![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
bańki chińskie
czy ma ktoś jakiś filmik na temat masażu bańkami chińskimi ?lub stawiania baniek ? kupiłam i nie bardzo wiem jak stawiać te bańki?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: bańki chińskie
A co chcesz masować bańkami ?
![]() Olejek lub jakiś balsam, dobierasz odpowiednio dużą bańkę, przysysasz i masujesz. Nie za długo, żeby za bardzo nie przekrwić skóry. Mogę tylko polecić Tobie instrukcję/opis masażu bańką chińską na cellulit. Jeszcze takie coś znalazłam na YT http://www.youtube.com/watch?v=6Yo-mxtAZFQ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
niezłe dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ale to zależy jakie masz bańki, ponieważ są bańki gumowe do masażu i bańki szklane - ogniowe lub bezogniowe.
Prze bańkach szklanych trzeba uważać, żeby nie stawiać ich na przykład na nerkach Tu masz odnośnik gdzie jest wszystko nieźle opisane http://www.medplus.pl/index.php?str=faq |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
nie słyszałam aby banki chińskie były szklane ja mam gumowe , dzięki za link
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
są bańki gumowe, próżniowe, magnetyczne .. dużo tego
![]() Ja osobiście pracuję na tych ostatnich, gumowe o których mówisz, wyciągam tylko w przypadku klientek, które upierają się, że to najlepszy sposób na cellulit Co do baniek gumowych dla dziecka - nie chce się wypowiadać nie znając wieku malucha. Dla małych dzieci w ogóle bym ich nie stawiała. Bańki chińskie radze stawiać nie na podstawie kursów z sieci, a po chociażby podstawowym szkoleniu na temat medycyny chińskiej. Nie żeby można było nimi zaszkodzić ( trzeba się postarać, żeby zrobić coś poza zbędnymi siniakami), ale kurs pozwala je znacznie lepiej wykorzystać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Gdzie można taki kurs bądź szkolenie ukończyć? Ja stawiam moim dzieciom bańki próżniowe na przeziębienia, wszystko co wiem o stawianiu baniek dowiedziałam się od znajomej i z broszurki wewnątrz opakowania tychże baniek. Chciałam ugruntować swoją wiedzę szukałam takich kursów u mnie w mieście ale chyba będzie kłopot, może ktoś coś wie na ten temat będę wdzięczna .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Podbijam temat.
Nie mam cellulitu ani problemów z jędrnością, mam natomiast pamiątkę po nadwadze w dzieciństwie w postaci dużej poduszki z tłuszczyku na brzuchu. Od ponad 8 miesięcy chodzę 3x w tygodniu na siłownię, mam zbilansowaną dietę i stałą wagę od 7 lat (+/- 3 kg, zawsze wraca jednak do podobnej wartości), BMI 20. Stosuję też od miesiąca rozgrzewający krem na spalanie tkanki tłuszczowej. Efekt - strata 1cm bez redukcji wagi po 8 miesiącach siłowni i 1cm bez redukcji wagi po stosowaniu kremu. To miło, tylko z 6cm jakie chciałam "obciąć" z talii na zresztą wskazanie dietetyka (otyłość brzuszna u niemalze wszystkich członków najbliższej rodziny) zostały mi 4. Jedyne co jeszcze działa to drastyczna utrata wagi (przy BMI w granicach 19 z kawałkiem poszedł mi kolejny 1cm), a tego nie chcę i nie potrzebuję. Masażystka poleciła mi bańki chińskie. Mam skończony kurs masażu (inne metody jak bańka), więc po krótkim przeszkoleniu udaje mi się go robić samej. Tylko czy bańka + woda + drenaż robione regularnie serią 10 zabiegów faktycznie pomogą? Bo wszędzie czytam, że to super na cellulit i brak jędrności. A miejscowe usuwanie tkanki tłuszczowej? Edytowane przez weselna01 Czas edycji: 2014-10-29 o 06:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Polecam pójść na kurs i tam dowiedzieć się wszystkiego, nabrać doświadczenia. Jak każdy masaż, bańkami tez możemy sobie narobić biedy jak nie mamy pojęcia o czymkolwiek, jeżeli chodzi o masaż.
Ja niedługo robię kurs- 6godzinny, w cenie 180zł. Takowy kurs można zrobić w każdej szkole medycznej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Ja nawet chciałam wypróbować tego typu masażu bańkami chińskimi na cellulit, który mnie szalenie męczy i szpeci, ale dowiedziałam się, że przy cerze naczynkowej, której nieszczęśliwą posiadaczką jestem, takie bańki są zabronione. Co Wy na to?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Naprawdę trzeba mieć pojęcie na ten temat, nie o tyle jak to robić ( bo masaż bańką chińską jest banalnie prosty ), ale kiedy i gdzie można go wykonywać, gdyż można sobie nawet zrobić tym krzywdę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Bańka chińska jest odmianą bańki próżniowej (zimnej), która wysysa powietrze pod ciśnieniem. Najczęściej można spotkać bańki wykonane z gumy, jednak stosowane są także bańki szklane i bambusowe. Ich cechą charakterystyczną jest okrągły kształt i zaokrąglone brzegi, dzięki którym mogą zassać się na skórze. Technika masażu bańką chińską została zaczerpnięta z medycyny ludowej, w której bańki wykorzystywało się w celu leczenia grypy czy przeziębień. Obecnie masaż bańką wykonuje się także w celu likwidacji bólów kręgosłupa, dolegliwości mięśniowych, cellulitu czy zmniejszenia widoczności rozstępów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Bańki chińskie są świetną metodą na cellulit i ujędrnienie ciała. Należy pamiętać o dobrym naoliwieniu skóry przed wykonaniem zabiegu. cena nie gra roli. Wszystkie gumowe bańki sa tej samej jakości. można znaleźć na <ciach reklama>
![]() Edytowane przez 1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c Czas edycji: 2015-05-29 o 10:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
również polecam bańki chińskie
![]() ![]() Edytowane przez 1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c Czas edycji: 2015-05-29 o 10:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Bardzo dobrej jakości są te bańki <reklama>
Musicie pamiętać o naoliwieniu ciała przed użyciem baniek, ![]() ![]() Edytowane przez 1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c Czas edycji: 2015-06-01 o 09:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Ja ze swojej strony naprawdę mogę polecić używanie. Najpierw robiłam sama, ale dawało to efekty mizerne. Poszłam na kilka sesji do gabinetu i okazało się, że naprawdę ważne jest jak to robić. Teraz kontynuuję w domu, ale już technika poprawiona i naprawdę widać różnicę. Jest gładziej, ładniej, jędrniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
znalazłam coś takiego, możesz spokojnie skorzystać
![]() Dla nas, babek, największą korzyścią chyba jest to, że pozbywamy sie dzięki nim cellulitu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
czy przed masażem bańkami smarujecie Pani nogi jakąś oliwką?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Masaż banką chińską to rewelacja i można to robić w domu a nie wydawać kasy w salonie kosmetycznym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Ja do Masażu bańką chińską używałam olejku dla dzieci hipp
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Też od jakiegoś czasu robię masaż gumowymi bańkami na naoliwioną skórę (nie robiłam kursów póki co), ale tracą zapał bo mi one odpadają po prawie każdym ruchu. A jak się za mocno przyssą, to prawie nie mogę ich przesuwać (pomijam, że boli).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kwestia wprawy, nie poddawaj sie, mialam ten sam problem. najpierw spadaly, pozniej zasysalam za mocno. teraz jest ok, robie masaz ok. 10 minut i efekty są świetne. skóra jest gładsza, jędrniejsza, licze na doszczętną likwidacje cellu (mam niewiele)
![]() |
![]() |
#26 |
www.zadbajocialo.pl
|
chińskie bańki są rewelacyjne ponieważ są tanie a naprawdę przynoszą efekty i co najlepsze- efekty są widoczne w krótkim czasie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Zgadzam sie z "xyaga"
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Ja kupiłam masażer próżniowy, bo uznałam że z bańkami będzie za trudno. Zasada działania chyba taka sama. Cel do lata to znaczna redukcja cellulitu. Zaopatrzyłam się też w koncentrat cynamonowo-kofeinowy Bingo Spa i mam zamiar robić zamiennie body wraping w jeden dzień i w drugi dzień masaż. Ćwiczę 4 x w tygodniu i staram się jeść zdrowo. Musi się udać !!! Relacja za miesiąc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Masażer próżniowy okazał się mega porażką i tandetą, zamówiłam bańki chińskie i będę próbować - mam nadzieje że uda mi się samodzielnie taki masaż wykonać. Jakie techniki stosowałyście? Bo co filmik na you tube to inne wykonanie masażu
![]()
Listopad 2013 - rozpoczęła się przygoda z regularnym fitnessem, cel w postaci powrotu do optymalnej wagi sprzed ciąży osiągnięty ![]() ![]() Luty 2016 - rozpoczęła się walka o ładną cerę Luty 2016 - rozpoczął się zintensyfikowany atak na cellulit |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.