuzyn się urodził, dlatego jak on to stwierdził my musieliśmy oddać dzidziusia do nieba a ciocia nie oddała) Potem modlił się, żebyśmy dostali kolejnego dzidziusia, więc teraz jest bardzo szczęsliwy. Daje mi buziaka i mówi, że to buziak dla dzidziusia rozmawia z nim. Ogólnie wizja starszego brata mu bardzo odpowiada . Mam nadzieję, że z zazdrością nie będzie większego problemu...

Co macie dziś na obiad?? U mnie barszcz czerwony i gołąbki
to zaszalałaś..u mnie fasolka po bretońsku, oczywiście wege
Stary 2016-02-17, 12:07   #1396
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie,że malec silny jak wszytskie dzieciaczki sierpniowe..
u nas reakcje pozytywne, ja nawet nie musiałam nikogo informowac, bo wieść sama się rozniosła..w sumie to ja może poinformowałam ze trzy osoby, a nie cztery hehe, także dopiero ode mnie się dowiedziały..a reszta pocztą pantoflową, albo mąż wygadał...
my powiedzieliśmy tylko rodzicom, jednej babci i cioci. a teraz wiem, że jak zadzwonię to właśnie jeden telefon wystarczy a tam to sie rozniesie w 15minut
ja pewnie się naslucham, że jak to dziecko bez ślubu..

wchodzę do mamy, a tam wielki garnek bigosu chyba jednak wraca mi miłość do kapusty

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

widzę, że jako jedyni z tym tak zwklemy..
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 12:20   #1397
DobraDusza88
Zakorzenienie

U nas na obiad (a raczej kolację, bo małżonek wraca ok 18) tortilla z kurczakiem i warzywami nie wiem tylko co wcześniej zjeść, bo przecież do tej godziny to padnę z głodu
Stary 2016-02-17, 12:25   #1398
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
U nas na obiad (a raczej kolację, bo małżonek wraca ok 18) tortilla z kurczakiem i warzywami nie wiem tylko co wcześniej zjeść, bo przecież do tej godziny to padnę z głodu
lody
Stary 2016-02-17, 12:28   #1399
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
lody
lody będą wieczorem, bo jeszcze mi zostało pół opakowania tych, które wczoraj mi mąż kupił Myślę bardziej o jakimś konkrecie

Przyszły mi dziś legginsy ciążowe, które ostatnio zamówiłam z Allegro. Ogólnie ok, materiał nieco prześwituje (np na kolanach), ale po domu będą ok za 24zł (już z wysyłką) są w porządku.
Stary 2016-02-17, 12:41   #1400
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
moja i męża rodzinka dowiedziała się podczas wigilii
znajomi też szybko

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

U mnie tez wszyscy podczas wigili czyli na samiuskim początku - 4 tydz moze to był?

Troche zaskoczenie, rodzice TZ niezadowoleni, ze bez ślubu ale juz im przeszło. Babcie szczęśliwe

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
U mnie tez wszyscy podczas wigili czyli na samiuskim początku - 4 tydz moze to był?

Troche zaskoczenie, rodzice TZ niezadowoleni, ze bez ślubu ale juz im przeszło. Babcie szczęśliwe

Chyba ktos mnie tu bigosem poszczuł właśnie mi sie przypomniało, ze mam wielki słój bigosu od mamci i juz wiem co dzis bedzie na obiado kolacje
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 12:50   #1401
TinkerrBell
Zadomowienie

U mnie wszyscy wiedzą, ale mam małą rodzinę. Zresztą wszyscy wiedzą, że się staramy przeszło 4 lata więc zaskoczenia nie było. Raczej co tak późno

