|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Yyyy pisałam o 20 minutach? No to już pospane.. Nawet nie zdążyłam zjeść do końca..
|
|
|
|
#3122 |
|
Rozeznanie
|
To u nas karmienie to kwestia ok 15min czasem 10 gora 20 i to z obu piersi. Plus taki ze mlody nie wisi na cycu tylko zje i wypluwa sutka. Dopiero potem sie zabawa zaczyna z tym noszeniem i bujaniem.
|
|
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka tak mi przykro, zdrowka dla Martynki.
Ooo matko, dzieci Wam w ciagu dnia spia po tyle godzin. Moj jak ma w ciagu dnia godzinna drzemke, taka nieprzerwana, to jest super, a tak to ma takie 5 minutowe drzemki, zasypia przy cycku, jak go odkladam, to za chwile sie budzi. Dobrze jest p tyle, ze jak zje i nie spi, to np poloze go na brzuszku i tak sobie lezy, albo w lezaczku i oglada swiat
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
IMO ten osiol jest straszny ale praktyczny
![]() ![]() No i odpadl nam kikut Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
Casaa, jezu co to za osioł?
Uśpiłam dziada. a) ale zaległam na kanapie, a miałam iść obiad zrobić... b) ciekawe na jak długo.. |
|
|
|
#3126 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi, własnie i ja tak czytam MallaMi pisze, że śpi już 4, Casa, że sam się budzi po 2-3 godzinach. A mój tak jak i Twój jak uśnie na godzinę z suszarką to ja jestem szczęśliwa. Chociaż dzisiaj musze go pochwalić, leżał z 15 min i zajmował się sam sobą
![]() I dlatego mam problem z tym karmieniem jak on nie śpi, co ile karmicie takie nie śpiące dzieci? Jak mój zaczyna głośno płakać i lizać każdy kawałek ciała który jest w pobliży jego buzi to mu daje jeść, czasem jest to 1,5 h czasem 2 a wczoraj co godzinę, a ona mi dziś mówi, żeby spróbować karmić co 3 to co ja mam go męczyć, i ma mi się z płaczu zanosić bo głodny
|
|
|
|
#3128 |
|
Rozeznanie
|
Casaa a jak pielegnowałaś pępek? nasz się jeszcze trzyma, psikam 2x dziennie octeniseptem i wycieram patyczkami
|
|
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karmie tak jak piszesz jak zaczyna kwekac i jesc wszystko co jest w poblizu buzi to idzie cyc i dokladnie czasem godzin-1,5 ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- MallaMi, u nas byly takie zalecenia ze szpitala: Tylko octenisept.... No i co? No i zaczelo sie papranie, podkrwawianie wiec 3 polozne powiedzialy, ze nie ma co i spirytusem 70% trzeba zaczac czyscic no i po tym juz szybko odpadl ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, ja robię tak, że jak wyje, a nie minęło te 3h, to próbuję wszystkiego po kolei: zmieniam pieluchę, puszczam szumisia, daję smoczek, tulę, biorę na ręce, śpiewam. Ale jak nic nie działa i nadal ryk, no to jest cyc.
|
|
|
|
#3132 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie chodziło mi o to ze śpi już 4godz tylko o to ze mineły 4godz od ostatniego karmienia i czy wybudzac czy nie a spał wiadomo krócej bo zanim zjadł i zanim udało mi się go uśpić to troche minęło wiec spał moze z 2,5h
|
|
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
Tak robiłam właśnie. Tylko od dzisiaj już smoczek będzie naszym przyjacielem, może on przedłuży. Ale czy to pomoże na ulewanie, przecież dłużej nie będzie jadł, czyli będzie bardziej głodny, wiec będzie lapczywiej jadł i więcej powietrza łykał Nie wiem jak to mam pomoc
|
|
|
|
#3134 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3135 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy te pazury muszą tym dzieci tak szybko rosnąć??!!
|
|
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
MallaMi, gencjana to ten fiolet?
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda, ze mi tak nie rosna
![]() Ja w koncu zakupilam nozyczki (polecam z Canpolu), bo z tymi ujowymi cążkami BabyOno to sie balam, ze mu znowu palec utne i skutkiem tego nie obcinalam wcale
|
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
MallaMi nie stosuj gencjany bo nie będziesz widziała czy jest jakieś zaczerwienienie czy coś
Ja stosowałam tylko octenisept i wycieralam do sucha i wczoraj odpadł do końca w końcu ten strupek. Mam go dość. Ot tyle i aż tyle.. |
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3141 |
|
Rozeznanie
|
Kinga moja nawet potrafi jeść po 20 minutach znowu. Nie wyobrażam sobie żeby mi dziecko płakało z głodu bo matka czeka aż 3 godziny minie. Moja je po prostu na żądanie czasem jest to co chwila, a czasem co 1-2 godziny. W nocy rzadziej co 3-4 godziny. Czasem się jej trochę uleje ale z tego co wiem to jest normalne.
|
|
|
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3143 |
|
Zadomowienie
|
DOTKA mi tez kazali szczepić Normalnie. To i tak do tylu jestesmy bo dostała dopiero 2 dawki żółtaczki . A ta baba była oburzona ze w rejonie szczepie bo od tego sa inne placówki. Powiedziała ze bedzie tlumaczyc potem. A potem ja zbadają i juz nie było nic do dyskusji tylko od razu oddział. Na strzeleckiej leżymy.
CASAA Buahahahaha bedzie miał młody sie po czym wspinać... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila, a jakies objawy tego byly? Cos zauwazylas czy wyszlo przy rutynowej kontroli?
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3146 | |
|
Rozeznanie
|
tak, to jest to
Cytat:
mam nadzieje ze szybko odpadnie nam ten kikut bo za 2 tyg znowu do pediatry i sie przyczepi ze nie robiłąm fioletem - bo to taka starsza pani jest.... ![]() --- my tez dziś już po manicure mamy te cążki babyono i daliśmy rade--- w ogole to wszystkie juz na bioderkach bylyście? kurcze ja jeszcze sie nigdzie nie umówiłam... do tego jeszcze mamy zrobic usg głowy (najlepiej prywatnie) bo byl porod vacuum- w szpitalu jakos o tym nie wspomnieli a widziało go chyba 4 albo 5pediatrów i do tego jeszcze nasza pediatra stwierdziłą ze jak nadal się mały bedzie tak wyginał do tyłu to nas wysle do neurologa fajnie
Edytowane przez MallaMi Czas edycji: 2016-02-17 o 15:23 |
|
|
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
MallaMi no to tak jak Magda pisala, tym fioletem juz sie nie smaruje ze wzgledu na barwe i brak mozliwosci kontroli zabarwienia skory
![]() My jeszcze nie bylismy na usg bioder ale termin mam na 4.03. Fajnie w tym szpitalu ... Po co sa ci lelarze skoro nic nie informuja Ssak zasnal to lece kabine ogarnac bo juz jest w stanie masakrycznym :/ Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
Casa czaderski osiol,
za kikutKasia a to zalezy od krolewicza, czasami nudzi mu sie po 5 minutach a czasami zrobie obiad w tym czasie. Kinga ja zauwazylam, ze jak nie placze, to nawet nie probuje wyciagac cyca. U nas jeszcze ssak tak od 16.30/17 wisi na cycku do kapania i caly czas je, tzn robi sobie przerwy, ale do tej 19 je i pozniej po kapaniu jeszcze dojada. Nie wyobrazam sobie, zeby nie dac dziecku jesc jak jest glodny. Zauwazylam, ze nawet jak mnie sie wydaje, ze mam puste cycki, to on i tak tam swoje wyciaga.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila nie wiem o co jej chodzilo a skad ta baba? Bo na Strzeleckiej maja wlasnie poradnie szczepien.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

fajnie