|
|
#3721 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Re: Dot.: Ostatnio obejrzane filmy
Cytat:
|
|
#3722 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy
Plaga z Hilary Swank. w srodku i pod koniec troche mi zajechalo Dzieckiem Rosemary -Polanskiego, ale mozna to jemu (filmowi) wybaczyc...
Ogolnie momentami scenografia wydawala sie byc lekko sztuczna,co mi sie nie spodobalo. ogolnie 7/10 |
|
|
|
#3723 |
|
Zadomowienie
|
Re: Dot.: Re: Dot.: Ostatnio obejrzane filmy
U mnie sa mniej komercyjne kina, ale nawet w tych zagoscil bardzo krotko. Chce go obejrzec wlasnie dlatego ze recenzje byly bardzo rozne: chce zobaczyc jak to jest naprawde.
|
#3724 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Ostatnio obejrzane filmy
Ja właściwie lubię mniej zachwalane filmy. Jak wszystkim się dany film podoba to nie koniecznie musi byc ciekawy. Alicje cenię za to, że kocha to co robi i nie boi sie trudnych ról. W Polsce coś cicho o tym filmie, za cicho.
|
#3725 |
|
Zadomowienie
|
Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Ostatnio obejrzane filmy
To dziwne: akurat przebywalam w Polsce gdy Scorupko promowala swojego Bonda. Wydawalo sie ze co 5 minut nawracali do tego, i to na kazdym kanale
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatni król Szkocji - wyst. Forest Whitaker i James McAvoy. Film opowiada o szkockim lekarzu, który wyrusza do Ugandy i tam zostaje osobistym lekarzem prezydenta Idiego Amina, który był jednym z najbardziej barbarzyńskich dyktatorów i tyranów na świecie.
W filmie jest kilka drastycznych scen. Jedna szczególnie mnie zaszokowała i wryła w pamięć. Film tym bardziej robi na mnie wrażenie, gdy wiem, że postać prezydenta Amina jest prawdziwa. 7/10 |
|
|
|
#3727 |
|
Zadomowienie
|
Half Nelson - 9/10
The United States of Leland - 10/10 Zarówno w jednym jak i drugim gra genialny aktor młodego pokolenia - Ryan Gosling. Fascynuje mnie jego sposób wcielania się w postaci (zastanawiam się jakie szkoły aktorskie kończył, bo jest naprawdę niesamowity - każda zbudowana przez niego postać jest maksymalnie wiarygodna, co dla mnie jest wyznacznikiem dobrego aktorstwa).
|
#3728 |
|
luckygirl
|
Baby Boy - bardzo lubie ten film. To takie z życia wzięte wydarzenia
Chociaz rola Snoop Dogg'a mi sie nie podobała,ble 8/10E.T. - żesz kurde,aż się prawie popłakałam jak była scena,w której ET żekomo nie żyje Ale ciesze się,że film skończyłsie szczęsliwym zakończeniem Przynajmniej dla ET 7/10A oglądała może,któras z Was "Historię Audrey Hepburn"? Dziś na jedynce była pierwsza część
|
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
Szalony Weekend z Brendanem Fehrem i Chrisem Cleinem. Wg mnie doscy fajny filmik, pare smiesznych gagow a i najlepsze filmiki 'z zycia wziete. Na taki dzien jak dzisiaj,idealna komedyjka
|
|
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj byłam w kinie na Ratatuj
ostatni film Pixara, animowany, ale świetny, o szczurku kucharzu, uśmiałam się do łez |
|
|
|
#3731 |
|
Zadomowienie
|
Dziś kolejna noc z filmami:
Obejrzane: The United States of Leland z Goslingiem.... to nazwisko stało się dla mnie pewnym wyznacznikiem filmu! Jeśli w filmie występuje Gosling..wiadomo, że film będzie niezwykły. Tak jest też w przypadku The United States of Leland (polski tytuł: Odmienne stany moralności). Jest to opoieść o wrażliwym, zdolnym nastolatku Lelandzie P. Fitzgeraldzie, który pewnego dnia popełnia niewyobrażalną zbrodnię - morduje z premedytacją upośledzonego chłopca. W ułamku sekundy zmienia się wszystko - nie tylko dla Lelanda, ale dla jego rodziny, rodziny zamordowanego chłopca - wszyscy obsesyjnie szukają odpowiedzi - dlaczego? Chłopak trafia do poprawczaka. Tam jeden z nauczycieli, Pearl, próbuje za wszelką cenę dociec, co popchnęło zdolnego, wrażliwego, obiecującego syna znanego pisarza do popełnia tak brutalnej zbrodni. 10/10 Kolejne filmy, które zamierzam jeszcze dzisiaj obejrzeć to: Inside I'm dancing z przecudnym Jamesem MvAvoyem - zobaczcie zwiastun, a zrozumiecie dlaczego mój komputer chodził na maksymalnie wysokich obrotach przez prawie tydzień (cholerne nędzne źródła!), aby zassać ten film : http://www.filmweb.pl/Trailer?trailer.id=8352 Kolejnym jest Zostań..ostatni z mojej półki z napisem Gosling - opis z filmweb'u - Sam Foster jest psychiatrą, który na co dzień ma kontakt z wieloma przypadkami niezwykłych chorób psychicznych. Pewnego dnia w gabinecie Fostera zjawia się młody student. Oświadcza lekarzowi, iż w swoje 21 urodziny, które przypadają za trzy dni, popełni samobójstwo. Sam rozpoczyna wędrówkę do umysłu chłopaka, aby tam znaleźć przyczynę tak radykalnej decyzji. W badaniach psychiki młodzieńca pomaga mu doświadczenie, jakie nabył wiele lat temu podczas samobójczej próby swojej dziewczyny.
