Byd³o w Tatrach- morderstwo nied¼wiadka! - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2007-10-22, 12:52   #1
lemoorka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 072

Byd³o w Tatrach- morderstwo nied¼wiadka!

Nied¼wied¼ zaatakowa³ turystów - sam straci³ ¿ycie
2007-10-22 09:55 (akt. 13:17)

Pracownicy Tatrzañskiego Parku Narodowego wyci±gaj± z potoku martwego nied¼wiadka

Do niecodziennego zdarzenia dosz³o w niedzielê w Dolinie Chocho³owskiej w Tatrach. Ma³y nied¼wied¼ zaatakowa³ turystów, którzy podjêli z nim walkê. W wyniku starcia zwierzê zginê³o.

Wed³ug informacji podanej przez zaatakowanych turystów, zwierzê zosta³o utopione w potoku. Jednak zdaniem s³u¿b Tatrzañskiego Parku Narodowego, wizja lokalna w terenie wykaza³a, ¿e nied¼wiadek zosta³ ukamienowany.

Jak poinformowa³ w poniedzia³ek rzecznik prasowy ma³opolskiej policji Dariusz Nowak, ma³y nied¼wied¼ brunatny zast±pi³ drogê turystom wêdruj±cym Dolin± Chocho³owsk±. Rozszarpa³ rzucony mu plecak z jedzeniem, a potem rzuci³ siê na ludzi.

Tury¶ci podjêli walkê, która zakoñczy³a siê ¶mierci± zwierzêcia - nied¼wied¼, wed³ug ich relacji, zgin±³ utopiony w potoku.

Do szpitala w Zakopanem zg³osi³a siê dwójka m³odych ludzi, którzy opowiedzieli o starciu z drapie¿nikiem. Mieli obra¿enia wskazuj±ce na walkê, m.in. otarcia naskórka. Z ich informacji wynika, ¿e w walce ze zwierzêciem uczestniczyli tak¿e dwaj inni tury¶ci, którzy po zaj¶ciu odeszli.

Zakopiañska policja wyja¶nia podane przez poszkodowanych okoliczno¶ci ataku. Jednak - zdaniem s³u¿b Tatrzañskiego Parku Narodowego - wizja lokalna w terenie wykaza³a, ¿e nied¼wiadek zosta³ ukamienowany.

Policja ustala fakty oraz poszukuje ¶wiadków i wspó³uczestników zdarzenia, poniewa¿ o¶wiadczenia poszkodowanych nie s± spójne.

Na miejscu zdarzenia nadal pracuj± s³u¿by parku, policja oraz przedstawiciele w³a¶cicieli terenu, czyli Wspólnoty Witowskiej.

¼ród³o o2.pl

Kocham Tatry, kocham przyrode i nie rozumiem dlaczego ma³o kto z nas potrafi uszanowac przyrode. Widze powszechne zrywanie kwiatków- bo to tylko kwiatek, pozeranie jagód, jakby ich ludzie wcze¶niej nie widzieli. Jest to przykre, bo ingerujemy w ¿ycie zwierz±t, które tam mieszkaj±.
Gdy jakies zwierze podchodzi za blisko cz³owieka, miasta jest albo usypiane lub w najgorszym wypadku zabijane!
Gdy zwierze na swoim terytorum spota³ka³o zwierze zosta³o zabite.

Dlaczego nie potrafimy uszanowaæ zwierzat, roslin?

Ludzie zachowuja siê jak byd³o- wszytsko sie im nale¿y, sa najmocniejsi, natura to nic w porównaniu z nimi. Jak bardzo sie mylimy wystarczy burzy, tornada i nie potrafimy siê zmagac z takimi zjawiskami.

Mo¿e nalezy siê jaki¶ szacunek naturze?

uwazam tez, ze TPN powinien wprowadziæ limit turystów- mo¿e wtedy nie la¿³o by takie byd³o dla których niedziwedz to tygrus bengalski, a orla peræ to taka ma³a ska³ka
lemoorka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-10-22, 13:37   #2
Aggie125
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 348
GG do Aggie125
Dot.: Byd³o w Tatrach- morderstwo nied¼wiadka!

Wiesz... co innego kamieniowaæ nied¼wiadka, który siedzia³by sobie spokojnie i niczego nie robi³. Tu o ile dobrze rozumiem nied¼wiadek zaatakowa³ turystów, którzy zaczêli siê broniæ. Trudno oceniæ, czy mogli siê broniæ w jaki¶ inny sposób, ale ja na widok nied¼wiadka, który najpierw rozszarpuje mój plecak a potem rzuca siê na mnie te¿ bym siê broni³a wszystkimi mo¿liwymi sposobami.

Nie ustali siê pewnie, czy np. po pierwszym uderzeniu kamieniem nied¼wiadek nie zacz±³ sie wycofywaæ, czy stal siê jeszcze bardziej agresywny.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-10-22, 13:49   #3
Mirianka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 783

Przepraszam za post pod postem, nawala mi komputer Poza tym ma³y musia³ sie zacz±c bronic jak nagle w niego kamieniami zaczêli rzucaæ...To ludzie chodz±c po Tatarch maj± szanowaæ i uwazac na dzikie zwierzêta (tak samo i na przyrodê), to ich terytorium, nie nasze. Niedziwiedzie wu nas siê s± mocno agresywne, choc wiadomo ze to przeciez drapie¿nik ale jak ktos stosuje podstawowe! zasady wycieczek górskich to mu sie nic nie stanie Niedziwedz sam moze zaatakowac g³ównie gdy idzie np matka z ma³ymi, same z siebie nie sprowokowane nie maj± powodu.

Mirianka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-10-22, 13:50   #4
carolinascotties
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 448

Bydlaki... jestem pewna, ze zaplac± za to przestêpstwo...

Toksyczny zwi±zek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-10-22, 13:54   #5
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Mirianko, masz racjê. Powinnam by³a zasugerowaæ siê artyku³em, a nie samym opisem lemoorki. Rany... wycofuje to, co napisa³am wcze¶niej. Jak zobaczy³am tego zabitego mi¶ka, to a¿ mi ³zy do oczu podesz³y. Rozumiem teraz, ¿e sami tury¶ci zaczêli wabiæ miska jedzeniem i dlatego biedak do nich podszed³. O¿esz, kretyni jedni...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
Stary 2007-10-22, 13:54   #6
Mirianka
Zakorzenienie

Aggie tu jest dok³adnie opisane: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...9,4600845.html Pierw zaczeli go karmic niczym Misia pluszowego a anstepnie jak zwierze sie rozochoci³o to ukamieniowali. Na ciele ninie mieli zadnych wiêkszych obra¿en co by siê kwalifikowa³y jako obrona konieczna poza tym z³amali podstawowy nakaz Tar - nie wolno karmiæ niedzwiedzi! Niedzwiedzie podczas ¿eru staj± siê agresywne S³owem turyski wykazali siê g³upot±, a jak zaczêli sikaæ ze strach to i bestialstwem...

Stary 2007-10-22, 13:55   #7
Westalka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 349

Uwielbiam Tatry. Jako ca³o¶æ i ka¿d± ich czê¶æ z osobna. Ale widz±c to, co wyprawia siê na górskich szlakach - ¿a³osne zachowanie ludzi, ¶miecenie, wydzieranie siê, zrywanie/ niszczenie ro¶lin.. a przede wszystkim brak wyobra¼ni turystów - nieodpowiednie ubranie, nieznajomo¶æ w³asnych mo¿liwo¶ci, nieumiejêtne korzystanie z zabezpieczeñ na szlakach i wiele, wiele innych.. to nasuwa mi siê taka smutna (dla mnie, osoby, która kocha chodziæ po Tatrach) refleksja, ¿e Tatry powinny zostaæ zamkniête dla turystów. Bo trudno tu mówiæ o jakiejkolwiek selekcji - niby na jakiej podstawie?

Ocala³aby przyroda, która jest permanentnie niszczona; ocala³yby zwierzêta, które - jak wskazuje to zdarzenie - nie mog± czuæ siê w górach bezpiecznie. Jest to przykre, ale skoro nie potrafimy umiejêtnie korzystaæ z dobrodziejstw natury, to powinni¶my zostaæ od nich odciêci...

Westalka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2007-10-22, 14:10   #8
bellissa
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 446
GG do bellissa

nie mam s³ów dla g³upoty ludzi Ja czêsto je¿d¿ê do Zakopanego i chodzê na wycieczki i ju¿ trzy razy widzia³am z wcale nie z dalekiej odleg³o¶ci nied¼wiedzia, raz nawet z ma³ymi i nawet szkoda mi s³ów komentowaæ jak zachowywali siê ludzie Od razu przystawali i by³y krzyki typu "zobaczcie jaki piêkny, kochany mi¶" Zamiast siê po prostu oddaliæ to stoj± i czekaj± prowokuj±c los. I za³o¿ê siê ¿e jakby siê zbli¿y³ to odrazu polecia³yby w jego stronê kanapki Parê razy widzia³am te¿ liski, ludzie dos³ownie rzucali siê z karmieniem A potem niestety takie co¶ Strasznie mi ¿al tego biednego nied¼wiadka i mam nadziejê, ¿e tych g³upich turystów spotka kara. Za³o¿ê siê ¿e go karmili jak napisa³a Mirianka a potem jak siê rozochoci³ to go w³a¶nie ukamieniowali Naprawdê nie mam s³ów
A przy okazji wklejam zdjêcie, zrobione na du¿ym zbli¿eniu
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg tn_IMG_3596.jpg (121,4 KB, 141 za³adowañ)
bellissa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-10-22, 14:11   #9
...:::oblabobla:::...
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 143

http://www.tygodnikpodhalanski.pl/mo...ticle&sid=5204

a¿ brak mi s³ów na tych !@#$%^&U*
Nie wierzê, ¿e ten misiu zaatakowa³ CZTERECH facetów, zw³aszcza, ¿e wa¿y³ tylko 30 kg (jak piesek!) By³ m³odziutki Mieszkam w Zakopcu i nie raz widzia³am nied¼wiedzie goni±ce w tatrach, on nie by³by w stanie ich zaatakowaæ. By³ g³odny i szuka³ jedzenia, a oni pewnie spanikowali i zaczêli rzucaæ w niego kamieniami, ¿eby go odpêdziæ. Gdyby nie zrobili tego z premedytacj±, po co by go wrzucali do rzeki? Powinni za to zap³aciæ
Stary 2007-10-22, 14:20   #10
bLonD_bEjBe
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 593

no i znow lezka zakrecila mi sie w oku...
Co ten niedzwiadek czul??? Biedak jeden. Ludzie sa tacy okrutni.
Stary 2007-10-22, 14:20   #11
Westalka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 349

Cytat:
Napisane przez ...:::oblabobla:::... Poka¿ wiadomo¶æ
Mieszkam w Zakopcu
ale Ci dobrze.
Zazdroszczê.

Westalka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-22, 14:23   #12
Mirianka
Zakorzenienie

Pracownicy parku tez s± oburzeni a ludzie us³ysz± zarzuty prokuratorskie. Mam nadziejê ze czeka ich zas³u¿ona kara... No i niech to zdarzenie bêdzie przestrog± dla innych, mo¿e choæ niektórzy pierw pomy¶l± zanim co¶ zrobi±

Stary 2007-10-22, 14:31   #13
°Alchemia
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 313

Ludzie s± bezczelni. W³a¿± na nieswoje terytorium i jeszcze zabijaj± gospodarza, który ich tam nie chce. Bo nied¼wied¼ nie wie, ¿e to wszêdziepanosz±cy siê ludzie przyszli sobie drzewka i strumyki poogl±daæ, dla niego to potencjalne zagro¿enie. To atakuje, co ma zrobiæ, poprosiæ ¿eby sobie poszli? A jak powiedzia³ Cejrowski, cz³owiek jest najwiêkszym zagro¿eniem dla innych gatunków, bo jako jedyny zawsze zachowuje siê nieprzewidywalnie. I wcale mi tych turystów nie szkoda. Jak siê nie umie poruszaæ po pewnych obszarach, to trzeba w domu siedzieæ. Jesli kto¶ ogl±da³ "Boso przez ¶wiat" to wie, ¿e nawet w d¿ungli amazoñskiej mo¿na prze¿yæ bez nara¿ania siê na ataki zwierz±t, tylko trzeba wiedzieæ co siê robi.
Ech.

Dlatego od ludzi zdecydowanie wolê zwierzêta.
°Alchemia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-10-22, 15:02   #14
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Poka¿ wiadomo¶æ
Wiesz... co innego kamieniowaæ nied¼wiadka, który siedzia³by sobie spokojnie i niczego nie robi³. Tu o ile dobrze rozumiem nied¼wiadek zaatakowa³ turystów, którzy zaczêli siê broniæ. Trudno oceniæ, czy mogli siê broniæ w jaki¶ inny sposób, ale ja na widok nied¼wiadka, który najpierw rozszarpuje mój plecak a potem rzuca siê na mnie te¿ bym siê broni³a wszystkimi mo¿liwymi sposobami.

Nie ustali siê pewnie, czy np. po pierwszym uderzeniu kamieniem nied¼wiadek nie zacz±³ sie wycofywaæ, czy stal siê jeszcze bardziej agresywny.
Mi¶ sam z siebie nie zaatakuje jak go nie sporowkujesz

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Poka¿ wiadomo¶æ
Mirianko, masz racjê. Powinnam by³a zasugerowaæ siê artyku³em, a nie samym opisem lemoorki. Rany... wycofuje to, co napisa³am wcze¶niej. Jak zobaczy³am tego zabitego mi¶ka, to a¿ mi ³zy do oczu podesz³y. Rozumiem teraz, ¿e sami tury¶ci zaczêli wabiæ miska jedzeniem i dlatego biedak do nich podszed³. O¿esz, kretyni jedni...
Mi³o mi, ¿e jednak zmieni³as zdanie. By the way nie zyjemy w eopce kamienia ³upanego, ¿e ka¿de ¿ywe zwierze rózna sie papu na obiadek

Kilka rad jesli spotkasz niedzwiadka:

nie ruszaj siê gwa³townie

mo¿esz zostawiæ plecack po czym sie oddaliæ oczywo¶cie powoli!!! Zjamie sie plecakiem, a nie Toba

Nimniemniej jednak mam cich± nadzieje,¿e nie NIGDY wpadniesz na genialny pomys³ obrony Oczywi¶cie poza w¶ciek³a zwierzyna

Cytat:
Napisane przez Westalka Poka¿ wiadomo¶æ
ale Ci dobrze.
Zazdroszczê.
JA tez jej zazdroszce

Cytat:
Napisane przez °Alchemia Poka¿ wiadomo¶æ

Dlatego od ludzi zdecydowanie wolê zwierzêta.
Ja tez
Stary 2007-10-22, 15:05   #15
traci
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 761

Cytat:
Napisane przez carolinascotties Poka¿ wiadomo¶æ
Bydlaki... jestem pewna, ze zaplac± za to przestêpstwo...
Ja tez mam taka nadzieje...maly biedak.
Gdzie te zwierzeta maja sie podziac ,gdzie maja czuc sie bezpieczne?
Wszedzie wkracza czlowiek i zabija albo daje do niewoli.
traci jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-22, 15:07   #16
carolinascotties
Zakorzenienie

Znam mê¿czyznê, który podró¿uje po Kanadzie - opoiwada³, ¿e w razie bliskiego kontaktu i braku mo¿liwo¶ci ucieczki - nale¿y próbowaæ odstraszyæ zwierzê - zachowywaæ siê tak, jakby naruszy³o nasze terytorium wszelkie zachowania, które pozwol± nam staæ sie wiêkszym, wydaæ gro¼niejszym i g³o¶niejszym sa jak najbardziej wskazane.

Stary 2007-10-22, 15:08   #17
°Alchemia
Zadomowienie

Wlasnie w Wydarzeniach mówili o tym. To ci ludzie zaczepiali nied¼wiadka, rzucali mu jedzenie. Zaatakowa³, bo podeszli za blisko. Mam nadziejê, ¿e pójd± siedzieæ, a po nocach bêdzie im siê ten utopiony przez nich nied¼wied¼ ¶ni³.
Stary 2007-10-22, 15:12   #18
carolinascotties
Zakorzenienie

Szkoda, ze nied¼wiadek nie mia³ starszego brata... nie by³oby teraz problemu ....

Stary 2007-10-22, 15:12   #19
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 504

Brak mi s³ów na g³upotê ludzi Biedny nied¼wied¼, taki ma³y jeszcze
Ludziom siê wydaje, ¿e zwierzêta w lesie to pluszaki, nie maj± pojêcia jak siê zachowywaæ, karmi±, przywabiaj±, a w razie k³opotów reaguj± agresj±

Dostan± najwy¿ej rok, no mo¿e maksymalnie 2 lata w zawieszeniu

Jêdrek ma...

Forum techniczne dla katalogu kosmetyków
BabciaWeatherwax jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-22, 15:13   #20
Mirianka
Zakorzenienie

Ja bym jednak zastosowa³a przykucniêcie z rêkami na g³owie i spokój dopóki niedzwiedz nie odejdzie ja niestety raczej nie mam szans by wydawac sie dzikiemu zwierzeciu ze jestem na swoim terytorium...Chyba ze w Warszawie (bo to jednak moze chyba prowadzic do tragedii jak taki zwierz bedzie sie z nami chcia³ jednak zmierzyc a dogoni nas na pewno). A Ci ludzie jeszcze sie nie przyznali ze rzucali kamieniami, dopiero straz parku to wykry³a po licznych ranach na ciele misia... (tylu ludzi rzucaj±cych ciezkimi kamieniami, bez wyobrazni po prostu...)

Stary 2007-10-22, 15:16   #21
°Alchemia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carolinascotties Poka¿ wiadomo¶æ
Szkoda, ze nied¼wiadek nie mia³ starszego brata... nie by³oby teraz problemu ....
Dok³adnie. Takich ludzi bezmy¶lnych nie szkoda mi wcale. Sami sobie winni. Zamiast odstraszyæ zwierzê i uciec woleli zabiæ. Sorry, ale jako¶ mieli czas i "pomys³" na uzbieranie kamieni i utopienie nied¼wiedzia , wiêc nie wierzê w to, ¿e byli tacy bezbronni.
Stary 2007-10-22, 15:17   #22
lemoorka
Zakorzenienie

Znalaz³am porady jak sie zachowac w konfrontacji z misiem:

http://abc.onet.pl/29823,1429957,kontent.html

i artyku³ z onetu:

Tatry: bestialsko zabito nied¼wiadka
Grupa sze¶ciu turystów zabi³a w Dolinie Chocho³owskiej pó³torarocznego nied¼wiadka. Najpierw czêstowali go kanapkami, a pó¼niej obrzucili kamieniami i wrzucili do potoku – informuje serwis gazeta.pl.
Zw³oki zwierzêcia odnale¼li w nocy z soboty na niedzielê le¶nicy Tatrzañskiego Parku Narodowego. Wieczorem w niedzielê na policjê zg³osi³a siê dwójka m³odych turystów. T³umaczyli, ¿e karmili nied¼wiedzia, a ten rzuci³ siê na nich, wrzucili go wiêc do potoku. Wed³ug RMF FM, tury¶ci byli prze¶wiadczeni, ¿e zostali zaatakowani przez 100-kilogramowego nied¼wiedzia.

Sylweriusz Kosiñski, wicedyrektor zakopiañskiego szpitala twierdzi jednak, ¿e m³odzi tury¶ci nie mieli obra¿eñ ani ¶ladów zêbów i pazurów - Kobieta mia³a obdarte opuszki palców, a mê¿czyzna obtarcia na przedramieniach i udach – stwierdzi³ lekarz.REKLAMA Czytaj dalej

Le¶nicy zauwa¿yli na ciele nied¼wiedzia ¶lady uderzeñ kamieniami, w miejscu zdarzenia znale¼li te¿ resztki kanapek i s³odyczy. Sprawê wyja¶nia policja - informuje serwis gazeta.pl.

TO ju¿ mnie przerazi³o- tylko obdarcia
Stary 2007-10-22, 15:20   #23
carolinascotties
Zakorzenienie

mo¿e po prostu chcieli zapolowaæ na misia... zwabiæ i zabiæ..

najgorsze jest to, ze on na pewno bardzo cierpia³...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-22, 15:25   #24
wenedka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 609

Taki ¶liczny nied¼wiadek
Co on móg³ im zrobiæ? Mogli spokojnie uciec, a nie go kamienowaæ!!!
Mnie te¿ goni³ ¼rebak i co zrobi³am? Po prostu pobieg³am dalej.

Przecie¿ to maluszek jeszcze by³
- Mo¿e pan tak¿e wzi±æ ze sob± skrzypce.
- Dziêkujê w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
pij±!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-10-22, 15:31   #25
jogusia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 520

dla tych ludzi powinna byæ kara i to wysoka
Stary 2007-10-22, 15:39   #26
eternalvoyageur
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 657

Takie smutne te zdiecia...
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos....html?skad=rss
Stary 2007-10-22, 15:40   #27
Lalik
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 172

ludzie sa okrutni mam nadzieje, ze sprawa nie rozejdzie sie po kosciach (groszowy mandat i upomnienie, pf), a oprawcy trafia do wiezienia, nawet jesli beda to tylko 3 miesiace
a na miejscu zarzadzcow TPN ustanowilabym czasowy zakaz wejscia na teren parku. moze choc czesc ludzi sie zastanowi nad faktem, ze park to wlasnosc dzikich zwierzat, a nie nas, ludzi.

Lalik jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-10-22, 15:47   #28
Mirianka
Zakorzenienie

Widzia³yscie ten filmik? http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos....html?skad=rss Na pewno sie utopi³w takim strumyku, jasne...

Stary 2007-10-22, 15:47   #29
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Na pewno nie dostan± kary wiêzienia, bo zaraz zaczê³yby sie lamenty: Ja mam rodzinê, ja mam dzieci, itp. Szlag mnie trafia, jak kto¶ ³ami±cy prawo pos³uguje sie rodzin± i dzieæmi w argumentacji. Czy komu¶ jednak przysz³o na my¶l, ¿e cz³owiek znêcaj±cy siê nad zwierzêtami bêdzie te¿ bardziej sk³onny do agresji np. w przypadku dzieci? Bo jak s³yszê o cz³owieku, który np. skopa³ psa do krwi to zastanawiam siê, co taki cz³owiek zrobi, kiedy jego w³asne dziecko go rozz³o¶ci. Czy na spokojnie obetnie mu kieszonkowe czy przywali mu w g³owê?

Ale kara finansowa by sie przyda³a, i to solidna. Nie 500 czy 1000 z³otych, bo to w zasadzie ¿adna kara. Natomiast 20-30 tysiêcy z³otych to ju¿ kara bardzo dotkliwa, bo niewykluczone, ¿e trzeba bêdzie zrezygnowaæ z wakacji, kursu angielskiego lub tez sprzedaæ samochód.

Stary 2007-10-22, 16:09   #30
hania811
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 709

Mi tylko ³zy do oczu leca i przekleñstwa na usta.
Od zawsze wiedzia³am ze ludzie sa gorsi od zwierzat.
hania811 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Forum plotkowe

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.