Ostatnio obejrzane filmy - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-20, 12:59   #3721
maryd
Zadomowienie

GG do maryd
Dot.: Re: Dot.: Ostatnio obejrzane filmy

Cytat:
Napisane przez CaliDreamin Pokaż wiadomość

OT:
Nie tak dawno w kinach byl film Trade, z Alicja Bachleda (i Kevin Kline) w jednej z rol glownych. Nie wiem czy w POlsce bylo o tym glosno ale tutaj raczej nie wypalil. Czytalam srednio pochlebna recenzje w Los Angeles Times (ale chwalili panne Bachleda) ale film jakos chyba nie otrzymal duzy budzet na promocje poniewaz bardzo krotko byl w kinach (a wiadomo ze czym wiecej film zarabia $$ to zostanie dluzej).
Ja bym chętnie poszła na ten film, ale u mnie nie leci w kinie. Same takie komercyjne filmy tylko puszczają. Widziałam zapowiedz tego filmu i mnie zainteresował.

maryd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 19:27   #3722
meri99
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to meri99
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy

Plaga z Hilary Swank. w srodku i pod koniec troche mi zajechalo Dzieckiem Rosemary -Polanskiego, ale mozna to jemu (filmowi) wybaczyc...
Ogolnie momentami scenografia wydawala sie byc lekko sztuczna,co mi sie nie spodobalo. ogolnie 7/10

Pagan Poetry

~~~~Film...moja miłość~~~
meri99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 19:38   #3723
CaliDreamin
Zadomowienie

Re: Dot.: Re: Dot.: Ostatnio obejrzane filmy

Cytat:
Napisane przez maryd Pokaż wiadomość
Ja bym chętnie poszła na ten film, ale u mnie nie leci w kinie. Same takie komercyjne filmy tylko puszczają. Widziałam zapowiedz tego filmu i mnie zainteresował.
U mnie sa mniej komercyjne kina, ale nawet w tych zagoscil bardzo krotko. Chce go obejrzec wlasnie dlatego ze recenzje byly bardzo rozne: chce zobaczyc jak to jest naprawde.

Tell from my attitiude that I'm most definitely

Nakarm zwierzeta w schroniskach ZA DARMO
CaliDreamin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 20:34   #3724
maryd
Zadomowienie

GG do maryd
Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Ostatnio obejrzane filmy

Cytat:
Napisane przez CaliDreamin Pokaż wiadomość
U mnie sa mniej komercyjne kina, ale nawet w tych zagoscil bardzo krotko. Chce go obejrzec wlasnie dlatego ze recenzje byly bardzo rozne: chce zobaczyc jak to jest naprawde.
Ja właściwie lubię mniej zachwalane filmy. Jak wszystkim się dany film podoba to nie koniecznie musi byc ciekawy. Alicje cenię za to, że kocha to co robi i nie boi sie trudnych ról. W Polsce coś cicho o tym filmie, za cicho.

maryd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 21:44   #3725
CaliDreamin
Zadomowienie

Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Ostatnio obejrzane filmy

To dziwne: akurat przebywalam w Polsce gdy Scorupko promowala swojego Bonda. Wydawalo sie ze co 5 minut nawracali do tego, i to na kazdym kanale

Tell from my attitiude that I'm most definitely

Nakarm zwierzeta w schroniskach ZA DARMO
CaliDreamin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-21, 11:39   #3726
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Ostatni król Szkocji - wyst. Forest Whitaker i James McAvoy. Film opowiada o szkockim lekarzu, który wyrusza do Ugandy i tam zostaje osobistym lekarzem prezydenta Idiego Amina, który był jednym z najbardziej barbarzyńskich dyktatorów i tyranów na świecie.
W filmie jest kilka drastycznych scen. Jedna szczególnie mnie zaszokowała i wryła w pamięć. Film tym bardziej robi na mnie wrażenie, gdy wiem, że postać prezydenta Amina jest prawdziwa.
7/10
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-21, 12:24   #3727
Veris
Zadomowienie

Half Nelson - 9/10

The United States of Leland - 10/10

Zarówno w jednym jak i drugim gra genialny aktor młodego pokolenia - Ryan Gosling. Fascynuje mnie jego sposób wcielania się w postaci (zastanawiam się jakie szkoły aktorskie kończył, bo jest naprawdę niesamowity - każda zbudowana przez niego postać jest maksymalnie wiarygodna, co dla mnie jest wyznacznikiem dobrego aktorstwa).

This moment is your LIFE!

