![]() |
#751 | |
Raczkowanie
|
Dot.: I jak po wyborach? Wrażenia.
Cytat:
WB i Polska to były dwa europejskie pieski USA - a rząd Millera przez chwiel poczuł się dumny bo wielka USA zauwazyła naglę małą Polskę. WB jeszcze mogłą merdać ogonkiem bo nie musza mieć wiz do USA, ale Polska? Politycy zorbiliby wszystko żeby wizy i u nas zostały zniesione - więc posłali biednych polskich chłopców do Iraku. Paru Polaków poginęło a tu dupa - wiza jak nie było tak nie bedzie. Gdybysmy je dostali to chyba pół kraju wyjechałoby do USA. A wtedy Tusk i jego koledzy z PO wdzięcznie przyklaskiwaliby do muzyki i mówili że bezrobocia to juz w ogóle nie ma. To samo robił PiS za swojej kadencji - wciskając kit że bezrobocie się zmniejszyło - zapomnieli chyba dotać że o nie z powdou wzrostu gospodarczgo tylko z powodu ucieczki całych rodzin z Polski. Przyznaję że mnie osobiście takie informacje w dziennikach śmieszyły. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#752 |
Raczkowanie
|
a ile juz pluskiew nie mamy gratisowych - tylko troche utajonych
![]() A tak powiaznie to zauwzyłam ze ludzie sa jacys dzisiaj tacy szczesliwi, tzn.. moi znajomi, rodzina. Chyba wszyscy wierza w to ze bedzie lepiej ![]() Własciwie napewno bedzie bo wątpie ze mogłoby być gorzej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#753 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: kto wygra dzisiejsze wybory - pogaduszki :)
Co do moherowych beretów -jak wczoraj głosowałam to ze mną przy stole były dwie kobiety w moherowych
![]() ![]() A młode małżeństwo( tak około 30 )na PiS głosowało ![]() No ale stereotypy jak zawsze-byli i będą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#754 |
Zakorzenienie
|
Też zauważyłam więcej uśmiechniętych ludzi na ulicy
![]()
![]() |
#755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak to możliwe, ale ja poczułam się mniej 'zniewolona' wlasnie za rzadow PiS(nie mowie o panu Giertychu, bo to inna bajka). Nie czulam sie gnebiona, zauwazylam tez pozytywne zmiany, takze pomoc socjalna ze strony panstwa. Nie mowie, ze bylo cacy i ze jest cudownie, ze panowie Kaczyńscy maja super-ekstra-prezencje, ale pan Tusk tez jej nie ma. Poza tym naprawianie stosunkow z Rosja bedzie zapewne polegalo na wlazeniu jej gdzies... co robil juz pan Kwasniewski. Wybaczcie, ale ani w Rosji, ani w Niemczech Polska przyjaciela nie znajdzie. To pokazala historia wielokrotnie. Rowniez boje sie wejscia Polski do strefy Euro, czego, o ile mi wiadomo, partia pana Tuska jest zwolennikiem. Uwazam, ze kraj nie jest na to gotowy. Wystarczy porzyjechac na wschód i zobaczyc jak ludzie zyja. Nie jestem zagorzalym przeciwnikiem PO i jakims konserwatywnym fanatykiem, ale mam swoje obawy, a na Irlandie bedziemy musieli raczej poczekac znacznie wiecej niz 4 lata . Zastanawiajaca jest tez ta euforia po wygranej PO, bo w sumie nic (jeszcze) nie zrobili, a gadac umie kazdy. Niemniej, zycze Polsce jak najlepiej ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#756 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny- a w związku ze zmianą rządu ulga podatkowa na dziecko zostanie, czy nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#757 |
Zakorzenienie
|
nie ma co gdybać - waznym jest, iz nie jest to zasługą jednego rzadu i na to chciałam zwrócić Twoją uwagę.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#758 |
Zakorzenienie
|
ja też, ja tez zauważyłam
![]() a jak prezenterzy wczoraj się cieszyli, w Tv można było już zauważyć ![]() no na razie tak
![]() |
#759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym co było to było ![]() Aha, ja też nie chcę np. Euro, ale po to będzie referendum-żeby Polacy się wypowiedzieli co o tym myślą. Z większą ilością pomysłów PO sie nie zgadzam, ale jestem więcej niż pewna, że nie zrobią z Polski większego bagna niż zrobił to PiS.. A że na Irlandię będziemy musieli poczekać więcej niż 4 lata to było wiadome od początku.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gadanie gadaniem, jasne, że każdy gadać umie, ale Tusk wczoraj jako jedyny nie rozliczał i pysznił się, nie unosił i nie pluł jadem na inne partie. Mówił o Polsce i powtarzał obietnice wyborcze i chociażby to przekonuje mnie, że postawiłam na słusznego konia w tym wyścigu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#761 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie problem polega na tym, ze mnie Tusk po prostu irytuje ![]() (bez urazy dla zwolennikow)
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam się w każdym razie cieszę i jestem święcie przekonana, że będzie lepiej.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie 'jakaś tam Polska'. Kiedyś się z nami liczyli, a od wielu lat mają nas gdzieś. Moim zdaniem to powinno ulec zmianie.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#764 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#765 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#766 |
Zakorzenienie
|
Wenedko, ja nie mówię o frazesach, bo te powtarzali wszyscy, ja mówię o chęciach budowania, a nie napieprzania (za przeproszeniem) młotkiem po głowie, jak ktoś się z rządzącymi nie zgadza. To trzeba umieć robić, stare przysłowie dobrze mówi, że zgoda buduje, a niezgoda rujnuje...Gdyby PiS nie próbował wszystkich rozliczać z przeszłości, gdyby zajęli się teraźniejszością i przyszłością, gdyby wybudowali chociaż 1/3 tych mieszkań, które obiecali - pewnie inaczej spojrzałabym na nich, jako partię rządzącą. Ale nie dotrzymali żadnej z obietnic, pogorszyli stosunki z sąsiadami, rozwalili całą politykę zagraniczną, skrompromitowali się próbami wypowiadania się po angielsku (słynne hard core negotiations pani Fotygi). Nie będę wymieniać dalej tych niepowodzeń, bo i nie ma sensu. Jasne, że mieli swoje momenty i może faktycznie chcieli dobrze, ale nie tylko cel się liczy, ale również metody, a te były KOSZMARNE...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czlonkowie SLD jakos sobie radza, o dziwo.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tusk po prostu się cieszył z wygranej i dziekował a Pan Jareczek w swojej przemowie pokazał dokładnie jaki jest. Od razu sypie nazwiaskami, obwinia media za swoja porazkę i od razu grozi że bedzie patrzył na rece i rozliczał. Zero godnosci i honoru. Wszyscy sa winni jego przegranej.... Może najpierw niech popatrzy na siebie na swoje blędy. Klasyczny przypadek człowieka który wady widzi we wszystkich dookoła tylko nie u siebie.
![]() |
![]() |
#769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Tusk rowniez 2 lata temu nie umiał pogodzic sie z przegrana. No, teraz wygral. Zobaczymy co sie w kraju bedzie dzialo ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#770 |
Zakorzenienie
|
A ja własnie przeczytałam cos takiego:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...9,4601800.html ![]() Ja uważam, ze ambasady i konsulaty nie były zbyt dobrze przygotowane do wyborów, ilość ludzi wszytskich zaskoczyła... A przecież mozna było zorientowac się, że ludzi do wyborów pójdzie dużo, bo przed wyborami trzeba było się zarejestrować. I chyba mniej więcej wiedzieli ilu wyborców bedzie chciało głosować?
![]() |
#771 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#773 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak a propo SLD to sprawdziłam jakie mieli poparcie w 2001r. - 41,04%, czyli bardzo podobnie do PO. W wyborach w 2005r. już tylko 11,41%. Ciekawe jak będzie z PO za 4 lata... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#776 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe powinno być to - co będzie w nadchodzących tygodniach i miesiącach - nie zaś to, co za cztery lata.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaś, tego dowiemy się niestety, ale za 4 lata, chyba ze znow rząd skroci swoja kadencję
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#778 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
A co do piesków USA to nie kto inny jak Kaczyński - jeszcze nie zaczęly się negocjacje odnośnie tarczy a on już ogłosił, że poddańczo zgadza się na wszystko... Także większość już straciła nadzieję magii bogactwa w tym kraju A co mnie zastanawia? Wyniki co prawda jeszcze nieoficjalne głoszą, iż polonia w USA praktycznie w 70% zagłosowała na PIS ![]()
![]() |
![]() |
#779 |
Zakorzenienie
|
nie o tym mówię... po prostu dziwią mnie i śmieszą wypowiedzi typu - "zobaczymy za cztery lata..." to tak, jakby to był tylko ICH - polityczny test - to jest NASZ test - to jest NASZA Polska.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A rzecz jasna, że podsumowania robi się pod koniec rządów, więc dlatego jest to ciekawe.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.