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tak! Bawiłam się świetnie na nim I też się uśmiałam ![]() Polecam każdemu, bo warto
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Miłość i inne nieszczęścia - hmm zapowiadał się fajnie, jednak jest zbyt skomplikowany, trzeba się domyślać kto z kim, co gdzie kiedy, moim zdaniem 5/10
Żona dla zuchwałych - piękny filmik, pełen romantyzmu, jak wszystkie z serii Bollywood ![]() U Pana Boga w ogródku - świetna komedyjka, tak jakby kontynuacja 1 czesci, wiele watków zostało zachowanych, bardzo śmieszny, poprawiający humor 9/10 |
|
|
|
#3734 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3735 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
))
|
|
#3736 |
|
Przyczajenie
|
Co do "Malowanego welonu"- cudowne widoki, piękne krajobrazy, miła wycieczka w przeszłość, historia możę się powtórzyła, ale warto obejrzeć ten film, bardzo lubię surowego z natury Edwarda Nortona, film mi się bardzo podobał - 9/10
"Zakochana Jane" - przesympatyczna główna bohaterka, piękne uczucie, wzruszający koniec, myślę że warto poświcić czas na obejrzenie tego filmu, niestety zdecydowanie nie dla męskiej publiki - 9/10
|
#3737 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj obejrzałam "Cztery pokoje" - 4 nowele opowiadające o nocy sylwestrowej młodego boya hotelowego, który został sam na służbie, a co jeden gość, to dziwniejszy od poprzedniego. Film w stylu "pulp", a jedna z nowel wyreżyserowana przez Quentina Tarantino (który również zagrał w filmie). Film dla zwolenników absurdu, czarnego humoru i... świetnego aktorstwa.
10/10
|
#3739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
Banderas zarąbisty, prawdziwy maczo, ale jego żona chyba jeszcze lepsza. Dzieciaczki - tak milutkie, że aż strach matką zostać
A wiesz, Kota, że początkowo profesora Snape'a miał grać Tim Roth, ale sie nie zgodził i ta rola przypadła Rickmanowi?
|
#3741 |
|
Wtajemniczenie
|
Obejrzałam dziś 'Wygrane marzenia'- 10/10 jestem zakochana w tym filmie
|
#3742 |
|
Rozeznanie
|
'Nie mów nikomu' - gdybym wcześniej nie miała świadomości, że to ekranizacja powieści Cobena, to na pewno po wyjściu z kina sprawdziłabym to od razu.
![]() Film zachowany bardzo w klimacie 'cobenowskim'. Tej książki akurat nie czytałam, ale już też nie będę. Dobry! Dobry bo francuski. Trzyma w napięciu, nawet na moment nie pozwala odetchnąc. 8/10 |
|
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio oglądałam w kinie "Katyń"...
Cóż, muszę przyznać, że fil mnie poraził... i chyba nie tylko mnie, bo ludzie z kina wychodzili milcząc... po prostu nikt nie był w stanie otworzyć ust...
|
#3744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to tim roth mial grac snape'a? ![]() jakos wg mnie nie pasowalby do tej roli, rickman jest bardziej "mroczny"
|
|
#3745 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj ostatni film to Gwiezdny Pyl. Polecam jesli ktos lubi bajki.
Jak dla mnie 9/10. Troszke za bardzo bajkowy, ale generalnie bardzo mi sie podobal.
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
Grindhouse vol 1 - Planet terror - ech, pierwsza część zdecydowanie lepsza. Tutaj miało byc śmiesznie, ale nie było, trochę za bardzo wszystko przerysowane i dość obrzydliwe. 4/10
|
|
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
Niewidzialny - 6/10 młody chłopak zostaje ( przynajmniej tak to z początku wygląda) zamordowany przez dziewczynę z półświatka - Ann, ale nie umiera. Zostaje i patrzy na sprawców, poznaje Ann bliżej, stara się naprowadzić policję na dobry trop. Film momentami wzrusza, no i dobra muzyka to atuty filmu.
|
|
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedynką byłam zachwycona i chciałyśmy z przyjaciółkami powtórzyć babski wieczór przy okazji oglądania Planet terror , jestem ciekawa, jakie będziemy miały wrażenia
|
|
|
|
|
#3749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio obejżane: 28 tygodni później kompletnie nie równa się do pierwszej części, ale dla samego strachu można obejrzeć ![]() London to Brighton świetny dramat o przyjaźni prostytuki i dziecka na gigancie. Premonition ani to horror ani dramat, jakiś wątek religijny. Nie wiem... do mnei to w ogóle nie przemówiło. Because I said so i tu pytanie... nieszkoda im kasy na takie filmy? obsada niby dobra, ale leciało taką sztucznością aż pożal się boże. I coś jeszcze obejżałam, ale na daną chwilę to nie pamiętam
|
|
#3750 |
|
Wtajemniczenie
|
cztery pokoje genialne!!
a ja ostatnio zastój w nowościach- po raz kolejny babel,znowu mnie porazil czy ktos widzial 4miesiące trzy tygodnie 2dni? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

:

8/10
Ale ciesze się,że film skończyłsie szczęsliwym zakończeniem
7/10