Veris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-21, 15:46   #3728
Petit_Papillon
luckygirl

Baby Boy - bardzo lubie ten film. To takie z życia wzięte wydarzenia Chociaz rola Snoop Dogg'a mi sie nie podobała,ble 8/10

E.T. - żesz kurde,aż się prawie popłakałam jak była scena,w której ET żekomo nie żyje Ale ciesze się,że film skończyłsie szczęsliwym zakończeniem Przynajmniej dla ET 7/10

A oglądała może,któras z Was "Historię Audrey Hepburn"? Dziś na jedynce była pierwsza część

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-21, 15:55   #3729
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

Szalony Weekend z Brendanem Fehrem i Chrisem Cleinem. Wg mnie doscy fajny filmik, pare smiesznych gagow a i najlepsze filmiki 'z zycia wziete. Na taki dzien jak dzisiaj,idealna komedyjka
ghana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-21, 19:17   #3730
Taverney
Zakorzenienie

Wczoraj byłam w kinie na Ratatuj
ostatni film Pixara, animowany, ale świetny, o szczurku kucharzu, uśmiałam się do łez
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-21, 19:20   #3731
Veris
Zadomowienie

Dziś kolejna noc z filmami:

Obejrzane: The United States of Leland z Goslingiem.... to nazwisko stało się dla mnie pewnym wyznacznikiem filmu! Jeśli w filmie występuje Gosling..wiadomo, że film będzie niezwykły. Tak jest też w przypadku The United States of Leland (polski tytuł: Odmienne stany moralności). Jest to opoieść o wrażliwym, zdolnym nastolatku Lelandzie P. Fitzgeraldzie, który pewnego dnia popełnia niewyobrażalną zbrodnię - morduje z premedytacją upośledzonego chłopca. W ułamku sekundy zmienia się wszystko - nie tylko dla Lelanda, ale dla jego rodziny, rodziny zamordowanego chłopca - wszyscy obsesyjnie szukają odpowiedzi - dlaczego? Chłopak trafia do poprawczaka. Tam jeden z nauczycieli, Pearl, próbuje za wszelką cenę dociec, co popchnęło zdolnego, wrażliwego, obiecującego syna znanego pisarza do popełnia tak brutalnej zbrodni.
10/10

Kolejne filmy, które zamierzam jeszcze dzisiaj obejrzeć to:

Inside I'm dancing z przecudnym Jamesem MvAvoyem - zobaczcie zwiastun, a zrozumiecie dlaczego mój komputer chodził na maksymalnie wysokich obrotach przez prawie tydzień (cholerne nędzne źródła!), aby zassać ten film :

http://www.filmweb.pl/Trailer?trailer.id=8352

Kolejnym jest Zostań..ostatni z mojej półki z napisem Gosling - opis z filmweb'u - Sam Foster jest psychiatrą, który na co dzień ma kontakt z wieloma przypadkami niezwykłych chorób psychicznych. Pewnego dnia w gabinecie Fostera zjawia się młody student. Oświadcza lekarzowi, iż w swoje 21 urodziny, które przypadają za trzy dni, popełni samobójstwo. Sam rozpoczyna wędrówkę do umysłu chłopaka, aby tam znaleźć przyczynę tak radykalnej decyzji. W badaniach psychiki młodzieńca pomaga mu doświadczenie, jakie nabył wiele lat temu podczas samobójczej próby swojej dziewczyny.

This moment is your LIFE!

Veris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-21, 21:20   #3732
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam w kinie na Ratatuj
ostatni film Pixara, animowany, ale świetny, o szczurku kucharzu, uśmiałam się do łez

O tak! Bawiłam się świetnie na nim
I też się uśmiałam
Polecam każdemu, bo warto

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-22, 11:37   #3733
agus87
Zakorzenienie

Miłość i inne nieszczęścia - hmm zapowiadał się fajnie, jednak jest zbyt skomplikowany, trzeba się domyślać kto z kim, co gdzie kiedy, moim zdaniem 5/10
Żona dla zuchwałych - piękny filmik, pełen romantyzmu, jak wszystkie z serii Bollywood
U Pana Boga w ogródku - świetna komedyjka, tak jakby kontynuacja 1 czesci, wiele watków zostało zachowanych, bardzo śmieszny, poprawiający humor 9/10
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-22, 11:46   #3734
agiii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość

A oglądała może,któras z Was "Historię Audrey Hepburn"? Dziś na jedynce była pierwsza część
ja oglądałam przepiękny i bardzo fajna jest ta aktorka odgrywająca gł. rolę
agiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-22, 12:28   #3735
Dominiczka_O
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
In the land of women. Ciepły, troche refleksyjny. Ogląda się przyjemnnie 9/10
Cudowny film, kocham grę Meg Ryan - jej prosty styl, film odebrałam bardzo osobiście, może dlatego tyle tych łez... ale to co mnie w nim urzekło to rola głównego bohatera, męski świat też potrafi być bardzo zakręcony, polecam ))
Stary 2007-10-22, 12:36   #3736
Dominiczka_O
Przyczajenie

Co do "Malowanego welonu"- cudowne widoki, piękne krajobrazy, miła wycieczka w przeszłość, historia możę się powtórzyła, ale warto obejrzeć ten film, bardzo lubię surowego z natury Edwarda Nortona, film mi się bardzo podobał - 9/10

"Zakochana Jane" - przesympatyczna główna bohaterka, piękne uczucie, wzruszający koniec, myślę że warto poświcić czas na obejrzenie tego filmu, niestety zdecydowanie nie dla męskiej publiki - 9/10
Stary 2007-10-22, 12:41   #3737
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Napisane przez agiii Pokaż wiadomość
ja oglądałam przepiękny i bardzo fajna jest ta aktorka odgrywająca gł. rolę
To Jennifer Love Hewitt

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-22, 14:48   #3738
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Wczoraj obejrzałam "Cztery pokoje" - 4 nowele opowiadające o nocy sylwestrowej młodego boya hotelowego, który został sam na służbie, a co jeden gość, to dziwniejszy od poprzedniego. Film w stylu "pulp", a jedna z nowel wyreżyserowana przez Quentina Tarantino (który również zagrał w filmie). Film dla zwolenników absurdu, czarnego humoru i... świetnego aktorstwa.
10/10

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-22, 15:14   #3739
Kota
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Wczoraj obejrzałam "Cztery pokoje" - 4 nowele opowiadające o nocy sylwestrowej młodego boya hotelowego, który został sam na służbie, a co jeden gość, to dziwniejszy od poprzedniego. Film w stylu "pulp", a jedna z nowel wyreżyserowana przez Quentina Tarantino (który również zagrał w filmie). Film dla zwolenników absurdu, czarnego humoru i... świetnego aktorstwa.
10/10
A jak odcięty paluszek i zabójcze dzieciaki Banderasa?
Kota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-22, 16:09   #3740
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
A jak odcięty paluszek i zabójcze dzieciaki Banderasa?
Banderas zarąbisty, prawdziwy maczo, ale jego żona chyba jeszcze lepsza. Dzieciaczki - tak milutkie, że aż strach matką zostać A wiesz, Kota, że początkowo profesora Snape'a miał grać Tim Roth, ale sie nie zgodził i ta rola przypadła Rickmanowi?

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-22, 21:22   #3741
meredith91
Wtajemniczenie

Obejrzałam dziś 'Wygrane marzenia'- 10/10 jestem zakochana w tym filmie
full time traveller, somewhere in the sky in love with my life , books, learning new languages, law (hopefully becoming a future lawyer soon) and visiting new countries currently living in the Middle East, but my heart is in Poland
meredith91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-23, 09:28   #3742
foxina
Rozeznanie

'Nie mów nikomu' - gdybym wcześniej nie miała świadomości, że to ekranizacja powieści Cobena, to na pewno po wyjściu z kina sprawdziłabym to od razu.

Film zachowany bardzo w klimacie 'cobenowskim'. Tej książki akurat nie czytałam, ale już też nie będę.
Dobry! Dobry bo francuski. Trzyma w napięciu, nawet na moment nie pozwala odetchnąc.

8/10
foxina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-23, 09:31   #3743
Syringa
Zakorzenienie

GG do Syringa

Ja ostatnio oglądałam w kinie "Katyń"...
Cóż, muszę przyznać, że fil mnie poraził... i chyba nie tylko mnie, bo ludzie z kina wychodzili milcząc... po prostu nikt nie był w stanie otworzyć ust...

------------------------------------------------------------------------------------------
Zapraszam do galerii zdjęć

Syringa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-23, 10:52   #3744
Tusio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
10/10
hehe, nie wiem, czy juz ocenialam tutaj ten film, ale ostatnio go znowu obejrzalam...po raz trzeci chyba. oczywiscie, trojka i czworka-najlepsze

to tim roth mial grac snape'a?
jakos wg mnie nie pasowalby do tej roli, rickman jest bardziej "mroczny"
Stary 2007-10-23, 11:29   #3745
Daenerys
Wtajemniczenie

Moj ostatni film to Gwiezdny Pyl. Polecam jesli ktos lubi bajki. Jak dla mnie 9/10. Troszke za bardzo bajkowy, ale generalnie bardzo mi sie podobal. Poza tym niesamowite efekty specjalne.