My też bez ślubu, ale mi się nikt nie odważy niczego powiedzieć moja teściowa tylko zapytała czy może jednak teraz? Ja powiedziałam, że z Brzuchem ślubu nie będę brać i koniec tematu
Stary 2016-02-17, 12:50   #1402
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja jestem wściekła w kwestii informowania o ciąży, bo chciałam tylko rodzicom na początku powiedzieć, bo sie balam, wiadomo bliźniaki, wieksze ryzyko... ale moja teściowa nie pytając mnie o zgodę, rozgadała całej rodzinie, więc efekt był taki, że u mnie wiedzieli rodzice, a u tż nawet jego babci siostry się ekscytowały i dzwoniły pytać, skąd u nas bliźniaki :/ strasznie się na nią o to wkurzyłam. To moja ciąża i ja o niej powinnam mówić, ewentualnie wyrazić zgodę na mówienie o niej.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 13:13   #1403
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Jasne, u mnie to ja jestem najstarszą wnuczką do tego czekałam do 30stki z dzieckiem więc wszyscy już mocno czekali aż wreszcie się zdecyduję na ten krok
Moja babacia cały czas : "Chciałabym dożyć bycia prababcia" i takie tam drobne wymuszenia ;p
U mnie bardzo podobnie u jednej babci jestem najstarszą wnuczką - to od str. mamy też mam już 30 lat od grudnia i wiecznie mi marudzili że zegar bioloficzny mi tyka, że już 13lat z moim partnerem i nie ma na co czekać. Od strony ojca znowu jestem najmłodszą wnuczką ale reszta wnuków (1wnuk i 2 wnuczki) wszyscy mają po parce . Babcia moja ma już 92 lata ta, którą się opiekuję i też mi mówi, że ma nadzieje dożyć prawnuka to jej mówie masz już 6ciu prawnuków , to zawsze słyszę ,, ale żadnego od ciebie,, . Tej babci chociaż z nami mieszka nic jeszcze nie powiedziałam , nie jest już super kontaktowa i sama sie nie domyśla a ja powiem jak bedzie krótko przed porodem albo jak mi wywali wielki brzuchol i sie sama domyśli. Boje sie jej coś mówić , bo gdyby coś sie stało to mogła by tego nie znieść....

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Przypomniało mi sie coś na temat zazdrości starszego rodzeństwa jak młodsze przychodzi na świat. Mojej mamy kuzynka urodziła Kasię a 4lata później Wojtka. Kiedyś kuzynka wchodzi do kuchni a Kasia wkłada Wojtkowi do buzi kamyczki (nie wiem jak się to u was nazywa u nas to orzeszki ziemne powlekane kolorowym słodkim lukrem). Kuzynka szybko wyciągneła Wojtkowi to co mogła z buzi miał coś ok pół roku i mówi ,, Kasiu, Wojtuś jest za mały , nie wolno mu dawać takich rzeczy bo nie ma ząbków i nie może tego pogryść, może sie udusić kamyczkami,, na co Kasia ,, jak nie ma ząbków to sobie pociumcia,, . Musieli mocno obserwować Kasie , wcześniej jak Wojtek płakał bo miał kolki to powiedziała że go zwinie w rożek i wywali z balkonu...
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 13:15   #1404
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

wchodzę do mamy, a tam wielki garnek bigosu chyba jednak wraca mi miłość do kapusty

Jaaaaaaaaa ! od dwóch dni marzy mi się bigos ;p
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-02-17, 13:17   #1405
kasia_ruda
Zakorzenienie

A na obiad chilli sin carne

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 13:25   #1406
slo_nk_o
Raczkowanie

Też bym sobie bigosik zjadła
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 13:25   #1407
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Chociażby nawrzucać klocków lego do buzi maleństwu jak syn moich znajomych. Miał wtedy 4 lata niespełna i był zazdrosny o mamę...
Masakra !!

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
U mnie bardzo podobnie u jednej babci jestem najstarszą wnuczką - to od str. mamy też mam już 30 lat od grudnia i wiecznie mi marudzili że zegar bioloficzny mi tyka, że już 13lat z moim partnerem i nie ma na co czekać. Od strony ojca znowu jestem najmłodszą wnuczką ale reszta wnuków (1wnuk i 2 wnuczki) wszyscy mają po parce . Babcia moja ma już 92 lata ta, którą się opiekuję i też mi mówi, że ma nadzieje dożyć prawnuka to jej mówie masz już 6ciu prawnuków , to zawsze słyszę ,, ale żadnego od ciebie,, . Tej babci chociaż z nami mieszka nic jeszcze nie powiedziałam , nie jest już super kontaktowa i sama sie nie domyśla a ja powiem jak bedzie krótko przed porodem albo jak mi wywali wielki brzuchol i sie sama domyśli. Boje sie jej coś mówić , bo gdyby coś sie stało to mogła by tego nie znieść....

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Przypomniało mi sie coś na temat zazdrości starszego rodzeństwa jak młodsze przychodzi na świat. Mojej mamy kuzynka urodziła Kasię a 4lata później Wojtka. Kiedyś kuzynka wchodzi do kuchni a Kasia wkłada Wojtkowi do buzi kamyczki (nie wiem jak się to u was nazywa u nas to orzeszki ziemne powlekane kolorowym słodkim lukrem). Kuzynka szybko wyciągneła Wojtkowi to co mogła z buzi miał coś ok pół roku i mówi ,, Kasiu, Wojtuś jest za mały , nie wolno mu dawać takich rzeczy bo nie ma ząbków i nie może tego pogryść, może sie udusić kamyczkami,, na co Kasia ,, jak nie ma ząbków to sobie pociumcia,, . Musieli mocno obserwować Kasie , wcześniej jak Wojtek płakał bo miał kolki to powiedziała że go zwinie w rożek i wywali z balkonu...
O ja cie!!!! Ale historie. Ciesze się że tak szybko zaszłam w druga ciążę. Mam nadzieje że moje dziecko nie będzie nic wymyślało. Chociaż i półtora roczne mają pomysły których dorośli się boją.
Teraz np. nauczyła się wchodzić na stolik, taki niski. Stoi pod ścianą na której jest pstryczek od światła. Wczoraj siedziałam na kibelku a ona bawiła się w łazience. Nagle się poderwała i wybiegła ZAMYKAJĄC za sobą drzwi. Wiedziałam że coś knuje wiec gacie szybko na tyłek i pędem za nią. Wbiegam do pokoju a ona stoi już na ławie i pstryka światłem. Az krew się we mnie zmroziła. I przy tym haha i hihi. Także i roczne dzieci mają "cudowne" pomysły

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-02-17, 13:26   #1408
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Mi ustali datę na następnej wizycie. Ale u mnie dopiero 13 tydzień.

Udało się. Dzisiaj rano bez przytulania kibelka. Także siedzę właśnie po drinku z glukozy. 2 godziny kwitnięcia w laboratorium.
czemu tak wcześnie masz robione obciążenie glukozą?
Cytat:
Ja tam rzadko się duszę i ksztuszę, mam taki dar, że rzygam na zawołanie ;p
Idealny materiał na bulimiczkę bo mogę zwrócić wszystko i o każdej porze nawet jak mi smakowało i bez ciąży.
Ma to oczywiście złe strony, bo jak tylko delikatnie zemdli nie panuje nad odruchem i naperawde szybko muszę szukać woreczka w sklepie, żeby nie zrobić bałaganu :/
uh, mnie teraz w ciąży mdli dość czesto , nie wyobrażam sobie mieć tak na codzień
Cytat:

czemu nie będziesz robić tego pierwszego badania prenatalnego?
Cytat:
dlatego ja jeszcze Alcji ani słowem się nie odezwałam, że w brzuszku jest dzidziuś, bo raz że jeszcze pół roku czekania (to dla 2,5latki bardzo długo) a dwa, że nie wiem co tam jest, jak będzie widać brzuch to dopiero będę tłumaczyć na spokojnie, poza tym kupiłam książeczkę wspomagającą
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 13:28   #1409
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
czemu tak wcześnie masz robione obciążenie glukozą?

uh, mnie teraz w ciąży mdli dość czesto , nie wyobrażam sobie mieć tak na codzień

czemu nie będziesz robić tego pierwszego badania prenatalnego?

dlatego ja jeszcze Alcji ani słowem się nie odezwałam, że w brzuszku jest dzidziuś, bo raz że jeszcze pół roku czekania (to dla 2,5latki bardzo długo) a dwa, że nie wiem co tam jest, jak będzie widać brzuch to dopiero będę tłumaczyć na spokojnie, poza tym kupiłam książeczkę wspomagającą
Miałam cukrzyce w pierwszej ciąży która prawdopodobnie się nie cofnęla albo miałam stan przedcukrzycowy. A teraz zaczęłam się słabiej czuć i cukier skacze. Także lekarz wysłał mnie juz na obciążenie

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-02-17, 13:36   #1410
kropla_deszczu
Zadomowienie

Witam się dzisiaj (rychło w czas, jest prawie 14 godzina )

Wczoraj tylko szybko nadrobiłam, bo Alicja mi się pochorowała i ma zapalenie oskrzeli, więc antybiotyk i siedzimy w domu. A wieczorem byłam już taka padnięta, bo gorączkę to moje dziecko ma w nocy oczywiście, i od razu 2 godziny snu zabrane. Ale jakoś muszę ogarnąć, tż za granicą więc muszę sobie sama radzić.

Co do mówienia rodzince, to ja tylko najbliższej powiedziałam, reszta się dowiedziała pocztą pantoflową, bo jakbym miała wszystkich powiadomić to bym zbankrutowała, bo rodzinkę mam ogromną.

A teraz wracając do mojego szybkiego porodu, to zależy jak liczyć Pierniczku Toruński.

Generalnie wyglądało to tak, że w pon byłam u lekarza rano, a wieczorem miałam już skurcze, ale bardzo nieregularne. Te skurcze były przez cały wtorek, wieczorem zaczęły być takie co 10-20 min, a w środę o 7:17 Alicja już była na świecie. Ja jednak czas porodu liczę od regularnych skurczy takich co 1-1,5 minuty. Więc dla mnie to były tylko 3 godziny

Ale jakbyś chciała Ty czy inne dziewczyny przeczytać, to tutaj macie mój opis porodu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1036
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości