|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4
|
|
|
|
#1232 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1233 |
|
Rozeznanie
|
Ja też brałam 2x2 także spokojnie kambro ;-) 3maj się Kochana!
|
|
|
|
#1234 |
|
Raczkowanie
|
Justynka i Anesca trzymam kciuki!
Witajcie kolejne staraczki a już niebawem mamuśki! |
|
|
|
#1235 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,a ja jestem załamana,bo maz nadal sie nie zgodzil,rozmawialiśmy dlugo,juz uzylam wszystkich argumentów,wiecej juz nie moge zrobić,jestem załamana,niby jeszcze ma myslec ale na ten moment tego nie chce i nc mi,nie obiecuje,a ja juz nie mam sily walczyć...Moze powinnam nawet zniknąć z forum...Boze,ja juz nie daje rady 😞
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
|
|
#1236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kamila ale pamiętaj że jest np.Dr. Wilczyński -to też może być szansa ale jak najbardziej rozumiem Twój żal i rozgoryczenie, brak sił . W razie gdyby np. się nie chciał zgodzić na ivf to niech chociaż da zielone światło na konsultacje gdzie indziej -to powinien być kompromis. |
|
|
|
|
#1237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy Edytowane przez kamilamimila Czas edycji: 2016-02-17 o 07:33 |
|
|
|
|
#1238 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=no zgadza sie i widze ze nawet procedure mialas podobną do mnie (albo ja do Ciebie) do kiedy masz odroczony tranfer? ja miałabym go dziś - wiec następny dopiero za około miesiąc
[/QUOTE]Jak dobrze pójdzie to będę go miała w tym cyklu za ok 2 tyg.
|
|
|
|
#1239 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1240 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1241 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja droga nie możesz sie poddawać, ja miałam podobnie - mąż najpierw nie bardzo mnie wspierał, był wręcz zły jak plakałam podczas każdego kolejnego okresu, nie rozumiał tego i nie chciał słyszeć o invitro. postanowiliśmy zrobić sobie pół roku przerwy (bez leków lekarzy monitoringów i seksu w wyznaczonym terminie) po tym czasie umówiłam się własnie do dr. i po wyjściu zadzwoniłam spłakana do męża z nowiną, że mamy szanse jedynie w ten sposób - invitro- . Załamana płakałam ze to koniec, a on nagle mówi że spróbujmy... Wydaje mi się że oni też to przeżywają i poprostu potrzebują wiecej czasu... jestem dobrej myśli w Twoim wypadku również ps. rok wcześniej klinika również sugerowała nam invitro i mąż kategorycznie nie chciał o tym słyszeć - ale jednak zmienił zdanie i co najważniejsze sam... |
|
|
|
|
#1242 | |
|
Marzenia się spełniają :)
|
Cytat:
ale co zrobić - ja nie chciałam czekać kolejnego cyklu ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Dziewczyny, wracając do tematu lametty za 9 zł. sprawdziłam listę leków refundowanych i faktycznie tak jest, więc może wcześniej po prostu lametta nie była refundowana? Może to się zmieniło od stycznia?
|
|
#1243 | |
|
nadzieja umiera ostatnia
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1244 |
|
Rozeznanie
|
kamila - przykro mi że twój mąż nadal trzyma cię w niepewności. Ale faceci są słabi psychicznie on po prostu się boi powtórki.
A nie myślałam żeby odpuścić masz zdrową córeczke męża - i zacząć żyć normalnie. Obie jesteśmy w tej dobrej sytuacji mamy już dziecko mamy dla kogo żyć. Ja podeszłam do in vitro żeby nie żałować że czego nie zrobiłam i gdybym nie miała mrozaczków a teraz się nie udało zamknęłam bym ten rozdział. przestałam bym życ z miesiąca na miesiąc . wiesz ze ta dawka horonów którą dostajemy też nie jest obojętne dla naszego organizmu. Wspieram cię mocno i jestem z Tobą trzymaj się dzielnie ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- asiorek - nie skusisz się na dzisiejsze testowanie ? - trzymam kciuki |
|
|
|
#1245 | |
|
nadzieja umiera ostatnia
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1246 |
|
Rozeznanie
|
Chal jednak poczekam bo mam takiego cholernego stresa ze hej. Pewnie Ty prędzej zrobisz teściora niz ja ja mam 3 dniowe zarodki Ty masz 5 dniowe wiec jeszcze zaczekam powodzonka
|
|
|
|
#1247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
|
|
|
#1248 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja uważam, ze trzeba zrobic wszystko co możliwe,a jeszcze wszystko nie zostalo zrobione...
|
|
|
#1249 |
|
Rozeznanie
|
bry dziewczyny
![]() chciałabym spytać w którym dniu cyklu byłyście na monitoringu? Ja zazwyczaj mam dłuższe cykle, z kolei teraz jestem "na lamette" z którą nie miałam wcześniej styczności (po clo i w naturalnych cyklach owu miałam koło 16-17 dc.) więc nie wiem czego się spodziewać. Czy dzięki lamette macie wcześniej owu niż zwykle? Pozdrawiam Wszystkie i trzymam kciuki. |
|
|
|
#1250 |
|
Rozeznanie
|
Hej! U mnie nie ma żadnej różnicy w owulacji, czy to clo czy lametta. Od Dr ostatnio usłyszałam, że po cło rośnie więcej pęcherzyków, ale na lamettcie ma więcej ciąż
![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Migotkaaaa widzę, że testujemy tego samego dnia... Jak się czujesz? Mi od wczoraj jajniki dosłownie rozsadza, w ogóle pierwszy raz źle znoszę luteine i duphaston Kamila podziwiam Cię za wytrwałość, ja bym pewnie odpuscila... Trzymam kciuki za Ciebie
|
#1251 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1252 | |
|
nadzieja umiera ostatnia
|
Cytat:
W każdym bądź razie trzymam za Ciebie kciuki, żebyś się doczekała szczęścia 😊P.S.trzymam za wszystkie kciuki bez wyjątku . |
|
|
|
|
#1253 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1254 |
|
Raczkowanie
|
Kobitki podpowiedzcie, bo ja po pierwszej wizycie u dr i mam mase badań zleconych 19 pozycji z karty + 4 u dr.M. Chowaniec na krakowskiej, myślicie że te 19 robić w Diagnostyce czy taniej gdzie indziej????? trzeba się umawiać wcześniej? Myśle że za jednym podejściem załatwie wszystko
![]() |
|
|
|
#1255 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1256 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez wszystkie badania robiłam w diagnostyce i tez musiałam je zrobić w 2-3 dniu cyklu a u mgr Chowaniec nie trzeba sie umawiać ale tez robiłam u niej badania w wyznaczonych dniach cyklu przez dr ale juz nie pamietam wiem ze na pewno po miesiączce chyba miedzy 10 a 17-18 dniem cyklu? Cos takiego juz nie pamietam dokładnie i tez czekałam 2 tygodnie a na wyniki z krwi zalezy co masz ja miałam tez genetyczne do zrobienia wiec na nie czekałam 5 tygodni a pozostałe chyba tez do 2 tygodni były
|
|
|
|
#1257 | |
|
|
Cytat:
|
|
#1258 |
|
Rozeznanie
|
Justyna mi dr P zawsze mowil zeby do mgr Chowaniec chodzić we czwartek na badania bo wlasnie wtedy wysyła je do Krakowa tylko wlasnie w tym wyznaczonym przez niego przedziale dniach cyklu
|
|
|
|
#1259 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Diagnostyka w Tarnowie nie daję rabatów niestety... ktoś kiedyś pisał Justynka lub Beatka że gdzieś poza Tarnowem dostały 20% to przy tej kwocie trochę taniej jest. |
|
|
|
|
#1260 | |
|
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

po prostu nie wiem jak ja słuchałam, a dokładnie mam napisane :p

[/QUOTE]

ale co zrobić - ja nie chciałam czekać kolejnego cyklu