Daenerys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-23, 13:48   #3746
nebraska
Zakorzenienie

Grindhouse vol 1 - Planet terror - ech, pierwsza część zdecydowanie lepsza. Tutaj miało byc śmiesznie, ale nie było, trochę za bardzo wszystko przerysowane i dość obrzydliwe. 4/10

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-23, 14:36   #3747
żurawinka
Zakorzenienie

Niewidzialny - 6/10 młody chłopak zostaje ( przynajmniej tak to z początku wygląda) zamordowany przez dziewczynę z półświatka - Ann, ale nie umiera. Zostaje i patrzy na sprawców, poznaje Ann bliżej, stara się naprowadzić policję na dobry trop. Film momentami wzrusza, no i dobra muzyka to atuty filmu.
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-23, 14:50   #3748
Madlaine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nebraska Pokaż wiadomość
Grindhouse vol 1 - Planet terror - ech, pierwsza część zdecydowanie lepsza. Tutaj miało byc śmiesznie, ale nie było, trochę za bardzo wszystko przerysowane i dość obrzydliwe. 4/10
buuuu a ja liczyłam na udany wieczór w kinie jedynką byłam zachwycona i chciałyśmy z przyjaciółkami powtórzyć babski wieczór przy okazji oglądania Planet terror , jestem ciekawa, jakie będziemy miały wrażenia
Madlaine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-23, 15:17   #3749
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Veris Pokaż wiadomość
Dziś kolejna noc z filmami:

Obejrzane: The United States of Leland z Goslingiem.... to nazwisko stało się dla mnie pewnym wyznacznikiem filmu! Jeśli w filmie występuje Gosling..wiadomo, że film będzie niezwykły. Tak jest też w przypadku The United States of Leland (polski tytuł: Odmienne stany moralności). Jest to opoieść o wrażliwym, zdolnym nastolatku Lelandzie P. Fitzgeraldzie, który pewnego dnia popełnia niewyobrażalną zbrodnię - morduje z premedytacją upośledzonego chłopca. W ułamku sekundy zmienia się wszystko - nie tylko dla Lelanda, ale dla jego rodziny, rodziny zamordowanego chłopca - wszyscy obsesyjnie szukają odpowiedzi - dlaczego? Chłopak trafia do poprawczaka. Tam jeden z nauczycieli, Pearl, próbuje za wszelką cenę dociec, co popchnęło zdolnego, wrażliwego, obiecującego syna znanego pisarza do popełnia tak brutalnej zbrodni.
10/10

Kolejne filmy, które zamierzam jeszcze dzisiaj obejrzeć to:

Inside I'm dancing z przecudnym Jamesem MvAvoyem - zobaczcie zwiastun, a zrozumiecie dlaczego mój komputer chodził na maksymalnie wysokich obrotach przez prawie tydzień (cholerne nędzne źródła!), aby zassać ten film :

http://www.filmweb.pl/Trailer?trailer.id=8352

Kolejnym jest Zostań..ostatni z mojej półki z napisem Gosling - opis z filmweb'u - Sam Foster jest psychiatrą, który na co dzień ma kontakt z wieloma przypadkami niezwykłych chorób psychicznych. Pewnego dnia w gabinecie Fostera zjawia się młody student. Oświadcza lekarzowi, iż w swoje 21 urodziny, które przypadają za trzy dni, popełni samobójstwo. Sam rozpoczyna wędrówkę do umysłu chłopaka, aby tam znaleźć przyczynę tak radykalnej decyzji. W badaniach psychiki młodzieńca pomaga mu doświadczenie, jakie nabył wiele lat temu podczas samobójczej próby swojej dziewczyny.
muszę przyznać, że zaciekawił mnie ten film (odmienne stany moralności) i chyba sobei na niego zapoluję. Oglądałam ostatnio Słaby punkt właśnie z Goslingiem w jednej z głównych ról. Muszę przyznać, że dobrze gra co do Inside I'm dancing... widziałam to kilka razy i zawsze wzrusza mnie do łez. Naprawdę dobry film. Tym bardziej to film dla mnie, jako że pracuję z tetraplegikami.
Ostatnio obejżane: 28 tygodni później kompletnie nie równa się do pierwszej części, ale dla samego strachu można obejrzeć
London to Brighton świetny dramat o przyjaźni prostytuki i dziecka na gigancie.
Premonition ani to horror ani dramat, jakiś wątek religijny. Nie wiem... do mnei to w ogóle nie przemówiło.
Because I said so i tu pytanie... nieszkoda im kasy na takie filmy? obsada niby dobra, ale leciało taką sztucznością aż pożal się boże.
I coś jeszcze obejżałam, ale na daną chwilę to nie pamiętam

I'm so glamorous, I piss glitter!

szien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-23, 17:08   #3750
pola_m
Wtajemniczenie

cztery pokoje genialne!!

a ja ostatnio zastój w nowościach- po raz kolejny babel,znowu mnie porazil
czy ktos widzial 4miesiące trzy tygodnie 2dni?
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości